ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,457 דיונים בפורום זה
-
אהלן חברה, רציתי לקנות מ SAGER את הNP9850 אבל אחרי שעשיתי בדיקה מקיפה מסתבר שהכרטיס מסך "חלש". האם זה נכון להשוות אותו ל 8800 GS SLI והכי חשוב האם אני אריץ את CRYSIS על ההגדרות הכי גבוהות (ולא אני לא ז**ת גרפיקה אלא פשוט רוצה להבטיח שהמחשב יריץ את המשחקים הכי דורשים מבחינת גרפיקה ל 3 השנים הבאים בלפחות על הגדרות בינוניות שזה עד יציאת הקונסולות דור הבא ב 2012) ולכמה זמן יחזיק מעמד המחשב הנה קישור שטוען שה 280M GTX בעצם יותר איטי מגרסת הנייח ב 40%! : http://optimitza.cat/news/2009/07/07/laptop-vs-desktop-geforce-gtx-280m-vs-gtx-280-toms-hardware/ והנה קישור : http://www.tomshardware.com/reviews/geforce-gtx-280m,2353.html שטוען שהכרטיס הנל מבוסס בעצם על ה8800 רק בטכנולו…
-
- 12 תגובות
- 918 צפיות
-
-
מה דעתכם על מפרט זה? מה לגבי הלוח אם להשאיר או אפשר עוד להישתפר? השימוש שלי במחשב הוא לעריכת וידאו ומישחקים. התקציב 5700 ש"ח INTEL Pentium 4 3 Ghz 800Mhz HT PRESCOTT 1MB CACHE ASUS P4P800 DELUXE לוח ראשי DDR400\AGPx8\8xUSB\5xPCI\FSB800MHz Hyper-Threading\Dual channel DDR\2xSerial ATA \ FIREWIRE זיכרון KINGSTON 512MB DDR MHZ 400 (DUAL CHANNEL DDR) 2X256MB כרטיס מסך GEFORCE FX 5700 256MB DDR TV OUT דיסק קשיח WD 160GB 8MB CACHE SERIAL ATA כונן DVD TOSHIBA X 16 כונן 1.44 כרטיס רשת: 10\100MB\1000MB ADSL READY ESTAR (USBx2) מלפנים MIDI ATX P4 2-FAN מארז
-
- 3 תגובות
- 614 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני רוצה לקנות מחשב אבל לא עכשיו אלה בועד שנתיים ככה שאני צריך רק תגובות על המפרט שאני יכתוב תודה! (לגבי המארז נכון שהוא יקר ואתם תגידו שלא משתלם אבל אני רוצה אותו) מעבד: INTEL CORE 2 QUAD S775 2.4GHz Q66000 STEPING G0 - BOX ¤1443 לוח אם: GIGABYTE GA-P35-DS3L ¤566 מסך: DELL LCD 19" E197FP VALUE FLAT PANEL MIDNIGHT GREY MONITOR ¤1207 כרטיס מסך: GIGABYTE NVIDIA 8800GT 512MB,256BIT ¤1440 דיסק קשיח: WD 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD3200AAKS ¤444 צורב DVD: LITEON DVDRW LH-20A1S DOUBLE LAYERED X20 - SATA - RETAIL ¤187 זיכרון: CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 667MHz VALUE DUAL CHANNEL KIT ¤427 מארז: THERMALTAKE ARMOR LCS (BLACK+WINDOW) VE2000BWS w/o PSU ¤1334 מערכות …
-
- 10 תגובות
- 767 צפיות
-
-
שימושי המחשב הם: אינטרנט, תוכנות כבדות (לא גרפיקה), משחקים סרטים ומוזיקה. המפרט : מעבד Intel Core 2 Duo E7200 Box ¤590 לוח אם GIGABYTE GA-EP35-DS3L ¤455 כרטיס גרפי GIGABYTE ATI Radeon HD3870 512MB PCIe ¤719 ספק כח Cooler Master eXtreme Power 500W ¤299 סה"כ 2063¤ (לא צריך שום רכיבים נוספים, כל השאר כבר יישנו). המליצו לי ללכת כבר על ATi Radeon HD4850, השאלה שלי האם לא יהיה לי צוואר בקבוק ? ומה דעתכם כללית על המפרט? האם יש צורך בשינויים \ שידרוגים? נא לא לחרוג מהמחיר בהרבה. תודה ושבוע נעים.
-
- 11 תגובות
- 922 צפיות
-
-
אני חושב לחבר את המחשב שיהיה סלוני למסך 42 פלאזמה ומתכנן דבר כזה שמאחורי הפלאזמה יש את הקיר של החדר ולעבייר שם חוטים למסך 22 -24 שיהיה למשחקים איך המחשב בסך הכל ? שיפור תיקון מעבד Intel Core i5-750 Tray ₪971 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=I5-750Tray לוח אם Gigabyte GA-P55M-UD2 ₪607 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950206 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 3.5" 500GB SATA2 16MB ₪282 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WDC1115 זיכרון G.Skill DDR3 4096MB (2048MBx2) 1333Mhz CL 9-9-9-24 Ripjaws ₪463 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F3-10666CL9D-4GBRL כרטיס גרפי Gigabyte ATI Radeon HD4890 1024MB DDR5 PCIe ₪1193 כמות:1 h…
-
- 6 תגובות
- 749 צפיות
-
-
עבור מחשב מדיה שישמש ב 99% מהזמן לנטלפליקס וקבצי וידאו מהדיסק הקשיח. 1) האם בשביל לנגן בצורה חלקה סרטים של 4k באיכות גבוהה בקבצי mkv בנפחים גדולים של כמה עשרות ג'יגות יש צורך בכונן ssd, או שניתן להסתפק בדיסק קשיח רגיל שעולה פחות ועם נפח גדול יותר? 2) האם בכונן הנפרד שישמש את מערכת ההפעלה יש הצדקה לרכוש כונן m.2 nvme, או שגם כונן sdd sata רגיל יהיה מספק?
-
- 2 תגובות
- 734 צפיות
-
-
שלום לכולם... קניתי לא מזמן את הנייד הנ"ל...האם מישהו יודע אם קיימת לדגם זה תחנת עגינה ואם כן היכן אפשר לרכוש ? תודה מראש ויום טוב.
-
- 1 תגובה
- 719 צפיות
-
-
יש לי DELL 620 והסוללה מחזיקה 10 דקות לאחר מכן כבר מהבהב הסימון שלה שהיא גמורה גם שאני מדליק אותו אז ישר רשום לי שאני צריך ללחוץ F1 כי הסוללה גמורה השאלה שלי איך אני יכול לדעת שבאמת הסוללה מתה ולא המטען שלא מטעין למרות שאני מטעין הנורה שלו דולקת
-
- 4 תגובות
- 803 צפיות
-
-
הי כולם, טוב אחרי חפירות והמתנות לירידת המחירים של הכרטיסים החדשים של ATI, בעודי צופה במחירים עולים. נשברתי. 1. מה התקציב המקסימלי? 4000 + חריגה של 500 ש"ח - סה"כ מקסימום 4500. 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו.תוכנות כבדות כמו Visual Studio, Eclipes, Cubase וכדומה. משחקים כמו GTA4, RedAlert3 וגם CRYSIS ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. ברשותי מסך מסוג: LG W2252TQ וטלוויזית LCD HD-READY. אני אחבר למחשב את מה שתגידו לי. עדיפות למסך כי הוא חד יותר. 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים,…
-
- 51 תגובות
- 5.5k צפיות
-
-
המשחקים הם בעיקר פיפא ופוטבול מנגר והלימודים צריך להתקין תוכנה מיוחדת קצת חזקה עשיתי מחקרים טיפה וראיתי 2 מחשבים זהים במפרט רק שיש משהו בולט לכל אחד אשמח שתעזרו לי מה עדיף יותר מביניהם מחשב hp עם מהירות מעבד 1800 מגה הרץ וכרטיס מסך Intel HD Graphics 620 או מחשב dell עם מהירות מעבד 1300 מגה הרץ וכרטיס מסך Nvidia GetForce MX230 לכל אחד יתרון וחיסרון אבל אשמח לדעת איפה החיסרון הוא פחות משמעותי
-
- 1 תגובה
- 758 צפיות
-
-
שלום שמי עדי ואני משתמש בתוכנת 3DSMAX עם מנוע רנדור של VRAY אני בונה עמדה חדשה וזקוק ליעוץ לגבי המפרט הנחוץ התקציב שלי הוא 6000-5500 שח בקירוב והמפרט שהוצע לי הוא כזה (כולל צורב DVD , כולל מארז ATX , כולל רשת 1G OB , כרטיס קול OB ) לוח אם: GIGABYTE 9650 DS4 מעבד: INTEL E6600 זיכרון: 2X1024 DDR2 660MHZ KINGSTON כרטיס גרפי:NVIDIA GEFORCE 7900GS 256MB כונן קשיח: WD 250GB 7200RPM 8MB SATAII אני די סגור לגבי המעבד אבל מתלבט לגבי הלוח אם ולגבי הכרטיס הגרפי אשמח לתגובה תודה מראש עדי
-
- 3 תגובות
- 555 צפיות
-
-
http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=792349 האם המחשב הנ"ל שווה את המחיר המבוקש עליו? השימושים הם כאמור כלליים...אינטרנט משחקים לייט ושאר הירקות. תודה.
-
- 3 תגובות
- 819 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית עם אופציה לתכני HD (סרטים וכדומה) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). OFFICE, גלישה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). היום 1650 *1050 אבל המטרה להעביר אותו ל 1920 * 1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוג…
-
- 14 תגובות
- 4.6k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייד 700 דולר מקס מארהב. אני צריך שזה יהיה מחשב חזק..אומנם לא מיועד רק למשחקים אך גם,(משהו כמו פיפא לא יותר)
-
- 3 תגובות
- 625 צפיות
-
-
זהו זה האשכול האחרון שאני יעשה בפורום הזה לגבי מפרט, זו תהיה ההחלטה האחרונה שלי. 1. מה התקציב המקסימאלי?3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?4000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים ועריכה גרפית קלה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.BF4, Garry Mod, Far Cry 3 ועוד כל המשחקים, עדיף שיעבדו על הכי טוב שהמחיר יכול להפיק. ***בנוסף אני הולך לעשות עם המחשב הזה Streaming של המשחק League of Legends, אז הכי חשוב לי שהאיכות תהיה טובה בS…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מפרט למחשב משרדי ב 1900 ש"ח שלום לכולם אני חייב עזרה בבקשה בבקשה יש לי פרוייקט טכנאים ואני צריך מחשב לפי המפרט הבא: תקציב 1900 ש"ח המחשב ישמש למטרות משרדיות בלבד (אופיס ואינטרנט) אבל שיהיו לו איזשהם יכולות שדרוג עתידיות: לוח אם SOCKET 775 לא משנה איזה ועדיף שיהיה הכול ONBOARD כדי שיצא זול(כי המחשב צריך כרטיס קול פשוט וכרטיס רשת פשוט) חובה שיהיה עליו PCI EXPRESS לא משנה איזה המחשב יכלול מסך (לא משנה איזה) כל שאר הרכיבים (זכרונות,הארד דיסק, מקלדת,עכבר,מארז) לא משנה איזה העיקר שלא יעבור את התקציב אני יודע שלי זה נשמע פשוט בלתי אפשרי ואני מחפש המון זמן אני ישמח אם אני יקבל תשובה.. ואם לדעתכם זה לא אפשרי אני ישמח לפחות אם תתנו לי שם של לוח אם זול (פחות מ 400 שקל) שיש עליו PCI…
-
- 5 תגובות
- 698 צפיות
-
-
היי! אני קונה מחשב לגיימינג ועבודה משרדית שאני אשים באיזור צפוף ולא מאורר במיוחד, אז צריך להיות לו קירור חזק ומארז עם פילטרים חיצוניים לאבק שאפשר להוציא ולנקות בקלות. מוכן לשלם אקסטרה על רכיבים אמינים יותר, כמו כונן WD RED או כרטיס מסך של חברה ספציפית (ניסיון רע עם AMD של Gigabtye ). המסך שלי הוא DELL UZ2315H שאני מרוצה ממנו גם לגיימינג. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000, חריגה עד 1000 שח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים ושימוש משרדי. רוצה להריץ RDR2+Cyberpunk 2077+Witcher 3, 1080P 60FPS HIGH 3. האם יש צורך בציו…
-
- 0 תגובות
- 744 צפיות
-
-
שלום, לאחר לא מעט בדיקות והתלבטויות, בחרתי בלפטופ הבא שלי וכבר הייתי "סגור", ואז צץ העניין שזמן התגובה של המסך של הלפטופ די איטי: Response Time Grey 50% / Grey 80%: 43.2 ms Response Time Black / White: 30.4 ms המחשב ב-90% מהזמן ישמש לשימושים משרדיים - גלישה באינטרנט, סרטונים/סרטים. יש פוטנציאל לסולידוורקס ולמעט משחקי מחשב לא "כבדים". האם לשימושים האלה, זמן התגובה הזה משמעותי? האם הוא מורגש גם בשימושים שהם לא גיימינג כבד? תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 694 צפיות
-
-
מעבד: INTEL COR2 E4400 לוח אם: GA-P35-S3 זיכרון: DDR2 2G KINGSTON דיסק קשיח: 160GB S-ATA כרטיס מסך: GF 8500GT 512 TV DVI צורב: LG DVD RW מארז: P4+2USB כרטיס קול: AC 97 7 CH מקלדת: MULTIMADIA עכבר:GPT OPTI מסך: PROVIEW LCD 17 סה"כ: 4,450 ש"ח מה אתם אומרים שווה?? והמחשב מיועד גם למשחקים כבדים ....crysis
-
- 40 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, שנת הלימודים באה ומתקרבת, לכן הגיע הזמן להצטייד בהתאם. אף פעם לא היה לי מחשב נייד משלי, ואף פעם לא יצא לי להשתמש באחד כזה יותר מדיי, לכן אשמח לקבל המלצות והכוונות מבעלי הניסיון בתחום. למרות התקציב הדחוק ראיתי שיש לא מעט אופציאות והמגוון הוא דיי גדול. * מטרות המחשב? אינטרנט, סרטים, אופיס. בשביל המשחקים יש לי את המחשב הנייח. * גודל המסך? 12-14", הבנתי ש15.6 יהיה בעייתי מבחינת גודל, משקל, זמן סוללה? * משקל רצוי? אין לי אינדקציה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? אני מניח שכן, לימודים. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI כבונוס, אבל לא חובה. * בלוטות? אין צורך. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320GB * כונן CD/DVD? צורב? רצוי שיהיה כונן כלשהו, לא…
-
- 4 תגובות
- 937 צפיות
-
-
שלום לכולם אני סטודנט לתקשורת אינטראקטיבית מתחיל בקרוב שנה ב' בשנה הזאת נתחיל להיכנס לעומק של תוכנות כבדות כמו אפטר אפקטס ונתחיל ללמוד את התוכנה 3D מקס. (ההתמחות שלי תהיה בתוכנה אפטר ולכן המחשב צריך להיות ממש חזק) לכן אני מעוניין לרכוש מחשב נייח חזק כמה שיותר בתקציב שיש לי - 5000-6000 ש"ח האם אתם ממליצים על מחשב מותג? כמו DELL לדוגמא? האם אתם ממליצים לבנות מחשב עם מפרט שתתנו לי? כמו כן, כרגע אני משתמש במסך לד סמסונג 24 אינץ ומעוניין לרכוש עוד אחד, כדי שאוכל לעבוד עם שניהם, ועל כן אצטרך כרטיס מסך עם שתי יציאות HDMI - כך שאוכל לחבר את שתיהם ולעבוד איתם בצורה האיכותית ביותר. אז כשאתם מציעים לי מפרט תיקחו בחשבון את העניין הזה שאני משתמש בשני מסכים. אשמח לתשובותיכם, מסקנותיכם …
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש נייד לשימושים פשוטים (לימודים, עבודה מהבית) בתקציב נמוך, אך מתקשה במציאת חדשים כאלה. ראיתי בימים האחרונים מבצעים על ניידים מוחדשים אך עם אחריות, במחיר 1,600 ש"ח. מצרף לינקים: נייד טושיבה מסך 15'' נייד לנובו מסך 14'' הייתי רוצה לדעת: 1. האם כדאי לרכוש נייד מוחדש או שזה חתול בשק. 2. האם המפרטים טובים למחיר זה ומספיק טובים לשימושים, או שאפשר לתת לי מפרט עדיף במחירים דומים? 3. יש כאן 2 הצעות: באחת המסך גדול יותר, בשנייה החומרה עדיפה. על מה הייתם ממליצים ללכת? מי עדיפה בין טושיבה ולנובו? 4. האם אלה מבצעים טובים או שכדאי להמתין לבלאק פרידיי ? תודה! מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה …
-
- 2 תגובות
- 691 צפיות
- 1 follower
-
-
למעשה אני מבקש שני מפרטים, מהסיבה הפשוטה שקיים ספק כוח חדש יחסית של 400W. אז אני מבקש הצעה עד 2000 שח לרכיבים הבאים: מעבד, לוח-אם, כ. מסך, זכרון, צורב DVD על הרכיבים האלו לתמוך במשחקים חדשים ברזולוציה של 1024*1280 בגרפיקה גבוהה (לא חייב להריץ את קרייסיס על מקסימום). אם זה לא אפשרי, או שהפשרה על המשחקים תהיה גבוהה מדי, אז אשמח לשמוע על מפרט דומה עם ספק כוח בתוספת של 500 שח. תודה רבה.
-
- 5 תגובות
- 615 צפיות
-
-
שלום רב אני מנסה לבנות מפרט למחשב ביתי לרואה חשבון לשימוש משרדי. 1. התקציב המקסימלי הוא כ 2500 כולל ציוד היקפי 2. עבודה משרדית א) אופיס, תמונות, אינטרנט, לא יותר מזה ב) מיועד לעבודה 3. דרוש ציוד היקפי הכולל מסך (בין 20 ל 22) מקלדת, עכבר, ורמקולים 4. אין צורך בכונן דיסקטים 6. השקט חשוב ברמה 7 מתוך 10 7. לא מתוכנן אוברקלוק 8. אין צורך במערכת הפעלה ואין צורך בהרכבת המחשב 9. חנות מועדפת - לוג'יק פי סי logicpc.co.il זה מה שיצא לי מס' קוד שם מוצר מחיר כמות סה''כ 0 15995 Intel Pentium Dual Core 2.60GHz 2MB E5300 Box CPU 359.00 ₪ 1 359 ₪ 1 8255 WD WD5000AAKS 500GB 7200rpm 16MB Buffer S-ATAII HDD 288.00 ₪ 1 288 ₪ 2 16236 Microsoft Wired Desktop 400 OEM - Keybo…
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הנייד לא בשביל סטודנט או עבודה , בשביל חבר שרוצה שיהיה לו מחשב גם בצבא אם אפשרות לקצת משחקים (לא כבדים מידי) גודל מסך הוא רוצה 15.4 , משקל לא קריטי בכלל , זמן סוללה רצוי כמו תמיד שיהיה כמה שיותר אבל הוא לא יהיה רחוק משקע חשמל רוב הזמן ,הארדיסק של לפחות 250 ,צורב DVD חשוב אבל אני מאמין שזה כבר סטנדרט היום אין העדפה לאיזה חברה מסוימת רק לקבל את המחשב הכי משתלם לפי הדרישות , אחריות לא חובה שיהיה בין לאומי אבל 3 שנים זה נראה לי די חשוב תודה רבה !
-
- 1 תגובה
- 935 צפיות
-