ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,358 דיונים בפורום זה
-
CPU: Intel Pentium 4 2.8GHz 800MHz system bus MotherBoard: ASUS P4C800 Video Card: ATI Radeon 9800 Pro - 128MB DDR: ?? Case: 3R SYSTEM NEON Light Silver Monitor: ?? Hard Drive: WD 40 GB 7200 ATA-100 (8MB)? CD-RW: 54X32X54 MITSUMI CPU cooling: Thermaltake Aquarius II Liquid Cooling System Case Cooling: Ventec Tornado 80MM תציעו !
-
- 19 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
סוף סוף להפטר מהAMD ATHLON 1400 התנור הזה... ההחלטה על קניית מחשב באה בעקבות קניית מחשב לבן דוד שלי עם המפרט הבא: GigaByte KPNF 939 GA-K8NF-9 Generic 512 DDR 400MHZ GigaByte NX66256D GA-NX6625D WD80S S.ATA AMD Athlon64 3000 amd-a643000-939 Samsung 973DF שווי כולל 4200 כולל הכל. כמובן כולל ציוד היקיפי ומארז ג'נרי מאוד מאוד מוצלח אני מוכרח להגיד, מבחינת אוורור הוא ממש הפתיע אותי. בכל מקרה אחרי שעובדים עם מחשב כזה פתאום מרגישים את ההבדל, וגם קצת נמאס לי לחכות 5 שעות כדי להכין SVCD עם התמונות מהמצלמה דיגיטלית וכו', וגם המחשב לא עומד בעומס שלי של התוכנות, שרובם הכרחיות. בכל מקרה רציתי לשאול לדעתם בנוגע למפרט הנ"ל, תגידו הכל גם אם אתם חושבים שזאת הטעות הכי גדולה, …
-
- 35 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני הולך לקנות מחשב מה דעתכם על המפרט הזה פנטיום 4 2000 לוח אם אסוס p4t533-c זיכרון rdram pc -800 256mb דיסק קשיח 80 גיגה 7200 כרטיס קול קראטיב live כרטיס מסך asus mx-440 64mb 8170 לעבודה עם תוכנות כמו פוטו שופ, וידאו סטודיו ,צריבה , תוכנות כבדות אבל לא למשחקים אשמח לקבל יעוץ מה לשנות או לשפר תודה מראש tamnuni
-
- 11 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני זקוק להמלצה למחשב לבת משפחה לעיצוב אופנה בויצו, אני יודע שהם משתמשים בפוטושופ ואילוסטרייטור (לא יודע איזה גירסאות אם זה חשוב אני יכול לנסות לברר). 1. מה התקציב המקסימאלי? באזור 5000 ש"ח גמיש. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 10%. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD, גלישה באינטרנט. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Photoshop, Illustrator אני מניח שהשימוש יהיה בין תדיר לכבד. ב) במידה והמחשב מיועד לעיצוב …
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
רצוי: מסך 10-12". עיצוב שמתאים לבחורה במחיר זה פלוס (אדום/ורוד). שנתיים אחריות. בטריה שמחזיקה כמה שעות ביום (6CELL) חובה, שלא תצטרך לסחוב את המטען. ורצוי אפשרות ליותר מ-1GB זיכרון.. מה הקטע של חוסר האפשרות לשדרג? הרי מספיק שיש מסנג'ר, אנטי וירוס, וסירטון יוטיוב וכבר הוא לא יסחוב.. רצוי לא מתחמם/מרעיש אבל כמה כבר אפשר לבקש.. בינתיים אחד שעונה לדרישות שראיתי הוא ה-Lenovo IdeaPad S10e.. קראתי דיווח על חום/רעש לא מוצלחים, ושניתן לשדרג את הזיכרון רק עד 1.5GB.. מדוע? עוד אפשרות הוא ה-LG X130 שגם עם שנתיים וגם ניתן להרחיב ל-2GB ואפשר לקנות בורוד. גם ה-Asus Eee 1005HA מקבל ביקורות טובות, אך רק שנה אחריות מוריד לי ממנו. כנ"ל כלפי ה-Msi Wind U100 Plus.. הייתי רוצה ללכת לחנויות כמו …
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 1500 ש"ח 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. יהיה נחמד אם בתקציב יכללו גם מקלדת ועכבר אלחוטיים באיכות טובה 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב ש…
-
- 25 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אחרי שכבר נמאס מהפנטיום 200 שקרס כל יום ולאחר שנשארו לי מעבד סלרון 633, וזיכרון 256/133 וכונן CD (מהמחשב שנשרף לפני חודשיים) החלטתי להשמישו אז קניתי לוח CUSL2 במחיר נמוך, ומארז צ'פטק אצל הדובים (שהפך להיות המארז של הAMD לשרת שמתי ESTAR). יש שני כרטיסי רשת אחד של רילטק 8139 ועוד אחד של WINBOND כרטיס המסך הוא OB אבל יש חריץ AGP הדיסק הקשיח הוא סיגייט 60GB/7200RPM האם מישהוא יכול להציע לי שיפורים??
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום טוב אחרי מפרט קודם(מבוסס אינטל)שירדתי ממנו בגלל ההמלצות והתגובות פה בפורום בניתי מפרט החדש מבוסס AMD אני מבקש המלצות ועזרה אני רוצה להזמין כבר ביום ראשון הקרוב- המחשב לעבודות גרפיקה מאוד כבדה(קבצים של ג'יגה ומעלה), הדמיות תלת מימד מפורטות, ומשחקי מחשב כבדים... מחשב חייב להיות שקט וקריר(אפשר לחרוג ב-500ש"ח) מעבד: AMD Athlon 64 X2 Dual-Core processor 3800+ 2.0GHz לוח אם: Gigabyte GA-K8N-Pro SLI nVIDIA nForce4 SLI Socket 939 כרטיס מסך: LEADTEK WinFast PX7800GT TDH MyVIVO Extreme זיכרון: GeIL 2GB 2*1GB Value PC3200 DDR400 Dual Channel דיסק קשיח: Western Digital 250GB SATA II KS 16MB 7200RPM צורב דיוי: NEC ND-3550 Dual Layer DVD±R/W/DL 16X Bulk Black …
-
- 39 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
המחשב הנוכחי: Intel Core 2 Quad Q6600 G0 מומרץ ל 3.10mhz, בתוספת קירור Thermalright Ultra Extream + שני מאווררים DDR2-SDRAM 2X2GB Gigabyte P35-DS3L Sappire HD 7770 1GB Mhz Edition (לא עשיתי OC) Antec VP400p 450W לפני הכל, האם יש אפשרות להשתמש בקירור במחשב החדש, והאם כדאי בכלל ? ודבר שני, האם לאחר השדרוג, כרטיס המסך הנוכחי יהווה צוואר בקבוק, או שהוא יוכל להתמודד עם משחקים חדשים ? אז למפרט עצמו: המחשב ישמש למשחקים ולעבודה משרדית. החלקים שאני צריך: מעבד, לוח אם, זיכרון RAM ומארז. (אני מתכוון לעשות OC קליל למעבד) את שאר החלקים אני אקח מהמחשב הקודם. (צורב DVD, דיסק קשיח, ספק כוח, כרטיס מסך, קירור, מאווררים, וכרטיס PCI-E של USB3, מסך, טלוויזיה)
-
- 16 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא בלי סיבות טובות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עיקרי - עריכת תמונות מקבצי RAW באמצעות פוטושופ ולייטרום משני, מזדמן - משחקי מחשב (FPS בפיגור של דור) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Lightroom, Phtotshop ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680x1050 IPS - מתוכנן בעתיד להוסיף מסך נוסף -לאילו הגדרות גרפיות …
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500+- א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשרי לנצל הכל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - אם צריך, אז לחרוג. 500+- 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? צפייה ביוטיוב וסרטים בעיקר. (אולי קצת משחקים, אבל לא בטוח) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש…
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לרכוש מחשב גיימינג בסכום של כ-6 אלף ש"ח 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה מהתקציב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. ,Nier Automata, The Witcher 3, GTA V, Doom -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד ה…
-
- 3 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי חברים, שאלה כללית על מחשב נייד מה יותר חזק? מעבד i5 8250u וכרטיס מסך NVIDIA® GeForce 930MX 2GB או מעבד i7 8550u ללא כרטיס מסך במידה ושאר המפרט אותו דבר. בלי קשר למחיר. אם צריך מפרט, אז: 256ssd 8gb ddr 4 מסך fhd אם הi5 פחות חזק אז איזה כרטיס מסך מהרשימה צריך בשביל שהביצועים היו שווים או טובים יותר NVIDIA® GeForce 940MX 2\4GB NVIDIA GeForce MX150, 2\4GB (צירפתי תמונה שמשווה את הוספת ביצועים של כרטיס מסך מול כרטיס בסיסי)
-
- 4 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
הי, הגיע הזמן לשים לילד בן ה10 מחשב בחדר. יש לנו מחשב חזק גיימינג בסלון אך בחדר הוא ישחק בעיקר פורטנייט, יראה קצת נטפליקס וילמד כנראה בעזרת office. תקציב הוא די גמיש, באזור ה5,000 ש"ח כולל המסך (מקלדת ועכבר יש). תודה !
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום מעוניין ליקנות מחשב חדש בתקציב כולל של עד 14k כולל ציוד הקפי וכולל מסך "24 אני פריק של מישחקים אז חשוב לי מאוד שהמחשב יריץ את כל המישחקים ברמה הטובה ביותר לפחות בשנה הקרובה(עדיף יותר אבל מי יודע) אני מעוניין לעשות למחשב oc טוב אז הרכיבים צריכים ליהיות בהתאם ,שקט פחות חשוב לי אבל גם שלא יהיה רועש יותר מידי המחשב מיועד בעיקר למישחקים ועבודה עם תוכנות לעריכת סרטים הרכבתי מחשב ואני מעוניין בחוות דעתכם אליו עם אפשר להוזיל את המחיר אני ישמח לישמוע אבל שוב פעם לא על חשבון הביצועים בתודה מראש לכל העונים מעבד Intel Core 2 Quad Q9550 Box ¤1825 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IQ9550 לוח אם ASUS P5Q PRO ¤749 כמות:1 http://www.skypc…
-
- 20 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני זקוק בבקשה להמלצה על מפרט למחשב ב8000 ש"ח המיועד למשחקים ועריכת תלת מימד. אני זקוק אך ורק למארז וחלקים פנימיים. לא למסך (יש לי את ה- T240 של סמסונג ), לא רמקולים (אני סגור על הלוג'יטק X530 ) ולא מקלדת ועכבר (יש לי את האופטיקל 1000 של מייקרוסופט ). השימושים במחשב הם משחקים ועיבוד תלת מימד (אני עובד במקס ). הרזולוציה היא 1920X1200. אין צורך בכרטיס מסך מקצועי כמו הקוואדרו, אני מעדיף כרטיס גיימינג. הדבר הכי חשוב לי הוא התרכזות בביצועים. לא כל מיני פיצ'רים שמייקרים את הלוח אם בעוד 500 שקל או כל דבר דומה. ממה שהבנתי ב-8000 ללא ציוד הקפי אין שום סיבה שבעולם שלא אוכל להביא מערך SLI או Crossfire איכותי. בנוסף, יש לי כבר כונן חיצוני של 760 ג'יגה, כך שנפח לא כל כך ח…
-
- 41 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב ב 5000 שקל (יש לי כבר מסך , רמקולים , מקלדת ..) שיפעיל משחקים כבדים מכל הסוגים בצורה איכותית ומהירה. יש הצעות ?
-
- 20 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אז אחרי חודשים של תכנונים, בירורים, קריאת ביקורות ומאמרים, הגיע הזמן לשדרג את המחשב: Amd Athlon XP Mobile 2600+ Abit NF7-S Corsair 256MB PC3200 C2 TT Purepower Silent 410W Passive PFC SLK800A + Enermax 120mm נוסיף רכיבים מהמחשב הנוכחי: NEC 2500A WD 80GB 8MB-Cache ATA100 Gainward GF4MX440 128MB סה"כ יוצא 2000 שקל השדרוג, סבא שלי לקח על עצמו את ה NF7-S ב 486 שקל, ואת הפנטיום 3 הנוכחי אני מוכר ב 564 שקל, מה שמשאיר לי להשקיע 950 שקל. בנוסף אני לוקח מארז של פנטיום 1 שהולך לעבור מודינג רציני (בין השאר חיבור האנרמקס 120 על ה SLK800A). השדרוגים הבאים(לפני 2-5 ואולי גם לפני 1 תגיע מערכת לאוטו ) : 1. מערכת קירור מים בבנייה עצמית. 2. ג'יגה זיכרון. 3. FX5900XT/9800P …
-
- 33 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי, אני רוצה לעדכן להורים שלי את המחשב נייד. השימושים שלהם קלים (אינטרנט-יוטוב-סרטים) והוא ינוע בעיקר בתוך הבית. הדגש פה הוא על תמורה לכסף- אם יש תמורה אין בעיה להוסיף עוד קצת $, אבל אם אין צורך אז חבל. אם פיצ'רים נחמדים שהתוספת שווה אותם אפשר להוסיף (לי יש thinkpad אז אני קצת מפונק ) נושא נוסף- מסך מגע. מה דעתכם? עד כמה זה כבר "בשל" מבחינת וינדוס 8 (כולם מתעדכנים ל8.1 נכון?) זה יכול להיות נוח להורים שלי לשימושי גלישה\בידור. ראיתי כמה מחשבים כאלו של לנובו ולא התרשמתי שהם הגיעו לבשלות מספקת בנוסף- מה מצבו וינדוס 8 גם בלי מסך מגע? האם כדאי לרדת ל7 מראש? * מחיר: 3000. ניתן לחריגה של 500, אפשר גם לחסוך. * מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים * …
-
- 3 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין במפרט שיחליף מחשב נוכחי [המחשב הנוכחי יהווה גיבוי, לכן צריך שההמחשב הנוכחי יתפקד בצורה טובה יותר מהקודם], זה המפרט של המחשב הנוכחי:. CPUID CPU Name Intel® Core2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz Video Adapter NVIDIA GeForce 8800 GT (512 MB) Motherboard Properties Manufacturer Gigabyte Technology Co., Ltd. System Memory 2048 MB זה נראה לי מה שרלוונטי. על כל פנים: 1. מה התקציב המקסימלי? 3500. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אין צורך לחסוך. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב- פוטושופ בעיקר, משחקים לעיתים רחוקות וגם לא כבדים במיוחד [כמו AC2], נורא חשוב לי שהמחשב יעבוד בצורה חלקה כשפוטושופ פתוח עם תוכנות נוספות…
-
- 20 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין להקטין את המערכת שלי ומחליף את החלקים הבאים: קירור NOCTUA D14 בקירור קטן יותר - קירור מים גם אופציה. לוח GIGABYTE Z170-HD3P - בלוח קטן ככל האפשר שיאפשר הרכבת 6600K. מארז ANTEC P280 במארז קטן ככל האפשר כולל חלון. מה חשוב לי? בקירור: שקט ככל הניתן. שמירה על טמ"פ נמוכות ככל הניתן. לא גדול במיוחד. בלוח: ביצועים באוברקלוק בינוני - מעבד 6600K ספק 750W רצון לשמור על 4.5Ghz. מקסימום פיצ'רים למחיר וגודל. במארז: שהמארז יוכל לאכלס את ה-MSI GTX980Ti Lightning (אורך 33cm) מקום מקסימום 2x SSD וx3 קשיחים 3.5. קטן ככל הניתן מבחוץ …
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
מעוניין למכור את המערכת הבאה.כמה שווה ? מעבד i5-2500 ,ללא אחריות קרור מעבד -ארקטיק 11 לוח INTEL DH67BL חדש עם 3 שנות אחריות זכרון : 2 מודולים של קורסייר ,4GB כל אחד,סהכ 8 גיגה ראם ,1600MHZ הדגם הפשוט VALUE עם CL11 דיסק: 1TB ווסטרן GREEN ללא אחריות כרטיס מסך: SAPPHIRE HD7950 DUAL-X WITH BOOST עם אחריות CDLOG לעוד שנתיים ספק כוח :טרמלטק TR2-550 ללא אחריות כנראה צורב DVD -כנראה LG מארז חדש Antec VSK-4000B-U3 ATX Mid Tower Black כולל 2 וונטות 120
-
- 0 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי אני מתעניין ברכישת HP 2730p מארה"ב קראתי ב"דביק" כי יש אחריות בינלאומית למוצרי HP וודאי לעסקי . אבל לא ראיתי שום ציון לאחריות באתר של HP האם ידוע למישהו האם יש אחריות בינלאומית לדגם הנ"ל ?
-
- 2 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אז ככה, אחי עוד מעט מתחיל ללמוד עיצוב גרפי וצריך מחשב נייד שיוכל לעמוד בכבוד בכל מה שקשור לכך. חיפשתי קצת ברשת, לא שאני מבין גדול אך נראה שהנייד הבא: http://ksp.co.il/?uin=17268 נשמע ונראה נהדר, אבל לא הצלחתי למצוא ביקורת שמסקרת את המחשב כמו שצריך לכן אני צריך לדעת האם המסך שלו נחשב לטוב? האם הוא יצליח לתפקד טוב תחת לחץ של תוכנה גרפית? בנוסף, אם תצליחו למצוא משהו יותר טוב מזה בתקציב של 5000-6500, אשמח. * מטרות המחשב? עריכה גרפית * גודל המסך? כמה שיותר גדול, עדיף מט. * רזולוציית המסך? FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? - * משקל רצוי? - * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 5-6 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? רצוי, אבל לא נורא אם אין. * גו…
-
- 3 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום רב לכם. אני משער שזה המקום לשאול, אני כרגע באבל, (לא עליכם) מה שאומר שלהשתמש במחשב למטרות הנאה אני לא אוכל ב8 חודשים הקרובים.... עכשיו השאלה היא כזו... יש לי הזדמנות לקנות 3 חלקים, השאלה שלי היא האם שווה לקנות אותם כעת מאחר והדברים בעוד שנה יהיו שונים בהרבה, החלקים הם: WD 80GB with 8MB BUFFER AND 512 DDR-SDARM AND ATI RADEON 9500 PRO עכשיו, הסיבה שאני מדבר עליהם עכשיו מכמה סיבות - את הזיכרון וההרדיסק אני קונה במחיר מצחיק ועוד שנה אני לא יודע אם זה יתאפשר לי... (ממש ממש זול - עזבו כמה ואיך).. ה RADEON 9500 PRO זה אחותי קונה לי - היא חוזרת לארץ מארה"ב אבל היא חוזרת לתמיד לארץ, ככה שאני לא יודע אם אני אוכל לקנות, הפחד שלי הוא שבעוד שנה הכרטיס הזה לא יהיה שווה הרבה וגם…
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-