עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by EpoXi,

שלום, אשמח לקבל המלצה למפרט למחשב משרדי (אדריכלים), שיריץ בעיקר Autocad, Sketchup. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אין תקציב מוגדר,אך נאמר 4500, אם אפשר פחות, עדיף 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תוכנות שרטוט וגרפיקה קלה - Autocad, Sketchup 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך - סטנדרטי למשרד בגודל 24-26 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 5/10 שלא יהיה טרקרטור אבל לא חשוב במיוחד…

• 10 תגובות
    • 2.3k צפיות
  2. המפרט הוא רק לפריטים בכותרת .. אם אפשר להוריד דגש כמה שניתן בנוגע להארד דיסק

• 4 תגובות
    • 705 צפיות
  3. Started by natee,

אני מתכנן לקנות טינקפד קורבון דור שש, אבל איכשהו המק-אייר החדש נורא קורץ לי. סוללה חזקה, פרופיל דקיק, עיצוב נהדר. (המחשב ישמש רק לכתיבה, וחשוב לי משקל מינימלי) האם יש טעם לוותר על קניית מק רק כי הוא מק?

4. המפרט הנוכחי מופיע בחתימה בצד. שמתי לב למחירים מאוד נמוכים של החומרה, וחשבתי שאולי זה זמן טוב לשדרג את המחשב. השאלה היא, אם הוא צריך שדרוג בכלל? אני לא גיימר כבד, המשחק היחידי שאני משחק בו הוא WOW. המשחק הבא יהיה ב-100% Call of Duty 4: Modern Warfare, שאני אחרוש עליו שנה כמו כל הקודמים בסדרה שלו , ואולי עוד משחק או שניים חדשים שאמורים לצאת בקרוב. מבחינת זיכרון, אני משדרג ל-2GB השבוע, אז מהבחינה הזאת מסודר. מבחינת השאר, זה יחזיק מעמד או שכל ההגדרות יהיו על נמוך ברזו' 800*600?

• 12 תגובות
    • 681 צפיות
  5. הי, התקציב הוא במזומן שטרות. מטרות המחשב הן: עבודה משרדית, קולנוע ביתי (המחשב יחובר לטלויזית lcd) והאזנה למוזיקה. ציוד היקפי נדרש: מסך 22"-איכותי ללא פשרות, צורב dvd , מקלדת ועכבר אלחוטיים. דגשים שחשובים לי: 1. שקט, אם יש אפשרות שלא ישמעו אותו בכלל מה טוב. 2. כרטיס קול איכותי, המטרה להשתמש בכרטיס קול כרסיבר. 2.5. סאונד נקי שאוכל להינות מאוסף המוסיקה האינסופי שלי. 3. תמיכה בשני מסכי LCD בעת ובעונה אחת. תודה רבה :-*.

• 9 תגובות
    • 792 צפיות
  6. שלום רב לחברי הפורום היקרים והמבינים, המקבוק פרו הזקן שהיה לי חזר מתיקון ומת סופית יומיים אחריי. מכיוון שאני לא מבין במפרטים טכניים, אשמח לעזרתכם במציאת מחשב נייד (לא של אפל!) שמתאים ללימודים ולעריכת וידיאו, כי אני עובד עכשיו על סרט בלימודים ואין לי מחשב לערוך אותו. מה התקציב המירבי? עדיפות לעד 6 אלף. 6.5 אם ממש אין ברירה מה שימושי המחשב? מחשב ללימודי קולנוע ועריכת סרטים (צורך בישומי אופיס + עריכת סרטים בפריימייר ודוינצ'י ריזולב). לא משתמש ב-4.K משתמש במסך טלוויזיה מכויל לעריכת צבע. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף שלא יהיה רועש (דירת שותפים) האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה? צריך לכלול ווינדו…

• 1 תגובה
    • 937 צפיות
  7. Started by nati86,

שלום לכולם, אני מעוניין במפרט הכולל: מחשב INTEL + מסך 19" (שלא יהיה WIDE), כמו שמצויין בכותרת הסכום הוא עד 5700 ש"ח. השימושים שלי הם גלישה באינטרנט, הורדות, צפייה בסרטים וקצת משחקים (אני לא גיימר כבד). חשוב לי שהHD יהיה בנפח גדול, כמו-כן הRAM, ושהכ. מסך לא יהיה SHARED. תודה מראש לכל העוזרים.

• 3 תגובות
    • 639 צפיות
  8. שלום לכולם,אני משדרג את המחשב כך שיהיה לי תוספת במשחקים וגם בעבודה בווינדוס,ומחשב שאוכל ללכת איתו בראש מורם כלפי מעלה. חשבתי על החלקים הבאים: eVGA NVIDIA GeForce 6800GS 256MB PCIE Twinmos 1GB (512MBX2) Speed Premium DDR 3500 BH-5 HEC 400WTRT 20/24 pin זיכרון 1GB עם BH-5,שיעשה לי את העבודה בווינדוס,ובמשחקים,יותר מהירה. כרטיס מסך עם ביצועים כפולים ממה שיש לי (ואני מאמין שיותר). ספק שיחזיק את המערכת כמו שצריך. מטרות המחשב הכי הרבה אינטרנט ואיסיקיו וגם משחקים כמו HL2 וכו... יש לי תקציב ל-2 7800GTX בSLI פשוט אני לא רוצה לקנות את החלקים הכי טובים ואחרי שנתיים לזרוק לפח,לכן אני לוקח משהו צנוע ביותר. בעניין החלקים האחרים: הם סבבה,במיוחד המעבד,אני לא חושב שזה ישפר לי משמעותית א…

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. השימוש למחשב הוא משרדי: סרטים! מוזיקה, אינטרנט, מסנג'ר ואופיס. מארז VIENTO + ספק 450W..... ג'נרי לוח אם: intel dg31 pearlcreek מעבד: intel 4400 זכרון: 2X1G 667 של TEAM דיסק קשיח: 160GB 7200 8MB של HITACHI כרטיס מסך: GFORCE PCX 7200GS 256MB של GAINWARD צורב DVD X20 של LITEON מקלדת ועכבר - LOGITECH CORDLESS DESKTOP 650 מסך: VIEWSONIC VX 2235WM 22' INCH האם המפרט מתאים לצרכים שלי? האם המחיר סביר? חג שמייח

• 4 תגובות
    • 517 צפיות
  10. Started by giladym1,

מעוניין לרכוש מחשב נייד ( המחשב הנייד הראשון שלי) 1. מה התקציב המקסימלי? 4000 ש"ח ניתן לגלוש +-500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - עבודה משרדית (תכנות ), סרטים , משחקים(לא דבר עקרי) 3. חשוב לי : מסך 15'' הארד דיסק החל מ500 תמיכה לפחות 4gb זיכרון 4. משקל לא עיקרי 5. אזור מגורים השרון ראיתי 2 מפרטים שלדעתי סבבה עבור שניהם: מעבד: Intel Core i5-2410M, 2.3GHz, 3MB Cacheמערכת הפעלה: Windows 7 Home Premium 64bit מסך: 15.6’’ HD LED רזולוציה: 1366x768 זיכרון: 4GB DDR3 1333MHz דיסק קשיח: 500GB 7200RPM כרטיס מסך: Nvidia GeForce GT 540M 2GB /////מחיר(4300) Asus K53sv : http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=10286&perur=2&t=1&c=331 ///…

• 2 תגובות
    • 977 צפיות
  11. Started by navk2,

שמעו אני משדרג את המחשב שלי אז אני באתי להתייעץ איתכם פה כדי להחליט (למרות שאני כבר כמעט סגור אבל חייבים לשמוע עוד דעות) אלא החלקים שאני צריך : מעבד לוח אם זיכרון מארז צורב DVD הארד דיסק משחה טרמית ואני החלטתי את לקחת את הרכיבים האלא : מעבד Intel Pentium Dual-Core E5200 Box ₪390 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE5200 לוח אם GIGABYTE GA-P31-DS3L ₪318 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39274 כונן קשיח Seagate ST3320620AS 320GB SATA2 16MB ₪245 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=10833 זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-15 PQ ₪430 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL5D-4GBPQ צורב LG GSA-GH20N X20 D…

• 9 תגובות
    • 882 צפיות
  12. Started by pitter,

אהלן מחפש מחשב למשחקים, סרטי HD ולעבודות תכנות שכוללות קומפיילינג של פרוייקטים גדולים (בעיקר ב cpp). תקציב: איזור ה 9000-10000 שח בכיוון של מעבדי INTEL בלבד אין צורך בציוד היקפי, מסך או מערכת הפעלה.. ירוץ עם WIN7 על מסך של 17/19 אינץ' תודה, גמר חתימה טובה.

• 9 תגובות
    • 934 צפיות
  13. היי 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ללא חריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב ישמש בעיקר למטלאב, פייתון ועיבוד תמונה. גיימינג קל אם מתאפשר אבל בעדיפות נמוכה יותר. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש SSD 256 ג'יגה ישן. הייתי שמח להחליף, אבל אם התקציב גבולי אפשר לשמור אותו. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא ממש חשוב. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעל…

14. Intel Core2 Duo 1.86GHz 2MB E6300 Box CPU Western Digital 160GB 7200rpm 8MB Buffer S-ATAII HDD Sony/Citizen/Panasonic/Teac Black 1.44MB 3,5` FDD Gigabyte GA-965P-S3 Intel 965P LGA775 Motherboard Gigabyte Radeon X1600Pro PCI-e 256 MB Retail Video Card KingStone 512MB X 2 DDR2 667Mhz Enermax 400W Libarty Compucase-HEC Super Midi Tower CI-6919 Black (P/S Not Inc) Case סה"כ 4559 מlogicpc.co.il משם אני מזמין מחר יש לי כמה התלבטויות אני לא ממש משחק כזה פה ושם בקטנה פיפא לילד או משהו כזה... כמה שאלות: 1.האם עדיף 6400 (המעבד זה עוד 200 ש"ח) 2.איזה לוח עדיף מה ששמתי שם או עוד 20 שקל יש את האפוציות הבאות: Gigabyte GA-965GMS2 + VGA Intel 965G LGA775 Motherboard ASUS P5B LGA775 Intel…

• 12 תגובות
    • 946 צפיות
  15. Started by Daglas,

שלום לכולם. לאחרונה נתבקשתי להכריב מפרט לאחי הקטן (13) בתקציב של 3500 שקלים. אני מניח שהשימושים של המפרט יהיו משחקים / אינטרנט / סרטים - מחשב להכל בגדול. לאחר שיטוט בפורום והתבוננות על מפרטים שונים באותו תקציב, הבנתי שמפרט מבוסס אינטל אינו אפשרות, אלא אם מתוכנן אוברקלוק. לכן, בניתי מפרט מבוסס AMD לשימושים הנ"ל ואשמח לשמוע את דעתכם עליו: הזכרונות הם 800mhz בכוונה, למקרה ויתבצע OC איפשהו בעתיד הרחוק. וכאן אני שואל, איך הלוח הנ"ל ב OC? הוא יספיק להמהרה ממוצעת? בנוגע לכרטיס המסך אני לא בטוח. אם קונים מחשב חדש לדעתי כדאי שיתמוך ב DX10, אבל הכרטיס הזה חזק מספיק להרצת משחקי DX10? כמו כן, אשמח לקבל הצעות למפרט מבוסס Intel באותו תקציב ולאותם שימושים (במפרט זה OC רציני אפשרי …

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. מחפש מחשב לצורך עבודה עם Solid Works, התקציב הוא בערך עד 6000 ש"ח, אבל אם הוא עובר מעט זאת אפשרות. אם התקציב הזה לא אפשרי, אז תגידו לי, אני אנסה לבדוק אופציה להגדיל אותו. אני מאמין שמסך בגודל 15.4" יספיק, חיי סוללה רגילים. אני יודע שצריך ברמת העקרון כרטיס מסך די טוב. אני חשבתי ללכת בכיוון של מחשבי Dell, אבל אני לא יודע איזה דגם יתאים בדיוק לדרישות. תודה מראש, טראוט

17. יש לי אפשרות לרכוש במחיר ממש טוב את המחשב הנייד של סמסונג שבכותרת. אם נתוניו כוללים זיכרון 4 ג'יגה, מהירות 1066, HD500GIGA, מסך 15.3 LED כ. מסך אנבידיה 315M 512MB, מעבד I5CORE ווינדוס 7 כלול. הוא נחשב טוב ורציני (לא כגיימר, כמובן, אלא לשימוש ביתי, אופיס וסרטים)?

• 2 תגובות
    • 3k צפיות
  18. הרבה זמן שאני מחפש לי לפטופ ואני פשוט טובע בים הסוגים והמינים שיש היום, עשרות חברות עשרות דגמים עשרות סוגים.. ובתכלס אין לי באמת מושג במה כדאי להשקיע את הכסף. חשבתי ללכת על טאבלט בסוף הבנתי שלא כדאי בגלל שהחומרה שם לא בשמיים ועוד כמה חסרונות שיש לטאבלטים. בקיצור אשמח אם תעזרו לי! * מטרות המחשב? אוקיי בגדול זה אינטרנט ודברים פשוטים, אבל אני רוצה להשאיר לי את האופציה של עריכה גראפית (פוטושופ) ברמה כזאת שהלפטופ לא יתקע או יעבוד לאט ועם עוד אופציה להריץ משחקים.. עכשיו פה אני בהתלבטות האם להשקיע במשהו טוב שיריץ משחקים טוב או לפטופ שיריץ לי משחקים לא כבדים.. אבל שתהיה אפשרות בכל מקרה. * גודל המסך? 14 ~ 15. לא גדול מדי וגם לא מהקטנים.. * רזולוציית המסך?מעדיף 1920X1080, FHD * דר…

• 5 תגובות
    • 860 צפיות
  19. Started by Longstrom,

שלום לכולם, לאחר שנים שאני סוחב עם הגרוטאה שלי (athlon xp 2100), ועקב התפרקות החלקים השונים שלו לאחרונה, החלטתי לקנות מחשב חדש. המחשב מיועד לעריכת אודיו (דומה בצרכים לעריכת וידאו). אין לי צורך במסך או ציוד היקפי. הרכבתי מפרט למיטב ידעתי : Core2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2MB 1070 1 1070 ConRoe945G-DVI s775, 945G, DDRII 667, PCI-E 450 1 450 DDRII 667 1GB TwinMOS 630 1 630 Western Digital 200GB 7200RPM, 8MB, SATA II 435 1 435 Samsung 80GB 7200RPM, 8MB, SATA II 255 1 255 PIONEER DVR-111D DVD±RW 210 1 210 Noisetaker EG425P-VE 420W 420 1 420 סה"כ 3470, כאשר לא ציינתי כאן מארז. את הלוח אם הספציפי הזה בחרתי בגלל שהוא מכיל צ'יפסט גרפי (המחשב לא צריך להציג גרפיקה 3D), ויש לו פיצ'ר…

• 11 תגובות
    • 834 צפיות
  20. שלום לכולם . לחבר שלי יש לפטופ מהדגם הנ"ל - HP PAVILION DV9000 . אחרי מספר שעות כשהוא או אני עובדים על המחשב ( מדובר בצפית סרטים או משחקים שונים או גלישה באינטרנט ) המחשב פתאום ( או שנכבה המסך והמחשב עדיין פועל , או שכל המחשב נכבה ) . הבעיה היא שהמחשב אחרי כיבוי זה , לא רוצה להידלק מחדש . נסיתי כמה פעמים להדליק הוא נדלק לשניה או שתיים ונכבה . נדלק אפילו להגעת הנתותים של ה-HP על המסך ונכבה שוב פעם . בדקתי את הכבל אם הוא מחובר היטב של החשמל למחשב ולקיר . רק מה שכן אחרי כמה דק' או שעות שלא נוגעים במחשב הוא מתחיל לתפקד טוב . לי זה נראה כמו בעיית היתחממות ( אני מודע לזה במחשבים נייחים ) אבל בניידים - אני לא יודע איך זה קורה . בכל מקרה מי שיכול לעזור לי בזאת או…

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by rofben,

היי! אני מחפש מחששב נייד שישמש בעיקר לסקייפ ולצפייה בסרטים.. התקציב: 2000 ש"ח אך אפשר לחרוג בכ400 שקל (לא יותר!) תודה מראש עוד שאלה: במחשבי תלת מימד ניתן גם לצפות בדו מימד?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by reuven61,

[TABLE=width: 100%] [TR] [TD=width: 10%]MB75MAE33[/TD] [TD=width: 45%]MSI B75MA-E33 for 1155 Sata3/Usb 3.0[/TD] [TD=width: 10%, align: center]1[/TD] [TD=width: 10%, align: center]₪283[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 10%]G2030T[/TD] [TD=width: 45%]Intel Ivy Bridge Dual-Core Pentium G2030 3.0Ghz 3MB Tray[/TD] [TD=width: 10%, align: center]1[/TD] [TD=width: 10%, align: center]₪258[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 10%]D34G1600CR[/TD] [TD=width: 45%]Crucial 4GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד[/TD] [TD=width: 10%, align: center]1[/TD] [TD=width: 10%, align: center]₪177[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 10%]E41759-002[/TD] [TD=width: 45%]Intel Original LGA1155-1150 ליבת נחושת - עד 9…

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  23. היי מצאתי מפרט מחשב נייד של דל השימושים שלי בעיקר עבודה זה התחברות למערכות מרחוק סוג של טרמינל כזה שמתחברים מהבית כך שכובד התוכנות לא יושבות על המחשב שלי מה דעתכם על המפרט הבא

• 1 תגובה
    • 680 צפיות
  24. Started by Shay0600,

שואל בקשר לתקופה הכי טובה וקרובה לקנות מחשב חדש תקופה שיש בה את כל הדברים המשמעותיים, דברים שעומדים לצאת בקרוב אני שואל את זה כי יש לי 40 אלף להוציא על מחשב, כשתגיע התקופה הזו אני יכנס לכאן ואשאל בקשר למפרט מומלץ עבורו שמעתי שיצאו מעבדים מרובעי ליבות, לדעתי זו השקעה טובה כי במקום שעם הזמן המחשב ילך ויהיה יותר איטי בעצם יקרה ההפך ועם הזמן המחשב יהיה יותר מנוצל ומהיר

• 8 תגובות
    • 985 צפיות
  25. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?2300+-, עדיפות לזול ככל האפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?: לימודים, תכנות, שימוש בתוכנות כמו matlab, גלישה באינטרנט. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה):קונה נייד קומפלט 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב?שלא יהיה טרקטור 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את ה…

• 16 תגובות
    • 2.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים