עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, אני מחפש לקנות מחשב נייד שימש לצפייה בסרטים, עבודה עם אופיס וגלישה באינטרנט. ייתכן שבעתיד אצטרך לסחוב איתי לנסיעות אבל בינתיים זה לשימוש ברחבי הבית. אני חושב על מסך 15.6 שזה נדמה לי הכי גדול שנכנס לי בתיק כרגע. עדיך גם שיהיה כמה שיותר קל. אני מעדיף מוצר אמין על פני ביצועים. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 שקל. עדיף פחות אם אפשר. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, אופיס, גלישה, תכני HD. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? עכבר אלחוטי טוב. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD …

• 8 תגובות
    • 2.4k צפיות
  2. Started by poiu,

אני מתחילה ללמוד השנה הנדסת מחשבים ואני רוצה לקנות מחשב לצורך הלימודים, הבעיה היא שאני לא מבינה בזה כמעט ולא יודעת מה צריך שיהיה בו-מה יותר חשוב, על מה לא להתפשר ועל מה ניתן לוותר.איזה מעבד כדאי איזה זכרון וכל מה שקשור בעצם. אני רוצה מחשב שישמש אותי לפחות עד סוף התואר (4 שנים).השימוש שלו יהיה בעיקר לצורך לימודים, אינטרנט, מוזיקה אך גם לעיתים צפייה סרטים (אבל זה לא העיקר),הוא לא נועד למשחקים בכלל. לא ידוע לי על דברים מיוחדים שאני צריכה שיהיו בו ספציפית למקצוע שלי אך אם מישהו יודע אני אשמח לשמוע.. מבחינת תקציב אני באמת גמישה ואין לי בעיה להשקיע אם זה באמת נחוץ למטרה שלי, השאלה אם כדאי בשביל המטרות שציינתי או שבהחלט אפשר להתפשר על דברים יותר זולים.אם בכל זאת לציין סכום אז 50…

• 9 תגובות
    • 885 צפיות
  3. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 12000 ש"ח. אפשר לחרוג במידת הצורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקי מחשב ו-VR. בעיקר single player כבדים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? כן. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם…

4. שלום רב, קוראים לי עמית. אני רוצה לקנות מחשב חדש איפשהו בסביבות אמצע ספטמבר(החודש הבא), ואמרו לי שכאן זה המקום לשאול ולהציג את כל ההתלבטויות ולקבל תשובה מקצועית. הצצתי בעמוד המפרטים, אבל לפי התאריך, הפעם האחרונה שהם עודכנו הייתה די מזמן. אז לכיוון כללי של המפרט שאני רוצה: התקציב: בין ה6,000 שקל ל7,000 שקל. יעוד: משחקים. והכבדים שבהם - דום 3, האלף לייף 2 שיצא בקרוב, ובכללי, משהו שיריץ את כל המשחקים שיצאו באזור השלוש השנים הקרובות(אמנם בעתיד לא באותה רמה). אני לא מתכוון לעשות מודינג, אוברקלוקינג או כל מיני טובין שכאלה - כי פשוט אני יודע שאני אשרוף את המחשב וגם בקרוב לא יהיה לי זמן להתעסק בזה(נראה מישהו מכם חוזר מת אחרי שבוע בצבא, סוף סוף הוא רואה את הבית ל48 שעות, ובזמן שהו…

5. חשוב לי שיהיה מחברות מוכרות כ DELL או LENOVO אני רוצה להריץ משחקים ברמה בינונית, כלומר שיהיה עם כ"מ חזק יחסית של NVIDIA או ATI (לא INTEL). כמו כן רזולוציית מסך של מעל 1280X800. הרד דיסק עדיף מעל 320GB. מצאתי את זה, אמנם בקצת יותר מ 5000: http://www.notebookclub.co.il/cat-DELL+Studio+1555.htm בנוגע ללנובו, אשמח למחשב מסדרת THINKPAD, אם יש. אם יש המלצה על חברות אחרות, אשמח לשמוע, אבל כמו שאמרתי, עדיף לי ממה שציינתי. שאלה נוספת, לאיזה כרטיס של NVIDIA מקביל ה ATI Radeon 4570HD במחשב של DELL שראיתי (לינק למעלה). תודה רבה, רועי.

• 3 תגובות
    • 649 צפיות
  6. אהלן פעם (בגיל 12) הבנתי טוב במחשבים, הייתי מרכיב חלקים ובונה מחשבים לבד ומתעניין בכל הנושא הזה ובכל החידושים שיוצאים. בגיל 12 קניתי את המחשב הכי טוב שהיה בזמנו (לפני 10 שנים) על פי המפרט הבא: פנטיום 4 1.4 ג'יגהרץ, 256 MB RDRAM, לוח אם - גריבלדי, וכרטיס מסך ג'יפורס 4 65מגה MX, יחד עם זה הוספתי עוד 2 הארדיסקים וצורב פשוט (עלה אז 4000 ש"ח!). עם הזמן מחשבים כבר לא מעניינים אותי והשימושים העיקריים למחשב כיום זה: אינטרנט , הורדות סרטים\מוזיקה\ צריבה\כתיבת מסמכים-מצגות באופיס וקווסטים\משחקים ישנים כמו FARCRY וסאן אנדרס שממש משעמם , ובכללי זמן שימוש במחשב ביום מסתכם בלא יותר משעה (יכול מקסימום להגיע לשעתיים). בכל אופן אחרי החפירה הזו- הגיע הזמן להחליף למחשב חדש. מסך\מקלדת\עכבר ו…

• 6 תגובות
    • 750 צפיות
  7. אהלן, זה מפרט שחבר שלי המליץ לי עליו: [table][tr][td]מעבד[/td][td]Intel Quad Core I5 2500 Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB Tray[/td][td] 1 [/td][td] ₪849 [/td][/tr][tr][td]קירור למעבד[/td][td]Scythe JAPAN MUGEN 2 1156 + 1366 SUPPORT[/td][td] 1 [/td][td] ₪193 [/td][/tr][tr][td]לוח אם[/td][td]Gigabyte GA-P67A-UD3-B3 for socket 1155[/td][td] 1 [/td][td] ₪631 [/td][/tr][tr][td]מארז[/td][td]Coolermaster HAF 932 Black[/td][td] 1 [/td][td] ₪599 [/td][/tr][tr][td]ספק כוח[/td][td]Seasonic M12II-520 520W Active PFC Modular 80+ Bronze[/td][td] 1 [/td][td] ₪417 [/td][/tr][tr][td]זיכרון[/td][td]Corsair 4GB Single Stick Values Select Retail DDR3-1333…

• 6 תגובות
    • 673 צפיות
  8. היי אני רוצה לקנות מחשב שהמטרה העיקרית שלו היא פיתוח תוכנה, וקצת משחקים. דברים שאני יודע שאני רוצה הם : 1. SSD אני לא סגור על האם 128 או 256, ודיסק נוסף של חצי טרה 2. i5 4670 או i5 3570 (אני עדיין לא בטוח מה עדיף, האם החדש או הישן.. כנראה ה4670) 3. 8 ג'יגה זכרון (כרגע יש לי 4 וזה לא מספק לצערי) 4. מארז סביר ולא מאוד גנרי, הגנרי נוטים להרעיש ולרטוט, ואני אצרף שאלה, אם אני רוצה מארז לא ענק אלא טיפה קטן יותר , בכמה זה מגביל אותי ומעלה את המחיר ? 5. כרטיס מסך בינוני כלשהו של NVIDIA , אני רוצה תמיכה בCUDA (אני מקווה שזה לא מייקר מאוד את הכ.מסך) חשוב לי שהלוח אם יהיה כזה שיאפשר לי לחבר כרטיס רשת אלחוטי מהיר (תקן N לדעתי) , להוסיף זכרון להוסיף דיסק קשיח .. שיהיה לוח…

9. Started by ofirwe,

היי אני מתחיל כסטודנט ללמוד מדעי המחשב. אצטרך מחשב בעיקר לשימוש בבית (כנייח). אני לא גיימר.. אולי בשביל לראות סרטים פעם ב.. התקציב עומד על 3500 4000 ואני מתכנן להחזיק אותו לשלוש שנים הבאות גודל המסך? 15" * משקל רצוי? פחות חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא בהרכח אבל רצוי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?רצוי HDMI * בלוטות? רצוי * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא ממש תודה על העזרה..

• 1 תגובה
    • 588 צפיות
  10. אהלן, הגיע הזמן שלי להשתדרג מהלפטופ המעפן שלי.. אני עורך סרטים ועובד עם תוכנות כמו פוטושופ, אפטר אפקטס, ופרימייר - וזאת הסיבה למעבר ללפטופ חדש, כי אני צריך מעבד טוב ושבעיקרון המחשב יסחוב. אין לי שום בעיה לגבי המשקל של הלפטופ = הוא מבחינתי כמו מחשב נייח לכל דבר, הוא יושב בשולחן עם חיבור למסך מחשב חיצוני, מוטען כל היום, ככה שזה לא שיקול... ראיתי את הדגם הזה בזאפ, והוא נשמע לי ממש טוב, גם מעבד i7, גם זיכרון גדול, וגם מסך גדול. השאלה - למה זה דגם ככ לא מפורסם שאני לא מוצא עליו כלום באינטרנט? האם משהו פה מוזר שאני לא שם לב אליו? או שזה פשוט הדרישות הספציפיות שלי שלא דומות לרוב המשתמשים? ואיך הוא לדעתכם? https://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=22111 תודה!

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. שלום לכולם, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7K, חריגה עד 8K אם יש הסבר ריאלי, אשמח לכמה שיותר אופציות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (Cities Skylines - Heavily Modded, Squad, ArmA III), עריכת סרטונים ותמונות (Adobe Stack) ותכנות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא, יש הכל (2 מסכי 24") 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קיימים 2 כונני SSD וכונן HDD, שלושתם SATA III 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף שיהיה מאוד שקט, אך לא במחיר פיצוץ התקציב (אני לא מבין …

12. שלום לכולם, אני מחפש נייד לידידה שלי להלן הדברים ש"חשובים" שיהיו: מסך: 15.4 ומעלה (בהתחלה חשבנו על 17 אינצ' אבל משום מה אלה ניהיו פחות נפוצים ויותר יקרים עם השנים) מעבד: T6500 ומעלה יהיה מעולה איחסון: 320 ומעלה כרטיס מסך: פה יש קצת בעיה, משהו הזוי של INTEL ממש לא בא בחשבון, היא צריכה כרטיס מסך איכותי שיריץ את כל מה שהיא צריכה באיכות סבירה. תודה לכולם

• 0 תגובות
    • 579 צפיות
  13. Started by UHU,

1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל אם יש הבדל בביצועים, אם ההבדל קטן אז לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח, אבל אני מאמין ש7000 באמת יספיקו לצרכים שלי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים כבדים, FULL HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שיריץ 3D, FULLHD, WIN 7 64BIT ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.Starcraft 2 ,crysis 2 MW3 כל השיט החדש וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).מצויין למטה …

• 7 תגובות
    • 820 צפיות
  14. Started by Legendre,

הסתכלתי על המחשב הזה - http://ksp.co.il/?uin=19812 ועל פניו הוא נראה ממש טוב מבחינת הכל (חוץ מחיי סוללה אבל זה צפוי ממחשב נייד חזק). הוא ממש חדש ואין עליו כמעט ביקורות אבל יש ביקורות די טובות על הקודם שלו בסדרה. הייתי רוצה לדעת אם לדעתכם המחשב הזה שווה קנייה? תודה!

• 4 תגובות
    • 795 צפיות
  15. ספויילר טי. אם.אס? סטארט פי סי ? על איזה חנות אתם ממליצים?

16. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? חיבור מחשב לטלוויזיה 4K בסלון , עוד כמה חודשים יהיה לי מקום לשולחן מחשב נורמאלי. משחקים רצו מצויין על הi7-4790, גם עם הכרטיס מסך החדש (2070s) , עד שהלך לי הלוח M והספק. תודה רבה על כמעט 6 שנים אבל הגיע הזמן להתחדש. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - לא צריך SSD משני, יש ברשותי Crucial P1 NvME m.2 1TB - לא צריך כ"מ, יש…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  17. Started by tdzm,

שלום רציתי לדעת מה ההבדל בין 2 הסוגים של המעבדים של המחשבים הניידים: 1. CORE DOU ---- סידרת ה T2300,T2400,T2500 לבין 2. CORE 2 DOU --- סידרת ה T7200,T5600,T5500 אני שוקל לקנות מחשב נייד ושמתי לב שהמעבדים מסעיף 1 יותר יקרים. מדוע?

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by cfff,

שלום חברים, אני מעוניין לקנות מחשב חדש ואשמח לעצתכם בנושא כיוון שאני כבר המון זמן לא מעודכן בכל נושא החומרה. תקציב: 3000-3500 גג מקום מומלץ לקנייה: מעדיף אייבורי או KSP כיוון שזה באזור שלי ושיש למחשב אחריות במקום מסודר וגם כי בדר"כ הם זולים. מטרת המחשב: מחפש בעיקר כוח עיבוד חזק ופחות משחקים. אני לא מתפשר על מעבד אני רוצה משהו באמת טוב וחזק שיודע להריץ כמה שיותר דברים במקביל ובמהירות, תוכנות כבדות וכו'.... זה אומר גם כמות גדולה של RAM וסוג מהיר ואמין- מעדיף KINGSTON. בנוסף אני כן רוצה כרטיס מסך נורמאלי שיכול להריץ דברים סבירים של היום. * עוד דגש חשוב- אני יוצר מוסיקה כתחביב לכן אני חייב כרטיס קול חיצוני ולא ONBOARD ואני משתמש הרבה בקיובייס שזה תוכנה כבדה שכאשר מריצים עליה…

• 3 תגובות
    • 806 צפיות
  19. Started by MyShark,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 שקל, ניתן לחרוג עד כ-200 שקלים 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר גיימינג, תכנות וקצת עריכות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא אין צורך בציוד הקפי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מ1-10 אז 8 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ר…

20. צריך מפרט של ארבעת החלקים הנ"ל בתקציב של עד 8500 שקל. מעבד AMD 64. שתהיה מערכת טובה בלי אוברקלוק, כמו שהיא, ומערכת טובה לאוברקלוק. זיכרונות אחד ג'יגה (שני סטיקים). כרטיס מסך חזק, רצוי ג'יפורס. תודה מראש.

• 30 תגובות
    • 2k צפיות
  21. שלום לכל העוזרים, אני רוצה לבנות לאחי מפרט מחשב בתקציב של עד 3000ש"ח ל-משחקי רשת ועריכת 3D שיכלול את הרכיבים הבאים : 1.לוח אם 2.מעבד 3.זכרונות 4.כרטיס מסך 5.אמצעי איחסון (500G-יספיק אבל עדיף טרה) 6.ספק 7.ומארז לסדר יש חשיבות ואני די מאמין בו... אם אפשר להרכיב את המפרט דרך KSP אני הודה לכם מאוד. תודה ושבת שלום, שגב.

• 2 תגובות
    • 559 צפיות
  22. היי חברים, וואו שנים שלא התייעצתי כאן מאז המפרט שהרכבתי ב-2008 (Quad 9450 ו-Radeon HD4870 - לוותיקים שמבינכם) אז ככה בזמנו היו חנויות מאוד מסוימות שמהם הומלץ לקנות מחשבים וכאלה שלא, מטעמים של איכות הרכבה בדיקות יציבות ועוד. הומלץ בעבר להתרחק מחברות כגון KSP ו-IVORY ולדבוק בחנויות כגון TMS ועוד חברה בחולון ששכחתי את שמה אך היתה מציעה גם שרות אוברקלוק בעת רכישת המחשב. אני כרגע בשלב הרכבת המחשב ומתייעץ פה ושם, אך בכל הקשור להרכבת המחשב האם עדיין יש חשש מלקנות מחשב ב-KSP או איבורי? האם הם מבצעים סידור כבלים מקצועי? בדיקות יציבות? תודה לעונים.

• 1 תגובה
    • 5.5k צפיות
  23. Started by shibby15,

המטרה היא להישאר כמה שיותר נמוך כמובן... יש לי צפי להישאר איתו לפחות 3 שנים ועם קצת אופטימיות גם יותר מ4, בשידרוגים מינימאליים ואובר קלוק עד לגבולות המערכת. לוח אם גיגה בייט DS 4 שאני משיג ב קצת פחות מ 900 ש"ח הארד דיסק סמסונג 250 גיגה בייט SATA2, הבנתי שהוא שקט יחסית. כרטיס מסך 7600GS SONIC עם DDR3 שיומהר לאיזור ה GT. זיכרונות G.SKILL כאשר בהתחלה יהיה 1 גיגה 800MHZ 4-4-4-12 מדגם PK או אם עדיף GAIL ULTRA?? צורב דיוידי של LG H22NK או SAMSUNG S182M, מה עדיף?? ככל הנראה מארז אנטק P-150 עם ספק אנטק 430 זוג מאוורים של AC וקירור למעבד עוד לא הוחלט אם AC FREEZER 7 PRO או SCYTHE KATANA/SAMURAI. לגבי מעבד עוד לא החלטתי מה אני עושה, קונה עכשיו E6300, או קונה עכשיו איזה סלרון (3…

• 7 תגובות
    • 662 צפיות
  24. Started by SuBeX,

לשימוש כתחליף לדסקטופ בבית. שימושים עיקריים: אינטרנט, מיילים, אולי מעט מוזיקה וצפייה בסרטים דרך חיבור HDMI לטלוויזיה. כרגע אני מסתכל על HP 4580S כאלטרנטיבה טובה. בא עם הרבה פיצ'רים (HD 7200RPM, מעבד i3-2310M ויציאת HDMI, כולל WIN7, זיכרון 4GB), עם תג מחיר של 2400+-, אך לצערי רק עם שנה אחריות. הלפטופ הוא בשביל אימי, לכן ניתן להבין שלא צריך להיסחף לשום מקום ;D בנוגע לחומרה טובה יותר. מישהו יכול לתת לי חוות דעת עליו? קראתי חוות דעת באתרי השוואה, וסה"כ נכתב עליו שהוא סביר++ ובמחיר הזה הוא ממש מציאה. הדאגה היחידה היא מסיפורי עבר על איכות של HP ולכן חשובה לי דעה מנסיון אישי, אם מישהו יכול לתת. תודה רבה.

• 0 תגובות
    • 656 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.