ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,396 דיונים בפורום זה
- 

אני צריך עצמה למפרט למחשב לעבודות גרפיקה ,שירטוטים ומידול בתלת מימד תקציב של 8000 בערך ניתן לחרוג ,עדיף פחות. אודה מראש לכל המגיבים yaya741 - 

- 4 תגובות
- 721 צפיות

- 

- 

1. מה התקציב המקסימלי? 3 אלף האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? מחשב לבית שאני אוכל לראות סרטים משחקים ויכול להריץ דברים בצורה טובה ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). הייתי רוצה שתהיה אפשרות להריץ משחקים חדשים שהם כבדים ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: המחשב מיועד גם למשחקים ולא בעיקר * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? הייתי רוצה שתמליצו לי על מסך מחשב 19 אינג' * באיזה סוג משחקים תשחקו? GTA NEED FOR SPEED CALL OF DUTY * באילו ה… - 

- 4 תגובות
- 702 צפיות

- 

- 

כאן כל מה שכתבתי במפרט הגיוני? האם המארז נחשב למוצלח? (מבחינת קירור ושקט) למשל, בהשוואה ל-Antec 300 v2 שהבנתי שהוא לא רע? תודה! - 

- 2 תגובות
- 1.4k צפיות

- 

- 

אתחיל בזה שעברתי על המון הודעות והמלצות של החברים פה וקיבלתי כמה רעיונות, אך בכל זאת אשמח לדעת אולי יש איזה דגם שעדיף יותר/פחות בשבילי. * מטרות המחשב - לימודים בעיקר(מדעי המחשב) גלישה באינטרנט , סרטים/סדרות. בגדול לא נדרש משהו חזק בשביל משחקים או גרפיקה. * גודל המסך - האם חשוב מסך מבריק או מאט - 14, עדיפות למט. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad) - לא. * משקל רצוי - עד 2 ק"ג, אם זה קריטי ניתן להתגמש, אבל אני לוקח בחשבון שהוא יהיה איתי במהלך היום. * האם נדרש זמן סוללה ארוך - נדרש, משהו סביר ליום לימודים. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) - אם יש אפשרות לשלב HDMI ו VGA זה יהיה נחמ… - 

- 4 תגובות
- 2.2k צפיות

- 

- 

חבר מעוניין לקנות את המחשב EZ-DECK QUAD אך עם מעט שינויים, כ. מסך GIGABYTE 8800GT הארדיסק WD 500GB SATA II האם כדאי? והאם אפשרי להכניס פנימה את המאוורר BIG TYPHOON VX? מה ההבדלים בין לוחות האם הבאים: GIGABYTE P35-DS3L ו-GIGABYTE GA-P35C-S3 ומה מביניהם מומלץ? תודה רבה לכל העוזרים. - 

- 6 תגובות
- 738 צפיות

- 

- 

בזמן האחרון, מאז שעשיתי את המעבר ללינוקס, הרבה פעמים אני צריך לעשות ריסט למחשב ולעבור לWINDOWS בדול בוט שלי בXP, אני לא סובל את זה, אני עובד על 1GB ראם, במחשב הנייד, נורא, פשוט נורא. אני אעבוד עם VMWARE הרבה, ועוד כלים. אני ארצה לשחק במשחקים, לא מעט, ברמה גבוהה, אבל לא מוגזם, אפשר אפילו פחות מ4850, משהו לכיון 4760, או איך שלא קוראים לו, מהסדרה החדשה. מארז לא צעצוע, בבקשה , בלי פלסטיק שמסטיק, פורטים נגישים, ונוח. אווירור נחמד ושקט בבקשה, דגש על זה, כי המחשב יהיה בחדר שינה(ז"א בלי פאקינג לדים, כבר נדפקתי ככה פעם אחת לא לחרוגגגגג. התשלום במזומן(כנראה) מסך 22",סגור. בבקשה בבקשה לא מארז מכוער, ובלי פלסטיק יואוו המארז של המחשב הקודם שלי התפרק פשוט, נתתי לו מכה קטנה והפל… - 

- 11 תגובות
- 1.2k צפיות

- 

- 

יש לי נייד ASUS Eee pc 1101 ha יש לי בעייה עם השן הכחולה במחשב פתאום היא הפסיקה לעבוד ואני לא יודע מה לעשות איך אני יכול להפעיל אותה !! בנוסף יש לי עוד שאלה המחשב הנייד שלי מחובר לחיבור אינטרנט קווי האם יש אפשרות שאני אוכל להתחבר לאינטרנט אלחוטי דרך הנייד זאת אומרת אם יש לי אייפוד טאץ' ואני רוצה להחבר לרשת אלחוטית אני יכול להפוך את המחשב הנייד לסוג של נקודת גישה ולהתחבר ממנו לרשת האינטרנט ?? - 

- 0 תגובות
- 630 צפיות

- 

- 

. מה התקציב המקסימאלי? 7000 שקלים א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך אם אין צורך בכל הסכום ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 600 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? השימוש המרכזי והחשוב של המחשב הוא לצורכי תלמידת אנימציה (שנה שניה) שמתעתדת לעבוד ולעסוק בזה תוכנות בשימוש MAYA, MudBox, Photoshop, AfterEffects. השימוש העיקרי הוא ב-MAYA וחשוב שיעבוד איתה כמו שצריך. חשוב גם שהמחשב יהיה חזק ברינדורים (וגם mental ray) יחוברו למחשב 2 מסכים בגדלים של כ-20 אינץ לערך, ברזולוזציה טובה ובהגדרות גרפיות בינוניות-גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? אין צורך בציוד הקפי, גם לא במסך 4. האם יש רכיב שאין צורך ל… - 

- 5 תגובות
- 825 צפיות

- 

- 

core i5 4570/ לוח אם: asus pryphon z87. זכרון 2*4 GB dd3 1600MHZ kingston סטיק הכחול. קירור של SYTCH katana. כרטיס מסך: GTX 780 3GB ASUS. מארז: corsair [h=1]עם חלון Corsair Carbide 300R Compact[/h]ספק כח 620W SEASONIC BROZE SSD 250GB SAMSUNG. הארד דיסק 1 טרה של סיגייט. צורב LG. מחשב פצצה לגיימינג מריץ הכל אבל הכל על אולטרה נקנה לפני שנה בערך מה אומרים כמה שווה? מוכר אותו מיידית מי שרציני שידבר איתי יש קופסאות יש חשבוניות יש הכל נקנה מKSP. המחשב שמור בקנאות מצה חדששש דנדש כאילו עכשיו קנית אותו מהחנות. - 

- 7 תגובות
- 1.2k צפיות

- 

- 

אוקיי, אז ככה לאחר שצילצלתי אל סימפלטק ושאלתי אותם "אם יש להם את הלוח אם של אסוס"(אןפורס2)) אז הם שמו את הלוח באתר! הנה המפרט החדש! נו יש שינויים? איזה דיוידי עדיף: toshiba or liteon?? האם יש רייד בלוח אם?? - 

- 10 תגובות
- 1.7k צפיות

- 

- 

שלום, יש לי מחשב נייד Toshiba l735-10f ופתאום ה-WIFI הפסיק לעבוד והוא כותב שהוא כבוי מהכפתור, הבעיה שבמחשב הזה אין כפתור כיבוי לWIFI יש רק את האפשרות ללחוץ על FN ביחד עם F8.הבעיה שכשאני לוחץ זה לא משנה כלום. ניסיתי להחליף דרייברים, להתקין WIN מחדש ושום דבר לא עוזר - 

- 0 תגובות
- 927 צפיות

- 

- 

היי החלטתי לדחות את קניית המחשב החדש ממספר סיבות, אבל אני מעוניין לשדרג את המחשב הקיים... טוב המפרט הקיים הוא: asus p4p800 intel 2.6c (478) inno3d 5700le elixir 512mb W.D 80g ata *2 Tt Butterfly 480w זהו בעיקר... עכשיו מה כדאי לשדרג במסגרת התקציב (1500) חייב להיקנות מנועה או מזיגזג....אפשר גם מlogicpc אבל אני מעדיף את שתי החנויות הקודמות... רצוי שיהיה במלאי... אני בעיקר משחק cs:s אבל אני מאמין שאם יהיה לי מחשב יותר טוב אני אשחק גם bf2 וכדומה... תודה מראש install - 

- 7 תגובות
- 887 צפיות

- 

- 

היי. אני נוסע השבוע לתאילנד ואני מתכוון לקנות מחשב חדש. האם כדאי לי לקנות חלקים בבנקוק? האם המחיר שם ישתלם? האם אפשר לסמוך על אמינות הרכיבים? האם יש אחריות כלל עולמית למוצרים של אינטל, ג'יגה בייט, ספייר, אסוס וכו'? תודה - 

- 4 תגובות
- 1k צפיות

- 

- 

צריך עזרה בבחירת מפרט מחשב שירוצו עליו משחקים חדשים, יורידו בו המון המון דברים מכל מני תוכנות בו זמנית (UTORRENT, EMULE, FTP וכדומה) ישמעו מוזיקה ויראו סרטים, כנראה שהרוב יהיו HD לא צריך ציוד היקפי, יש לי מסך 22" מסך רחב HD, מקלדת ועכבר אלחוטיים ומערכת סאונד של 2.1 תודה רבה לכל מי שעונה ועוזר - 

- 6 תגובות
- 731 צפיות

- 

- 

שלום לכולם , קיבלתי נטבוק כזה לתקן בתור טובה לחבר. התקנתי עליו win xp home edition sp3 , הבעיה היא שאני משום מה לא מצליח למצוא דרייברים לנטבוק הזה... באתר של HASEE הדגם הזה בכלל לא מופיע ב support . מישהו יכול בבקשה למצוא לי מקום שבו אוכל למצוא את הדרייברים? תודה רבה. - 

- 0 תגובות
- 2.8k צפיות

- 

- 

קודם כל שלום... אני הייתי Fredy מזמן בפורום אבל עשיתי הפסקה של חצי שנה אני מצטער על התקציב הנמוך... המחשב הוא לא למשחקים כבדים כ"כ... אבל שיהיה טוב... חשבתי על מפרט בסגנון הזה, אבל לא חישבתי את המחירים. זה רק ניחוש שזה יתאים לתקציב: AMD AXP 1800+ GB GA-7VAX GB Radeon 8500 LE TEAC Floppy, או סתם משהו סטנדרטי... 256MB 266Mhz DDR-ram... חברה סטנדרטית, לא צריך משהו מיוחד... Generic CD-ROM - אתם תמליצו על חברה מארז סטנדרטי - ספק 300/350 וואט (נראה לי שצריך 4 אמפר) HD 20/40 GB גם סטנדרטי אבל עדיף SEAGATE/MAXTOR/W.D אין צורך במודם! יש כבלים מסך "17 CRT! נראה לי סטנדרטי של MAG! ציוד הקפי - מקלדת, עכבר, רמקולים - הכל סטנדרטי - עכבר אופטי. אם יתאים לתקציב אז אולי סא… - 

- 6 תגובות
- 1.2k צפיות

- 

- 

אני צריך מפרט לחבר עד 2000 ש"ח (אפשר לחרוג עד 2200) לא כולל מסך וציוד היקפי. המטרה: גרפיקה (פוטו שופ - אילוסטרייטור - אינדיזיין - דברים ברמה הזאת) יש אפשרות למצוא משהו טוב במחיר הזה? - 

- 8 תגובות
- 608 צפיות

- 

- 

היי אנשים, מבחינת גודל ומשקל - היא תשתמש בו בעיקר בבית (אולי פעם ב... פגישה עם לקוח) אז הוא לא חייב להיות קטן במיוחד (אפשר 15-17) או עם סלולה חזקה במיוחד, והיא תחבר לו מסך חיצוני 24" של דל. קבצים גדולים בפוטושופ, רצוי כמובן כמה שיותר זיכרון, וכונן קשיח מהיר, לא יודע אם זה אפשרי בתקציב. תלת מימד אינו עקרוני (מבחינת כרטיס NVIDIA וכו'). שיהיה מספיק נפח אחסון כי מורידה סדרות. כונן אופטי - רצוי. אחריות בינלאומית - לא קריטי. כן מעדיפים 3 שנים אחריות מקומית כשזו ניתנת. ווינדוס - רצוי. מכונת עבודה אמינה. נשמח לאופציות גם בקצה התחתון וגם בעליון של התקציב. תודה מראש על העזרה - 

- 9 תגובות
- 1.8k צפיות

- 

- 

המחשב לא בשבילי, מתנה מטרת המחשב - כמו שציינתי בכותרת: גרפיקה, אבל לא משהו רציני, כולה עריכת תמונות. מסך גדול יחסית - חובה מבחינת כובד, כל עוד המחשב לא יותר כבד מבן אדם מבוגר זה בסדר. זמן סוללה - אם אפשר משהו שיחזיק באזור ה-3 שעות זה יהיה נחמד אם יציאה מיוחדת תגביל את האופציות לכאלה פחות טובות, אז שיהיה בלי. אין צורך בבלוטות' מובנה גודל מינימלי של כונן קשיח - חצי טרה. אני מניח שזה מהדברים שהכי קל לשנות - לא קשה למצוא כונן קשיח אחר מתאים עם נפח קצת יותר גדול, נכון? אין צורך באחריות בינלאומית המחיר צריך לכלול מערכת הפעלה Windows תוכנות - Photoshop. אם אתם מכירים תוכנות מתקדמות נוספות לעריכת תמונות, אפשר להניח שאחותי תשתמש בהם. שוב, היא לא מקצוענית ברמות. תודה! אודה לכם מאוד… - 

- 8 תגובות
- 1.1k צפיות

- 

- 

אהלן חבר'ה, במידה וקונים סוני ואיו מחו"ל, יש מצב שתהיה בעיה עם האחריות שלו בארץ כי הוא לא מיובא בצורה סדירה? (כמו שהבנתי) תודה - 

- 5 תגובות
- 2k צפיות

- 

- 

שלום קודם כל תודה מראש לעוזרים. אני צריך מפרט למחשב לעבודה בעיקר עם התוכנה Cubase (ליצירת מוזיקה), אם תוכלו להמליץ לי איזה מעבד התוכנה אוהבת יותר (AMD או Intel) אני אשמח. עדיפות לכרטיס קול חיצוני, Creative אם אפשר, או מה שמומלץ. אני לא צריך הארד דיסק ולא מסך. שוב כמו שאמרתי, עד 2000 ש"ח. רב תודות, אייל. - 

- 3 תגובות
- 492 צפיות

- 

- 

אחי מחפש לקנות מחשב נייד השימושים שלו הם גיימינג כבד תכנות ועריכה גרפית הלנובו הנ"ל נראה משכנע ועדיין מתלבט אם לקנות אותו או מחשב אחר (קונה מKSP אילת) הלנובו - http://ksp.co.il/?store=eilatLaguna&select=.268..271..159..211..1947.&list=1&sort=2&glist=1&uin=25566&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 האסוס - http://ksp.co.il/?uin=25519 או שעדיף את הAsus G751JT-T7060H חבר שלו סיפר לו שהאחריות והשירות של אסוס על הפנים ושלא כדאי להתקרב. כל השנים האלה היה לנו רק מחשבי DELL והם הוכיחו את עצמם כאמינים מאוד על אסוס ולנובו אני לא יודע יותר מדי מבחינת אמינות ואורך חיים - 

- 0 תגובות
- 2.1k צפיות

- 

- 

היי, מדובר על מחשב ביתי לשימוש "פשוט" בלבד (גלישה, office), ואולי מדי פעם צפייה בסרט. מעבד P-4 3.0G GHZ 800 1M 800 HT INTEL לוח ASUS P4mx 800 6 + USB CHIP INTEL זיכרון 512 DDR 400 2 256X דיסק קשיח 80 G 7200 W.D כונן דיסקטים 1.44 Teac מארז ATX 400 W מפואר + 2 USB 4 אחורה 2 קדימה שחור אפור כרטיס קול 5.1 SOUND MAX SURROUND כרטיס מסך SAVEG-4-64m מקלדת מולטמדיה עכבר אופטי DVD 48X16 צורב DVD 52x32x52 כרטיס רשת 10/100 OB מסך PROVIWE 17 LCD דק מחיר כולל מע"מ 4500 ¤ תודה ofko - 

- 1 תגובה
- 615 צפיות

- 

- 

שלום, אבקש עזרה ב מפרט למחשב כ- 2000 שקל ללא ציוד היקפי (ללא מסך, ללא מקלדת ועכבר) לעבודה משרדית: אופיס, אינטרנט, צפיה בסרטים, קורל דרו, וכו'. חשוב שיהיה גם לוח אם וגם מעבד של אינטל (אפילו אם זה יוריד את ביצועי המחשב). תודה - 

- 3 תגובות
- 517 צפיות

- 

- 

מישהו יודע האם אפשר לקנות את הנטבוק הזה בארץ? האם צפוי להגיע בקרוב? Toshiba Mini NB305-N410 http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2358392,00.asp תודה - 

- 0 תגובות
- 1.2k צפיות

-