עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 שקלים א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל את כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, גלישה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): בעיקר תוכנות אופיס, שימוש ביתי רגיל, ללא גיימרים בבית. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). שוקל לשדרג מסך, נכון להיות מסך HD 21'' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נ…

• 0 תגובות
    • 616 צפיות
  2. Started by dante123,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב? עדיף לחסוך כמה גרושים ב) עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כלום, זה המקסימלי 2. מה שימושי המחשב? לימודים באוניברסיטה, משחקים בסיסיים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6~ 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? סין 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? שבוע-שבועיים 10. האם יש …

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  3. Started by Rajko,

אהלן, מחפש המלצה למחשב נייד לתכנות. 1) תקציב גמיש, אם תצליחו להשאר נגיד בסביבה של ה2500-3000 יהיה מעולה 2) ניתן לחרוג 3) המחשב מיועד לתכנות. איזה תוכנות? האמת שאין לי שום מושג. אני מתחיל ללמוד הנדסאי תוכנה וסייבר בקרוב אז מחשב שמתאים לתוכנות שעוסקות בזה. 4)עדיף שיהיה שקט, אבל כמובן לא קריטי 5) שיכלול מערכת הפעלה והכל. 6)אין העדפה לחנות ספציפית תודה מראש לכולם!

• 1 תגובה
    • 822 צפיות
  4. אורח אלמוג
    Started by אורח אלמוג,

שלום לכולם- יש לי תקציב של 6500 למחשב נייד אני מעוניין במחשב מהדור ה8,עם לפחות 256 SSD מסך 14, RAM 16 , ושיחזיק מעמד,מתי אמורים להגיע עוד דגמים ? לחכות עד דצמבר סוף השנה? תודה!

• 0 תגובות
    • 538 צפיות
  5. אורח Mini ATX
    Started by אורח Mini ATX,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך עד כמה שניתן. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט, שמיעת מוסיקה, צפייה בסרטים, עבודה משרדית פשוטה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא משתמש בתוכנות כבדות. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג כלל. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/…

6. שלום אנשים! אני מתכוון לקנות מחשב נייח בקרוב וקיבלתי\ראיתי הצעות למפרטים ומחירים, אשמח לדעתכם והצעות לשיפור או כל פידבק דבר ראשון, הטופס 1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רק אם ממולץ ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בערך 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשקי מחשב, תכנות (עבודה עם סביבות ויראוטליות) וVR (בדגש על הפאן של התכנות, אני רוצה ללמוד לתכת עבור VR) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: שיריץ בכיף כל משחק כבד שיש היום ויצא בעתיד -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 ואני חושב ש2…

• 1 תגובה
    • 959 צפיות
  7. אורח TIM
    Started by אורח TIM,

היי,אשמח לקבל את עזרתכם בקניית מחשב נייח בתקציב עד 8000 שח הכולל גם 2 מסכים. 1. מה התקציב המקסימאלי?8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אם יש אפשרות לחסוך אז לחסוך,מעדיף לא להתפשר על איכות. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?ללא חריגות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?בגדול עבודה משרדית(פיתוח תוכנה) עם משחק אחד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).-VISUAL STUDIO , WEBSTORM,VMWARE - תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:- -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. רק DOTA2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של…

• 30 תגובות
    • 3.7k צפיות
  8. Started by Micha Alkoby,

היום התחילה בעיה מוזרה שכל פעם שאני מכבה את המסך ומדליק חזרה מופיע לי מסך אפור והמחשב לא מגיב לכלום . כשאני מכבה ומדליק המחשב עולה ועובד כרגיל. יש לי מחשב נייד של דל עם כרטיס מסך של nividia geforce gtx 1050 ti מצורפת תמונה להמחשה

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  9. נתנו לי לבחור בין ה-3 לפי הטבלה והמפרט. הצרכים זה מחשב חזק לעבודה, גם VMWARE WS ועליו מספר מחשבים וירטואלים. לא חשוב לי המשקל ואני כן מעדיף מסך גדול ככל האפשר, לא חשובה עלות. חשוב סוללה עם זמן עבודה ארוך ככל האפשר. בסופ"ש אנצל את המחשב גם למשחקים במידה ואפשר. Model Inch Usage Weight Processor Graphics Memory Storage Dell Latitude 7370 13" Lightweight 1,2 kg Intel® …

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  10. Started by liav25,

שלום לכולם, מחפש המלצה ללפטופ 14 אינץ למטרות לימודים תקציב: עד 1500 ש"ח, אלא אם משהו ששווה חריגה של כמה מאות. שימושים עיקריים, אופיס, כתיבת קוד והרצה שלו. דרישות מיוחדות: רישיון ווינדוס מסך איכותי שמכל זוויות ייראה אחיד חיי סוללה ארוכים עדיפות למחשב מהשנה האחרונה. תודה!

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  11. אני מברר בשביל חברה, מתחילה ללמוד בקרוב והיא זקוקה למחשב נייד חדש. הרכישה תתבצע מהעיר אילת, מדובר בתקציב מקסימלי עם עדיפות לחסכון. רשמתי בסוף השאלון בקשות מיוחדות ודוגמאות למחשבים אפשריים. אם יש לכם המלצות אחרות בפחות כסף, אשמח לשמוע. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיפות לחסוך במידת האפשר! ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג! 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס, סרטים וסדרות HD\4K, אינטרנט. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 …

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. שלום לכולם. רובנו מתלבטים בשאלה שבכותרת, וכאילו חסר כאב ראש, יש כמובן גם את הניידים עם המעבדים של AMD באופק. אז לפחות לגבי אלו של אינטל, יש מעין סיכום למי כדאי ולמה ( אם בכלל ) להמתין. https://www.laptopmag.com/articles/intel-8th-gen-core-right-time-to-buy מקווה שהמאמר יקל ולו במעט את הלבטים בסוגיה.

13. Started by J0n1,

שלום לכולם, כיף לחזור לפה אחרי זמן רב של חוסר פעילות הXPS שלי לא סוחב כ"כ את התוכנות הנ"ל ואני מחפש מחשב נייח שיעשה את העבודה. בנוסף בעתיד ארצה להתחיל להשתמש גם במדפסת תלת מיימד ואני מניח שגם לזה צריך מחשב יותר חזק ממה שיש לי. ראיתי את המפרט המוצע לדרישות האלו באתר, אך יש לי כמה שאלות (וכמובן אפרט על הדרישות שלי) הבנתי שמומלץ מאוד להוסיף כרטיס גרפי שישפר את הביצועים והעבודה, והבנתי גם שלא כל מעבד וכרטיס גרפי הם אופטימלים לתוכנות הנ"ל (משהו בשיטת העבודה שלהם) אך בהצעה הזאת לא מופיע כרטיס. אני אשמח מאוד להשתמש בלוח אם mini/micro ATX בשביל לחסוך מקום אך פה מגיעה הפונקציה של גודל ומחיר, ואני מניח שגם הביצועים משחקים פה תפקיד. אין לי…

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. שלום לכולם, סוף סוף הגעתי להחליף את הנייח הישן שלי מ-2009. האמת שהייתי צריך לעשות את זה כבר לפני שנתיים-שלוש, אבל לא היה לי תקציב פנוי. אני מעוניין לבנות מחשב חזק מבחינת יכולות חישוב, בדגש על חישוב מקבילי, ולכן המעבד, כרטיס המסך והזכרון צריכים להיות חזקים. המחשב ישמש גם לעבודה וגם לגיימינג, אבל מה שאמור לקבוע את הדרישות יותר הוא האספקט של העבודה (תכנות בפייתון ואולי MATLAB). המטרה (בשאיפה) שהמחשב יהיה חזק מספיק כדי להישאר רלוונטי גם אחרי חמש-שש שנים. הנה השאלון המלא: 1. מה התקציב המקסימאלי? 8K, אבל המגבלה לא מאוד קשיחה א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ברכיבים החשובים, לחסוך במה שפחות חשוב ב) במידת הצורך - עד כ…

• 17 תגובות
    • 3.9k צפיות
  15. Started by shai769,

אני רוצה ליצור משחקים ולשחק במשחקים ב4K ואני רוצה שקט למשך 3 שנים והתוכנות האנימציה שאני משתמש בהם בmaya ו3ds max

• 0 תגובות
    • 861 צפיות
  16. Started by מומחה קטן,

מה התקציב המקסימאלי?3.5K לחסוך לא לחרוג מהתקציב אלא במעט אם יש סיבה טובה. הייתי בכיוון של 2.5K שימושי המחשב -אינטרנט והקלדות מייל בדרכים לא צריך מערכת הפעלה. יש לי רשיון לWIN10 אבל אם קיים אז קיים האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? גר במרכז מתי מתוכננת קניית המחשב? במיידי הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: 128 SSD, משקל נמוך,מסך איכותי, מקלדת נוחה, מוכן להתפשר גם על 4גיגה זיכרון עניין אותי ZENBOOK ו SURFACE ,YOGA 520Sבתור כיוון

17. Started by Roma bluz,

שלום חברים, לפני שאני ממשיך בקנייה אשמח מאוד להתייעץ איתכם האם לדעתכם יש מה לשנות/להוסיף? השימושים בעיקר הם לאנימציה, רנדור, מידול. תודה :))) תקציב 9000 שח טיפה גמיש. -Intel core i7 7700 3.6Ghz 8MB Cache s1151 - Tray. - Noctua NH-D15S CPU Cooler. - Asus STRIX H270F GAMING LGA1151, Intel H270, DDR4, 2xPCI-E, DVI, HDMI, DP. - HyperX FURY 2x16GB DDR4 2400MHz CL 15 Kit. - Asus GTX 1080 Ti TURBO 11GB GDDR5X 2xDP PCI-E. - Western Digital Caviar Black WD2003FZEX 2TBSata lll. - Kingston SSDNow UV400 SUV400S37/480G 480GB SSD SATA III. - On Board 7.1 Channel Audio. ( sound card). - On Board 10/100/1000 (net device). - Antec 750W Active PFC Modular 80+ Bronz…

• 14 תגובות
    • 2k צפיות
  18. אני מתלבט בין שתי מחשבים ניידים שניהם מחברת asus מסדרת הrog strix וההבדל היחידי הוא הכוננים הקשיחים שניהם 1TB עם SSD. אבל אחד הוא עם 5400 rpm עם 256 SSD, ואחד עם 7200 ו 128 SSD. עדיף לי להשקיע במהירות בכונן המרכזי או עוד מקום בSSD? אני ישמח לדעות ויתרונות וחסרונות לכל אחד.

19. 1. מה התקציב המקסימאלי? ~6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל - תמורה טובה ביותר למחיר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם התמורה משתלמת 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מידול עם solidworks א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). solidworks ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: …

20. אז.. חשבתי לקנות xps 13 FHD עם 8250U. למישהו יש ניסיון חיובי/שלילי עם המחשב?

21. Started by raviv1989,

אני זוכר שאמרו פה ששווה להמתין למעבדים חדשים או משו כזה. האם זה כבר הגיע? כי אני צריך לקנות מחשב נייד חדש.

• 1 תגובה
    • 876 צפיות
  22. אורח רון
    Started by אורח רון,

אני צריך מחשב נייד חדש אבל אני זוכר שאמרו פה מתישהו ששווה להמתין עם זה בגלל המעבדים החדשים שצפויים לצאת. יש צפי מתי כדאי לקנות או שיצא כבר?

• 0 תגובות
    • 816 צפיות
  23. Started by עידו נ,

שלום לחברי הפורום, מחפש המלצה לקניית מחשב עבור אדריכל. מטעמי אסטתיקה ונוחות פונקציונלית, הייתי שמח למחשב all in one, אבל הבנתי שכנראה עוד אין חיה כזו שגם מצליחה לתת ביצועים טובים וכנראה שיש בעיה גם עם מערכת הקירור בגלל השטח המצומצם בתוך במסך. בכל מקרה, אשמח למארז כמה שיותר יעיל/צר אבל שעדיין נותן מספיק מקום למערכות הקירור הנדרשות. אז ככה: 1. מה התקציב המקסימאלי? כמובן שכמה שפחות. עדיף עד 7k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר, אשמח. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד אלף 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש בתוכנות cad (אוטוקאד/רוויט) הדמיות תלת מימד, רינדור בס…

24. Started by Ninyo Nir,

כן אני יודע מק זה הכי טוב (או שלא) נעזוב את הדיון בצד תקציב של עד כ- 5K (טיפה חרגתי) אבל מצאתי את זה: ASUS דגם UX530UX-FY005T בעל מסך 15.6" זיכרון 16GB דיסק קשיח 512GB SSD מעבד Intel® Core™ i7-7500U Processor ומערכת הפעלה Win10 http://www.wallashops.co.il/מחשב-ASUS-UX530UX-FY005T-15-6-16GB-512GB-SSD-i7/pi7FOUX530UXFY005T היתרונות: - גודל מסך - משקל - זיכרון 16 - SSD 512 החיסרון/התלבטות - כאן אני צריך את עזרתכם: - כרטיס מסך "רק" GTX950M WO ODD - מעבד למיטב הבנתי לא HQ פספסתי משהו? חייב עזרה רצינית במיוחד שאני חורג מהתקציב (שהתחיל בכלל עד 4.5K) מיועד למעצב גרפי שזה המקצוע שלו, עובד ע…

• 18 תגובות
    • 19.1k צפיות
  25. אשמח לעזרתכם בהתלבטות בין 2 מחשבים ניידים למטרת תיכנות ושימוש כללי https://ksp.co.il/?uin=38003 http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=27363 איזה מהם עדיף? במידה ויש לכם המלצה למחשבים אחרים בטווח מחיר הזה אשמח להמלצות

דיונים חדשים בפורומים