ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,442 דיונים בפורום זה
-
שלום אני מחפש מחשב נייד. חשוב לי שיהיה קל, אבל מסך בגודל סביר, מה שאומר כנראה 13.3. בנוסף, חשוב לי שיהיה גימור טוב, שיחזיק מעמד כשהוא חוטף מכות (כמו IBM thinkpad שיש לי עכשיו). אני לא צריך ביצועים חזקים, לא משתמש בתוכנות כבדות. רוצה גם אחריות לפחות שלוש שנים ומחשב איכותי מבחינת הרכיבים. מעדיף מסך מט. קיבלתי הצעה ל hp 4330 probook מעבד M2330. איך הוא? ואיך אותה סדרה עם מעבד 2310 או 2410? איך הוא לעומת הסדרה dell vostro או asus 31? האם 2 ק"ג זה לא כבד למחשב עם מסך 13.3 (זה המשקל של ה hp)? האם זה בגלל הגימור החזק יותר? תודה ארי
-
- 3 תגובות
- 699 צפיות
-
-
שלום לכולם, מצורף מפרט שבניתי למה שאתם רואים נא להוסיף עוד 600 ש"ח עוד גיגה זיכרון וספק שאשמח להמלצה באיזור ה 300 ש"ח. סה"כ יוצא לי 7000 ש"ח מקלדת ועכבר אין לי צורך כרגע. מטרת המחשב היא תכנות , משחקים. מה דעתכם? [attachment deleted by admin]
-
- 13 תגובות
- 904 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשרי לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בלתי אפשרי לחרוג - אך ורק אם אין ברירה ולא בסכום גבוה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: משחקי אסטרטגיה בעיקר, כל המשחקים החדשים (כולל FPS והAssassins creed החדש וכ'ו) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) - תלוי במסך שתציעו לי. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינ…
-
- 2 תגובות
- 684 צפיות
-
-
מחפש לפטופ יחסית חזק שמתאים למיזם בלמידת מכונה ולתכנות ביום יום. תקציב עד 8-10. ידוע שזה לא בשמיים אבל אשמח להמלצות בהתאם לתקציב הזה. תודה
-
- 0 תגובות
- 438 צפיות
-
-
התקציב נמוך מאוד. אני צריך 2 מפרטים אם אפשר: 1. כולל כרטיס מסך. 2. ללא כרטיס מסך (לוח אם עם כרטיס אונבורד). *הוא צריך מחשב ללא מטרת אוברקלוקינג (אלא אם כן זה הרבה יותר משתלם) *מסך 19 LCD סביר. *מדפסת צבע בגרושים (עד 300-400 ש"ח אם אפשר משהו חסכוני בדיו זה יהיה אחלה). *מצלמת אינטרנט+מיקרופון+מקלדת פשוטים * שיוכל לעלות את ויסטה. 3500 ש"ח תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 501 צפיות
-
-
דוד שלי קנה מחשב נייד ב 3500 שקל עכשיו ראיתי אותו זה המפרט שלו IBMאינטל סינטרנו 1.5GHZ 512DDR 40GB כרטיס רשת\אלחוטי\ DVD+CDRW כרטיס מסך לא יודע איזה ראיתי בבאג מחשבים אותו המחשב רק עם 256 ב 6100 שווה לקנות אותו ולמכור אותו ב 5?
-
- 3 תגובות
- 911 צפיות
-
-
אני צריך מפרט לא כולל ציוד היקפי למשחקים... כולל ספק טוב ו 300 GB לפחות...
-
- 3 תגובות
- 579 צפיות
-
-
המחשב בכללי ישב בסלון אני מעוניין במארז HTPC, חשבתי על : Thermaltake Mozart VC4000SNS, אבל אשמח אם תציעו משהו (רק שיהיה שוכב והגובה שלו לא יעבור 17 ס"מ(כי זאת השידה שלי, לא חשוב לי הרוחב או אורך שלה, רק הגובה)) אני מעוניין שהמחשב יוכל להריץ משחקים ובמיוחד אם אפשר את הGTA IV (מה שיצא אתמול) ומשחקים החדשים, והכי חשוב סרטי HD. המערכת תהיה מחוברת לטלוויזיה TOSHIBA 32" REGZA 32AV500(באופן קבוע מן הסתם), ולסטריאו. אני צריך רק את המחשב נטו בלי רמקולים, או מסך(בגלל הטלויזיה), רק אני צריך סט אל-חוטי(מקלדת, עכבר), ומארז HTPC, וגם כרטיס לחידת וידאו אני מעוניין שיהיה ערקת MCE(אני משער שתציעו PVR 150(אין לי בעיה)).(יש לי ויסטה אולטימייט, ככה שלא לדאוג גם למערכת הפעלה), ולבסוף אבל לא…
-
- 11 תגובות
- 807 צפיות
-
-
ראיתי את הדגם הזה Lenovo ideapad 5-15IAL7 82SF00D7IV מ KSP -> https://ksp.co.il/web/item/230390 אשמח להמלצות או דיס. אם יש מחשב בשווי דומה ויותר טוב, אשמח לדעת. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית כל השאר לא חשוב, רק שיהיה איכותי, טוב, ועם סוללה טובה. תודה מראש,
-
- 5 תגובות
- 2.8k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50-150 ש"ח 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. דגניה ב' 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? במיידי 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן?…
-
- 11 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
INTEL P4 2.4B GHZ 533MHZ 478PIN 512Cache Gigabyte GA-8PE667 PRO Samsung DDR 256MB 2700/333mhz WD 80GB 7200RPM 8 MB Cache special version Gigabyte ATi Radeon 9700 PRO Samsung CD x 52 Mitsuni floppy 1.44 Enermax FS-710-B 350W כל זה בערך 6 אלף שקל ! מה אתם אומרים ?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, תוכלו בבקשה להמליץ על 2 ניידים..? שניהם בתקציב של עד 3500 ש"ח: 1. מחשב עם אופי עסקי.15". ישמש להרצת יישומים פיננסיים. רצוי יותר מ 2 גיגה זכרון (3 נראה לי מתאים). אין חשיבות לתצורה של המחשב (מראה, אביזרים או פיצ'רים מיוחדים). 2. מחשב לשימוש ביתי. 14". ישמש בעיקר לאינטרנט ומוזיקה. אין דרישה מיוחדת לזכרון. יש יותר חשיבות לתצורה של המחשב (מראה, אביזרים או פיצ'רים מיוחדים). בשני המחשבים אין חשיבות למשקל. בשני המחשבים יש עדיפות למסך מאט. תודה רבה, איתי.
-
- 4 תגובות
- 714 צפיות
-
-
שלום , עברתי על כמה וכמה שירשורים פה ואני צריך את עזרתכם גם. * מטרות המחשב? תואר ראשון במדעי המחשב , אינטרנט , אופיס וכו' , משחקים אולי FIFA לא יותר, חיבור המחשב לטלויזיה והרצת סרטים 1080HD * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14 * רזולוציית המסך? * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אם קיים בגודל הזה מקלדת מלאה זה עדיף * משקל רצוי? * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 500GB , אם יש אפשרות עתידית להוספת SSD זה עדיף * כונן אופטי? לא חייב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות …
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
סטודנט להנדסה, אני רוצה טאבלט במקום מחשב נייד הנתונים שחשובים לי:מעבד טוב, סוללה, כתיבה איכותית שיהיה מותאם ללימודים, מהירות. אייפד לא אופציה פחות מתחבר. חשבתי על האופציות הבאות: 1. Samsung tab s8/s8+/s7+/s7. 2. Xiaomi pad 6 ושאלה לא קשורה ממש: 1. מה ההבדל בין IPS לTFT ניסיתי לקרוא ולא הבנתי מה עדיף ללמידה וכתיבה. 2. לא מצאתי הבדלים בין s7 ל8s מלבד ש7 זול יותר אשמח להכוונה גילוי נאות: אני קניתי כרגע s8 אבל התחרטתי רוצה נתונים יותר טובים יש לו רק 4 מעבדים. מקווה שמישהו מבין פה לעומק ויכול לעזור בהקדם תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 660 צפיות
-
-
אך ורק למשחקים ! בלי ציוד היקפי ! אם אפשר בבקשה לבנות לי מאתר KSP. מישהו פה פעם בנה לי מפרט נראה לי פיטר אבל הוא בנה לי אותו מחנות בצפון בכל אופן ניסתי לבנות גם וזה מה שבניתי תגידו איך הוא: אם מישהו יכול לבנות משהו יותר טוב מזה אז שיבנה לי בבקשה זה מאוד יעזור לי אני לחוץ לקנות מחשב !! תודה לכולם !! מעבדי AMD Athlon 64 5200+ (Socket AM2) X2 DualCore 1 670 לוחות אם למעבדי AMD ASUS M2N-MX SE AM2, nForce 6100, DDRII 800, PCI-E, VGA 1 320 זכרונות DDR II 800Mhz 2x1GB OCZ Reaper HPC Edition 1 450 כרטיסי מסך GIGABYTE 8800GT 512MB GDDR3 DX10 HDTV 2xDVI PCI-E 1 1650 דיסקים קשיחים Hitachi Deskstar 160GB 1 260 צורבים LG DVD±RW GSA-H55NK x20 Black 1 …
-
- 6 תגובות
- 577 צפיות
-
-
מחשב מיני ללינוקס בין 500 ל 700 שח כולל הכל.... מה יתאים? מיועד לגלישה ברשת אפשרי מאמזון או חנות אחרת בחול כל עוד לא מסובך להביא 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עניתי 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עניתי 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. צריך הכל לא כולל הרחבת אחסון 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף שקט לגמרי אם מומלץ 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המח…
-
- 0 תגובות
- 531 צפיות
-
-
המפרט הבא (למשחקים) היה אמור להיות בסדר גודל של 6,000 ש"ח. כמו שאתם רואים - הוא חרג ממנו. אני מבקש מכם לרשום את דעתכם עליו: מה טוב, מה רע, מה הייתם מחליפים, מה הייתם מוסיפים, מה הייתם "מעיפים"? תודה! ?Athlon64 3700+ (S-939) SAN DIEGO? 1490 ?A8N-SLI s939, NF4, 2xPCI-E, GBL? 860 2x ?1GB 400MHz Supertalent? CL2.5 1060 ?7800GT 256MB, 2xDVI, DDR3, PCI-E, VIVO? 2050 Western Digital 160GB SATA II 7200RPM 8MB? 495 ?Teac/SONY 1.44 (Black) 50 DVD ?Philips 16x 50x Black? 130 ?HEC Compucase CI-69U6 400W? 460 -------- 6595
-
- 1 תגובה
- 532 צפיות
-
-
היי. אני מחפש שני מחשבים לשימושים של אישי (לפטופ) ומרכז מדיה. המחשב למרכז מדיה צריך להריץ וידאו 4k בחיבור לטלויזיה ושיהיה לו חיבור RJ45, מידות מקסימלית גובה 25 עומק 29 -רוחב לא מוגבל. המידות כוללות את החיבורים של כבלים בולטים אז המארז צריך להיות יותר קטן מזה קצת. עדיף שיהיה למחשב קירור כמה שיותר מוצלח כי המחשב סגור בשידה של הטלויזיה והכל שם מתחמם. מערכת הפעלה וינדוס אבל לא חייב שתהיה כלולה, רק חשוב שזה יהיה מחשב שמסוגל להריץ וינדוס ולא משהו עם מערכת הפעלה משלו. תקציב של 2000 נראה לי טוב. למחשב האישי אני מחפש לפטופ קטן וקל משקל מסך מגע 14/15. אני מעדיף דל אבל לא נעול על זה לגמרי. צריך להריץ אוטוקד ופיו'זן360. אני לא יודע לאיזה תקציב צריך ללכת כאן. אם אפשר …
-
- 0 תגובות
- 410 צפיות
-
-
היי, הרכבתי את המפרט הבא: Product Price Quant. Summ Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 BL Front USB 400W V.2 Case 420.00 ¤ 1 420 ¤ Computer Integration 160.00 ¤ 1 160 ¤ Gigabyte GA-P35-DS3 Intel P35 LGA775 Motherboard 631.00 ¤ 1 631 ¤ Intel Core2 Duo 2.66GHz 4MB E6750 1333 MHz Box CPU 1020.00 ¤ 1 1020 ¤ Kingston KVR800D2N5/1G DDR-II 800 Memory 199.00 ¤ 2 398 ¤ LG GSA-H62N 18 x Black SATA Bulk DVD±R/RW 179.00 ¤ 1 179 ¤ Sapphire Radeon HD2400PRO PCI-e 256 MB DDR2 Retail Video Card 299.00 ¤ 1 299 ¤ WD 320GB WD3200AAKS 16MB S-ATAII HDD 450.00 ¤ 1 450 ¤ 3557 ¤ המחשב משמש לעבודה משרדית מאוד מאומצת, הכוללת שימוש בשני מסכים. כמו כן אני מעוניין ביציאת TV-…
-
- 5 תגובות
- 704 צפיות
-
-
שלום חברים, אני רוצה אולי למחוק את מחיצת השיחזור של היצרן, מהסיבה שמעבר לזה שאני חושב שלא יהיה לי בה צורך, אני גם לא מצליח להשתמש בה. אני רוצה להעלות את מערכת ההפעלה משם (אני יודע שזה ימחק הכל מהכונן, הכל מגובה לשמחתי), ולראות אם יש שם משהו שאני עלול להצטרך בעתיד. מישהו מוכן להגיד לי איך אני משחזר את ההתקנה הזו? העלתי את ה-restore בתפריט ה-F8 בתור admin (מה שלקח קצת זמן), אבל אין לי שם את האפשרות שאמורה להיות לפי ההוראות של המחשב. אגב, האם לדעתכם יש בכלל צורך במחיצת השיחזור הזו? אומנם היא רק 15ג'יגה שזה לא הרבה, אבל אם אין בהם צורך אז חבל שזה סתם תופס מקום.
-
- 10 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
אני מחפש כבר לא מעט זמן נייד חזק יחסית במחיר סביר ודיי נסגרתי על האסוס 550JK, הייתי באייבורי והנציג שם אמר שהמחשב הזה הוא חזק מאוד ואין לי צורך בכזה מעבד והציע לי את ה-15.6 Lenovo IdeaPad Flex2 59420635, על פניו נראה טוב, מגיע עם אחלה כרטיס מסך וכונן SSD וזול יותר ב400 שקל (הציע לי הנחה מהמחיר שרשום באתר) אבל לא מצאתי ביקורות על הדגם הזה ואני לא בטוח, מה אתם אומרים? https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=13804
-
- 4 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום מעוניין במפרט מחשב עם הפרטים הבאים: ראשית, אני מוכן לחרוג ממסגרת התקציב אם בתוספת כספית נמוכה אני אקבל תמורה טובה. (כלומר אם לדעתכם כדאי להשקיע עוד קצת ולקחת משהו יותר טוב, אל תחסכו את זה ממני) שנית, לא מעניין אותי העיצוב או אם הוא עושה רעש. שיעבוד בצורה אמינה, מהירה וטובה כמה שיותר זמן. מעבד - הייתי רוצה מעבד טוב שיגרום למחשב לעבוד מהר. זיכרון - ככל הידוע לי כמה שיותר זיכרון יותר טוב. לכן נראה שהכי כדאי אחד הסוגים של 2x1GB לוח-אם - הייתי רוצה לוח-אם שיתמוך בשינויים ותוספות עתידיות. הערה: זה המסך שאני קונה (מחוץ למפרט): http://www.video.org.il/Product.aspx?ProductID=1382 (VIEWSONIC VP930B 19'' LCD) - אשמח להערות בנושא. כונן קשיח - הוא בעדיפות יותר נמוכה מבחינתי מ…
-
- 8 תגובות
- 669 צפיות
-
-
היי, מתלבטת בין שני המחשבים הבאים של לנובו. מילאתי טופס כאן למטה. בגדול אחרי שיטוטים רבים ומחקר הגעתי למסקנה שאני מחפשת מסך בגודל 14", מעבד I5, זיכרון 8G לפחות, מערכת הפעלה 8.1. כמו כן, המשקל חשוב -עד 2 ק"ג עם סטייה קלה ביותר מעלה. אלה המחשבים שאני מתלבטת לגביהם, תוכלו לעזור לי לבחור ולנמק למה? אם הייתם בוחרים משהו אחר תוכלו בבקשה לומר לי מה ולמה? תודה מראש! https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=14025 https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=12021 1) יירכש בארץ, תקציב עד 5000 ש"ח רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? אני מתחילה לימודים באוניברסיטה אז המחשב הוא לצורך עבודות, גלישה, צפיה בסרטים (מעט). * גודל המסך? הגעתי למ…
-
- 13 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
OK החלטתי לעבור למשוה אחר ... (מבחינת רכיבי המחשב) והנה מה שאני מתכנן לקנות : XP 1700 0.13micron - 67$ Epox 8RDA - 103$ ושני סטים של זכרונות בגודל של 256 MB (כי פשוט אין תקציב ליותר) בסכום כולל של 150$ (לשני הזכרונות) עכשיו זה ממש נראה לי פצצה כי ללוח יש יכולת "לפרוץ" את המעבד, ככה שאין הרבה עבודה שחורה ... המעבד ממש זול ... אבל מממש וללוח יש תמיכה ב DUAL של זיכרונות שזה יכול להיות מאוד נחמד מבחינת תוספת לביצועים עכשיו השאלה היא רק אם מישהו רואה את זה אחרת ממני ? וכמובן ... איזה זכרונות לקחת... ובאיזו מהירות ... TNX ROY נ.ב. המחירים מ NEWEGG וסהכ לסגור על פחות מ 1500 שקל ... זה ממש נחמדדד
-
- 13 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 למזומן א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סטודנט: אופיס, סרטי BR, כל המשחקים (נתפשר על הגדרות...), MATLAB קלות, תוכנת BLUE IRIS 3 מצלמות 30FPS, יוטורנט, א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). BLUE IRIS 24/7 , כל השאר שהוזכר לעיל תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CYSIS 3, BF4, COD GHOST, Watch Dogs, PES14, DIRT Showdown, Spliter Cell Blacklist, Lost Planet 3, Tom Clan Ghost Rec, Dead Space 3 …
-
- 10 תגובות
- 2.9k צפיות
-