ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,442 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מקסימום בעד 100ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המשחב מיועד לשמש למשחקים בעיקר החדשים שיצאו, כמובן בצורה הטובה ביותר שאפשר להריץ אותם על פי התכנון. הרזולוציה הטבעית כרגע היא 1920x1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא אין שום צורך…
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
הי, יש ברשותי מעבד AMD Athlon II X2 260 3.2Ghz הלוח אם שאני כנראה אלך עליו זה Gigabyte GA-880GM-D2H אף על פי שהוא הוצאה לא קטנה, כנראה שאין מנוס. אני אשים 2X2GB DDR3 של Transcend עם HEATSINK. ולעניין המארז + ספק מסתבר שגם זה הוצאה לא קטנה (ואני יורד מעניין ה DO IT YOURSELF כי זה לא משתלם במיוחד) - על איזה מארז כולל ספק מה אתם ממליצים? ומה דעתכם בכללי? באמת יש צורך ב 4 GB RAM? וכנראה שאקנה ב RSM. למרות שאני פתוח להצעות. תודה (:
-
- 6 תגובות
- 722 צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך המלצה למחשב נייד שישמש סטודנטית ללימודים של מספר שנים בדקתי מספר דגמים והעדיפות היא לחברות כמו HP וסוני, אבל לא הבנתי היכן קונים מחשבים של סוני? הם לא מופיעים כמעט בשום רשת מחשב... הנתונים החשובים יותר הם * לפחות מעבד של I5 או I7 * סוללה שתחזיק לכמה שיותר זמן ומשקל נמוך * מינימום 4 ג'יגה זיכרון (אני חושב אפיל 6) ומסך בערך 14-15 אינצ' המחיר הוא עד 3000 ש"ח עם תוספת של 100-200 ש"ח אם זה באמת כדאיי... יש אפשרות לקנות את המחשב באילת לכן זה יעזור קצת בנתיים הסתכלתי על http://ksp.co.il/?uin=23508 וגם עליו, שיותר טוב http://ksp.co.il/?store=eilat&uin=23659 אולי סטודנטים יוכלו להוסיף מידע שלא נכתב כאן ויכול לעזור תודה רבה לעוזרים!
-
- 14 תגובות
- 10.4k צפיות
-
-
שבת שלום לכם משותתי הפורום. ;D לאחר ההצלחה שלי איתכם בעזרה שננתם לי לקנית המחשב שלי, ואני מרוצה ממנו מאוד עד הגג. עכשיו אחי רוצה לקנות מחשב כולל הכול ואני צריך את עזרתכם. הוא סטודנט ככה שהוא לא צריך מפרט למשחקים אם הוא ירצה לשחק יש לו את שלי. הוא רוצה מסך LCD 17 לא משנה לו איזו חברה (כמובן לא משהו ג'נרי) . דיסק קשיח .80GB S-ATA כרטיס מסך אני המלצתי לו על הFX6200 128Mb . ניתן גם כרטיס אחר אתם תגידו. חשבתי אולי אם הוא קונה מחשב חדש אז אולי כבר שהכול יהיה חיבורי PCI-E??? וכמובן מקלדת וכול זה יש אפשרות לחרוג קצת מהתקציב... אם תוכלו לתת לי הצעות מחניות מאזור חיפה והקריות... אם יש אפשרות לתת לי מפרטים מבוססים אינטל וגם מבוססים AMD. בתודה מראש אלדד כהן ואחיו אסף כהן.…
-
- 4 תגובות
- 737 צפיות
-
-
איך הוא יהיה בשביל משחקים MMORPG וכו'? dlk2.2 ram 1G gforce 7200 disk 160 sata
-
- 7 תגובות
- 619 צפיות
-
-
הדרישות: תקציב 3-3.5k. ייעוד מרכזי: HTPC אשר צריך להיות מסוגל להוציא 1080P בהאצת חומרה בנוסף לתמיכה בפורמטי האודיו החדשים (אודיו HD למיניו ולא רק בפורמט LPCM 7.1). שקט: המחשב צריך להיות כמובן כמה שיותר שקט בהקרנת סרטים ומוסיקה. המחשב יהיה במזנון סגור כך שזה אולי מקל קצת על עניין הרעש והמארז. בעניין הזה אני צריך גם מאוורר נוסף מחוץ למארז כדי להסיע את החום אל החלק התחתון של המזנון שם נמצאים חורי האוורור. המחשב יהיה בתוך מזנון בעל חורי אוורור, ולכן מאוורר נוסף יותקן מחוץ למארז בסמוך לחורי האוורור של המזנון. כרטיס טלוויזיה: דרוש כרטיס הטלוויזיה שישמש כממיר. שדרוג עתידי (עוד שנה?): כרטיס מסך למשחקים. לא יודע כמה כבדים המשחקים יהיו. אקססוריז: שלט לשליטה על תוכנת המדיה סנטר ומק…
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד בעיקר לאינטרנט, עבודה חלקה מחיר סביבות 2000 ש"ח +- שיהיה טוב גם בכללי ושיהיה אפשר לצפות בסרטים אשמח לקבל המלצות כמו כן מה דעתכם על: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=718113
-
- 2 תגובות
- 580 צפיות
-
-
שלום לכולם ברשותי המחשב עם המפרט הבא CPU:E8400 GPU:ATI Radeaon HD 4830 Mutherboard: GIGABYTE EP43-DS3L HD: Seagate ST3500320AS 4GB RAM DDR2 מסך סמסונג 2253 השימוש העיקרי זה משחקים\פוטושופ ופרימייר. נראה לי שהגיע הזמן לשדרג קצת ולכן החלטתי להתחיל מSSD 840 EVO. האם אני עושה צעד נכון או שכדאי לי לשדרג את הכרטיס מסך דווקא או משהוא אחר? אני לא הולך להוציא אלף ש"ח עכשיו אבל מפה לשם לשדרג עם הזמן. אשמח לשמוע את דעתכם, כולל תוכנית שידרוגים עתידית. תודה
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי שלוש אופציות ורציתי לדעת מה עדיף המחשב יהיה מיועד למגוון של צרכים... לדוגמא עבודה עם פוטושופ, עריכת סאונד וכו' את שלושתם אני יכול להביא ב3000 שקל, השאלה מה כדאי, גם מבחינת אמינות המותג (לטושיבה יש אחריות מקיפה שכוללת גניבות-יתרון) וגם מבחינת החומרה והעוצמה שלו תודה לעוזרים! אופציה ראשונה: TOSHIBA Satellite L500-1N2 מפרט: מעבד Intel® Core™2 Duo processor T6600 - clock speed : 2.20 GHz -Front Side Bus : 800 MHz - 2nd level cache : 2 MB מערכת הפעלה Genuine Windows® 7 Home Premium 64-bit (pre-installed, Toshiba-HDD recovery) and Genuine Windows® 7 Home Premium 32-bit (Toshiba-Recovery DVD) מסך 15.6 " -type : Toshiba TruBrite® HD TFT High Brightness display with 16 : 9 a…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
ההיתי רוצה גם בבקשה מפרט לעד 5000 ש"ח בנוסף התנאי שצריך להיות הוא שכול החלקים זה מ KSP (לא להכנס בבקשה לדיון על למה זה ככה , חבל, וכו ... תודה מראש) בעלויות לפי האתר שלהם בלבד! 8 גיגה זיכרון! כונן SSD 80 גיגה של אינטל! ובנוסף כונן 1 טרה של WD קאוור בלק עם 64 באפר! ולא צריך צורב בהצעות זה צריך להיות ככה בשתיי ההצעות. תודה מראש לעוזרים.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב?: פוטושופ וגרפיקה מהסוג הזה * רזולוציית המסך? לא חשוב, רק שיהיה IPS או משו שדומה לזה מבחינת איכות ואחידות זווית צפיה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? שיהיה נמוך אבל עדיפות פחות חשובה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? גבוהה ככל הניתן בתקציב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB3 וחדשים, אם לא פחות נורא * * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? רגיל, בתקציב הזה לא יכנס SSD. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא יודע מה זה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? זה משנה? * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? היום כל מחשב מגיע עם זה לא? * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא, שתיהיה אחריות נוחה באר…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? סביבות ה-20000, אבל יותר חשוב איכות המפרט אז יש גמישות, עדיף כמובן כמה שפחות אז עם יש תחליפים זולים יותר אך באותה איכות אשמח לדעת 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש כבד בAI, גם SDXL ובעיקר שיהיה חזק מספיק להריץ FLUX בהווה ובעתיד. שימוש גם בפוטושופ ואפטר אפקטס 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין כזה רכיב. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? …
-
- 0 תגובות
- 410 צפיות
-
-
אז ככה, חבר שלי קונה מחשב חדש ותקציבו הוא 2000 שח עכשיו יש לו מסך, נדמה לי 19 או 20" של מאג לא יודע בדיוק את הדגם, והרכיבים היחידים שהוא צריך הם: מעבד, לוח אם, זכרונות וכרטיס מסך.. עכשיו הוא משחק משחקים והוא מוכן להשקיע עד 800 בכרטיס המסך עכשיו לגבי שאר המפרט אני לא הצלחתי לקבל דעה אחידה, אבל אם בתקציב כזה לא יתאפשר להרכיב מפרט שינצל את כרטיס המסך, אפשר להציע משהו בפחות. תודה מראש לעוזרים! אם ואם אפשר גם להציע חנות מאזור המרכז (לא אכפת אם זה אייבורי או קיי אס פי כי אנחנו קונים חלקים ומרכיבים לבד)
-
- 5 תגובות
- 671 צפיות
-
-
שלום קיבלתי המלצה למפרט מחשב לגיימינג ב KSP... מעבדי AMD Price Units Total Athlon II x4 Quad-Core 630 Socket AM3 2.8Ghz 45nm Box 550 1 550 לוחות אם למעבדי AMD GIGABYTE Price Units Total 790XT-USB3 AM3, 790X, DDR3 1333, 2xPCI-E, ATI CrossFireX, HDAudio, 1394a, GBL 660 1 660 זכרונות DDR III 1333Mhz Price Units Total 2GB Kingston 260 2 520 כרטיסי מסך GIGABYTE Price Units Total HD 5770 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E 875 1 875 דיסקים קשיחים Western Digital Price Units Total 500GB IntelliPower, 32MB, SATA II WD5000AADS 250 1 250 צורבים LG Price Units Total DVD±RW GH22LS50 x22 Black LightScribe Sata Retail 155 1 155 מאווררים וגופי קירור Arctic Cooling Pr…
-
- 2 תגובות
- 657 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני אורי.. מבקש גם המלצות לציוד הקפי, אך זה לא החלק הקריטי- העזרה העיקרית שאני צריך היא המפרט עצמו והמסך. כמו כן, מבקש HD של 1T לפחות. תודה מראש למומחים 1. מה התקציב המקסימאלי? 4.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אתם קובעים. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שכח 2. מה שימושי המחשב ? בעיקר משחקים , עבודה על פוטושופ ברמה סבירה (לא קבצי ענק), וגלישה \ שימוש כללי כמובן. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות: פוטושופ תדיר, משחקים חדשים תדיר, הרבה הורדות במקביל לגלישה מרובת חלונות. ב) אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: בעיקר סקיירים, WOW, דיאבלו 3 , SC2..אב…
-
- 7 תגובות
- 725 צפיות
-
-
שלום רב אני מתעניין לקנות מחשב נייד לעבודות אולפניות מחשב חזק ראיתי שיש כרגע את המעבד Intel® Core™ i9-14900HX, אבל שמעתי שהמעבד החדש שיצא יצא בקרוב למכירה ? מה הצפי ? האם כדאי לחכות ?
-
- 2 תגובות
- 885 צפיות
- 2 followers
-
-
אני רוצה מחשב שיעלה 12000 שקל המבוסס על פנטיום 4 3.06 וכרטיס מסך של RADEON 9700 אני רוצה שהחלקים יתאימו בבקשה
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
את המחשב הנוכחי שלי קניתי ב6000 ויש לי אותו 3 שנים וכמו שזה נראה אין טעם בשדרוג לכן אני חושב לקנות חדש. אין סיכוי שאני מוצאי שוב 6000 אבל מצד שני אני לא רוצה לקנות משהו שאני אחליף אותו אחרי שנתיים-שלוש. אפשר לקנות משחב טוב למשחקים כבדים עם אופציה לשדרוג בטווח ארוך במחיר של 3000?
-
- 5 תגובות
- 581 צפיות
-
-
עד 5000 או אפילו 5500 מצ"ב ההגדרות : מה התקציב המקסימאלי? 5000/5500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכה גרפית, HD ועוד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? ציוד היקפי לא נדרש 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כן, זיכרון SSD של OCZ כבר יש בדרך אליי וצורב DVD 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ללא מערכת הפעלה וללא אופיס 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא משנה, א…
-
- 20 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
תוכנות גרפיקה עריכת סרטים וויסטה בעתיד. מעבד נמוך יותר, קצת מפחיד אותי לגבי בעתיד לבוא..., אין לי מושג קלוש בהמהרה עתידית, כן כדאי או לא..., המפרט לשיפוטכם. יש לי ציוד הייקפי קיים. תודדדדה ;D . מצורף המסמך (יש חנות יותר זולה?) לעיונכם. [attachment deleted by admin]
-
- 24 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום . אני זקוק למחשב נייד בסיסי שישמש 90% מהזמן לשידור סרטי HD לטלויזית LCD . צרכים : - חיבור HDMI . - מעבד מספיק חזק להריץ סרטי HD ללא גימגומים(בעזרת FFDSHOW) - אין חשיבות גדולה לזמן הסוללה ולמשקל שלו כי הוא יהיה נייח רוב הזמן. - אמינות , אחריות ושירות טובים . - מחיר !!!! עד 3000 ש"ח. מצאתי מספר הצעות מה עדיף ולמה ? 1) Toshiba Satellite L500-1EQ - ש"ח 2712 אחריות שנתיים (מעבדה בינלאומית). 2) Lenovo G550 2958-99G - ש"ח 2885 אחריות שנה של היבואן. 3) Lenovo G550 2958-RAG - ש"ח 2839 אחריות שנה של היבואן. 4) Compaq CQ61-410 VY443EA - ש"ח 2812 אחריות HP שנה 5)Acer Aspire 5738Z-432G25Mn - ש"ח 2715
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כולו. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 שקל, אבל עדיף לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים, תכנות ועריכה גרפית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). VS2010, פוטושופ CS5 ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. battelfield 3, crysis ובכללי משחקים כבדים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).קונה מסך FHD. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/ב…
-
- 4 תגובות
- 779 צפיות
-
-
שלום HW קודם כל תודה רבה אחים שלי על המחשב הנייח שבניתם לי... לא הספקתי להודות ולא רציתי להקפיץ תהודעה. עזרתם לי מאוד! ועכשיו אני צריך מחשב נייד... התקציב שלי הוא עד 5000 שח מומלץ קצת פחות... בסביבות ה- 4700 יהיה מצוין אבל עם ההבדל משמעותי איך 5000. המון תודות!
-
- 0 תגובות
- 539 צפיות
-
-
מה קורה ?? יש לי נייד עם 4 גיגה זכרון אבל הוא מזהה לי רק 2.67 הוא אמור לזהות 3.7 מה אני אמור לעשות ???? תודה
-
- 8 תגובות
- 793 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות את הנייד הזה: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=717381 העניין הוא שבחלק מהאתרים כתוב שהכרטיס מסך הוא GT ובחלק כתוב GS או GTS. אני זוכר שאמרו לי ש הGT הוא הכי חזק ואני לא יודע אם מדובר כאן בקיצורים המדברים על אותו הכרטיס או שמדברים על גרסה מוחלשת יותר? דבר נוסף שרציתי לדעת הוא האם ידוע על תקלות בכרטיס הזה? פשוט קראתי איפשהו שבניידים של מקינוטש יש פגם בכל מחשב שיש לו GEFORCE 9600. תודה לעונים
-
- 1 תגובה
- 940 צפיות
-