ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,369 דיונים בפורום זה
-
השאלה שלי היא לאיזה מעבד לשדרג והאם יהיה צוואר בקבוק והאם חייב שתדר הזכרון יהיה 1066 מגה הרץ (דידיאר2)(שיט האנגלית והעברית ממש חרא) AMD Phenom II X3 720 Black Edition AMD Phenom II X3 710 AMD Phenom II X4 805 AMD Phenom II X4 810 עלפי הביקורת http://www.bit-tech.net/hardware/cpus/2009/02/11/amd-phenom-820-810-720-710-am3-cpus/13 התרשמתי מאוד מהAMD Phenom X3 720 Black Edition השאלה אם זה משתלם כמו שמסתמן..
-
- 3 תגובות
- 651 צפיות
-
-
שלום. בניתי מפרט ואני מעוניין לקבל עליו חוות דעת. המפרט מ-K.S.P ראשון לציון. המחירים אחרי הנחות, כפי שמצויין באתר. התשלום במזומן. מעבד: E6300 - 1195₪ לוח אם: GIGABYTE GA-965P-DS3 (965P) ATX - 950₪ זכרונות: Twinmos DDR2 1GB 667MHz - 470₪ כרטיס מסך: GIGABYTE GeForce 6600 256 MB PCI-E - 495₪ כונן קשיח: Western Digital 250GB SATA II 16MB 7200RPM WD2500KS - 430₪ צורב די.וי.די: LG DVD±RW GSA-H10AB x16 Dual Layer x8 - 175₪ מארז: HEC Compucase CI-6A21 Black and Silver (No PSU) - 240₪ ספק כוח: Spire RockeTeer II 400W Silent (24pin) - 190₪ הרכבה: 100₪ סה"כ: ₪4245. האם ניתן לשפר משהו? האם הזכרונות הם DUAL?..אני מעדיף שני סטיקים של 512 מאשר אחר של ג'יגה תודה בכל אופן
-
- 4 תגובות
- 651 צפיות
-
-
אהלן חברייה 8) חבר שלי ביקש ממני להכין לו מפרט בסביבות 5K. המפרט צריך לכלול גם מסך (זהו שיקול בפני עצמו) הוא מתכנת, עובד עם תלת מימד פשוט ועם כל מיני חישובים. בינתיים בניתי את זה: http://tms.co.il/preview/spec/qhb7f9zg השארתי 2K למסך ורמקולים, מקלדת ועכבר זה מה שהוא בחר, בשום אופן לא רוצה אלחוטי. אני מעדיף שלא תסבכו אותי עם מפרטים מ0, עדיף שפשוט תעירו ותתקנו בצורה הכי מקצועית שאפשר, גם המלצות למסכים ורמקולים יתקבלו בברכה. תודה לכולם מראש!
-
- 10 תגובות
- 651 צפיות
-
-
אהלן חברים, המחשב שלי גוסס ואני על סף קניית מחשב חדש, התקציב שלי בעיקרון הוא 4500 אבל יש אפשרות לחריגה ל 5000 אם זה ממש כדאי. הנה המפרט שחשבתי עליו: מעבדים Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM ¤ 1450 1 לוחות אם Asus P5B-SE ¤ 605 1 מארזים THERMALTAKE SOPRANO Black VB1000BWS ¤ 419 1 ספקי כוח Enermax Liberty 400W 30A @ 12V ¤ 399 1 זיכרונות Geil 2GB DualKit DDR2-800Mhz Value GD22G800K ¤ 525 1 קשיחים למחשבים שולחניים WD 320GB 8 IDE WD3200AAJB ¤ 430 1 כרטיסי מסך Gigabyte Nvidia Geforce 8600GTS 256MB DDR3 DualDVI Bulk ¤ 953 1 צורבים PIONEER DVR-112DBK X18 DUAL LAYER BLACK BULK DVR112DBK ¤ 177 1 מחיר: 4958. כמה שאלות/ בקשות להמלצות: 1. אני לא גיי…
-
- 10 תגובות
- 650 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי בעיה ביחבור הנייד לטלוויזיה דרך הHDMI. דגם המחשב: LG-RD580 (T6600, GEFORCE GT130M) דגם הטלוויזיה: LG 47LD460 FULL HD הבעיה היא שלמרות שאני מכבה את מסך המחשב ומשאיר רק את מסך הטלויזיה עובד (ומגדיר רזולוציית 1920X1080), התמונה של שולחן העבודה חורגת משטח המסך, כלומר ההתחל מעט חתוך מלמטה ומהצדדים וגם מלמעלה לא רואים הכל. דרך הVGA משום מה זה עובד בסדר רק שהתמונה טיפה נוטה לצד. למישהו יש מושג מה ניתן לעשות? ניסיתי להוריד רזולוציה אחת לאזור ה1700X900 אבל אז התמונה הייתה קטנה משטח הטלוויזיה (משום מה זה לא מתאים את עצמו לגודל המסך). אשמח לכל עזרה - תודה, עידן. נ.ב: אם טעיתי בבחירת הפורום אבקש להעביר לפורום הנכון. שוב תודה.
-
- 1 תגובה
- 650 צפיות
-
-
צהריים טובים. אז כמו שרשמתי בכותרת, אני החלטתי לקנות לאחי מתנה ליום הולדת , הבחור פשוט אוהב לראות סרטים עם חברה שלו בחדר, בדרך כלל מה שהוא עושה זה - לוקח את המחשב הנייח שלי ומחבר אותו לטלוויזיה שלו (Phillips 42 Full HD) ואחרי שהוא מסיים לראות את הסרט הוא מחזיר לי את המחשב באמצע הלילה. לאח יש גם מחשב בחדר , די ישן עם חומרה ישנה , וכרטיס מסך דיי טוב 6800 GT (שדרך אגב כבר עשה את שלו, הוא מראה סימנים ירוקים על כל המסך ) מעבד AMD ישן שאני לא זוכר את הדגם שלו ולוח אם MSI שלא תומך ב PCI Express , לכן הוא לא יכול לחבר את המחשב עם כבל HD שיעביר סאונד ותמונה. חשבתי רק לקנות לו כרטיס מסך ולסדר את כל העניין אבל הבנתי שאי אפשר להעביר סאונד גם אם אני קונה כרטיס מסך עם יציאת HDMI , כי …
-
- 2 תגובות
- 650 צפיות
-
-
התקנתי XP על המחשב שלי לאחר מכן התקנתי את כל הדרייברים הנצרכים , ורציתי להתקין גם את דרייבר ה-SATA , בדקתי מדריכים באינטרנט איך עושים זאת וכך עשיתי - הוספתי את הדרייבר למנהל ההתקנים , שיניתי BIOS , אבל המחשב לא עולה(מסך כחול לשנייה ואז ריסט , וחוזר חלילה ) , שחזרתי את ההפעלה האחרונה ועכשיו הכל בסדר , אבל זאת אומרת שאני לא על SATA , מישהו יכול לעזור לי ?
-
- 1 תגובה
- 650 צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לקנות נייד שהשימושים העיקריים שלו יהיו גלישה באינטרנט, קצת MATLAB וצפיה בסרטים שאני מוריד. MKV 1080. את המחשב אני מייעד לחבר לטלויזיה. התקציב הוא עד 4000. תודה, אמיר
-
- 0 תגובות
- 650 צפיות
-
-
אני מבקש סליחה אם אני בפורום הלא נכון אבל האם מישהוא מכיר מקום שמוכר מחשבים ניידים משומשים? או מחודשים REFURBISHED ומדובר על דגמים כמו T60 T61 אודה מאוד על כל עזרה
-
- 2 תגובות
- 650 צפיות
-
-
שלום, אני מתכנן לקנות מחשב נייד בתקציב של 3000 פחות או יותר (חריגה של כמה מאות שקלים היא אפשרית). אני עדיין לא יודע אם יהיה לי כדאי להזמין מארה"ב, אבל אם זה זה יצא משתלם אז זו אכן אופציה. מטרות המחשב הן משרדיות, ובנוסף צפייה בסרטים ב 720p. אין צורך במשחקים כלל. חשוב שהוא יהיה מהיר ויוכל להריץ תוכנות כבדות יחסית. גודל המסך שאני מעוניין בו הוא 15". מומלץ שיהיה קל כמובן, אבל זה לא באמת משנה. בקשר לסוללה, כמה שיותר, יותר טוב. גודל הכונן הקשיח המינימלי שאני צריך הוא 320GB, אין לי באמת צורך ביותר ואני לא רוצה סתם לייקר. תודה רבה מראש
-
- 1 תגובה
- 650 צפיות
-
-
שלום אני פרילנס שעובד מהבית וברצוני לקנות מחשב חדש ,ואשמח לקבל עזרה בבחירת המחשב . 1. מה התקציב המקסימלי? 3000 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: גרפיקה א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו.autocad ,sketchup, revit ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?).רינדורים ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם.אין לי מסך ,מתכוון לקנות 22" ומעלה 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד.אין צורך 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)?אין צורך בכו…
-
- 0 תגובות
- 650 צפיות
-
-
תקציב של עד 5000 ללא ציוד היקפי ועדיפות למעבד Q6600 או Q9300 לגלישה באינטרנט תוכנות גרפיקה ומשחקים :COD 4 ,CRYSIS מסך 32 LG בלי עדיפות לכרטיס מסך תודה מראש ,עומרי[
-
- 1 תגובה
- 650 צפיות
-
-
שלום רב, אני צריך מחשב שיהיה מיועד בעיקר לעבודות באופיס, אינטרנט, קצת סרטים ב HD. 1. מה התקציב המקסימאלי?2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?רק אם זה משמעותי ביותר אזי לחרוג ב-200-300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס, אינטרנט, קצת סרטים ב HD. אולי טיפה גרפיקה של מתחילים. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. עכבר ומקלדת סט 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן 8. האם ישנה העדפה לרכוש את…
-
- 2 תגובות
- 650 צפיות
-
-
LG R405 A.C2CDE http://bug.co.il/prodtxt.asp?id=5930&perur=2&t=1&c=322 לעבודה עם תוכנות קלות (אופיס וכו) גלישה באינטרנט ועבודה באופן כללי. מה אתם חושבים עליו? יתרונות מבחנתי: שנתיים אחריות ע'י ח.י שהם אחלה משקל קל יחסית 2.3 קילו מחיר טוב חנות זמינה (באג יש בכל מקום) מה דעתכם? עריכה:תקציב עד 4K
-
- 2 תגובות
- 650 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני סטודנט ואני מחפש מחשב נייד שיהיה קודם כל אמין. עד עכשיו הייתי עם מחשב ישן נושן של IBM ולמרות שהוא לא זז, יאמר לזכותו שהייתה לו רק תקלת תוכנה אחת במשך שנתיים ותו לא. אני צריך מחשב עם זמן סוללה ארוך, משקל סביר של עד 2.8 ק"ג (רצוי כמה שפחות), מסך 15.6 אינטש. מעבד, זיכרון פנימי - הביצועים פחות קריטיים לי - אבל אני מעדיף שיהיו מספקים ברמה כזו שתוכנות עתידיות יפעלו כראוי בטווח זמן של שלוש שנים. דיסק קשיח - לא ממש משנה הגודל, כל עוד יש צורב - 250 GB זה די והותר. תקשורת אלחוטית - חשוב שיהיה טווח ראוי וקליטה טובה. כרטיס מסך - ברמה של לראות סרטים - מעבר לכך אין משחקים אז זה לא ממש משנה... רמקולים - שוב, בגלל הסרטים, עדיף סטריאופוני - לא פרט חשוב במיוחד. בגלל…
-
- 4 תגובות
- 650 צפיות
-
-
אהלן, אני חייל דל אמצעים עם שאיפות. אשמח לקבל המלצה לשילוש עבור משחקים ועריכת תמונות ב Capture NX של ניקון. בנוסף, חשוב מאוד שיהיה ללוח חיבור PCI Express x1 עבור כרטיס קול Xonar Essence. התקציב: 2000 ש"ח. המפרט הנוכחי: Athlon 64 3200+ S939 DFI nForce 4 Ultra-D G.Skill 2X1gb PC4000 HZ Gigabyte 8800GTS 512MB Viewonic VP930 תודה, עמית
-
- 2 תגובות
- 650 צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי?3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?עדיף לחסוף אבל אם זה פוגע בביצועים אל תחסכו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?400-700 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.BF3 , COD 7, APB -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).אין לי מושג אבל המסך זה מסך acer x193w -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?כמה שיותר …
-
- 4 תגובות
- 650 צפיות
-
-
*עריכה: האנגלית נמחקה" היי אני מעוניין לקנות מחשב נייד ויש לי שלוש אופציות בנוגע לכרטיס מסך : X3100 Nvidia GeForce 8400M GS 128M Nvidia GeForce 8600M GT 256M ההבדלים בין הכרטיסים הלא מובנים הוא של 100 דולר זה שווה את ההשקעה ? או שבכלל בשביל תוכנות גרפיקה עדיף ללכת על מעבד יותר טוב ולהשאר עם הכרטיס המובנה? למיטב ידיעתי הכרטיס המובנה "גוזל" כ 284M , כי אין לו זיכרון משלו ולכן זה יוריד באופן אוטומטי בביצועים (בגלל שיהיה פחות זכרון). שאר המפרט: T7500 2GH 800MH FSB 4M CACHE 2GB 667MHZ 120GB 5400RPM היה ואני הולך על המובנה , איזה פריט כדאי לשפר? נ.ב המחשב הוא למטרת עיבוד גרפי .
-
- 2 תגובות
- 650 צפיות
-
-
אשמח עם תביאו חוות דעת על מחשב נייד לסטודנט לצורכי גלישה ועבודות עם אופיס בלבד במטרה שיחזיק מעמד שנתיים או יותר. HP Compaq Presario CQ61-140EJ NP832EA T4200 2.16GHz 3072MB 250GB 15.6 מחיר 2,990 ש"ח מעבד: Intel® Pentium® dual core processor T4200 מעבד 2.16GHz מהירות 1 MB רמה 2 זכרון מטמון זיכרון: 3072MB (1X2048 + 1X1024) נפח 667MHZ מהירות זיכרון 0 חריצי זיכרון פנויים 2 חריצי זיכרון נגישים 3GB קיבולת זכרון מקסימלית איחסון: 250GB גודל דיסק 5400 RPM מהירות דיסק כוננים: YES DVD Multi Burner מסך: Single channel LVDS HD BrightView סוג 15.6" גודל 1366x768 רזולוציה Yes מצלמה תקשורת: YES מודם 56K 100/100 LAN משולב אתרנט כרטיס רשת 802.1…
-
- 0 תגובות
- 650 צפיות
-
-
היי. המחשב של ההורים שלי החליט למות והם בתגובה החליטו שהגיע הזמן לקנות אחד חדש. הם לא עושים איתו הרבה מעבר ללגלוש באינטרנט, קצת מוסיקה ולפעמים לראות איזה סרט, ככה שדרישות הביצועים לא ממש קיימות. אבל, מה שכן חשוב להם הוא שהם יוכלו לשלם במספר גדול של תשלומים (עזבו, לא נכנס להגיון של זה). עכשיו, בצורה לא נחמדה מצידי, המטרה שלי היא להשיג להם מחשב שידרוש כמה שפחות התערבות מצידי מעבר להתקנה הראשונית של התוכנות (אני משער שכולנו פה מחלטרים כטכנאי מחשבים של כל המשפחות שלנו), ככה שחשוב לי שהחנות תהיה אמינה, נחמדה וקרובה (באיזור חיפה) "אם וכש" יהיו בעיות. אז אחרי ההקדמה הזו, אני אספר שנתקלתי במפרטים הדיי דומים האלה באתר של נעה מחשבים (שאני מאוד מחבב): 1. http://www.noacomp.co.il/Pro…
-
- 0 תגובות
- 650 צפיות
-
-
תשאירו דעות על המפרט בבקשה או שילחו מפרט טוב יותר (intel) מה דעתכם על המפרט הבא? מאוזן?? [attachment deleted by admin]
-
- 7 תגובות
- 650 צפיות
-
-
מפרט ב5K שיהיה עם מעבד כפול ליבה 64ביט לא לOC אלא למשחקים ציוד היקפי צריך, ללא מסך. תודה
-
- 1 תגובה
- 650 צפיות
-
-
שלום , אני מעוניין לקבל המלצה למחשב נייד חזק (לצרכי עבודה) עם מסך 17" ומעלה ( לא מפריע לי המשקל שלו ) תקציב עד 7,000 תודה
-
- 3 תגובות
- 650 צפיות
-
-
אני רוצה לשדרג את המחשב שלי .. המפרט בחתימה ... את מה אתם אומרים שווה לי לשדרג... אם בכלל..
-
- 5 תגובות
- 650 צפיות
-
-
ערב טוב. זקוק לנייד לשימושים כללים (אינטרנט, אופיס, קצת סרטים, לפעמים עריכת וידאו או קצת פוטושופ, לא משהו רציני, משחקים - גם לא משהו רציני, בד"כ לא, אבל אם כן, דברים ברמה של FIFA ). אחרי שקראתי הרבה המלצות פה בפורום, כבר גמלה בליבי ההחלטה לחרוג מהתקציב, ולרכוש Dell studio 1537 p8400 (סתם כי יש לי חיבה לג'אדג'טים ולמחשבים חזקים). אבל אז ראיתי את ההצעה הזו: מחשב NEC: http://www.lifelaptops.co.il/sale.asp?pid=19 כדי לערוך השוואה קצת יותר הגיונית, השוויתי אותו עם dell inspiron 1525 הבא: http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-1525-t8100.htm איפה הקאטץ? איפה הפער של 1000 ש"ח בין המחשבים? לשניהם אותו מעבד, אותו גודל מסך, אותו משקל, אותן יציאות, סוללות מקבילות.. 1000 ש"ח (שה…
-
- 0 תגובות
- 650 צפיות
-