ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,405 דיונים בפורום זה
-
היי, ברשותי מחשב HTPC שמשמש בעיקר לסרטים, עושה את העבודה לא רע - המחשב בן 4-5 שנים לדעתי אני רוצה לבדוק את האפשרות לשידרוג קל של חלק מהרכיבים, בעיקר לשתי מטרות: א. מהירות , כרגע מדי פעם הוא מקרטע וחושב הרבה זמן - בזמן סרטים המצב בסדר, אבל תפריטים וכו' ב. משחקים - אני רוצה לקנות כמה שלטים ולגרום לא לנגן חלק מהמשחקים, לא WATCH DOGS או HALO , אלא דברים אולי יותר קלים, בעיקר למשחק עם אורחים, FIFA , NBA , MORTAL KOMBAT וכו' , לא חייב הכל על HIGH/ULTRA SETTINGS, הכיוון הוא יותר במשהו שקרוב להיות קונסולה (או שאני רחוק מזה בתקציב הזה?) המפרט הנוכחי: FROM PC2: CPU: Q6700 Mobo: Gigabyte EP45-UD3L RAM: DDR2 2GB Corsair PC2-6400 GPU: ATI Radeon HD 5770 CASE: THERMALTAKE DH-101 HDD:…
-
- 1 תגובה
- 614 צפיות
-
-
יש לי נייד ישן שהמעבד שלו הוא: T2450 איך הוא בהשוואה למעבדים של המיני ניידים: ATOM N270
-
- 0 תגובות
- 614 צפיות
-
-
intel p4 3.06-800 2m לא יודע אם זה 64 ביט או לא asus p5gd2-x chipset-intel915p pciex ddr2+sata w.d sata 7200 160g 1024mb 667mhz - INFRATON מארז מפואר צורב LG X16 geforce px6600 le dvi + tv out 256m.b 128 bit pciex או ati sapphire x600 pro 256 mb dvi 128bit pciex או intel pentium 4 3.0 ghz 2M 64 bit gigabyte GA-8I945PLG digma 1gb ddr2 (512X 2 533mhz cl2.5 geforce 6600 pciex 256mb gigabyte w.d 160gb 8mb sata2 dvd nec/lg X16 כאשר המחיר בשניהם הוא בסביבות 4700
-
- 6 תגובות
- 614 צפיות
-
-
שלום, מחפש המלצות למחשב נייד שמיועד לשימוש של בחורה. תקציב של בערך 2300 ש"ח. השימוש הינו הבסיסי בלבד, כלומר Office, אינטרנט (אלחוט), סרטים ושמיעת מוזיקה. אחריות אם ניתן אז שלוש שנים, אך אני מאמין שאחריות בטח תוסיף לעלות. עיצוב עדיף "נשי" כלומר לא בסגנון של thinkpad וצבע לבן, אדום, שחור לא משנה. אשמח לקלב כמה המלצות, אפשרויות ומשם אמשיך לבדוק בעצמי [br]פורסם בתאריך: 14.04.2010 בשעה 09:12:09 שכחתי לציין גודל מסך,בין 13-15
-
- 1 תגובה
- 614 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? 3000 יהיה נחמד לחסוך טיפה אם אפשר במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תדיר, משחקים ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? אני לא בטוח בזה, זה לא מפרט בשבילי, אני חושב שהמסך 19 אינץ * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? כמה שיותר כבדים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבו…
-
- 1 תגובה
- 614 צפיות
-
-
האחד : Toshiba Satellite U405 http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=4372 השני: Dell XPS M1330 http://www.dell.com/content/products/productdetails.aspx/xpsnb_m1330?c=us&l=en&s=dhs&cs=19 דרך אגב התקציב שלי זה עד 6600 (אפשר קצת לחרוג).. על מה ללכת?! ??? אם על הDELL אז איזה דגם בדיוק, פרטו בבקשה. בתודה מראש, מתן.
-
- 1 תגובה
- 614 צפיות
-
-
כפי שציינתי חברים לשימושים בסיסיים בלבד: אינטרנט,סרטים, מוזיקה. לא יתבצע O.C כמובן. אין חשיבות מיוחדת לשקט. ההתלבטות הגדולה היא אם ללכת על מערכת מבוססת ddr2+G31+775, או להרחיק לכת ל 1156(שהולך עם DDR3 ולוח יקר). אשמח גם להמלצה על סט מקלדת ועכבר אל-חוטיים סטנדרטיים על הדרך (צריך להיכנס בתקציב). לשימושים בסיסיים בלבד, לשיקולכם אם יש צורך בכ"מ ייעודי או לא. אני גם מאמין שאין צורך לנצל את התקציב עד תומו. Intel בלבד בבקשה. תודה ולילה טוב.
-
- 1 תגובה
- 614 צפיות
-
-
שלום אני צריך לזוג מבוגר שאין לו יד או רגל בענייני אלו מפרט למחשב אשר ישמש לגלישה, אופיס, חיבור מצלמה דיגטלית (קאנון עם זכור לי טוב) אחסון התמונות (לא צריך נפח גדול מדי סביבות ה300 הם די והותר) לעתים רחוקות יצפו בסרטים. יש מצב שאצטרך להחבר לאינטרנט אלחוטי ובמילא אצטרך חומרה מתאימה. אשמח לקרוא על האופציות העומדות לפני. תודה לכם
-
- 1 תגובה
- 614 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש משחב נייד לצרכים בסיסיים - אופיס וגלישה. אני מתלבט בין כמה מחשבים: (אם יש לכם עוד כיווונים גם טוב) Gigabyte - W576M Lenovo - G550 Dell - הבנתי שיש את האינספיריון ויש את הA860. הלכתי לאיבוד כבר עם המאבדים T4200' T6500..... זכרון 2mb, 3mb, 4mb... עד כמה הסטיות קריטיות לצרכים שלי.... כולם נראים די דומה וגם המחירים פחות או יותר זהים. ראיתי שהאחריות של דל הכי מורחבת אח"כ גיגהבייט ואח"כ לנובו..... חשוב לי שהמחשב יהיה אמין (שרות), לא כבד מדי ושהחלקים לא יהיו יחודיים מדי כי אז אתה בחתונה קטולית עם היצרן... אם יש עוד היבטים או דברים שחשוב לשים לב אליהם... אני אשמח לשמוע. תודה רבה ולילה טוב.... והכי חשוב שנה טובה.
-
- 3 תגובות
- 614 צפיות
-
-
שלום לכולם. קניתי לפני כשלושה חודשים מחשב נייד, מסוג ASUS דגם K55V. המפרט של המחשב מופיע כאן: https://www.asus.com/Notebooks_Ultrabooks/K55VM/#specifications קראתי קצת ברשת והבנתי שיש למחשב 2 כרטיסי מסך, אחד של INTEL שהמחשב משתמש בו במצב רגיל, ואחד של NVIDIA (דגם 610M). המחשב עושה סוויץ' בעצם מתי שיש צורך בכרטיס המסך השני (לדוגמא משחקים וכו'). תקנו אותי אם אני טועה. אני משתמש בסימולטור נהיגה, אולי חלקכם מכירים וחלקכם פחות LFS. המחשב הכי בסיסי שיש צריך להריץ את הסימולטור על ההגדרות הכי גבוהות ללא תקיעות וFPS גבוה. כרגע המחשב עובד לפי מצבי רוח, קרה לי מידי פעם שהוא הריץ את LFS על 130 FPS וזה נמשך לכמה דקות, וככה הוא מריץ אותו בקושי על 60 FPS ותמיד צונח למטה. ניסיתי להוריד…
-
- 6 תגובות
- 614 צפיות
-
-
שלום , אני מחפש מחשב נייד לגלישה באינטרנט , עבודה בסיסית עם office ואפשרות חיבור למקרן חיצוני. גודל מסך: 14/15 (עדיפות על 15) סוללה: לא כזה חשוב , שיהיה שעתיים-שלוש רישיון: שיהיה כלול כונן: שיהיה קורא/צורב dvd בסיסי. משקל: 2.7 אבל מוכן לשלם יותר (לחרוג מהתקציב) עבור משקל נמוך. מכיוון שיש לי נסיון טוב עם DELL , אני נוטה ללכת עליהם (אלה אם כן תגידו אחרת) ראיתי שלושה דגמים: vostro http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1JH5EBE9F1 N5110 http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKN5110BK263NBD + אחד פחות חזק , אבל לא בטוח שאני צריך יותר: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1JHN5110233 אגב למה ה vostro דורש אותו מחיר , אבל חלש ממנו בהרבה? מה מיוחד ב vostro…
-
- 2 תגובות
- 614 צפיות
-
-
שלום רציתי לשאול לגבי מחשב מיני נייד של HP מפרט מצורף לגבי מערכת ההפעלה Windows 7 Starter כמה אפליקציות ניתן להריץ במידה והזיכרון RAM הוא 1024MB אנטי וירוס, מערכת ההפעלה עצמה, ואולי עוד אפליקציה, והמחשב איטי ? מה המלצתכם לגבי מחשבים מיני נייד, תכונות שאני מחפש: סוללה 6 תאים, זיכרון שניתן לשדרג ל 2GB לגבי מערכת ההפעלה, מה עדיף Windows 7 Starter או Windows xp Home ? מצלמת אינטרנט ומיקרופון מובנה, מקלדת נוחה. תודה ג'יקוב. [attachment deleted by admin]
-
- 0 תגובות
- 614 צפיות
-
-
ברצוני לרכוש מחשב חדש. המחשב אמור לשמש בעיקר להורדת שירים (אולי גם סדרות) מאמיול. הבנתי שמחשב נייד אינו טוב מספיק עבור מטרה זו. האם תוכלו להמליץ לי על מפרט מתאים למחשב? תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 614 צפיות
-
-
אח שלי שמתגורר בארה"ב מחפש מחשב נייד. תקציב: עד 900$ דרישות: מסך: 14-15 אינץ (עדיפות ל WIDE). רמקולים טובים לשמיעת מוסיקה/סרטים. נתונים שיריצו ויסטה ללא קושי. המחשב ישמש בעיקר לאינטרנט, מוסיקה , סרטים. אין צורך להתחשב בתוקף האחריות בארץ (המחשב נישאר בארה"ב). מה אתם אומרים על המחשב הזה: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834147767 מטריד אותי במחשב הזה הכרטיס מסך המובנה. תודה
-
- 1 תגובה
- 614 צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב p4 2.8ghz כרטיס מסך geforce fx5200 זיכרון 512 400MHZ ddr1 2.5cl hard disc 7200rpm 120g הלוח אם תומך רק ב DDR1 וכרטיס מסך apg x8 ואני רוצה לשפר ב 600-800 שקל בערך תציעו תודה מראש שימוש עיקרי americasarmy כרגע לא פועל טוב חשבתי בעיקר על הזיכרון והכרטיס מסך עוד 512 זיכרון וכרטיס מסך 7600gt
-
- 4 תגובות
- 614 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין לרכוש מחשב נייד חדש, הצרכים הם אך ורק לגלישה באינטרנט ועבודה משרדית. התקציב שלי הוא עד 3000 ש"ח (אם יש משהו יותר זול שיענה על הצרכים שלי אשמח לשמוע) שיהיה סטנדרט ולא מיני. הסתכלתי על הדגמים של DELL INSPIRON אבל יש כמה וכמה, אשמח להמלצה מסויימת תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 614 צפיות
-
-
שלום תותחים, אני מתכוון לרכוש מחשב לעבודה משרדית פשוטה וכדי לרכז את המדיה הביתית (תמונות ווידאו של המשפחה), אשתמש במחשב כדי לערוך קבצי וידאו באמצעות תוכנות כמו premiere elements ותמונות באמצעות Photoshop cs5 התקציב שלי הוא עד 2000 ש"ח ועדיף פחות. אזדקק גם לעכבר ומקלדת חוטיים ופשוטים אין צורך במסך, ברשותי מסך 15" אין צורך בתוכנות הפעלה או אחרות, יש לי הכל יהיה נחמד אם אוכל לבצע OC, אך לא הכרחי אלא אם ישפר משמעותית את הביצועים הנדרשים אין תוכניות לשדרג את המחשב בעתיד הקרוב תודה רבה לכל המסייעים במלאכה! מחכה לשמוע את דעתם.
-
- 4 תגובות
- 614 צפיות
-
-
שהמחשב עצמו יראה טוב והמסך יראה טוב שיהיה כמה שיותר קל מקלדת נוחה למטרת סרטים שירים אינטרנט אופיס ודברים כאלה...
-
- 1 תגובה
- 614 צפיות
-
-
הי, אני מתכונן לשדרג את המחשב , על רוב הרכיבים אני סגור, בחלקם אני צריך עזרה, ויש לי גם קצת שאלות. המחשב מיועד לעבודה משרדית, אינטרנט, פיתוח תוכנה, סרטים, וגם משחקים (שיהיה מסוגל להריץ משחקים עדכניים בצורה סבירה, לא יותר). אני מתכוון לעשות קצת overclocking (אין לי נסיון בזה אבל זה לא נשמע יותר מדי קשה). מבחינת תקציב- אני לא מוגבל מתקציב גלובלי, לכל רכיב יש תקציב משלו. הכסף פחות מדאיג אותי, אבל אני לא רוצה לבזבז כסף על חומרה מיותרת ואין לי דרישות מטורפות. הרכיבים שאני סגור עליהם: מעבד: Inter Core2 Duo E4300 Box זכרון: DDR2 , שני סטיקים של 1G, 667mhz. שני כוננים קשיחים, הראשון Western Digital WD5000KS (חדש, SATA2) והשני הכונן הקשיח הישן שלי, עם ממשק ATA. מקלדת, עכבר, …
-
- 5 תגובות
- 614 צפיות
-
-
יש לו לוח אסוס עם AGP X4 שלוש PCI ו2 סלוטים לזיכרון DDR 333 סטיק 512MB RAM מהירות 166 של יונדאי האר דיסק WD 45GB IDE ו20GB WD IDE צורב DVD סמסונג X18 וצורב CD סוני מהירות 52 מישום מה עובד לי עד 40 כ.מסך GF 5200 FX 128MB AGP מעבד אינטל סלרון 2 ג'יגה הרץ 128 קילו בייט קש זיכרון קירור של אינטל סוקט 478 100 באס 200FSB יש כרטיס USB 2.0 עם 4 יציאות + 2 לחבר דברים פנמיים יש כונן פלופי 1.44 יש גם 4 יציאות USB 1.1+ הכרטיס שכתבתי יש מארז לא מיוחד עם כניסת מיקרופון ויציאה לשמע הUSB ויש מאוורר כמו 3.5 רגילים לא רועש ועוד אחד כזה בחלק האחורי של המארז מה המחיר המירבי שאני יכול לקבל עליו (באמת תנו כאילו אתם קונים ממני) ומה המינימלי או שאני יכתוב שאני גמיש תודה לא לינעול פל…
-
- 1 תגובה
- 614 צפיות
-
-
שלום רב, אני חייל בן 19 שמעוניין לקנות מחשב לשימוש בזמן הבסיס (אני סוגר הרבה שבתות.. חחח). ברשותי Netstick של פלאפון. בזמני הפנוי אני עוסק בעיצוב גרפי (WEB, לוגואים, פוטושופ, גרפיקה ווקטורית) וכן במשחקי רשת (World of Warcraft, משחקי FPS, אסטרטגיה, RPG). סתם הערה: לאחי יש MacBook Pro, ואני פשוט נפעם כל פעם מחדש מהאיכות של מקינטוש (והמחיר בהתאם...). דרישות: * מטרות המחשב? אינטרנט, תכני HD, תוכנות Adobe illustrator, Adobe Photoshop, משחקים (בינוניים.. שהכרטיס מסך יהיה נורמלי ושיסחוב משחקים נורמליים בכבוד). * גודל המסך? לא כ"כ סגור על זה.. לא רוצה מסך קטן מדי ולא עצום מדי.. משהו באמצע.. סביבות "13.3 אולי טיפה יותר. * משקל רצוי? לא כבד מדי, אך אם זה על חשבון הביצועים, הביצועים…
-
- 0 תגובות
- 614 צפיות
-
-
לא מזמן שידרגו לי את המחשב בצורה בסיסית ביותר ולכן אני מעוניין לשדרג אותו שוב. מפרט: כרטיס מסך 8400gs של gygabyte לוח אם p5gc-mx\1333 מארז trendsonic כולל ספק 480w ספק - 480w זיכרון gbx2 או 667mhz או 333mhz מוזר בתוכנה של הבדיקה רשום את שתיהם. מעבד: dual core e2160 כונן קשיח: 160gb+80gb מסך:190cw philips רזולוציה טבעית של 1440X900 המחשב יתחבר לטלוויזית sony kdlp3000e לצפייה בסרטים באיכות hd מהמחשב. עכשיו לשאלה מה כדאי לשדרג בתקציב הנ"ל עם אפשרות חריגה קטנה. חשבתי על מעבד:intel core 2 due e8400 box כרטיס מסך: radeon 4850 כונן קשיח 500gb - http://zap.co.il/ratemodel.asp?model_id=598377 ג'יגה זיכרון cl5 במהירות של 667mhz (המהירות המקסימלית של הזיכרון שהלוח …
-
- 4 תגובות
- 614 צפיות
-
-
אני צריך מפרט לחבר עד 2000 ש"ח (אפשר לחרוג עד 2200) לא כולל מסך וציוד היקפי. המטרה: גרפיקה (פוטו שופ - אילוסטרייטור - אינדיזיין - דברים ברמה הזאת) יש אפשרות למצוא משהו טוב במחיר הזה?
-
- 8 תגובות
- 614 צפיות
-
-
CPU Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM ¤ 1435 המחשב ישמש בעיקר לקידודי וידאו אז לקחתי את המעבד שעושה את זה הכי מהר M boards Asus P5K-E WIFI-AP ¤ 952 זה הרכיב שאני הכי לא סגור עליו. נראה לי שאולי אפשר לחסוך פה טיפה בלי להתפשר על אמינות. חשוב לי שיהיה FireWire ואופציה ל-RAID. גם eSATA יהיה נחמד אבל לא חיוני. Cases Coolermaster CM 690 Black RC-690 ¤ 457 אין הרבה מה להגיד, הומלץ בחום וקיבלתי את ההמלצה. Memory 2X CORSAIR DUAL CHANNEL 2048MB 667MHZ DDR2 CL4 645¤ מחיר טוב (לדעתי) ל-4 ג'יגה זיכרון. אם כבר אז שיהיה ויסטה 64. VGA Cards Sapphire ATI RADEON 2400Pro 256MB DDR2 PCI-E Retail ¤ 274 (לא גרסת ה-HD) צריך לבצע לכידות וידאו מ-VHS. אם אני לא טועה זה…
-
- 7 תגובות
- 614 צפיות
-
-
היי לכולם. לפני שבועיים בערך קניתי בפעם הראשונה מחשב נייד. מאוד מרוצה ד"א תודה למי שהמליץ על ה- MSI Bravo EX623. יש לי כמה שאלות בסיסות בקשר לתפעול שלא מצאתי להן תשובה חד משמעית. 1. האם זה בטוח להפעיל את המחשב בלי סוללה? הכוונה היא האם אני יכול פשוט להשאיר את המחשב מחובר לחשמל ולהשאיר את הסוללה בחוץ רוב הזמן? 2. האם עדיף להשאיר את הסוללה בתוך המחשב גם כשאני מחובר לחשמל? או שאני חייב לנתק מהחשמל כשהסוללה טעונה? 3. אם המחשב מחובר לחשמל אבל אני צריך לנתק אותו, האם אני יכול תוך כדי עבודה להכניס את הסוללה ולנתק את החשמל (בלי לכבות את המחשב קודם)? זהו בעקרון, אלה דברים שאין להם הסבר ברור במדריך ההפעלה...
-
- 2 תגובות
- 614 צפיות
-