ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?תכני HD סרטים מחשב סלוני שמתחבר לטלוויזיה ולמסך מחשב א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FULL HD 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? לסרטים FULL HD 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה אני צריך מחשב לשימוש שוטף באינרנט הורדות וכאלה לימודים סרטים ושישמש גם כטלוויזיה אני מעדיף מעבד של אינטל על AMD ולא נראה לי שאני יעשה OC. חג שמח לכולם
-
- 11 תגובות
- 620 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש להחליף את המחשב שלי שקיים אצלי כבר יותר מחמש שנים. אני לא מבין כלום בתוכנה או בחומרה ואני רק רוצה שקט, הרבה מקום לסרטים ומהירות סבירה. יש לי מסך, וכפי שאתם מבינים אין לי שום עניין ב OC. הייתי שמח אם המארז יהיה סולידי אך מעוצב בקווים נקיים (לא מארז גיימרים) אשמח לספק כח איכותי. מקלדת ועכבר אלחוטיים ורמקולים לסרטים עדיף בלי סאב-וופר. אה כן... אני רוצה גם מערכת הפעלה חוקית WIN7. תודה! SPC[br]פורסם בתאריך: 12.01.2011 בשעה 02:48:07 ראיתי את המפרט הזה שהורכב עבור מישהו מבאי הפורום:AMD Athlon 2 X4 640 3.0Ghz Quad Core AM3 BOX, יחידות 1 ₪520 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2057 ThermalTake DuOrb CL-P0464 CPU Fan, יחידות 1 ₪99 http://www.rsm.co.il/produc…
-
- 5 תגובות
- 970 צפיות
-
-
אוקיי אז אני צריך מפרט לגלישה באינטרנט , הורדת סרטים + שירים , לא צריך בכלל משחקים (אולי רק ווראקראפט 3 ;D) לא צריך ציוד הקפי בכלל, לא צריך צורב\כונן רציני , יש לי כבר צורב DVD חיצוני, לא צריך מערכת הפעלה , חשוב לי שיהיה מהיר יחסית לצרכים שלי, שלא יתקע או יקרוס . ואני גם צריך המלצה לחנות שממנה כדאי לקנות - אני גר בירושלים . תקציב 1500 שקל , אפשר לחרוג קצת אם זה כדאי. תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 689 צפיות
-
-
שלום, יש לי מפרט שבניתי ואני רוצה לדעת מה אתם חושבים: תקציב מקסימלי - 3000 - 3200 המחשב למטרות גלישה, צפייה בסרטים HD ומשחקים כמו פיפא 2010. הרזולוציה של המסך שלי היא 1920X1080 (מסך samsung 2233 full HD) חשוב שיהיה שקט - רמה - 6 לא מתוכנן אוברקלוק לא צריך מערכת הפעלה - אני רוצה שיעבוד עם WIN 7 מעדיף לקנות מאייבורי או KSP מעדיף מאוד שיהיה מעבד INTEL ולוח אם של ASUS הארד דיסק של WD תודה רבה!![br]פורסם בתאריך: 28.12.2009 בשעה 14:50:04 תיקון קטן,זה לא מפרט שבניתי, אני צריך עזרה בבניה של מפרט.. תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 575 צפיות
-
-
וואי כבר איזה שנה לא הייתי פה.. טוב אני צריך בשביל חבר מפרט בלי מסך לסרטים ומשחקים.. ב 3500 ותשתדלו לא לחרוג כל כך כי אין לו הרבה כסף להוסיף.. תודה אה וצריך שהמפרט יהיה מ ksp אבל תציעו גם הצעות מחנויות שיש במרכז , ככה רק כדי לראות את ההבדלים,רק לא קניה מהאינטרנט
-
- 2 תגובות
- 559 צפיות
-
-
שלום חברי היקרים, אני מחפש מחשב שיפעיל סרטים (גם HD ) ללא תקיעות (לא כמו הpentium D 820 שלי ) ושיריץ משחקים קלים - בינוניים (COD4 למשל) חשבתי על זה: מעבד Intel Pentium Dual-Core E5300 Box ¤340 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=BX80571E5300 לוח אם Gigabyte GA-G31M-ES2C ¤264 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=GG31MES2C כונן קשיח Seagate ST3500418AS 3.5" 500GB SATA2 16MB ¤246 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ST3500418AS זיכרון Kingston DDR2 2048MB 800MHz CL 6-6-6-21 ¤153 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=23720 צורב LG GSA-GH22N X22 SATA DVD ¤112 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=GSA-GH22N …
-
- 3 תגובות
- 599 צפיות
-
-
שלום, אני צריך עזרה בבניית מפרט עבור מחשב שהמטרה העיקרית שלו היא צפייה בסרטים, הורדות, אינטרנט, אופיס ושאר שטויות, אבל אני רוצה גם קצת לשחק. משחקים הם לא הדגש העיקרי שלי ולכן אם המחשב לא יתאים למשחק חדש וכבד - לא נורא. הזמנתי כבר מסך SyncMaster 226 BW של סמסונג (22") אבל זה כל הציוד ההיקפי שיש לי. אני מעוניין להשקיע ברמקולים איכותיים (5.1). אין לי צורך במערכת ההפעלה, אני מעדיף שהמחשב יבוא בלי כלום (אבל מורכב). ככה שהדגש המרכזי שלי הוא כרטיס מסך שיאפשר לי צפייה חלקה בסרטים ברזולוציה גבוהה ומשחקים מזדמנים וכרטיס קול איכותי (אני לא אאודיופיל, אבל פשוט שיישמע טוב עם הרמקולים האיכותיים). התקציב, כמו שאמרתי, הוא 3000 אבל אני גמיש ואם אני אשתכנע שממש כדאי לי להוסיף עוד בשבי…
-
- 5 תגובות
- 765 צפיות
-
-
היי כולם, אני בונה לחבר מפרט לפי הצרכים והדרישות הבאים: 1. שיפעל מהר בשימושים סבירים (נמאס לו מהעגלה שיש לו) 2. אינטרנט, צפיה בסרטים גם על המחשב וגם בחיבור לטלויזיה LCD 3. משחקים סבירים ולא על HIGH (בקיצור, לא מכונת CRYSIS) 4. צריך מסך 22 טוב 5. צריך ציוד הקפי - מקלדת ועכבר אלחוטיים, ורמקולים 2.1 עם חוטים מספיק ארוכים הרכבתי ב TMS את המפרט הבא, ללא מסך וללא ציוד היקפי בינתים אשמח לכל עזרה שלכם, שיפורים והמלצות תודה ניר סל קניות - תצוגה מקדימה קטגוריות מוצרים מחיר כמות יצרן Gigabyte GA-P31-DS3L ¤382 1 יצרן Western Digital 320Gb 16MB AAKS ¤343 1 יצרן Sparkle Geforce 9600GT 512MB Retail ¤863 1 יצרן Transcend 2GB (2x1GB) DDR2-667 CL5 ¤190 1 יצרן Arctic Cooling Freezer 7 …
-
- 2 תגובות
- 678 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3500 אפשרי עד 4 אבל רק לסיבה ממש טובה האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? 3500 לנצל, אם חורגים כמה שפחות 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? סרטי HD, בעיקר מוזיקה באיכות גבוהה וריבוי משימות (כמה תוכנות פתוחות במקביל ועשרות חלונות של פיירפוקס) ולפעמים גיימינג על מסך 19 1280X1024, שמשחקים יפעלו בצורה שאפשר לשחק בכיף, לא צריך על ultra high 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)? אין צורך בכונן דיסקטים ובכרטיס קול הסאונד יוצא דרך USB 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט ק…
-
- 3 תגובות
- 689 צפיות
-
-
שלום לכל החברים היקרים! אני מרכיב מפרט לאחותי שבשעה טובה החליטה שהיא צריכה מחשב חדש. התקציב: 3000 ללא מסך וללא ציוד היקפי אך כולל מע' הפעלה וכולל הרכבה בחנות. לנצל את כל התקציב. שימושים: שימוש ב cubase ברמה חובבנית, הורדות, מוזיקה, גלישה באינטרנט וסרטים. המחשב יחובר למסך 19" ואולי גם לטלוויזית LCD 32" אז אשמח ללוח הכולל גם יציאת DVI וגם יציאת HDMI, וכרטיס קול מובנה נורמלי. רכיבים נדרשים: הכל. HDD נא לשים 1TB. דרישות שקט: לא צריך משהו שקט במיוחד אך שלא יהיה רועש. אוברקלוק לא יהיה. מתכננים לקנות בזיגזג אז בבקשה מפרטים רק משם. כרגע מתכנן משהו כזה: זיגזג - הדרך הקצרה למחשב חדש http://www.zigzag2000.co.il/2p/ AMD Athlon II X4 630 2mb 2800Mhz - Tray http://www.zigzag2000.co.…
-
- 1 תגובה
- 761 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך מפרט למחשב שישמש בעיקר לעבודה משרדית,סרטים ב HD , משחקים לעיתים(כגון Star craft 2 )... מפרט שהרכבתי: מעבד Core i5 750, 2.66GHz, s1156, 8MB Tray - עלות 895 לוח אם P55-USB3 s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200, 2xPCI-E - עלות 625 זכרונות 2X2gb G.skill ripjaws dual - עלות 545 כרטיס מסך HD 5670 1GB GDDR5 DX11 DVI HDMI DP PCI-E - עלות 570 דיסק קשיח Caviar Black 1TB 7200RPM, 64MB, SATA III WD1002FAEX - עלות 435 צורב-כונן DVD צורב LG - עלות 120 מאורר freezer 7 pro עלות 125 מארז ANTC 300 - עלות 300 ספק כח SEASONIC 520W BRONZE ACTIVE - עלות 400 סך הכל יוצא 4000 אשמח לחוות דעת ולמפרט זול יותר מבוסס INTEL אם אפשר. תודה.
-
- 7 תגובות
- 616 צפיות
-
-
היי אני מחפש מחשב נייח לסרטים\גלישה באינטרנט ומשחקים , צריך שיריץ אותם בצורה סבירה. מעדיף שיהיה הרבה זיכרון HD לא גדול במיוחד וללא ציוד היקפי התקציב המקסימלי הוא 4K אבל עדיף כמה שפחות הצעות רציניות בבקשה , תודה
-
- 3 תגובות
- 678 צפיות
-
-
המחשב אינו למשחקים אלא לעבודה חזקה ושוטפת,המחשב צריך לכלול את כל הציוד היקפי. כמובן צורב DVD. תודה מראש
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן חברים... אני מחפש מחשב טוב לחברה שלי... המחפש אמור להפעיל את כלל תוכנות אדובי (כולל הכבדות AFTTER FX וכו') וכן תוכנת 3DMAX.. עדיין לא ידוע באיזה גירסה... לא מתוכנן OC למחשב כמו שלא מתוכנן איזושהו קירור מיוחד רצוי שמחשב יהיה שקט או לפחות לא ממש רועש כי הוא ימוקם בחדר שינה מומלץ על מערכת INTEL אבל אשמח לשמוע גם על AMD אני יודע שמערכות Q של אינטל די טובות לי יש אחת כזאת אבל מצד שני אולי כדי מערכת מבוססת i3/i5 או משהו אחר בכלל בכל מקרה לא לרדת מ 4GB זכרון כמו שהזכרתי בכותרת.... אני מחפש בשביל המחשב גם מסך טוב שיתאם.... מנסיוני המסכים של סמסונג די טובים.. ודי זולים... לי יש מסך של NEC שאני ממש ממש אוהב את הצבעים שלו (מאוד מדוייקים) והבנתי שDELL מעולה לעבודה כזאת (גרפיקה…
-
- 2 תגובות
- 734 צפיות
-
-
אני צריך מיפרט ב 3000 ש"ח שלא יחרוג עם מסך וצורב DVD חשוב לי שיהיה גם טוב למשחקים ואני צריך שתביאו לי קישור לחנות שהכי משתלם לקנות ממנה את החלקים שהבאתם באזור ירושלים עדיף תודה רבה .
-
- 0 תגובות
- 503 צפיות
-
-
תאמינו או לא, סבתא שלי מתלוננת שהמחשב שלה (פנטיום D 3.2GHZ מלפני כשנתיים) איטי מדי. אני לא מבין איזה מהירות חשובה בדיוק, אבל אין טעם להתווקח... : אני צריך את עזרתכם לבחור מפרט חדש, לשימושים ביתיים לייט - קצת משחקים ללא גרפיקה, הרבה אינטרנט ואופיס. התקציב הוא כ-2000 שח, לקניה בחנויות באזור הקריות בלבד (אני לא אשלח את הסבא לטיולים למרכז) יש יתרון גדול, למארז קטן פיסית בניתי 2 מפרטים בסיסיים, אחד מבוסס אינטל ואחד AMD. תגידו מה דעתם או המלצה למשהו עדיף. מפרט ראשון - מעבד AMD Phenom II X4 955 Black Edition Box http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HDZ955FBGMBOX לוח אם Foxconn A88GMV http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=A88GMV כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD10…
-
- 4 תגובות
- 797 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש קופסא בלבד בלי ציוד היקפי. אני מחפש מחשב לעבודה בסיסית בעל מארז שוכב (כמו HTPC ) בעל אוורור יעיל. אין צורך בצורב , כ.מסך(הנוכחי כ.מסך בעל hdmi אז אין צורך לשדרג) חובה לפחות 4GB זיכרון . (אם יהיה מעבד quad במחיר סטייה נורמלי אז יתקבל בברכה) יום טוב ותודה.
-
- 9 תגובות
- 967 צפיות
-
-
היי, אני עובד בפוטושופ עם P4 ו-512 MB זיכרון, עם כרטיס מסך בסיסי וזה מצויין בשבילי גם לעריכה של קבצים של מאות מגה בייט. אני רוצה לקנות מחשב חדש, מיועד לעבודה כזאת, אבל משודרג יחסית למה שיש לי. זה מפרט שבניתי ב-tms : קטגוריות מוצרים מחיר כמות מעבדים Intel Core 2 Duo E4400 2.0Ghz Conroe OEM E4400T ¤ 593 1 לוחות אם Gigabyte GA-P35-DS3L Conroe Support GP35DS3L ¤ 559 1 מארזים Compucase HEC 6A19 400TRT Black ¤ 404 1 זיכרונות Corsair 2GB (2x1GB) Value Select DDR2-800 CL5 C2G800 ¤ 399 1 קשיחים למחשבים שולחניים Western Digital 320Gb 16MB WD3200AAKS ¤ 443 1 צורבים LG H54NK DVD-RW Dual Layer X18 SuperMulti Black ¤ 167 1 מערכות הפעלה Microsoft Vista Home Basic 32Bit Hebrew ¤ 4…
-
- 8 תגובות
- 992 צפיות
-
-
אני צריך בבקשה המלצות למפרט, לעבודה בפוטושופ בעיקר, ללא מסך וציוד היקפי. תודה לממליצים
-
- 4 תגובות
- 619 צפיות
-
-
שלום לכולם, זאת הפעם הראשונה שלי פה, ניסיתי לקרוא את הדיונים שלכם אבל בהחלט חסר לי ידע על מנת להבין את הכל... בכל מקרה אני צריך (למטרות תחביב ועבודה) להרכיב מחשב שישמש בעיקר לעבודה גרפית. התוכנות העיקריות שירוצו עליו ב90% מהזמן יהיו פוטושופ, אוטוקאד, וסוליד, בשאר הזמן יהיו עוד כל מיני תוכנות של מהנדסים שאני מקווה בשבילכם שאתם לא מכירים מסך כבר בדרך אלי משיקולי תקציב ויתרתי על הדגמים המעולים של EIZO והלכתי על DELL 22 2209WA עם פאנל IPS - חדש ביד 2 נמכר ב1300 ש"ח. הכי עונה למטרה של יעילות מול מחיר שמצאתי. בנוגע לשאר המפרט התקציב שלי כרגע הוא 4000 ש"ח. הבנתי שאני מעדיף שהמערכת תתמוך בצורה מלאה ב64 ביט - תקנו אותי בבקשה אם אני טועה. המפרט שחשבתי עליו עד עכשיו הוא: מע…
-
- 2 תגובות
- 635 צפיות
-
-
מפרט לעבודה בתלת ועריכת וידאו הלוח מפני שצריך את הפיירוייר וכל PCI פנוי צריך יציבות אדירה ותמיד יעבוד מול מול שני מסכים ברזולוציה גבוה לא יעבור אובר קלוקינג. האם יש צורך במארז טוב יותר? זה לא נראה לי מפרט שמתחמם כלכך והאם יש צורך בזכרונות מהירים יותר ? האא וממש לא יהיה לי צורך ב-SLI בתקציב של ש"ח 10.000 1 1530 ¤ Intel Core 2 Duo E6400 2.13GHz 2Mb Box 1 1495 ¤ GIGABYTE GA-965P-DQ6 LGA775 2 635 ¤ TWINMOS DDR2 1024MB 533mhz 1 635 ¤ WD 320GB 7200RPM 8MB JB או 16mb 1 3290 ¤ LEADTEK Quadro FX 1500 PCI-E 256mb 1 250 ¤ NEC ND4570 16x DVD+/-RW/RAM Double Layer BLACK 1 520 ¤ Supertalent Aluminium CA-601UFB BLACK Tower w/Transparent Window 1 700 ¤ ENERMAX LIBERTY 500W
-
- 7 תגובות
- 674 צפיות
-
-
אהלן אחרי 3 שנים הגיע הזמן להחליף מחשב אז בעיקרון אני עובד על MAYA MAX אפטר ועוד כל מיני כאלה מסביב , יש ברשותי כרטיס QUADRO 2000 ככה שכרטיס מסך לא צריך. בעיקרון אני מחפש מפרט שיתן מענה הכי טוב לצרכים שלי, עבודה מהירה , זמני רנדר בהתאם לאל צורך בזמן המתנה ארוך( עד כמה שאפשר ) כרגע אני עובד עם 2 מסכים, אולי אני אשדרג בעתיד , כרגע לא מעוניין. כוננים קשיחים אני צריך רק SSD אחד כלשהו, את כל השאר אני יעביר מעמדת העבודה הנוכחית שלי . וזהו בגדול אשמח לשמוע הצעות , מארז נראה לי אני ילך על CM 690 2 או משהו כזה , כרגע יש לי CM690 ואני מבסוט ממנו, אפשר גם לצרף מערכת הפעלה חלונות 7 לכל העניין . תודה
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כמה שיותר לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גראפיקה בסיסית פוטשופ וכאלה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?כמה שאפשר גבוהה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, ר…
-
- 8 תגובות
- 926 צפיות
-
-
שלום רב, הרבה זמן אני מסתובב כאן לקראת קניית המחשב החדש שלי, קודם כל תודה על העזרה (רק מקריאה..) למדתי מהפורומים הרבה! הגיע זמני לקנות מחשב חדש, בניתי מפרט וקיבלתי הצעת מחיר (אני יודע שמעט יקרה) אך הבחור חבר ותיק של המשפחה ו"יש על מי לסמוך", יותר מאשר חנויות רשת שלא כאן המקום לנקוב בשמן. *אני מצטער על הבלאגן אני רושם עכשיו ממאק ואני בעבודה לוח אם ASUS P5B 965P BOX Core2Duo E6400 2M 775 1066FSB זכרון פנימי תוצרת היונדאי MHZ667 DDR2 GB1 2 יחידות 320GB II SATA WD 16MB buffer 7200RPM צורב DVD תוצרת NEC.דגם 5170 beige X18 dual layer (אני רוצה להחליף לפיוניר 111) כ. מסך E-PCI Point of view דגם GT7600 GEFORCE DVI HDTV MB256 כרטיס לכידת וידאו KIT MCE 150HAUPPAUGE PVR…
-
- 11 תגובות
- 847 צפיות
-