עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Msys,

אהלן, אני זקוק למחשב נייד בתקציב הנ"ל, עם 3 שנות אחריות או יותר,דגש על איכות בניה ועמידות, 2+ ג'יגה זיכרון, ו160+GB דיסק קשיח. רצוי 12<מסך<15 אינצ'. אני לא בטוח לגבי הההתניידות עם המחשב, אבל כן, רצוי שיהיה קל להתנייד, אך לא חשוב כמו הקריטריונים שלפני. השימושים העיקריים יהיו צפייה בPDF, שימוש בפוטושופ, Solidworks, Matlab גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים ומשחקים פה ושם(לא עקרוני). אני נוטה לכיוון חברת דל, אבל מעוניין בחברה אמינה בכלל. אני יודע שלא כול הקריטריונים יתמלאו לכן ישנה אפשרות לחריגה קלה מהתקציב לטובת השקעה לעתיד, אשמח להמלצות תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 678 צפיות
  2. Started by CJohnny,

שלום, אבא שלי החליט שהוא רוצה להתחיל להתעסק עם עולם המחשבים וביקש ממני לברר עבורו מחירים לחמשבים. שימושיו יהיו יומיומיים לחלוטין - אופיס אינטרנט סקייפ סרטים וומזיקה יש לציין, שמכיוון שאני "אחראי המחשבים" בבית, סביר להניח שאגנוב לו אותו לשימוש שוטף. חשוב ! WINDOWS 7 ירוץ חלק. רצוי שיהיה HDMI שנוכל לחבר לטלוויזיה בסלון. לא יודע כמה חשוב המשקל וכו', הרי שזה יהיה מחשב נייד בייתי. כל המהות הוא שיהיה אפשר להשתמש בו בכל רחבי הבית. התקציב במקור הוא 3500+- ראיתי את הנייד הבא: http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=1340 ממש התלהבתי. נתונים טכניים מאוד גבוהיים, מתאים בול, ובנוסף לכך - בעל מקשים גדולים ומסך גדול (אבא שלי כבר די מבוגר). מה יש לכם להציע ?

• 2 תגובות
    • 678 צפיות
  3. הי, לא מזמן קיבלתי מחשב חדש, המפרט שלו : מעבד Intel Core i5-2310 2.90GHZ לוח אם Intel H61M-VS זכרון ( Kingston 2GB DDR3 1333 ( x2 הרדיסק WD 1T SATA3 1333 כרטיס מסך GeForce DDR3 GT 220 1GB HD ספק כח 520W כונן LG DVD-RW NS40 SATA X22 BLACK והמסך SENSE 22" LED התחלתי לשחק על המחשב, והמשחקים החזקים - CRYSIS2 , GTA IV , רצים רע מאוד, ואפילו במשחקים כמו TF2 אני מרגיש ששהמחשב לא מחזיק חלק לגמרי, כיאילו ברגע שיש יותר מידי פרטים במסך הוא מתחיל לקרטע. עכשיו אני לא מבין בזה כל כך אבל אני מרגיש שהכרטיס מסך מוריד מהפוטנציאל ביצועים של המחשב, אני רוצה לשדרג אותו בתקציב של 800 שקל גמיש. אני אשמח לדעת אם אני באמת צודק והכרטיס לא מתאים ברמה לשאר המפרט, אם לא למה, ומה כן משפיע, ואם כן אז…

• 6 תגובות
    • 678 צפיות
  4. שלום, מדובר במפרט: http://hwzone.co.il/specslist/view/143 האם כדאי להחליף אותו ? אם כן - לאיזה ? והאם זה מחייב שינויים אחרים במפרט ? תודה יוסי

• 2 תגובות
    • 678 צפיות
  5. Started by Snufkin,

הנה מה שהציעו לי... מה הייתם מחליפים/משנים/מוסיפים? 1 Intel Core i5 2300 מעבד 1 Intel H61 DDR3 PCI-X אם לוח 2 2048MB DDR3 1333Mhz פנימי זיכרון 1 500G SATA2 7200RPM קשיח כונן 1 DVDRW LG אופטי כונן מארז מפואר ATX עם חיבורי USB קדמיים 1 1 Intel 1155 i3/i5/i7 SandyBrigde למעבד מאורר המחיר יצא 2,290 שזה 2,656 אחרי מע"מ במידה ואתם ממליצים על שינוי, אשמח לדעת, גם מה הסיבה לשינוי

• 2 תגובות
    • 678 צפיות
  6. Started by aad11,

אשמח מאד לקבל מפרט אופטימלי של רכיבים המתאימים בשים לב לפירוט ולפעילויות הבאות (הפעילויות העיקריות, מספרן הודגש): 1 - צפייה בסרטים - בתדירות גבוהה למדי (לפחות פעם ביום) 2 - שימוש בעריכת וידאו (לעתים - VIRTUALDUB בעיקר או DR.DIVX) 3 - שימוש תכוף באקסל ו-MULTITASK (שתי תוכנות או יותר עובדות או פתוחות במקביל) 4 - גלישה רציפה באינטרנט (רוב שעות היום) 5 - OC - בכלל לא. 6 - ציוד היקפי - אין צורך (גם לא מסך). 7 - AMD או אינטל - מה שיותר טוב למשימות הנ"ל. 8 - המחשב עובד באופן רציף, גם בלילה (אחת לשלוש יממות אני מאתחל אותו). 9 - משחקים - לא הרבה, אולי פעם בשבוע (בעיקר משחקי ספורט ואסטרטגיה). טווח מחיר: 5000-4500 שח (כולל הרכבה) ניתן לחרוג מהתקציב הנ"ל במקרה שבו קיים רכיב אשר משפ…

• 6 תגובות
    • 678 צפיות
  7. שלום לכולם, אני מחפשת לקנות מחשב נייד בתקציב של עד 4000 ש"ח (במקרה הצורך אפשר לחרוג במאות בודדות). אני סטודנטית לאדריכלות שנה רביעית וזקוקה למחשב שיריץ בקלות מגוון רב של תוכנות אוטוקד, ריינו, רוויט, אילוסטרייטור, אינדיזין, פוטושופ, Sketchup וכו' אני אדרש גם לעבודות רינדור בויריי ודומיו. המסך בסביבות 15.6 אינצ, (לקראת שעות עבודה רבות) והאיכות חשובה. כמו כן כרטיס מסך שידע לעמוד בדרישות. גם משקל נמוך מהווה קריטריון חשוב לבחירת המחשב. חיפשתי פוסטים בנושא אך רובם היו מלפני שנתיים, ונראו כלא רלוונטים (למרות שהבנתי במחשבים קטנה...) אשמח לכל סוג של עזרה בנושא תודה רבה ושבוע טוב לכולם

• 1 תגובה
    • 678 צפיות
  8. שלום, אני מחפש מפרט למחשב נייד לסטודנט. המחשב צריך להתמודד עם אוטוקד, מאטלב, אופיס אינטרנט לראות סרטים ושאר ירקות. תקציב נע בין 5000 - 6000 ש"ח. תודה

• 8 תגובות
    • 678 צפיות
  9. Shuttle SB75G2 Intel 875P זה הדגם, אבא שלי רוצה להזמין אותו ובLOGICPC אמרו שאין להם אותו בחנות, היבואן הפסיק לייבא מSHUTTLE וכבר אי אפשר להשיג אף דגם שלהם יותר, חוץ מאחד מהישנים מבוסס 845 שאת זה בשום פנים ואופן אין מצב שנזמין. אז איפה לחפש ? תודה.

• 1 תגובה
    • 678 צפיות
  10. אוקי, ישבתי וחיפשתי מסכי CRT אפשריים שלא תגידו שאני עצלן וצמצמתי את הרשימה ל: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=39_371_592&products_id=12132 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=39_41_2215&products_id=9432 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=39_52_1880_242&products_id=11613 בעיקרון יש לי כ. מסך X1900XTX שיכול להתמודד עם כל מה שאני זורק עליו ב1280 על 1024, אבל לא נראה לי שאני אצטרך \אשתמש ב1600 על 1200 למרות שיהיה נחמד לדעת שזאת אופציה. בס"כ אני אשמח להוציא כמה שפחות בסופו של דבר, כמו כולנו אשמח לעצה לגבי איזה מסך עדיף לבחור, וגם לפירוט מדוע. -ג'ו

• 1 תגובה
    • 678 צפיות
  11. Started by alex15,

אני מתלבט בין לקנות מחשב נייד רגיל עם וינדוס ויסטה או לקנות מחשב נייד APPLE עם מערכת ההפעלה MAC LAOPARDO שיוצאת ...... מה דעתכם ?

• 5 תגובות
    • 678 צפיות
  12. אחרי אינספור ט'רדים, התייעצויות, העלאות בתקציב, קיצוצים, שינויים, R600ים שכל אלו ערכו חודשיים החלטתי שנמאס לי אני קונה מחשב .. טוב אז עשיתי הזמנה המטרה של המחשב היא משחקים כבדים +סרטים (לא HD ) בהתחלה הוחלט על 3800+ אבל בגלל שהתקציב קיבל הרחבה קלה העלאתי ל4200 בשביל לצמצם את צוואר הבקבוק שיכול להווצר, לא התפשרתי על הלוח אם "המומלץ בחום" מכולם בפורום M2NE וגם לא התפשרתי על הכרטיס מסך שכמובן הייעוד שלו זה משחקים על ההגדות הגבוהות ביותר... דיסק קשיח 160 כי אני לא אצתרך יותר וגם אם כן אני יקנה , הצורב מוחלף לLG פשוט לא מעודכן, הספק והמארז מתאימים הספק חזק מספיק בשביל הכל, הזיכרון מוחלף לKINGSTON 2GB 677MHZ כי הGSKILL טעו במחיר אז הם "מתפשרים" איתי על קינגסטון שיעלה אותו הדבר …

• 4 תגובות
    • 678 צפיות
  13. במפרט צריך לכלול: מעבד, לוח אם, כרטיס מסך, מארז (עם ספק כמובן), זכרונות - בלבד! מפרטים מחנויות באיזור הצפון מועדפים (KSP, מרדנית, נועה, או כל חנות אחרת עם סניף בצפון...) בניתי מפרט בעצמי, אשמח לקבל הצעות לשינויים, וכמובן מפרטים אחרים: מעבדי AMD Athlon64 3200+ (S-939) VENICE CORE 900 לוחות אם למעבדי AMD GIGABYTE K8NF-9 (NF4, s939, PCI-E) 590 זכרונות DDR 400 512Mb 400MHz Twinmos CL2.5 285 כרטיסי מסך Sapphire (ATI) X800GTO 256MB DDR III, PCI-E 1190 מארזים HEC Compucase CI-6919 400W 422 סה"כ 3387

14. Started by TehDavid,

1. מה התקציב המקסימאלי?3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל את כול המחיר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).מסך- BENQ E2200HD רזולוציה 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לר…

• 1 תגובה
    • 678 צפיות
  15. Started by La Or,

AMD Phenom 2 X4 965 3.4Ghz Quad Core AM3 Black Edition BOX , יחידות 1 ₪1006 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1118 Gigabyte MA74GM-S2H AMD740 CHIPSET, יחידות 1 ₪300 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=228 זיכרון Kingston 2GB DDR2 800Mhz CL6 , יחידות 2 ₪446 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=297 WD 500GB 7200RPM 16MB IDE, יחידות 1 ₪429 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=162 GigaByte ATI Radeon 4870 1GB GDDR5 HDMI, יחידות 1 ₪993 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=733 צורב Samsung SHS222 x 22 IDE - Pata Black, יחידות 1 ₪130 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=834 Cooler Master Centurion 590 Black, יחידות 1 ₪369 http://www.…

• 4 תגובות
    • 678 צפיות
  16. שלום לכולם, ברצוני לרכוש עם אבי מחשב נייד חדש וחשבנו רבות על הDELL INSPIRION עם המעבד C2D 1.83 יש אותו במחיר רצפתי שאני יכול להביא אותו בסביבות ה4500ש"ח עם אחריות ל3שנים מבית גלקסי מחשבים. המפרט כולל HD בנפח של 120GB ומעבד חזק עם 2MB קש וזכרון 1GB וכמובן WIFI ומסך 15" רחב. האם המחיר סביר??יש גם אפשרות לשדרג למעבד ה2.0 עם 4מגה קש אבל הארדיסק של 80GB די קטן. אז חשבתי לקחת את ה1.8 וכמובן הם עם אותו הלוח אם שתומך עד ל2.6 נראה לי אז בעתיד אני ישדרג למעבד יותר חזק.. מה אתם אומרים על המפרט ועל המחיר??הצעות,כיוונים וחוות דעת על המחיר ואם יש אפשרות לשדרג את הHD למהירות של 7200 בבבקשה.תודה.

• 1 תגובה
    • 678 צפיות
  17. Started by Zakash,

אהלן חברים, אני רוצה לקנות לחברה שלי מחשב נייד שישמש אותה בעיקר לתוכנות אופיס, גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים. התקציב הוא עד 3000 עם חריגה קלה (אפשר לחרוג קצת ממחיר אילת). אז כמה דברים שחושבים לי בסדר יורד: שיהיה ssd למערכת ההפעלה וhd רגיל לdata. רזולוציה 1920x1080 עוד פרטים: מינימום 4gb ram עד 15.6 אינץ׳ כמה שיותר קל... כמובן שלא חייב מערכת הפעלה והעדיפות האישית שלי היא dell למרות שמחיפוש באינטרנט אין משהו שלהם שעונה לדרישות שלי. רשמתי בסדר יורד כי מוכן להתפשר על הרזולוציה למשל. תודה מראש, אלכס.

• 0 תגובות
    • 678 צפיות
  18. הי, אני מחפש מחשב נייד לעבודה של אשתי, לא אני ולא היא מתמצאים בנושא ולכן נשמח לכל עזרה. אשתי מלאה את השאלון: תקציב עד 3500 עם חריגות קלות מאוד. * מטרות המחשב- עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים קלים ומעט מאוד צפיה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? - חשוב שלא יהיה מסך קטן, לא חשוב מבריק או מאט. * רזולוציית המסך - לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט - אין * משקל רצוי - קל, 2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך - לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? - USB3, HDMI * Bluetooth - כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח - רצוי 1 TB, עדיף חלק SSD אם אפשר אבל לא חובה. * כונן אופטי - כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית - לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית - רצוי * האם בתק…

• 1 תגובה
    • 678 צפיות
  19. Started by aquarius,

מבקש בבקשה מפרט למחשב. מבוסס אינטל מעבד חייב להיות לפחות i5 לוח אם סביר,2 ג'יגה זיכרון ddr3 כרטיס מסך שמספק כל גיימר חובבן צורב די וי די ו320 GB הארד דיסק. aquarius

• 1 תגובה
    • 678 צפיות
  20. Started by aracer,

Asus Eee PC 1201N לבין Lenovo G550 NTD92IV תודה.

• 1 תגובה
    • 678 צפיות
  21. Started by BlueRa1n,

הודעה נמחקה מחוסר עניין הציבור... :-(

• 0 תגובות
    • 678 צפיות
  22. Started by shlosi,

שלום לכולם, חפשתי במפרטים המוכנים וראיתי שאין שם אפילו לא מפרט עריכת וידאו אחד לרפואה אז אני מציק לכם פה: אני רוצה לרכוש מחשב חזק מאוד שמיועד לעריכת וידאו HD-אוויד ופרימייר, כולל אפטר אפקטס, ואולי גם תלת בעתיד הלא רחוק. התקציב יכול להגיע גם עד 8000, והדברים החשובים הם: מעבד i7 זכרון אני לא יודע כמה, אבל אני מניח ש12 או 16 ג'יגה כרטיס מסך חזק במיוחד הארד דיסק פנימי של 2 טרה הבנתי שכונן SSD הוא די נחוץ, אז אחד של לא פחות מ120 ג'יגה זהו פחות או יותר. כמובן הדברים הרגילים- צורב, חיבור usb3, מערכות קירור וכו'. חוץ מהמפרט עצמו אני לא מחפש ציוד היקפי. תודה רבה לכולם!

• 0 תגובות
    • 678 צפיות
  23. אם תוכלו להציע לי בבקשה מפרט שיענה על הדרישות של אחי למחשב גיימינג איכותי ביותר: 1. מה התקציב המקסימאלי? כ-7000 שקלים. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל עד 0 מקום. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן עד 500 שקלים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים שמאפיינים גיימרים כבדים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). ברצוני לקבל בתו…

• 2 תגובות
    • 678 צפיות
  24. Started by Albetron,

מה הם Pci serial port וknown device במנהל ההתקנים? לא מצאתי דרייברים שלהם. תודה רבה לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 678 צפיות
  25. Started by omrit,

שלום, מישהו בבקשה יוכל להסביר לי את הקשר בין cardbus לבין pc card? האם זה אותו דבר, מה ההבדל ביניהם? תודה!

• 1 תגובה
    • 678 צפיות

דיונים חדשים בפורומים