עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. היי. אני עומד לפני קניית מחשב נייד. עיקר העיסוק שלי עם המחשב הוא עריכת תמונות בפוטושופ. מוזיקה לשמיעה ווידאו לצפייה גם, אבל ההתמקדות שלי היא על הצרכים שנוגעים לעריכה כי זו העבודה שלי. חיפשתי קצת באתר של דל, <בתקציב, כאמור, של סביבות ה1300$.> וראיתי שני מחשבים שנראו לי מתאימים ובמחירים נמוכים, והוספתי עליהם זיכרון מעבד ומסך. בגדול נראה לי שאני אקנה אחד משני אלו, אבל עדיין לא החלטתי מה. הראשון הוא: אינספריון 1420. כשאני מוסיף לו זיכרון: 3GB Shared Dual Channel DDR2 at 667MHz, מעבד: Intel® Core 2 Duo T7250 (2MB cache/2.0GHz/800Mhz FSB, ומסך: High Resolution, glossy widescreen 14.1 inch display (1440x900. <בנוסף צורב dvd, בלוטוס> וזה יוצא לי בערך 1300. השני…

• 0 תגובות
    • 583 צפיות
  2. שלום לכולם. זהו מפרט שבניתי מארז 400W 6A21B COMPUCASE מעבד אינטל Q6600 CORE2 QUAD לוח ג'יגהבייט GA-P35-DS3L דיסק קשיח 250GB 16MB S2 SEAGATE זכרוןוDDR2 4096MB 800MHZ CL4וG.Skillו הכ.מסך SAPPHIRE X2600PRO 512MB צורב SATA DVD +- DL X18 אל פסק 600VA ADVICE+תוכנת הורדה המחשב אמור לשמש לעבודות גרפיקה וקצת תלת מימד. ממש לא קטע גיימרי. ובכן, השאלות הן. 1. האם יש לי פה צוואר בקבוק משמעותי או שזה בסדר. 2. האם יש פה גלגלים חמישיים - חלקים שהמערכת לא מנצלת, וכדאי היה לשפחת אותם... 3. עד כמה הגודל של הזיכרון מאיץ תהליכים לעוממת זיכרון 2GB, והאם בעתיד יהיה כדאי להוסיף עוד זיכרון, או שהמחשב בקושי ינצל את זה. 4. לשיטת החבר'ה שאומרים שזיכרון במהירות 800 רלוונטי רק ל OC, ובהנחה שאני לא…

• 4 תגובות
    • 560 צפיות
  3. שבוע טוב, לאחר שיטוטים רבים באינטרנט ובחנויות אני עדיין לא מצליח למצוא את האיזון בין השקעה כספית לנצילות המערכת. 1. בראשי מוצגת דילמה בין מעבד כפול למרובע שפורטה פה הרבה בנושאים ספיציפים אך תחום הדו-מימד (עבודה על תמונות) קצת נשכח ואשמח אם תסכימו להרהר איתי. כעת אני נוטה לכיוון המרובע. 2. ביקורות טובות הוצגו לגבי המסך 2209WA אך לא הצלחתי למצוא מתחרה באותו סכום כסף שאני אוכל להתלבט לגביו והאם יש למישהו הצעה למסך שאפשר להחליף. 3. במארז אני קצת אבוד (בחנות שהלכתי אליה הם הרכיבו מארז משלהם ולא חברה מוכרת, האם כדאי?), אם מישהו יכול לעזור פה אני אשמח. 4. כל תיקון או הערה אני גם אשמח. מסך:DELL ULTRASHARP 22" (E-IPS PANEL) 2209WA - זמין במלאי מחיר: ¤1383 מעבד:INTEL CORE 2 QUAD S…

• 6 תגובות
    • 676 צפיות
  4. אממ אחותי לומדת עכשיו במכללה והיא צריכה מחשב לעבודות.. התכתבויות וכל השטויות האלה.. מן הסתם כרטיס מסך חזק היא בכלל לא צריכה.. למישהו יש הצעות למשהו טוב.. תקציב אממ.. 5000 נגיד.. זה לא אומר שצריך לנצל את כל ה - 5000 כן חח.. אממ ותכללו גם מקלדת, רמקולים ועכבר.. תודה מראש, אלכס. *עריכה* שכחתי להוסיף.. מסך LCD..

• 9 תגובות
    • 590 צפיות
  5. שלום לכולם, לפני מספר חודשים קיבלתי מפרט מ TMSFOX : Intel Core 2 Duo E7400 2.8GHz 3Mb 1066MHz TRAY, יחידות 1 ¤615 COOLER MASTER DI5 CPU COOLER, יחידות 1 ¤49 Gigabyte GA-EP43-DS3L P43 Chipset, יחידות 1 ¤455 CoolerMaster Sileo 500 RC-500-KKN1-GP, יחידות 1 ¤399 Glacialtech 120mm Case Fan Two-Ball, יחידות 1 ¤35 SeaSonic 400W SS-400ET-APFC-F3, יחידות 1 ¤271 G.Skill DDR2 4096MB 800MHZ 2GX2 CL5, יחידות 1 ¤270 Western Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 7200rpm 16MB Hard Drive , יחידות 1 ¤325 Sapphire ATI Radeon HD4770 512MB DDR5 PCIe, יחידות 1 ¤584 LG DVD-RW X22 Sata Black GH22NS, יחידות 1 ¤135 סה"כ יצא 3138 ש"ח. אבל מסיבות כאלה ואחרות, לא יצא לי לקנות את המחשב... כמו שאתם שמים לב, י…

• 5 תגובות
    • 834 צפיות
  6. Started by kobi3797,

שלום הייתי רוצה הצעה למפרט מחשב בסכום של עד 4000, הדרישות החשובות ביותר: שקט- כולל הדיסק הקשיח שמרעיש גם הוא. מהיר- מהבחינה של אפשרות לפתוח כמה תוכונות בו זמנית בלי איטיות מעיקה. אמין. שאלה בנושא: קניתי מסך LCD לבית רציתי לדעת אם צריך משהו מיוחד במחשב בכדי לחבר אותו למסך? כי בשלט של המסך יש לחצן [PC] שמעביר אותך כביכול לצפייה במחשב דרך המסך. תודה

• 9 תגובות
    • 797 צפיות
  7. שלום לכולם :-) אני מעוניין לקנות מחשב חדש עם דגש על כוח עיבוד (מעבד i5 750) כדי לעבוד עם קידודי וידאו ותוכנות גרפיקה. התבססתי על המפרט המומלץ שלכם ("All Around Mainstream ללא ציוד הקפי" בעלות של 4650), הורדתי כמה דברים שלא נחוצים ושיניתי את לוח האם (לטעמי הלוח של אינטל היה פשוט מדי, והלוח של ג'יגהבייט כאן יותר רציני). אשמח לחוות דעתכם על המפרט. האם כדאי להשתמש בלוח אם שבחרתי? האם יש משהו מומלץ יותר? האם כדאי לשים 3 סטיקים של ראם כדי לקבל טריפל צ'אנל? אשמח לטיפים והמלצות. המפרט (המחירים הם מחירים ממוצעים מזאפ) מעבד Intel Core i5 - 750 - 2.66GHz - מחיר: 1050 גוף קירור למעבד SCYTHE MUGEN II - מחיר: 230 לוח-אם Gigabyte GA-P55-UD3R - מחיר: 750 זיכרון Corsair TWIN3X2048-1333C9 …

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. מחפש מפרט מחשב לעיבוד תמונות תקציב 4000 שח לא מסך תקציב 4000 ש"ח ניתן לנצל את כל התקציב ניתן לחרוג בתקציב לצורך מערכת הפעלה בלבד המחשב ישמש לעיבוד תמונות בתוכנת לייטרום ופוטושופ המסך שברשותי הוא DELL 24 אינטש חדש אין צורך בציוד היקפי רצוי עם כרטיס גרפי איכותי וכונן SSD רצוי עם מערכת הפעלה ווינדוס 8 יתכן שישודרג בעתיד רצוי בחיבור ההתקנים החדישים כולל USB3 ןחיבור HDMI

• 1 תגובה
    • 466 צפיות
  9. Started by ViPeRT,

שלום לכולם! אחותי מתחילה קורס לעיצוב גרפי ואני מחפש מחשב בשבילה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עיצוב Photo Shop, פיתוח אתרים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Photo Shop ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא משחקים רציניים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080 1920X -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיות…

• 1 תגובה
    • 774 צפיות
  10. שלום לכולם, אני מתלבט אם להרכיב מפרט מחשב או לקחת עמדת עבודה מוכנה כמו HP Z230 Workstation. אשמח לקבל את המלצתכם ! 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג, עד 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Photoshop, illustrator וכן הלאה, כל תוכנות הגראפיקה החזקות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? SSD - אשתמש ב EVO 840 5. עד כמ…

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  11. אחרי קריאה מעמיקה כאן, וחפירה בעוד אתרים הגעתי לרשימה שמהווה פשרה בין הרצון ליכולת המימון. אני משדרג מ-CS2 ל- CS5 ויחד עם זה מחילף את הפלטפורמה למשהו קצת יותר חדיש. לא התייחסתי ממש למארז ולספק מתח - אלה יותאמו על ידי החנות/מעבדה שאני סומך עליהם. עיקר המיקוד הוא על המעבד וכרטיס המסך. מסך יש לי כבר מינואר 2009 - EIZO דגם S2231W. מאוד מרוצה ממנו, אגב, עלה בזמנו 3000 ש"ח כולל מע"מ והיה בבחינת "מסך מינימום...." והנה המפרט: -מעבד: Intel Core i5 650 Socket 1156 3.2Ghz Tray -לוח אם: Gigabyte GA-H55M-S2 H55 CHIPSET -זכרון: Kingston 2GB DDR3 1333Mhz CL9, יחידות 2 סה"כ 4 ג'יגה -כוננים – 2 של 500 ג'גה כ"א: WD 500GB 7200RPM 16MB Sata2 AAKS WD5000AAKS, יחידות 2 -כרטיס מסך: GigaByte GeF…

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. 1. תקציב מקסימאלי - 2000 - לנסות לחסוך. ניתן לחרוג עד 500 ש"ח 2. שימושי המחשב: בעיקר בניית אתרים (הפרנסה שלי) ומעט עבודות לדפוס. מבחינת תוכנות: פוטושופ (עיקרי - לבניית אתרים ולטיפול בתמונות בפורמט raw) אילוסטרייטור ואינדיזיין (יותר נדיר). כרגע משתמש ב-cs3. אם אפשר לשדרג ל-cs5 ולהשאר במגבלות התקציב - מה טוב. לא מיועד למשחקים בכלל. רואים סרטים (חלק קטן מהם ב-hd) המסך שלי ברזולוציה של 1680*1080 3. אין צורך בציוד הקפי ממש. אולי מקלדת שקטה מאוד, אם יש לכם משהו מומלץ. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מסך 5. השקט די חשוב לי - 8 מתוך 10 הייתי אומר 6. לא מתוכנן אוברקלוק 7. צריך שהמחשב יהיה מורכב. חשבתי להתקין בו בעצמי וינדוז 7 גרסת 64 ביט 8. אני גר בירושלים, אין לי חנות מו…

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by Editing,

אם ב10 אלף אפשר להביא מפרט שיתמוך בעריכת וידאו ב4k אז יהיה מעולה, אבל אם לא אז שתהיה לי אפשרות שדרוג עתידית. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10 אלף ש"ח, חריגה, תלוי עד כמה זה משמעותי. 2. מה שימושי המחשב: עריכה גרפית, עריכת וידאו - תוכנות אדובי למינהם, אפטר אפקטס, פריימר, פוטושופ וכו'... 3. האם יש צורך בציוד הקפי : לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? הבנתי שזה מומלץ בשביל לשפר ביצועים, אז כן, אם אצטרך. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מח…

14. מה אתם אומרים על המפררט הזה P4 3.0 Ghz s-775 2x1m cache dual core 2030 שח P5LD2 DELUXE dual core 945p sata2 1100 1GB supertalent DDR 2 667 550 sapphire ATI redeon X800 GTO 256mb DDR 2 pci E 1190 WD 160GB SATA 2 7200 RPM 8MB BUFFER 530 DVD RECORDER nec +_ RW X16 dual X8 265 תכתבו שינויים במסגרת המחיר עם חלקים יותר טובים לאיזה חברות שאתם מוצאים יותר טוב........ כל מה שכתבתי זה מפרט כללי שאני חושב שיכול להיות טוב לתוכנות 3d שאני משתמש אם משהו יכול לתת לי מפרט מחשב קומפלט (הכל כולל הכול) שיהיה חזק אני מוכן להשקיעה עד 7000 שח כולל מסך .

• 2 תגובות
    • 669 צפיות
  15. למסעדה שאני פותח בקרוב, אני צריך מחשב שאליו יחוברו רמקולים לצורך מוסיקה וגם כ-4 מצלמות אבטחה. שימושים בסיסיים ביותר, אם כי אין לי מושג איזה כח עיבוד\זיכרון\דיסק קשיח אני צריך בשביל להקליט מ-4 מצלמות במקביל. למחשב ולתקציב, יש להוסיף מסך, מקלדת ועכבר בסיסיים ביותר. תודה!

• 5 תגובות
    • 883 צפיות
  16. ראתי את המפרט המופיע ב: http://www.hwzone.co.il/specslist/view/103/ אני חושב שמה שיתאים לי היא האופציה השניה עם הכרטיס הגרפי, אך בגלל מגבלת התקציב אני אוותר על הדיסק הקשיח השני המופיע בהצעה. ראיתי כי התאריך של ההמלצה הוא מלפני שלושה חודשים, רציתי לדעת אם מאז היו אילו שהם שינויים משמעותיים שאני צריך לקחת בחשבון כגון ירידת מחירי המעבדים וכו', ואם כן אז אם יש אלו שהם שינויים שאני יכול להכניס שיכנסו במסגרת התקציב? המחשב מיועד בעיקר לעבודה לסטודנט, עם תוכנות דו מימד, אך בכל זאת אני מעדיף לשמור על כרטיס מסך נפרד.

• 3 תגובות
    • 590 צפיות
  17. Started by shaigot,

היי מעוניין לקנות מחשב חדש לצרכי עריכה גרפית, תקציב עד 10k (ללא מסך), תוכנות בשימוש: Adobe Premiere Adobe Photoshop Adobe After Effects תודה שי

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. שלום לכולם , אני חדשה פה ואשמח לעזרתכם בקניית מחשב חדש 1. מה התקציב המקסימאלי? 5k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עריכה גרפית , סרטי 4k , יציאת HDMI2 . א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).CS6 ועוד כמה תוכנות כבדות ! ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות, בעתיד יחובר גם מסך UHD 3. האם…

• 35 תגובות
    • 6.8k צפיות
  19. שלום! המחשב ישמש לתוכנות עריכה גרפית: פוטושופ, פריהנד אילוסטיטור וכו'. אין צורך בכונן DVD/ דיסקטים ואני רוצה HD אחד של 500GB. כמו כן, אני רוצה שתהיה יציאת TV-Out. המחשב לא מיועד ל-OC. ואני מעוניין בהרכבה של המחשב. תודה מראש!

• 5 תגובות
    • 947 צפיות
  20. היי לכולם. אח שלי התחיל ללמוד במכינה לעיצוב והוטלה עלי המשימה לקנות לו מחשב מתאים. התקציב יכול להגיע 4500 שקלים. אני לא סגור על אף אחד מהחלקים שנמצאים. רק דבר אחד אני יודע... לא קונים צורב של LG. Core 2 Quad Q8200, 1333MHz, s775, 4MB 1 950 950 Asus P5QL-E 1 590 590 Western Didital WD6401AALS 2 380 760 OCZ Model‎ ‎OCZ2P8004GK 2X2GB 1 300 300 Antec Three Hundred ATX Mid Tower Gamer Black Case (No PSU) 1 300 300 Thermaltake‎ TR2 Power W0101 550W Silent (24pin) 1 420 420 Asus DRW-2014L1T DVD±R x20 LightScribe Black Sata 1 160 160 Asus HD 4870 512MB GDDR5 DX10.1 HDTV 2xDVI PCI-E 2.0 1 1190 1190 0 Total computer price 4670 אני אשמח לכל תגובה או עצה... תודה רבה מאוד ארז (ו…

• 6 תגובות
    • 634 צפיות
  21. יש עדיפות ל INTEL

• 6 תגובות
    • 792 צפיות
  22. שלום לכולם, אני סטודנט לעיצוב תעשייתי והשנה אמור להתחיל לעבוד עם תוכנות כמו solidworks ו 3DMAX. אני מתכנן לקנות מחשב (נייח) והתקציב הוא 6000 ש"ח פחות או יותר. לאחר שעברתי בחיפושים על הפורומים והתייעצתי רבות עוד לא קיבלתי ממש את התשובה למה בדיוק אני צריך, למשל: 1. כרטיס מסך- להסתפק בכרטיס ג'י פורס טוב או ללכת על קוואדרו, ואם כן אז איזה? 2. על מה עוד כדאי לשים דגש? מעבד, זכרון וכו... 3.צריך ציוד היקפי, אין דרישות מיוחדות ולכן עוד לא מצאתי את המפרט המתאים.. המחשב לא אמור ליהיות למשחקים, אבל גם לא רק לעבודה. אשמח להצעות ותגובות תודה מראש, גיא.

• 6 תגובות
    • 762 צפיות
  23. אני לא בטוח אם זה הפורום המתאים אבל אני אנסה. המחשב מיועד לחבר שעובד כעורך סרטים. התוכנות שהוא עובד איתן הן: 1.After effects 7. 2.canopus edius 4. 3.Photoshop CS2. 4.Adobe Encore 2. מפרט המחשב שיש לו כרגע: Pentium 2.8HT 2GB DDR 400 לוח אם של ג'יגהבייט AGP x8 Geforce 5200 AGP כרטיס עריכה - DVStorm RT - PCI 4xHD160GB IDE. מארז HEC COMPUCASE CI-6A19. יש לי מספר שאלות: מכיון שאין לו כרגע מספיק כסף למחשב חדש, את השדרוג הוא היה רוצה לעשות בשלבים. בשלב הראשון מעבד מהיר, לוח אם וזיכרון. והוא בהחלט היה רוצה לעשות אוברקלוק רציני. 1. איזה מעבד מומלץ ? אמרו לי שבשביל אוברקלוק ה4300 עדיף על ה6300 ?! 2.איזה לוח אם וזיכרון אתם ממליצים? הוא צריך לפחות 2GB. האם 667 יספיק לו או שווה לקחת כ…

• 13 תגובות
    • 919 צפיות
  24. שלום ותודה על האתר המצויין הנ"ל... לפני הכל אציין שאני מחזיק ברשותי מצלמת sony vx-1000 (הדור הראשון של ה-dvcam 3ccd, סוף שנות ה-90) ומתעתד לערוך דרך פייר-ווייר. אני מגיע מתחום הקולנוע והידע הטכני שלי בסיסי למדי (ביחס למבינים שביניכם), אז אנא היו עדינים איתי יותר מכל חשובה לי יעילות השימוש בתוכנות עריכה ופחות כל המסביב אין לי צורך בציוד היקפי מסיבות תקציביות בעיקר, לא משנה לי העיצוב וגם לא השקט, ההתקנה וההפעלהXP ייעשו באופן עצמאי (דגשים יתקבלו בברכה רבה). עברתי על המפרטים לעריכה גרפית בתקציבים שבין 3500-5000 ש"ח וצצו כמה שאלות (בעיקר לגבי המניעים לבחירה בחלקים השונים והתאימות ביניהם) כגון: האם אולי עדיף הארדיסק איכותי (כגון For RAID - 2X WD 500GB S-ATA 7200RPM 16MB B…

• 10 תגובות
    • 927 צפיות
  25. Started by tal75,

הי אני רוצה לקנות מחשב חדש, אני עורך על אוויד בבית, אני רוצה (צריך)לשדרג יש לי הרד דיסקים אז מהבחינה הזו אנחנו פטורים אני חושב על I7 לוח אם ראוי שיש עליו USB3 והרבה מקום לזכרון זכרון של 6 ג'יגה (זה צריך לבוא בשלשות? ) מארז ראוי שקט וקריר ספק כח טוב וכרטיס מסך של NVIDIA יכול להיות QUADRO אם נכנס לתקציב זה בגדול, עדיפות ללוח אם של אינטל, כי עד כמה שאני יודע הם הכי תואמים לאוויד תודה רבה

• 35 תגובות
    • 4.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים