עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, אני צריך להרכיב מחשב שישמש אותי לnumber crunching - הרצת Matlab ב100% במשך ימים רצופים, על DATASETS גדולים, תחת WIN7 ו\או ubuntu (דואל-בוט). כמו כן, ידרש שימוש יעיל בPhotoshop- Illustrator ומעט רינדורים תלת-מימדים (לכן נדרש GPU *צנוע*). חשבתי לבנות את המחשב סביב I7-2600K, אבל אין לי מושג בנוגע ללוח אם, ספק וכד'. יש צורך בלפחות 2TB אחסון (בכונן אחד או שניים), עם דגש על אמינות הכונן. כמו כן, אני אזדקק לכמה שיותר RAM שאפשר להכניס בתקציב - לפחות 8GB ואם אפשר 16GB. אשמח לכמה אלטרנטיבות לרכיבים - אני נאלץ לקנות מספק ספציפי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לרדת ל6000. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה 2…

• 3 תגובות
    • 699 צפיות
  2. Started by nadavcheck,

שלום לכולם . ושוב מגיעה שנת הלימודים האקדמאית , ושוב זבי חוטם (כמוני) מפוצצים את הפורום בשאלות על נייד החלומות שלהם ... אז קודם כל תודה , אתם עושים עבודת קודש , שנית, אחרי הרבה חיפושים לא מצאתי בדיוק את מה שאני מחפש אז הנה זה בא : תקציב : עד 5K מטרת המחשב : מחשב לימודים , אופיס ואינטרנט , אבל עם מולטיטסקינג (נגיד מדיה פלייר אופיס וגלישה ביחד ) גודל המסך: 12' זה נהדר. חשוב שיהיה קטן אבל לא מתחת לזה, זה בלתי אנושי. משקל: עד 1.6 ק"ג , עדיפות לכמה שיותר קל סוללה : זמן עבודה כמה שיותר ארוך , 4 שעות לפחות כונן : סטנדרטי יציאות מיוחדות :סטנדרטי בלוטות': אם יש צורב : לא נדרש מערכת הפעלה : XP או ויסטה , לא אכפת לי העדפה:חברה מובילה,אבל לא מק - אנחנו לא כ"כ מסתדרים. הערה 1 : …

• 4 תגובות
    • 699 צפיות
  3. שלום רב, אשמח לעצותיכם לגבי מפרט לרכיבי מחשב עבור מחשב שיורכב לפי הזמנה... סה"כ תקציב - 4500 עד 5500 ש"ח, לא כולל מסך... המחשב ישמש לצרכי משחקים ( פחות) ועבודה עם גרפיקה תלת-מימדית(יותר)... בנוסף,רצוי שתהיה אופצייה לביצוע OC בעתיד... מערכת קירור מים (דרישת המזמין)+ 1024 MB DDR... יש לכם רעיונות,בבקשה?

• 5 תגובות
    • 699 צפיות
  4. Started by NadavAfuta,

היי, עיינתי בפורום וזה המפרט שהגעתי עליו. מעבד: [..] AMD ATHLON II X2 240 AM3 (2.8GHz) - BOX ₪330 לוח אם: [..] BIOSTAR TA780G M2+ - RETAIL ₪380 זיכרון: [..] PATRIOT 2048MB (2048X1) DDR2 800MHz CL6 : PSD22G8002 ₪226 צורב DVD: [..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK ₪116 מארז: [..] COMPUCASE 6C28-NPS w/o PSU ₪166 ספק כוח: [..] FSP 350W : ATX350-PNR - BULK ₪131 קרור למעבד: [..] GLACIALTECH IGLOO 7312 LIGHT FOR AMD S754/939/AM2 ₪46 דיסק קשיח: [..] SAMSUNG 500GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD502HJ ₪269 הרכבת מחשב: [..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ₪99 מחיר סופי: ₪1763 מה דעתכם?

5. Started by ARX,

השאלה היא האם המחשב הזה מספיק למישחקים ולסתם שימוש ביתי או שפשוט עובדים עלי הכי מטריד אותי כמובן זה לוח האם והכרטיס מסך... חברים המליצו לי את לוח אם מסוג ASUS K8V-SE Deluxe (s754) וכרטיס מסך מסוג: RADEON 9600XT128MB אבל הם עלו לי ממש יקר והמוכר הימליץ לי על הכרטיסים שמופיעים במיפרט כתחליף לא רע האם הוא עובד עליי? מה אני מפסיד אם לא אקח את הכרטיסים היקרים יותר? האם זה משמעותי? או שאפשר להיתפשר על אלו שמופיעים במיפרט? אני חייב לציין שאין לי מושג במחשבים ורוב הזמן אני רק גולש ומשחק ורואה סרטים ומפעיל קצת תוכנות לא משהוא רציני המיפרט מעבד Athlon 64 2800+ (S-754) לוח אם ASUS K8V-X זיכרון פנימי 512MB Kingston CL3 או - חברת קינגסטון מהדגם היפר-איקסMB 512 (אין לי מושג מה זה) כר…

• 3 תגובות
    • 699 צפיות
  6. שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד חדש ורוצה לשמוע המלצות על מחשבים טובים שישמשו אותי לגלישה באינטרנט, לעיצוב דו מימדי (פוטושופ, פלאש, אילוסטרייטור), לצפייה בסרטים ופה ושם שיריץ איזה משחק קל (עם דגש על הקל, כך שלא יהיה פקטור עיקרי בבחירת המחשב). התקציב הוא עד 5 אלף. תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 699 צפיות
  7. קודם כל , תודה מראש לכל מי שיעזור. אז ככה , אני מחפש מחשב בסביבות ה7,000 ש"ח למטרות משחקים , המשחב חייב להיות חזק ,מבחינת מסך אני רוצה 19" רגיל לחלוטין לא LCD ולא בטיח אני מעדיף מסך רגיל ולבזבז את שאר הכסף על חלקים יותר טובים. עדיפות לגיג'ה זכרון פנימי, כונן DVD וצורב DVD+- , כרטיס מסך איכותי (מאוד) , כונן קשיח 200GB SATA. בתודה רבה אלעד

• 3 תגובות
    • 699 צפיות
  8. ASUS M2A-VM AMD Athelon X2 4400 Kingston 1GB 800MHz WD 160GB 8MB HEC 6C60 + 300W הכל בסביות 950 ש"ח. מה דעתכם. המחשב רק לאינטרנט וורד...

• 1 תגובה
    • 699 צפיות
  9. שלום , המחשב שאני בוחר: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKN5010 הצרכים שלי למחשב (מועתק מאשכול ישן שכתבתי פה): אני לא מנייד אותו הרבה , ולכן חיי סוללה פחות קריטיים. חשוב שהוא יהיה עם מסך גדול יחסית... מה דעתכם על המחשב הזה?

• 0 תגובות
    • 699 צפיות
  10. Started by soulriver,

שלום ידידה שלי הולכת להזמין מחשב נייד של חברת דל בתקציב של 4000 שקלים מחברת מדיאטק היום, רציתי לשאול מה אתה אומרים על האחריות ואם כדאי לקנות משם? דיברתי עם החנות במיילים וזה מה שאמרו לי: שלום, אנחנו וטכנאי של דל זה אותו דבר ,אנחנו מורשים דל גם בשרות ואת הקריאות אנחנו מקבלים מדל ישראל. היום יש 2 חברות בישראל שמורשות לתת שרות לקריאות של דל ומדיאטק היא אחת מהם. יוסי שלום רק כדי להיות בטוח שאני מבין, מי בא אליי הביתה אתם או טכנאי של חברת דל? שלום רב, הלוח אכן הוא Intel® HM57 Express Chipset האחריות היא 3 שנים באתר הלקוח כמו שכתוב גם בהצעה. בעת תקלה הלקוח פותח קריאה בדל ישראל ,מאבחנים איתו ביחד את התקלה ומעבירים את הקריאה למדיאטק עם החלק שצריך להחליף ומגיעים איתו לבית הלקוח ל…

• 0 תגובות
    • 699 צפיות
  11. שלום לחברי הפורום, ניסיתי לכתוב במקור כהקפצה לשרשור המקורי עם המפרט שהורכב לי, אך נראה שאין מגיבים. עבר מספיק זמן, אז אני שואל בשרשור נפרד. הרכבתי כאן בעזרתכם את המפרט הבא: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=468855.msg4007998#msg4007998 כרטיס המסך התגלה כבעייתי (נתקע בעלייה של windows 7) והציעו לי בחנות להחליף אותו. שאלתי בפורום כרטיסי מסך וממליצים לי לקחת כרטיס של 1 GB. עיקר הדאגה שלי היא לא להעמיס על המחשב לפי המפרט הנוכחי שיש לי. אולי מישהו יכול לעזור לי כאן או בשרשור שפתחתי בפורום כרטיסי מסך? http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=472909.0 בינתיים הומלצו לי הדגמים האלה: http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=7063 http://www.iqpc.co.il/Home/sh…

• 1 תגובה
    • 699 צפיות
  12. Started by braveman,

שלום, ברשותי נייד של Dell דגם Inspiron 1525, ואם הבנתי נכון את everest אז יש לי שני סלוטים של זיכרון וכרגע בכל אחד יש לי צ'יפ של 1GB DDR2 667MHZ. השאלות שלי הן ככה : 1) יש לי ווינדוס 7 32 ביט - האם אני ארגיש הבדל בין 3 ג'יגה ל-4? 2) אם אני משרדג ל-3 ג'יגה, כמה זה משמעותי שהצ'יפים לא באותו גודל (אחד של 1GB ואחד של 2GB )? 3) האם יש טעם לקנות זיכרון יותר מהיר מ-667 ? כי קראתי מישהו בפורום של דל שאומר שבכל מקרה בגלל מהירות ה-BUS של הלוח אם זה חסר טעם, אבל אני לא בטוח אם הבנתי נכון.... תודה.

• 1 תגובה
    • 699 צפיות
  13. Started by orninyo,

שלום, כמה שאלות לגבי SSD. האם למחשב עם ivy bridge ו8 RAM , צריך להשקיע גם בזיכרון SSD? מדובר במחשב שיעבוד מאוד קשה 24 שעות. השאלה בעצם האם ההפרש הכספי יהיה שווה את ההשקעה כאשר כבר הושקע במעבד ivy וזכרון 8RAM (וכנראה גם דיסק 7200 RPM) שאלה נוספת מחשב בו קיים דיסק רגיל ובנוסף דיסק SSD, איך בדיוק זה עובד ביחד? האם מערכת ההפעלה עובדת על הSSD והדיסק הרגיל משמש לאחסון מולטימדיה בלבד? כמה SSD מספיקים למערכת ההפעלה? האם מחשב עם 8G SSD מספיק? תודה!

• 0 תגובות
    • 699 צפיות
  14. בשעה טובה אבי החליט לרכוש מחשב, אני מסייע לו בבחירת החומרה, אך איני שולט בכל התחומים והטכנולוגיות החדשות אשמח לקבל עצות ופידבקים. המחשב ישמש עבור שימוש בייתי כללי, אינטרנט, אופיס וכו' אין שימוש במשחקים. השימוש הכבד היחידי שאני צופה הוא עריכת תמונות, והמרה של סרטי וידאו ישנים לקובצי מחשב או סרטוני DVD. במדור מפרטים מומלצים רוב ההמלצות שראיתי מכוונות ללוחות Gigabyte , האם יש סיבה מיוחדת ? הכיוון שלי הוא לוח אם מבית Asus דגם P5K. לגבי זיכרונות עוד לא הצלחתי להחליט אם לבקש מהירות עבודה 667 או להשקיע במהירות עבודה 800, יש פער משמעותי במחיר. (2G) מה המלצתכם ? אשמח להמלצה לכרטיס מסך בתקציב של עד 800-900 ש"ח - בבקשה לא מעבר. ספק כוח, מה מספיק עבור מחשב המתואר, 400,450,500W ? כונן…

• 8 תגובות
    • 699 צפיות
  15. שלום, אני מרכיב מפרט לחבר לצרכי עיבודים כבדים (MatLab) וגם לצרכי עיבוד תמונה (פוטושופ) תקציב: עד 4500 ש"ח לא למשחקים דרוש נפח אחסון גדול (תמונות) ללא אוברקלוק אין צורך במפרט שקט בצורה יוצאת דופן. לאחר שיטוט בפורום הרכבתי את המפרט הבא - אנא הערותיכם, ושלוש שאלות: האם אפשר להסתפק בקירור סטוק ללא אוברקלוק? (מה התועלת בקירור כמו ה-Reeven ללא אוברקלוק? שקט?) האם הספק מספיק חזק? האם אפשר לרדת למארז אנטק עם ספק 380 ? מעבד: [..] INTEL CORE i5 S1156 2.66GHz 750 : "SLBLC" - BOX - זמין במלאי ₪1033 לוח אם: [..] INTEL WHITESBURG : DP55WB ₪481 זיכרון: [..] ADATA 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL9 - CORE I5 READY ₪507 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD4650 512MB DDR3 HDMI - RETAIL ₪315 צורב DVD:…

• 3 תגובות
    • 699 צפיות
  16. ¤774 מעבד AMD Phenom II X3 720 Black Edition Box ¤971 לוח אם Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P ¤1,186 כרטיס גרפי PALIT ATI Radeon HD4870 Sonic 1024MB DDR5 PCIe ¤1,019 מסך מחשב Samsung 22" T220 2ms LCD ¤154 צורב LG GSA-GH22L X22 IDE DVD ¤326 מארז ללא ספק Antec Three Hundred ¤108 קרור למעבד Arctic Cooling Freezer 64 Pro ¤692 ספק כח Enermax Pro82+ 625W ¤359 זיכרון G.Skill DDR3 4096MB (2048MBx2) 1600Mhz CL 9-9-9-24 NQ סה"כ 5589 אני לא בטוח בזיכרון ובספק צריך אזרה עים זה? מתכוון לעשות O.C ובהמשך השנה לעשותCF המחשב בעיקר למשחקים כבדים,דברים בסיסים כמו לגלוש ברשת מוזיקה צפיה בסרטים יש אפשרות לחרוג טיפה מהתקציב תודה מראש!!!

• 7 תגובות
    • 699 צפיות
  17. חברה זה אמור ליהיות מפרט לגיימר כבד אוקיי אז תודה על כל עזרה בשינווים והציעו מה שבא לכם אני פתוח! אם אפשר טיפה להוריד גם במחיר יהיה עוד יותר טוב ! פריט דגם מחיר בשקלים כולל מע"מ מעבד AMD Athlon64 (S939) 3200+ *Venice* 64bit 2000MHz, 512kb 1600Mhz HTB - Tray + TT TR2 fan - 3Y Warranty 960 לוח אם Socket939 - nVIDIA nForce4-Ultra - DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D - 3Y Warranty 875 זיכרון פנימי 512mb PC3500 DDR-RAM - TWINMOS Speed Premium (BH5) CAS2.5 433MHz - 3Y Warranty 350 זיכרון פנימי - מודול שני 512mb PC3500 DDR-RAM - TWINMOS Speed Premium (BH5) CAS2.5 433MHz - 3Y Warranty 350 דיסק קשיח 200GB - SATA-II - 7200RPM - 8MB - WD HD160JJ - 3Y Warranty 700 כרטיס מסך PCX - GeFo…

• 9 תגובות
    • 699 צפיות
  18. Started by Dorr,

1. משלם במזומן\ שטרות בלבד. התקציב הוא 3000 שקל. חריגה מקסימום של 400 שקל במקרה הכי גרוע. מומלץ לא לעבור את ה-3200. 2. מטרות המחשב: למשחקי רשת בעיקר. לא עבודה משרדית, לא סרטים וכ'ו. זה הולך ליהיות מחשב אישי רק שלי ואני צריך אותו רק למשחקים. 3. לא צריך ציוד הקפי, אני יקנה לבד. אל תכללו במחיר את הציוד ההקפי, רק את המחשב עצמו. 4. אין צורך בצורבים מכל סוג. רק כונן אחד שקורא דיסקים רגילים ו-DVD. בלי צורבים. 5. אין לי העדפה לחברה או חלק מסויים. העיקר שיהיה באיכות גבוהה, שאני לא יצתרך לקנות חדש כעבור חצי שנה. 6. כן חשוב לי שיהיה קירור, אני מתכוון כמה שצריך. המחשב הולך ליהיות דלוק רוב היום ככה שיהיה קירור טוב, אפילו טוב מאוד. לא משהו ממש חזק אבל שיעבוד טוב. בכלל לא מעניין אותי אי…

• 1 תגובה
    • 698 צפיות
  19. Started by ido-nava,

אני צריך מפרט למחשב עד 7000 שקל הכולל מסך LCD 19", מקלדת+עכבר,רמקולים. המחשב מיועד להרצת משחקים כבדים. עם מעבדי קונרו יכנסו במחיר הזה אני ישמח :] תודה.

• 6 תגובות
    • 698 צפיות
  20. אני זקוק למחשב חדש שישמש אותי לפיתוח תוכנה. דרישות עיקריות זה מעבד חזק והרבה זכרון מהיר תקציב כרגע: 2500-3000 מיועד בעיקר לעבודה עם Visual Studio וכן להרצה במקביל של מכונה וירטואלית אחת או שתיים אין צורך ב: מערכת הפעלה, מקלדת\עכבר, כונן סידי, כרטיס רשת, מסך לא מתוכנן אובקלוקינג, לא מיועד לגיימינג דרגת רעש\שקט: 5 (עדיף שקט לא קריטי) זכרון: 16 ג"ב מעבד: עדיפות ל-i7 אפשרי גם i5 כרטיס מסך נפרד: אין צורך דיסק קשיח: מהיר אבל לא צריך להיות גדול (לא SSD בגלל בעיות תקציב ואמינות) לוח-אם: בעיקר אמין ספק-כח: אמין לאורך זמן ועמיד עד כמה שניתן לאבק נוספים: כמה שיותר יציאות USB תודה, זיו

• 1 תגובה
    • 698 צפיות
  21. עיקר המחשב הוא לשימוש ביתי משמע - משחקים (מדי פעם מה שיוצא), גלישה באינטרנט, צורכי משרד וכו. המפרט שהרכבתי עד כה לא כולל מארז... אני אשמח אם תמליצו על משהו. ורציתי לדעת אם כדי להחליף את המאוורר של המעבד במשהו טוב יותר. אם אתם מחליפים משהו מהחומרה אני אשמח אם תציינו למה. תודה. והנה המפרט: Core™2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2MB ‏945P-S3 s775 Conroe, DDRII 667, PCI-E‎ GIGABYTE 1GB TwinMOS DDR II 667 ‏7600GT Silent 256MB DDR III, TV, DVI, PCI-E‎ GIGABYTE ‏160GB 7200RPM, 8MB, SATA II‎ WD ‏PIONEER DVR-111D DVD±RW‎ ‏Liberty ELT400AWT 400W‎ Enermax בנוסף אני אשמח אם תמליצו לי על חנויות (אני גרה באיזור ירושלים)

• 1 תגובה
    • 698 צפיות
  22. Started by rata,

האם למחשב LENOVO שקונים בארצות הברית (בדגם שלא נמכר בארץ) יש אחריות גם בארץ ? האם יש מישהו שרכש מחשב לנובו מסשדרה 3000? האם המחשבים אמינים ?

• 2 תגובות
    • 698 צפיות
  23. Started by kobi_af,

שלום אני זקוק למחשב בין 1400 ל 1800 ש"ח. אני צריך את המחשב לגלישה באינטרנט ומשחקים. אם אפשר תרכיבו שתי מפרטים אחד צנוע יותר ואחד קצת יותר יקר במגבלות התקציב. 1. מה התקציב המקסימלי? 1400-1800 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב : אינטרנט,משחקים. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 8 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה בלבד 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא, …

• 1 תגובה
    • 698 צפיות
  24. לאחי הקטן שייתן תמורה טובה לכסף. תודה!

• 0 תגובות
    • 698 צפיות
  25. Started by ashkenazone,

אוקי, אני צריך את המפרט הכי זול ומקומצן בעולם שיכול להכיל קיובייס ותוכנות כדומה ליצירת מוזיקה! תודה

• 3 תגובות
    • 698 צפיות

דיונים חדשים בפורומים