ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,396 דיונים בפורום זה
-
שלום, לאחר שהמחשב הנוכחי שלי שבק חיים, החלטתי להתחדש במחשב חדש. אשמח לעזרתכם. * מטרות המחשב? תכנות, צפייה בסרטים, אינטרנט ואופיס * גודל המסך? עדיפות ל14 אך ניתן גם 15.6. לא משנה מאט או מבריק * רזולוציית המסך? לפחות HD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? כמה שפחות, אך לא כזה קריטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 3-4 שעות לפחות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? אין צורך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 GB לפחות * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיף אך לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא HP! * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם - אחריות ל-3 שנים…
-
- 0 תגובות
- 760 צפיות
-
-
להלן המפרט שבניתי עד עכשיו, אשמח אם יש למישהו המלצות. הסר כמות. מוצרים סה"כ ASrock ConRoeXFire-eSATA2 Intel 945P Socket 775 565 ש"ח LG GSA-H12N x18 Multi DVD-Recorder Black Bulk 210 ש"ח Leadtek Quadro FX 560 PCI-e 128MB GDDR3 1,350 ש"ח Western Digital 250GB 3.5 7200Rpm 16Mb Buffer SATA II WD2500KS 443 ש"ח Twinmos DDR2 667 1GBX2 1,380 ש"ח Compucase 6C60 Black Midi Tower True 300Watt PSU 310 ש"ח Intel Core 2 Duo E6300 1.86GHz 2Mb BOX 1,050 ש"ח סה"כ 5,308 ש"ח האם שווה להשקיע עוד 300 ש"ח על E6400 ? עריכה: כבר קניתי אותו. תודה רבה על העזרה
-
- 0 תגובות
- 667 צפיות
-
-
שלום לכולם . יש לי מחשב נייד של LG R405 S ומאז שהתקנתי את ה7 אני רואה מטושטש לא ברור ותמונות אני רואה ממש גרוע. שמתי לב שבמנהל התקנים המסך שלי מוגדר GERNIC PNP MONITOR . הוא לא מצא לו דרייבר . עכשיו באתר של LG לא מצאתי דרייבר למסך שלי... מה עושים?
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי לכולם, ערב טוב. אני סטודנט שזקוק למחשב נייח חדש. משיטוט קצר ברשת, הבנתי שזה ה-מקום להתייעצות ובניית מפרטים, אז ככה: השימוש במחשב יהיה בסה"כ סטנדרטי, ויכלול לרוב עבודה משרדית, כשהדבר הכי כבד שהמחשב יצטרך להריץ יהיה ככל הנראה 2 סרטי HD (כבדים) במקביל. בכל זאת, אשמח לקחת קצת אקסטרה ולוודא שלמחשב יהיה 0 תקיעות בכל שימוש - ככה שנגדיר שאשמח אם המחשב יוכל להריץ באופן חלק משחקים יחסית חדשים, כמו לדוגמא ג'י.טי.איי 5. 1. מה התקציב המקסימאלי --------------3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? -------- לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? --------------500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ספציפיקציות שה…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
טוב , ניצלתי את הלילה לנסות להרכיב לעצמי מפרט למחשב. המטרה העיקרית של המחשב היא משחקים ופוטושופ. מעבד AMD Athlon 64 X2 6000+ Socket AM2 Box ¤857 http://skypc.co.il/product.asp?pid=AMD1169 לוח אם ASUS M2N-E ¤511 http://skypc.co.il/product.asp?pid=31575 כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 320GB ¤410 http://skypc.co.il/product.asp?pid=3200AAKS זכרון OCZ DDR2 2048MB (1024MBx2) 667MHz CL4 Special Ops ¤409 http://skypc.co.il/product.asp?pid=OCZ2SOE6672GK כרטיס גרפי ALBATRON nVIDIA Geforce 8600GT 512MB DDR3 PCIe ¤788 http://skypc.co.il/product.asp?pid=8600GT5 צורב LG GSA-H62N X18 DVD ¤170 http://skypc.co.il/product.asp?pid=GSA-H62N מארז כולל ספק HEC 6A19B 400W ¤384 http:…
-
- 8 תגובות
- 538 צפיות
-
-
-
שלום לכולם, לאחי היקר יש יום הולדת ואני רוצה להפתיע אותו במחשב חדש. תקציב כ - 4200 ש"ח, עיסוקים עיקריים שלו במחשב משחקים כבדים ברזולציות גבוהות, והורדת סרטים בלו ריי תעזרו לי כי בבקשה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, וסרטי HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי מלחמה call of dutyעוד משחקים די כבדים -מהי הרזולוציה הטבעית (מ…
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן, הרכבתי את המפרט הנ"ל והייתי רוצה לקבל חוות דעת, מה הייתם משנים, מה הייתם מוסיפים. סה"כ התקציב הוא 2800 ש"ח. מתוכנן בו אוברקלוק מקסימלי יציב אפשרי 795 - E8400 MSI P45 Neo-F- 385 2x2GB OCZ Reaper HPC Edition -540 500GB Seagate 32MB - 273 CoolerMaster 690 - 340 Corsair VX450 - 360 scythe infinity-205 כל זה - 2800 ש"ח ב-KSP. למה KSP ? כי אני צריך זול, כמה שיותר להוציא בכמה שפחות כסף. הבנתי שה-MSI הוא אוברקלוקר טוב במחיר נמוך, המעבד כמובן אובר טוב, והזכרונות זה אני ראיתי הכי נורמאליים שיש שם. מה אתם אומרים?
-
- 3 תגובות
- 571 צפיות
-
-
אהלן, אני צריך מפרט למחשב ביתי לצורך Office, אינטרנט, מולטימדיה (סרטים ומוזיקה) וכו' בעלות של עד 2000 ש"ח. לא למשחקים ובטח שלא ל-OC. אנא הרכיבו מפרט למחשב בלבד ללא מסך או ציוד היקיפי (כגון מקלדת, עכבר, רמקולים). עדיפות להרכבת מפרט מלוגיק, ואם לא, אז שיהיה מחנות אחת, ולא בתפזורת. תודה.
-
- 0 תגובות
- 570 צפיות
-
-
מבקש המלצה למחשב עבור תלמיד תיכון שלומד תכנות ומשחק במחשב 20% מהזמן, אבל לא מדובר במפלצת גראפיקה. צריך גם מסך בסביבות ה22". הכי חשוב שיהיה מחשב אמין, שלא יצטרך להגיע לתיקון תוך שנה-שנתיים. תודה רבה לעוזרים 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? סביב ה200 ש"ח אבל רק אם השיפור משמעותי. גמיש. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? 80% ללימודים, עבודה עם office. 20% משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Office וגלישה באינטרנט תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג,…
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
תמיכה טכנית פתח דיון חדש 1 …
-
- 18 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
.1 מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? כרטיס אשראי 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים כבדים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי. צריך הכל. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? רצוי שהמחשב יהיה שקט, אין העדפה בקשר למארז. 7…
-
- 11 תגובות
- 627 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימלי? אין תקציב מקסימלי מוגדר. התקציב בערך הוא כמחיר המפרט הנ"ל אם אפשרות לחריגות מוצדקות. 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? גיימינג כבד, סרטי HD, סרטים, עיצוב גרפי (2D). א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. Photoshop, Flash... ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה. לא. ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. מעוניין בקניית מסך FHD. 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך? כן. 24". 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים. 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? חשוב, אך לטיב הקירור…
-
- 4 תגובות
- 647 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5500 שח , גמיש מעט לחריגות 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים בעיקר, לדוגמא Assassin creed , the witcher, horizon zero dawn, godfall 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? יש צורך במסך בלבד (עדיפות למסך IPS עם זמן תגובה של 1ms וקצב רענון של 144hz) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) צריך הכל חדש 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? רצוי שיהיה שקט אבל לא מאוד קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות …
-
- 5 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום, אני מתכנן שדרוג של המחשב שיש לי כרגע. דיסקים קשיחים, צורב וכרטיס קול כבר יש לי מהמחשב הקודם. אני חושב לשמור גם על המארז (זה מה שיש לי היום). השבוע קניתי (כי היה במבצע מטורף) כרטיס מסך VisionTek Radeon 1950 Pro 256MB ואת הזכרון הזה. אני לא בטוח אם אני רוצה AMD או אינטל - אין לי העדפה מיוחדת לאף אחד מהם. אני יודע שלאינטל יש היום מעבדים עם 4 מגה cache ול-AMD לא, אני לא בטוח כמה זה אמור לשנות לי... אשמח אם תעזרו לי להחליט. אני חושב שליבה מרובעת זה קצת מיותר (אלא אם תסבירו לי למה אני טועה). בפעם האחרונה שקניתי מחשב, אינטל היו יקרים ב-50% עם ביצועים זהים או גבוהים בצורה זניחה יחסית. אם זה עדיין המצב, אני אעדיף AMD. בלוח אם אין לי צרכים מיוחדים. כרטיס קול כבר יש לי (x-fi x…
-
- 4 תגובות
- 698 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, אני מבקש את חוות דעתכם לגבי המפרט המופיע בתחתית ההודעה. אופי השימוש המיועד למחשב הוא: 1. מה התקציב המקסימאלי: 3100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב : שימוש כללי: אופיס, אינטרנט, צפיה בסרטים, עיבודים גרפיים באמצעות FS ומשחקים בסיסיים 3. האם יש צורך בציוד הקפי ? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט ? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 ? 7 6. האם מתוכנן אובר קלוק ? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ? כן WINDOWS 7 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית ? לא 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? לא 10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? המחשב מתוכנן להיות בשימוש כ 4-5 שנים אם אפשרות לשדרוגים קלים בעתיד המפרט: מעבד: Intel Quad Core I5 2500 Quad …
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, 1. מה התקציב המירבי? 8K 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תכנות (עבודה), משחקים (שירוצו ברמה גבוהה) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? נראה לי שאני צריך להחליף מסך... הרזולוציה הנוכחית שלי היא מקסימום 1080P 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט …
-
- 3 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אהלן, אני שוקל לקנות DELL LATITUDE E7440. ממה שאני מבין יש לו גם מקום לכונן הארד דיסק וגם MSATA מתוך http://www.notebookcheck.net: מה שרשום זה עם קונפיגורציה של הארד דיסק רגיל. "the 2.5-inch slot (7 mm height, occupied), the WLAN module as well as an empty mini PCIe/mSATA slot. Attention: The latter is already occupied by a WWAN module in some configurations." "If you are willing to spend more money you can remove all those points of criticism. For instance, the notebook can be configured with mSATA SSDs up to 256 GB" אם אני קונה את המחשב עם SSD, אני יכול להוסיף עוד ב-MSATA או שהוא תפוס על ידי הכרטיס רשת? יש לכם חוות דעת נוספת על המחשב?
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 לא כולל ציוד היקפי 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג, הרבה סינגל פלייר 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? משהו באמצע 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין העדפה מיוחדת 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ווינד…
-
- 20 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן, מחפש מחשב למטרות לימודים בלבד, קרי אינטרנט ואופיס ולא יותר מזה. לא צריך משחקים בכלל. * גודל המסך- גודל סביר שיאפשר עבודה בכיתה, סביבות 13 אני מניח. יש לי מחשב נוסף בבית, כך שאני לא צריך אותו לעבודות ארוכות. * משקל רצוי- סביבות הקילו, שניים. * זמן סוללה- זמן סביר שמתיישב עם הדרישות הקודמות. כונן קשיח- שוב, מינימלי, לאחסון מסמכים. * כונן CD/DVD? - סידי, עדיף עם צורב. * כונן Bluray?-לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית -לא לא פוסל קנייה של מחשב יד שנייה, ואשמח גם להמלצות בכיוון הזה. תודה!
-
- 2 תגובות
- 636 צפיות
-
-
אם יש לכם 1400 דולר מיותרים ותיאבון למשחקים, זה המחשב בשבילכם. המפרט שלו: -מעבד quad-core Intel Core 2 Extreme QX9300 2.53GHz, 12MB cache -מערך CrossFireX עם שני כרטיסי מסך HD3870 -שני HDD של 500GB(לאחסון של 150 משחקים או 250 סרטים) -4GB של זיכרון DDR3 1066MHZ -מסך 17' -כונן Blu-ray כמובן. -כרטיס טלוויזיה מובנה -מערכת הפעלה ויסטה 64bit
-
- 23 תגובות
- 2k צפיות
-
-
Intel Core 2 Quad Q8300 2.5Ghz Tray Gigabyte GA-P55M-UD2 P55 CHIPSET Corsair 2GB Kit DDR3 1333Mhz PC3-10666 CL9 Core I5 WD 500GB 7200RPM 16MB Sata2 AAKS WD5000AAKS GigaByte GeForce 9500GT 1GB GDDR2 PCIe CompuCase 6K31 Black + Hec-400VN (ספק 400 וואט בא בתוך המארז) סה"כ מחיר: ₪ 2,582.00 מה אתם אומרים? יש לי העדפה חזקה לאינטל ו nvidia , אז מצאתי רכיבים טובים ועדיין לא יקרים מידי.... מחשב להכל...משחקים, ניגון HD, אם נוסיף עוד 1G יהיה מעולה גם להרצת מכונות וירטואליות. אבל גם 2G יספיקו....פשוט לא ירוץ משחק במקביל.
-
- 2 תגובות
- 566 צפיות
-
-
אז לפני 3 ימים קניתי את המחשב בארה"ב, הבאתי אותו לארץ והכל עבד מעולה. הבעיה התחילה אתמול: פתאום הופיע פס אופקי על המסך. חשבתי שאולי זה נבע מהתחממות או משהו כזה, אז פשוט המשכתי לעבוד ואז הופיע עוד אחד. אז כבר נבהלתי התחלתי לקרוא על זה ברשת. חלק אמרו שהבעיה היא בכרטיס המסך והציעו להתקין דרייבר חדש. עשיתי את זה לזה לא עזר. ניסיתי סיסטם רסטור - לא עזר. ניסיתי לכבות את המחשב ל-12 שעות - לא עוזר. חשוב לציין שעדיין מדי כמה דקות נוספים לי עוד ועוד פסים. ריסטרטים לא עוזרים והפסים נשארים באותו המקום כמו לפני הריסטרט. בנוסף, כשמסתכלים ממש מקרוב, אפשר לראות שכל כמה מילימטרים יש פסים כאלה על כל המסך אבל ממש ממש חלש. צירפתי תמונה: http://imageshack.us/f/855/dsc0001xon.jpg/ יש לכם הצעות…
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מחשב נייד מחול , אשמח לקבל חוות דעת , לא מצאתי דגם זה בארץ. מיועד ללצפייה בסרטים אופיס מולטי טסקינג . המחיר המבוקש הוא : 2700 ש"ח ASUS F3E 15.4/T8300/DVDRW/320G/2G/W/B/F/noOS Model ASUS F3E - AP367 procesor Intel® Core2 Duo T8300 (2.4GHz, 3MB, FSB 800MHz) 15.4" WXGA (1280x800) ColorShine 2048MB (2x1024) MB DDRII 667 chipset: Intel® GM965 Express 320GB SATA,5400rpm DVD Super Multi DoubleLayer WiFi 802.11a/g/n, LAN 10/1000, BlueTooth v2, modem 56kb/s Intel® GM965 (GMA X3000) TouchPad /S/PDIF, 1xmikrofon, 1x TV-Out (S-video), 1x VGA, 1x RJ-45, 1xRJ-11, čtečka karet 8v1 (MMC/ SD/ Mini-SD /XD/Memory MS-Duo/MS-Pro-Duo), 4x USB 2.0, FireWire, CMOS kamera 1.3M, ExpressCard sl…
-
- 4 תגובות
- 860 צפיות
-
-
שלוםם יש לי מחשב נייד: HP Pavilion dv6515ej ונישבר לי המטען וניגמר לי האחריות ואני רוצה ליקנות מטען חדש ואני לא יודע איפה וזה לא מטען רגיל של HP זה מטען מיוחד שהוציאו בישביל המחשב הזה ניסיתי בכמה חנויות בתל אביב ואין להם כזה מטען אז כניראה שהוא דיי נדיר בארץ אני צריך שתגידו לי איפה אני יכול ליקנות את המטען... זה דחוףףף תודה לעוזריםםם
-
- 3 תגובות
- 695 צפיות
-