ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,448 דיונים בפורום זה
-
* מטרות המחשב? אינטרנט,צפייה בסרטים ומוזיקה * גודל המסך? 15 אינץ' * משקל רצוי? לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא חשוב,רצוי כמובן כמה שיותר ארוך * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI * בלוטות? לא חייב * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500GB * כונן CD/DVD? צורב? כן * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL, LENOVO תודה
-
- 0 תגובות
- 666 צפיות
-
-
מעבד: Core i5 650, 3.20GHz, s1156, 4MB, GPU Core, Tray 1 815 ש"ח לוח אם : GIGABYTE P55M-UD2 s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200, 2xPCI-E 1 535 ש"ח זכרונות: DDR III 1600Mhz 2x2GB G.Skill ECO Edition Dual Channel 1 445 ש"ח כרטיסי מסך: ASUS מ GTS450 1GB GDDR5 DX11 DVI HDMI PCI-E 1 750 ש"ח דיסקים קשיחים: Western Digital Caviar Black 1TB 7200RPM, 64MB, SATA III WD1002FAEX 1 420 ש"ח צורב: DVD LG כ DVD±RW GH22NP x22 Beige IDE (Oem) 1 125 ש"ח מארז: CoolerMaster CMP-350 Black+ 400W PSU 1 390 ש"ח ספק כוח: Thermaltake מ TR2 RX 550W Modular PSU Active PFC (Retail) 1 375 ש"ח מקלדת+ עכבר אלחוטי: Logitech Logitech Wireless MK250 Desktop B…
-
- 2 תגובות
- 666 צפיות
-
-
דברים שחשובים: מסך 15 LED CDROM זמן סוללה. מעבר לזה, לא ממש משנה תודה
-
- 1 תגובה
- 666 צפיות
-
-
שלום לכולם. קניתי מחשב חדש של DELL LATITUDE D830 ומשום מה אני לא מצליח להפעיל את הBT והWIFI. נכנסתי לתקיה של הBT שנמצאת בכונן של הווינדוס ששם נמצא הדריבר שלו וגם דרכו לא הצלחתי להתקין ולהפעיל את הבלוטוט', התוכנה אומרת לי שאני צריך להפעיל אותו ע''י לחיצה על FN וF2 ניסיתי את זה וזה לא עושה דבר,כנ"ל גם הWIFI. מישהו יכול לעזור לי בפתירת הבעיה?
-
- 1 תגובה
- 666 צפיות
-
-
היי שלום לכולם, הסתכלתי לי באתר של DELL ועיינתי בXPS13 עם העיצוב המחודש והבהחלט נחמד שלהם שם להפתעתי הרבה כאשר עברתי למפרט כאילו מפרט שנחשב למיושן עם מעבדי Core 2 Due וכרטיסי מסך גם מהדורות הישנים יותר למישהו יש הסבר לזה? איך יכול להיות שבזמן שכולם משדרגים לסדרת הI החדשה דווקא דל נשארים מאחור?
-
- 3 תגובות
- 666 צפיות
-
-
יש לי מחשב בן שנה וחצי ואני רוצה הצעות לשדרוג מעבד core 2 duo e6600 לוח אם intel dg965ss כ.מסך xfx 8800gt alpha dog(שודרג מ8600gt) מארז case midi atx hja-291 180mm fan 500w max' 24 pin זיכרון twinmos ddr2 800mhz 2gb ספק כוח HEC 500td-tf psu 500w 2x8cm fan 24 pin אני בקרוב קונה מסך 22" וחשבתי על הוספת 8800gt,אבל אני צריך לדעת האם לוח האם תומך בSLI והאם הספק יספיק ד"א המפרט נקנה מksp ,והלכתי לשם בלי שהבנתי כלום בחומרה.
-
- 2 תגובות
- 666 צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום.. אני שחף ואני חדש כאן באתר ומתחיל בעוד כחודש וחצי את לימודי התואר הראשון שלי ורציתי את המלצתכם בנוגע למחשב נייד מדגם טושיבה (וזו עדיפותי הגבוהה ביותר אלא אם כן ישנה חברה בעלת שם מוצלחת בסדר גודל שכזה כי שמעתי המלצות...) המחשב עקרונית יתופקד אך ורק על עניין לימודים תוכן ואינטרנט לצבירת מידע ולכן אני צריך מעבד חזק מאוד ומהיר.. תקושרת אלחוטית שלפחות יש WIFI ן BLUETOOTH דיסק קשיח לא ענק בסדר גודל של 250 ג'יגה יספיק לי ... זכרון פנימי חזק ואיכותי לפחות 4 ג'יגה.. מיקרופון ומצלמה מובנים.... הקיצר מחשב איכותי מאוד שלא יסולא מפז ממחשבים בעלי מחירים גבוהים משלו.... התקציב שלי לקראת מחשב שכזה הוא 5000 ואפשר אפילו טיפה מעל.... תודה רבה וכל טוב... שחף
-
- 3 תגובות
- 666 צפיות
-
-
היי, רצ"ב מפרט למחשב שמוצע באינטרנט , אני מחפש מחשב לילדי בן ה 14 שמרבית זמנו מבלה כמו חבריו במשחקים . האם המפרט הזה הולם ? תודה . פרטים כלליים זכרון: 2048MB 667Mhz DDR2 דיסק קשיח: S-ATA 2 7200Rpm 320GB מהירות מעבד: 3.2Ghz כרטיס קול: Realtek ALC655 6-Chann משולב כרטיס מסך: משולב Integrated SiS 3D 128M תמיכה במעבדים בטכנולוגיית 64Bit: כלול מארז: כולל ספק כוח 400W ATX לוח אם: ECS-T-M21066/662 צורב: DVD±RW X18 כרטיס רשת: משולב 10/100 מעבד: Intel Dual core 935 כניסות, יציאות וחיבורים יציאות: PCI S.ATA 2 6xUSB 2.0 VGA PCI Express X16 מפרט: לוח אם יצרן: ECS דגם: 662/1066 T-M2 Chipset: SIS FSB: 533/800/1066OC Mhz כ.מסך משולב: Integrated SiS 3D 128MB Graphics כ.קו…
-
- 6 תגובות
- 666 צפיות
-
-
כמובן שלא יהיה כלול בו עכבר, מקלדת, רמקולים ומסך שהמעבד יהיה אינטל פנטיום 4 (אני מצטער יש לי נטיות לזה) וזהו וכמובן שזה יהיה מחשב למשחקים! ושהכרטיס מסך יהיה פצצה.
-
- 5 תגובות
- 666 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין במחשב לשימושי מולטימדיה (צפיה בסרטים - יציאה לטלויזיה) ומשרד (אני סטודנט אז כל תוכנת word אבל הדגש הוא תוכנות כמו matlab ו ewb). מה שחשוב לי שהמחשב כרגע יהיה חזק כמה שאפשר ללא כרטיס מסך חזק מדי (הכי חשוב שתהיה יציאת tv-out). אני רוצה להוסיף בזמן הקרוב כ. מסך high end אבל רק שזה יתאפשר כלכלית , לכן מה שאני רוצה זה מעבד טוב (אין לי כוונה לעשות oc) אבל לא משהו תקציבי כי כאשר אני קונה כ. מסך אני רוצה ביצועים טובים. אין צורך בציוד היקפי. תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 666 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1k 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). photoshop ,adobe illustrator ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FC3 BF ... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום ג…
-
- 0 תגובות
- 666 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 6000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך אם אפשר במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה - אין שימוש כבד. ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? כרגע יש מסך 19, יושדרג בהמשך ל22 (1680*1050) * באיזה סוג משחקים תשחקו? * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)? 5. במידה ואתם…
-
- 3 תגובות
- 666 צפיות
-
-
איזה באסה... שניה לפני שאני קונה את המחשב הנייד שסוף סוף עונה על הדרישות שלי, אני פתאום רואה שהמהירות הארדיסק שלו היא 5,400 RPM. ממה שאני קורא באינטרנט, חלק אומרים שזה עלול ליצור צוואר בקבוק ולפגוע בביצועים של המשחקים והמערכת ההפעלה, וחלק אומרים שההשפעה מינורית. האם המהירות של ההארדיסק היא באמת כזאת קריטית? אני צריך לבדוק מחשבים אחרים? :s05:
-
- 3 תגובות
- 666 צפיות
-
-
אהלן אני מחפשת מחשב נייד, לשימוש פשוט כמו אינטרנט, הורדות, וסרטים.. מעדיפה כמה שיותר זול מפאת חוסר תקציב... {בדיוק במעבר דירה, וחייבת אותו לדירה החדשה...} הסתכלתי בזאפ קצת.. וכולם נראים לי אותו הדבר, יש המלצות? תודה ויומטוב.
-
- 0 תגובות
- 666 צפיות
-
-
היי, הרכבתי את המפרט הבא, כשאני מנסה לענות על הנושאים הבאים: התקציב - כמה שיותר קרוב ל2000 ש"ח המעבד - חייב להיות i5, רצוי שיהיה כבר 2400 כי ההבדלים במחירים לא משמעותיים. חשוב 4 ג'יגה זכרון. השימוש - תוכנות עיצוב ופיתוח קוד (photoshop, visual studio). הארדיסק - לפי מה שהבנתי, שימוש בHD מסוג SSD ישפר את הביצועים בצורה משמעותית ביותר, אם אני אתקין עליו את הוינדוס, ואת תוכנות הנ"ל לוח אם - קיבלתי כאן בעבר המלצה ללוח אם הנ"ל עם מעבד i3.. לדעתכם הלוח אם הזה מספיק איכותי? יש בו כרטיס קול, ויציאת HDMI? לא רשום באתר.. כרטיס מסך - אני לא מבין בזה, אני תוהה האם אני צריך כרטיס מסך מלבד זה שמגיע עם הלוח אם? אשמח לדעת האם המפרט הזה אפשרי להרכבה, ומה הייתם מוסיפים\מורידים כדי לשפר\להו…
-
- 4 תגובות
- 666 צפיות
-
-
אז ככה מה התקציב המקסימאלי: 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט , משחקים לא כבדים , צפייה בסרטים וסדרות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD , FSX , סימולטורי טיסה שייצאו בעתיד -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 19" 1680X1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? משחקים לא כבדים …
-
- 0 תגובות
- 666 צפיות
-
-
אתמול קיבלתי את המחשב. למען הגילוי הנאות זהו הנייד הראשון שלי. הרושם הראשון שקיבלתי הוא מאיכות המסך הגרועה. בהירות המסך אינה אחידה ולא משנה באיזה זווית מסתכלים. כל תנועת ראש קלה משנה את הבהירות באיזור אחר של המסך. אחת הסיבות שקניתי את המחשב הזה היא שזהו מסך LED ולכן ציפיתי למסך איכותי... שלא לדבר על הברק המשתקף מהמסך. שאלתי לחברי הפורום: זה צריך להיות ככה או שמשהו לא תקין?
-
- 0 תגובות
- 666 צפיות
-
-
יש ברשותי את המחשב הנ"ל ששירת אותי נאמנה זמן לא קצר . לפני כמה זמן המסך שלו התחיל להשתגע ולפעמים הוא היה נעלם או נהיה רקע אדום . הייתי מסדר אותו עם כמה כאפות ו הוא היה חוזר להיות נורמלי , עד שכנראה נמאס לו מהכאפות והיום הוא כבר לא מראה כלום . חיברתי אותו למסך חיצוני והוא מראה יופי . השאלה שלי היא האם הבעיה היא בחלק מסוים של המסך כמו אינברטר או שזה הצג LCD ? אודה לעזרתם המלומדת
-
- 3 תגובות
- 666 צפיות
-
-
ראיתי מפרט מאתר אמריקאי והיה שם ספק של 720W שזה נראה לי מוגזם מה אתם אומרים על המפרט ואיזה ספק אני יכול להביאא אבל אחד טוב ושקט: מעבדי אינטל Core i5 760, 2.8GHz, s1156, 8MB Tray 930 לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE P55-USB3 s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200, 2xPCI-E 570 זכרונות DDR III 1600Mhz 2x2GB Corsair XMS3 Dual Channel 520 כרטיסי מסך ASUS GTX460 DirectCU TOP 768MB GDDR5 DX11 2xDVI Mini HDMI PCI-E 695 מארזים Antec Nine Hundred Two Mid Tower Ultimate Gamer (No PSU) 540 דיסקים קשיחים Western Digital Caviar Blue 1TB 7200RPM, 32MB, SATA III WD10EALX 325 סה"כ 3580 בקשר לכונן אופטי אני מעביר מהמחשב הקיים תודה מראש!
-
- 4 תגובות
- 666 צפיות
-
-
שלום, אני מתבלט בין 2 מפרטים שבניתי, ורציתי אולי שגם אנשים אחרים ינסו לראות אם אפשר למצוא משהו יותר טוב בתקציב. הנה המפרטים : http://tms.co.il/preview/spec/qv1bak38 .VS. http://tms.co.il/preview/spec/2bmgwdfy איזה יותר טוב ?
-
- 8 תגובות
- 666 צפיות
-
-
אהלן , לפני כמה ימים קניתי כ.מסך : Sapphire 7850 1GB GDDR5 ואת הספק כוח : SeaSonic 750W הבעיה היא שיש לי מארז קטן מאוד יחסית , והספק מאוד דחוס בפנים (עד כדי כך שהמערכת לא עולה ונותנת צפצופים , 9 קצרים ליתר דיוק). המערכת עצמה שלי די ישנה: מעבד : Intel Core 2 Due E8400 3Ghz (ישנו גם את Intel Core 2 Quad Q8200 2.33GHz , אך בגלל התדר הנמוך יותר והזכרון המטמון שלו בחרי בינתיים להשתמש ב Duel Core) Motherboard : Gigabyte G41M זכרונות : DDR-2 800MHz Kingstone 2GB x 2 וכרגע מותקן אצלי ספק כוח של Mustiff 550W. תמליצו לי על מארז שיהיה מרווח מספיק ובעל סירקולציה טובה של אוויר , מעבד מודרני יחסית (לא יודע מה יהיה עדיף לי Sandy או Ivy בגלל שאני רוצה אפשרות לOC) לוח אם שייתמוך בOC …
-
- 4 תגובות
- 666 צפיות
-
-
שלום למומחים (ואני מקווה שאני בפורום הנכון) התקציב שלי לכל המפרט (ללא מסכים וציוד היקפי) הינו 3000 ש"ח מקסימום. אני רוצה לחבר ללוח האם (בנוסף למעבדים המצויינים בכותרת) גם זיכרון RAM קינגסטון של עד 32G כמו כן אשמח להמלצה על קירור למעבד (אם צריך) ומארז עם ספק כח טוב השימוש העיקרי שלי הולך להיות מסחר מהיר בבורסה (כולל מולטיטסקינג של שלוש תוכנות בינוניות + דפדפן + שידור ל4 מסכים) בלבד (שום גיימינג) שאלה נוספת: האם יש הבדל משמעותי (לצרכים שלי) בין שני המעבדים שציינתי בכותרת? בכלל אשמח לכל עצה שתעזור לי להפחית הוצאות תודה מראש לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 666 צפיות
-
-
הכנתי מפרט בשביל חבר שלי עכשיו השימוש העיקרי במחשב שלו זה משחקים סדרות וסרטים ובלי OC מיותרים. התקציב שלו הוא עד 4000 ש"ח +- מקסימום 4200 ש"ח. אז הנה: תנו לי בבקשה הצעות לשיפורים אם אפשר לגבי הלוח אם כי הוא לא צריך SLI ולא מצאתי משהו אחר יחסית טוב וזול, הצעות התקבלו בברכה. תודה מראש.
-
- 6 תגובות
- 666 צפיות
-
-
אז ככה כבר פתחתי דיון אחד על מפרט עם PCIe עכשיו אני לא בטוח לגבי זה ויש לי שתי אפשרויות.... PCIe: (צותת מהדיון הקודם שלי) AMD Athlon 64 3000+ 1.8GHz, 512KB L2 Cache 939-Pin 64-bit Processor - OEM - 225$ Motherboard 130$ max: מחכה שיצא NFORCE 4 ואז אני קונה את אחת הגרסאות עם SLI - 2x Kingston HyperX 240-Pin 512MB DDR2 PC2-5400, Model KHX5400D2/512 - OEM - 310$ Albatron GeForce 6600GTV SLI 128MB DDR III - 1280NIS Western Digital 80GB 7200RPM SATA Hard Drive, Model WD800JD, OEM Drive Only - 66$ NEC 1.44MB Black Internal Floppy Drive, OEM - 7$ Thermaltake - Silent PurePower 410W (W0035) - Passive PFC - 360NIS Thermaltake Xaser III Lanfire - Aluminum Case - 700NIS אני יקנ…
-
- 4 תגובות
- 666 צפיות
-
-
המחשב נקנה מ-KSP אז אם אפשר שהמחירים יהיו משם... וכן אני יודע שזאת לא החנות שהכי כדאי לקנות ממנה אבל מה אני אעשה.. חשוב שיהיה מארז טוב עם סטייל.. קירור כמו שצריך עם מאווררים גדולים אין צורך בציוד היקפי (גם לא מסך) כרטיס מסך של nvidia הארד-דיסק טרה של סמסונג מעבד של intel לוח אם שיחזיק גם לשידרוגים בעתיד ו..זהו נראה לי... תודה מראש! ואני לא סתם אומר את זה כי אני יודע שתמיד באתי לפה לבקש עזרה קיבלתי את העזרה הכי טובה שרק אפשר לקבלללל אני גם אודה לכם אחר-כך בעצם אז מה זה משנה..
-
- 4 תגובות
- 666 צפיות
-