ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,442 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אני אקבל את הנייד החדש שלי בקרוב (אין לי נייד ולא היה לי מעולם), וכבר מטרידה אותי השאלה איך לשמור על הסוללה שתאריך ימים ובכל יום כזה תשמור על הביצועים ההתחלתיים שלה ככל האפשר (ברור לי שיש פחת טבעי). גורמים שאני מתלבט לגביהם (שאני מכיר מעולם הצילום אבל לא בטוח שהתאם החשמליים בסוללות הניידים מתנהגים באותה צורה): זמן טעינה (לנתק כשנטען עד הסוף או לא?) תזמון/תדירות טעינה (האם להחזיק את המחשב מחובר לטעינה בשימוש שולחני או לתת לסוללה להתפרק ולטעון רק כשנגמרת?) אז מה אתם אומרים?
-
- 24 תגובות
- 4.9k צפיות
-
-
-
שלום לכולם, אני מתכנן לרכוש בימים הקרובים מחשב נייח למטרת תכנות ומעט עריכה גרפית. ללא גיימינג בכלל. העדיפות שלי היא למעבדי intel i7 או intel i9 מדור 10 כך שהמחשב יחזיק לשנים רבות. אשמח לעזרתכם 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בסביבות 6000 ש"ח כולל מסך, אפשר לחרוג מעט 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר תכנות ומעט עריכה גרפית, ללא גיימינג בכלל. עבודה עם visual studio, unity, blender, photoshop וגם שאילתות ב SQL. חשוב שהמעבד יהיה מספיק חזק שניתן יהיה לעבוד במקביל עם מספר תוכנות פתוחות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמ…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
בלי לחפור יותר מדי אגש לעניין: * גודל המסך? 14+ אינץ', עדיפות לרזולוציה גבוהה ולזווית צפייה יותר גבוהה ממה שיש בדר"כ בניידים. אני רוצה להתעסק איתו בעריכת תמונות עם קבצי RAW (של מצלמת DSLR) והדבר האחרון שאני צריך זה צבעים וקונטרסט לא אמינים בגלל שהזווית בין המסך למחשב עצמו שונתה ב2 מעלות (כמו בלאפטופ compaq קצת יותר ישן של אחותי)... שוב זה רק עדיפות, לא הייתי מתאבד על זה (כי ב700+- ש"ח אני יכול לחבר אחלה בחלה של מסך חיצוני) * משקל רצוי? לא קריטי (בחור גדול) * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? אם הוא יכול להחזיק שעה וחצי מבחינתי זה מעל ומעבר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI וeSata זה שני דברים שאני לא מוכן לוותר עליהם * בלוטות? לא מעניין *…
-
- 3 תגובות
- 885 צפיות
-
-
היי חברים, ביקשתי לפני שבוע מפרט והביאו לי אחלה מפרט, אך התקציב השתנה ב1000 שקל אז לדעתי חכם יהיה לשנות את המפרט שהציעו. אלו הדרישות: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר אינטרנט וסרטים, משחקים בעלי גרפיקה בינונית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). After Effects, Photoshop, Vegas pro 10. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. World of warcraft , shogun 2 -מהי הרזולוציה הטבעית …
-
- 8 תגובות
- 864 צפיות
-
-
שלום לכם פורום המושיעים שלי, הפעם מרכיב מחשב לאחיין שלי שהוא סטודנט מצטיין אז מבקש ממכם לפרגן במפרט מכל הלב 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF4 ושאר ה- FPS-ים. AC4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23-24" תלוי מה נכנס בתקציב -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמ…
-
- 25 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
לא זקוק לציוד הקפי המחשב בעיקר למשחקים כבדים יחסית בהיום ראשון אני קונה תמחשב הזה שמישהו ימלצי על חנות ורכיבים טובים תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 732 צפיות
-
-
הצרכים הם: צפייה בסרטי HD ומשחקים דיי כבדים התקציב שלי הוא בסביבות ה3500 ש"ח אפשר לחרוג אבל להשתדל שלא. אני יודע שבתקציב כזה אין מחשב שיריץ משחקים כבדים וברמה מעולה אבל אני אשמח לקבל דעות והממלצות לנייד בתקציב הזה. תודה רבה מראש.
-
- 6 תגובות
- 887 צפיות
-
-
היי, המחשב ישמש אותי לעבודה יום-יומית מבחינת תוכנות וכד'... מה שאני בעיקר עושה זה לגלוש באינטרנט , לצפות בסרטים ולשמוע מוסיקה. בסרטים אני צופה על-גבי LCD (עם כבל RGB רגיל שיתחבר ללפטופ) אך חשוב לי יציאת סאונד אופטית מהלפטופ לצורך חיבור לרסיבר 5.1 כאשר אני צופה בסרט בבית עם ה LCD. בנוסף חשוב שיהיה של DELL עד 5,000 ש"ח תודה רבה, אורן.
-
- 6 תגובות
- 735 צפיות
-
-
בגדול יש תקציב עד 3500 שח בערך לרכישת נייד. המטרה היא לימודים לרב, וסרטים מדי פעם.. הקטע שצריך נייד מתקפל ושיהיה בעל מסך מגע.. מצאתי בגזרה הסינית ניידים מחברת BMAX למשל באיזור ה-1400 שח סהכ.. עם 8 ראם, 256 SSD ומחשב מתקפל שעל פניו נראה עובד בסדר.. רק לא בטוח עד כמה סלרון יחזיק מעמד לתקופה קצת ארוכה.. או שללכת ב-3.5 בערך על מחשב של ASUS שכולל בו את הרייזנים החדשים? בכל זאת הבדל של 2000 שח.
-
- 0 תגובות
- 591 צפיות
-
-
החנות צריכה להיות באזור המרכז, או בעלת שרות באזור המרכז (כמו tms). זה מה שבניתי ב skypc: מעבד Intel Pentium Dual-Core E2160 Box ¤421 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IE2160 לוח אם GIGABYTE GA-P31-DS3L ¤451 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39274 כונן קשיח Westren Digital 1600AAJS 160GB ¤257 http://skypc.co.il/product.asp?pid=1600AAJS זיכרון G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL5 ¤339 http://skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL5D-2GBNQ כרטיס גרפי GIGABYTE ATI Radeon HD2600XT 256MB PCIe ¤608 http://skypc.co.il/product.asp?pid=37455 צורב ASUS DRW-1814BLT X18 DVD ¤175 http://skypc.co.il/product.asp?pid=30910 מארז כולל ספק Thermaltake MATRIX 4…
-
- 10 תגובות
- 860 צפיות
-
-
השאלה שלי היא האם אפשר להשיג מחשב נייד סביר ב3000 שקל..
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אחרי המלצות בירורים וגלישה בפורום הזה הרכבתי לעצמי את המפרט הזה. http://www.tms.co.il/preview/spec/mvleu375 מה שאני מחפש זה מפרט שיהיה חזק מאוד שיריץ לי את bf 4 וcrysis 3 על אולטרה ובנוסף שיהיה שקט. מה דעתכם על המפרט? יש משהו שהייתם מחליפים? משפרים?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום! רק לפני שאני מתחיל אני בכוונ הלא רשמתי תקציב, תבינו כבר בהמשך. ידידה שלי פנתה אלי בנוגע לרכישת מחשב חדש בתקציב של 3500-400 ש"ח. הצריכם שלה הם: 1. שימוש יום-יומי שוטף (אופיס אינטרנט וכו'). 2. כרטיס טלוויזיה לצרכי צפייה בטלוויזיה דרך מסך המחשב. 3. משחקים היא אמרה שלא ממש תשחק, ואם כן אז לא הרבה ולא משחקים עתורי גרפיקה. 4. צריך להיות מסך 17" LCD או 19" CRT. אני הגעתי למפרט הזה: 0 4464 Compucase 6CS3 (Hec 300ER) Mini ATX Case 220.00 ¤ 1 220 ¤ 1 927 Lite-On 52/32/52 Retail CD-RW 165.00 ¤ 1 165 ¤ 2 5030 Intel Celeron 2.4 GHz Socket 478 256K BOX CPU 457.47 ¤ 1 457.47 ¤ 3 851 Toshiba TSST SD-M1912 16/48 Bulk DVD-ROM 160.00 ¤ 1 160 ¤ 4 245 Sony/Citizen/Panasonic/Teac 1.4…
-
- 7 תגובות
- 772 צפיות
-
-
להרצה של משחקים בינוניים על FULLHD כולל ציוד הקיפי - מקלדת עכבר מסך ורמקולים, ללא OC, לא חשוב שקט. מגבלות: כוח עיבוד CPU חשוב יותר מכוח GPU חובה 6GB RAM כל החלקים חייבים להיבחר מהחנות SKYPC חובה 2 הארדיסקים פנימיים של 500 עריכה: של WD עד 6000 ש"ח עריכה: חובה מסך 24 אינצ' חובה רמקולים 5.1 אשמח להמלצות לרדת במחיר ! תודה מראש למגיבים ! ---------------------------------------------------- עריכה: מעבד Intel Core i5-750 Tray ₪950 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=I5-750Tray לוח אם Gigabyte GA-P55M-UD2 ₪599 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950206 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 3.5" 500GB SATA2 16MB ₪274 כמות:2 http://www.skypc.co.il/product.asp?…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
hello, I am in the US now and planning to buy a laptop for a student + light gamer. The budget is 800$ but can be streched up to 1000$ if it worth it. * מטרות המחשב? student that playes games... but not too much * גודל המסך? I think that 14 will fit the most, But other sizes might be OK too * משקל רצוי? Light... preferably around 2 Kilos... a little bit more is fine * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? Yes... I would say min 5-6 hours * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI * בלוטות? Not critical * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500 * כונן CD/DVD? צורב? Prefer to have DVD drive * כונן Bluray? notimportant * האם נדרשת אחריות בינלאו…
-
- 0 תגובות
- 608 צפיות
-
-
עד עכשיו כל פעם שרציתי לראות סרט/סדרה , הייתי מעביר את התמונה ממסך המחשב למסך הטלויזיה. בגדול , פשוט נמאס לי, וכשיש כמה שקלים נוספים מהצד אפשר לפנק את עצמי. התקציב של 5000 ש"ח זה פחות או יותר מה שאני מתאר לעצמי , אבל אין בעיה לחרוג. השימוש של ה HTPC יהיה מחשב הורדות ראשי (יהיה עליו SABnzb / sickbeard / couchpotato ככה שההורדות יעבדו לבד אבל שיהיו ממנו), הוא יהיה מחובר לטלוויזיה כל הזמן, בתיאוריה אם לא יציעו לי משהו חדש , כנראה שיעבוד עליו XBMC שינהל את כל המדיה. חשבתי אולי לעשות ממנו גם סוג של קונסולה , שמחשחקים יעבדו ממנו , אבל אני לא ממש גיימר , וגם המחשב השולחני שלי די חזק למשחקים ככה שאני לא יודע אם זה משמעותי. דברים שאני חייב / רוצה מהמחשב. חייב: 1. שקט מוחלט - אין …
-
- 3 תגובות
- 939 צפיות
-
-
אהלן חברים וחברות, אשמח לקבל עצות בנוגע למפרט טכני עבור מחשב המיועד לגיימינג ופיתוח משחקים. תקציב בין 5500-6000 ש"ח עם מסך. טווח חריגה של עד 1000 ש"ח. בכל הנוגע לציפייה שלי מהמחשב לפיתוח משחקים (בעיקר במנוע Unity), הייתי רוצה שהמחשב יאפשר לי לעבוד עם המנוע במקביל להרצת מספר פעולות/חלונות במקביל במהירות בינוני עד גבוהה. וכן שאוכל לפתח משחקים ב- 60 fps 1080P. בכל הנוגע לגיימינג, הייתי מצפה מהמחשב שיאפשר לי לשחק בהגדרות Ultra ב- 120 fps. בלי שום קשר אשמח לשמוע אודות דברים אשר חשוב לשים לב אליהם בכל הנוגע לקנייה והתאמה בין CPU, GPU ולוח M במטרה למקסם את יכולות המחשב בכל הנוגע לפיתוח משחקים. תודה רבה.
-
- 0 תגובות
- 430 צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב Proview N10 , והבטריה שלו הרוסה. הבנתי שהיא LI-ION 3 CELL אני לא בטוח בדיוק איזו בטריה לקנות כי 12V ו 3CELL ראיתי הרבה, בנוגע לMAH אני לא בטוח, ולא הצלחתי למצוא כמה יש לבטריה המקורית. אשמח לקבל עזרה והמלצות. תודה רבה רבה מראש.
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לבן שלי מחשב עם המפרט הבא: win 10 home intel core I5 - 6500 3.2 GHz RAM 8 GB HD SSD 22 GB + 931 GB Intel HD graphics 530 מעוניין לשדרג את המחשב כדי שמשחקים (FIFA 21, ורטנייט, וכו') יעבדו חלק. מה מומלץ לשדרג? תודה, עמית
-
- 2 תגובות
- 981 צפיות
- 1 follower
-
-
ישנו מבצע לפורום רוטר לניידי טושיבה דגם L500D 149 המבצע ניתן ע"י חברת נעה מחשבים www.noacomp.co.il קישור לפרטי המבצע: http://rotter.name/nor/sale/13905.shtml ברמת העיקרון המבצע מיועד לגולשי פורום רוטר אך אפשר לתת עד 10 ניידים ל10 הראשונים לגולשי הפורום של HWZONE . למעוניינים בפרטים נוספים כולל מפרט טכני מלא וחוות דעת של משתמשים גשו לקישור http://rotter.name/nor/sale/13905.shtml למי שמעוניין ליצור קשר המסנג'ר שלי wolf@vgames.co.il כמו כן ניתן להשאיר לי מספר סלולארי בפרטי ואחזור אליכם מחברת נעה מחשבים בהקדם. שבוע טוב
-
- 0 תגובות
- 777 צפיות
-
-
בס"ד שלום וברכה! אחרי מספר שיפוצים במחשב נייד (תיקון הפלסטיקה החיצונית, הוספת כונן SSD) וכו' החלטתי להשקיע בו עוד קצת ולהתייעץ מה כדאי לעשות, מצו"ב המפרט הטכני של המחשב נייד שלי, חשוב לי מאוד המהירות של המחשב. השאלה מה הדברים שיכולים לגרום ל'צוואר בקבוק' וממילא גם אם אני אשדרג את החלקים הנתונים יזרמו לאט. קניתי את המחשב לפני חמש שנים. אשמח לשמוע את חו"ד
-
- 3 תגובות
- 738 צפיות
- 1 follower
-
-
קיבלתי הצעה למחשב נייח מהאזור בו אני גר: לוח אם תוצרת ASUS P5QL INTEL P43 זיכרונות 4GB DDR2 800MHZ מעבד אינטל מקורי INTEL 7300 כרטיס מסך ATI RADEON 4850 ASUS 512MB דיסק קשיח 640GB 7200 RPM SATA2 צורב SONY DVDX20 מארז GYGABYTE TRITON ספק כוח:550W מאוורר קירור ASUS מחיר: 3350 ש"ח לגבי מסך אני מתכוון לקנות בחנות אחרת Samsung "22" BW2253 מחיר:1100 ש"ח לי זה נראה מחשב סבבה מה דעתכם? ועוד משהו שאני מתלבט זה המארז בין זה שהציעו לי לCOOLMASTER CM590 ?? מה אתם אומרים יש הבדל קריטי ביניהם או שאפשר להסתדר??
-
- 2 תגובות
- 542 צפיות
-
-
אשמח לעזרה בבחירת מחשב נייד לצורך פיתוח (גם אנדרואיד גם .NET) שיחזיק לי לכמה שנים. תקציב של עד 6000 שקלים (אפשר חריגה של 200 שקל אבל עדיף שלא) ושיהיה לפחות ב24 תשלומים (גם אם זה אומר לשלם קצת ריבית) * מטרות המחשב? בעיקר לפיתוח - .NET ואנדרואיד * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? - מינימום 15", עדיף שיהיה מאט אבל זה לא דיל ברייקר * רזולוציית המסך - שיהיה לפחות 1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? עד 3.5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך - הייתי שמח שהזמן סוללה יהיה כמה שיותר ארוך אבל אני רוב הזמן עם מטען ככה שזאת פחות בעיה …
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם 1. מה התקציב המקסימאלי ? התקציב הוא 2500 ש''ח ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב - המחשב הוא למשחקים ואני אשתמש במסך 24" של Dell 3. האם יש צורך בציוד הקפי - אין צורך בציוד הקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט ? אני מתכון להשתמש בכרטיס מסך שיש לי - Radeon 6950 2GB -על מנת לחסוך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 - 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? - לא מתוכנן OC 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת הפעלה \ OFFICE רק הרכבת מחשב 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים - אזור המרכז ( ת"א \ ראשון לציון ) 9. מתי מתו…
-
- 13 תגובות
- 2.2k צפיות
-