ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,460 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, מחפש מפרט למחשב עם הדרישות הבאות: 1. התקציב המקסימאלי - 1200 ואפשר לנצל הכל אך להשתדל לא לחרוג. 2. יישומי משרד, אינטרנט,משחקים קלים, שרת אחסון. ללא צפייה בסרטים אבל אולי לסטרימינג ממנו לסטרימר חיצוני. הכוונה במשחקים קלים הם RTS ו-RPG בעיקר. מסך dell 2209wa. 3. אין צורך בציוד היקפי. 4. רמת נחיצות שקט: 7. 5. לא מתוכנן OC אלא אם כן אפשר לקבל אותו מהחנות המרכיבה את המחשב. 6. יש צורך לכלול הרכבת מחשב בחנות. 7. איזור מגורים - רמת השרון. 8. אם יש אפשרות לתמיכה ב-RAID זה יהיה נחמד ותמיכה בכמה שיותר HDDs. 9. לא מתוכנן שדרוג עתידי. תודה מראש,
-
- 6 תגובות
- 947 צפיות
-
-
אהלן! אחרי שהמחשב האחרון נקנה ועובד אחלה, היעד הבא - מחשב בשבילי. המפרט מיועד לאוברקלוק כבד, עם דגש על קירור - שקט הוא לא חשוב במיוחד, ככה שאם מרעיש - אז בסדר. השאלות המרכזיות - זכרונות: אני מקבל את המחשב וקובע את התזמונים של הזכרונות בעצמי בביוס? האם העובדה שמדובר ב4 ג'יגה יבואו לידי ביטוי רק במערכת 64-ביט? כרטיס המסך: בחירה טובה? גוף קירור של זלמן מצד אחד, אבל מצד שני יש גם את הכרטיס של Sparkle שנראה מעניין. מה מומלץ? וזהו. לפניכם - המפרט. כמו תמיד, אודה להמלצות והארות. שבוע טוב, מתן סל קניות - תצוגה מקדימה קטגוריות מוצרים מחיר כמות יצרן G.Skill 4GB DDR2-800 DualKit (2x2GB) CL5-5-5-15 4GBPQ ¤442 1 יצרן LG GH22LP DVD-RW x22 Dual Layer Sata LightScribe Black ¤138 1 יצרן …
-
- 3 תגובות
- 541 צפיות
-
-
שלום לכולם, הנייד שלי כבר התיישן, ואני רוצה לקנות חדש. הנייד משמש לשימושים עסקיים, ולכן חשוב לי שהוא יהיה מדגם עסקי או לפחות מדגם צרכני איכותי (עם הגנה טובה על הגוף ובמיוחד הדיסק, רכיבים אמינים, מנגנוני התאוששות מאסון אם אפשר וכד'). כבר היה לי פעם סיפור עם דיסק שקרס בנייד, ויש לי טראומה מזה... מה שעוד חשוב הוא שהוא יהיה חזק כמה שיותר (מעבד חזק וזיכרון מספק) כי אני מריץ עליו הרבה מאד תוכנות במקביל (במצב עבודה רגיל יש עליו פתוחים במקביל אאוטלוק 2007 עם ספריות "כבדות", וורד 2007 עם הרבה מסמכים גדולים, מסמכי PDF גדולים, אקסל 2007 עם גליונות גדולים פתוחים, אקספלורר עם הרבה לשוניות גלישה פתוחות, OneNote ועוד), וגם רצות ברקע תוכנות סנכרון, אינדוקס ועוד. לשעות שאחרי העבודה, הייתי…
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הי, אני חלש מאוד בכל תחום החומרה, אשמח לסיוע מהמומחים כאן. רציתי לרכוש קונסולה מהחדשות PS4/XBOX1... לאחר קריאה ברשת אני שוקל במקום לרכוש מחשב נייד שיהיה מספיק חזק לעמוד ברמת של הקונסולות (וככה להרוויח שתי ציפורים במכה כי אני גם ככה צריך מחשב נייד). האם ניתן לרכוש מחשב נייד שיהיה עם ביצועים ברמה גבוה לפחות כמו הקונסולות החדשות ואפילו יותר? מה החסרונות במקרה כזה? תוכלו להמליץ לי על מחשבים כאלה? כמובן שהמחשב ישמש גם לפעילות שוטפת פרט למשחקים ולכן חשוב לי שיהיה מחשב נייד תודה רבה!!!
-
- 2 תגובות
- 929 צפיות
-
-
אני מחפש לקנות נייד בתקציב של עד 3000 ש"ח עם מסך כמה שיותר קטן (12 או 13 יהיו מעולים). השימושים העיקריים הם מדיה, אינטרנט, תכנות והרצה של win 7. כמו כן אם יהיה במחשב מודם סלולארי זה יהיה מצויין.
-
- 1 תגובה
- 635 צפיות
-
-
שלום, לצערי מת המחשב הישן שלי ואני רוצה להוציא ממנו את הכרטיס מסך שהוא Sapphire 7850 ו2 הארדיסקים שאחד SSD. אשמח להצעות למפרט עד 2000 בלי שני הפריטים הנ"ל. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך קצת אבל לא חובה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא בהרבה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ואינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא המשחקים הכי כבדים, אבל פחות משנה כי כבר יש כרטיס מסך -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) …
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום רב רציתי לדעת אם יש למישהוא מושג בענין מחשב יד שנייה אני רוצה גם איכותי וטוב וגם לא מאד יקר מודה מאד לכל מי שיענה לי
-
- 1 תגובה
- 601 צפיות
-
-
אני צריך מפרט למחשב משרדי(אופיס ואינטרנט) בסביבות ה 3000 שקל - בלי מסך . תודה לעוזרים.
-
- 8 תגובות
- 812 צפיות
-
-
שלום רב. אני מתחיל עכשיו ללמוד כסטודנט ואני מחפש נייד בטווח מחירים של 450 -600 ש"ח השימוש יהיה לאופיס ואינטרנט בלבד רצוי שיהיה קל וכמה שיותר נוח לנשיאה וגם לא גדול וגם שיהיה חסכוני בחשמל. המסך יהיה 15" אבל עדיף 17" אני רוצה שהכרטיס מסך יהיה דו ליבתי של דר' פנרין ומקלדת של מונטבינה אני רוצה את המחשב בשחור. מצאתי כמה, תגידו לי מה דעתכם http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=QSE21802253LW המחשב הזה קצת יקר אבל נראה נחמד http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1986&CatCode=315 זה השני שהוא קצת יותר קטן אבל יקר יחסית http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=287 אהבתי את המסך שלו שמסתובב לצדדים ולא רק למטה ולמעלה אני מתלבט בין T8100 ל לווינדוס ויסטה מה ע…
-
- 1 תגובה
- 642 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 5000 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: משחקים כבדים, כמו CALL OF DUTY6, BATTLE FIELD BC 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. כן, מסך או 22 או 24 [שמתחבר גם לסוני2,3] 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? לא 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? 5 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא יודע לעשות אוברקלוק, ואולי אני יעשה אוברקלוק קל 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו איזו אתם מעדיפים) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 9. מאיזו…
-
- 2 תגובות
- 605 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני טס בעוד כחודש לארה"ב ואני מעוניין לקנות שם נייד חדש. לפי השוואת מחירים זריזה באינטרנט נראה שהמחירים שם זולים משמעותית מהארץ אבל לפי כמה threads שראיתי פה, יש בעיה עם האחריות בארץ לרוב החברות (חוץ מIBM/Lenovo ?). השאלה שלי היא, קודם כל האם כדאי בכלל לקנות שם ואם כן איזו חברה ודגם עדיף והאם תהיה לי אחריות בארץ (אין לי בעיה להוסיף עוד כסף כדי שהאחריות תתפוס גם בארץ). כמו כן, מאיפה כדאי לקנות? (ראיתי מחירים ממש טובים בnewegg לדוגמא) הדרישות שלי מהמחשב הם - אפשרות להריץ VSS 2005 במהירות סבירה, חיבור למסך חיצוני ( טלויזיה ), כרטיס רשת אלחוטי טוב ומסך גדול ככל האפשר . כל השאר תכלס אקסטרה (כמובן שהייתי מעדיף איזה כרטיס מסך חצי נורמלי). אין לי גם בעיה עם כובד …
-
- 1 תגובה
- 690 צפיות
-
-
שלום מעוניין במחשב לשימוש ביתי / home office שעליו אוכל לעבוד עם תוכנת lightroom או דומה לצורך סריקה ואחסון צילומים ושיקופיות. בעל יכולת שדרוג עתידית . תקציב סביב 4000 ויכול קצת להמתח. תודה למשיבים ולעוזרים . אילן
-
- 0 תגובות
- 710 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין שתמליצו לי על מפרט למחשב עפ"י הדרישות הבאות: 1. דרוש מעבד מרובע ליבות + 4GB זיכרון פנימי. 2. תמיכה מלאה ב-64bit (מיועד לשימוש עם Vista Ultimate 64bit) 3. ללא מסך או ציוד היקפי. 4. דרוש כרטיס לכידה טוב לשימוש עם Media Center של Vista. 5. כונן קשיח 200GB ומעלה. תקציב: 6,500 ש"ח ללא מערכת הפעלה. תודה מראש לעונים.
-
- 11 תגובות
- 658 צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב נייד של acer שהדגם שלו הוא aspire 5100 . האם זה בסדר שהוא יגיע לטמפרטורות של 55-60 במצב שהוא מתאמץ ולטמפרטורות של 32-49 במצב רגיל?
-
- 1 תגובה
- 812 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?==>4.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?==>הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?==>1.5K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?==>גרפיקה,תכני HD,עריכת וידאו\תמונה תלת מימד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).==>סוליד\פוטושופ\powerdirector\אפטר אפקר -שימוש עיקרי. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.-לא לגיימינג! -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).==> רזולוציה שמתאימה לגרפיקה ,עדיין לא יודע מה היא. -לאילו הגדרות גרפיות מיו…
-
- 34 תגובות
- 7.6k צפיות
-
-
תקציב: 2700-3700 ש"ח כנראה שאקנה את המחשב באילת אז אפשר לקחת את זה בחשבון בהמלצה מהם השימושים העיקריים במחשב כרגע תפעול חנות באיביי ותוכנות אופיס כמו גוגל שיטס אקסל וכו'. אבל בעתיד המחשב הזה ישמש אותי גם לעריכת מוזיקה וסרטונים. מתי מתוכננת הרכישה בזמן הקרוב גודל מסך מינימום 15 אינץ עדיפות לכמה שיותר גדול בשביל הנוחות גודל אחסון וסוגו לפחות 512GB ומעלה הבנתי שעדיף SSD אבל אני לא ממש יודע מה זה דגשים מיוחדים למחשב כרגע אני לא מתעסק בעריכה גרפית אבל בעתיד ארצה ככה שאשמח לקנות דגם שניתן להחליף בו את הכרטיס מסך וככה לא אצטרך לשלם עליו עכשיו אלא רק שארצה לשדרג בעיקרון מה שחשוב לי זה: מעבד I5 ומעלה זיכרון RAM: 8GB ומעלה זיכרון פנימי 51…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום, חיפשתי מחשב נייד ביתי 14", לעבודה משרדית סביב ה-2000₪. מצאתי ב2690₪, Dell Vostro 14 3000 3490: ** i7-10510U 1.8GHz - 4.9GHz, זיכרון פנימי בנפח 8GB, כונן SSD בנפח 256GB, מאיץ גרפי AMD Radeon™ 610 2GB וכולל מערכת הפעלה Linux** שעל פניו נראה דיי משתלם (למרות שאני כבר לא מעודכן, אז יכול מאוד להיות שאני טועה). הדבר היחיד שהייתי עושה אולי זה משדרג לssd של לפחות 512gb. אתם מכירים משהו יותר משתלם בטווח מחירים הזה, או שזו בחירה טובה? (לא משנה לי אינטל או amd) תודה ואחלה סופ"ש
-
- 1 תגובה
- 681 צפיות
-
-
מחשב שיחזיק כמה שנים, עם אופציות לשדרוג וויסטה בעתיד.
-
- 5 תגובות
- 566 צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לקנות מחשב למשחקים וצפייה בסרטים/סדרות HD. רמת גיימינג - בינונית-כבדה. המחשב יחובר בד"כ למסך פלזמה "50 HD-Ready של סמסנוג. (מחשב לסלון) השאלה היא האם המפרט הבא יותר מידי בשביל הנ"ל? הייתי שמח להגיע לטווח מחירים בין 3500 ל 4000 גג... מה כדאי לשנות כדי להוריד את המחיר ולהישאר עדיין עם מחשב ברמת ביצועים גבוהה? תודה מראש! בעזרת המלצה מהמפרטים באתר הרכבתי את המפרט הבא : מעבד AMD Phenom II X3 720 Black Edition Box ₪595 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=AM2720B לוח אם Gigabyte GA-MA770-UD3 ₪406 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=38497 כונן קשיח Seagate ST31000528AS 3.5" 1000GB SATA2 32MB ₪418 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid…
-
- 1 תגובה
- 578 צפיות
-
-
שלום רב! ברצוני לרכוש מחשב נייד לצורך גלישה/עבודה באופיס, אני לא מתמצא בחברות מומלצות יותר או פחות בניידים ובטח שלא בדגמים לכן אשמח מאוד לקבל המלצות, להלן כמה קריטריונים לנייד: משקל: כמה שיותר קל - עד 2.5 ק"ג זיכרון: 2GB. הארד דיסק: 120-160GB מהירות 5400/7200 חייב מצלמה מובנית ומיקרופון מובנה. מסך: לדעתי 14.1 אך אשמח לשמוע הצעות אחרות. שיגיע עם ויסטה (Home) מחיר: עד 5,000 - רצוי כמה שפחות (אם אפשר הרבה הרבה פחות) חשוב לי מאוד שהמחשב יהיה מבית טוב ושיפעל כמו שצריך תודה רבה על העזרה! זה מאוד חשוב לי להזמין אותו השבוע אז אני אשמח מאוד לתגובות, תודה שוב
-
- 5 תגובות
- 780 צפיות
-
-
שלום לכולם, טוב סיימתי את לימודי וסוף כל סוף יצאתי מ"משכורת סטודנט", אז הגיע הזמן להחליף את המחשב הישן שלי, מלפני איזה 7 שנים בערך שעבר שדרוגים לאורך השנים: E6300 2.8GHz 50% overclock, Gigabyte 965P-DS3, 4 GB RAM, HD6770 1. מה התקציב המקסימאלי: 7000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך: לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב: באזור ה-500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב: משחקים (בעיקר Blizzard - D3 and SC2 על הגדרות גבוהות), תכנות במכונות וירטואליות שונות (VM - בעיקר OS X Mavericks ו-Windows8, רק מכונה אחת תרוץ) ותכני HD. א. מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב: יש לי מסך ישן מאוד (לפחות בן 7) של סמסונג SyncMaster 203B שכבר תוקן פעם …
-
- 6 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים שיריץ BFBC2 סביר, צפיה בסרטים HD 1080p, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) * גודל המסך? 15.6" * משקל רצוי? לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שיוכל בהתאם לצרכים האחרים. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI, DVI * בלוטות? אפשר * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500GB מהירות 7200 * כונן CD/DVD? צורב? חייב צורב DVD * כונן Bluray? לא חייב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? רצוי ביותר! * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חייב * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? חברה כמה שיותר איכותית בהתאם לצרכים בהתאם לתקציב. תודה רבה לכל העוזר!!!
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-התקציב הוא עד 4500 ש"ח -העדפה אם אפשרי לחסוך טיפה -שימוש יומיומי אינטרנט סרטים ואופיס וכמובן משחקים -הרזולוציה המקסימלית של המסך שלי 1280x1024 כמובן שיש אפשרות שאני יחליף מסך בעתיד אך לא כרגע -כמובן העדפה להגדרות גבוהות במשחקים -ציוד עקפי אני מחפש עכבר ומקלדת בצבע שחור -רכיבים לא צריך הם: מסך ורמקולים. -מערכת הפעלה לא מחייב -אוברקלוק לא -חנות מועדפת באזור פתח תקווה והסביבה -בקשות מיוחדות אין אבל אין לי בעיה אם תמליצו על משהו שאתם חושבים שאולי אני יכול לעשות או לשפר וכדומה... -לגבי שידרוג העדפה שלי שהמחשב ינסה להחזיק לשלוש שנים... הערה חשובה לגבי המארז!!! הגובה המקסימלי שהוא יכול להיות הוא 48 ס"מ. תודה רבה לכל המגיבים מראש!
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום ברצוני לקנות מחשב שימש אותי לטווח ארוך של 4-3 שנים לפחות המחשב הוא לשימוש הכול משחקים כבדים תוכנות עריכה אינטרנט אופיס מוזיקה הכול בקיצור.. תקציב 6K רק לקופסא וכל מה שיש בפנים. ההתלבטות שלי היא עם לחכות ל8800 320 מגה בייט או שללכת על המפרט הבא: Core2 Duo E6600, 1066Mhz, s775, 4MB 945P-S3 s775 Conroe, DDRII 667, PCI-E 1GBX2 TwinMOS X1950XT 256MB GDDR3, 2xDVI, VIVO PCI-E 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II HEC Compucase CI-6A21 Beige and Silver (No PSU Noisetaker EG425P-VE 420W 6000 שקל זה יוצא בערך מה אתם אומרים לקנות או לחכות לכרטיס מסך שיצא עוד חודש בערך..??
-
- 4 תגובות
- 767 צפיות
-
-
הזמנתי מnewegg את הרכיבים הבאים לוח אם - Gigabyte Z490 Vision G כרטיס מסך - MSI 3080 Ventus 3x זכרון - G.SKILL Ripjaws V Series 32GB (2 x 16GB) 288-Pin DDR4 SDRAM DDR4 3600 אחסון - HP EX950 2TB סה"כ 6170 ₪ הרכיבים שאני מתכוון להזמין היום מTMS (פתוח להצעות) מארז - be quiet! Case PURE BASE 500DX Black מעבד - Intel Core i5 10600KF / 1200 Tray קירור למעבד - Noctua NH-D15 CPU Cooler ספק - Corsair RM850x 850W PSU 80+ Gold Modular סה"כ ₪2,380 כל המחשב ביחד 8550 ₪, התכנון הוא לעשות OC למעבד ולהישאר איתו לכמה שנים וכשהוא יתחיל להגביל אותי לעבור למעבד דור 11. אשמח לשמוע חוות דעת על הרכיבים או חוסר התאמה…
-
- 0 תגובות
- 847 צפיות
-