עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. היי, אני צריך מפרט למחשב לשימושים הבאים: אינטרנט, סרטים, מוזיקה, משחקים קלים-בינוניים תקציב: 2,000-2,500 ש"ח (בבקשה לא לחרוג) מה חובה שיהיה כלול במחיר: לפחות 500GB, צורב DVD, הרכבה לא צריך: ציוד היקפי תודה

• 2 תגובות
    • 587 צפיות
  2. שלום ליושבי הפורום, אני צריך עזרה בהרכבת מפרט מחשב עבור הבן של השכנים (נער בן 12, אם אני לא טועה). עיקר השימושים הם לצרכים ביתיים, אינטרנט והורדות. בנוסף הבחור מתעסק קצת במוזיקה (מנגן על גיטרה) ועובד עם התוכנה Guitar pro (לא מכיר אותה באופן אישי ולא יודע מה הדרישות מבחינת חומרה) מבחינת משחקים הוא משחק בעיקר בסימולטורים, כשהנוכחי הוא Microsoft flight simulator (לא יודע איזו גרסה, אני מניח שהאחרונה). בקיצור, צריך מפרט מחשב שיתאים לשימושים האלו, בטווח ה-2000 ש"ח. תודה רבה!

• 0 תגובות
    • 778 צפיות
  3. המפרט עבור אדם מבוגר שמעולם לא השתמש במחשב (אולי באקראי פעם או פעמיים). הכוונה היא לשיוט באינטרנט, צפייה בתמונות וסרטונים ביתיים של המשפחה, שמיעת מוסיקה. הרכבתי מפרט ב-TMS: מעבד: Athlon 64Bit AM2 3800 DualCore OEM כמות: 1 מחיר: ¤303 קירור למעבד: Glacialtech IGOLOO 7310 K8/AM2 כמות: 1 מחיר: ¤47 לוח אם: Asus M2A-VM כמות: 1 מחיר: ¤357 מארז: Foxconn TLA436 Tube FSP350W כמות: 1 מחיר: ¤236 זיכרון: Corsair 2GB Kit (2x1GB) Value Select DDR2-667 כמות: 1 מחיר: ¤277 קשיח למחשב שולחני: WD 160GB SATA II 8MB כמות: 1 מחיר: ¤261 כונן אופטי: Samsung DVD-RW S203B Sata Black Dual Layer X20 כמות: 1 מחיר: ¤151 מקלדת: מקלדת מיקרוסופט Comfort Curve Keyboard 2000 …

• 0 תגובות
    • 633 צפיות
  4. שלום רב, אני מעוניין לרכוש מחשב חדש לשימושים ביתיים כגון: סרטים באיכות HD (ברשותי מסך FULL HD של LG) על מסך 21.5 אינץ'. בנוסף, משחקים פשוטים כגון מנג'ר, כדורסל וכדורגל, כאשר בשאר המשחקים (פעולה וכו') אני מעוניין בהגדרות בינוניות ורק לטעום מהמשחק. כמו-כן, יש שימוש רב באינטרנט כשמשתמשים במחשב. מדיי פעם אופיס, אבל זה גם המחשב הנוכחי שלי מריץ בלי בעיות. החלק היחיד שאני מעביר למחשב החדש (ושאותו אשדרג בעוד שנה, חצי שנה בערך), זה הכרטיס מסך שלי. GEFORCE 9500GT. בכל מקרה אני רוצה בסיס דיי טוב לשיפורים עתידיים שיעזרו לקדם את המחשב עוד כמה שנים. ובלי להגיע למצב של קצה היכולת. הבנתי גם שאינטל הולכים לייצר מעבד חדש עם שיטה שונה. * עוד לא החלטתי אם אני מעדיף AMD או אינטל, אבל שמתי לב …

• 14 תגובות
    • 2k צפיות
  5. אני מעוניין במפרט במסגרת התקציב שרשמתי בשביל מחשב לאחי, שימוש ביתי ומעט משחקים יש לי כמה שאלות לגבי המפרטים, 300W יחזיק מפרט כזה? אני יודע שזה לא ספק ג'נרי והוא נותן תפוקה אמיתית, אבל עדיין בכל המפרטים בקושי ראיתי ספקי כוח שהם עדיין 300W לוח אם לא עדיף לקחת של ASUS כשזה נוגע למעבדי AMD? ראיתי פה בהרכבות מפרטים שיש לוח אם זול כזה עם המון פיצ'רים.. אני ממש לא מבין במעבדים, ואני לא מבין מה השיקולים בבחירה בין מעבד AMD לאינטל? נגיד המעבד של AMD שמורכב פה בהצעה 4850e, לאיזה מעבד אינטל הוא מקביל בביצועים? וכמובן שאני מתכוון ללא OC ושאר ירקות כי אני לא מתכוון לעשות את זה... ראיתי שהזכרונות ממש זולים, אז למה לא ללכת כבר על 4GB? איך אני ארגיש, אם אני ארגיש בביצועים בין 2 ל4? …

• 2 תגובות
    • 750 צפיות
  6. לא רציתי להקפיץ את הנושא הקודם כי הוא היה ממזמן, ומכיוון שעכשיו כבר נסעתי פיזית לחנות מחשבים.. אז חשבתי לפתוח אשכול חדש.. בהמשך לאשכול הישן http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=353488.0 הלכתי למרדנית שברמת ישי, מכיוון שהיא החנות הכי קרובה אליי.. קיבלתי הצעת מחיר על מחשב מסויים שהרכבתי ביחד עם המוכר.. אמנם אין להם הרבה רכיבים במלאי וזה בעייתי, כי אי אפשר להרכיב מחשב ככה באמת אבל ההצעה שקיבלתי מהם העתקתי אותה אחד לאחד לנועה מחשבים (החנות נמצאת בתל חנן ואני מוכן להשקיע עוד רבע שעה נסיעה בשביל חנות מחשבים נורמלית - כמובן אם אתם ממליצים עליה) , במרדנית יצאה לי בסה"כ 2350, בנועה יצא בסה"כ 2040... אני אשמח להערות/הארות בקשר למפרט ומה ניתן לשיפור... AMD Athlon 64 X2 Dual…

• 13 תגובות
    • 969 צפיות
  7. Started by Akr,

שלום, אודה לכם אם מישהו יכול להמליץ על מפרט למחשב לשימוש ביתי: אינטרנט, אופיס ואולי פוטושופ. תקציב באזור 1500 ללא ציוד היקפי אין צורך ב OC עדיפות על מחשב מבוסס Intel Sandy Bridge Core i3 (אני מניח ש i5 לא ממש רלוונטי בתקציב) רמת שקט - 7/8 תודה מראש

• 9 תגובות
    • 965 צפיות
  8. Started by edikravvin,

שלום לכולם! אני מעוניין לקנות מחשב לשימוש ביתי פשוט אינטרנט ואופיס. תקציב 1000 - 1200 ש"ח לא כולל מסך ולא ציוד הקיפי ואין צורך בצורב. חשבתי יותר בכיוון של AMD ולא אינטל אבל אשמח לקבל תגובות על שניהם. תודה רבה!

9. אני צריך את עזרתכם בבנית מפרט עד 4000 ש"ח שישמש לגלישה באינטרנט סרטים ואולי טיפה משחקים, חשבתי על המפרט הבא: מס' קוד שם מוצר מחיר כמות סה''כ 0 795 Compucase-HEC Super Midi Tower CI-6919 W USB 300W 389.97 ¤ 1 389.97 ¤ 1 3657 CD-ROM Liteon x 52 95.02 ¤ 1 95.02 ¤ 2 6730 AMD Athlon 64 3000 Venice Socket 939 BOX 890.03 ¤ 1 890.03 ¤ 3 245 Sony/Citizen/Panasonic/Teac 1.44MB 3,5" FDD 54.99 ¤ 1 54.99 ¤ 4 7052 Hitachi 80GB 7200 rpm S-ATA II HDD 350.00 ¤ 1 350 ¤ 5 7441 ABIT KN8 nForce 4 Socket 939 Motherboard 640.00 ¤ 1 640 ¤ 6 1109 Twinmos TMD7608S8E50D 512MB DDR 3200 Memory 290.00 ¤ 1 290 ¤ 7 640 Computer Assembly 160.00 ¤ 1 160 ¤ 8 7300 Sapphire Radeon X800GT…

• 10 תגובות
    • 977 צפיות
  10. שלום לכולם, מחפש לקנות מחשב להורים, שימוש ביתי בסיסי. גלישה ברשת והמון סקייפ. נדרשת אמינות מירבית מפאת המרחק מההורים. חשוב שהמחשב יהיה שקט, קריר - המחשב ימצא באזור חם ולא ממוזג. חשוב שיתבסס על אינטל. ללא ציוד הקפי כלל וללא מסך. התקציב הוא כ- 2000 ש"ח עם סטייה של כ- 300 ש"ח למעלה. בנוסף מתלבט לגבי מערכת הפעלה, XP או ויסטה, האם קיימת האפשרות להשתמש בתוכנה אחת שארכוש ל -2 מחשבים (הורים משני הצדדים)?

• 8 תגובות
    • 991 צפיות
  11. צריך מפרט ב-2000 ש"ח שיחליף את המחשב מבוסס ה-Pentium 2 המזדקן. המפרט לא צריך לכלול ציוד הקפי, לא כוננים קשיחים ולא כוננים אופטיים.

• 3 תגובות
    • 556 צפיות
  12. Started by Harbi,

שימוש של אופיס, קצת אינטרנט קצת משחקים הרכיבו לי משהו תגידו מה דעתכם:

• 0 תגובות
    • 702 צפיות
  13. Started by Garm,

שלום, דודי היקר מעוניין לקנות מחשב חדש לביתו. תקציב: 3000 ש"ח. שימושים: 1) גלישה ברשת 2) עיבוד תמלילים 3) קבצי מולטימדיה (קבצי מוזיקה למיניהם, תקליטורי DVD וכו') רכיבי חובה: 1) "מסך פלזמה", כלומר מסך LCD 2) "אני רוצה לראות DVD!", כונן DVD, עדיף צורב כי הוא בטח ירצה ויתחרט שהוא לא קנה. דודי האהוב פנה לחנות המחשבים המקומית, שם הציעו לו את המפרט הבא: לוח אם: ASUS P5VD2-VM מעבד: Intel Dual Core E2160 זיכרון פנימי: Kingston PC2-5300 DDR2 667mhz 1GB דיסק קשיח: Seagate Barracuda 160GB S-ATA צורב: NEC 5170A DVD+-X18 Dual Layer מסך: Newvision 17" LCD 8ms DVI בנוסף למקלדת, עכבר, רמקולים ומארז ג'נריים. כ. קול וכ. מסך onboard. מחיר: 2700 ש"ח. דודי היקר פנה אליי עם המפרט הנ"ל מהחנות …

• 2 תגובות
    • 613 צפיות
  14. שלום, חבר רוצה מחשב, רק קופסא, לשימוש ביתי ואולי לאפשר ככה קצת משחקים בקטנה ב 2000 ש"ח פלוס מינוס. הצעתי לו את המפרט הבא: המפרט הזה יצא לי 2170 ב KSP. מה דעתכם?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by zilbermm,

שלום, אני צריך מחשב לשימושים בסיסיים - אינטרנט, מוזיקה וסרטים, משחקים בסיסיים מאד לילדים קטנים. התקציב הוא 1500, סטיה של 100 לפה ולשם היא בסדר, אבל לא מעבר. אשמח גם אם מושהי ימליץ לי על מייבש כביסה אישתי מייבשת על הרדיאטור וקורעת אותי עם חשבון החשמל תודה

• 22 תגובות
    • 2.2k צפיות
  16. שלום חברים, אני צריך את עזרתכם בבניית מפרט לשימושים הנ"ל. מחקתי מהתבנית את הדרישות הלא רצויות. תודה רבה. . מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושים משרדיים וצפייה בהרצאות -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מסך, מקלדת עכבר ורמקולים. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 7. האם האם יש צורך לכלול…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  17. שימושים עיקריים במחשב: פוטושופ אמיול ואזוראוס אייסקיו מסנג'ר סרטים מוזיקה אופיס דרישות: 250 ג'יגה זיכרון טוב שהמחשב ירוץ מסך דק 17 (אלא אם כן דק לא מומלץ...)

• 1 תגובה
    • 539 צפיות
  18. שלום, לפני כחצי שנה, בניתי לחבר באמצעות ייעוץ פה בפורום מפרט מחשב לשימוש ביתי. בנוסף אישתו גרפיקאית ומעוניינת לעבוד קצת מהבית, עבודות גרפיקה בסיסיות, אבל עדיין עבודות גרפיקה. אני מפרט פה את המפרט כפי שהורכב, מחנוץ IQPC. המפרט נבנה לפני כחצי שנה, אבל את המחירים עדכנתי היום. אשמח לחוות דעת לגבי המפרט, למשל הבנתי שעדיף כרטיס מסך נפרד ולא onboard בגלל הגרפיקה ואולי שינוי נוסף שנדרש. בנוסף אני יצטרך גם HD שפה לא מופיע תקציב: 2500~ ש"ח, לא נדרש מסך, עכבר, מקלדת תודה מראש לעוזרים. מעבד: [..] INTEL CORE 2 DUO S775 3.0GHz E8400 45nm : " SLAPL" - BOX ¤883 לוח אם: [..] ASUS P5KPL-CM ¤291 צורב: [..] SAMSUNG SH-S202B x20 IDE BLACK ¤132 זיכרון: [..] G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 …

• 6 תגובות
    • 722 צפיות
  19. חבר שלי החליט לקנות מחשב אחרי 6 שנים (כן כן..), עכשיו השימושים שלו זה בעיקר גלישה מוזיקה, עבודה כללית ומעט משחקים לא כבדים הרכבתי לו מפרט בתקציב שלו שזה 5000+- אבל עדיף שלא יחרוג בכלל. חשוב לציין שלא יבוצע OC וצריך לכלול גם מסך במפרט. הנה משהו שהרכבתי: מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 1.86GHz(E6300) 800MHz/FSB 2MB - BOX מחיר: ¤1038 אחריות: ללא הגבלת זמן. אסטרוניקס מקורי. לוח אם: GIGABYTE GA-945P-S3 מחיר: ¤528 אחריות: שלוש שנים. מסך: LG LCD 17" L1719S 8ms מחיר: ¤1014 אחריות: שלוש שנים. כרטיס מסך: PALIT PCI-EX GeForce 7600GS SONIC 256MB DDR3 128 BIT TV/O DVI - RETAIL מחיר: ¤582 אחריות: שנה. דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS מחיר: ¤418 אחריות: שלוש …

• 11 תגובות
    • 794 צפיות
  20. שלום חברים וחג שמח.. ברצוני לרכוש מחשב לשימוש ביתי. מרבית השימוש הוא בגלישה באינטרנט ובעבודה בסביבת אופיס אך חשוב לי לציין שאחת לשבועיים אני עורך סרטוני אקסטרים שצולמו בוידאו באיכות 1080P. אשמח לעזרתכם... 1. מה התקציב המקסימאלי? 2800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? גג 3000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD ולעיתים עריכת סרטונים באיכות של 1080P א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).PREMIERE CS6 באופן מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. אהלן, מעוניין לקנות מחשב בימים הקרובים, כמעט והזמנתי כבר מחשב מ KSP אבל שמתי לך שהספק והמארז שם זה סיני, לא בטוח שזה יחזיק יותר מדי זמן. מחפש מחשב שאפשר לשרוד איתו לתקופה ארוכה יחסית (3-5 שנים) כולל ציוד היקפי (מסך, מקלדת עכבר, רמקולים פשוטים) אשמח לעזרה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 2200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך (לא יותר מדי) ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50+- 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב מיועד לשימוש ביתי בלבד - סרטים, משחקים קלים, אינטרנט, תוכנות פשוטות, עבודה משרדית, חשוב שהמחשב יהיה אמין לשנים. …

• 0 תגובות
    • 674 צפיות
  22. התקציב קצת ירד מאז המפרט האחרון שביקשתי. הממ אני זקוק למערכת בעיקר לגילישה וצ'אט ברשת, עריכה של מסמכים ושמיעת מוזיקה (לאחותי). אפשר לוותר על רמקולים חיצוניים ולהישאר עם רמקולים של מסך, אך לא חובה. מקלדת ועכבר פשוטים, איך צורך בקשיח גדול אפשר להיסתפק גם 160 או אפילו 80גיגה. חובה מסך (לא חייב 19/22 אפשר להיסתפק גם 17 בעיקר שיכנס לתקציב), מקדלת ועכבר, רמקולים תלוי: עם המסך בעל רמקולים מובנים אין צורך ברמקולים חיצוניים. מומלץ ביותר לא לחרוג מ 2500 (2600 גג). תודה רבה!

• 2 תגובות
    • 616 צפיות
  23. Started by quantoM,

שלום, הכל טוב חבר'ה? חבר שלי צריך מפרט במחיר דיי זעיר, המחשב יהיה למשחקים קלילים, ולשימושים בייתים כלילים. המחשב לא כולל מסך, לא כולל ציוד הקפי. אני חושב שיהיה עדיף לקחת AMD כאן, ולא לעשות OC לאינטל[עלויות גבוהות יותר[קירור לא סטוק, זכרונות יקרים במעט, ולוח יותר יקר[תקנו אותי אם אני טועה] אבל ת'אמת שזה לא משנה לי, AMD או אינטל, העיקר במסגרת התקציב. טוב זהו עד כאן, אני חושב נתתי מספיק פרטים, המושכות אצלכם

• 4 תגובות
    • 531 צפיות
  24. הרחבה: מתכוון לבנות מחשב ללקוח, שיריץ חלונות 7, שימושי אינטרנט/אופיס, משחקי אינטרנט פשוטים שלא יאתגרו את כרטיס המסך, ללא OC, חשוב שיסחוב עומס של מספר ישומים פתוחים במקביל אבל לא מדובר על עריכת וידאו או גרפיקה ברמה גבוהה. מתכוון להשתמש ב-4G זכרון. ההתלבטות כרגע היא עקרונית. על איזו פלטפורמה כדאי כיום ללכת: אינטל 775 (החל ב-E5400 ועד E8400 או אפילו Q) אינטל 1156 (I3/I5) AMD X3 תודה למגיבים

• 1 תגובה
    • 810 צפיות
  25. זקוקה למפרט למחשב המיועד לילדים - למשחקים, לא מאוד כבדים. התקציב הוא 3,500 שקל. יש צורך גם בציוד הקפי: מסך דק, מקלדת, עכבר ורמקולים. תודה

• 5 תגובות
    • 637 צפיות

דיונים חדשים בפורומים