עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום! אני מעוניין לרכוש מחשב נייד בקרוב, מאוד חשובה לי רזולוציית המסך משיקולים אישיים, ולכן אני מחפש מחשב ברזולוציית UHD (4K). שאר המפרט - מעבד I7, אחריות נוחה של 2-3 שנים, 16 ג'יגה זכרון, SSD! אני חושב שאקנה את אחד הדגמים שבאים עם טרה ואחליף לSSD, היות וההפרש בשדרוג למחשב עם SSD שווה בדיוק למחיר שלו ולכן עדיף לקנות אחד ולהשאר עם הכונן של הטרה. מה שראיתי אלו שני הדגמים הבאים שמציעים בגדול כל מה שאני מחפש: http://ksp.co.il/?list_compare=.24468..26109. אשמח לדעת האם למישהו יש חוויות והתנסויות מאחד המחשבים, המלצות לטובה או לרעה . מודה לכם ושיהיה המשך סופ"ש מצוין!

• 2 תגובות
    • 936 צפיות
  2. Started by iziksas,

היי חברים, אני יודע לפרק את המחשב הנ"ל עד לרמה שאני יכול להוציא בו כל חלק חוץ מהמסך. ברצוני לעשות Refurabishe לחומרה. מעוניין לקנות לוח אם חדש וטוב (אם זה אפשרי) עם מעבד חדש וטוב מורכב עליו (שוב אם זה אפשרי- ואם אפשר לקנות בנפרד לוח אם ומעבד ואז להרכיב אותם אני מוכן לנסות) וגם כרטיס מסך טוב שאין לי מושג איפה הוא יושב פיזית (נראה לי שהוא גם מובנה בתוך הלוח אם). בגדול האם אפשרי לעשות את כל זה? המחשב מתחיל להיות עייף והוא לא זז וחשבתי שאולי הרכיבים עושים את הבעיה (זה לאחר שניקיתי עד להברקה את צלעות הקירור והמאוורר). אז השאלה שלי היא כזאת. האם בכלל כל השאלה שלי רלוונטית, כלומר שווה לקנות חדש ולהחליף וזה באמת הבעיה לכך …

3. Started by shaib,

http://www.amtel.co.il/default.aspx?pageid=8&groupid=02&familyid=201&itemid=M274NIV&index=0&FirmCode=32&C136=018&C159=217 מחשב טוב מבית לנובו, אחריות בינלאומית של ibm. http://www.amtel.co.il/default.aspx?pageid=8&groupid=02&familyid=201&itemid=A530-1 מפרט מעניין מבית Fujitsu, חברה לא מוכרת ואני לא יודע את כמה אמינה וכו'.. בנוסף אני אשמח לקבל הצעות למחשבים אחרים בטווח הזה עם אפשרות לחריגה קלה מהסכומים הנ"ל. תודה.

• 2 תגובות
    • 716 צפיות
  4. Started by igalgerman,

שלום, אני מחפש מחשב נייד חזק שישמש אותי גם בבית כמחשב ראשי וגם אני יוכל לקחת אותו איתי למקומות כמו לימודים. (אני יחבר אותו בבית למסך..) אין לי הגבלת תקציב, עדיף שלא יעבור את ה8000 אבל אם צריך אני מוכן להשקיע כדי לקבל מחשב טוב ונוח. אני מתלבט האם לקנות את המחשב בארץ או להזמין מחו"ל - הבנתי שלרוב יש בעיות אחריות. * מטרות המחשב? תיכנות, שימושים כללים, צפיה בסרטים, קצת פוטושופ ועריכה ואולי טיפה משחקים לא הכי כבדים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13-14 * משקל רצוי? רצוי מחשב קל מאוד עד 2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב …

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. SCREEN:LG 710BH MOTHERBOARD:GA-7N400L1 DDR 400 +CPU:AMD K7 ATHLONXP 2600 H.D:60 GB 7200 ATA 133W.D MEMORY: 256MB DDR 400 MHZ CDROM:ASUS *52 CDRW: LITEON *52*24*52 GRAPHIC CARD: ATI RADEON 9200 128 MB DDR F.D: MITSUMI 1.44 MIDI TOWER ATX 2 FAN KEYBOARD: ENG/HEB MOUSE PC2 OPTI SPEAKERS 300W PRINTER: HP 3425 מחיר במזומן 4000 ש"ח אני צריך את המחשב בעיק לעבודות, אני לומד אלקטרוניקה וחשמל וצריך תוכנות כמו C++ ,C WORD ,EXCEL וגם משחקים מידי פעם. אשמח אם תעזרו לי בהחלטה תודה מראש שלומי.

• 2 תגובות
    • 745 צפיות
  6. שלום רב, יש לי בעיה להגדיר את הקונפיגורציה עבורי והמשפחה שלי. כמעט שלא משחקים - רק פיפא ומשחקי דוס ישנים. מצד שני יש רצון להכנס לעריכה של וידאו דיגטאלי ועבודות גראפיות בפוטו שופ וקורל דרו. רוצים גם שתהיה אפשרות להקלטה של מיני דיסק וזה אומר יציאה אופטית. כמו כן מה המשמעות של לקיחת לוח גיגה בייט בהשוואה ל אביט. ושאלת השאלות: האם גדאי לקחת סיכון לקניית החלקים בחנות טובה (למשל זיגזג) והרכבה לבד? תודה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. אני רוצה לרכוש השבוע מחשב, ברשת אמינה בישראל. * מטרות המחשב? אינטרנט ואופיס, משחקים קלים וצפיה בסרטים. * גודל המסך? 15+ * משקל רצוי? שיהיה קל יחסית לגודלו....אין לי מושג מה זה קל ל15+ אינץ'....אני מעריך כ2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? גם פה אין לי הערכה לזמן סוללה, נא המלצתכם. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו)... אין העדפה מיוחדת * בלוטות? יכול להועיל, אבל לא חייב. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? סטנדרטי...עדיף בנפח של 500+ ג'יגה * כונן CD/DVD? צורב?מומלץ * כונן Bluray? לא חייב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? בנוגע לאחריות עדיף שיהיה למחשב אבא ואמא בארץ * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן, * האם יש…

• 2 תגובות
    • 877 צפיות
  8. לא צרך מארז, ולא צריך מסך. תודה רבה רבה רבה =]

• 2 תגובות
    • 595 צפיות
  9. שלום לכולם, ברצוני לרכוש לפטופ קל משקל (עד 1.5ק"ג) בעל חיי סוללה ארוכים (לפחות 5 שעות בעבודה בסיסית). המחיר עד 3000 ש"ח. מסך של 10" יכול להספיק. כרגע עומדים על הפרק ASUS 1000HE ו SAMSUNG N10 (זמין במלאי רק לבן :s05: מישהו עבד פעם על לפטופ לבן? לא מתלכלך כל הזמן?) אפשר גם לפטופ רגיל אבל חיי הסוללה+משקל חשובים. הצעות?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית(אני סטודנט). גרפיקה(תוכנת לייטרום Lightroom לצלמים). ואשמח שתישאר האופציה לעריכת מוזיקה (קיובייס Cubase). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנת לייטרום Lightroom לצלמים- שימוש תדיר. קיובייס Cubase- לעיתים רחוקות. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 1 …

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by nivrob123,

מפרט ב5K למשחקים ללא ציוד הקיפי

• 2 תגובות
    • 595 צפיות
  12. Started by sharpsharp,

צריך המלצה על מחשב עד 3K.לל חריגה! לא ציוד היקפי. המחשב מיעד לתלמיד תיכון לגלישה, סרטים, ומשחקים - שירוצו גם משחקים חדשים. וכל הדברים הרגילים שעושים במחשב. עכשיו אני מתלבט עם לקנות מערכת הפעלה. אז אני צריך שתי מערכות מומלצות: ללא מערכת מערכת הפעלה וכולל מערכת הפעלה. (והכל בסה"כ של 3000 ש"ח - כולל מערכת ההפעלה). אשמח להמלצה על חנות באזור הדרום. תודה

• 2 תגובות
    • 812 צפיות
  13. 1. מה התקציב המקסימאלי? סביב 2,500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב? עבודה על מסמכי אופיס וצפייה בטלויזיה וסרטים באמצעות האינטרנט 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? ??? 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס מערכת הפעלה בעברית, פחות חשוב הגרסה 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? מסך 14-15.6. עדיפות למקלדת מלאה אבל לא על חשבון תכונות משמעותיות קצת קשה לי להחליט במה כדאי להתמקד ועל מה אפשר לוותר (מהירות, זיכרון וכד') ומה מתוך אלו נחשב מהיר/איטי, קריטי או פחות. אשמח לקבל עזרה וייעוץ! יש לי כמה אופציות שראיתי ברשת, אם זה עוזר: http://www.p1000.co.il/sales/saledetails.aspx?auid=7750578 http://www.p1000.co.il/sales/saledetails.aspx?auid=7750270 http://www.p1000.co.…

• 2 תגובות
    • 771 צפיות
  14. Started by token_toker,

מחפש נייד עד 8000 ש"ח, עיקר צרכי הם אופיס בייחוד אאוטלוק ופווארפוינט. קל משקל אך מסך רגיל של 15 אינטש. תודה

• 2 תגובות
    • 638 צפיות
  15. Started by gal_sh1,

שם המעבד intel core 2 duo penryn פלטפורמת סנטרינו 2 איזה מעבדים משתייכים לפלטפורה ? עם איזה ערכות שבבים הוא עובד?

• 2 תגובות
    • 573 צפיות
  16. Started by XLEE,

שלום לכולם! 1. מה התקציב המקסימאלי?6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רב תכליתי(משחקים/ת.גרפיקה) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).פוטושופ,פרימייר,אפטר אפקט וכו....(תדיר) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: משחקים עדכניים FPS -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך): הרעיון בכללי לעבוד איתו שצריך עם שני מסכי 24 אינצ במקביל! -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבו…

• 2 תגובות
    • 676 צפיות
  17. Started by bv_beaver,

שלום. לפני כמה ימים כשפתחתי את הנטבוק שלי - Asus EEE PC 1015PEM גיליתי שכל המסך שלו סדוק. אין לי מושג ממה זה נגרם ולפי החברה האחריות לא מכסה את הנזק בטענה שזה נ"גרם ע"י הלקוח". בכל מקרה, התיקון עולה כמו חצי מחשב ככה שהגעתי למסקנה שאני רוצה להחליף לבד את המסך. בדקתי בכמה אתרים ומצאתי את המסך שאני צריך אבל הבעיה היא שאני לא מצליח לפתוח את המחשב בשביל להוציא את המסך השבור. מישהו פה התנסה פעם בלפתוח מחשב כמו זה? (ניסיתי לחפש מדריך אבל בכולם מראים מחשב שיש לו ברגים מקדימה ובשלי אין...) תודה מראש

• 2 תגובות
    • 829 צפיות
  18. Started by xDa,

מחשב זקן,לא יודע אם שווה משהו רציני. מעבד: http://imageshack.us/photo/my-images/842/61797231.jpg/ לוח אם:http://imageshack.us/photo/my-images/100/39645777.jpg/ זיכרונות:http://imageshack.us/photo/my-images/207/40777015.jpg/ כרטיס מסך: http://imageshack.us/photo/my-images/19/71381989.jpg/ ספק:Model SZ-500W תודה.

• 2 תגובות
    • 991 צפיות
  19. Started by tzay,

אני מעוניין לרכוש מחשב נייד חדש והבנתי שחלק משמעותי שכדאי לבדוק זה המעבד. עד כמה משמעותי ההבדל בין דור 2 לדור 3 של ה- i3? עד כמה משמעותי ההבדל בין i3 ל- i5? עד כמה משמעותי ההבדל בין המהירויות? (1.5GHZ, 1.8GHZ, 2.1GHZ וכן הלאה...) מעבד גרפי?? המחשב מיועד ללימודים, אינטרנט (גלישה וצפייה בטלוויזיה) וכד'. תודה.

• 2 תגובות
    • 802 צפיות
  20. הלך לי המחשב...אני רוצה לקנות מחשב חדש,בתקציב שלא יעלה על 2500, שישמש בעיקר לצורך הורדת והצגת תכני וידאו ומוסיקה,גלישה באינטרנט,ושימוש יישומי ומשחקים מדי פעם (אבל לא המשחקים הכי חדשים שצורכים כ.מסך מטורף....) ההתלבטות שלי מראש היא אם לקנות מחשב רגיל או htpc שיעשה את כל זה... אז...האם מחשב htpc בכלל מסוגל לעשות את מה שציינתי למעלה לבדו,או שחייבים גם מחשב שולחני וגם htpc כדי לעשות מה שאני רוצה... *ועוד משהו,חשוב לי מאוד שהספק והמארז יהיו עמידים,ושהרכיבים לא יהיו "זולים" שיתקלקלו מהר (גם אם זה אומר לחרוג טיפה מהתקציב)...

• 2 תגובות
    • 569 צפיות
  21. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - את האמת אין לי תקציב מוגדר, לא זול ולא יקר מדיי יש מצב ב - 4-5 אלף ש"ח? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר בסיסית, שומע שירים וגולש באתרים, אבל מה שבאמת חשוב לי - צפייה בתכני 4K ועריכת וידאו (לפעמים אני מקליט עם כרטיס טלוויזיה תכנים באיכות HD ואז אני חותך פרסומות/דברים שלא רלוונטיים ומקודד אותם מחדש לקובץ MP4 או MKV שישקלו פחות מהקובץ המקורי כאשר הוא מוקלט). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - לא צריך, יש כונן SSD…

22. Started by tototom,

הי, אני חלש מאוד בכל תחום החומרה, אשמח לסיוע מהמומחים כאן. רציתי לרכוש קונסולה מהחדשות PS4/XBOX1... לאחר קריאה ברשת אני שוקל במקום לרכוש מחשב נייד שיהיה מספיק חזק לעמוד ברמת של הקונסולות (וככה להרוויח שתי ציפורים במכה כי אני גם ככה צריך מחשב נייד). האם ניתן לרכוש מחשב נייד שיהיה עם ביצועים ברמה גבוה לפחות כמו הקונסולות החדשות ואפילו יותר? מה החסרונות במקרה כזה? תוכלו להמליץ לי על מחשבים כאלה? כמובן שהמחשב ישמש גם לפעילות שוטפת פרט למשחקים ולכן חשוב לי שיהיה מחשב נייד תודה רבה!!!

• 2 תגובות
    • 930 צפיות
  23. 1. מה התקציב המקסימלי? 5000 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: משחקים כבדים, כמו CALL OF DUTY6, BATTLE FIELD BC 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. כן, מסך או 22 או 24 [שמתחבר גם לסוני2,3] 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? לא 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? 5 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא יודע לעשות אוברקלוק, ואולי אני יעשה אוברקלוק קל 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו איזו אתם מעדיפים) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 9. מאיזו…

• 2 תגובות
    • 605 צפיות
  24. Started by Eden 6600,

שלום, כמה אמור לעלות לי המפרט הבא: מעבד: Intel P4 3.0GHz 775 לוח אם: GA8S648FX Gigabyte זכרון: Samsung 512MB 400MHz דיסק קשיח: 80G SATA כרטיס מסך: ATI X300 128MB / Gfors FX5200 128MB כונן DVD פשוט. מארז: MIDI ATX פשוט. כתבתי שני סוגים של כרטיסי מסך, אז אני צריך תשובה לכל כרטיס בפרד (זאת מחיר למפרט + X300, ועוד מחיר למפרט + FX5200) בתודה עדן.

• 2 תגובות
    • 614 צפיות
  25. Started by ms.kei,

אני צריך מפרט שיהיה למשחקים החדשים בלי מסך

• 2 תגובות
    • 760 צפיות

דיונים חדשים בפורומים