ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,442 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4K ש"ח ויש אפשרות לקנות בארה"ב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ישמש בעיקר כמחברת וככלי לקריאה ועריכת שרטוטים באוטוקאד ושימוש בסיסי בPHOTOSHOP. כמובן צפייה בסרטים ושימוש כללי קל 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? עט במידה ואיננו כלול. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא משהו שעולה לי בראש 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב - 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מוע…
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
הגיע לידי מחשב נייד מסוג toshiba satellite 220cds. מחשב נייד מאוד ישן, אך עדיין עובד. הוא עובד על פנטיום אחד... וזה מאוד משעשע. יש עליו windows 95. רציתי לדעת, כיצד אני מפרמט אותו? זה בשלב הראשוני. אני זוכר שבתקופת ה98 היה תקליטור אתחול שהיה עושה את זה, אבל למחשב הנ"ל אין כונן תקליטורים (או לפחות אני לא רואה אותו...). איך אני מגיע לביוס במחשב כזה? ניסית del, ניסית F1 ואת F4. מישהו זוכר מקשים אחרים לביוס? אחרי שפירמטתי איך אני מתקין את windows 98? אני זוכר שגם פה היה צורך בתקליטור אתחול. אם מישהו יכול להגיד לי כיצד להגיע לדוס, ומשם לפרמט ולהפעיל את הוינדוס, זה יעזור לי מאוד. נ.ב. אם מישהו יכול לעזור לי ולהגיד לי אפילו איך רק לשדרג, גם זה טוב. למפרט של הבלוק הזה: http://ww…
-
- 2 תגובות
- 972 צפיות
-
-
מבקש המלצה ללוח אם לתושבת LGA1150, איכות ואמינות חשובים, אין מגבלת מחיר. תודה.
-
- 0 תגובות
- 627 צפיות
-
-
רוב האנשים כאן מבקשים מפרטים למטרת משחקים , אז אני לא מבין למה רובכם ממליצים (לרוב) על A3000 64 + 9800 pro במקום להמליץ על A XP 2500 + X800 PRO??? אני מדבר על מפרט למרטת משחקים... נ.ב. אני לא שואל כי אני בא לבקר מישהו , אני שואל כי אני עומד לקנות מחשב (תנחשו לאיזה מטרה...).
-
- 24 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש מפרט עבור מחשב למשחקים בסביבות 6-6.5K כולל מסך LCD, ושיהיה שקט עד כמה שאפשר. אני לא יכול להרכיב אותו בעצמי, ואני כנראה יקנה מ-KSP או אייבורי, הם הכי זולים באיזור שלי(אשקלון). הייתי בכמה חנויות וזה מה שהוצע לי לבינתיים: AM2 Core Dual 3600 לוח אם: Gigabyte s3 - GA-M55s זיכרון: 1GB Diegma 667 ddr2 דיסק: 250GB כרטיס מסך: 7600GT gigabyte silent-pipe מארז: Thermaltake soprano + 500W צורב DVD של Nec מסך - הציעו לי Infinity או cmv, אבל אני יחפש Samsung 19" אני מוכן לשים עוד קצת ולהגיע ל-7K אם לדעתכם זה משמעותי. אשמח לשמוע את דעתכם
-
- 8 תגובות
- 586 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לעצמי מחשב נייד עד 4000 ש"ח 4500 בלחץ (עדיף פחות) לצורך לימודי הנדסה. הדרישות היחידות שלי הם: 1 ג'יגה זיכרון ולפחות 80 ג'יגה הארד דיסק. המחיר מאוד משמעותי בעיני היות ואני קונה שני מחשבים. תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 844 צפיות
-
-
מחשב נייד: זיכרון שני ג'יגה לפחות. (רצוי עם לפחות 667MHZ, אבל יותר חשוב דגש על זמן CL קצר יותר) מעבד cure 2 dou לפחות. צורב DVD עם כל החיבורים (כמו לטלויזיה, או למקרן) bluetooth חריץ לSD סוללה - גם סוללות שמחזיקות 2-3 שעות זה בסדר. רוב הזמן המחשב מחובר לחשמל. שימוש סטודנטיאלי - אופיס, PDF'ים וכו'. שימוש באינטרנט (אקספלורר/פיירפוקס, מסנג'ר, ומידי פעם איזה אימיול או ביטורנט). כמו כן, המחשב צריך להיות מיועד לסרטים ב-DVD (עם קידודים שונים). כרטיס מסך שמיועד למשחקים כמו FIFA, NFS, ו-C&C. (לא מתקדם כל כך בשביל משחקים כמו GTA4, אני לא אתקין סגנון כזה). רשת אלחוטית ורשת קווית אין ממש חשיבות למשקל, בהנחה שאנחנו לא מדברים על מחשב של 4 קילו. גודל מסך - לא קריטי, בין 12 ל 15 (אבל…
-
- 0 תגובות
- 694 צפיות
-
-
מעוניין במחשב נייד עם 3 שנות אחריות בסכום 3500- 4000 ש"ח .הוצע לי דגם הזה. מבקש חוות דעת עליו. תודה
-
- 0 תגובות
- 998 צפיות
-
-
שלום לכולם. בניתי את המפרט הנל ב SKYPC ורציתי לשמוע את חוות דעתכם. העדפתי לא לקחת מעבד ממש מסכן כמו שבדרך כלל ממליצים פה על מנת לקחת כ.מסך יותר חזק, אלא העדפתי ששניהם יהיו סבירים כאלה, למה כמו שאמרתי, אני צריך שהוא יעשה גם דברים אחרים חוץ ממשחקים, אז שיהיה מעבד נורמלי, במסגרת התקציב . בכל אופן, אם אתם מתכוונים לשכתב לי את כל המפרט, אל תגדילו את הקיבולת של ההארדיסק. אפשר להקטין אם זה נחוץ. הנה המפרט: מעבד Intel Pentium Dual-Core E2180 Box ¤488 http://skypc.co.il/product.asp?pid=E2180 לוח אם GIGABYTE GA-945P-S3 ¤401 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39250 כונן קשיח Westren Digital 1600AVJS 160GB ¤279 http://skypc.co.il/product.asp?pid=1600AVJS זיכרון King…
-
- 31 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
הסתכלתי בחוברת הוראות וראיתי שיש אפשרות שנקראת TMP שהם כותבים שזה משהו שמגביר את האבטחה של המחשב וצריך להגדיר את זה ב BIOS. אז רציתי לשאול אתכם אם אתם יודעים מה זה ואם כדאי להפעיל את האופציה הזאת. דבר שני, כתוב שבנייד שלי יש אפשרות ל 3G. מה זה בדיוק אומר גם לא הבנתי ב 100% אבל מה שהבנתי מהכתוב, ותקנו אותי אם אני טועה, זה שאפשר להכניס את הכרטיס סים שלי לנייד וככה שאם יש בסים שלי אינרנט בדור השלישי אני יקלוט אינטרנט בנייד. זה נכון? אם כשאני מגיע לארץ (אני עכשיו בחו"ל) אני יקנה מאורנג' סים לאייפון וחבילת גלישה אני יוכל לקלוט אינטרנט מהנייד? אני יודע שאני לא יודע בדיוק על מה מדובר אז אשמח לקבל הסברים תודה רבה מראש!
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום! אני מחפש מחשב לעבודה משרדית/ביתית והציעו לי את זה: מעבד: E6550 לוח אם: MSI V2 945GCM5-F 1333 זכרון: GOLD 1G DDR2 667 OCZ X2 דיסק קשיח: 250GB 16MB SATA2 WESTERN DIGITAL צורב: SATA LG DVDX18 DL מסך: LCD 19inch 2ms DVI 931BF SAMSUNG מדפסת: HP1020 עכבר+מקלדת אלחוטיים של מיקרוסופט בעלות של 4400 ש"ח יש לי כמה שאלות: הלוח אם טוב? מספיק טוב? עדיף לקחת אחר? עדיף את ה E6750? כרטיס מסך נראה לי שאני לא צריך אני צריך מערכת קירור? מה דעתכם?
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חשוב - הרבה מקום פנוי, מהיר, יכול להריץ תוכנות כבדות, סוחב כמו שצריך סרטים ב HD עדיפות לאינטל תודה רבה
-
- 20 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם ! העונה החמה של המשחקים מתקרבת מה שאומר שצריך להצטייד בכל מקרה, רציתי לשמוע את דעתכם על המפרט שיש לי עד עכשיו, מה מיותר? מה חסר? שימו לב : אין צורך בכרטיס מסך!!, אני אמור לקבל Geforce 6800 GT בשבוע הבא בנוסף, אין לי צורך בצורב, יש לי כבר אחד וגם צורב DVD לא נראה לי ממש הכרחי המחשב עשוי לעבור OC בעתיד אבל אין עדיין צורך בשום קירור מיוחד משום שהוא יקנה בעת ובזמן שבו אני אחליט להוציא את תוכניות ה OC לפועל. להלן מפרט מהדובים, כל שינוי/הוזלה שלא פוגעים באיכות הכוללת או במסגרת התקציב יתקבלו בברכה כמות. מוצרים סה"כ 1 AMD ATHLON 64 3000+ BOX 1,470 ש"ח 1 EPoX EP-8KDA3J nVIDIA nForce3 250Gb 754-pin 655 ש"ח 2 OCZ 512MB EL DDR PC3200…
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
קיבלתי כמה מפרטים למחשב נייד של חברות שונות מה דעתכם המטרה זה מחשב כללי לא משהו ספציפי. יותר להפעלת תוכנות כלליות ולימודים. יש לי כמה חברות וכמה הצעות toshiba 300-15b ,toshiba a300 1ec fujitsu esprimo v55352,fujitsu esprimo v55359 dell studio 1353 bk 237,dell studio 1535 bk/bl 575 ויש גם acer השאלה היא איזו חברה הכי מומלצת ומאיזו כדאי להתרחק? ואיזה מחשב מומלץ מבין אלו? או אולי יש המלצות אחרות? תודה
-
- 4 תגובות
- 741 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני קונה מחשב בזמן הקרוב מTMS, והרכבתי מפרט, התקציב המקסימלי הוא 4150... http://www.tms.co.il/preview/spec/z1qm3psv הדבר שבעיקר מדאיג אותי זה המארז, אני מדגיש רק בTMS, אני לא הולך לקנות בחנות אחרת... גם תראו אם אפשר לעשות משהו עם הכרטיס מסך, תודה רבה!
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מה דעתכם? האם מומלץ? הצרכים: אני חייב מעבד 2GHZ ומעלה (ליבה כפולה ומעלה). זכרון - השאיפה ל4 GHZ DDR2 ומעלה HD 200 גיגה ומעלה (כבר לא משנה אם יהיה 200/300/400 גיגה אבל מינימום 200). כרטיס מסך לא מובנה, שיאפשר להריץ משחקים באופן סביר. יציאות לUSB וכו'... ייעוד שימוש: מיועד לסטונדט להנדסה מחשבים, אצטרך לאפשר יחדיו/לא יחדיו: ויזואל סטודיו, מטלב, לעיתים כמה IE פתוחים במקביל (נניח 8 ), אולי נגן שירים, מצגות כבדות. לעיתים תוכנות להדמיות, תוכנות לתכנות (דברים שיכולים לרוץ בבית, ההדמיות והתכנות הבאמת רציני ירוצו מן הסתם באוניברסיטה). פחות מיועד למשחקים ויותר ללימודים למרות שמידי פעם נעשה ניקוי ראש ונכנס לקצת לאיזה משחק נחמד או לסרט טוב לנקות את הראש לאיזה GTA נחמד או C…
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מעבדים Athlon 64Bit AM2 4000 DualCore Box AM240DCB ¤418 1 מארזים Compucase HEC 6A19 400TRT Black ¤421 1 קשיחים למחשבים שולחניים WD 250GB SATA II 16MB WD2500AAKS ¤404 1 זיכרונות Transcend 2GB (2x1GB) DDR2-667 CL5 ¤399 1 לוחות אם Gigabyte M55S-S3 AM2 GM55SS3 ¤442 1 צורבים LG H44NK DVD-RW Dual Layer X18 SuperMulti Black ¤166 1 כרטיסי מסך Sapphire Radeon X1950Pro 256Mb HDMI DualDVI Retail SX195P256H ¤965 1 מקלדות סט מקלדת+עכבר אופטי Genius Easy Touch Optical II ¤80 1 הרכבת מערכת הרכבה ובדיקות, מחשב חדש 3000שח ומעלה ¤5 1 משלוחים לכל הארץ שליחת מחשב עד 5000שח שליח עד הבית כולל ביטוח ¤48 1 Total Price : ¤3348 המעבד צריך להיות למשחקים בבקשה מי של…
-
- 3 תגובות
- 560 צפיות
-
-
שלום, לאחר שחפרתי לא מעט ושיניתי תקציה למעלה ולמטה הגיעו שני מתחרים שונים לגמר: 1. hp 6820 +הרחבה ל3 שנים אחריות כולל מ"ע הפעלה - 4500 ש"ח 2. דל ווסטרו (שכבר ראיתי וכמעט קניתי ) כולל מ"ע הפעלה הום בייסיק 4400 אני יודע שמדובר בשני מחשבים מעט שונים בגישה , אבל שניהם עונים לדרישותי. שאלתי: מי בסך כל המשתנים יותר איכותי ? תודה וסליחה על החפירה.
-
- 0 תגובות
- 506 צפיות
-
-
שלום, צריך מחשב נייד שישמש בעיקר לאירועי קריוקי, על מה לשים את הדגש כאשר בוחרים נייד לקריוקי? אשמח לקבל הצעות, תקציב עד 2500 ש"ח!!!
-
- 0 תגובות
- 864 צפיות
-
-
שלום וחג שמח לכולם. אני מעוניין לקנות מחשב נייד חדש או של DELL או של LG עוד לא החלטתי. אני מחפש מפרט של מחשב המתאים גם למערכת ההפעלה לינוקס (Linux) ולא רק לווינדוס. חיפשתי באתר http://www.jaya.co.il שזה אתר של לינוקס מפרטים למחשבים ניידים שאפשר להריץ בהם לינוקס אך המידע שם לא מספק אותי ואני רוצה לדעת אם יש פה אנשים שקנו מחשבים ניידים ומריצים עלייהם לינוקס והאם זה רץ להם תקין או שיש להם בעיות ואילו בעיות? תודה לכל העוזרים איתמר
-
- 1 תגובה
- 615 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד עד 3500 חשוב לי שיהיה עם I5 או I7 וגם הכרטיס מסך הטוב ביותר. ובשימושים שלי הם בעיקר גלישה ועבודה משרדית וגם גיימינג ולא אכפת שיהיה על איכות נמוכה.
-
- 3 תגובות
- 881 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000-3500 (אפשר גם בפחות כמובן) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משרדי - שיחזיק למספר שנים ויהיה מהיר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך (לא חובה) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שלא ירעיש 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית?…
-
- 24 תגובות
- 19.1k צפיות
-
-
צריך מפרט למשחקים בתקציב של 2000 שקל יש כבר מסך של 26" ולא צריך שום ציוד היקפי. אם התקציב לא מספיק למחשב שיריץ משחקים שיוצאים היום בבקשה תגידו לי מראש ואל תרכיבו מפרט. עדיף כמה שיותר שקט. ואני גר בחדרה אז עדיף מפנדה או מאייבורי תודה מראש לכל העוזרים!
-
- 3 תגובות
- 818 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1500 גג גג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, אופיס. עיקר ההתמקדות היא בתכנות WEB, אני עובד כרגע עם VS CODE , תוכנה די קלילה , לא כבד מידי. בונה אתרים פשוטים, בהמשך גם מסבוכים, אבל הבנתי שזה לא מכביד. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב, לא קריטי 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? היום 12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: מכיוון שאני מתכנת ג'וניור אז אני לא יודע בדיוק באיזה עוד תוכנות משתמשים בהמשך, אבל כרגע למיטב הבנתי בעיקר בVS CODE. אם משהו יודע שיש שימוש גם בתוכנות כבדות יות…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום! אני מחפש מחשב נייד ללמידה באוניברסיטה. הוא נועד בעיקר לאופיס ולאינטרנט ומדי פעם לסרטים. העדפה: סוללה כמה שיותר ארוכה מסך "12+ תקציב של עד 3000 ש"ח חשבתי על NetBook Lenovo IdeaPad S12 2959-JWG אבל אני לא לגמרי בטוח... למישהו יש רעיון יותר טוב?
-
- 1 תגובה
- 842 צפיות
-