עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים ספציפיים, תכנות-תדיר, גלישה עם המון טאבים - כבד, סרטים, הרצת VM-מזדמן א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.CS:GO בלבד, צריך לרוץ בהגדרות מינימאליות על 120 FPS קבוע בלי בעיות -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). רזולוצייץ FHD אני מניח, מסך 24" שירכש…

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by mani007,

שלום רב . אני זקוק להצעה מה הוא המפרט החלקי העדיף מבין שני המחשבים. השימושים הם 1)הקרנת סרטים בfull hd 2)שימושים של היום יום אינטנרט,מוזיקה,הורדות. 3)בעתיד יתווסף כרטיס מסך למשחקים אבל כרטיס להרצת משחקים בצורה סבירה לא לגיימינג כבד. 4)במידה וקיימות הצעות משתלמות יותר אז התקציב לארבעת החלקים הוא כ1400 שח הצעות בינהם אני מתלבט הם אופציה מס 1 1)מעבד:Core 2 Duo E7300, 1066Mhz, s775, 3MB לוח אם:GIGABYTE 73PVM-S2H s775 1333Mhz, nForce 630i, DDRII 800, GF7100, PCI-E, HDMI זיכרון :DDR II 800Mhz 2GB Samsung Value דיסק קשיח: Samsung 320GB 7200RPM, 16MB, Sata II אופציה מס 2 2)מעבד:+ Phenom Tripple-Core 8650 Socket AM2 לוח אם:ASUS M3A78-EMH HDMI AM2+, 780G זיכרון: DDR I…

• 2 תגובות
    • 652 צפיות
  3. יש לי תקציב של 4500 שח לקניית נייד. המחשב ישמש אותי ללימודים אינטרנט וסרטים. אין לי צורך במחשב חזק למשחקים למרות שאני רוצה מחשב מהיר שלא יזחל. בבקשה תמליצו לי על מחשב טוב שאפשר לסמוך על השירות והאחריות שלו. תודה מראש GATITITO

• 0 תגובות
    • 800 צפיות
  4. Started by Alexkmr,

לא צריך, עכבר, מקלדת, צורב. למסך 20 אינצ', בקרוב אמר שיקנה רחב 22. כולל OC, ושיפעיל משחקים מודרניים. GTA, COD וכו'...

• 4 תגובות
    • 630 צפיות
  5. שלום וחג שמח! אני פונה אליכם היום בעקבות התלבטות קשה: האם לנטוש את המחשב הנייח, לטובת מחשב נייד חזק (מחליף-נייח) - משתלם, או לא? ארץ הרכישה: ישראל / ארה"ב (דרך קרוב משפחה שיקנה ויביא לי אותו עימו, ללא עלויות מכס ומשלוח). תקציב: ~1,000$. Call me old fashion, אבל תמיד יש לי הרגשה שאם אעמיד למבחן מחשב נייד ונייח בעלי אותו מפרט זהה - הנייח תמיד יהיה חזק יותר. רציתי לדעת, האם אני טועה? אני מודעת לכך שמחשב נייד יקר יותר על חשבון ביצועים, אבל אני שוקלת להשקיע קצת יותר - ולהפטר מהמחשב הנייח שלי אחת ולתמיד. מה אתם חושבים? והאם התקציב שלי יאפשר לי מחשב שיתאים לדרישות שלי? תודה רבה!! נטלי. אתחיל בלפרט על השימושים שלי: מטרות המחשב - Visual Studio (פיתוח WEB), אינטרנט, ה…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. מה שאני מתכנן לעשות זה לקנות בנתיים מעבד ולוח אם מינימליים ביותר כי אני מחכה לקונרו.... הייתי מחכה עד שיצא הקונרו ואז קונה מחשב, אבל אז אני אקנה פשוט מחשב פחות טוב(כסף אני לא הולך לחסוך עד אז כי אני בזבזן....) אז עכשיו אני קונה את הלוח והמעבד שאני פחות או יותר יסתדר איתם בנתיים לחודשיים-שלוש הקרובים.(זיכרון אני מתכנן להחליף קצת אחרי זה...) המפרט: Sempron 2800 S754 (עם עד עכשיו הסתדרתי עם הפנטיום 4 1500 הנכה שלי, בטוח שאני יסתדר עם זה.....) ASROCK k8nf4g Kingston 1024 DDR 400MHZ Western Digital 160GB SATA II Western Digital Raptor 36GB 10000 RPM הצורב LG השחור שכולם מכירים פה נו.... Enermax Liberty 500W radeon x1800XT 512MB ומארז Sunbeam trasformer.... יש עצו…

• 30 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. Started by Virus x,

לילה טוב לכולם! אני צריך דעה\עזרה מבעלי UMPC האם נוח להישתמש במחשב לוח לסיכומים של מרצים במהלך השיעור או הכתבה בשיעור?? כלומר האם הוא אכן יכול להחליף מחברת בשיעור?? מישהו?????????

• 0 תגובות
    • 647 צפיות
  8. Started by gambit_elaad,

הצורך שלי בשרת הוא בעיקר לאינטגרציה ווירטואליזציה כך שאני צריך שהוא יהיה ממש חזק ועוד צורך חשוב מאד זה שהוא יפעיל לי משחקים עם גרפיקה מאד טובה ללא לאגים ועצירות,קיצר שכל משחק ירוץ חלק לא צריך ציוק הקפי ולא מסך לא מתכנן OC רעש כמובן עדיף שלא אבל לא כזה משנה תודה רבה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 904 צפיות
  9. אלה החלקים שיש: Memory - 2x Corsair XMS3 - Memory - 2 GB - DIMM 240-pin - DDR3 - 1333 MHz / PC3-10600 - CL9 - 1.5 V - non-ECCPower supply - XFX Core Edition PRO850W - Power supply - ATX12V 2.2/ EPS12V 2.91 - 850 Watt Processor - AMD Sempron 145 / 2.8 GHz ( 2000 MHz ) - Socket AM3 - L2 1 MB - Box Motherboard - ASRock 970 Extreme4 - Motherboard - ATX - Socket AM3+ - AMD 970 Graphics cards -2 X MSI RADEON R9 290 4GD5 4GB DDR5 (V803-842R) כלומר crossfire יש גם מארז FULL TOWER מפלצתי משהו, אבל בינתיים הוא יספיק. חשבתי להוסיף: כונן DVD להחליף את המעבד ל- AMD FX 8-Core Black Edition כונן קשיח Kingston SSDNow V300 SV300S37A/240G 240GB SSD SATA III כפול 2 ב- raid0 זיכרון למח…

10. 1) תקציב? 5000-6000 ש"ח 2) מטרות ? (לדוגמה: OC, עבודות משרדיות {גלישהבאינטרנט, אמייל, הכנת קבצי וורד והדפסות}, משחקים {קלים או כבדים ?}. ניתן לבחוריותר מאחד) לרוב משחקים כבדים. 3) האם אתה צריך ציוד היקפי ?(לדוגמה מסך, מקלדת, עכבר, רמקולים וכו'.. יש לציין איזה) לא זקוק לציוד היקפי. 4) האם יש דבר ספציפי שאתה לאצריך במחשב עצמו ? (לדוגמה אם כבר יש לך כרטיס מסך טוב ואתה לא צריך חדש) צריך הכול. 5) האם יש לך העדפה לחברה או לחלקכלשהו ? G-force 8800GT 6) האם אתה צריך מערכת הפעלה אוכל תוכנה אחרת ? (אם כן פרט איזו) לא. 7) האם אתה רוצה רכיב נוסף שיהיהבמחשב ? (לדוגמה כ. רשת, כ. טלוויזיה או כונן DVD) צורב DVD, כונן DVD, כרטיס רשת(ניתן מובנה.). 8) האם נושא הקירור והיופי במחשבחשובים לך ?…

• 1 תגובה
    • 552 צפיות
  11. Started by parAzoid,

אני יודע שהנושא הזה קצת חרוש, אבל זה לא השאלה הרגילה. אבא שלי טס לארה"ב ב24.4 ואמי שבועיים אח"כ. אני מנצל את ההזדמנות בכדי לקנות מחשב חדש, ונשאלת הבעיה הבאה: לקחת AMD X2 4600+ עם לוח ABIT AN9 32X ולקנות 8800GTS וללכת "על בטוח" או לקחת E4300 עם לוח P5B DELUXE ולקוות שהכרטיס שאמור להתחרות ב8800GTS יהיה טוב יותר [וחשוב מאוד בשבילי - אותו מחיר או יותר זול, יותר לכיוון הגרסא של ה320MB]. אני שואל את זה מכיוון שבעתיד יתוכנן OC, אבל יותר חשוב - SLI \\ CROSSFIRE שהמחשב יתחיל להעלות אבק. אני גיימר כבד, ולכן זה מאוד חשוב לי. מתי ATI מוציאים את הכרטיסים? וכמה יעלה X2900XT ? בסביבות 300$ או כלפי מעלה\\מטה? תודה רבה לעוזרים, זה מאוד מאוד מאוד מאוד חשוב לי.

• 2 תגובות
    • 748 צפיות
  12. שלום, מצ"ב מפרט למחשב גרפיקאי מקצועי, כמה הוא אמור לעלות? והאם הוא מספיק טוב לעבודות גרפיקה בתוכנות דו מימד והדמיות בתוכנות תלת מימד. מארז THERMALTEK VL80001 ספק כח Thermaltake TR2 550W לוח אם אינטל WHITESBURG BLKDP55 מעבד INTEL CORE I5-750 8MB CACHE מאוורר למעבד ZALMAN 10X PERFORMA זכרון 8GB DDR3 KINGSTONE 1033MHZ כ. מסך PNY QUADRO FX1800 768MB DDR3 צורב LG DVD X 24 דיסק קשיח פנימי WESTERN DIGITAL 1TB 64MB CACHE כ. קול 128 WAVE מובנה כ. רשת כרטיס רשת מובנה (10/100/1Gb) סט מקלדת+עכבר מיקרוסופט אלחוטי מקורי רמקולים SBS A35 מסך SAMSUNG SyncMaster 2494LW תודה.

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by דובי770,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) קצת תכנות, הרבה חלונות בדפדפן (לפחות 8 ג'יגה ראם, 16 גם טוב) ונוסחאות באקסל. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6, עדיפות גבוהה למאט. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר)FHD 1920/1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)?רצוי מקלדת נוחה' משטח מגע עם לחצנים נפרדים ולא סטייל אפל.. * משקל רצוי?פחות רלוונטי. * האם נדר…

14. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000-5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא אבל אם יוצא שזה ממש מעט אז לא נורא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב רב תכליתי במלוא מובן המילה+ גיימינג (גיימינג לא כבד אך גם לא קל. שיהיה טוב מאוד פלוס ). עבודה משרדית באופן תדיר ועריכה גרפית תוך שימוש בכמה תוכנות בו זמנית. כך שאני צריכה שהמחשב יהיה מהיר וחזק לעמידה בעומס של פתיחת 2-3 תוכנות בו זמנית למשלWORD ותוכנות גרפיות נוספו ותוך כדי גם גלישה באינטרנט להעתקת תמונות טקסטים או אובייקטים מהאינטרנט לתוכנה. כמו כן שיעמוד בעומס של העתקת קבצים גרפיים …

• 23 תגובות
    • 5.6k צפיות
  15. שלום לכולם, אשמח לדעת מה דעתכם על המחשב הבא במחיר 4000 ש"ח ואחריות ל-3 שנים נייד Dell Inspiron N5010 i5-430M HD 5470 מעבד * סוג: Intel Core i5 * מהירות המעבד: 2.26 GHz * זכרון מטמון cache: 3 MB * סדרה: M430 * BUS SPEED: 1066 MHz מסך * גודל המסך: 15.6 " * רזולוציה: 1366X768 * כרטיס מסך: ATI Radeon HD5470 * זכרון כרטיס מסך ייעודי (עצמאי): 512 MB * מסך: WXGA LED TrueLife זכרון * נפח: 4096 MB * הרכב: (4096MB (2048MB X 2 * מהירות: 1333 MHz * סוג זכרון: DDR 3 כוננים * כונן: צורב DVDRW DL * ד.קשיח נפח איחסון: 500 GB * ד.קשיח מהירות: 5400 RPM * חיבור ד.קשיח: S.ATA נתוני שמע/מצלמה * כרטיס קול: כלול …

• 1 תגובה
    • 4.7k צפיות
  16. אני מעוניין לקבל מפרט למחשב למתכנת עד 3.5K בערך ללא ציוד הקפי שגם יוכל להציג HD בלי בעיה. אני אפרט טיפה יותר לפי התבנית שניתנה בפורום: 1. תקציב מקסימלי: 3.5K (לנסות לחסוך). 2. שימושים צפויים למחשב: הרצת מכונות וירטואליות, Visual Studio, פוטושופ, עריכת סרטים, צפייה בסרטים (לרוב לא HD אבל יהיה נחמד שתהיה את האפשרות), לעיתים נדירות משחקי מחשב אבל לא משהו רציני שדורש יכולות מדהימות בעניין זה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי: לא. 4. האם יש רכיב שבו אין צורך במפרט: לא. 5. לא רלוונטי 6. עד כמה השקט חשוב מ-1 עד 10: 5. 7. האם מתכונן אוברקלוק? בינוני. אני מכיר את זה פחות או יותר אבל אני לא רוצה להרוג את המחשב יותר מדי כי אני רוצה שהוא יחזיק להרבה שנים אז בינוני נשמע לי הכי טוב. 8. מערכת …

• 1 תגובה
    • 595 צפיות
  17. אהלן, אשמח לחוות דעת ותיקונים. התקציב שלי די מוגבל ולא הייתי רוצה לעבור את ה 3500 שח. המחשב ישמש לתכנות (לא סרטים, לא משחקים). אני רוצה שיהיה מסוגל להריץ מספר סביבות וירטואליות לכן הזכרון והמעבד היקרים יחסית. [TABLE=width: 100%] [TR] [TD=width: 10%]רכיב[/TD] [TD=width: 45%]מוצרים[/TD] [TD=width: 10%, align: center]כמות[/TD] [TD=width: 10%, align: center]מחיר[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 10%]לוח אם[/TD] [TD=width: 45%]Gigabyte GA-B85-HD3 for 1150[/TD] [TD=width: 10%, align: center]1[/TD] [TD=width: 10%, align: center]₪427[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 10%]זכרון[/TD] [TD=width: 45%]Corsair 8Gb CMV8GX3M1A1600C11 CL11[/TD] [TD=width: 10%, align: center]1[/TD] [TD=width: 10%, align…

• 10 תגובות
    • 2.3k צפיות
  18. אני דורש: AMD 64 כרטיס מסך איכותי. בלי רמקולים. מארז איכותי + ספק איכותי. 2 כרטיסי רשת המחשב למשחקים+אינטרנט.

• 6 תגובות
    • 897 צפיות
  19. Started by הכי טוב,

ערב טוב אני רוצה לקנות מחשב נייד שישמש אותי בעיקר לגלישה באינטרנט ולשמיעת מוזיקה. התקציב שיש לי הוא 2800 שקל אני מחפש מחשב מחברה אמינה ואיכותית כמו hp/ Lenovo ןעוד סומך עליכם. ושהמחשב יכלול מערכת הפעלה. אני רוצה לקנות מוואלה ואשמח לקבל חוות דעת מהמחשבים מהאתר וואלה. תודה מראש לכל העוזרים

• 0 תגובות
    • 562 צפיות
  20. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) * גודל המסך? - רצוי 13.3 או 14 אינץ' כי הבנתי ש15.6 אינץ' יהיה מסורבל מדי ושהוא גם משפיע על הסוללה שאני צריך שתחזיק כמה שיותר זמן * משקל רצוי? -לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? -אני בדרך כלל לומד במקומות מחוץ לבית ככה שרצוי שיחזיק כמה שעות ארוכות של עבודה,משחקים יהיה בתוך הבית(מחובר לחשמל) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) HDMI * בלוטות? -לא קריטי * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 320-500 * כונן CD/DVD? צורב? -רצוי DVD צורב -רצוי שתהיה אחריות של 3 …

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  21. שלום לכולם אשמח לקבל המלצות למחשב נייד התואם את הדרישות הבאות מטרות המחשב: גלישה באינטרנט , צפייה בסרטים , עבודה משרדית. גודל מסך: 15.6 אינטש מסך מבריק - לא טאצ' משקל רצוי: עדיפות למחשב קל משקל (ברור כי גודל המסך משפיע) סוללה: חיי סוללה ארוכים - חשוב. דיסק קשיח: עדיפות לSSD , במידה ולא קיים מחשב התואם את כלל הדרישות עם SSD אבחר ב HDD. כונן אופטי: יש צורך חיבור BLUETOOTH דרוש. בגדול המחשב צריך להיות מהיר , אז אני מניח שכמות מספקת של DDR ותוספת של SSD יעשו את העבודה.. *נדרשת תמיכה לצפייה בסרטי Full HD. בתודה והערכה! ארז

• 4 תגובות
    • 3.1k צפיות
  22. שלום ושבת שלום! רציתי להתייעץ בקניית נייד השימוש שלי הוא רגיל + משחקי מחשב כבדים התקציב שלי הוא בין 5000-4500 ש"ח אני רוצה מסך בגודל של 13 אינץ האם יש לכם המלצות? תודה רבה וסופ"ש נעים ליאור

• 1 תגובה
    • 927 צפיות
  23. אני לא מבין כל כך בחומרה אבל בקשתי מהבחור שעובד בקיי אס פי לבנות לי מחשב עד 5000 שקלים בשביל משחקים כמו דיאבלו 3 החדש וסטארקראפט 2 .. שהמשחקים בסגנון הזה ירוצו מהר באיכות טובה.. אז זה מה שהוא הציע , השאלה אם זה טוב מספיק? (לא אכפת לי להוסיף עוד כמה שקלים) המפרט כולל מסך של lg 21.5" אם מישהו מבין בכרטיס קול טוב אז שיציע לי בבקשה... ובאמת תודה!! אני ממש צריך עזרה ואני מת כבר לקנות

• 35 תגובות
    • 4.3k צפיות
  24. Started by Skytalon,

שלום לכולם, אחרי הרבה זמן החלטתי שאני רוצה מחשב נייד ובשביל זה צריך להתחיל קצת סקר שוק בשביל להבין איפה אני עומד אז ככה * מטרות המחשב? הוא יהיה מחשב לימודים כמובן (תואר שני עוד מעט) + מחשב משחקים כבד (Diablo 3, Skyrim, World of warcraft) שכולם אני רוצה שיעבדו לפחות ב-High, יותר דגש על wow ו-d3 ב-high. * גודל המסך? 15-17 * משקל רצוי? כמה שיותר נמוך כמובן אבל אני מנחש שפה תהיה ההקרבה הראשית שלי ואני אגיד בסביבות ה-3 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שיותר ארוך הכי טוב אבל בסביבות ה 4-5 שעות בלי מטען זה יהיה מעולה למרות שאני תמיד ליד שקעים של חשמל גם בלימודים וגם בעבודה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI כמובן *…

• 6 תגובות
    • 896 צפיות
  25. שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד לפי המפרט הבא: - מעבד core 2 DUO - זיכרון לפחות 1GB - דיסק קשיח של לפחות 80GB במהירות 5400RPM - כונן DVD-R\CDR מובנה - WIFI - Fire Wire - S-Video - גודל מסך בין 13" ל - 14" . לא יותר ולא פחות. - שוקל מתחת ל - 2.5 ק"ג - סוללה של 3 שעות לפחות. התקציב הוא 10,000 ש"ח. חשוב שהמחשב יהיה אמין חזק וקל עד כמה שאפשר. העיצוב אף הוא חשוב. על מה אתם ממליצים?

• 0 תגובות
    • 682 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.