עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. דבר ראשון השאלון: מטרות המחשב? לדוגמה: תכנות (eclipse,Visual studio), עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (בעיקר מולטי קליינט של משחקי רשת מבוססי פלאש), צפייה בסרטים: כן ברזולוציה גבוהה, עריכה גרפית (בעיקר תמונות, ) * גודל המסך? 15.6" * משקל רצוי? לא פרמטר חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? רצוי 3-4 שעות בשימוש לא מאומץ,יהיה לרוב בשימוש ביתי. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA,HDMIוכו) HDMI, USB3, רצוי גם CARD READER * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? הגודל לא פרמטר חשוב, 500 GB זה מעל ומעבר. מעדיף מהירות 7200 RPM או אפילו SSD של 120GB ולהעביר את הכונן שמגיע עם המחשב למארז חיצוני. * כונן CD/DVD? צורב? צור…

• 0 תגובות
    • 650 צפיות
  2. 1. מה התקציב המקסימאלי? - 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנסות ולחסוך אם זה לא פוגם ביכולת המחשב להריץ משחקים טובים. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 500 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - משחקים כבדים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - 23 -לאילו הגדרות גרפיות מיוע…

3. Started by cobmetal,

בניתי מפרט . השאלה שלי מה כדאי לשנות ? האם כדאי לקחת קירור שונה למעבד ו\או קירורים נוספים למארז , האם הספק מתאים ומסוגל לעמוד בעמוס ולעבוד בצורה יציבה ? תקציב : 7500 ולא יותר שימושים : עריכה גרפית הקלטה וקידוד סרטים MULTITASKING משחקים , צפיה בתכני HD. ציוד הקפי : כרטיס טלוויזיה להקלטות + מקלדת ועכבר אלחוטי רצוי של מיקרוסופט. אין העדפה לחברה , למרות שאני מעדיף שהמפרט לא יהיה מורכב ב KSP ו IVORY. עיצוב פחות חשוב , אבל קירור ושקט די חשוב לי , המחשב הולך לעבוד ימים ולילות לכן מעדיף שיהיה שקט ולא יהיה עמוס מבחינת חום. אין צורך במערכת הפעלה לא מתוכנן OC מתכוון לשחק במשחקים כמו GTA 4 וCRYSIS COD וכו' ברזולוציה הגבוה ביותר שדגם המסך שציינתי יאפשר לי. תודה . להלן המפרט : CPU : I…

• 2 תגובות
    • 650 צפיות
  4. Started by Ayelet Rund,

היי :-) קוראים לי איילת ואני סטודנטית שמסיימת תואר ראשון ומתחילה תואר שני... המחשב שקניתי בתחילת התואר מת (המסך שלו גוסס והבוקר הסוללה החליטה שלא להטען) והשלמתי עם זה שאני חייבת לקנות מחשב חדש. מהר. אני מתחילה שוב ללמוד ב-22.10 ויש לי 2 עבודות לכתוב כדי לסיים את התואר הראשון... בנוסף, אני לוקחת את המחשב הנייד שלי לעבודה ועובדת איתו (על דברים שקשורים לעבודה) ככה שאני באמת לא יכולה להרשות לעצמי להיות בלי מחשב... אשמח מאוד לעזרה! תודה רבה רבה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל אם זה באמת עוזר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש״ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה ג…

• 0 תגובות
    • 650 צפיות
  5. Started by alergic,

קניתי את הLENOVO U550 דרך סלקום ואני לא מרוצה מהביצועים השותפים. ידוע לי שאפשר לעדכן את המעבד SU7300 ל SU9600, וזה יעלה כ 800ש"ח עם עבודה. השאלה שלי האם זה שווה את השדרוג והאם ארגיש הבדל בביצועים?

• 0 תגובות
    • 650 צפיות
  6. קודם כל אני רוצה לציין שאני מאד נהנה להשתתף, באופן פאסיבי, בחודשים האחרונים בקריאה וניסיון להבין את כל ה BUZZ שרוחש כאן למרבית השאלות הצלחתי לקבל תשובה אבל לצורך אחד שלי לא הצלחתי לקבל מענה וזה מקום פיזי שבו אני יכול לרכוש את המפרטים המאד מעניינים שממליצים פה עליהם ולכן עשיתי מעשה ופניתי לחנות מחשבים באזור המרכז בדרישות הבאות 1. אני צריך מחשב חזק לסרטים וגלישה בלבד 2. מיועד לפחות לשלוש שנים הבאות 3. בלי OC 4. ביקשתי שהמחשב יהיה שקט ברמה 7/10 5. אני מבקש לרכוש מסך 24" FHD וזו ההמלצה שלו - מה דעתכם על המפרט הזה: Intel Q8300 (Quad Core) GIGABYTE EP41 (Motherboard) 9600GT 1GB (Graphics card) 2GB Dual channel 800MHZ FSB Case + 500W Power supply unit (WinHec) Optical DVD-RAM 21…

• 1 תגובה
    • 650 צפיות
  7. 1. מה התקציב המקסימאלי?2500שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.lol -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).21' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפר…

• 0 תגובות
    • 650 צפיות
  8. Started by mottile,

שלום, אני צריך עזרה בהרכבת מפרט למחשב שעיקרו הרצת pro evolution soccer ומשחקים דומים, אינטרנט ואופיס. אין לי צורך ברכיבים פריפריאלים, למרות שאם יסתדר בתקציב אשדרג גם את המסך. אני סגור על זה שיהיה למחשב 4GB זכרון, כרטיס מסך גם לא ממש בעיה לבחור, דיסק יהיה כנראה 500GB. עיקר ההתלבטות שלי היא בנושא המעבד - Core 2 duo או i3 או אולי בכלל i5? תודה

• 3 תגובות
    • 650 צפיות
  9. Started by ilan_fix,

שלום. בניתי לי מפרט בK.S.P (ברובו) ורציתי לשמוע את דעתכם. 1290 ש"ח מעבד אינטל Core 2 Quad Q9400, 1333MHz, s775, 6MB 640 ש"ח לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P5Q s775 C2Q 1600Mhz, Intel P45, DDR2 1200, PCI-E, HDAudio 280 ש"ח זכרונות DDR II 800Mhz 2x2GB OCZ EL Platinum XTC Dual Channel 0 ש"ח דיסקים קשיחים 250GB, (כבר יש לי) 880 ש"ח כרטיסי מסך Zotac GTX 260 896MB GDDR3 DX10 HDTV DVI PCI-E 110 ש"ח צורבים LG DVD±RW GH22NS x22 Beige SATA 120 ש"ח מאווררים וגופי קירור Scythe Shuriken 3 Heat Pipes CPU Cooler 0 ש"ח מארז, (כבר יש לי) ספק כוח מאתר אחר ב370 ש"ח Cooler Master Real Power Pro 460W (תודה לדניס על העזרה בבחירה). סה"כ 3690 ש"ח, מעל ה3500 שתכננ…

• 7 תגובות
    • 650 צפיות
  10. Started by tom123p,

שלום, מעוניין לרכוש נטבוק לעבודה קלה באופן יחסי (וורד, מיילים, שמיעת מוסיקה). אודה להמלצות. יש עדיפות לחברת HP. אשמח לשמוע מה חשוב לבדוק במחשב שכזה טרם קנייה. תודה ! ת

• 0 תגובות
    • 650 צפיות
  11. Started by iair_m,

היי אנשים, אני מתעניין בקניית מחשב חדש. חשוב לי לציין שאני לא גיימר, המחשב מיועד לשימוש ביתי (סרטים, אופיס וכו, ומדי פעם משחקים אבל לא כבדים מאוד, כמו פרו אבולושן סוקר). אני שם פה מפרט עם ההצעת מחיר שקיבלתי משריון מחשבים (2 אופציות) ועוד אופציה של TMS. אשמח מאוד לעזרתכם, תגידו בבקשה אם נראה לכם טוב ושווה את המחיר. Intel Core Core i3-2120 4 X 3.3GHz 3MB 1333MHz LGA 1155 Box 609.00 1 GIGABYTE GA-P61-DS3-B3, Core™ i5/i7,DualDDR3 1066/1333,2XPCI-E,1GB S1155 389.00 1 LINKWORLD 81692 520W + 24pin, 80mm+120mm Fan, USB2.0,SATAPOWER,F.AUDIO ,BLACK 159.00 1 KINGSTON DDR3 PC-10600 1333MHZ 4096MB CL9 129.00 2 כונן קשיח WD Caviar® SE SATA II/III‎ WD10EZEX 1000GB 64MBWes…

12. Started by orany21,

לא מזמן רכשתי מחשב נייד של טושיבה עם צורב דיוידי רציתי לדעת באיזו תוכנה אני אמורה להשתמש כדי לצרוב סרטים ? אני אבודה עם הויסטה הזה... ואין פה נרו....

• 2 תגובות
    • 650 צפיות
  13. Started by avihy_1989,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (בינוני), צפיה בסרטים גם ב HD. * גודל המסך 15.6 * משקל רצוי - לא ממש קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך - ככל האפשר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות-DVI, HDMI * בלוטות לא קריטי * גודל מינימלי של כונן קשיח 320 * צורב DVD - כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית -לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי - לא ממש

• 5 תגובות
    • 650 צפיות
  14. הי, אני מחפשת מחשב נייד לעבודה עם תוכנת אוטוקאד (אדריכלית). התקציב הוא כ- 4,000- 5,000 ש"ח. המסך הדרוש הוא לפחות 17". (ברור לי גם שהמחשב יהיה כבד, באזור ה-3 ק"ג...) ראיתי את המחשב הזה: Dell Vostro 3750 i7-2630QM Nvidia Geforce GT525M http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=791199 אבל אני לא יודעת אם כרטיס המסך מספיק טוב. בנוסף, אני לא יודעת לגבי המעבד- הבנתי שעדיף i5 על i7... אשמח אם תוכלו לעזור לי. תודה נעה

• 1 תגובה
    • 650 צפיות
  15. Started by yoav58,

מעבד Intel Core i5-750 Tray http://www.skypc.co.il/product.asp?cat2cat1id=3&Cat2ID=0&pid=I5-750Tray לוח אם Gigabyte GA-P55A-UD3 http://www.skypc.co.il/product.asp?cat2cat1id=10&Cat2ID=0&pid=950202 כונן קשיח Samsung HD753LJ 3.5" 750GB SATA2 32MB http://www.skypc.co.il/product.asp?cat2cat1id=102&Cat2ID=0&pid=SAM-DD-35-750SATA32M זיכרון Corsair DDR3 2048MB 1333Mhz CL 9-9-9-24 Value יחידות:2 http://www.skypc.co.il/product.asp?cat2cat1id=102&Cat2ID=0&pid=SAM-DD-35-750SATA32M כרטיס גרפי Connect3D ATI Radeon HD5870 1024MB DDR5 PCIe http://www.skypc.co.il/product.asp?cat2cat1id=8&Cat2ID=0&pid=C3D-H5870-1GD5E-HDMI צורב Samsung SH-S223 X22 S…

• 3 תגובות
    • 650 צפיות
  16. בגדול כמו בכותרת. מחשב נייד 10 אינץ' עד 2000 ש"ח.. חשוב אם אפשר שהסוללה תחזיק יותר משעתיים שלוש הבנתי שלאסוס יש נייד עם זמן סוללה של 8 שעות +-. אשמח לכל המלצה ! תודה

• 0 תגובות
    • 650 צפיות
  17. אני מעוניין לקנות את הדגם החדש של ASUS ASUS F8VR מכיוון שאיני מבין יותר מידי לגבי המפרט, או הסוללה , או החברה בכלל אבקש את עזרתכם בנושא ... מפרט: * מעבד Montevina P8400 2.26GHz * זיכרון מורחב של 3072MB DDRII 667MHz * דיסק קשיח בנפח 320GB * מסך מחשב 14.1" * כרטיס מסך ATI Mobility Radeon HD3470 * מצלמת אינרנט מובנת * מערכת הפעלה Windows VISTA business (ניתן לשנמך ל- XP Pro) * תומך Firewire IEEE-1394 * 5 כניסות USB !!! * מגוון צבעים לבחירה (טבלת שדרוגים) * שנתיים אחריות תודה מראש !

18. הצרכים הם בעיקרון עבודה במחשב אופיס, אינטרנט , מוסיקה וקצת משחקים לא משהו רציני התקציב הוא בערך 2000-2200 לא כולל ציוד הקפי רק המחשב עצמו... תודה.

• 4 תגובות
    • 650 צפיות
  19. Started by Bearzz,

שלום לאנשי הפורום הטובים. אני מעוניין לקנות מחשב בתקציב של עד כ4,500 ש"ח, הדרישות שלי הן: -מחשב להרצאות, חיבור למקרן (כל מחשב אני מניח שמסוגל לעשות את זה) - שימוש עיקרי -שימוש משרדי (אינטרנט/כל תכונות אופיס) -פיתוח אתרי אינטרנט (PHP/ASP, שימוש בIIS) -משחקי מחשב (לא מצפה להריץ בהגדרות הכי גבוהות, אבל משהו שאפשר להריץ איתו משחקים המוניים על סוגיהם). גודל המחשב עד 13", עדיף עם מסך מאט. תודה רבה.

• 3 תגובות
    • 650 צפיות
  20. Started by SFR,

היי לכולם, אני רוצה לקנות להורים שלי (70+) tablet ומתלבט מה לקנות, צרכים עיקריים הם גלישה באינטרנט, קריאת ספרים ו - youtube (אלי גם קצת משחקים פשוטים לנכדים), חשוב גם שיוכל להתחבר ל - smart TV, בנוסף אני מחפש Laptop עבורם (הם מתעקשים שהם צריכים) - צרכים עיקריים בדומה ל - Tablet, אינטרנט, youtube, יישומיי office בסיסיים ויכולת התחברות ל - smart TV, תו

• 0 תגובות
    • 650 צפיות
  21. אהלן, הנה מספר דרישות להרכבת המפרט: 1. הסכום למערכת הוא 7000 ש"ח לא פחות ולא יותר (לא לחפש איפה לחסוך - צריך לבזבז את כל ה 7000) 2. המערכת צריכה להיות שקטה מאוד ויפה מפני שהיא ממוקמת בחדר השינה 3. כ"כ הנראה המערכת תחובר למסך LCD שירכש בקרוב לחדר השינה ותשמש כ HTPC. וגם למסך מחשב רגיל 4. מתלבט בין כפול ליבה למרובע ליבה מסוג INTEL (כמובן ש I7 ו X58 לא נכנס לתקציב...) 5. בנושא הקירור אני דיי סגור על Thermalright Ultra 120 Xtreme או Thermalright IFX-14 6. המערכת תשמש בעיקר לסרטים (DVDR ו HD ) וגם קצת משחקים.6. מבקש לוח אם תוצרת ASUS (יש לי חיבה רבה אליהם) 7. מתלבט בין כרטיס מסך 4870 ATI או NVIDIA 260 (עם חיבה ל NVIDIA...) 8. האם צריך מארז TOWER או ש MIDI מספיק לכרטיסים האלה מ…

• 5 תגובות
    • 650 צפיות
  22. Started by matanch,

שלום אני מעוניין לקנות מחשב, ורציתי לקבל ממכם חוות דעת על המפרט הזה ואם יש לכם טיפים לשנות להוריד או להוסיף משהו אני ישמח. מפרט מחשב: מעבד: Core i5 750, 2.66GHz, s1156, 8MB מחיר 935 ש"ח לוח אם: Gigabyte P55-USB3 s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 מחיר655 ש"ח זכרונות: DDR III 1600Mhz 2x2GB Ripjaws Edition Dual Channel מחיר 650 ש"ח כרטיס מסך: HD 5850 Vapor-X 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI PCI-E Sapphire מחיר:1580 ש"ח דיסק קשיח: Western Digital IntelliPower 1.5TB, 64MB, SATA II WD15EARS מחיר: 535 ש"ח כונן דיסקים: DVD ± RW GH22NS x22 Black SATA מחיר: 130 ש"ח מאווררים וגופי קירור:Arctic Cooling Freezer Xtreme CPU Fan Rev.2 מחיר: 200 ש"ח מארז: CoolerMaster ATX Case HAF922 שחור (…

• 1 תגובה
    • 650 צפיות
  23. Started by knight27,

חברים יקרים, בשעת מלחמה זו , אשמח לעזרתכם ולניסיונכם בבניית מחשב טוב ++ התקציב הינו סדר גודל של 7000 ש"ח לא כולל מסך-(אשמח להמלצות גם בנידון) לא קונים כל יום מחשב ולכן הייתי מבקש לקנות מעבד Intel® Core I7 בצירוף לוח אם מתאים , זכרון וכרטיס מסך עם יציאת HDMI השימוש הינו בעיקר משחקים וסרטים באיכות של HD (נעוניין בהמשך לקנות פופקורן) ולכן אני זקוק גם לHD פנימי וגם לחיצוני אני ממש מודה לכולכם על עזרתכם!!! תודה ותשמרו על עצמכם

• 4 תגובות
    • 650 צפיות
  24. כשאני מקבל הצעות למפרטים , מה מקובל מבחינת מערכת הפעלה ותוכנות בסיסיות? האם אני צריך לשלם עליהן?

• 7 תגובות
    • 650 צפיות
  25. Started by qt1h00,

שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד בעדיפות למסך 13.3 ובעדיפות נוספת ל OLED ! יש מסכים כאלו בכלל בשוק? ואם בלי קשר ל OLED , מחשב לעסקים עד 10K , חשוב גודל מסך ומשקל. מה ממליצים? אני אישית מעדיף LEVENO יש חברה / דגם?

• 1 תגובה
    • 650 צפיות

דיונים חדשים בפורומים