ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,442 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני רוצה לרכוש מחשב מאתר DELL ולייבא אותו באמצעות חברה מתווכת. קראתי את הסטיקי וכמה הודעות פה בפורום, ועדיין נותרו לי מספר שאלות: 1. האם מישהו מכיר את GLOBALSHOP וייבא דרכם מחשב? האם הם חברה אמינה שאפשר לסמוך עליה? 2. האם קיימות עוד חברות, מומלצות ומוכרות יותר? 3. איזו אחריות עליי לרכוש באתר כך שתהיה תקפה גם בארץ? 4. האם ניתן לרכוש הרחבת אחריות (גם כיסוי וגם שנים) דרך דל ישראל? 5. המס היחיד המוטל בארץ על מחשב ניד הוא המע"מ, או שעליי לצפות למיסים מונפצים נוספים? אני בטוח שיש שאלות רבות אחרות ואשמח אם אנשים שכבר ייבאו מחשב יוכלו לענות ולתאר את התהליך ואת המקומות שעליי לצפות בהם בעיות תודה רבה מראש לעונים
-
- 5 תגובות
- 936 צפיות
-
-
שלום, אני מתעסק בצילום ועריכת תמונות סטילס (כרגע לא ווידיאו). בעיקר עובד עם תוכנת לייטרום. מחפש לפטופ במחיר שפוי אך עם כרטיס מסך חזק ומסך טוב שיאפשרו עריכה בפרטים הקטנים וצפייה בתמונות בצבעים ורזולוציה מדוייקתת. תודה, יובל
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
המחשב זה בשביל ידידה שלי... התקציב: 2500 ¤. תשלום במזומן. חריגה מהתקציב: ניתן לחרוג ב-100 ¤ אבל רק אם זה ממש ממש שווה את החריגה! אבל עדיף שלא לחרוג. מטרות המחשב: עבודות משרדיות, קצת משחקים לא ממש כבדים...(בערך ברמה של פיפא 09 מבחינת דרישות מערכת), אינטרנט, מוזיקה וסרטים/סדרות. ציוד היקפי: לא צריך! האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? צריך הכל. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא, לא ממש... האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? ברור שרצוי שהמחשב יהיה קריר עד כמה שאפשר...ולגבי העיצוב שלא יהיה מחשב מכוער חח... האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? צריך הרכבה. לא צריך מערכת הפעלה והתקנה. האם יש צרכים מיוחדי…
-
- 13 תגובות
- 919 צפיות
-
-
היי אנשים, רציתי להתחדש אחרי המון זמן במחשב שאוכל להריץ את כל המשחקים שאני רוצה תודה רבה לכל מי שעוזר לי עם המפרט. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב המירבי הוא 6500 שח ואני גם רוצה להוסיף מקלדת ומסך בכסף. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? כל זאנר המשחקים בין קל-בינוני-כבד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך,מקלדת ואם יש אוזניות מומלצות גם אפשר 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא קיים 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב …
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אשמח להמלצה/הצעת מחיר למפרט מחשב העונה על הצרכים הבאים: 1. מה התקציב המקסימאלי? - 7000 ש"ח (אבל גמיש) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל כל עוד מדובר ביחס מחיר:תמורה אופטימלי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כל עוד מדובר על ניצול מקסימלי של יחס:תמורה, אפשר לחרוג עד 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח אתרים ועריכת וידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). דרמיויבר, פוטושופ, תוכנות עריכת וידאו, לצורכי פרנסה ושעות פנאי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה …
-
- 0 תגובות
- 586 צפיות
-
-
שלום, אני בן 16, ולא רוצה לעשות טעויות בקניית מחשב גיימינג חדש 🙂 השאלה שלי היא כזאת ואשמח שתעזרו לי! למעבד i5600kf, שעומד לעבור מתישהו מן הסתם overclocking עדיף לשים קירור- noctua nhd15 או קירור Master Liquid ML240RS RGB Liquid CPU Cooler ? תודה לעוזרים, דעתכם חשובה לי!
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה: כרטיס מסך יש (8600GT) כונן קשיח יש (Hitachi 500g) וצורב DVD יש גם כל מה שאני צריך בתקציב זהו: מעבד, לוח-אם, זיכרון פנימי, מארז+ספק וכנראה קירור למעבד. 2g לזיכרון פנימי מספיק ואין צורך ביותר זה בערך המפרט שעלה לי בראש עד עכשיו: Intel Core 2 Quad Q6600 Arctic Cooling Freezer 7 Pro Gigabyte GA-EP43-DS3L Corsair 2GB Kit (1GBX2) XMS2 DHX DDR2-800 CL4-4-4-12 ANTEC SONATA II 450W יש מקום לשיפור? הQ6600 דרך אגב אני מעדיף כמעבד מתוך מבט אל העתיד (כן כן המשקפיים התלת-ממדיות ב-IMAX רב שימושיות ) וגם קצת בלי קשר, הדיסק הקשיח שכבר יש לי איכותי? בתודה מראש, קובי
-
- 2 תגובות
- 568 צפיות
-
-
שלום לכולם, מאחר והנייח של ההורים שלי כנראה החזיר את נשמתו לבורא, החלטתי להרוג שתי ציפורים במכה ולרכוש להם נייד. הוא ישמש מרבית הזמן לעבודה של גלישה באינטרנט וקצת עבודה על מסמכים, ומדיי פעם גם לצפייה בסרטים על ידי חיבור לטלוויזיה בסלון. הסיבה שאני מעדיף נייד ולא נייח + סטרימר היא שזה הרבה יותר קל להורים שלי שהכל יהיה עם אותו המחשב ולא צריך ללמוד להשתמש בעוד מכשיר (סטרימר). בנוסף, אני מניח שאבא שלי ישמח שתהייה לו הגמישות לקחת את המחשב איתו מדיי פעם כשהוא צריך להעביר פרזנטציות. כאמור הדרישות הן דיי בסיסיות מבחינת הביצועים, עם זאת יש כמה דברים חשובים אחרים. מבחינת גודל מסך, אבא שלי מעדיף משהו כמו ה-studio15 שלי, אז 15" זו הבחירה. דבר נוסף שחשוב מאוד הוא האמינות של המחשב והאח…
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח, מעדיף לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים וצפיה בסרטים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך, מקלדת מכנית 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אבל לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין חשיבות לגודל, שלא יהיה מלא בלדים. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב…
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
אוקיי שלום לכולם, אז כל שנותר לי הוא לגבש את המפרט הסופי, גיבשתי אותו כבר בעיקרון רק נשאר לי להתייעץ איתכם. AMD Athlon 64 3200 Venice BW-E6 Socket 939 Tray מחיר 960 Albatron K8NF4X nForce 4X Socket 939 Motherboard מחיר 490 Kingston KVR400X64C3A-512MB DDR 3200 Memory Kingston KVR400X64C3A-512MB DDR 3200 Memory מחיר 600 ש"ח שניהם. פה יש לי התלבטות בין Kingston ל- Twinmos TMD7608S8E50D 512MB DDR 3200 Memory דעתכם בנושא תכריע. Igloo 7200L Light CPU Cooler for AMD Athlon 64/939 מחיר 60 ש"ח ?Sapphire Radeon X800GTO PCI-e 256 MB DDR3 Retail Video Card מחיר 1240 Citizen/Sony/Alps Black 1.44MB 3,5` FDD מחיר 55 ש"ח NEC ND-3550A Black x 16 Bulk DVD±R/RW מחיר 265 ש"ח Samsung 160GB 72…
-
- 14 תגובות
- 868 צפיות
-
-
אני מחפש נייד 14.1 אינץ'. מה שאני יעשה עם המחשב זה תכנות, בלי משחקים כבדים או משהו שדורש גרפיקה כבדה. אני רוצה שהוא יהיה קל לנשיאה יומיומית בתיק גב, ובגלל זה אני מחפש 14.1 אתם חושבים שזה יהיה קטן מדי לכתיבת קוד תכנות (VISUAL STUDIO) ? מה אתם אומרים על זה? Latitude D531 זה בדיוק בתקציב... http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-d531-120gb.htm יש גם: http://hye.co.il/catalog/product_details.aspx?catid=35&subcatid=57&prodid=212&keySearch= http://www.skypc.co.il/pl_product~5572ZWLMI~14~0.htm אני גם מעדיף (אבל לא חייב) שיהיה עם מסך לא מבריק, שלא יהיו השתקפויות. יש לכם המלצות? יש מישהו עם ניסיון בניידים בגודל הזה? תודה.
-
- 2 תגובות
- 795 צפיות
-
-
טוב תראו אני רואה מלא מחשבים ניידים טובים למשחקים אבל.... תמיד חושב שלא כדי אז פניתי לפורום הזה בשביל שתעזרו לי לבחור מחשב שיש בו 2.3 GHz+ הכי טוב מעל 2.6 כרטיס מסך טוב שהיה 15.6 אנץ לפחות שונא מסכים קטנים... 500 GB (7200 RPM) ו4 GB RAM בקיצור שהיה טוב ויחזיק מלא זמן מחשב עמיד להרבה משחקים כמו CRYSIS 2,HomeFront וכאלה יש לי עד לחודש הבאה ב10 יום המשכורת להחליט
-
- 2 תגובות
- 733 צפיות
-
-
הי צריכה מחשב למפעל , עד 2000 ש"ח מערכת הפעלה WIN10 חיבור לתוכנות משרד office 10 מערכות Scada חיבור ל WIFI ומערכת רשת מקומית לפחות 4 USB front & REAR - + חיבור למצלמה, מקלדת ,רמקול גודל נורמלי יכול לעבוד עם מערכות ענן SAP , CRM ומערכת גרפית
-
- 0 תגובות
- 795 צפיות
-
-
p4 - 2.4Ghz 533Mhz bus ( samsung ddr1 - 1256 MB 400mhz (1000 + 256 d845pesv Intel Motherboard 6600gt agp gigabyte 80gb hardisk western digital 8 mb cache * 2 ובנוסף יש עוד הארדיסק וזיכרון 20gb western digital 256mb ddr 1 333 Mhz תודה, דור לוי
-
- 1 תגובה
- 683 צפיות
-
-
מזה אומר: 3 שנים באתר הלקוח ע"י מעבדות DELL ישראל, זה אומר שבמקרה של תקלה צריך להגיע למעבדות שלהם? איפה יש רשימה של המעבדות שלהם או מישהו יודע היכן יש נכון לעכשיו?
-
- 17 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אני לא צריך HDD מעבד: INTEL 4570 : HASWELL, CORE I5, S1150, 3.2Ghz - BOX ₪967 לוח אם: GIGABYTE GA-Z87X-UD4H ₪1064 זיכרון: G.SKILL DDR3 8GB (2x4GB) 1600MHz 9-9-9-24 Ares - זמין במלאי ₪509 כרטיס מסך: GIGABYTE HD7790 "OC" 2GB GDDR5 - RETAIL ₪725 צורב DVD: LITE-ON DL-8A4SH-01 x8 Slot Loading ₪229 מארז: ZALMAN Z12 PLUS (USB3) w/o PSU ₪462 ספק כוח: Corsair TX 650W V2 Active PFC 14cm Fan ₪566 קרור למעבד: ARCTIC-COOLING FREEZER i30 ₪197 תקציב 5000 תודה!
-
- 9 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכם , מישהו יכול לעזור לי לבנות 2 מפרטי מחשב עד 5000 ש"ח + מסך LCD מחשב אחד יהיה עם מעבד : pentuem D 2.66Ghz, s775, 2x1MB, DualCore או שאני ילך על הטכנולוגיה החדשה תלוי הפרש המחיר עם מעבד: ?Core2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2MB? הערות : המחשב נועד לאינטרנט אופיס לימודים הדפסות משחקי קטנים לילדים בני 3-6 אני רק רוצה מפרט עבור : מעבד , לוח אם (של gigabte,asus,intel ) וזיכרון תואם למחשב ומארז מומלץ סטנדרטי את שאר הרכיבים אני מתמצא ואני ירכיב לבד אם תהיה סטייה במחיר עבוד הטכנולוגיה החדשה אני ישקול זאת בכל אופן תודה
-
- 1 תגובה
- 539 צפיות
-
-
בהמשך ל-http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=436519.msg3744771#msg3744771 להלן הדרישות שלי מהמחשב: 1. שימוש: ישמש כמחשב משני למחשב ביתי ראשי שמפרטו מופיע בפרופיל שלי : א. אמור להריץ לרוב אופיס, אינטרנט, קצת עריכת תמונות/וידיאו, הרצות MATLAB קצרות. ב. מתכנן לעבוד עם WINDIWS-7 ב-32 ביט (עד 3 ג"ב במפרט) 2. תכונות הכרחיות א. מסך מט (לקריאה,כתיבה ותכנות) 13.3 - 14.1 אינצ'. כולל מצלמה ומיקרופון מובנים. רזולוציה ביחס 16:10 (1280:800) או נמוכה יותר (4:3-כן; 16:9-לא). ב. משקל - עד כ- 2.5 ק"ג כולל סוללה. ג. דיסק קשיח - לפחות 250 ג"ב. ד. קישוריות מירבית: WIFI ; BLUETOOTH (לדעתי סלולרי 3G אינו הכרחי בשלב זה). ה. חיבורים: לפחות 3 USB + לפחות אחד מהחיבורים למסך חי…
-
- 4 תגובות
- 867 צפיות
-
-
היי לכולם, המליצו לי לכתוב כאן את השאלה, אז בבקשה: אני מחפש מחשב קטן, נטבוק, ללימודים בלבד. הקלדה של מסמכי וורד, גלישה קלה וזהו בסך הכל. מעין מחשב גיבוי למחשב שיש לי. קיוויתי למחשב של מתחת ל-1500 ש"ח אבל הבני שזה לא הגיוני - לכן אשאל לגבי דגם נוסף: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=10787 אגב, אמרו לי בתגובות לשאלה הקודמת שצריך להיות במחשב גיגהביט אתרנט מה זה אומר והאם בדגם הזה זה קיים? תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני צריך להרכיב לאבא שלי מחשב פשוט ואמין. כולל צורב ועכבר טוב. המפרט שחשבתי עליו - AthlonXP 2500 Abit NF7-M ADATA 256 400mh X 2 Liteon X52X32 floppy Compucase 6CS3 WD 80Gb Microsoft Explorer Mouse יוצא 2500-2650 ש"ח תלוי איפה מסתכלים. התלבטויות - אני לא בטוח שהמארז הזה מתאים ללוח מלא, מישהו יודע? עדיף כבר לקחת Sampron במקום הAXP? עכבר אחר מומלץ בפחות מ150 ש"ח?
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז ככה , אני לא יודע ממש מה לקחת , מפרט שבכולו מושקעים ה 4000 שקל או משו ב 3500 עם מסך 17" LCD מכיוון שכרגע אני עם מסך בומבה כזה אפילו לא שטוח , עכשיו אני רוצה שתבנו לי שני מפרטים אחד עם מסך אחד בלי מסך שלא יעבור את ה 4300 שקל עם הרכבה ומשלוח UPS תודה מראש ניב * הייתי מאוד רוצה לא לחרוג מעל ה 4200 אבל עם אין אפשרות אז 4300 אבל אני מבקש בכמה שפחות חריגות !
-
- 4 תגובות
- 519 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1K£ (באזור ה 5700 ש"ח) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רק אם יש הבדל משמעותי בביצועים. אבל בגדול תנו בראש. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-150£ 2. מה שימושי המחשב? משחקים כבדים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי NEXT GEN -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P לפחות. מדובר במסך sony KDL42W653 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? ULTRA 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? יכול להיות OC קל עד בינוני אבל לא בהתחלה לפחות 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מוע…
-
- 15 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
מחפש מפרט למחשב לאדם זקן שבקושי משתמש במחשב. פה ושם וורד ואולי קצת אינטרנט. השימוש העיקרי במחשב הוא כשהנכדים משחקים FIFA2011 וצופים בסרטים. עד עכשיו היה לו C2D עם 8600GT. מחפש מפרט זול ככל האפשר אבל אם חלקים מחברות נורמליות. מעדיף גם מKSP או אייבורי משיקולי זמינות באיזורו. תודה.
-
- 24 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
אממ אז ככה.. אני קונה לפטופ אני דיי סגור עליו אבל מה המעבד מציק לי, איזה מעבד יתן לי יותר ביצועים הP6200 או הT4500? אני קונה לפטופ ב1470 ואני הבנתי שהP6200 חזק יותר (אני לא מצפה לניסים כן) סתם משחקים קלים ובעיקר אינטרנט. תודה מראש חבר'ה.
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500. חריגה קלה אפשרית עד 4000. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מחשב ללימודי הנדסה וקצט תכנות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כונן מסוג SSD או NVMe בנפח של בסביבות 512GB 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב לא מאוד 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מחשב ללימודים שלא יהיה כבד מאוד לסחוב…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-