ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,433 דיונים בפורום זה
-
לדוגמא: מעבדי אינטל Core 2 Duo E4300, Bus800Mhz, s775, 2MB לוחות אם למעבדי אינטל ABIT IP-95 s775, VIA P4M890, VGA, PCI-E זכרונות DDR II 533 1GB דיסקים קשיחים Hitachi Deskstar 160GB SATA II כרטיסי מסך 64MB Shared DDR כרטיסי קול 5.1 Channel Audio צורבים Optiarc AD-7170A DVD±RW x18, DL x8 ציוד רשתות On Board 10/100 מארזים MidiTower ATX 321 500W White, Side Window מקלדות 2 Lang. עכברים MOUSE PS2 + roll רמקולים, אוזניות ומיקרופונים 400 W מסכים None מחיר 1495 ¤ ניראה לי מערכת מצויינת למחשב שמיועד להכל חוץ ממשחקים
-
- 3 תגובות
- 675 צפיות
-
-
אהלן! יש לי מחשב בן 3, שנבנה ע"פ הצעה למפרט שקיבלתי בפורום זה (תודה חבר'ה!) שברצוני לשדרג. המחשב כאמור יהיה מיועד למשחקים כבדים בקצב פריימים מצויין, קצת וירטואליזציה ופיתוח. ניתן לחרוג מהתקציב הנוכחי עד 4K אבל הייתי מעדיף שלא. הייתי רוצה לשמוע לדעתכם - המחשב הנוכחי מורכב בתוך מארז HEC 6A21B + ספק כח 500W של THERMALTAKE. האם כדאי לי להשאיר אותם, או להוסיף חדשים למפרט? כמו כן, איני זקוק לציוד הקיפי (כולל מסך) + כוננים קשיחים + צורב. רעש לא מוזיז לי, שישבור את החלונות ויפיל מטוסים מצידי. הייתי רוצה לשמור על אפיק שדרוג למעבד\זכרון. די חשוב לי שיהיה מספר רב של יציאות SATA ובקר RAID לא יזיק (אלא אם יש לוח טוב שלא מגיע עם בקר זה, אך מומלץ עקב הביצועים). אני גר ברחו…
-
- 7 תגובות
- 675 צפיות
-
-
-
אני צריך מפרט מחשב למשחקי מחשב כבדים מאוד ב4500 אלף שקל בלי מסך בלי ציוד היקפי בלי כלום רק מארז עם תוכן תודה לעוזרים :] ועדיפות ל HD4890
-
- 5 תגובות
- 675 צפיות
-
-
אני עוד מנסה לפענח מה אני רוצה ולכן התקציב קצת פתוח אני רוצה מאוד חזק - שיעמוד במשחקים VMים וכל הדברים המגניבים הרבה זיכרון מסך 13.3? אני רוצה ניידות גבוהה מגע? עוד לא סגור אשמח לעצתכם
-
- 0 תגובות
- 675 צפיות
-
-
שלום, בנו לי פה מפרט לפני כמעט חודש והייתי חייב להוריד קצת בתקציב. לכן הורדתי והוספתי כמה דברים. זה מה שיצא לי: מעבד: Intel Core 2 Duo E4500 2.2Ghz Conroe OEM E4500T כמות: 1 - מחיר: ¤624 לוח אם: Gigabyte GA-P31-DS3L Conroe Support GP31DS3L כמות: 1 - מחיר: ¤450 מארז: Raidmax APEX 2x120mm No PSU כמות: 1 - מחיר: ¤170 ספק כוח: FSP Basic SI 450W ATX450-PNR 120mm + Satax3 PCI-E P.PFC כמות: 1 - מחיר: ¤216 זיכרון: Transcend 2GB (2x1GB) DDR2-667 CL5 כמות: 1 - מחיר: ¤230 קשיח למחשב שולחני: WD 160GB SATA II WD1600AAJS כמות: 1 - מחיר: ¤284 כרטיס מסך: Sparkle 8800GT G92 512MB DDR3 DualDVI Retail - מוצר במלאי כמות: 1 - מחיר: ¤1450 כונן אופטי: Samsung DVD-RW S203B Sata Black Dual Layer …
-
- 2 תגובות
- 675 צפיות
-
-
שלום! סוף סוף המחשב שלי מת, ואני יכול לקנות חדש! אני צריך חוות דעת על מפרט שהכנתי. 1. התקציב שלי, כמו שמצוין בכותרת, הוא 3500 ש"ח 2. המטרות של המחשב הם עבודה גראפית בתוכנות פרמייר ואפטר אפקטס. בנוסף יהיה גם שימוש בסיסי בתוכנות אופיס ובאינטרנט. 3. לא צריך שום ציוד היקפי 4. לא צריך כונן דיסקטים/ כרטיס קול איכותי (אלא אם כן אתם חושבים שכדאי...) 5. אין לי העדפה לחברה או לחלק כלשהו 6. העיצוב- מאוד לא חשוב לי- עדיף שיהיה כמה שפחות בולט ומאיר. מבחינת שקט- עדיף שיהיה כמה שיותר שקט אבל לא על חשבון דברים הכרחיים אחרים. 7. אני אקנה מערכת הפעלה חוקית, אבל זה לא כלול בתקציב. אין מה להתייחס למערכת ההפעלה. זה משהו שאני אקנה בנפרד (ואני אקנה xp pro 32) גם הרכבת המחשב תהיה אצלי בבית. 8. א…
-
- 4 תגובות
- 675 צפיות
-
-
היי יש לי מחשב נייד TOSHIBA L300 1A6 שהיה מותקן עליו ויסטה. לאחרונה הופיעו הרבה BSOD עד למצב שהווינדוס אפילו לא היה עולה, אז קנינו מחשב חדש. לפני שזרקתי את הישן החלטתי לנסות לפרמט אותו ולהתקין windows 7. הבעיה הייתה שההתקנה נכשלה בשלב הפירמוט של הדיסק (אני לא זוכר כרגע את הודעת השגיאה, אבל אפשר לנסות שוב). אח"כ ניסיתי להתקין לינוקס (opensuse) וגם שם הוא לא הצליח לפרמט. בסוף ניסיתי לפרמט עם active killdisk אבל גם זה לא עבד... כנראה שאיפשהו בדרך הrecovery partition נפגם בגלל שלהדליק את המחשב ולהחזיק את 0 לא עושה כלום, ולצערי אין לי recovery disk... ההעדפה הראשונה שלי, מן הסתם, להצליח להתקין איזושהי מערכת הפעלה, אבל אם זה לא הולך, אז לפחות לוודא שהכונן ריק לפני שאני…
-
- 1 תגובה
- 675 צפיות
-
-
צריך מפרט מחשב להרצת סימולציות לא גרפיות. הדרישות: - לא נדרש כרטיס מסך (יספיק אחד שמובנה על לוח אם). - מעבד ליבה כפולה (יותר ליבות פשוט לא ינוצלו) - עם כמה שיותר זכרון cache. - עד 4 ג'יגה זכרון - לוח אם עם bus כמה שיותר מהיר ובאופן כללי כמה שיותר איכותי. - דיסק קשיח מהיר (לא נדרש נפח מעל 80 ג'יגה). - מארז לא בולט (בלי כל מיני לדים וחלונות). ציוד היקפי (גם מסך) לא נדרש. תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 675 צפיות
-
-
אהלן, נעזרתי קצת במפרטים המומלצים, מבקש את האישור שלכם ליתר ביטחון. המחשב כאמור ישמש בעיקר לעבודה משרדית וצפיה בסרטים (אני חושב שאפשר גם HD מדי פעם עם המעבד הנ"ל, תקנו אותי אם טעיתי) שאלה נוספת, מהנסיון שלכם, האם ניתן להתקין WIN7 עם 2GB זיכרון בלבד ולצפות שזה ירוץ חלק? מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: AMD Athlon X3 440 3.0Ghz 64Bit Tripple Core AM2+/AM3 BOX כמות: 1 - מחיר: ₪398 לוח אם: Gigabyte GA-MA78LM-S2 AM2/AM3 כמות: 1 - מחיר: ₪287 מארז: THERMALTAKE WING RS 301 Front Mesh Grill Black 120mm כמות: 1 - מחיר: ₪213 ספק כוח: THERMALTAKE Litepower 430W כמות: 1 - מחיר: ₪173 זיכרון: A-Data 2GB (Single Stick) DD…
-
- 3 תגובות
- 675 צפיות
-
-
אז זה המפרט: Intel Sandy Bridge Core i5 2500 Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray, יחידות 1 ₪894 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2354 מאוור Cooler Master Hyper TX 3 , יחידות 1 ₪99 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1195 Gigabyte GA-Z68MA-D2H Z68 CHIPSET + 8GB (4GBx2) DDR3 1333Mhz, יחידות 1 ₪826 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3090 TwinTech GeForce GTX570 1280MB GDDR5 ברכישת מחשב חדש מעל 3000 ש"ח, יחידות 1 ₪1399 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3055 NZXT M59 Plus 3x120mm + Antec TruePower Trio 650Watt ברכישת מחשב חדש !, יחידות 1 ₪599 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3088 הרכבת מחשב מעל 3000 ש"ח ובדיקת מאמץ לחלקים, יחידות 1 …
-
- 3 תגובות
- 675 צפיות
-
-
מעבדי אינטל Core 2 Duo E6600, 1066Mhz, s775, 4MB לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P5B s775, Conroe, P965, DDRII 800, PCI-E זכרונות DDR II 667 1GB Kingston כרטיסי מסך Sapphire (ATI) X1950 Pro 256MB, DDRIII, DVI, PCI-E כרטיסי קול C-Media CMI 8738 5.1 (PCI) דיסקים קשיחים Western Digital 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II כוננים- 1.44, CD-ROM, DVD FLOPPY Teac/SONY 1.44 מסך Samsung 971P צורב LG GSA-H44N X18 Multi DVD-Recorder Bulk Black
-
- 6 תגובות
- 675 צפיות
-
-
1. מה התקציב? 5K עם אפשרות לחריגה של עד 500 אם זה מצדיק. ואפשר גם בפחות. 2. מטרות המחשב? עבודות משרדיות, צפיה בסרטים, הורדות, משחקים בעיקר סימולטורים: GTR2, FS9. FSX וכו' 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? מסך 22" 1680X1050 (נוטה לכיוון הסאמסונג T220 - הצעות אחרות יתקבלו בשמחה), מקלדת. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? ללא מארז - יש לי AURORA 3D 570 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? מעבד מרובע ליבות (FS9 ו-FSX מסתמכים יותר על המעבד), כרטיס המסך שהכי משתלם לרזולוציה ולתקציב. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? עיצוב: מארז כבר יש - מה נשאר? שקט: חשוב לי - עד כמה שא…
-
- 1 תגובה
- 675 צפיות
-
-
אני צריך שתציעו לי הצעות למפרט לעריכות וידאו ברמה קלה עד בינונית. התקציב הוא 2K עם חריגה של עד 300 שקל במקרה וזה באמת שווה את זה. לא צריך חלקים היקפיים או צורב.
-
- 9 תגובות
- 675 צפיות
-
-
שלום לכולם, מישהו יודע מה ההבדל בין סדרה R ל סדרה T של לפטופים של IBM. אני יודע ש סדרה T נחשבת ליותר טובה, אבל למה? תודה אורי
-
- 1 תגובה
- 675 צפיות
-
-
אני קונה השבוע, שבוע הבא מחשב נייד חדש, התקציב שלי הוא באזור 5K, וגמיש יחסית .. המחשב ישמש אותי קצת לתכנות, עבודה עם Visual Studio, עבודה רגילה באינטרנט והרבה הפעלה של סרטים וסדרות בHD (סרטים גם של 20 ג'יגה ומעלה). חשבתי לקנות את הDell Vostro3560 הבא : http://www.notebookclub.co.il/index.php?section=products_zoom&TAG=vostro-3560-a3632qm-8p ורציתי לדעת כמה דברים : 1. הכרטיס מסך מספיק חזק כדי להריץ סרטים כבדים ? 2. עד כמה עקרוני בשבילי שיהיה כונן SSD במחשב ? אני יודע שהוא גורם שהמחשב יעלה הרבה יותר מהר לדוגמא, אבל באיזה עוד פעולות אני יוכל להרגיש את ההבדל ? 2. במידה ואני מחליט ללכת על מחשב עם כונן SSD, הבנת שאם הכונן SSD עמוס מידי אז הוא לא יתפקד טוב, והנפח של הכונן במ…
-
- 0 תגובות
- 675 צפיות
-
-
מעוניין במפרט של הכל כלול עד 1500 חריגה אולי עד 500 ש"ח מטרת השימוש הוא משחקים של ילדים בגילאים 12-10 אפילו המלצה למעבד טוב + כרטיס מסך ולוח מתאים האם זה מספיק טוב ? http://dealer4u.co.il/ProductDetails.asp?id=416 או שיש שם דברים לא טובים אשמע לקבל את עזרתכם בנושא תודה
-
- 8 תגובות
- 675 צפיות
-
-
שלום לכולם, מחפש לקנות מחשב נייח גיימניג מאילת, אשמח לקבל הצעה למפרט 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4K יש אפשרות חריגה קלה של 100-200 שקל גג 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שלא יהיה טרקטור 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין ה…
-
- 1 תגובה
- 675 צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו-פרימייר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). משתמש תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני עד גבוה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקו…
-
- 0 תגובות
- 675 צפיות
-
-
רציתי לקחת מחשב נייד לעבודה בשביל כמה דברים, 1. בדיקת רשתות אלחוטיות. 2. תיעוד של עבודות בשטח. 3. גישה מהירה לאינטרנט אם צריך לחפש מידע מסויים. שמתי את העין על הEEE PC 901 אבל בארץ הוא נמכר רק בגרסת חלונות XP ואני דווקא רציתי את הגרסה של הSSD 20 ג'יגה שבאה עם לינוקס אבל שוב לא מצאתי. מצד שני במחיר של נטבוק מוצלח (בערך 2600/3200 ש"ח) אפשר לקבל מחשב נייד עם מסך 15.4 בלי מערכת הפעלה אבל עם חומרה מספקת בהחלט לדעתי בשביל המשימות שהצבתי. אז נטבוק או לא נטבוק? ואם מישהו יודע איפה יש את ה901 בגרסת SSD20 גיגה עם לינוקס תשתפו אותי.
-
- 3 תגובות
- 675 צפיות
-
-
מחפש מפרט שישמש לסרטי hd .. ושיהיה מתאים לווינדוס חזק אם אני לא טועה זה ווינדוס 7 מה שהולך עכשיו. חשוב לי שיהיה שקט. שיהיה 4 ג'יגה ראם זה חשוב. בקשר למארז אם אפשר שיהיה כמה שיותר קטן ואיכותי זה טוב. ועוד פעם הכי חשוב זה השקט!
-
- 5 תגובות
- 675 צפיות
-
-
שלום לכולם. אנא תנו דעתכם על המפרט הבא: מארז מהודר עם USB קדמי ואחורי לוח אם לפנטיום 4 Chiset Intel 915 של INTEL/GIGABYTE שדרוג ל - MSI או ASUS ב 40 ש"ח מעבד Intel Pentium 4 3GHz HT800 64bit 2MB Cache 775LGA דגם 630 תוספת למעבד 3.2GHz 640 ב 240ש"ח זכרון 512MB DualDDR 400MHZ כרטיס מסך PCI-X: Ati Radeon X300HM-128MB או GeForce NX6200LE upto 256mb או בתוספת של 290 ש"ח Nvidia Geforce NX6600 128MB דיסק קשיח 80GB SATA 7200RPM 8MB cache כונן אופטי צורב CDRW 52x32x52 ניתן לשדרג לצורב DVDx16 כונן דיסקטים FDD 1.44MB בתוספת של 35 ש"ח כרטיס קול שישה ערוצים (5.1) תקשורת כרטיס רשת LAN 10/100 ציוד היקפי עכבר ארגונומי+גלילה מקלדת מולטימדיה ואינטרנט 125 מקשים זוג רמקו…
-
- 3 תגובות
- 675 צפיות
-
-
שלום לכולם! יש לי מטרה שונה במקצת מטיב העזרה שניתנת פה בפורום בדרך כלל, אבל אני אשמח אם מישהו בכל זאת יוכל לעזור לי; אני עובד במעבדה חישובית באוניברסיטה, שעושה שימוש בכלים כגון Matlab. העניין כאן הוא שבאוניברסיטה אין רכישה בחלקים אלא מחשב קומפלט. והתבקשתי להציג מחשב נייח מתאים ואנשי המחשבים במקום יימצאו מחשב מקביל בדרישות אצל הספקים המתאימים. (לא ידוע לי מי הם). כך שאני צריך בסוף להגיש דגם או שניים של מחשבים מוכנים, לא משנה באמת של איזו חברה. התקציב גם לא נקבע, בציטוט של הפרופסור. בתגובה לשאלתי בנושא: "לטווח ארוך, היקר הוא הזול". למען האמת שהדרישות לא מצריכות, לפי דעתי, סכומים של יותר מ 5-6 אלף ₪, אבל יכול להיות שאני טועה. למפרט: הדברים החשובים: מעבד (בערך הדבר היחיד שה…
-
- 1 תגובה
- 675 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב מאיביי עד 1500$ השימושים: משחקים, פה ושם פוטושופ מידי פעם לימודים- ז"א שיהיה מסך איכותי, בטרייה שתחזיק לאורך זמן, שקט, שלא יתחמם, אמין אחריות בינלאומית שיהיה מחשב חדש ולא משומש חשוב לי מאוד נושא העיצוב, שלא יראה כמו כרש גיהוץ חשבתי על- Dell XPS M1330 אהבתי את העיצוב אך בסה"כ הוא די מיושן, זה פחות או יותר הסיגנון שאני אוהב מודה לכל מי שיעזור [br]פורסם בתאריך: 11.11.2008 בשעה 00:00:25 ^הקפצה^זה דחוף לי, אפשר עזרה בבקשה... אודה לכם מאוד
-
- 0 תגובות
- 675 צפיות
-
-
יש לי שאלה פשוטה מכיוון שאני רוצ הלרכוש מחשב מחול איך בדיוק אני יכול להוסיף אותיות בעברת למקלדת אח"כ <
-
- 3 תגובות
- 675 צפיות
-