ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,382 דיונים בפורום זה
-
מטרות המחשב - עבודות משרדיות, צפיה בסרטים, תיכנות. * גודל המסך - בין 13 ל15 אינץ' * משקל רצוי - אין. * האם נדרש זמן סוללה ארוך - נדרש , אידיאלי 5 שעות וכמובן יותר זה מעולה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) - יציאת HDMI * בלוטות - יש צורך. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח - רגיל. נפח של 500 ומעלה * כונן CD/DVD ו- צורב - לא חובה * כונן Bluray - לא צריך * האם נדרשת אחריות בינלאומית - לא צריך. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה - לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי - לא
-
- 2 תגובות
- 656 צפיות
-
-
הי, בעקבות כמה תקלות ובעיות עם לוח האם והמעבד שלי, החלטתי לשדרג ולהחליף את הלוח אם, מעבד וזיכרון. זהו צריך להיות מחשב סלוני חזק במיוחד, התומך בVR ובGaming 4K. כרגע מה שיש - מארז, נשאר, Silverstone LC10, נכנס בו לוח ATX רגיל אך מאוורר אפשרי רק אחד מאד נמוך לוח אם: P87Z770V LX + מעבד I7 3770K + זכרון 2x8gb 2400mhz DDR3 צריך הרבה USB אך לא צריך HDMI או סאונד אכותי על הבורד כיוון שיש לי כרטיס מסך 980TI וכרטיס סאונד Asus Essense STX II חשבתי על הכיוון הבא: מעבד אינטל Intel Core I7 6700K 4.0Ghz 8MB Cache s1151 - Tray - 1 לוח אם Gigabyte GA-Z170X-Gaming 5 LGA1151, Intel Z170 זיכרון למחשב Corsair Vengeance LPX 2x8G…
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש למשחקים עד 6000 ש"ח + - רק למחשב עצמו + מסך ובלי דיסק קשיח. הרכבתי מפרט: כרטיס מסך - SAPHIRE RADEON X1950XT 256MB PCIe ספק כח - ENERMAX Noisetaker 420W מארז - GIGABYTE - aluminum case Triton - BLACK זיכרון - 1GB TwinMos DDR II - 800 - TwinMos Original x 2 מעבד - Intel Core 2 Duo 6420 - 2.13 GHz - 4MB cache - 65W - LGA775 לוח אם - GIGABYTE GA-965P-DS3 (965P) - ATX צורב LG DVD-RW GSA-H44N x18 DUAL LAYER (black) - bulk - DVD מסך - SAMSUNG LCD 22" - 226BW WIDE + DVI-D 2ms הכל יוצא 6000 ש"ח פחות או יותר . איך המפרט הזה? החלטתי ללכת על מחשב מבוסס אינטל, עדיף מחשב מבוסס AMD למשחקים? אפשר לחבר ללוח אם הזה דיסק קשיח SATA? ואני צריך המלצה למאוורר…
-
- 2 תגובות
- 550 צפיות
-
-
קיבלתי פה כבר בעבר מפרט אבל עקב שינויים אני מעוניין לעבור על העניין מחדש. התקציב 2150 ש"ח ללא חריגה, אין צורך בציוד היקפי, מסך וצורב. הדרישות הן - מעבד אינטל (מהנסיון הארוך שלי במחשבים אולפניים AMD לא מתאים משלל סיבות), מארז שקט ככל האפשר, זכרון 4GB, דיסק קשיח 320 GB וללא OC... זה המפרט הנוכחי, אשמח לתגובות שינויים אפשרויות או מפרט חדש לגמרי (יש לציין שהמארז והספק הללו מאוד מומלצים לשימוש אולפני, ככה שאלא אם יש הצעה טובה יותר מנסיון אני חושב שאין צורך לשנות את הרכיב הזה). תודה רבה לעוזרים... מעבד Intel Core 2 Duo E7200 Box ¤603 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IE7200 לוח אם GIGABYTE GA-73PVM-S2 ¤338 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39362 כונן קשיח Wes…
-
- 2 תגובות
- 595 צפיות
-
-
להלן הדרישות, כפי שאני בוחש בהן כבר שבועיים... לפחות 6 גיגה זיכרון מכיוון שהג'אווה בעת פיתוח אוכל כמעט 3 גיגה, הכרום עוד 2. מסך טוב 22" אינץ ומעלה, ישמש בעיקר לעבודה (קריאת טקסט) אבל גם למשחקים (בעיקר אסטרטגיה, לעיתים רחוקות fps וכו'). אין צורך ב- cutting edge שמייקר את הלוח / מעבד משמעותית - בפרט: i7, usb3, sata3 למרות שכמובן, אני לא אתנגד אם יצוץ משהו. אין צורך בציוד היקפי. לא יודע אם זה אכן אפשרי בקצב ההתקדמות של הטכנולוגיה כיום, אבל אשמח אם המחשב יחזיק לפחות 4 שנים, כנראה שבכל זאת רצוי אופק שדרוג (אבל לא הכרחי). לא מתוכנן OC. השקט חשוב מאוד (9 מתוך 10). ולהלן המפרט הסופי בהחלט שהרכבתי Intel Core i7 870 Socket 1156 2.93Ghz Tray, יחידות 1 ₪1286 http://www.rs…
-
- 2 תגובות
- 829 צפיות
-
-
שלום, המפרט: http://www.spacenet.co.il/Product.asp?Pid=HP8440PVQ664EA&Cat2Cat1ID=2&Cat2ID=18&aff=Kama〈=he האם הכרטיס מסך מספיק? האם יש צורך ב4GB זכרון? איך הדגם הזה באופן כללי? תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מעוניין במחשב למשחקים וטלווזיה, הרכבתי לפי המלצות בפורום מפרט, מה דעתכם? חסר לי מארז וספק, כמה שיותר יפים אך שיהיו שקטים, בלי לעבור את ה4200 ש"ח לכל המפרט תודה GeCube Radeon HD4850 512MB DDR3 PCIe ¤920 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1223 Intel Core 2 Duo E8400 3GHz Tray + Arctic - Cooling Freezer 7 Pro ¤889 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1118 Western Digital WD3200AAKS 320GB SATA2 7200rpm 16MB Hard Drive ¤280 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=211 Hauppauge winTV-PVR-150 MCE ¤389 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=973 GeIL DDR2 4096MB 800MHZ 2GX2 Dual Channel Kit CL5 ¤520 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?product…
-
- 2 תגובות
- 662 צפיות
-
-
יש לי את החלקים הנ"ל שמלבדם אוכל להשקיע עוד 4000 wd 320 gb 484 bfg fuzion 7600gt 880 antec smartpower 400w 281 חלקים שאני קונה(ksp): core2duo e6300 1110 790 gigabyte p965 s3 240 ?HEC Compucase CI-6A21 החלקים בהם נתקלתי בבעיה הם הזיכרונות(2gb) והקירור(כולל מעבד,ציפסט,כרטיס מסך,קייס ,מה עדיף על מה??) תעזרו לי בבקשה להרכיב מפרט שיהיה טוב לאוברקלוק יצא לי כבר המיץץץץץ
-
- 2 תגובות
- 657 צפיות
-
-
לפני כמה ימים היה לי קצר במחשב.. שלחתי אותו למעבדה של פנדה (pandas) כי שם קניתי את המחשב.. הם אמרו לי שנשרף לי הספק והלוח אם.. ואין אחריות.. המפרט של המחשב: intel pen4 3.2ghz-2m-s775-640jxb asus p5gdc delux 1gb זיכרון gainward 6800gt ultra 2400 160gb 8mb 7200 sata ספק כח : ANTEC 480W הכרטיס מסך שלי לפני 3 שנים עלה 2300 שקל.. עכשיו התקציב שלי 2000 שקל אני רוצה להביא ספק שיחזיק את המחשב ואיכותי של 500 ומשהו וואט אני רוצה לוח אם גם משהו טוב מאוד וגם כרטיס מסך שיפעיל משחקים חזקים .. אני לא סגור על להחליף כרטיס מסך אבל תנו לי הצעות.. תתנו לי בבקשה הצעות מכל החנויות אבל עם אפשר השוואה מפנדה נראאה עם הם יקרים יותר.. תודה רבה לכם
-
- 2 תגובות
- 510 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ולחסוך אם אין הבדל משמעותי בביצועים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטי hd בעיקר גלישה ומשחקים ובעתיד הקרוב לימודים באוניברסיטה (כנראה הנדסת תוכנה)א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין - כן. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - call of duty black ops, Battlefield 3-4, warframe -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).32 1080*1920 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחש…
-
- 2 תגובות
- 551 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני צריך מחשב שיריץ רק וורד. כרטיס מסך on-board יספיק, צורב DVD או צורב רגיל [אם יכנס אז DVD סבבה...], 40 ג'יגה יספיק גם. תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 476 צפיות
-
-
שלום בניתי מפרט למחשב ואני רוצה חוות דעת עליו אם הוא של גימר מעבד: Intel Core 2 QUAD 2.83 Q9550 12M 1333/1600 לוח אם: Intel Skyberg ATX/DDR3/FSB1333/1600 זיכרון: 8GB DDR3 צורב :DVD AOPEN דיסק קשיח: WD-500GB כרטיס מסך: Nivdia Geforce 9600GT 1GB DDR3 Sweex חוות דעת דחוףףףףףף
-
- 2 תגובות
- 495 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000 אפשר לחרוג מעט 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס בעיקר, עבודה משרדית אבל קצת משחקים כמו football manager וגם גלישה, פייסבוק, סרטים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? זה יהיה בבית ליד החדר של הילדים, מעדיף שקט 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא …
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם! אמא של חברה שלי :'( (שאני מאוד מפחד ממנה) החליטה לקנות מחשב חדש ואני התנדבתי לעזור לה. היא צריכה מחשב לעבודה משרדית ולעבודה עם תוכנות גראפיות של תלת מימד. התוכנה עצמה זה אוטוקאד או משהו כזה אני לא בטוח. התקציב עומד על 4000 ש"ח וצריך מסך בלי שום ציוד היקפי. תודה מראש לעוזרים!
-
- 2 תגובות
- 616 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות לאפטופ 10" שישמש בעיקר לגלישה באינטרנט.. סרטים בנסיעות.. ומדי פעם מעט כתיבת עבודות.. נתקלתי ב4 דגמים +- Dell Mini 10v Lenovo IdeaPad S10e Asus eeePC 1000HA Compaq 110C המפרט בניהם דיי דומה.. והמחיר נע באזור ה1700ש"ח.. אתם ממליצים על אחד מהרשימה? או משהו אחר שלא ראיתי?
-
- 2 תגובות
- 680 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב בין 6000-7000,יש אפשרות לחריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש בתוכנות כמו visual studio וsolidworks ועוד (תוכנות של מהנדסים) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כל מערכת הפעלה של ווינדוס 8. האם ישנה …
-
- 2 תגובות
- 978 צפיות
-
-
מעוניין להתחיל דיון מעט שונה מהדיונים הרגילים בפורום "ייעוץ". מחשבים ניידים באים בדגמים ובתצורות. כלומר, עבור דגם מסויים, תתכן תצורה עם מעבד חלש או חזק; פאנל נחות או פאנל איכותי; דיסק קשיח או דיסק SSD; וכן הלאה. עניין זה מקשה על איתור יעיל של השילוב שמתאים ביותר. מנוע החיפוש של ZAP לא מתמודד עם כל הפרמטרים השונים וכמו כן המנועים של רוב החנויות. אשמח אם באי הפורום ישתפו את התובנות שלהם לגבי: מהי השיטה שלכם לאתר תצורות שונות ודגמים שונים לפי הדרישות שעומדות בפניכם? מהן החנויות אשר מבחינתכן הן אלו בעלות מרבית הדגמים ה"מעניינים"? תודה
-
- 2 תגובות
- 811 צפיות
-
-
שלום לכולם ! ברצוני לקנות לאשתי מחשב נייד אני כמו כל ישראלי ממוצע רוצה את הטוב ביותר בהכי פחות כסף הצרחים שלה דיי בסיסיים היא משחקת בסימס קצת אופיס וסרטים ולפעמים פוטושופ. תקציב טיפה מוגבל 2500+- כרגע עצרתי בחיפושים על הhttp://www.ivory.co.il/product.asp?productid=7165&CatCode=315 מחשב נייד "I5 MSI CR640 ויש לי לגביו כמה שאלות קודם איך נחשבת החברה הזאת בתחום הניידים ? לגבי הכרטיס מסך האם הכרטיס שבנייד הזה הוא בסדר ואם כן אז למה ניתן להשוות אותו ביחס לךכרטיס מסך של מחשב נייח? ומבחינת עלות מול תועלת המחשב משתלם ? אם לא אז אילו אלטרנתיבות ישנם בגבול המחיר שלו ? תודה דניאל.
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קיבלתי את ההצעה הזו למחשב לא כולל מסך ולא כולל מקלדת ועכבר שם המוצר: מחשב נייח Desktop Intel Core i5 4670 Haswell 3.4Ghz - HWB2 מספר מוצר: HWB2 תאריך תוקף: 03-11-2013 מחיר: 4283 ₪ עסקת כרטיס אשראי תבוצע אך ורק בכרטיסי אשראי ישראלים ובנוכחות בעל הכרטיס עצמו בצירוף תעודת זהות וחתימה. חבילת מחשב זו כוללת 3 שנים אחריות למעבד, ללוח אם, ולזיכרון. האחריות לדיסק הקשיח, לספק הכח, לכ. מסך, לצורב וכל ציוד נלווה אחר משתנה בהתאם ליצרן ומפורטת במפרט המלא של המוצר. [TABLE=width: 650, align: right] [TR] [TD]מקט[/TD] [TD]קטגוריה[/TD] [TD]פריט[/TD] [TD]כמות[/TD] [/TR] [TR] [TD]27386[/TD] [TD]מעבד אינטל[/TD] [TD]Intel Core i5 4670 Haswell 3.4Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray[/TD] [TD]1[/TD] [/T…
-
- 2 תגובות
- 686 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, כפי שמצוין בכותרת, אני מחפש נייד במיוחד לצורך ביצוע מבדקי חדירה באתרים שונים (אצל לקוחות). דרישות: * דגש על "ביצועי רשת" ויכולת טיפול בנפחי תעבורה גבוהים ככל האפשר (סריקות ומתקפות MITM) * זמן סוללה אינו רלוונטי * אין צורך בכרטיס מסך חזק * המשקל אינו משמעותי * גודל מסך באזור 15'' * דיסק 7200RPM * עיקר העבודה תתבצע ע"י BackTrack או מערכות הפעלה מבוססות לינוקס אחרות אשמח לשמוע דעות בעניין, גם במידה ולדעתכם יש מפרט שיענה על הדרישות אבל הוא מחוץ לתקציב... תודה!
-
- 2 תגובות
- 723 צפיות
-
-
היי אני מבין שלא תהיה לי ברירה אלא לקחת מחשב מאיבורי .. אין לי דרך להעלות את התקציב. - הדוד קמצן קמצן קמצן. אני מתלבט בין שני המפרטים הדומים של אייבורי ל AMD ןל INTEL http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=459&CatCode= http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=211&CatCode=3 מה לדעתכם עדיף ? ואיזה לוח אם כדאי לקחת מהשניים שהם מציעים ? האם שווה לשדרג את הזכרון שם ? ואני שוקל גם את המארז ? תודה על כל עזרה ...
-
- 2 תגובות
- 558 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5 אלף 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים ותכנות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מעדיף שיהיה שקט, לא קריטי. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית…
-
- 2 תגובות
- 648 צפיות
-
-
חשוב שיהיה שקט יחסית שיריץ אייבלטון חלק משהו אמין שיחזיק כמה שנים טובות. אפשרות חריגה של כמה מאות שקלים אם צריך תודה רבה!
-
- 2 תגובות
- 467 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם. אני צריך כמה הצעות לניקוי יעיל של פתחי הקירור של המחשב הנייד. בינתיים עברתי עם שואב אבק קצת חומר לניקוי מעגלים.(FREON) עוד שאלה, כרגע יש לי סוללה מקורית של 6 תאים, בזמן האחרון היא מתנהגת ממש לא טוב ב 50% המחשב חושב שאין כבר עוצמה, מתפרקת מהר מאוד, ונטענת בצורה לא לניארית, כלומר מ 20 אחוז יכולה לקפוץ ל 100. הסוללה בת כ1.5 שנים, בדקתי בארץ המחירים נורא גבוהים משהו כמו 750 שקל לסוללה. בחול אפשר להשיג מאתר HP במחיר של 120 דולר. יחד עם זאת בדקתי ב EBAY ואפשר להשיג סוללות כאלה ב 30 דולר +-. השאלה שלי היא כמובן האם הסוללות שם מקריות? באם לא, האם הן מספיק טובות למחשב נייד ולא יעשו בעיות? אני אצרף לינק לסוללהhttp://cgi.ebay.com/NEW-Battery-For-HP-Compaq-DV2000-DV6000-V…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם מה דעתכם על המפרט הזה: מעבד: Core2 Duo E6600, 1066Mhz, s775, 4MB מחיר עכשוי 1790שח (אני מחכה לירידת מחירים של אינטל ב40% בחודש הבא ככה שהמחיר יהיה 1300שח לוח: אם ?P5W DH Deluxe s775 Conroe, 975X, DDRII 800, 2xPCI-E Crossfire? מחיר 1390 שח זכרון ?1GB Kingston HyperX? מחיר 970 שח (סטיק אחד בשלב הזה ) כרטיס מסך: הכי פשוט בשלב הזה משהו ב220 שח (אני מחכה ל DX 10 שיגיע ל 1500שח אבל זה בהמשך) HD ?250GB 7200RPM, 16MB, SATA II? מחיר 390שח מארז: ?Thermaltake Shark VA7000BWA? מחיר 735שח ספק: ??ToughPower W0103 600W PFC (24pin) שח 580 מחיר 5585 שח מה הייתם משנים? תודה מראש ניר
-
- 2 תגובות
- 552 צפיות
-