ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,383 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני מעונינת לרכוש מחשב נייד לצורך עבודה גראפית. התוכנות שבהן אני משתמשת הם : רויט (revit) ו אוטוקדאג (autokad). הבנתי שאלה תוכנות מאוד כבדות וצריך אליהן מעבד חזק וזכרון טוב,השאלה היא מה בנוגע לכרטיס מסך, האם צריך לקחת בחשבון גם אותו? התקציב שיש לי הוא בערך 3500 ש"ח. תודה
-
- 1 תגובה
- 723 צפיות
-
-
מה ההבדל בניהם ?במחיר זה 700 שקל ככה ש.. (ה2OE יקר ב700 שקל מהOC), איך QSYS? המחשבים נמצאים רק אצלהם חוץ מהOE שנמצא גם באייבורי , הOC עולה 6200 הOE עולה 6900. איך המחשב בכללי?יספיק לגיימינג כבד? כמו COD BLACK OPS II /GHOSTS ,BATTLEFIELD 4 .... אם אני רוצה לשחק דרך הטלווזיה אני יראה טוב? טלווזיה פלזמה של פנסוניק 46 אינץ ,זה יהיה על כל המסך או כמו סרט שזה כזה חתוך כזה. לכמה זמן הסוללה תספיק?(בערך?) תודה לעונים. אגב שכחתי לציין , בחנויות פה של QSYS וIVORY אומרים שהם באים עם 8 גיגה זיכרון ובאתר של MSI זה 12 אז מה הולך?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
מה ההבדל בין שני המחשבים האלה חוץ מגודל זיכרון? https://www.amazon.com/-/he/VivoBook-Ryzen-טביעות-Windows-M515UA-EB72/dp/B099XCXZCJ/ref=mp_s_a_1_113?crid=13W2KTSCJHC6B&dchild=1&keywords=asus+laptop&qid=1630294016&sprefix=asus+&sr=8-113 https://www.amazon.com/-/he/VivoBook-גרפיקה-Radeon-Windows-S513UA-DS74/dp/B094JZ2S8M/ref=mp_s_a_1_59?crid=2EKAPXT1G18ZY&dchild=1&keywords=asus%2Bzenbook&qid=1630346900&sprefix=asus%2Bzen&sr=8-59&th=1&psc=1
-
- 1 תגובה
- 483 צפיות
- 1 follower
-
-
תקופה שבה HDD 80GB היה נחשב המון חחח
-
- 1 תגובה
- 624 צפיות
-
-
אפשר בבקשה מפרט למחשב לשימוש ביתי אינטרנט סרטים קצת משחקים + ציוד הקפי (מסך,מקלדת,עכבר,רמקולים) ומדפסת+פקס תקציב 2500 ש"ח עם אפשרות סטייה קלה. תודה מראש..
-
- 1 תגובה
- 542 צפיות
-
-
כן, אני יודע שזה מחיר מגוכח. חבר שלי רוצה לקנות מחשב נייד לשנה האחרונה של הלימודים, והוא לא רוצה להוציא על זה יותר מדי כסף. בתחום הזה נופלים מחשבים משומשים וכמה "חדשים" שכנראה נשכחו במחסן משנת 1998. אישית, קצת קשה לי עם הקניה הזאת - אני מאמין גדול בקניה איכותית לטווח ארוך. אבל מכיוון שזה לא אני קונה, טווח המחירים הזה מוגדר (יכול להיות קצת יותר כמובן, לא בסלע, אבל זה האזור). אז מה אתם הייתם קונים, IBM T40 יד ראשונה (כן, עוד מוכרים כאלה) או משהו קצת יותר מודרני מיד שניה (שאלוהים יודע איזה חיים היו לו)? המחשב אמור לשמש סטודנט - אופיס, אינטרנט, אולי עוד איזה תוכנה ייעודית או שתיים. סימולציות של פצצות אטום ומזג אוויר הוא לא יעשה איתו. מה אתם אומרים?
-
- 1 תגובה
- 614 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכנן לקנות את המחשב Dell Latitude D630 בקרוב. מפרט מדויק: T7500 2*1GB RAM 120GB 7200rpm Vista X3100 Graphic card 7200 shekels המחשב ישמש בעיקר לגלישה, תכנות, ישומי אופיס, משחקים קלים (NFS UG2 למשל) וגם להרצת VMWARE עם UBUNTU בו זמנית עם ויסטא. אשמח לקרוא את דעתכם על המפרט יחסית למחיר ולשימושים, ואשמח לקבל הצעות אחרות. תודה
-
- 1 תגובה
- 873 צפיות
-
-
היי לכולם שבוע שעבר שאלתי לגבי HP6910 ומאוד עזרתם לי האדם שמוכר לי את המחשב טוען שמחשבים עסקיים (סדרת T של של IBM-LANOVO לדוגמא)עמידים יותר מהסדרות הפשוטות? האם באמת קיימים הבדלים כלשהם בין הסדרות העסקיות לרגילות? או שזה רק "טריק שיווקי"? אם כן מדוע יש כזה פער מחירים לאותם מפרטים אוד אם תענו לי במהרה.. כנ"ל לגבי ההודעה משבוע שעבר על ה6910
-
- 1 תגובה
- 565 צפיות
-
-
שלום לכולם.. יש לי מחשב נייד של סוני מארה"ב בן בערך שנתיים... והלך לו ההרד דיסק (בהתחלה הוא עושה smart fail) זה 2.5 אינץ סאטה.. אני צריך 120 ג'יגה ורציתי המצלצה איזה הארד דיסק לקנות (מה מומלץ)
-
- 1 תגובה
- 605 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?אסור לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקי רשת ומשחקים כבדים אחרים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי רשת למינהם שכיום כבר הופכים לכבדים, ומשחקים כמו BF3 MW3 DIABLO3 וכולה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1600X900 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך ב…
-
- 1 תגובה
- 566 צפיות
-
-
שלום, בדקתי לאחרונה אופציות לקניית מחשב לעבודה משרדית (התוכנות הכי כבדות שירוצו הן בסדר גודל של פוטושופ, וגם זה לא באופן תכוף במיוחד). - אני לא מעוניין להוציא יותר מ 3,000 ש"ח, לא מעוניין בציוד היקפי, ולא ב OC. - חשוב מאוד שהמחשב לא ירעיש (9 בסולם מ1 עד 10). - אין צורך במערכת הפעלה/אופיס. - חשוב לי שיהיו סלוטים של SATA III ושל SATA II, יציאת DVI, יציאת HDMI, מארז שקט ויעיל (שמאפשר הוספת מאווררים) עם לפחות 2 יציאות USB בפרונט (ועוד לפחות 4 מאחורה). - דבר נוסף, אני מעוניין במחשב שיהיה בעל חיים ארוכים, ושלא ימות לי תוך שנתיים-שלוש. - לא פוסל שדרוג עתידי. - אני לא מעוניין בהמלצות על חנויות כרגע, אלא רק חוות דעת על המפרט ותיקונים (אם יש צורך). להלן המפרט: [table][tr][td][tab…
-
- 1 תגובה
- 533 צפיות
-
-
מחשב מסוג hp פוילון בעל כניסות אס וידאו והיי דיפינישן מריץ ויסטה פרימיום תודה לעונים
-
- 1 תגובה
- 616 צפיות
-
-
לאחר התלבטויות רבות. הכי אני מקווה לא להתאכזב ממערכת הרמקולים שבחרתי. זהו אני חושב להזמין עכשיו מפנדה. מה דעתכם? LEADTEK NFORCE 2 WinFast K7NCR18D-Pro 603 ש"ח AMD ATHLON XP 1700 0.13 Micron !!! + FAN 404 ש"ח Samsung DDR 256MB 2700/333mhz 428 ש"ח WD 40GB 7200RPM 498 ש"ח Gigabye ATi Radeon 9000 PRO 64MB 545 ש"ח Lite on 48x12x48 RETAIL BLACK 378 ש"ח TEAC FLOPPY DRIVE 1.44 68 ש"ח Compucase Super Midi Tower CI 6919 Black 423 ש"ח FLATRON 17 F700P 1,317 ש"ח LUXEON Logicfox T5.1 574 ש"ח סה"כ 5,237 ש"ח ולבקש שירכיבו לי או להרכיב בעצמי?
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום, חבר שלי ביקש מימני שאני יבנה לו מפרט (רק מTMS). זה המפרט שבניתי לו: http://tms.co.il/preview/spec/2dz4lv68 אני קצת לא בטוח בכל מה שנוגע לקירור, כונן אופטי וזכרונות.. כי לא היה שם מבחר שמוכר לי.. אז אשמח אם תעזרו ותיתנו ביקורות. תודה רבה . מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של ה…
-
- 1 תגובה
- 636 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD, גלישה, מוזיקה, טורנט אם דגם על הרבה הורדה יום יום. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)?…
-
- 1 תגובה
- 780 צפיות
-
-
הרכבתי את המפרט הבא מRSM, רציתי לדעת אם יחזיק סרטי FHD בצורה חלקה. נ.ב אין צורך בשום ציוד היקפי, כרטיס טלויזיה או כוננים קשיחים. תודה! Intel Core i3 530 Socket 1156 2.93Ghz 4MB Tray, יחידות 1 ₪525 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1599 Arctic Cooling Alpine 7 CPU COOLER , יחידות 1 ₪56 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=50 A-Data 2GB DDR3 1333Mhz Heatsink Core i5, יחידות 1 ₪295 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=652 ANTEC Fusion HTPC 430Watt , יחידות 1 ₪908 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=69 Gigabyte GA-P55-USB3 P55 CHIPSET, יחידות 1 ₪690 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1591 סה"כ מחיר לכל המוצרים:₪2474 המפרט הורכב באתר:ht…
-
- 1 תגובה
- 591 צפיות
-
-
מבקש עזרה בבחירת נייד לשימושים קלים. אינטרנט, סרטים, אופיס. נמצא הרבה בנסיעות, בחו"ל, לכן נראה לי סוללה 9 תאים. משקל (כולל) עד 2 קילו. נראה לי דל עדיף בגלל האחרויות של 3 שנים.מסך שנראה לי הגיוני 13.3 .עדיף מאט. תודה
-
- 1 תגובה
- 673 צפיות
-
-
יש לי כמה שאלות לגבי מערכת הפעלה OEM המגיעה על גבי מחיצת שחזור על הכונן הקשיח (לא מדיה נפרדת) 1. האם יש מקומות שמאפשרים שדרוג חינם ל Windows 8 לכשיצא (אני זוכר שהייתה אופציה כזו לפני ש Windows 7 יצא) 2. האם ביצוע partition מחדש לצורך התקנת Linux ב dual boot יפגע במחיצת השחזור? 3. האם ניתן להעביר את מערכת ההפעלה ממחיצת השחזור למכונה וירטואלית (vmware) שתרוץ על גבי Linux? 4. מה ההבדל במחיר בין מערכת הפעלה OEM למערכת הפעלה רגילה?
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
היי, אני מחפש לקנות מחשב נייד חדש. שימוש: עבודה משרדית (אופיס, דפדפן, מוזיקה) + מעט עבודה עם תוכנת שרטוט בשם bricscad (בעיקר צפייה במודלים). מסך: 13 אינץ'. משקל: קל (עד 2 קילו). סוללה: חשוב שתחזיק כמה שיותר זמן. מערכת הפעלה: Windows 8.1 שטח אחסון: לפחות 512. בעקרון SSD. אם זה עלייה משמעותית בתקציב, הייתי רוצה לשמוע גם על מחשבים עם SSD (יקרים) וגם על זולים יותר (SSHD?). תקציב: 3-4K. אפשר להגיע עד 4, אבל אני אשמח לשמוע גם על אופציות שיותר קרובות ל3. תודה (:
-
- 1 תגובה
- 993 צפיות
-
-
קיבלתי הודעה במחשב שהסוללה פגומה ויש להחליף סוללה. עכשיו אני לא יודע מה לקנות ומה ילך אז אשמח לקבל הצעות וקישורים. המחשב המדובר הוא HP PAVILION DV5-1159SE תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 689 צפיות
-
-
אין העדפה לאינטל או AMD שימוש בסיסי מוזיקה סרטים ומשחקים ה5770 ישמש שם למשחקים דרוש מעבד שלא יגביל אותו. ומסך 22" תודה.
-
- 1 תגובה
- 561 צפיות
-
-
שלום לכולם. הייתי רוצה בבקשה המלצה על מחשב טוב , שיקנה בארה"ב באזור ה 600$. המחשב בעיקר למטרות מולטימדיה, אבל גם קצת למשחקים, שיהיה כרטיס מסך סביר. ושיהיה באיכות בניה טובה, פלסטיק טוב ולא זול.. תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 599 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות את המארז: Enermax CS-3181L-BBS Neon אבל אני כבר לא מוצא את זה באף חנות, הוא אזר בכולם... איפה אני יכול להשיג אותו? כי לפי מה שראיתי יש בו אפשרויות קירור מעולות וחשבתי לקנות את הלוח של גיגה בייט 8knxp הוא אמנם יקר אבל נראה לי שהוא מצויין אילו שני הפירטים שאני לא רוצה להתפשר עליהם.. מקווה שתוכלו לעזור לי. תודה
-
- 1 תגובה
- 853 צפיות
-
-
שלום לכולם ברשותי מחשב נייד מסוג סוני-ואיו,שהגיע עם מערכת הפעלה ויסטה הום פרמיום באנגלית. המחשב פעל כהלכה,התחבר לאינטרנט אלחוטי ללא כל בעיה.הבעיות התעוררו כאשר ניסיתי להתקין מערכת הפעלה בעברית,התקנתי ויסטה ביזנס בעברית,הכל בסדר מלבד זה שלא ניתן להתחבר לאינטרנט,משום מה המערכת לא מזהה את מתאם הרשת האלחוטי,שהיה ופעל לפני שינוי מערכת ההפעלה.לצערי הרב לא גיביתי את המחשב וגם לא יצרתי דיסק שיחזור למחשב וזה מתוך חוסר ידיעה. מישהו יכול לעזור באיתור הנעלם,מתאם רשת אלחוטי,או אולי דרך לשחזר את הדרייברים של המחשב,המקוריים. במנהל ההתקנים,אני מזהה כי ההתקנים הבאים לא הותקנו,המערכת לא מוצאת את מנהל ההתקן המתאים ניסיתי להוריד דרייברים של המחשב דגם sony-vaio vgn-fw21l נקנה בלונדון.מהאתר של…
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
היי.. השימושים העיקריים - אייסיקיו, אינטרנט ומוזיקה ( בלי דגש על כרטיס קול אייכותי עקב חיבורו לרסיבר ) ללא ציוד נלווה ( מסך, רמקולים, מקלדת, עכבר.. ) המון תודה (:
-
- 1 תגובה
- 657 צפיות
-