ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,442 דיונים בפורום זה
-
שלום לחברי הפורום בבקשה המלצה למפרט מלא של מחשב HTPC המחשב נועד לעמוד ליד הטלויזיה בסלון, להתחבר לרשת הביתית ב WiFi ולמסך הטלויזיה בכבל HDMI המטרה זה הורדת סרטים והקרנתם בטלויזיה (איכות HD) וגם צפיה ישירה מהרשת גלישה באינטרנט (Facebook, YouTube) - עכבר ומקלדת אלחוטית. לא יודע האם זה קשור, אבל בעתיד גם אחבר מערכת קולנוע ביתי (רמקולים וסאב) וגם XBox לאותה טלויזיה התקציב הוא עד 3000 שח (מותר לחרוג בכמה שצריף אבל רק אם זה באמת מצריך את הדרישות שלי) כל מה שחשוב זה שקט וצפיה חלקה. נ.ב. USB3 מקדימה או מאחורה לא באמת חשוב גודל HD לדעתי יספיק 2TB. אשמח אם תעזרו בלחבר את המחשב תודה
-
- 24 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
שלום לכם, מצאתי אדם מסוים שרוצה למכור את המחשב הזה שאפרט להלן. המחיר שהוא רוצה עליו זה 1300 שח. עם שנתיים אחריות. אני מעונין במחשב זה לעבוד עם הרבה הורדות באימיול ותוך כדי בתוכנות שונות וגלישה ברשת.. לשחק הרבה AMRICANS ARMY,doom,cod4 וכאלה בסגנון. צריך שהמחשב יריץ את המשחק בנוח. אני כבר דיברתי עם הבן אדם. וזה קרוב לסגירת העסקה. כיוון שאני לא מי יודע מה מבחין בין חברות ודגמים ומהירויות. אנא ממכם תאמרו לי האם המחשב הזה אכן מספיק חזק למטרות הנל? והאם המחיר הוא שווה את המוצע? תודה רבה לכולכם. מעבד: INTEL DUAL CORE E2160 2GHZ 1MB קירור למעבד: EVERCOOLER S775 לוח אם: GUGABYTE GA-945GCMX-S2 זכרונות: 2X1GB DDR2 667MHZ SAMSUNG DUAL CHANEL KIT דיסק קשיח: WESTERN DIGITAL 250GB 7200…
-
- 5 תגובות
- 624 צפיות
-
-
האם השלט: http://cgi.ebay.com/HP-Compaq-Notebook-Laptop-ExpressCard-Remote-Control-R1_W0QQitemZ200436652574QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item2eaaf49a1e יתאים ללפטופ שלי - ASUS G51VX *יש צורך במתאם IRDA רגיל/מיוחד ?
-
- 2 תגובות
- 686 צפיות
-
-
שלום.. ברשותי מחשב נייד של טושיבה בן שנתיים.. בחודשים האחרונים ישנה תקלה במחשב שהוא קורס/נכבה ללא אפשרות של הדלקה מחדש ע"י כפתור ההדלקה. זה קורה הרבה מאוד כשאני פותח את המחשב לאחר לילה שלם במצב שינה או כשאני מפעיל אותו מאפס, אחרי 2-3 שניות של התחלת הפעולות שלו הוא קורס. רק במידה ואני מוציא את כבל החשמל מהמחשב ומחבר שוב זה עובד (אני עובד ללא סוללה). עליי לציין שהסוללה לא נטענת כראוי, פעם נטענת ופעם לא, היא מראה אותם אחוזים תמיד. המחשב כבר לא באחראיות, הדבר קרה גם כשהוא היה באחראיות - שלחתי אותו למעבדה של טושיבה בתקופת האחריאות והם החליפו צורב והרד דיסק ולא עזר.. בפעם השלישית הם אמרו לפרמט ולהתקין מחדש - לא עזר! מה יכולה להיות הבעיה?? יש סיכוי שזה הספק כח?? בגלל זה גם הסולל…
-
- 0 תגובות
- 939 צפיות
-
-
שלום חבר שלי מעוניין לקנות לפטופ חוקים ייחודיים לפורום המחשבים הניידים: תקציב: 3500-4000, ללא חריגה. 1) בכל דיון שמטרתו היא בקשת המלצה לקניית מחשב נייד, יש לציין את התקציב המשוער לקניית המחשב בכותרת. כמו כן, אם המחשב אמור להירכש במדינה שאינה ישראל - ציינו את המדינה במפורט. זאת משום שהדגמים הזמינים והמחירים שונים ממדינה למדינה. רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד) משחקים ולימודים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מבריק, 15.6 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ול…
-
- 3 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
הבנתי שכדי לראות HD בדחיסת X264 צריכים מעבד מאוד חזק E6600. זה נכון? בכל מקרה אני צריך מפרט ל- HD בסביבות ה- 5000 שקל. ציוד שיש לי ולא צריך לקנות. הרדיסק 80GB צורב DVD. אני רוצה כרטיס מסך ברמה של 7600GT. יחובר לרסיבר 2307 של DENON עם HDMI. ול- LCD בגודל של 37" או 42" של Toshiba.
-
- 8 תגובות
- 809 צפיות
-
-
שלום לכולם, היות והכותרת דיי מתומצתת אני אפרט, זקוק למפרט לחלקים הבאים לוח אם, מעבד, ספק, זכרונות וכרטיס מסך. כל השאר יש לי. תקציב 3000 שקל. מה הדרישות: - עבודה שוטפת עם מס' תוכנות כבדות של אדובי בו"ז (פוטושופ, פלאש, דרים וויבר כ'ו) - לבמידה וארצה להריץ איזה משחק פעם ב, שלא יקרטע לי אחרי שנה אני רוצה שיריץ משחקים בצורה מעולה(אני לא גיימר מה שכן, איזה רד אלרט 3 או איזה ניד פור ספיד מידי פעם). - צפיה בסרטים ב full HD ללא גמגום גם כן חשוב לי נורא. המחשב שלי מחובר בין היתר ל LCD 32 שלי ... - אני ממדל(3dsmax) מודלים כבדים מידי פעם(לא כמקצוע מה שכן) אז ארצה שגם זה ירוץ חלק. - לטובת כל אלה אני חושב שחשוב שיהיה 4 ג'יגה זכרון. במידה ולהערכתכם מומלץ לי להוסיף תקציב על מנת להגיע לבי…
-
- 2 תגובות
- 571 צפיות
-
-
שלום, הבקשה בכותרת. אשמח אם תוכלו להרכיב לי מפרט עד הסכום הנקוב. אין צורך בשום ציוד היקפי, אין צורך ב-OC או רכיבים מיוחדים. תודה רבה.
-
- 2 תגובות
- 673 צפיות
-
-
שלום, אני מתחילה השנה תואר בהנדסת תעשייה וניהול ואני חושבת על לקנות Apple MacBook Air 13 M1 Chip 8-Core CPU, 7-Core GPU, 512GB SSD Storage, 16GB Unified Memory . אך איני יודעת אם המחשב מספיק לתואר ואם IOS תומכת בתוכנות שבהם משתמשים. אשמח לעזרתכם תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 384 צפיות
- 1 follower
-
-
החלטתי ללכת על AMD 64 3000 .... 512 זיכרון DDR .... הרדיסק 80 G SATA.. עכשיו מכיוון שאני לא בקיא מדי בנושא אז איזה לוח אם הייתם ממליצים והאם החברות של ההרדיסק והזיכרון זה משמעותי..?? (המליצו לי על לוח אם משהו PCI EXPRESS מה אתם אומרים)?.????
-
- 8 תגובות
- 934 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד בטווח המחיר של 600-700 דולר. חבר שלי יביא לי אותו מארה"ב בתקופה הקרובה. הדרישות שלי הן שהוא יהיה מבוסס על פלטפורמה של אינטל, אמינות גבוהה, זמן סוללה חשוב מאוד כאן, רשת אלחוטית כמובן. כרטיס מסך לא משנה כי הוא לא יהיה בשימוש לגרפיקה ומשחקים, דיסק קשיח רצוי כמה שיותר גדול אך זאת במסגרת התקציב,זכרון לפחות גיגה. בעקרון המחשב ישמש אותי לעבודה משרדית וגלישה באינטרנט בעיקר, אין לי מושג בתחום הזה של הניידים אז אני מקווה שתוכלו לעזור לי. בתודה.
-
- 4 תגובות
- 655 צפיות
-
-
אשמח אם תעזרו לי במפרט ואולי רשימת חנויות מומלצות למחשב נייח אני מעוניין במחשב בשביל אינטרנט ולראות סרטים כשהכל יעבוד מהר במחיר של עד 2000 ש"ח
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, קודם כל, להלן תשובות לשאלון: 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 5300 ש"ח. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 גג. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? משחקים, גרפיקה [פוטושופ], עבודה משרדית, אינטרנט. הכל מהכל. א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. תוכנות אינטרנט (מייל, דפדפן..), אופיס, פוטושופ, משחקים. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). גם אישי וגם עבודה ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? 1680 על 1050 מ…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב חדש עבור חברה שלי, כבר עברתי על הרבה דיונים בפורום ועוד חיפושים בעצמי, אבל חשבתי ששוה להתיעץ עוד קצת. נתחיל מתשובות לשאלון ואז נפרט את ההתלבטויות... * מטרות המחשב? לימודים ( == עבודה משרדית), סרטים * גודל המסך? 14" * רזולוציית המסך? האם שווה להשקיע ב-FHD או שמספיק 1366x768 * משקל רצוי? פחות מ-2KG, וכמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? ככל שניתן * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אם נכנס במחיר מן הסתם SSD זה חיובי * כונן אופטי? לא (מעדיך לחסוך במשקל) * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא נראה לי * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא אז…
-
- 7 תגובות
- 6.4k צפיות
-
-
שלום, התחלתי לאחרונה ללמוד CUBASE ואני צריך מחשב כדי לעבוד עליו. הבנתי שכרטיס מסך לא חשוב לצורך המוזיקה אבל אם כבר אני קונה מחשב אשמח אם הוא יוכל להריץ משחקים ברמה סבירה (לדוגמא: IL2: CLIFFS OF DOVER) כרגע לא צריך כרטיס קול. תודה.
-
- 3 תגובות
- 587 צפיות
-
-
היי זהו מפרט למחשב שקבלתי, המחיר הוא 3900 ולא מעוניין לעלות יותר מזה. Intel E6550 2.33G 1333Mhz FSB Intel G33 FBS, Chipset Intel Original Kingston 1024Mbx2 DDRII 667Mhz W.D. 320Gb SATA II 7200Rpm GF 8800GT 256Mb Real 500W Midi ATX השימושים שלי הם בעיקר אינטרנט, מוזיקה, סרטים, וקצת משחקים (לא איזה גיימר כבד, ממוצע מינוס). האם הלוח אם מספיק טוב, האם 256Mb מספיק לכרטיס מסך? אין כוונה לעשות OC. מה אתם אומרים. מתכוונן לקנות מחר אז תרביצו ביקורות... תודה.
-
- 5 תגובות
- 669 צפיות
-
-
אין לי העדפה לחברה או לחלקים מסויימים הייתי רוצה לשחק ברוב המשחקים על הגדרות גבוהות ושיוכל להריץ GTA IV בצורה טובה. תודה מראש. נב החריגה בתקציב לא יותר מ 5000 ורק עם זה ממש חשוב
-
- 3 תגובות
- 536 צפיות
-
-
במסגרת חיפושי אחר מחשב שישמש לגלישה, סרטים, שיתוף, עבודה משרדית וקצת משחקים: מעבד ?Core2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2MB? לוח אם P5L-MX s775 Conroe, 945G, DDRII 667, VGA, PCI-E? זכרון ?1GB TwinMOS? X 2 דיסק קשיח ?250GB 7200RPM, 16MB, SATA II? כרטיס מסך ?7300GT 256MB TV, DVI, PCI-E? מארז HEC מאוור 12 cm ספק HEC 450W כרטיס רשת כרטיס קול מובנה 7.1 כונן multy function מודם-פקס סה"כ - 3,930 ש"ח. שדרוג ל E6600 : 4,580 ש"ח
-
- 3 תגובות
- 604 צפיות
-
-
שלום אני צאיך עזרה בקניית מחשב חלקי למשחקים בתקציב של עד בערך 4300 בלי מסך,כרטיס מסך,מקלדת,עכבר,רמקולים,כרטיס קול,הארד דיסק,ובלי סידירומים וצורבים למיניהם הנה מה שאני צריך : מעבד : אני מעדיף לקנות רק amd לוח אם : אם כבר יצא אז nforce 2 של asus אם 6 יציאות pci ו3 סלוטים לזיכרון זיכרון : עדיף 256 של samsung ב צי'פ אחד 2100 או 2700 האחד מביניהם מארז : מקצועי למשל כמו של enermax או lian li אבל עדיף של antec ורצוי עם חלון קירור : למעבד לא אכפת מהמחיר בקשר לקירור אני רוצה להשקיע ! 5 מאווררים : הכי זול שיש 80 מ"מ hardcano או משהו דומה : כדי לעקוב אחר הטמרטורה במחשב ואחרון חביב ספק כוח 350 וואט לא אכפז איזה חברה אבל אם ייכנס במחיר הייתי מעדיף enermax מקוה שתוכלו לעזור לי ! בבק…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מתכוון לקנות מחשב בשבועות הקרובים אשמך לקבל חוות דעת על המפרט הבא: (את הסקר שוק אני יעשה לאחר שאני אדע בדיוק מה אני רוצה לקנות, ככה אין צורך לרשום מהיכן לרכוש את המחשב) מעבד Intel Core 2 Duo E8500 קירור למעבד THERMALTAKE Ultra 120 eXtreme לוח אם ASUS Rampage Formula דיסק קשיח 1 Seagate 750GB SATA2 32MB דיסק קשיח 2 WD Raptor 74GB 1000rpm 16mBuffer Sata II(רק למערכת הפעלה) זכרון Crosair/OCZ DDR2 4096MB (2048MBx2) 1066Mhz כ.מסך ATI Radeon HD4870 1GB (איזה חברה כדאי ?) צורב LG כ.טלויזיה HAUPPAUGE PVR150 MCE + שלט מארז ANTEC P182 ספק כח CoolMaster 600W מסך Samsung T220 / LG W2284F אני יותר נוטה לסמסונג אני יודע שהכ.מסך הזה הוא יותר ממה שאני צריך עבור המ…
-
- 6 תגובות
- 623 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני אדריכלית המתמחה בהדמיות אדריכליות. תוכנות עיקריות - 3ds max, כולל רינדורים של סצנות כבדות יחסית, ועריכה גרפית בפוטושופ. אין צורך במשחקי מחשב. אשמח לחוות דעת לגבי המפרט הבא: מעבד Quadcore i7 950, מחיר 1465ש"ח לוח אם GA-X58-USB3 מחיר 1077ש"ח זיכרון DDR 4096 1333 MHz, 4x6GB total 24GB מחיר 2070ש"ח דיסק קשיח Seagate 1TB SATA-2 32MB Buffer מחיר 689ש"ח, כנראה נתקין שניים כאלה בתצורת Raid צורב DVD-RW Sony-NEC x24 Dual Layer מחיר 164ש"ח כרטיס מסך Geforce GTX 560, 1024MB DDR 5 מחיר 1380ש"ח מארז Huntkey Hespers מחיר 303ש"ח ספק כח FSP 600W מחיר 388ש"ח יחידת קרור Cooler Scythe Grand Kama Cross מחיר 215ש"ח סה"כ 6,800 ש"ח. המפרט הוצע לי ע"י אלף אנד אלף בסניף חדרה. המלצו…
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000, אמור להיות יותר ממה שצריך (ללא כרטיס מסך) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? עדיף לוח אם תומך WIFI,לא ממש חשוב 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא לגמרי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מארז fractal ridge 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה …
-
- 0 תגובות
- 637 צפיות
-
-
אני צריך מפרט למחשב ביתי שמיועד בעיקר לגלישה ואופיס עד 1200 ש"ח. אני רוצה שיהיה מבוסס INTEL. אין צורך בציוד היקפי ויש לי כבר צורב, הארד דיסק 300GB, מאורר למעבד, וכרטיסי טלויזיה ו- FIREWIRE שאני רוצה להעביר.
-
- 6 תגובות
- 753 צפיות
-
-
שלום, אני איתן בן 15 ואני צריך את העזרה שלכם! אני מחפש להחליף את המחשב שלי ( duol core 2GB ram בקצרה) למחשב חדש, עיקר השימוש שלי הוא עריכה בפוטושופ שאני צריך להשתמש באופן יום יומי (מה שלא קל עם 2 ג'יגה ראם) אז אני אצטרך הרבה יותר ראם מזה, והייתי רוצה אפשרות להריץ משחקים אבל לא דברים רציניים (need for speed למיניהם). נכנסתי לאתר של KSP והשתמשתי בבניית המחשב שלהם תוך קריאה של מדריכים והסברים על לוחות אם, מעבדים כרטיסים וכ'ו והגעתי לכמה דברים שאני חושב שמתאימים לצרכים שלי. לא סיימתי עם זה כי יש דברים שהלכתי בתוכם לאיבוד ולא הבנתי מה לבחור אז אני אשמח אם תגידו מה טוב, מה צריף להחליף, מה צריך להוסיף וכל מה שאתם יכולים לעזור לי בו! יש לי מסך של פיליפס עם חיבור DVI אבל…
-
- 14 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תכנות (כל ה IDEs של Jetbrains), משחקים: EldenRing, Battlefield6 (לא צריך שירוץ על אולטרא) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מעדיף יחסית קטן (מיני טאוור) 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן, ווינדווס 11 וגם…
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-