ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,366 דיונים בפורום זה
-
היי שלום, 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד + ווירטואליזציה + תכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:GTA V FIFA 17 וכו' .. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 4K -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוג…
-
- 0 תגובות
- 661 צפיות
-
-
שלום לכולם, באוקטובר הקרוב אני מתחיל לימודי רפואה ולצורך כך זקוק למחשב נייד. אני מתחיל ללמוד בטכניון ולפי מה שהבנתי יהיו לי גם כמה קורסי תכנות- צריך מחשב שיעמוד בכל זה. התקציב הוא בגדול עד 3000 ש"ח אבל אני יכול לחרוג מעט (עד 3500) בשביל משהו באמת טוב. קיימת אפשרות לרכישה באילת. המחשב יסחב הרבה על הגב ולכן אני מחפש גודל של 13-14 אינץ' (הבנתי שזה הגודל המומלץ לסטודנט). אני לא מבין גדול במחשבים אבל עשיתי בדיקה קצרה באינטרנט והגעתי למחשב הזה: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=920608 . איך הוא בעיניכם? בנוסף שמעתי המלצות על ה- ZenBook של אסוס. מה דעתכם עליו? איזה דגם כדאי? (אם בכלל). אשמח לשמוע מכם המלצות והצעות למחשבים נו…
-
- 0 תגובות
- 661 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? גודל 14-15.6 * רזולוציית המסך? לא יודע. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין דרישה מיוחד * משקל רצוי? אין דרישה מיוחד * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) אין דרישה מיוחדת * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) אין דרישה מיוחדת * Bluetooth? רצוי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) - נראה לי ש-SSD כי ידוע לי שהוא מהיר יותר כ-250G * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? …
-
- 0 תגובות
- 660 צפיות
-
-
זה המפרט שקיבלתי http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=22917 האם הוא טוב למשחקים חזקים כדוגמת gta ותכנות?
-
- 1 תגובה
- 660 צפיות
-
-
שלום לכולם, צריך את עיזרתכם בהרכבת מחשב מקצועי לעריכת וידאו , אני משתמש בavid, premier & after effects. התקציב שלי הוא 6500 ש"ח חשוב לי שלמחשב יהיה: מעבד חזק. דיסק קשיח עם 7200RPM ולפחות 2TB. זיכרון RAM גבוה עבור רינדור הוידאו ועבודה באון-ליין. SSD למערכת הפעלה. כרטיס מסך טוב. זה מחשב שהשתמשתי לצורך השוואה (המפרט די מתאים אבל אני צריך נייח!): http://cukusa.com/asus-g751jt-ch71-gaming-laptop.html תודה רבה.
-
- 0 תגובות
- 660 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5k. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיפות לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים, שימוש יום-יומי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). AutoCad, Beam, Photoshop. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? תחליטו…
-
- 0 תגובות
- 660 צפיות
-
-
מה אתם אומרים זה כדי !? כאילו התקציב שלי זה בערך 3000/3500 . מפרט 1 : Cpu - AMD Athlon 64 3000 Socket 939 Box . MB - MSI K8N NEO Platinum 939 . Memory - Samsung 512mb 400GHz . Display - Gforce FX5500 128mb / ATI Radeon 9200SE 128mb DVI . HarDisk - Western Digital 120GB 7200 RPM 8MB Buffer SATA . CDRW - LG 52X32X52 . Floppy - 1.44 . Microsoft KIT Microsoft Multimedia Keyboard+WheelMouse Optical Speakers - * No Screen !! 3300 ש'ח מפרט 2 : Cpu -מעבד - AMD K7 2800 MB -- לוח אם ABIT NF7 Memoryזיכרון - - Samsung 512mb 400mhz Display כרטיס מסך - - ATI Radeon 9600SE 128mb DVI Hardrive - דיסק קשיח - 120gb 8mb 7200rpm CDR/W - צורב - LG 52x32x52 Floppy כונן דיסקטים - - 1.44 Keybo…
-
- 1 תגובה
- 660 צפיות
-
-
כרגע יש לי p4 אם geforce 5700 במשחק counter strike יש לי בין 40-60 fps אני רוצה לדעת אם זה תלוי במעבד? אני עשיתי כל דבר בשביל לעלות אבל זה בלתי אפשרי אם אני יקנה amd 3000 וישאר אם אותו כרטיס מסך היה לי הבדל ב fps אני רואה ילדים אם p4 2.4 geforce 4 אם 100 fps כל הזמן ללא דרופים תודה לכולם tibiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
-
- 1 תגובה
- 660 צפיות
-
-
AMD Athlon 3000+ K8NS-Pro (s754) Nforce3 250, GBL, Fwire XFX FX5500 128MB TV 5 מאווררים Exelstor 80G CD-ROM + CD-RW איזה ספק כוח הוא המינימום שאני צריך ואיזה מומלץ? תודה.
-
- 1 תגובה
- 660 צפיות
-
-
מארז לא לבן פשוט אבל גם לא משהו מיוחד...קצת צבעונ ועם חיבורי USB מקדימה...לא הצלחתי למצוא את שם החברהו PSU 400W Generic (עושה קצת רעש...) BioStar p4sad Intel Celeron 1.7 256MB DDR 333MHZ GeForce 4 MX440 128MB LG CD-RW 52X24X52 DVD Drive Floppy Hard Disk 40GB ATA בנוסף רציתי לדעת בנפרד כמה שווה היום המסך MAG 786PF. תודה מראש, יוני
-
- 5 תגובות
- 660 צפיות
-
-
שלום רציתי לדעת אם זה מפרט שמתאים לי כאילו למחשקים כבדים כמו doom 3 ן hl2 תודה רבה לעוזרים [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 660 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות לאחי מחשב חדש שמיועד בעיקר למשחקים, אבל כמובן גם לשאר השימושים (מוסיקה, סרטים, אינטרנט וכו'). התקציב עומד כעת על 3000 ש"ח, אצוי מאוד שלא לחרוג. אשמח לקבל הצעות מכם.
-
- 7 תגובות
- 660 צפיות
-
-
חבר שלי ביקש התייעצות בפורומים לגבי מחשב..... יש לו 6800 ש"ח הוא ביקש אינטל.... הצעתי לו את המפרט הבא: מעבד: Intel Pentium 4 3.0GHz Prescott 2MB 64-Bit Socket 775 BOX CPU מחיר: 1139 ש"ח גוף קירור למעבד: Igloo 5070 CPU Cooler for 775 Prescott מחיר: 59 ש"ח לוח אם: GigaByte GA-8I945PG Intel 945PG MotherBoard מחיר: 689 ש"ח זכרונות: Samsung 1GB (2*512) DDR2 DDR 533 Memory מחיר: 698 ש"ח כרטיס מסך: GigaByte Radeon X800XL GV-RX80L256V PCI-E 256MB VIVO Retail מחיר: 2119 ש"ח כונן דיסקטים: Sony 1.44MB 3,5" FDD מחיר: 55 ש"ח צורב: NEC ND-3540AW 16/8/4/48/24/48 Bulk DVD+R/RW מחיר: 289 ש"ח דיסק קשיח: Hitachi 160GB 7200RPM S-ATA 2 HDD מחיר: 569 ש"ח ספק: Enermax 370W EG37…
-
- 4 תגובות
- 660 צפיות
-
-
שלום, אני סטודנט להנדסת חשמל, אני רוצה לקנות לפטופ שישרת אותי ב+/- 3 שנים שנשארו לי לתואר, הדרישות: - יישומים רגילים, צפייה בסרטים, תכנות בתוכנות דוגמת מטלב. - חשוב מאד שתהיה לו תחנת עגינה ייעודית שממנה יש יציאות HDMI, DVI, וRJ 45. - שיהיה יחסית קל (1.5 - 2 ק"ג), ובאיזור ה14" - תקציב עד 3200 ש"ח (לא כולל תחנת עגינה, שאשמח אם תוכלו לפרט גם עליה) בתודה, יובל.
-
- 0 תגובות
- 660 צפיות
-
-
משתמש בכל תוכנות העריכה הקיימות.. הבנתי שאתם תותחים פה...!!! מחשב רצוי 16GB ראם... טווח כספי - 3000 ש"ח אפשר לזלוג עד 3500 גג!
-
- 1 תגובה
- 660 צפיות
-
-
האם הכרטיס הזה יכול לסחוב (בקלות) תוכנות כמו פוטושופ, אינדיזיין, סקאטצאפ, אוטוקאד? נכנסתי לסטיקי של הגרפיקאים. מבקש עזרה ספציפית על הכרטיס הזה. תודה
-
- 0 תגובות
- 660 צפיות
- 1 follower
-
-
אני רוצה לקנות מחשב חדש כי המחשב הניד הנוכחי שלי עשה את שלו. אני סטודנט שהשימוש העיקרי הוא אינטרנט, אקסל ועוד דברים פשוטים יחסית. אני לא משחק כי פשוט אין לי זמiן. אני רוצה מעבד i5, מסך 13-14 אינטש, לפחות 4GB זיכרון ועדיף שיהיה איזה כונן SSD נחמד. הייתי בטוח שאני אקנה מחשב נייד. אחרי שבדקתי מחירים והכל שמתי לב שמחשב כזה עולה בסביבות ה- 4K לפחות. הגיוני? נגיד של HP או Asus. הסתכלתי השבוע על מחשבים נייחים באייבורי וראיתי שאפשר לקנות מחשב טוב מאוד שיתאים לי בסביבות ה- 2000 שקל! נגיד מסך זה עוד 1000 שקל בפועל, שאני הולך לאוניברסיטה אני לא לוקח את המחשב, הפעם האחרונה שלקחתי אותו הייתה מזמן. אני כותב על דפים ומחברות והכל כרגיל כי זה פשוט יותר נוח ואני לומד יותר טוב ככה. וכשאני…
-
- 1 תגובה
- 660 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 אפשרי חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? פיתוח תוכנה עם הרבה טאבים פתוחים בכרום 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? ללא אורות כמה שיותר קומפקטי, אך לא קריטי 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם…
-
- 1 תגובה
- 660 צפיות
-
-
מחפש מחשב נייח עוצמתי, שיוכל להריץ בקלות מס' מכונות וירטואליות בו זמנית. לא חשוב איכות גרפית יותר מידי - אבל כן כרטיס בנפרד בכדי להוריד מהעומס על המעבד. כמו"כ הייתי רוצה המלצות איך לנצל את ה RAM בצורה הטובה ביותר, (הרבה פעמים גם כשיש הרבה RAM - עדיים כשמריצים מכונות במקביל - נוצרת איטיות.) הגעתי למפרט הבא, הייתי שמח לקבל חוות דעת על: מהירות, עמידה בעומס ותאימות בין החלקים: לוח אם - Gigabyte Z390 Gaming X מעבד - Intel Core i7 8700K / 1151 Tray RAM זכרון - Corsair DDR 4 32G (16Gx2) 3200 C…
-
- 0 תגובות
- 660 צפיות
-
-
מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 (מחיר אילת ) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים תוכנות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקוליםומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSDשכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אך לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורי…
-
- 0 תגובות
- 660 צפיות
-
-
אהלן, ותודה מראש למומחים פה על הזמן שלכם אין לי בעיה גם להזמין מחו"ל. לגבי התקציב - ראיתי שאני יכול לסגור סיפור גם ב4 עד סביבות 4.5, אבל אעלה במחיר אם יהיה משהו ששווה את זה. גודל מסך 14" כרטיס רשת תומך סיבים אופטיים ומהירויות גבוהות. מעבד I7 או I5 סדרה גבוהה/טובה מקבילה ל 7. גם AMD ברמה הזו, יכול להיות בסדר. אלא אם כן יש משהו שעלי לדעת. תומך Thunderbolt 3 אמור להחזיק את הדוקינג הזה שמחובר לשני מסכי 2K. כרטיס מסך תואם שיחזיק את שני המסכים. SSD 512 יספיק. RAM 8-16 מקלדת מוארת המחשב ישמש לעבודה, כרטיסיות מרובות פתוחות ובעתיד גם לעריכה גרפית קלה. מפה כבר הלכתי לאיבוד מרוב חברות. ראיתי את האסוס …
-
- 1 תגובה
- 660 צפיות
-
-
היי, המחשב שלי כבר בן 6 ואני מתכנן להחליף אותו. כרגע מחכה למעבדים החדשים שיוצאים עוד שבועיים של AMD. 1. האם המעבד הזול מבין השלושה (299 דולר) צפוי לכלול כרטיס גראפי מובנה? 2. במידה וכן, האם הוא נראה לכם יספיק לבדו לגיימינג קל (1080P על 60 הרץ בלבד) 3. תאריך ההשקה 5 לנובמבר, האם לדעכם אנחנו צפויים לבעיות מלאי ולא סביר יהיה לרכוש אותו בחודש הקרוב? 4. מה לדעתכם צפוי להיות בערך המחיר בארץ? 5. רלוונטי כבר מעכשיו להתחיל לבנות (על הנייר) מפרט שמבוסס עליו או לחכות? תודה !
-
- 1 תגובה
- 660 צפיות
-
-
שלום לכולם, מחפש מחשב גיימינג נייח (ללא מסך), מצאתי את מפרט הבא באתר פלונטר, אשמח להערות ולהצעות מה חשוב - 1. יש לי מסך 34" עם רזולוציה של 3400x1440 ביחס של 21:9 קצב רענון 144Hz 2. דיסק קשיח 1TB 3. זיכרון פנימי 16B תודה מראש. מעבדים - Intel Socket LGA1200 [url=https://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=CM8070104282136][b]CM8070104282136[/b] - [b]Intel[/b] - [b]Intel Core i5-10600KF 6 cores 12 Threads 10th Gen CPU - 4.1 GHz - Max Turbo Frequency 4.8 GHz - No GPU Included - Socket LGA1200 - 14nm - 12MB cache - 125W TDP - Tray - (Comet Lake-S Series)...[/b][/url] [color=red][b]שלוש שנים אחריות[/b][/color] …
-
- 2 תגובות
- 660 צפיות
-
-
אז אני מחפש מחשב לאבא שלי סביב 3-3.5K עם התכונות הבאות: * מטרות המחשב: עבודה משרדית, משחקים קלים, סרטים * גודל המסך: 15.4/15.6" * משקל רצוי: קל ככל האפשר * זמן סוללה ארוך ככל האפשר * בלוטות' * גודל מינימלי של כונן קשיח: 250GB * צורב DVD-RW * עדיף עם אחריות בינ"ל * עדיפות לחברות DELL,HP,TOSHIBA * מקלדת גדולה ככל האפשר ונוחה תודה רבה [br]פורסם בתאריך: 5.09.2010 בשעה 16:19:20 סליחה על ההקפצה אבל מצאתי כמה מחשבים מעניינים ואשמח לשמוע את דעתכם עליהם.http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5684&CatCode=315 http://ivory.co.il/product.asp?productid=5566&CatCode=315 http://ivory.co.il/product.asp?productid=5540&CatCode=315 אשמח לחוות דעת ולא יזיק …
-
- 0 תגובות
- 660 צפיות
-
-
ברצוני לנצל את כל התקציב וניתן לחרוג ממנו עד 500 שקל המחשב ישמש בעיקר למשחקים ולעבודה משרדית הייתי רוצה שהמחשב יתמוך בכל המשחקים החדשים ושמאפייני הגרפיקה שלו יהיו מהשורה הראשונה, במידת האפשר משום שהמחשב ישמש למשחקים בעיקר. יש צורך בכל הערכה : מסך רמקולים מקלדת ועכבר אין צורך בכונן דיסקטים ובצורב. אין חשיבות לדרגת השקט של המפרט. לא יבוצע אוברקלוק יש צורך במערכת הפעלה ורצוי ווינדואס 7 ועדיף שהמחשב יהיה מורכב כבר. אין חנות ספציפית , איזור המגורים הוא ירושלים. אין צורך לשמור אופק לשיפור המערכת . תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 660 צפיות
-