ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,460 דיונים בפורום זה
-
שלום ותודה מראש לעונים. המחשב הקודם שלי מקרטע תקופה ארוכה (של שנים) באופן נואש והגיע הזמן לאחר יותר מעשור להחליף אותו. אני צריך מחשב שיחזיק לי מספר שנים לא מבוטל. התקציב - כ- 6000 ש"ח. . מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000-6500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה גרפית: תוכנות אדובי בדגש על אינדיזיין. התוכנה השימושית ביותר ביום יום: קורל דרו. עבודה משרדית של עסק: אופיס וכדו' נגיעה בעריכת וידאו קלה - קורל וידאו סטודיו תיתכן בהמשך התמקדות בתוכנות כבדות יותר בתחום עריכת הוידאו. 3. האם יש צורך ב…
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני מחפש מחש מחשב סלוני, שיוכל להריץ FHD וגם להריץ משחקים, חשוב שהמחשב יהיה שקט, ושיהיה טוב. המחשב יחובר למסך 42 אנ'ץ FHD ויריץ ווינודוס 7. מפרט שחשבתי עליו: מעבד Intel Core2 Duo E7400 Tray ₪ 535.00 לוח אם Asus P5QPL-AM ₪ 270.00 כונן קשיח Seagate ST31000520AS Barracuda LP 3.5" 1000GB SATA2 32MB ₪ 400.00 זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 900Mhz CL 4-4-4-12 PI Black ₪ 380.00 כרטיס גרפי Club3D ATI Radeon HD5750 1024MB DDR5 PCIe ₪ 761.00 מארז Thermaltake Mozart VC7001SNS ₪ 900.00 ספק Seasonic SS-500ET 500W ₪ 330.00 קרור למעבד Arctic Cooling Freezer 7 Pro ₪ 130.00 כונן דיסקים לא צריך
-
- 0 תגובות
- 611 צפיות
-
-
שלום , הייתי מעונייין לקבל את המלצתכם בעניין כמה רכיבים שחסרים למחשב שאני משתמש בו לעבודה בסולידוורקס בעיקר וגם cinema 4d לאנימציות קצרות... בבעלותי כמה רכיבים מהמחשב הישן ומאחותי הנחמדה שהביאה לי מאינטל: [table][tr][td][table][tr][td]מעבד i5 2500k כרטיס מסך [/td][/tr][/table] דיסק קשיח Intel 120GB SSD 510 Series Sata III 2.5'' SSDSC2MH120A2K5 (Retail) (ועוד אחד רגיל גדול כמובן)ספק כח [table][tr][td][table][tr][td] Enermax[/td][/tr][/table][table][tr][td]MODU82+ 425W Active PFC 12cm Fan[/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]חסר לי לוח אם וזיכרונות ואין לי מושג איך לבחור... אני אשמח לקבל יעוץ תודה אורי[/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td][/td][/tr][…
-
- 5 תגובות
- 623 צפיות
-
-
אני סטודנט שנה א' בהנדסת מערכות מידע בבן גוריון. אני מנסה לבנות מחשב משרדי פשוט, כ.מסך וקול מובנים. אני נוטה לכיוון AMD, רק משום שזה זול יותר ומספיק טוב לשימושים שלי. אם תגידו לי אחרת, אני כמובן אלך על C2D. מה שחשוב לי שיהיה מסך טוב כי אני אשב מולו הרבההה שעות (אני נוטה לכיוון הViewsonic VP930, אבל אם יש לכם משהו יותר טוב להציע לי - ת'פאדל) אני צריך שיכלול גם מקלדת, עכבר, רמקולים ואני צריך גם ראוטר בתוך התקציב הזה. רצוי שיהיה יפה, ושקט. אפשרי? מה אתם אומרים?
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 4K אבל גמיש עד 5K אם לא נכנס בתקציב מסך איכותי 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. - פוטושופ,קיובייס וצפייה בסרטי HD ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). - שימוש חובבני ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. - ללא משחקים 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. - כן ציוד עקפי דרוש . יש צורך במסך 22-24 אינץ (מה שנכנס בתקציב ו ארגונומיה טובה חשובה כאן כדי לצפות בסרטים מהמיטה ), מקלדת ועכבר אלחוטיים ורמקולים…
-
- 10 תגובות
- 937 צפיות
-
-
שלום רב מחשב בן 5 שנים דורש שידרוג : 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית ( הרבה תוכנות ) ומספר מכונות וירטואליות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא למשחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי - לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? יש ספק כח של seasonic בן 5 נראה לי שעובד טוב 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 9 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן אי…
-
- 1 תגובה
- 883 צפיות
-
-
שלום , יש לי מחשב נייד HP DV6186ea , כרגע יש לי 2 זכרונות כל אחד 1 גיגה , סה"כ יש לי 2 גיגה , המהירות של כל אחד היא 667 . יש משהו מוזר בזכרונות ואני מתבלבל , למרות שכל הזמן נאמר לי אין הבדל אין הבדל. הנה דוגמא לאותו כרטיס זכרון של קינגסטון אותם נתונים ואותה חנות וכל אחד נמכר במחיר שונה , מה ההבדל ביניהם? הראשון קינגסטון: https://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=19682&catid=882 השני קינגסטון , אותם נתונים אך יותר יקר מעניין למה כי מדובר באותה חנות: https://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=25879&catid=882 מה ההבדל ביניהם!? יש לציין שאני רוכש 2 כאלה.. אשמח לתגובתכם,
-
- 4 תגובות
- 647 צפיות
-
-
היי.. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2800 ש"ח. אפשר לחרוג בקטנה אם שווה את זה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית, חיבור למחשב בעבודה, אופיס, גלישה עם טאבים מרובים, תכני HD ואולי קצת 4K 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף שקט אך פחות קריטי. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מסך מעל 15", מקלדת מוארת יכול להיות …
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
המחשב מיועד בעיקר לגרפיקה כתחביב (פוטושופ 3DMAX )אינטרנט , מוזיקה, סרטים, משחקים לא הכי כבדים בעולם אבל בכל-זאת משחקים... אין צורך במערכת הפעלה, (יותקן עליו ווינדוס 7) יש לכלול עלות הרכבה, מארז לא צריך להיות מפואר, שקט מ1 עד 10 6-7 ניתן לחרוג\לחסוך ב100-200 ש"ח אם ממש שווה את ההשקעה\חיסכון. לא מבין באוברקלוק, אזור המרכז , יחובר כנראה גם לTV (לא יודע אם זה פרט חשוב אבל שיהיה...) וכמה שאלות : א: ברשותי צורב DVD מהמחשב הישן הוא לא משתמש בSATA האם הוא יעבוד במחשב החדש ? אם כן אז לא צריך חדש. ב: כמו כן ברשותי מסך ישן יחסית מדגם samsung syncmaster 151s במצב טוב האם הוא ינצל את הפוטנציאל של המחשב החדש (כרטיס גרפי למשל)או שאין קשר בין הדברים והאם בכלל כדי לי לשדרג את המסך (תקצ…
-
- 1 תגובה
- 578 צפיות
-
-
תקציב: עד 5000 ש"ח. ללא מסך. (יש לי dell 2007wfp) מטרה: משחקים "כבדים" - סרטי HD. יש לי 4 כוננים חיצוניים, ככה שלא צריך להתפרע בגודל של כונן פנימי. תודה רבה מראש!
-
- 3 תגובות
- 680 צפיות
-
-
אהלן כולם הזמנתי לפני כמה ימים זכרון למחשב נייד של kingston. החנות "התבלבלה" ושלחה לי במקום זכרון של חברה לא מוכרת ramaxel. הזכרון הוא ddr2 667mhz. הם מוכנים לזכות אותי על ההפרש או לקחת את המוצר ולהחזיר לי את כל הכסף. השאלה שלי עד כמה זה מורגש השוני בין האיכויות של הזכרונות, והאם ramaxel זאת בכלל חברה ששווה משהו או לעזוב הכל להחזיר להם את המוצר ולקקנות במקום אחר . תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 638 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב חדש, ולא מבינה הרבה בתחום, לכן אודה לעזרתכם לגבי - מהיכן לקנות את המחשב ומה לקנות. המחשב אמור להיות בשימוש ביתי, גם תוכנות office (בעיקר word), גם משחקים גם גרפיקה, כמו דיאבלו 2 ו - doom 3, וגם אינטרנט מהיר. אני מחפשת מחשב, כולל מסך, מקלדת, עכבר, צורב. חשוב לי גם שהסוג והמקום שמהם אקנה יתנו תמיכה טכנית לטיפול בתקלות ולמענה לשאלות שונות. הסכום שאני יכולה להוציא הוא סביב 4000 ש"ח, ויכול להיות גם קצת יותר, העיקר שבאמת יהיה מחשב טוב, שלא יעשה לי צרות כמו המחשב הנוכחי. בתודה רבה מראש על עזרתכם, חג שמח, ריקי.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
התקציב המקסימאלי? 4700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות ביותר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העד…
-
- 74 תגובות
- 6.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני אקבל את הנייד החדש שלי בקרוב (אין לי נייד ולא היה לי מעולם), וכבר מטרידה אותי השאלה איך לשמור על הסוללה שתאריך ימים ובכל יום כזה תשמור על הביצועים ההתחלתיים שלה ככל האפשר (ברור לי שיש פחת טבעי). גורמים שאני מתלבט לגביהם (שאני מכיר מעולם הצילום אבל לא בטוח שהתאם החשמליים בסוללות הניידים מתנהגים באותה צורה): זמן טעינה (לנתק כשנטען עד הסוף או לא?) תזמון/תדירות טעינה (האם להחזיק את המחשב מחובר לטעינה בשימוש שולחני או לתת לסוללה להתפרק ולטעון רק כשנגמרת?) אז מה אתם אומרים?
-
- 24 תגובות
- 4.9k צפיות
-
-
-
שלום לכולם, אני מתכנן לרכוש בימים הקרובים מחשב נייח למטרת תכנות ומעט עריכה גרפית. ללא גיימינג בכלל. העדיפות שלי היא למעבדי intel i7 או intel i9 מדור 10 כך שהמחשב יחזיק לשנים רבות. אשמח לעזרתכם 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בסביבות 6000 ש"ח כולל מסך, אפשר לחרוג מעט 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר תכנות ומעט עריכה גרפית, ללא גיימינג בכלל. עבודה עם visual studio, unity, blender, photoshop וגם שאילתות ב SQL. חשוב שהמעבד יהיה מספיק חזק שניתן יהיה לעבוד במקביל עם מספר תוכנות פתוחות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמ…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
בלי לחפור יותר מדי אגש לעניין: * גודל המסך? 14+ אינץ', עדיפות לרזולוציה גבוהה ולזווית צפייה יותר גבוהה ממה שיש בדר"כ בניידים. אני רוצה להתעסק איתו בעריכת תמונות עם קבצי RAW (של מצלמת DSLR) והדבר האחרון שאני צריך זה צבעים וקונטרסט לא אמינים בגלל שהזווית בין המסך למחשב עצמו שונתה ב2 מעלות (כמו בלאפטופ compaq קצת יותר ישן של אחותי)... שוב זה רק עדיפות, לא הייתי מתאבד על זה (כי ב700+- ש"ח אני יכול לחבר אחלה בחלה של מסך חיצוני) * משקל רצוי? לא קריטי (בחור גדול) * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? אם הוא יכול להחזיק שעה וחצי מבחינתי זה מעל ומעבר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI וeSata זה שני דברים שאני לא מוכן לוותר עליהם * בלוטות? לא מעניין *…
-
- 3 תגובות
- 888 צפיות
-
-
היי חברים, ביקשתי לפני שבוע מפרט והביאו לי אחלה מפרט, אך התקציב השתנה ב1000 שקל אז לדעתי חכם יהיה לשנות את המפרט שהציעו. אלו הדרישות: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר אינטרנט וסרטים, משחקים בעלי גרפיקה בינונית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). After Effects, Photoshop, Vegas pro 10. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. World of warcraft , shogun 2 -מהי הרזולוציה הטבעית …
-
- 8 תגובות
- 870 צפיות
-
-
שלום לכם פורום המושיעים שלי, הפעם מרכיב מחשב לאחיין שלי שהוא סטודנט מצטיין אז מבקש ממכם לפרגן במפרט מכל הלב 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF4 ושאר ה- FPS-ים. AC4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23-24" תלוי מה נכנס בתקציב -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמ…
-
- 25 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
לא זקוק לציוד הקפי המחשב בעיקר למשחקים כבדים יחסית בהיום ראשון אני קונה תמחשב הזה שמישהו ימלצי על חנות ורכיבים טובים תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 747 צפיות
-
-
הצרכים הם: צפייה בסרטי HD ומשחקים דיי כבדים התקציב שלי הוא בסביבות ה3500 ש"ח אפשר לחרוג אבל להשתדל שלא. אני יודע שבתקציב כזה אין מחשב שיריץ משחקים כבדים וברמה מעולה אבל אני אשמח לקבל דעות והממלצות לנייד בתקציב הזה. תודה רבה מראש.
-
- 6 תגובות
- 889 צפיות
-
-
היי, המחשב ישמש אותי לעבודה יום-יומית מבחינת תוכנות וכד'... מה שאני בעיקר עושה זה לגלוש באינטרנט , לצפות בסרטים ולשמוע מוסיקה. בסרטים אני צופה על-גבי LCD (עם כבל RGB רגיל שיתחבר ללפטופ) אך חשוב לי יציאת סאונד אופטית מהלפטופ לצורך חיבור לרסיבר 5.1 כאשר אני צופה בסרט בבית עם ה LCD. בנוסף חשוב שיהיה של DELL עד 5,000 ש"ח תודה רבה, אורן.
-
- 6 תגובות
- 739 צפיות
-
-
בגדול יש תקציב עד 3500 שח בערך לרכישת נייד. המטרה היא לימודים לרב, וסרטים מדי פעם.. הקטע שצריך נייד מתקפל ושיהיה בעל מסך מגע.. מצאתי בגזרה הסינית ניידים מחברת BMAX למשל באיזור ה-1400 שח סהכ.. עם 8 ראם, 256 SSD ומחשב מתקפל שעל פניו נראה עובד בסדר.. רק לא בטוח עד כמה סלרון יחזיק מעמד לתקופה קצת ארוכה.. או שללכת ב-3.5 בערך על מחשב של ASUS שכולל בו את הרייזנים החדשים? בכל זאת הבדל של 2000 שח.
-
- 0 תגובות
- 613 צפיות
-
-
החנות צריכה להיות באזור המרכז, או בעלת שרות באזור המרכז (כמו tms). זה מה שבניתי ב skypc: מעבד Intel Pentium Dual-Core E2160 Box ¤421 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IE2160 לוח אם GIGABYTE GA-P31-DS3L ¤451 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39274 כונן קשיח Westren Digital 1600AAJS 160GB ¤257 http://skypc.co.il/product.asp?pid=1600AAJS זיכרון G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL5 ¤339 http://skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL5D-2GBNQ כרטיס גרפי GIGABYTE ATI Radeon HD2600XT 256MB PCIe ¤608 http://skypc.co.il/product.asp?pid=37455 צורב ASUS DRW-1814BLT X18 DVD ¤175 http://skypc.co.il/product.asp?pid=30910 מארז כולל ספק Thermaltake MATRIX 4…
-
- 10 תגובות
- 865 צפיות
-
-
השאלה שלי היא האם אפשר להשיג מחשב נייד סביר ב3000 שקל..
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-