ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,459 דיונים בפורום זה
-
בארץ אומנם לא רלוונטי, אבל אם אני מזמין מחו"ל האופציית בחירה הזאת תמיד שם. מה זה אומר לגבי משתמש מהשורה? gracias
-
- 1 תגובה
- 524 צפיות
-
-
מבקש המלצה למפרט מחשב גיימינג וכל המסביב. ברשותי כבר 4770K ו-SSD 240GB. המחשב ירוץ ב-OC למעבד, אולי גם לכרטיס מסך. דרישות בסיס - צ'יפסט Z87 עם באנדל נורמלי, ספק שתומך במעבד החדש (מתח נמוך במצב שינה), 8 גיגה זיכרון, כרטיס מסך עם קירור שהוא לא סטוק ומארז שקט. אני מתלבט לגבי קירור - מצד אחד הנוקטואה D14 גדול וטוב (וזול), מצד שני יהיה צפוף במארז ואולי עדיף קירור מים H100i? התקציב הוא סביב ה-4000-5000 ללא ציוד היקפי, תקציב של עד 1500 נוספים למסך 23-24 מומלץ.. מה אתם אומרים?
-
- 3 תגובות
- 800 צפיות
-
-
יש לי בעיה לא עולה לי חלונות XP.אסביר.שמדליקים מחשב נייד בהתחלה מזהה חומרה וניתקע.לא ממשיך להגיע לדיסק קשיח. אני הוצאתי דיסק קשיח וחיברתי למחשב שולחני והוא תקין וכן מזהה אותו ויש גישה לקבצים. במחשב נייד בלי דיסק קשיח אני מדליק אותו ישר כותב הודעה שלא מוצא דיסק קשיח. ואני מחזיר דיסק קשיח למחשב נייד ומגיע לדיסק קשיח שוב לא עולה לי ניתקע בהתחלה. נסיתי להיכנס ל- bios וראיתי דיסק קשיח מזהה ותקין.עשיתי תוכנה בדיקה דיסק קשיח שגיאות סקטורים. בסיום נימצא תקין אין שגיאות סקטורים. ועוד משהו שמדליקים בהתחלה בצד ימין כתוב באנגלית לילחוץ מקש HOME (הגדרות) אני לחצתי מקש HOME ויש כתוב לי Password login: אני לא יודע מה זה אין אני כותב סיסמא נכונה ולהיכנס להגדרות. אני לא היגדרתי ס…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, לאחר הרבה הרבה עיכובים בנושא, הגיע סופית הרגע לרכוש את המחשב הבא. יש לי המון לבטים בנוגע לבחירת הרכיבים ואשמח אם תשפכו מעט אור, ותעזרו לי להגיע להחלטה הסופית. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך וכמה שיותר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גימיינג כבד (cod\bf\crysis\gta) עריכה גרפית (PS\AE\Sketchup) ושרת הורדות 24\7 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב?למחשב יחוברו שני מסכים, 1680x1050+1920x1080, אך את המשחקים אריץ רק על ה1080. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות) גבוהות עד מאוד 3. האם יש צורך ב…
-
- 27 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אוטוטו מגיע לי הT400S החדש שלי מארה"ב ואני רוצה לחרוט לו עברית על המקלדת. אני צריך שהחריטה תתאים למקלדת בעלת הגנה נגד שפיכת נוזלים משקאות וכו' ולא תפגע בה! האם למישהו יש מקום מומלץ בעל רקורד טוב בתחום הנ"ל? מהו המחיר הסביר לחריטה שכזו? תוך כמה זמן מתבצע התהליך? דקות? שעות? ימים? האם למישהו פה היה נסיון רע עם חריטות שכאלו? תודה מראש, אור
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
בניתי את המפרט הבא לצורך משחקים וOC ורציתי לדעת אם המפרט טוב או צריך לשנות משהו מחשב עד 8 אלף תקציב מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 -=Stepping G0=- Box 1,669 לוח אם 1,165 GIGABYTE GA-P35T-DQ6 , כונן קשיח Westren Digital 250GB X2 RAID 0 זיכרון OCZ DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL4 690 כרטיס גרפי Leadtek WinFast PX8800GTS 320MB PCIe 1,648 1 Thermaltake Kandalf 1,030 מארז ספק כח Corsair CMPSU-520HXEU 520W 619 קרור למעבד SUNBEAM TUNIQ 257 צורב PIONEER 212 SATA 230 עכשיו אני לא יודע איזה ספק כוח לקחת או את הקורסיר הזה שהוא מעולה או לקחת איזה דגם טוב של TERMALTEK ולוח אני מתלבט בין הג'יגה בייט לבין ABIT FATAL1TY AA8XE ומשהו שבהתחלה רציתי זה ה ASUS P5K3 אני רוצה…
-
- 6 תגובות
- 974 צפיות
-
-
האם לסוללות של מחשבים יש זכרון ואם כן אפשרי לאפס אותו ו/או לכייל אותו מחדש?
-
- 0 תגובות
- 626 צפיות
-
-
מעוניין בLCD וצורב DVD ושיריץ משחקים מהר ויפה...
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מישהו יכול לבנות לי מפרט של גיימינג ועריכה עד 3,500 ש"ח fortnite gta ועוד משחקים
-
- 0 תגובות
- 664 צפיות
-
-
שלום לכם, ב23 ליולי 2009 באו מחברת DHL לקחת את המחשב הנייד שלי לתיקון, בשנה האחרונה שלי באוניברסיטה הוא החל לעשות בעיות, להתקע, להתחמם, לעשות ריסט וכו'... חיכיתי לסוף הלימודים (או לפחות לתקופה שבה אני לא צריך לקחת את המחשב לאוניברסיטה כל יום, מסתבר שטוב שחיכיתי) אחרי חודש, הרבה טלפונים וכאבי ראש חזר אליי המחשב, לוח אם חדש כביכול.. הוצאתי אותו מהקופסה של DHL והוא לא נדלק לי... אם מקודם הבעיה הייתה שהוא נכבה מדי פעם ונתקע, הפעם הוא בכלל לא נדלק. (הוא היה במעבדה של HP בראשון לפי מה שהבנתי) יום אחרי זה שלחתי אותו שוב (הפעם HP החליטו לנסות את המעבדה השניה, בת"א), מאז ועד היום אני רודף אחרי HP וCPM ומחכה לתשובה, לפי האתר עדיין מחכים לחלק (מאז ה-26 לאוגוסט)... כתבתי תיעוד די מדו…
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, שמי ליאור ואני זקוק נואשות לעזרתכם. אני מנסה לבנות מחשב חדש, ובמילים פשוטות, אין לי מושג מה אני עושה. אני כנראה סובל מפוסט טראומה על המחשב הישן שלי שהיה בן 90 ומת בשיבה טובה (שנות מחשב כשנות כלב, חבר שלי פעם אמר), וזאת לאחר שלא היה מסוגל אפילו לפתוך מסמך וורד באופן נורמלי, שלא לומר לעשות משהו. אני שואף למחשב שעובד מהר וחלק ומריץ משחקים כמו מאסטר, שלא לדבר על פוטושופ ותוכנות אנימציה (אני סטודנט לאנימציה וזה עניין חשוב מבחינתי). ביררתי על רכיבים שונים, אבל פשוט אין לי מושג אם הם מסוגלים לעבוד ביחד, איפה הגזמתי ואיפה צריך להוסיף. בהנחה ובכלל בחרתי בחלקים מתאימים, אני צריך לבחור בין גרסה יקרה יותר ליקרה פחות, והנושא הכספי חשוב למדי אז אני אשמח אם תודיעו לי כשתו…
-
- 2 תגובות
- 631 צפיות
-
-
צהריים טובים. אשמח להמלצה ללפטופ ביתי, לצרכי אופיס, אינטרנט, טלוויזיה (חיבור HDMI ל-4K) ומשחקים (ברמה של פורטנייט - לא משחקים תובעניים מידי). תקציב ~3500 ש"ח. כולל מערכת הפעלה. תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
כלומר רק עם חיבור לחשמל ללא סוללה פיזית שמחוברת אליהם ?
-
- 1 תגובה
- 601 צפיות
-
-
-
- 0 תגובות
- 857 צפיות
-
-
המפרט מתוכנן לגלישה באינטרנט , סרטים { קידוד סרטים } וקצת משחקים {לא ברזולוציה גבוהה } המפרט מ - SKYPC { נראה לי הכי זול שמצאתי תקנו אותי אם אני טועה } ....................................................................................... מעבד : CORE2DUO E6600 סה"כ = 1800 { לא חושב פעמיים } לוח אם : GIGABYTE GA-945P-P3 סה"כ = 594 { לא מתכנן OC } זכרונות : SUPER TALENT 2GB 667MHZ סה"כ = 1100 { לא מכיר את החברה הזאת איך היא ? } כרטיס מסך : LEADTEX PX 7300GT TDH 256MB סה"כ = 512 { מקווה שיעבוד ברמה הבסיסית } דיסק קשיח : WD 2450GB 16MB SATA II סה"כ = 445 מארז : HEC COMPUCASE CI- 6A19 סה"כ = 230 { לא מתלהב מהעיצוב אבל ניראה לי שזה הכי טוב } ספק : ENERMAX 400W סה"כ = 425 קירור…
-
- 8 תגובות
- 829 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מפרט למחשב נייד לסטודנט. המחשב צריך להתמודד עם אוטוקד, מאטלב, אופיס אינטרנט לראות סרטים ושאר ירקות. תקציב נע בין 5000 - 6000 ש"ח. תודה
-
- 8 תגובות
- 681 צפיות
-
-
היי , כרגע זהו המפרט שלי ואני מעוניין לקנות מחשב חדש שיתאים לצרכים הנוכחיים היות והמחשב הישן כבר חלש מידי ולא עומד בדרישות . כשאני מקודד סרטים המעבד ממש חלש ולא זז , כשאני משחק במשחקים של 2012-2013 יש מלא תקיעות והמשחק לא רץ חלק. AMD Athlon 2 x3 445 , 4GB RAM , ATI RADEON HD 5780 SERIES לוח אם GTA GA-MA71 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את מלוא התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מקסימום 200 ש"ח , אם אפשר להשתדל שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? כעיקרון אני רק צופה בסרטים ומידי פעם משחק במשחקי מחשב , מה שכן..אני מקודד סרטים ולכן אני צריך מעבד חזק עם מספיק כוח , עם…
-
- 17 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
בעיקרון אני רוצה מחשב לאינטרנט תוכנות, יש כמה תוכנות אולי כבדות כמו תוכנות לעריכת וידאו, אולי כמה משחקים, הכוונה לא דורש כרטיס גרפיקה חדיש או משהו בקיצור הזה מה שחשבתי עליו וגם מבחינת מחיר עד 3000 ש"ח. LENOVO http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4126&CatCode=315 http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=beersheva ה-Lenovo G550 NTDRAIV http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=60_292_3248&products_id=26453 לפי מה שקראתי, וקראתי די הרבה, LENOVO היא החברה המובילה במכירת מחשבים ניידים אם אני לא טועה בארץ, ולפי מה שאני רואה הם גם די זולים. וגם ASUS טובים אבל פחות מ LENOVO ו- HP יקרנים אני בעיקרון מחפש מחשב לא יקר, אבל עדיף לא עם כרטיס מסך מובנה של …
-
- 1 תגובה
- 756 צפיות
-
-
אני מחפשת כבר המון זמן מחשב נייד איכותי לשימוש ביישומי אופיס, אינטרנט וקצת פוטושופ. אני רוצה מסך מט, 5.6, מעבד I5 או I3 - מה שעדיף מבחינת מהירות ומחיר. אחריות יצרן ל3 שנים מאתר בית הלקוח. המחשב ממש דחוף לי. איזה מפרט מומלץ לי? איזה דגמי מחשב מומלצים? אני לא מבינה בזה בגרוש ואפשר למכור לי זבל ביוקר.. למשל רציתי לקנות מחשב שהמפרט שלו נשמע מעולה ואז אמרו לי שהוא זבל, חלקים חלשים, וזו סדרה בכלל לנוער. אשמח לקבל תשובה בהקדם! גמר חתימה טוב לשנה טובה ומתוקה!
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ואם הוא מקבל מהUSB השאלה האם זה יכול לפגוע בספק או להעמיס עליו יותר מדי שהרי לא תוכנן מלכתחילה לרכיה הזה של מאוורר חיצוני . כמו כן רציתי לדעת האם שימוש בנייד למשחקים בינוני כבד , יכול לגרום להחלשות של המחשב לאורך זמן , בגלל התחממות למשל, ולקיצור משמעותי בחיי המחשב ?
-
- 0 תגובות
- 585 צפיות
-
-
שלום לכולם, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5K ,עדיפות לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית (צריך מעבד טוב) ומשחקים קלים, בסדר הזה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שיהיה סביר 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה בחנות. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ס…
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
אני אתן לכם מפרט של המחשב הישן שלי , בכדי שתוכלו לומר לי אם אני לא צריך להחליף כמה חלקים ממנו צורב DVD LG 16X ספק כוח 500 W (כתוב עליו שם "TZAG ELITA') אלה שני הרכיבים שלפי דעתי לא צריך להחליף אבל אם כדאי אז תגידו בבקשה. *שאלה : כדאי לעשות OC ? אם כן אז אני רוצה אוורור מתאים לזה אני לא צריך ציוד כמו מסך עכבר מקלדת וכו, ואני מתכוון לשחק במשחק במשחקים כמו OBLIVION ו STARCRAFT 2 (כשיצא) וכנראה גם משחקים יותר כבדים. תודה
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום ותודה על ההתייחסות והעזרה. לבן דוד שלי יש מחשב ישן מאוד יחסית וזה המפרט שלו: לוח אם: Gigabyte ga-945gcm-s2l מעבד: Intel core 2 duo @1.83 Mhz (יכול להיות שהתבלבלתי בדגם אבל הוא עובד ב 1.83 Mhz בטוח..) כרטיס מסך: Geforce GTX 550 Ti זכרונות: 2 ג'יגה DDR2 שעובדים ב 800 Mhz למרות שהלוח אם תומך רק ב 667 Mhz. ספק כוח: Huntkey 600W, צירפתי תמונה. כפי שאתם רואים המחשב לא ממש מאוזן מכיוון שהוא נקנה לפני 8-9 שנים כאשר עם הזמן שדרגו לו את הזכרון טיפה ואת כרטיס המסך שלא מממש את הפוטצניאל החבוי בו כל כך בכל מקרה, רציתי לקבל יעוץ לגבי החלפת לוח אם, מעבד וזכרונות ולהשאיר את כרטיס המסך וספק הכוח. כלומר לקנות את שלושת החלקים האלה ע"מ שיתאימו (שיהיו מאוזנים) עם כרטיס המסך הזה…
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני קונה מחשב לצורך משחקים בעיקר,עד 3200 ש"ח ואין צורך בציוד היקפי,עדיפות לחנות באיזור נשר או הקריות(גם חיפה בסדר). תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 556 צפיות
-
-
שלום רב, אני קונה מחשב חדש, מפרט למטה. התחיל משאלות הבסיס: 1. מה התקציב המקסימאלי?: סביב ה-3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?: אשמח לדעת אם הגזמתי ואפשר לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?: 300 ש״ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?: עבודה ועריכה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש: photoshop, sketchup - תדיר, משימות מוזרות במתמטיקה ותוכנות מוזרות נוספות מדי פעם.. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג - פעם אחרונה ששיחקתי במשחק מחשב הייתה לפני עשור בערך. 3. האם יש צורך בציוד הקפי - לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרגע לא מתכנן על כרטיס מסך, אשמח לעצות בנוגע להחלטה…
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-