ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,382 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים HD תוכנות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? מסך 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)?לא 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא, די לציין איזור מגורים. לא 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן (תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/ESATA או למשל דרישה למארז קומפקטי במיוחד)? לא 11. האם מתוכנן …
-
- 2 תגובות
- 622 צפיות
-
-
שלום לכולם, קודם כל אני מתנצל שהדיון הזה חוזר קצת על דיונים אחרים בהם ביקשו דברים דומים, אני פשוט רוצה לוודא שאני קונה את המפרט האופטימלי לצרכים שלי. מדובר במפרט הכולל הכל למעט מסך (כנראה ייקנה בנפרד Dell 2209WA) ומיועד למשחקים (וכמובן גם לגלישה, עבודה ושאר ירקות). דרישות נוספות: מקלדת ועכבר אלחוטיים, מארז כמה שיותר קומפקטי וחסין אבק, מאווררים שקטים, רמקולים טובים. המחשב מיועד לאח הקטן שלי, והציפייה העיקרית מבחינת ביצועים היא שהמשחק GTA IV ירוץ חלק וללא בעיות גם בהגדרות בינוניות-גבוהות, ושהמחשב לא יתחמם תחת עומס (קרה אצלי במחשב הנוכחי בעיקר לכרטיס מסך, שכנראה החברה לא השקיעה במיוחד באוורור שלו). אם אפשר למלא את הדרישה הספיציפית של GTA IV במחיר נמוך משמעותית מהתקציב שנתתי,…
-
- 2 תגובות
- 573 צפיות
-
-
אני עם E5200 @ 3000 כרטיס מסך HD 4830 @ GPU:675 MEM:985 זיכרון : G.SKILL 4GB 1000MHZ 5-5-5-15 קיבלתי 11775.... אני לא אמור לקבל יותר?
-
- 2 תגובות
- 597 צפיות
-
-
איך הדגם של HP NX 9030? איזה בעיות יש לו? מה עדיף, הוא או טושיבה TECRA A3?
-
- 2 תגובות
- 997 צפיות
-
-
שלום חברים ! אני כבר עם המחשב הישן שלי קרוב ל-8 שנים. Q6600 4GB RAM לוח ב-2 שקל. גם לאחר פירמוט המחשב לא מסתדר על מולטיטסקינג והוא דיי איטי.אני משתמש בהרבה תוכנות יחד, לא כבדות אומנם.חשוב שיחזיק טוב ומהר. אשמח להמלצה לשילוש ב1500-2000 שיהיה חזק ואיכותי! חשוב לוח אם איכותי לא חייב שיהיה יקר רק שלא יהיה זול ואיכותי.אפשר חריגה קטנה אם זה משתלם. אשמח גם להמלצה לSSD בנפרד בסביבות 300 שח. תודה רבה חברים יקרים!
-
- 2 תגובות
- 663 צפיות
-
-
שלום לכולם. בת דודה שלי מחפשת מחשב נייד ללימודים. הדרישות הן סוללה חזקה ביותר, 2GB ראם לפחות ודיסק קשיח של לפחות 160 ג'יגה. עד 2500 ש"ח. תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 913 צפיות
-
-
אהלן אני מחפש מחשב (לא מסך או ציוד היקפי) תחת התקציב של 2500 שקלים, אפשר חריגה של 100\200 שקלים אם השדרוג הוא מהותי. דרוש זכרון RAM נכבד, נפח דיסק של לפחות 500 ג'יגה ומומלץ אף יותר, מעבד חזק וכרטיס גרפי טוב (אם נכנס במסגרת התקציב- אחד שיעודי לעריכה ועיצוב). תודה רבה!
-
- 2 תגובות
- 733 צפיות
-
-
שלום הייתי רוצה לדעת מה דעתכם על מפרט כזה: מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 3.0GHz E8400 45nm : " SLAPL" - BOX ¤899 לוח אם: ABIT IP35-E ¤453 מסך: DELL 19" E198WFP ¤1114 כרטיס מסך: TWINTECH PCI-EX 2.0 GeForce 8800GT 512MB DDR3 OC - HEATPIPE- RETAIL ¤902 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAKS ¤270 זיכרון: GEIL 2048MB DDR2 ULTRA 800 (1024X2) CL 4-4-4-12 : GX24GB6400C4UDC ¤260 כונן DVD: ASUS DVD-E818AT - SATA - RETAIL ¤135 מארז: COOLERMASTER CENTURION 534 (ALL BLACK) w/o PSU ¤262 מקלדת: LOGITECH MEDIA KEYBOARD ¤90 עכבר: MICROSOFT WHEEL MOUSE OPTICAL - USB/PS2 ¤49 ספק כוח: CORSAIR VX 450W : CMPSU-450VXEU ¤395 הרכבת מחשב: הרכבת מחשב + בדיקת מא…
-
- 2 תגובות
- 500 צפיות
-
-
שלום ותודה מראש לעונים: אני עובד בעיקר עם פוטושופ ולייטרום ורוצה שהמחשב יטוס. כרגע הוא בסדר, לא איטי אבל לא מהיר כמו שאני רוצה. השאלה שלי: כדאי לשדרג את שלי (מפרט מצורף) או שכדאי לי חדש? קצת יצאתי מהענינים הזמן האחרון ואשמח ללמוד מחדש. תודה!
-
- 2 תגובות
- 875 צפיות
-
-
מעבד Q9300 לוח אם GIGABYTE GA-P35C-DS3R 2X1G DDR3 OCZ WD 320X2 WD 500X2 gigabyte 9800gx2 THERMALTAKE TOUGHPOWER QFAN 650W W0163 samsung 226bw 2m panel s יש לציין כי המערכת כבר מורכבת אצלי
-
- 2 תגובות
- 522 צפיות
-
-
ונותן הןדעת שגיאה: 0175: Bad CRC1, Stop Post task. יש למישהו מושג? יש לציין שהחלפתי בטריה לביוס וזה לא עזר.
-
- 2 תגובות
- 721 צפיות
-
-
יש ברשותי שני מחשבים, כרגע אני עובד עם המחשב הנייד וחשבתי לשדרג אותו. מה זה זול ? בסביבות ה-600-700 ש"ח, אני מעדיף לא להשקיע יותר ואני לא משחק. מדובר בשימוש משרדי בלבד. מותקן עליו כרגע WIN10 64 BIT והוא בסה"כ עובד בסדר אבל אני מרגיש לפעמים שהוא מזייף, וקצת איטי. אני אוהב לגלוש עם הרבה טאבים פתוחים, אבל אני חושב ש8 GB RAM יהיה מספיק לצורך העניין הזה. חשבתי על הוספת SSD למחשב הנייד שעליו אני עובד ובזה לסגור את העניין, מה דעתכם? זה המפרט של המחשב הנייד מחשב נייד Samsung NP470R5E-X01IL סמסונג Intel Core i5-3230M 2.6Ghz] 8GB DDR3 1600MHZ[] AMD Radeon HD 8750M 2GB מחשב שולחני: (לא בשימוש כרגע) athlon II X3 455 @ 3…
-
- 2 תגובות
- 969 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום. אני מעוניין לקנות מחשב כולל ציוד היקפי, מסך 22 אינץ'. (כולל מקלדת, עכבר, רמקולים, מצלמת אינטרנט). התקציב הוא 5500 ש"ח. המחשב יהיה בעיקר למשחקים. תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 508 צפיות
-
-
אהלן! מחפש נייד לעריכת פוטושופ. דרישות: מעבד Core2Duo עם 4mb cache, מהירות 2.2-2.4. 4GB זיכרון ומערכת הפעלה שתומכת 64 ביט. אני צריך כרטיס מסך חלש מאד!!! אני לא רוצה להוציא תקציב/משקל/אנרגית סוללות על כרטיס מסך חזק מדי ומיותר. מסך גדול, 17+, מהירות תגובה ממש, אבל ממש לא חשובה, מה שכן חשוב זה דיוק צבעים ללא פשרה וזווית צפיה רחבה. אחסון: לפחות 250 ג'יגה. BIOS שמאפשר overclocking. משקל ומימדים לא ממש שיקול. תודה רבה!
-
- 2 תגובות
- 576 צפיות
-
-
מעבדי אינטל כמות מחיר סה"כ Core i3 540, 3.06GHz, s1156, 4MB, GPU Core, Tray 1 505 505 לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE כמות מחיר סה"כ H55M-S2H s1156 Core i3/i5/i7, Intel H55, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, HDMI 1 370 370 זכרונות DDR III 1333Mhz כמות מחיר סה"כ 2GB Kingston 1 125 125 כרטיסי מסך Inno3D כמות מחיר סה"כ GT430 1GB SDDR3 DX11 DVI HDMI PCI-E 1 390 390 דיסקים קשיחים Samsung כמות מחיר סה"כ 500GB 7200RPM 16MB Sata II HD502HJ 1 189 189 מארזים כמות מחיר סה"כ CASE MIDI ATX HD Black Silver (No PSU) 1 105 105 ספקי כוח Golden Tiger כמות מחיר סה"כ 400W Real, 12cm Fan (24pin) 1 105 105 סה"כ 1789
-
- 2 תגובות
- 610 צפיות
-
-
שלום רב, אשמח לקבל את חוות דעתכם בנוגע לאחריות Lenovo עבור מחשבים ניידים. אני מעוניין לקנות מחשב נייד מדגם Lenovo ThinkPad T470 20HD0049IV . ראיתי מגוון מחירים ברשת בפערים של עד 1000 שקל ויותר, אני מבין שאחד הגורמים להבדלים במחיר הוא זהות היבואן\נותן השירות בעסקה. אילו שאלות חשוב לשאול מול החנות לפני רכישה? מי היבואן הרשמי? האם משתלם להתעקש לקנות דדוא מיבואן רשמי? תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מחפש מחשב עבור ידידה שלי שהיא מורה: "התקציב הוא 3000-4000 אני מעדיפה כמה שיותר קטן וקל, אבל לא בהיסטריה כדי שבכל זאת יהיה נוח לעבוד האם תיקחי אותו איתך כל יום לבית ספר? כן לגבי בית הספר בוא נגיד, לא כל יום, אבל הרבה. וגם לפגישות עבודה מחוץ לבית הספר." אם כן: - תקציב: 4000 ש"ח - שימושים: בעיקר גלישה ווורד - המשקל הוא קריטי (היא שונאת לסחוב דברים) - אין דרישה ליציאות מיוחדות\בלוטות' - יתכן מאד שהיא תרצה מודם סלולרי חשבתי ללכת על Dell Vostro 1320 T6570 אפשר למצוא אותו ב-4050 ש"ח בגרסה עם דיסק 120GB , בטריה 6 תאים, ללא מערכת הפעלה ועם 5 שנים אחריות. http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-1320.htm מה דעתכם לגבי המחשב הנ"ל, ואילו אפשרויות נוספות יש לי? האם במחיר הזה, א…
-
- 2 תגובות
- 595 צפיות
-
-
שלום רב, אני אשמח המלצה לנייד העומד בדרישות הבאות: * מטרות המחשב? עבודה משרדית + גלישה - חובה ניידות! המשקל חשוב מאד! * גודל המסך? נראה לי 13-14 אינץ'. לא חשוב מאט/מבריק * משקל רצוי? כמה שיותר קל. עדיפות לפחות מ-2 קילו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מעדיף מאד שכן. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? יהיה נחמד HDMI * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? רגיל, אין דרישה מיוחדת * כונן אופטי? לא חובה, אבל עדיף כן אם יש * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה רבה!
-
- 2 תגובות
- 675 צפיות
-
-
שלום. אני מחפש המלצה למחשב נייד פשוט עד 3000 ש"ח שיוכל לנגן סרטים + גלישה באינטרנט. אם אפשר שהמסך יהיה בגודל 15 אינץ' והמחשב יהיה אמין ולא יתקלקל במהירות. תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 796 צפיות
-
-
אהלן, אני רוצה לקנות מחשב נייד וצריך המלצה, המחשב ישמש כמעט אך ורק לפיתוח (Visual Studio, SQLServer וכו') ועיצוב (PhotoShop, Flash וכו')... אלו הקריטריונים הקריטים לי: 1. סוס עבודה! מאוד חשוב שיהיה מחשב ח-ז-ק! 2. מסך רחב, איכותי וציפוי זכוכית 3. זמן בטריה ארוך כמה שניתן ושהמחיר שלה לא יהיה בשמיים 4. נוחות המקלדת 5. WiFi - האם יש צורך בכלל לציין את זה היום?! רצוי אבל ממש לא קריטי שיהיה לו Bluetooth... לגבי תקציב, מעדיף לשמור את זה מתחת לאיזור ה-8 אבל מוכן להתגמש אם ההצעה מספיק טובה... תודה רבה!
-
- 2 תגובות
- 574 צפיות
-
-
כאשר אני בא להרכיב מפרט ,כיצד אני אמור לדעת ששלושת הרכיבים יעבדו בצורה מושלמת אחד עם השני ויתנו לי את הביצועים המירבים ביותר(אני מעונין ב-OCZ DDR 512MB 400MHZ Premier CL2.5כפול 2 ,ASUS A8N-SLI PREMIUM939,AMD Athlon 64 3200+ Venice 512KB L2 Cache Socket 939 Processor - BOX תודה
-
- 2 תגובות
- 577 צפיות
-
-
אני מחפש לשדרג תמחשב.. אבל אני צריך משהו מסיבי שלא יתקע, אני מתכנת והפרנסה שלי זה מחשב חח.. מצאתי את המחשב הזה: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=7240&CatCode= בגדול הוא נשמע לי "יותר מדי טוב" למחיר כזה.. המעבד שלו גם חזק במיוחד.. אז תגידו לי מה דעתכם עליו ויש שמה גם אפשרות לשדרוגים אז תגידו לי מה כדאי לשדרג לדעתכם. ואם אפשר, אני יודע שקניה מIVORY זה נושא שנוי במחלוקת, אבל לי בכל מקרה אין בעיה אני מרוצה מהמוצרים שלהם ולכל מקרה יש אחריות.. ככה שאם אפשר תגובות למחשב עצמו אני ישמח. תודה, צום קל.
-
- 2 תגובות
- 634 צפיות
-
-
דרוש לי מחשב למטרת מסחר. הדרישות הם פתיחה של דפדפן בהרבה מופעים בלי שהמחשב יאט או יתקע בשום צורה. בנוסף יש צורך בחיבור של 2 (או יותר אם זה שייך) מסכים במקביל (וכל מסך יציג חלון שונה). בהתאם לצרכים אלו התקציב לא מוגבל. אשמח להצעה של מפרט מתאים. תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 545 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500- אם יש הבדל גדול אפשר טיפה לחרוג 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימושים בסיסיים בעיקר אופיס וכו' 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן- מסך 19, רמקולים בסיסיים, מקלדת בסיסית ומצלמת רשת 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? בלי אורות 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי …
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום למומחים, אני מחפש מחשב לחמותי. היא לא צריכה כמעט כלום, נכנסת למחשב פעם בשבוע, קוראת מיילים ואולי גולשת קצת. זהו. אז בעצם אני צריך את המחשב הכי זול שאפשר. ואם אפשר שיגיע עם מערכת הפעלה. שיהיה מסך מספיק גדול (לפחות 19 אינץ') כדי שתוכל לראות - אני כנראה אוריד את הרזולוציה. בגלל שאני הולך להוריד את הרזולוציה, הייתי רוצה לדעת אם כדאי מסך רחב או 3X4 (אני אישית מעדיף את ה 3X4). כדאי גם שהמחשב עצמו לא יתפוס יותר מדי מקום אבל זה פחות קריטי. כונן קשיח - לא קריטי בכלל צורב DVD - גם לא קריטי למעשה בהתחלה חשבתי על נייד והצבתי את הפוסט הבא: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=509945 אבל הייתי רוצה לדעת על אלטרנטיבות (בשולחני המסך יהיה יותר גדול כך שיכול להיות עדיף) תודה…
-
- 2 תגובות
- 694 צפיות
-