ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,385 דיונים בפורום זה
-
שלום. אשמח אם תעזרו לי לבנות מחשב לפי הפרמטרים הבאים: פורמט מומלץ להודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות: 1. מה התקציב? - עד 2000 ש"ח 2. מטרות המחשב? - עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (כבדים), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? - לא (לא מסך לא מקלדת לא עכבר לא רמקולים וכו') 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? - כונן דיסקטים, 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? - מעבד של אינטל בלבד. ושכרטיס המסך לא יהיה אונבורד 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? - העיצוב לא חשוב בכלל, השקט חשוב. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעב…
-
- 1 תגובה
- 617 צפיות
-
-
אני מעוניין להריץ על המחשב Windows 7, את גרסת ה-Office העכשווית. (וכמובן לגלוש באינטרנט) בונוס מבחינתי יהיה אם יהיה ניתן לראות סרטים בהבחנה גבוהה, אבל אסתדר גם אם המחשב לא יתמוך בזה. מה המחשב הזול ביותר שיוכל לעשות את העבודה? אציין שאני לא זקוק לכונן אופטי, או לכונן קשיח. (אשמור את הכונן של המחשב הקודם)
-
- 1 תגובה
- 616 צפיות
-
-
היי , מיועד בעיקר למוסיקה וסרטים וקצת משחקים לא כבדים (fifa) מעבד - core 2 e6320 לוח אם - abit ab9 p965 זיכרון - ocz 2 gb ddr2 800 pc2-6400 5-5-5-12 כ. מסך - leadtek winfast px8400gs tdh 256mb pci-e דיסק - WD 160gb sata 2 wd1600js צורב דיוידי - samsung X18 מארז+ ספק - compucase 6c28 midi tower true 300w psu קירור למעבד - artic cooling freezer 7 pro תודה
-
- 1 תגובה
- 528 צפיות
-
-
שלום נעלם פורום מחשבים ניידים שהיה פעם? אני עכשיו מבקר את אמא שלי בלונדון, והיא צריכה מחשב נייד לעבוד איתו (עבודה משרדית פשוטה), התקציב הוא עם עדיפות לכמה שפחות, אפילו אפשר ידשנייה אם אתם מכירים בלונדון.. מה שחשוב זה שמהירות העבודה שלו תהיה זורמת לגלישה באינטרנט, צפייה במיילים ועריכת מסמכים. עדיף SSD לדעתי. חייב מצלמת לשיחות וידיאו. גודלמסך לא חשוב. עדיף קומפקטי. תודה רבה רבה מראש 3>
-
- 1 תגובה
- 758 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות לפטופ ולעבוד עליו בעיקר עם מטלב. ספציפית: הרבה מאוד הכפלות וחיבורים. התקציב מוגבל: 2500 ש"ח. מערכת הפעלה רצויה: win7. אשמח לקבל המלצה למחשב הכי מתאים בתקציב הנ"ל (אפשר לחרוג מעט בשביל הבדל גדול אבל עדיף לא). אם יש גם הפניה למבחן ביצועים שלו אז בכלל טוב. עריכה: ברור שזה לא יהיה מחשב חזק במיוחד. אני מחפש את הכי מתאים בתקציב הזה. תודה
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
היי אנשים.. אין לי הרבה מה להוסיף, המחשב ישמש למוזיקה ולסרטים (יסחוב HD?) בעיקר. חשבתי להשתמש בו גם לאינטרנט, השאלה : האם אני יוכל לקרוא טקסטים באתרים? הוא יתחבר ל LCD 32 שהיא HD READY. מידע נוסף : אין צורך בציוד נוסף כלל, מלבד המארז! שקט לא ממש משנה.. הוא יהיה בתוך הארון. *יש משהו שאני צריך לדעת? שימושים נוספים למחשב סלוני מלבד מה שציינתי?
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין בקניית מחשב שהוא בעיקר לגלישה ועבודה משרדית ובמיעוטו לעריכת וידאו בסיסית וצריבות סרטים. אני לא משחק משחקי מחשב. התקציב הוא בערך 5000 שקל לא כולל מסך ( קניתי לפני חודש סמסונג 971P) . אני מתלבט בין מעבד E6550 ל Q6600. אני לא מבין בתחום של לוחות אם מארזים וספקי כוח. הבנתי גם שאולי הלוח אם לא מתאים למעבד. אשמח אם תוכלו לבנות לי מפרט טוב למעבד הראשון ומפרט טוב למעבד השני. תודה. המפרט: מעבד אינטל Core 2 Duo 2.33G 4MB 775 E6550 CONROE לוח אם מדגם DQ965GFEKR GUARDFISH Socket 775 מבית INTEL זכרון CORSAIR DUAL 2x1024MB 800Mhz TWIN2X2048-6400 דיסק קשיח 250GIGA SATA II 16MB Buffer מבית WD מדגם WD2500KS צורב DVD מבית LG דגם GSA-H44NBA/L X18 בצבע שחור/ ל…
-
- 1 תגובה
- 481 צפיות
-
-
אני צריך מפרט למחשב שישמש בעיקר לאופיס אינטרנט ומסנג'ר לא צריך ציוד היקפי רצוי שקט לא צריך מערכת הפעלה אבל צריך הרכבה וכמו שרשמתי התקציב הוא בסביבות ה1500 תודה רבה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 497 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב חדש שהיעוד העיקרי שלו זה משחקים, בעיקרון לא קבעתי תקציב(אבל שלא ייצא משהו מוגזם כמו 10000 שקל אלא יותר בכיוון של 4000~7000 שקל) בעיקרון שקט חשוב לי אבל לא ברמה שהמחשב יהיה חירשי לגמרי אני לא מתכנן OC ואני רוצה שיהיה מקום לשידרוגים עתיידים בעיקר של הכרטיס מסך והזכרונות אני רוצה שיהיה לי במחשב כונן SSD בנפח 60~120 GB + הרדדיסק של טרה וכרטיס מסך חזק מאוד תנסו לחסוך כמה שיותר ולפגוע בביצועים כמה שפחות
-
- 1 תגובה
- 574 צפיות
-
-
המערכת שהמארז והספק צריכים לתפוס לי היא כרטיס מסך NVIDIA 6800GT זיכרון PC 3200 512X2 ארד דיסק WD200GB SATA צורב LITEON BLACK דיסקטים MITUSBISI BLACK לוח אם EPOX של ה610 שקל היותר זול מעבד AMD 64 3000+ BOX זוהי שאלתי מה ההבדל בין ה בוקס לאו.אי.אם במעבד ואיזה מארז וספק אני צריך לקחת שיחזיק לי תמערכת הזאת שלא יעבור את ה 500 -600 שקל תודה לכל העוזרים
-
- 1 תגובה
- 638 צפיות
-
-
מצורף בקובץ, ללא כרטיס מסך. אני אקנה בהמשך את ה 5850 של SAPPHIRE חשוב לעמוד במסגרת התקציב 2200 [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 669 צפיות
-
-
אני צריך מפרט לחברה של אחי שהוא יתאים לצריכים של גלישה,צריבה וטיפה סרטים אני צריך שהמפרט יבוא כולל מסך 19 אינץ LCD תודה לעוזרים אני ישמח אם זה יהיה פחות במחיר. תודה ענקית לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 520 צפיות
-
-
יש לי קונסולת סוויץ' ואני מעוניינת לקנות מסך עם רמקולים מובנים כדי לחבר אותה אליו. קניתי כבל מתאם מHDMI ל-DVI כדי לחבר אותו למסך הרגיל שלי אבל גיליתי שזה מאוד לא נוח לנתק כל פעם את המחשב כדי לחבר לסוויץ' אז החלטתי לרכוש עוד מסך. אשמח להמלצות למסך עם רמקולים מובנים, לא יקר מדי כי בכל זאת הוא רק לסוויץ'.
-
- 1 תגובה
- 645 צפיות
- 1 follower
-
-
אני מעוניין לרכוש מחשב חדש ובסיסי (ללא מסך) לעבודת פיתוח עם לינוקס ubuntu linux או אחר. אני יודע שאפשר לעבוד עם win-lin על מחשב אחד. אני מעדיף מחשב נפרד לנושא הזה. לגבי תקציב משהו בסביבות ה- 2000 ש"ח. האם עדיף לדעתכם לקנות מחשב חזק ולהתקין בו את שתי מערכות ההפעלה win-lin ? אגב, איפה כדאי היום לקנות מחשב? הכי קרוב אלי זה למיר בהרצליה. תודה
-
- 1 תגובה
- 574 צפיות
-
-
המחשב מיועד לגלישה סרטים (HD וחיבור לטלוויזיה יהיה נחמד) ותוכנות קלות (לא משחקים) וקצת קידוד. הדגמים הם: 1) LGT280 http://www.hye.co.il/catalog/product_details.aspx?catid=121&subcatid=290&prodid=779&keySearch= 2) LenevoS205 http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=18399
-
- 1 תגובה
- 641 צפיות
-
-
מחפש לרכוש חלקים לשדרוג מחשב נייח בתקציב של כ 3k למטרת גיימינג חלקים קיימים: ssd 1gb חדש ספק כוח 500w חדש ו 1050ti שהייתי רוצה לשדרג אבל יתכן שלא יתאפשר בעקבות מגבלה בתקציב. מחפש לקנות בתקציב: מעבד + קירור , לוח אם, וזכרון פנימי וכאמור גם כרטיס מסך אם יתאפשר(אבל במידה ולא, אשמח שניתן יהיה לשדרג בעתיד בקלות) אין צורך במסך או ציוד הקפי ניתן לחרוג מהתקציב בכ500 ש"ח. אשמח לעצתכם בעניין, תודה!
-
- 1 תגובה
- 586 צפיות
-
-
צריך לשדרג את המחשב. המחשב הנוכחי מבוסס Intel Q8400. זקוק למעבד ש"יסחוב" עבודה מסיבית בתוכנות גרפיות כמו פוטושופ, אפטר אפקט וכו'. האם ה i7 2600 עם לוח אם GA-H67A-UD3H-B3 יתאימו? או שעדיף את ה i5 2500 עם הלוח GA-Z68X-UD4-B3?
-
- 1 תגובה
- 622 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אני משאיר את השאלה הזאת פתוחה. אני לא מספיק מבין במחירים. אני צריך משהו שיעשה את העבודה לתקופה של חצי שנה - שנה וכנראה אחרי זה כמעט ולא יהיה שימוש בו 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תכנות. יהיה נחמד אם יתמוך בהעברת סרטים עם רזולציית 4k. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגב…
-
- 1 תגובה
- 646 צפיות
- 1 follower
-
-
אני צריך מפרט למשחקים- בלי צורב סידירום מסך מקלדת ועכבר! את כולם יש לי (וכרטיס רשת). שיהיה טוב למשחקים עם כרטיס מסך טוב (רדאון בבקשה) ושלא יחרוג מהמחיר! כי זה רק מה שנתון לי כרגע. ורק משו אחד שיהיה 80 גיגה! הכוונה אני לא רוצה פחות או יותר ב80 אני מסתפק ועם אפשר שיהיה לוח אם עם כרטיס קול מובנה. עם מארז כמובן וחיבור USB מקדימה תודה.
-
- 1 תגובה
- 689 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 1500 ש"ח לנצל למקסימום ולא לחרוג. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? גיימינג בסיסי, למשחקים כמו קומבאט ארמס, ברמה אפילו יותר גבוהה. השימוש במשחקים יהיה גג 8 שעות ביום (מספר אנשים בבית) ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? מסך 19 אינץ' לא רחב, נראה לי ש1024X900. * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?כמה שאפשר, עדיף על גבוהות. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? לא כל כך חשוב, 3-4. 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה צריך, XP או ווינדוס 7. גם הרכבה צריך. 9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? א…
-
- 1 תגובה
- 604 צפיות
-
-
היי לכולם, אני אשמח לפידבק על המפרט הבא למחשב נייח למטרות של פיתוח תוכנה ו- AI. הסבר כללי על הצרכים: - שימוש עיקרי: פיתוח תוכנה סטנדרטי ועבודה משרדית. לא לגיימינג. בהמשך גם AI. - בעתיד - עבודה עם AI (לדוגמה LLM כמו ChatGPT שרץ על המחשב). ידרוש כרטיס מסך כמו 4090 RTX. חלק מהעבודה תתבצע על ה- GPU וחלק על המעבד עם ה- RAM הרגיל. - דגשים: אמינות זה חשוב, במיוחד הדיסק. מחשב שקט זה טוב. - מערכת הפעלה: לינוקס (אובונטו) - אין צורך ב- overclock של שום רכיב רכיבים ספציפיים: - מעבד: לא ראיתי הבדל גדול במהירות בין i5 13600 למעבדים יותר חזקים, מלבד מספר ה- threads, אז נראה שהמעבד הזה מספיק. - זיכרון: 128GB, עם עדיפות לאופציה …
-
- 1 תגובה
- 959 צפיות
- 1 follower
-
-
היי, בניתי מפרט בחנות מחשבים מסוימת ורציתי לדעת מה דעתכם.. המחשב מיועד בעיקר לצרכי אודיו וידאו אינטרנט וכו תודה מראש מעבד Q8200 זכרון 4G DDR2 800MHZ ד.קשיח 500G כ.מסך GF9800GT512MB כ.קול 7.1 ועוד כל מני שטויות מסביב.. זה מה שהוא רשם אני יודע שהנתונים לא מדויקים, מה צריך לברר איתו? המחיר בסביבות ה4800
-
- 1 תגובה
- 644 צפיות
-
-
אנא מכם יש לי תקציב של 12000 שקל הרכיבו לי מחשב שכולל בתוכו: RADEON 9700 של HERCULES ו פנטיום4 3.06
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
איך המחשב הבא: http://www.notebookclub.co.il/prod-studio-1537-p8400.htm אני מחפש חוות דעת מקצועית עליו, מה יש לכם לומר? נ.ב: אם אפשר להתייחס גם לכרטיס מסך הזה שלו: Intel® Graphics Media Accelerator 4500MHD הוא יוכל להפעיל משחקים קלים, לפי מה שהבנתי הוא מעלה DooM 3 ברמה סבירה. אז אם אפשר חוות דעת מקצועיות על המחשב, אני אשמח לקבל קצת מידע עליו. תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 882 צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש מחשב נייד ואני רוצה לבצע את הקניה כמה שיותר מהר כי מה שיש לי כיום לא כ"כ עושה את העבודה. המחשב הוא ללימודים בעיקר. אבקש לא לחרוג מעל 4,000. מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, סרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14". עדיף מאט אך לא קריטי * רזולוציית המסך? FHD אך שוב לא קריטי. שהמסך יהיה איכותי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא משנה * משקל רצוי? יחסית קל, שלא ישבור את הגב. אם צריכה להיות התפשרות אפשר שתהיה כאן בתחום הסביר * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, עד כמה שאפשר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 ו8SSD יהיה מצויין * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * הא…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-