ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,391 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג עד 4000 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פוטושופ פה ושם, משחקים מדי פעם. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה - 8.3 PostgreSQL ברמה די כבדה בשיתוף עם Poker Tracker 3 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. יש צורך במקולים פשוטים וצורב. ישנו כבר מסך E2350T של LG 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8/10 6. האם מ…
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הי. פשוט לא מצאתי במפרטים משהו שהתאים לי ואני מבקש את עזרתכם. זה מיועד לאבא של חברה שלי והדרישות לא בשמיים. שימושים עיקריים: תוכנות שיתוף קבצים ומקום נכבד בהרדיסק, גלישה באינטרנט, משחקי פלאש, צפייה בסרטים ושיעשה את כל אלה ביחד בלי להאט משמעותית (כי את זה המחשב הנוכחי שלו עושה יופי נ.ב - במסגרת התקציב אני רוצה גם מערכת הפעלה 64, עדיפות לויסטה אם יש סיכוי שהיא תרוץ כמו שצריך על מחשב בתקציב הנוכחי. אם לא אז XP. נ.ב 2- צורב דיוידי יש לי אחד מלפני כמה חודשים של LITEON בצד שנראה לי שהוא יספיק אז לא צריך. תודה רבה לכל המשיבים, ארז.
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מחפש מחשב במיוחד למשחקיםם אני רוצה מקסימום ביצועים שאפשר להביא במחיר הזה ושיחזיק מעמד בשביל משחקים חדשים שיצאו הכסף שיהיה לי זה בסביבות ה4000-4500 תודה עריכה: 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד!=4000-4500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?=לנצל 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?= נטו למשחקים! א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).=תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 19 אינצ' * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?= COD FALLOUT GTA IV כל המשחק…
-
- 17 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 4,500 ש"ח (נא לקרוא את הסעיף הבא) האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? בגדול אני לא יודע מה טווח המחירים של מחשבי גיימרים כיום, עבר הרבה זמן מאז שקניתי מחשב ולכן הסכום הנ"ל לא משקף יותר מדי, אני רוצה מחשב אופטימלי לדרישות שאני אבקש בכמה שפחות כסף... רוצה לחסוך כמה שאפשר... אז לא להשתגע עם המחיר במידה ולא באמת צריך. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח (נא לקרוא את הסעיף הקודם) 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים ואפשרות לצפייה חלקה בסרטים עד 1080p א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה) מחשב נטו למשחקים, גלישה באינטרנט,…
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני רוצה להתקין לינוקס על המחשב הזה, מאיפה אני משיג דרייברים? והאם זה מומלץ (לא הלינוקס, אלא העובדה שזה לא הOS שמגיע עם המחשב)
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
למשחקים יש 1500 ש''ח אין צורך בציוד היקפי לא צריך צורב וכונן DVD חשוב שקט משום שהמחשב יהיה בחדר שינה אבל אין טעם להשקיע בזה כסף על חשבון דברים אחרים לא מתכונן OC כמובן תודה רבה לעוזרים!
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן חברים ערב טוב לאחרונה רכשתי מחשב נייד מחו"ל מדגם inspiron 1525 של חברת dell במחשב קיים התקן בלוטוס אך לא מצאתי באף אתר או במחשב שום דרך איך להפעיל את האופציה המערכת הפעלה שלי ויסטה השמח לקבל עזרה בתודה מראש כפיר ..
-
- 17 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
בחרתי כבר את החלקים למחשב וקיבלתי הסכמה מלאה מכמה מחברי הפורום אבל בקשר לכרטיס מסך אני פשוט לא יכול להחליט אני מתלבט בין ה 8600gts ל 2600xt הכרטיס הזה צריך להחזיק אותי לכמה שנים טובות ולכן חשוב לי שהוא כבר יהיה DX10 .. לפי מה שהבנתי הם יותר חלשים מכמה שנמצאים היום בשוק ותומכים DX9 אבל מתישהו בשנה שנתיים הקרובות DX10 יהפוך לסטנדרט אני לא גיימר מטורף שמשחק כל היום ולכן לדעתי אני בכלל לא אראה בעיניים את כל ההבדלים שמציינים ב benchmark אני בסה"כ רוצה שמשחקים כמו gta החדש שיצא ומשחקי ספורט יעבדו אצלי חלק אשמח לשמוע עצות ... תודה!
-
- 17 תגובות
- 1k צפיות
-
-
https://pcpartpicker.com/builds/by_part/7zfmP6 ובכלל, זה לא בעייתי שהמארז דחוס? אני רוצה לבנות מפרט עם המארז הזה או כל Mini Tower אחר, השאלה אם זה לא צפוף מדי...
-
- 17 תגובות
- 3.3k צפיות
- 1 follower
-
-
K8NF-9 (NF4, s939, PCI-E) + RADEON X800XT VIVO,DVI 256MB או K8N Neo4 Platinum (s939 nf4ultra) + RADEON X800XL TV,DVI 256MB PCI-E איזו קומבינציה עדיפה? מעבד- amd 64 3000+
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ראו את המפרט המופיע בתמונה המצורפת הצורב,הספק (liberty 500 ) וכרטיס המסך כבר נמצאים ברשותי (קיבלתי אותם בעסקת חליפין ) . אבקש תגובתכם רק לגבי המעבד,הזיכרון, לוח האם ,המארז והדיסקים הקשיחים. מטרת המפרט היא להריץ את כל המשחקים ברזולוציה 1280*1024 ללא פילטרים על גבי xp וב- high quality ב- DX9 . fps הסביר בעיני הוא 25, ואני לא אסבול יותר מדי גם אם הוא ירד ל-20. המעבד הזה מגיע בקלות ל-3. 2 GHz ובזכות התמיכה שלו ב- 64-bit ניתן לקבל 18 אחוז תוספת ב-Fps אם משתמשים בגרסת - 64-bit של מערכת הפעלה .(ב-crysis לדוגמא ) המשחקים של היום אוהבים mhz ואין משמעות רבה למספר הליבות (גם ב-crysis עם העדכון האחרון אין ניצול ממשי של ריבוי הליבות). המעבד הזה הוא overclocker מצוין ואפילו עם הקיר…
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
עד כמה חשוב מסך ANTI GLARE? השימוש יהיה בתוך הבית/בכיתה במכללה
-
- 17 תגובות
- 10.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?3300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: LOL CS:GO ghost recon -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).22 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות\בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.לא…
-
- 17 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אוקיי אז ככה.... לפי מיטב ידיעתי KSP היא החברה הכי טובה וזולה לקנות ממנה. תקנו אותי בבקשה אם אני טועה. אני אומר את זה כי ככה תדעו קצת יותר על איזה רכיבים להמליץ לי, ואולי גם להתפכח ולגלות איזה חברה אחרת שמוכרת בזול יותר :פ עכשיו, בעניין התקציב - כתבתי בכותרת עד 6000, אבל אם זה ממש הכרחי וישפר את המפרט משמעותית אני מוכן לגלוש גם ל7000 אני משחק הרבה אז אני צריך מחשב שיוכל להריץ תמשחקים הכי כבדים בצורה מעולה, וגם שיחזיק מעמד כמה שיותר. הממממ...וכמובן - מעבד 64bit. ולסיום, כמה שאלות ספציפיות שמטרידות אותי: 1. אם קונה 64BIT אני אצטרך לקנות 4GB של RAM (ויותר) בשביל להרגיש את ההבדל בביצועים? כי ממה שקראתי, זה אחד היתרונות הבולטים של 64 סיביות, תוספת זיכרון. אבל נגיד ואני מתקין 2…
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני צריך הצעות למחשב שמותאם להתעסקות עם גרפיקה מקצועית. אני צריך מפרט טכני למחשב שיכול להריץ תוכנות חזקות כמו: MAYA, Photoshop, 3DMAX, Freehand וכדומה...... אני צריך כרטיס מסך חזק, אבל שלא יעלה הרבה-נראה לכם Radeon 9800XT??זה טוב ולא עולה הרבה נכון? לגבי הזיכרון שיהיה מספיק להריץ תוכנות כאלו ושיריץ אותן מהר! אני צריך גם שיכיל צורב הכי טוב, דיוידי או כונן רגיל הכי טוב! לגבי המארז שיהיה בעיצוב שחור-כסוף, ושהמקלדת והעכבר יהיו תואמים לו בצבעם או משתלבים איתו! רמקולים עם sub, אבל לא יותר מדי מקצועי, רק שאפשר להשמיע שירים ולשמוע את ה-bass טוב, הרי סה"כ זה נועד לגרפיקה ולא לעיבוד מוסיקה, ואותו דבר לגבי הכרטיס קול-לא צריך את ההכי טוב שיש! לגבי המסך-אני מתלבט אם לקנות מסך ש…
-
- 17 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש את כל הציוד ההיקפי (מקלדת, רמקולים מסך צורבים וכד'). צריך - מעבד, לוח-אם, זכרונות, ספק כח חדש?, כונן קשיח ומארז עם יציאות USB מקדימה. המחשב לא נועד להיות מחשב משחקים אבל אם יהיה ניתן לכלול בתקציב, כרטיס מסך פשוט אז בכיף. הצעות?....
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכם. כבר כמעט חודש שאני עוקב אחרי הפורום ורואה את המלצותיכם למחשבים ניידים. קודם כל הנה הדרישות: * מטרות המחשב? מחשב לסטודנט למדעי המחשב, לכן יש צורך במחשב שמתאים לפיתוח וכתיבת קוד וכמובן שימושים כלליים כמו אינטרנט ואופיס. אין צורך במשחקים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 12.5 עד 14 אינץ'. עדיפות ל- 13.3. אין חשיבות בין מסך מבריק/מט. * רזולוציית המסך? FHD 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? רצוי שיהיה קל ככל האפשר, בשאיפה לרדת מ 1.6 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? דרוש זמן סוללה סביר, שיחזיק למשך היום. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? מעדיף שיהיה RJ45 כדי לא להסתבך עם מתאמים אבל לא קריטי אם אין. * Bluetooth? לא קריטי. * גודל מינימלי וסוג של …
-
- 17 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
חבר רוצה מחשב, אני מזמין לי אני יזמין לו יחד. שימושים: אינטרנט,קצת סרטים, אופיס ושימוש יומיומי. אולי קצת משחקים-אך לא כבד. אינטל ולא AMD. לוח- אני מכיר רק אסוס. יש לוח אסוס זול, שיהיה טוב למעבדי אינטל החדשים? אם לא לוחות אחרים יתקבלו גם . צריך מסך LCD 19, עכבר אלחוטי, מקלדת רגילה, וצורב. עד 3500 שקל. עדכון- התקציב עלה ל 4400 אשמח להצעות ממבינים. תודה וחג שמח
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב, אני רוצה להרכיב נייח בתקציב 8000 (ללא מסך ואביזרים) השימושים שלי הם קודם כל cad, עובד עם סולידוורקס, בתוכנה הזו יש חשיבות בעיקר לעבודה על core אחד ופחות מולטיטרדינג שימוש שני זה רינדורים בkeyshot שעובד על כל הליבות של הcpu השימוש השלישי הוא תוכנות אדובי, אילוסטרייטור ופוטושופ. וחשוב לי שיתאפשר שימוש טוב בתוכנות במקביל אני חושב שמבחינת נפחים, 250 יספיקו ל SSd , 16 gb לram. אשמח להמלצה למפרט. חוץ ממפרט יש לי כמה שאלות כלליות: האם בשימוש כמו שלי, כדאי לעשות אוברקלוקינג? ואם כן, יש מישהו שבונה מערכת oc? האם מהירות זיכרון היא משמעותית ושווה השקעה? תודה מראש למי שיכול לעזו…
-
- 17 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
שלום חברים, יש לי מחשב בן 6-7 שנים שלפני שנה החלפתי לו כרטיס גרפי ל GTX660 וספק כוח חדש 620W של Seasonic. לאחרונה המחשב החל להיתקע לעיתים ופירמוט מלא לא עזר...ולכן אני חושב לקנות חדש. בשל העובדה שהכרטיס גרפי חדש יחסית וגם הספק, אני מחפש מפרט בלי שני החלקים האלו. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: משחקים, מדיה -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולו…
-
- 17 תגובות
- 3k צפיות
-
-
הגיע הזמן לקנות מחשב חדש. יש תקציב וגם אני פחות או יותר יודע איזה חלקים אני רוצה. אבל יש כמה חלקים שאני פשוט לא יודע איזה לבחור. מיועד למשחקים ולאוברקלוקינג לא כבד, בלי אוברקלוקינג לGPU החלקים שבחרתי: מעבד: E6700 HD: 1. WD RAPTOR X 150 2. WD 500GB SATAII 7200RPM מארז: כנראה GIGABYTE AURORA ספק:ENERMAX INFINITY 720 או ENERMAX LIBERTY 620 או CORSAIR 620 קירור מעבד: THERMALTAKE BIG TYPHOON לגבי קירור נוסף עוד לא החלטתי כרטיס מסך: 8800GTX (לא החלטתי של איזו חברה) אין כוונה להריץ ב SLI זיכרון: 2GB 800MHZ CL4 לא סגור על איזו חברה ואיזה דגם לוח אם: זה הנושא הכי בעייתי השאלות שלי הן: 1. איך נראית הקונפיגורציה הזאת בגדול 2. אני לא סגור על לוח אם בעיקר כי אני לא סגור על איזה CHIPSE…
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין לקנות מחשב חדש לקראת שנת הלימודים הקרובה. התקציב שלי הוא כאמור 4-5K כולל מסך וציוד הקפי. המחשב מיועד לעבודה משרדית, צפייה בסרטים ומשחקים קלים. עיצוב לא חשוב, ושיהיה יחסית שקט (לא קריטי). אשמח גם לקבל הצעות עם התאמה לחנות שבה אוכל להזמין מחשב זה. תודה מראש
-
- 17 תגובות
- 972 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920*1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לד…
-
- 17 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מעדיף שלא ולנסות לחסוך, עד 1600,1700 יהיה בסדר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר אינטרנט, סרטים ורק מדי פעם תוכנות גרפיות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תכנות עיצוב(פוטושופ, אינדיזיין, אילוסטרייטור) באופן מזדמן 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא אין צורך, מעדיף לשמור את הציוד מהמחשב הנוכחי(שהוא ישן מלפני 7 שנים) 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מסך, מערכת הפעלה, רמקולים, מקלדת עכבר 5. עד כמה חשוב השקט בסולם ש…
-
- 17 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש המלצה למחשב נייד עם מקום לשני כוננים במטרה לשים שם HDD+SSD. מבחינת גודל המסך 13.3/14/15.6. אני מניח ש-13.3 זה די נדיר אם בכלל קיים אז 14 זה בסדר וגם 15.6 זה מעולה. האם ישנם דגמים כאלה בישראל? (כאלו שגם מומלצים) בתודה מראש על כל המלצה/תשובה שתינתן. בברכה, ליאור.
-
- 17 תגובות
- 3.4k צפיות
-