ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,364 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אני מתכנן בנייה של HTPC ואחת מהיכולות שאני יותר מעוניין בהן היא יכולת הקלטת תוכניות. לגבי המכונה עצמה: אני אוסף כרגע את הפרטים וקורא הרבה. בכל אופן, את ההרכבה אני אעשה והמערכת ההפעלה תהיה מבוססת Linux + פתרון כגון XBMC (כנראה). דווקא בנושא הטמעת יכולת הקלטת התוכניות אני מוצא פחות חומר באינטרנט. אני יודע שיש כרטיסי הרחבה (שלדעתי שמם המקצועי הינו PVR, או בעברית כרטיס לכידה) שקיימים לצורך שהזכרתי. עם זאת, לא מצאתי הרבה מדריכים שמדברים על הטעמה שלהם במערכת HTPC מהסוג שהזכרתי. בנוסף, בדיקה ברשתות המחשוב המוכרות גילתה לי שאותם כרטיסי לכידה לא כל כך זמינים. למישהו יש תובנה כלשהיא לגבי הנושא? האם זה "באמת" כזה סיפור למצוא כרטיס כזה ולגרום לו לעבוד באחת ממערכות הקוד הפ…
-
- 1 תגובה
- 626 צפיות
-
-
שלום, כמה לדעתכם אמור לעלות המפרט הבא? מארז מארז איכותי Midi-ATX מעבד Intel® Core™ i3-2120 3.30GHz 3MB Cache לוח אם Gigabyte צ'יפסט Intel® H61 דגם GA-H61M-S2V-B3 דיסק קשיח Seagate 500GB 16MB 7200RPM זכרון Kingston 2048MB DDR3 1333MHz כרטיס מסך Intel® HD Graphics 2000 כרטיס קול 7.1 כרטיס רשת 10/100/1000Mbps כונן אופטי צורב Multi Burner 22x DVD±R * שדרוג לזכרון 4GB DDR3 בעוד 70 ש"ח בלבד! * תוספת לכרטיס מסך Palit Geforce GT430 1GB HDMI בעוד 320 ש"ח בלבד! תודה.
-
- 1 תגובה
- 626 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גראפית וווידיאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש פרנסה - Premiere, After effectes, Photoshop , illustrator - כל הגרסאות האחרונות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא רלוונטי. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 1 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הר…
-
- 6 תגובות
- 626 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך התיכנון היה בכלל לקנות במקס,2.5K ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?בתיכנון ללמוד מדעי המחשב+ניהול רשות+משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).מכונות וירטואליות..,JAVA.. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.DARKS SOULS,ASISSIN CREED 3 GTA5 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).גודל 22 ,1920על 1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (…
-
- 0 תגובות
- 626 צפיות
-
-
אני מחזיק כבר למעלה מ4-5 שנים מחשב שנראה שדיי עשה כבר את שלו היום, ולא ניתן לשדרג אותו. לכן הגעתי להחלטה דיי מהירה(אבל לא פזיזה) להתחדש במחשב עד סכום של 6K ללא מסך עבור משחקים. השאלה האם יש טכנולוגיות עיבוד וגרפיקה חדשות באופק של הזמן הקרוב ועדיף לחכות...אני מבין שדור הקונסולות החדש לא רחוק כל כך.. וכשזה ייקרה יצרניות החומרה ימהרו להתעלות על הטכנולוגיה הנוכחית. הייתי גם שמח אם מישהו מבין עד כמה כדאי או שווה ה680GTX בלי קשר לשאלה הקודמת. תודה רבה לכל לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 626 צפיות
-
-
אני רוצה לשפר את המחשב שלי למטרות משחק ואני ישמח עם אנשים מנוסים בנושא יעזורו לי . אני רוצה מפרט יחסית טוב ל OC שעד כ15-20% OC למעבד לצמיתות ועם מחיר מאוד מגובל יחסית . דברים שהם לא נחוצים מכוון שקניתי אותם כבר הם : כרטיס מסך : בבעלתו כרגעה GTX 660 אני מאמין שזה כרטיס מסך טוב ויחזיק לזמן מה ספק כוח : יש לי ספק כוח לא גנרי ואיכותי כך שגם ספק כוח לא צריך בעיקר חשוב שהיה מעבד חזק וטוב למשחקים וגם שהיה לוח אם טוב ל OC תקציב לכל עסק הזה 2000 שקל בנוסף לא ממש אכפת לי איך יראה המארז , לא צריך את כל הלדים ויופי שלו .. העיקר שהיה כמה שיותר זול . ועם כדי בכלל לקנות מחשב חדש כבר? או לקנות חלקים ? אומרים שיותר זול לקנות מחשב חדש מאשר לקנות אותו בחלקים , אז לא ממש אכפת לי העיקר שה…
-
- 4 תגובות
- 626 צפיות
-
-
היי, לרגל הלימודים שמתקרבים, הגיע הזמן לקנות לפטופ... תקציב הגיוני נראה לי בסביבות ה-3500 (אפשרי גם קצת יותר) * מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, מוזיקה, צפייה בסרטים, ריבוי משימות, הרצת תוכנות לתיכנות * גודל המסך: 14 (מעדיפה להתפשר בזה על חשבון המשקל) * משקל רצוי? כמה שפחות (בעיקר צריך להיות נוח להתניידות) * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 5 שעות יהיה סבבה, יותר מזה מבורך... * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? UBS סטנדרטי, מעבר לזה לא באמת.. * בלוטות? לא * גודל מינימלי של ? לא משנה * כונן CD/DVD? צורב DVD * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן, ל-3 שנים + אחריות מ/אל הלקוח * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? המליצו לי dell vost…
-
- 2 תגובות
- 626 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני רוצה להרכיב P4 בסיסי ביותר במינימום השקעה. בעצם כל מה שאני צריך זה מעבד + לוח + זיכרון, כל השאר יש לי. אני אהיה בארה"ב בקרוב וחשבתי לקנות יד שניה ב EBAY, משהו באזור ה 1500 Mhz , אינטל או AMD לא משנה. תוכלו להמליץ לי על לוח אם בסיסי טוב ? גם משהו ישן זה בסדר. עדיפות לגודל פיזי קטן. בנסוף, הציעו לי פנטיום אינטל 1.5 + לוח אם של אינטל D850GB וגם 512 MB RDRAM עבור 750 ש"ח זה מחיר הוגן ? תודה לכולם שחר
-
- 7 תגובות
- 626 צפיות
-
-
יו סאפ :] מפרט AMD Athlon 64 3000+ (S-939) ASUS A8N-SLI Deluxe (s939) NF4, 2xPCI-E A-DATA 512 MB 400mhz XFX 6800GT 256MB DDR3 PCI-E Westran-Disital 120GB SATA SONY 1.44 LG x52 ATX MIDI PFC, USB 2439 KSP 400W (True Watts) ActivePFC (don't worry it's not generic)s הצעות שיפורים וכדומה יתקבלו בברכה... בתודה
-
- 3 תגובות
- 626 צפיות
-
-
מטרת המחשב היא עריכת סרטים, אנימציות, פוטושופ, פריהנד וכו' וכמובן למשחקים אחי מת על משחקי אסטרטגיה כבדים מה שחשוב שיהיה כ. מסך טוב...ומחשב שייסבול את התוכנות ומשחקים שלו המוכר הלכתי לחנות להתייעץ והוא הרכיב לי שניה מחשבים הייתי רוצה לדעת מה דעתכם Club3D Nvidia GeForce 6600GT 128MB PCI-E Westren Digital 160GB SATA II JS 8MB 7200RPM NEC ND-3540A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X White Bulk TAGAN EasyCon TG480-U15 480Watt Active PFC Thermaltake BigTyphoon Cpu Cooler CL-P0114 Intel Pentium 4 3.0GHz LGA775 2MB 800MHz HT w/ EM64T 630 Box ASUS P5LD2 Deluxe Intel 945 chipset GeIL 1GB (2x512MB) PC2-4300 533MHz DDR2 Dual Channel …
-
- 4 תגובות
- 626 צפיות
-
-
אני חייב שתרשמו לי מפרט טוב ב3000 בערך המחשב מיועד לצפיה בגלישה באינטרנט (איסיקיו מסנג'ר צפיה בסירטונים וכו'..) וגם למשחקים כמו CS 1.6 ומשחקים כאלה (לא ממש כבדים..) אני צריך שהמפרט יכלול 1GB זכרון ומסך LCD שיהיה סבבה למשחקים כמו קונטר.. תודה =]
-
- 6 תגובות
- 626 צפיות
-
-
קניתי מ KSP את הרכיבים הנל לוחות אם למעבדי ?AMD? ABIT Price Units Total AN8 SLI S-939, nForce4,GBL,SATA II 850 1 850 זכרונות? DDR 400 Price Units Total 512Mb 400MHz Twinmos CL2.5 275 2 550 כרטיסי מסך? eVGA Price Units Total 6800GS 256MB DVI, PCI-E 1490 1 1490 רציתי לקנות מ ZIGZAG את המעבד AMD Opteron Dual Core Server Model (165) - 2MB Cache - Retail 2,096.08 ש"ח אך הוא אינו במלאי וכנראה לא יהיה בזמן הקרוב (אפילו המוכר אין לו מושג מתי יהיה) ואני מתלבט האם לקנות DUAL CURE 3.8 או להמתין??? אם מישהו יודע איפה אני יכול לקנות את אותו דגם במקום אחר, אשמח לקבל תגובה בנוסף רציתי לקנות דיסק קשיח של SEAGEATE אבל אין להם במלאי הציעו לי במקום לקחת ד…
-
- 6 תגובות
- 626 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב לצורך הרצה של OFFICE, אינטרנט וסרטים. ברצוני לקבל מפרט למחשב לצרכים אלה שיהיה טוב ב-4 השנים הקרובות. דברים חשובים: כרטיס מסך לא ONBOARD לפחות 512MB זכרון תקציב: 1500-1700 ש"ח (ללא מסך)
-
- 6 תגובות
- 626 צפיות
-
-
שלום לכולם. עברו 4 שנים מאז השידרוג האחרון והגיע הזמן לקנות מחשב חדש, אז אני מקווה שתוכלו לעזור לי. קודם כל, כפי שכתוב בכותרת אני מעוניין במחשב עם מסך, LCD 17inch ליתר דיוק (אלא אם יהיה ניתן לדחוף 19 אינטצ' סביר לתוך התקציב). הדרישות האחרות הן: -צורב די וי די. -כרטיס רשת אלחוטי. נפח דיסק קשיח גדול ככל שהתקציב יאפשר. -מבחינת מעבד, אין לי צורך בכפול-ליבה (וגם לא ניראה לי שאני יכול להרשות לעצמי משהו כזה במסגרת התקציב הקיים). -אני אומנם לא משחק במשחקי מחשב אך יחד עם זאת הייתי רוצה שבלוח אם יהיהPCI-E למקרה אני ארצה לשדרג לכרטיס מסך חזק. מה שמוביל אותי לכך שאני לא מחפש כרטיס מסך חזק אך שתהיה לו יציאת DVI ושהוא יהיה PCI-E. כמו כן, אם זה אפשרי אז בבחירת מארז\קירור מעבד …
-
- 3 תגובות
- 626 צפיות
-
-
המחשב בשביל תוכנות,משחקים "קלים" שירים ואינטרנט מ-KSP 1) מעבדי אינטל Celeron 2.80 Ghz fsb533 S775 EM64T לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P5V800-MX s775, SATA II, AGP זכרונות DDR 400 512Mb 400MHz Twinmos CL2.5 דיסקים קשיחים Hitachi Deskstar 80GB Sata II כרטיסי מסך GIGABYTE GF FX5200 128MB, TV, DVI כרטיסי קול On Board 128Bit כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD? CD Recorders Philips 52x32x52 ציוד רשתות On Board 10/100 מארזים HEC Compucase CI-6A21 400W מקלדות Logitech Internet Pro White עכברים Microsoft Optical + Roll רמקולים GPT 2.1 MODEL SW-205 מסכים SAMSUNG 17'' 793 DF FLAT סה"כ 3032 2) מעבדי ?AMD Sempron 2800+ (S-754) לוחות אם למעבדי ?AMD ASUS K8V-MX s754, K…
-
- 9 תגובות
- 626 צפיות
-
-
שלום, אודה לכם אם תמצאו מפרט למחשב לסטודנט לשימושים בינוניים (אופיס, סרטים, הורדת קבצים, משחקים עם גרפיקה פשוטה - רצוי כרטיס מסך סביר) בעלות של כ-3000 ש"ח כולל הכל (חוץ ממסך). אני יודע שהמחיר קצת נמוך, אבל האם לדעתכם ניתן להרכיב מחשב טוב במחיר הנ"ל ???? תודה,
-
- 1 תגובה
- 626 צפיות
-
-
שלום חבר שלי משדרג את המחשב שלו אז כחה הוא צריך לוחאם מעבד וכרטיסמסך מעבד הוא רוצה 3700 AMD לגבי השאר הוא לא יודע תודה
-
- 2 תגובות
- 626 צפיות
-
-
אוקי החלטתי שהגיע הזמן לקנות מחשב חדש.. בעיקר למשחקים.. אני משחק במשחקים כמו WORLD OF WARCAFT ו HALF LIFE 2 אני יכול לשלם 5אלף שקלים -+ כולל מסך... שהמסך לא יהיה ממש יקר... לא צריך משהו ממש מיוחד ... ושלא יהיה LCD או משהו כזה... אני לא צריך עכבר ורמקולים... אני יכול לחרוג בעוד 500 שקל או משהו... העיקר שיהיה משהו טוב שיחזיק זמן שחכתי להוסיף שאני לא מתכוון לעשות OC או משהו כזה... אני לא מבין בזה ומעדיף לא להסתבך
-
- 5 תגובות
- 626 צפיות
-
-
היה לי מחשב פנטיום 2 ישן עם מסך משהו רוצה לקנות הכל ב800 ש"ח... אני רוצה לקנות מחשב יד שניה/חדש לא איכפת לי ממש במחיר של 1000 - 1500 ש"ח... איזה מחשב אני יכול להשיג במחיר כזה... כמובן רק מארז ללא מסך... זה יכול להיות פנטיום 3 / 4 / AMD תהיו יצירתיים
-
- 3 תגובות
- 626 צפיות
-
-
טני מעוניין לשדרג את הכרטיס מסך שלי לGV-3D1 של GIGABYTE האם שווה ? וכה יעלה לי העסק??? בתודה מראש קובי
-
- 3 תגובות
- 626 צפיות
-
-
ללא מסך וכל השאר... המחשב למשחקים הארדיסק 80ג'יגא עדיפות לאינטל - דיואל קור....
-
- 3 תגובות
- 626 צפיות
-
-
נכנסתי לאחד המפרטים ולא מצאתי את כל החלקים בלוג'יק או בנועה ובטח שלא במחירי שוק לפי מה שרשום במפרט לפי המחירים של איזה חנות נבנו המפרטים כדי שאוכל למצוא את החלקים שאני צריך בחנות אחת בלי לפצל תאחריות של החלקים במספר חנויות? מדובר במפרט שבקישור http://hwzone.co.il/specslist/view/29/ (ההצעה השנייה) תוכלו לשלוח לי אתר של חנות שיש שם את כחלקים האלו?
-
- 4 תגובות
- 626 צפיות
-
-
גלישה באינטרנט, אולי אולי קצת וורד יכלול וינדוס בטריה ארוכה יחסית משקל לא קריטי אבל שלא יהיה כל כך כבד דיסק קשיח לא בנפח גדול במיוחד..משהו כמו 20 ג'יגה 40 ג'יגה ושיהיה לפחות ב-5200 סל"ד זכרון 512 וזהו בערך אני לא מבין גדול אבל אני צריך מחשב שישמש לגלישה באינטרנט..כל המסנג'ר ICQ ושיחות אינטטרנט עם מצלמה ומיקרופון וזה. סה"כ לא דרישות גבוהות אבל סטנדרטי וזול תודה!
-
- 2 תגובות
- 626 צפיות
-
-
זקוק למפרט מחשב לעבודה משרדית\אינטרנט בתקציב עד 1300 ש"ח אין צורך במסך\מקלדת\עכבר. חשוב שיהיה בעל נפח הארד דיסק של לפחות 40 ג'יגה. וזיכרון של לפחות 512MB. תודה על כל עזרה!
-
- 4 תגובות
- 626 צפיות
-
-
לפי בקשה של חבר, בניתי מפרט ב קיי אס פי. אני די מרוצה מהמפרט, הנקודה החלשה במפרט היא לוח-האם. אבל הוא צריך AGP.(יש לו כבר 7600GS) יש לו גם צורב DVD וכרטיס קול. בתקציב כזה ללא ציוד היקפי רציתי קונרו... וזה הלוח היחיד שראיתי שמשלב ביניהם.(תקנו אותי אם אני טועה) והוא זול. אז אפשר להחליף בעתיד למשהו נורמלי. מה דעתכם על שאר המפרט? תודה. אינטל? Price Units Total Core2 Duo E6600, 1066Mhz, s775, 4MB 1920 1 1920 לוחות אם למעבדי אינטל? ASROCK Price Units Total 775Dual-VSTA s775, VIA PT880 Ultra, DDRII 667, PCI-E, AGP 370 1 370 זכרונות? DDR II 667 Price Units Total 1GB Corsair 690 2 1380 דיסקים קשיחים? Samsung Price Units Total 160GB 7200RPM, 8MB, SATA II 355 1 35…
-
- 3 תגובות
- 626 צפיות
-