ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,366 דיונים בפורום זה
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: משחקים ברמה בינונית וסרטי תלת מימד * גודל המסך? מינימום 15.6 * משקל רצוי?לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?לפחות שעה וחצי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?hdmi * בלוטות?כן * גודל מינימלי של כונן קשיח?320 * צורב DVD כן * כונן Bluray?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אין אפשרות לחריגה ואפילו רצוי להצמד ל5 כמה שיותר תודה
-
- 0 תגובות
- 665 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. שיריץ פחות או יותר על רזולוציה נורמלית את המשחקים האחרונים שיצאו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) 24 אינץ' 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין 5. עד כמה…
-
- 3 תגובות
- 665 צפיות
-
-
שלום, מבקש עזרתכם בבניית מפרט למחשב אשר יהיה מסוגל להריץ פוטושופ. השימוש בפוטושופ הוא לעריכה בסיסית של תמונות שצולמו ולא בעבודה על קבצים ענקיים עם שכבות רבות. בנוסף המחשב ישמש כמחשב בייתי (אינטרנט, אופיס, וכו') העדפה למארז קומפקטי (כמו של סטרימר / מסופון או מארז שוכב) תודה
-
- 2 תגובות
- 665 צפיות
-
-
אני לא ממש מבין בתחום של המחשבים הניידים אז אני לא יודע כמה אמור לעלות מחשב נייד חשוב לי שהוא יהיה דיי חזק אני משתמש בהרבה תוכנות וזה גם יהיה המחשב הראשי שלי כמו כן שיהיה בעל יציאת HDMI ושאני אוכל לחבר אותו למסך המחשב מטרות המחשב? תכנות והפעלת תוכנות "כבדות" במקביל * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא משנה ממש * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI ויציאה לחיבור למסך LCD של מחשב * בלוטות? לא * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה * כונן Bluray? לא חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא חובה * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 665 צפיות
-
-
שלווווום, החלטתי ללכת על מחשב all in one של דל 2320, ומתלבט בין 2 דגמים: http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=18728 http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=18729 הראשון i3-2100 והשני i5-2400s 4430 שקל לראשון (במידה ואני לוקח את הדרוש מ4-ל6 ג'יגה זיכרון) והשני 5100, וכולל גם blue-ray. א. האם יש לכם נסיון עם המערכות הנ"ל? יש משהו מומלץ יותר בסדר גודל זה של השקעה (AIO). ב. האם אתם ממליצים על החנות? ג. השימוש בעיקר משרדי ומזרים באופן חוטי סרטים לxtreamer, אולי משחקים פה ושם אבל לא ממש באופן רציני. חווית המשתמש ממש חשובה לי - מסך, מראה חיצוני, מהירות תגובה... לאור זה האם i3 מספיק לי או עדיף i5 (בשני הדגמים יש GT525 1GZ), וכמו כן האם יש טעם לשדרג זיכרון או 4 בהחלט מספיק ל…
-
- 1 תגובה
- 665 צפיות
-
-
היי, התקציב המקסימאלי הוא 3400 ש"ח (אחרי חריגה ) השימוש הוא ביתי רב תכליתי, הרבה שעות אינטרנט והורדות + צפייה בתכני HD- חשוב שינגן תכני HD בצורה חלקה גם כשברקע רצות תוכנות נוספות- זו פחות או יותר הדרישה היחידה באמת. יש צורך ברכישת מסך. השקט חשוב אבל לא בצורה חרדתית - 8 בסולם הרעש הסובייקטיבי שלי. לא מתוכנן OC ואין צורך המערכת הפעלה. אין העדפה מחנות ספציפית רק חשוב שיהיה חנות אמינה,שירותית באזור המרכז. y, יחידות 1 ₪589 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=4028 Transcend 4GB DDR3 1600Mhz 1.5v JM1600KLN-4G, יחידות 1 ₪132 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3799 SeaGate Barracuda 2TB ST2000DM001 64MB Sata3 7200rpm, יחידות 1 ₪514 http://www.rsm.c…
-
- 1 תגובה
- 665 צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות מחשב נייד לקראת שנת הלימודים הקרובה, קצת לפני שאני ארשום בדיוק מה המטרות של המחשב אני רוצה לנסות להגדיר תקציב(באזור 3000 ש"ח כנראה שאחרוג) ואז אחליט מה יותר חשוב לי(אם נייד כבד ביצועים גבוהים או נייד קל ביצועים פחות טובים), בכל אופן הייתי שמח לדעת מה לדעתכם יהיו הפרשי המחירים מהארץ לארה"ב ? ובאיזה מקומות קונים מחשב בארה"ב? תודה על העזרה.
-
- 0 תגובות
- 665 צפיות
-
-
בגדול חברים הרבה זמן לא עשיתי את זה ואין לי זמן כל כך להתחיל לחפש חלק חלק אז ככה מה שחשבתי זה ללכת על: i7 3770 - נתון לשינוי לוח אם - אני לא יודע מה הציפסט האחרון פה אני צריך אותכם. וגם מה יותר טוב התושבת החדשה 2011 או 1156 ??? כמובן כונן SSD של INTEL מהסדרה החדשה ועוד דיסק. ויאללה להתפרע עד 6000.
-
- 3 תגובות
- 665 צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה על העזרה מראש אני מחפש מחשב נייד חזק במיוחד. התקציב שלי הוא עד 10,000 למרות שאני מעדיף משהו לכיוון ה8,000. הסיבה שאני אומר "חזק במיוחד" היא כי השימושים העיקריים שלי בו עומדים להיות עבודה רצינית ביישומים כבדים מאד. (Linux -> VM -> XP\VISTA\WINDOWS 7) ומשם עוד כמה וכמה תוכנות שיעבדו הן ברקע של הלינוקס והן בתוך הVM. אני יודע שזאת עומדת להיות כנראה בקשה בעייתית (בגלל שהשוק משום מה נוטה לכיוון הזה) אבל העדיפות שלי היא למסך 15.4 לא רחב!!! (מתעב רחב..) אני יודע שהשאלה הבאה עומדת להיות "אז למה להשקיע בנייד?, עדיף לך מחשב שולחני", ובכן, אין לי ממש ברירה כי אני נמצא ברוב היום מחוץ לבית. בכל מקרה, לסיכום: תקציב: 8000 עד 10000 (עם עדיפות לכיוון מטה כמו…
-
- 3 תגובות
- 665 צפיות
-
-
מפרט: פלטפורמה - Dell Inspiron 1520 מעבד - Intel Core2Duo T9300 @ 2.50 GHz זיכרון - 4GB הארד דיסק - 320 GB כרטיס מסך - Nvidia GeForce 8600M GT מסך מבריק ברזולוציה 1680x1050 צורב DVD, מצלמה ומיקרופון מובנים. בטריית 9 תאים. + עותק חוקי ומקורי של Windows Vista Home Premium. + דיסק דרייברים + דיסק Dell Media Center כמה הוא שווה לדעתכם ? לא חדש השתמשו בוא כשנה דעה בבקשה
-
- 5 תגובות
- 665 צפיות
-
-
שלום, שמתי לב (ואני די בטוח שגם אתם שמתם לב) שפורמט השאלה הבא חוזר על עצמו: אני מחפש מחשב נייד בתקציב של XXX (בדרך כלל נע בין ה3.5-6 אלפים) שיבצע XXX (לרוב מדובר באינטרנט, OFFICE, יוכל להריץ משחקים לא מאד כבדים, WINSOWS, ויקרין סרטים ברמה טובה. לפעמים יש תוספות כמו HTPC, גרפיקה). זכרון בגודל XXX סוללה שתחזיק כמה שיותר זמן. מדוע שלא תכינו טבלה (שתתעדכן מדי פעם) ובו תתאימו דרישות מהמחשב לסוג חומרה מסויים, תציינו את ההבדלים העיקריים בין סוגי המעבדים, כרטיסי מסך וכו' וכו' (תהיו יצירתיים). תחום החומרה בעולם הניידים הרבה פחות מוכר מאשר בנייחים. כך שמה שישאר לאנשים לשאול הוא בתחום של איזו חברה עדיפה ועוד פרטים קטניים שעודפי התקציב מאפשרים, ואתם לא תצטרכו כל פעם להגות מפרט חדש. א…
-
- 2 תגובות
- 665 צפיות
-
-
למנהל הפורום וחברים שלום רב ראשית תודה על התגובה וההכוונה המפרט אשר בחרתי אינו סופי ומוחלט לכן אני זקוק לייעוץ והכוונה . תקציב המחשב הוא 6000-7000 ש"ח למחשב HTPCללא ציוד נלווה ללא OC עכשווי. אשר ישמש לגלישה באינטרנט, אופיס, צפייה בתכני HD על גבי מסך טלוויזיה 32 איינץ אשר תומך בשידור FULL HD 1080P ומסך מחשב רגיל 22 איינץ לא תומך שידורי HD זאת אומרת שימוש דואלי ב 2מסכים במקביל. כמו כן למשחקים (לא שחקן "כבד") יחד עם זאת חשובה לי היכולת לצפייה איכותית הן בשימושי טלוויזיה וכן במשחקים ברזולוציה כבווה ככל שניתן ללא אוברלוק , חשוב לציין שהמחשב אמור לשמש אותי למספר שנים (4-6) עם יכולת שדרוג עתידי. מערכת הפעלה חלונות 7, רכישה צפויה KSP . ההתלבטות העיקרית מארז אשר יוכל להכיל כ…
-
- 4 תגובות
- 665 צפיות
-
-
בס"ד חברים שלום, אני מחפש מחשב נייד כדי שישמש בעיקר להרצת קומפיילרים ותוכונת חישוביות כמו MATLAB ואולי מדי פעם גם סרטים (לגבי הסרטים -זהו צורך שולי ביותר אולי הכרטיס מסך המובנה יספיק לכך) גודל: משהו סביב 13'' משקל: 2 קילו (0.5 +/-) זמן סוללה: 4 שעות ואם אפשר יותר בלוטות כונן קשיח: 250GB צורב DVD לגבי חברות- אני לא כל כך מכיר את החברות ואת הסטיגמות עליהן, אני כמובן יעדיף משהו עם שם רציני, אחריות ארוכה ככל שניתן
-
- 1 תגובה
- 665 צפיות
-
-
הבוסית שלי ביקשה עזרה עם מפרט מחשב הדברים היחידים שחשובים לה זה נפח אחסון גדול ושיעבוד בסדר, יחסית לכמה זמן שלא התעסקתי בבניית מפרטי PC חשבתי על רעיון בסיסי בדומה לזה: המחשב לא כולל ציוד היקפי ולא מיועד למשחקים למרות שיש לה ילד קטן בבית אז אולי כמה דברים פשוטים. מעבדי אינטל Price Units Total Core 2 Duo E7500, 1066Mhz, s775, 3MB Tray 620 1 620 לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE Price Units Total P31-ES3G s775 1333Mhz, Intel P31, DDRII 1066, PCI-E, HDAudio 310 1 310 זכרונות DDR II 1066Mhz Price Units Total 2x1GB OCZ Reaper HPC Edition Dual Channel 215 1 215 כרטיסי מסך ASUS Price Units Total 8400GS Silent 512MB GDDR2 DX10 HDTV,DVI,PCI-E 195 1 195 דיסקים קשיחים Weste…
-
- 2 תגובות
- 665 צפיות
-
-
קניתי LCD 32 FULL HD אני רוצה לשים מחשב HTPC עם כרטיס מסך חזק... (מתכוון לשחק בו די הרבה). תודה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 665 צפיות
-
-
הגישו לו את המפרט הזה עכשיו רציתי לשאול מישהו יכול לתת לי משהו יותר טוב מזה בסכום כזה? פריט דגם מחיר בשקלים כולל מע"מ מעבד Intel Pentium E5200 (S775) 2.5GHz 800MHz FSB 2MB Cache - Box 360 לוח אם Gigabyte GA-EP31-DS3L Intel Socket 775 ATX Motherboard 370 זיכרון פנימי DDR2 2GB Dual Channel kit 2X1024MB PC6400 A-Data\OCZ\G. Skill etc... - Life Time Warranty - CL5 170 דיסק קשיח 320GB - SATA-II - 7200RPM - 16MB - Western Digital WD3200AAKS - 3Y Warranty 250 צורב LG GSA-GH20NS10 \ Samsung SH-S223F DVDRW 125 כרטיס מסך Radeon HD4850 512MB 256bit - Gigabyte\Sapphire\Palit\Gainward\Asus... 800 כרטיס קול Onboard - מובנה על לוח האם 0 כרטיס רשת Onboard - מובנה על הלוח אם 0 מא…
-
- 9 תגובות
- 665 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3000 עדיף אפילו פחות 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? בעיקר משחקים א) בעיקר משחקי חדשים,אינטרנט וכו'.. ב) לא בצרוה כבדה ג)1050x1680 3. אין צורך בציוד היקפי 4. לא צריך צורב,על כונן דיסקטים גם אפשר לוותר.. 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים:צריך הכל 6.השקט לא הכי חשוב.. נגיד 6 7. לא יבוצע אוברקלוק 8.לא צריך מערכת ,הפעלה צריך הרכבה 9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? גר בירושלים, אם יש חנות אמינה וטובה בירושלים ותוכלו לבנות לי מפרט משם אז עדיף.. 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? אין
-
- 3 תגובות
- 665 צפיות
-
-
שלום, הרכבתי את המפרט הבא ויש לי כמה שאלות לפני קנייה המחשב אמור לספק עבודה משרדית ומידי פעם משחקים (יש לי מסך 22'') מעבד - E7500 קירור מקורי למעבד לוח אם - Gigabyte GA-G41M-ES2L זיכרון - סטיק בודד של 2G DDR2 800MHz של סמסונג דיסק - seagate barracuda ST3500418AS 500Gb DVDRW - Sata X22 כרטיס מסך 9600gt 512Mb DDR3 של Gigabyte ספק כח 400 וואט - ss-400ET של Seasonic מארז - raidmax apex שאלות - האם הספק (שנחשב "אמיתי") אמור להחזיק את המערכת? אשמח לתשובה ע"פ ניסיון ופחות ע"פ תיאורייה. האם המארז מומלץ כי יש באותו מחיר את RC-355 של coolnmaster - מי עדיף? תודה, ליאור
-
- 3 תגובות
- 665 צפיות
-
-
עקרונית המחשב אמור להיות מיועד למשחקים. אני צריך לדעתי לשדרג מעבד לוח אם וזיכרון. יש לי עקרונית עכשיו AMD 64BIT 3500+ LANPARTY SLI DR 2 GB סטוק של קינגסטון. 500GB X2 של WD ו ATI 4850 512MB הבעיה שלי במשחקים בעיקר כי יש לי DELL 2407WFP שזה לא רץ טוב כל כך ברזולוציות גבוהות למרות הכרטיס מסך. במחשב עם E8300 לוח P35-DS3L ו 4GB סטוק של קינגסטון זה רץ חלק על אותו מסך ואותו כרטיס מסך איזה מפרט הייתם ממליצים לי לשדרג שכולל מעבד לוח אם וזיכרון ?
-
- 6 תגובות
- 665 צפיות
-
-
http://www.pcbay.co.il/Product.aspx?productid=2948 http://www.pcbay.co.il/Product.aspx?productid=2871 עקרונית לא ממש אכפת לי מהגודל של המחשב , הדרישה שלי היא 14'' אבל אפשרי להתפשר לשני הכיוונים, שיפעיל משחקים , ישנים בעיקר , שיהיה לו זמן הפעלה ארוך ככל האפשר. גם נראה לי ש2 גיגה זיכרון זה מספיק בשבילי.. יש לי כונן חיצוני בנפח עצום כך שלא ממש אכפת לי מנפח הכונן. מה מביניהם הייתם ממליצים לי?
-
- 0 תגובות
- 665 צפיות
-
-
שלום, אני מתחיל ללמוד "הנדסת תעשייה וניהול (התמחות במערכות מידע)" בשנה הקרובה. חוץ משימושי הנייד ללימודים אשתמש בו גם לגלישה באינטרנט. מחפש דגמים שמתאימים לדרישות. תקציב: שואף ל4000 ₪ חריגה מקסימלית: 1000 ₪ מעבד : I-3 יספיק לדעתי. זיכרון : DDR3. בין 3 ל-4GB . מאיץ גרפי : מאיץ עצמאי (לא מובנה) עם זיכרון משלו (512 יהיה אופטימלי). מסך: בגלל אופי הלימודים (תכנות לרוב) אני אצטרך מסך דיי גדול לעבודה עם מס' תוכנות. ממה שהבנתי 15.6 אינצ' זה גודל אופטימלי בשבילי. כרטיס רשת : B, G ו N. Bluethooth. סוללה : לפחות 6 תאים יספיקו לדעתי. יציאות : לפחות 3 USB. D) VGA-(SUB, HDMI(לא מחייב). כונן אופטי : צורב DVD. HD : נפח של 320 GB יספיקו לי לדעתי. מעוניין במהירות 7200. מקלדת : מק…
-
- 0 תגובות
- 665 צפיות
-
-
מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, ,תוכנות להנדסה כגון AUTOCAD http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/pc/index?siteID=123112&id=13784795 * גודל המסך?מתלבט בין 13 ל 15 * משקל רצוי? 2-3 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כ 5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא אבל לא יזיק * בלוטות? לא יודע במה זה עוזר * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250GB * צורב DVD? לא חשוב אבל לא מזיק * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא אבל שתהיה אמינה * חשוב שיהיה מסך מט ביינתיים הכי קרוב שראיתי היה DELL VOSTRO 3300 לאחר שדרוג סוללה וזכרון
-
- 3 תגובות
- 665 צפיות
-
-
פעילה רציפה של מחשב נייד (10") כאשר הוא מחובר לחשמל באופן קבוע ואינו נכנס אף פעם למצב שינה יכולה לגרום לנזק? תודה
-
- 1 תגובה
- 665 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין בקניית מחשב נייד מיני (10' ודומיו) לצורך חיבור למערכת הגברה חיצונית והשמעת מוזיקה (לא מגבר ביתי). האם איכות כרטיס הקול בניידים האלו מספיקה? האם ניתן לחבר אליהם כרטיס קול חיצוני? תודה!
-
- 2 תגובות
- 665 צפיות
-
-
http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=9063&perur= מישהו קנה את זה או יודע אם זה שווה משהו? סרטים ב720פי זה יכול להריץ או שזו פנטזיה פרועה?(פשוט ראיתי שיש לו את הכרטיס מסך החדש יותר של אינטל מצד שני זה עדיין מפרט של נטבוק) גם מטריד אותי שהסוללה היא רק 3 תאים... מצד שני חוץ מזה המפרט/מחיר נראה לי בסדר..מה אתם אומרים שווה משהו? יש נטבוקים טובים יותר בטווח המחירים הזה?
-
- 0 תגובות
- 665 צפיות
-