עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אהלן, ראשית, אני יודע שאחרים כבר חיפשו מחשבים בסגנון דומה ומסיבות דומות, אבל אולי הדברים שכתבתי כאן יובילו להמצלות אחרות. ולעניין, בסוף החודש אני מתחיל לימודי תקשורת חזותית (עיצוב גראפי) ואני מחוייב לרכוש מחשב שיתאים למפרט הטכני שבצלאל מגדירים שהוא מה שמתאים ללימודים (הוא מצורף למטה). אז כבר כמה שבועות שאני מחפש את המחשב שיתאים לי בצורה הטובה ביותר ות'אמת שאני כבר קצת מתחיל להתייאש... כפי שניתן לראות במפרט הטכני המצורף, בצלאל ממליצים על מקבוק פרו, הבעיה היא שהמלצות לחוד ויכולת כלכלית לחוד. בקיצור אני מחפש מחשב שיהיה קרוב כמה שניתן למפרט הטכני המומלץ (לא המינימאלי) אך בטווח מחירים יחסית שפוי של 5000-6000 ש"ח פחות או יותר. יש לי אופציה לרכוש את המחשב באילת * מטרות המח…

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  2. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 חריגה של אולי 200 שח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? לימודים בעיקר וגם משחקים פשוטים כמו Minecraft stardew valley 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? בסביבות 14" אפשר גם 15.6" אם שווה - שיכנס לתיק גב 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כ…

• 0 תגובות
    • 448 צפיות
  3. שלום אני רוצה להגדיל את הזיכרון במחשב הישן שלי ל 2*1G במהירות 800MHZ לוח האם שלי הינו GA-8I915P - לינק מצורף האם הלוח יעבוד עם זיכרונות 800MHZ ( במקור עבד עם 533MHZ ) http://www.giga-byte.com/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=1801&ProductName=GA-8I915P Duo בברכה שייקה

• 4 תגובות
    • 673 צפיות
  4. Started by אלון67,

מה התקציב המקסימאלי? – 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? – לא עקרוני ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית (אוטוקד, סקצאפ, ריינר כולל אפשרויות 3D) ומשרדית כולל גלישה מהירה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). – לפרנסה - אדריכל ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. – יש ציוד היקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? – 4…

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. שלום לכם חברים, מבקש עזרה בהתאמת מפרט למחשב לטובת עבודות גרפיקה, תיכנות וצפייה בסרטים בפורמט Full HD(1080p). מבקש לעמוד בתקציב של עד 3K ש"ח ואם ניתן אפילו לקצץ מעט ולעמוד על 2.5K(יחס אופטימלי של תועלת תמורת מחיר). ניסיתי לראות במס' חנויות מה מחירי השוק והרכבתי לעצמי 2 מפרטים לדוגמה שאותם ניתן לשנות/לשדרג/להחליף בהתאם לניסיונכם הרב: הראשון נערך בחנות SKYPC: מעבד Intel Core i3-530 Box ₪625 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=BX80616I3530 לוח אם Intel BLKDH55HC Hunter Cave ₪532 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=BLKDH55HC כונן קשיח Westren Digital WD10EARS 3.5" 1000GB SATA2 64MB ₪423 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WD10E…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. זה המפרט מעבד AMD Athlon 64 X2 4800+ Socket AM2 BOX ¤551 http://skypc.co.il/product.asp?pid=AMD1205 לוח אם GIGABYTE GA-M68SM-S2L ¤377 http://skypc.co.il/product.asp?pid=38489 כונן קשיח Westren Digital 1600AAJS 160GB ¤247 http://skypc.co.il/product.asp?pid=1600AAJS זיכרון SuperTalent DDR2 1024B 800Mhz CL5 ¤116 http://skypc.co.il/product.asp?pid=T800UB1GV זיכרון SuperTalent DDR2 1024B 800Mhz CL5 ¤116 http://skypc.co.il/product.asp?pid=T800UB1GV כרטיס גרפי Leadtek WinFast PX8800GT 512MB PCIe ¤1365 http://skypc.co.il/product.asp?pid=LV386 צורב ASUS DRW-2014L1T X20 DVD ¤185 http://skypc.co.il/product.asp?pid=30916 מארז כולל ספק HEC 6A19B 400W ¤420 http://skypc.co.il/product.as…

• 23 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. אז שוב תקציב עד 5000 ש"ח לקניה בארץ. * מטרה עיקרית כהגדרתו ריבוי חלונות + צפיה בסרטים (כדאי שיהיה גם סביר למשחקים וגם מוכן לעריכת תמונות וסרטים אבל בקטנה.) * גודל המסך - לא פחות מ-14 (בכל זאת לצפיה בסרטים) עדיף באזור ה-15 עד 16 אבל שלא יהיה ענקי. * משקל רצוי - עד 2.7 ק"ג עדיף פחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? - 4-5 שעות בפעילות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) - HDMI רצוי אבל לא חובה. * בלוטות? - לא חובה. * גודל מינימלי של כונן קשיח? - לפחות 500GB. * כונן CD/DVD? צורב? - כן * כונן Bluray? - לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? - לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? - כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? - לא ממ…

8. Started by Fasil,

[TABLE] [TR] [TD=width: 10%]מק"ט[/TD] [TD=width: 45%]מוצרים[/TD] [TD=width: 10%, align: center]כמות[/TD] [TD=width: 10%, align: center]מחיר[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 10%]C4670B[/TD] [TD=width: 45%]Intel Core i5 4670 3.4Ghz (3.8Ghz Turbo) LGA1150 BOX[/TD] [TD=width: 10%, align: center]1[/TD] [TD=width: 10%, align: center]₪1090[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 10%]GH81MD2V[/TD] [TD=width: 45%]Gigabyte GA-H81M-D2V Retail Front USB3.0 - מחיר מבצע[/TD] [TD=width: 10%, align: center]1[/TD] [TD=width: 10%, align: center]₪245[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 10%]SST-RL04-650[/TD] [TD=width: 45%]בקניית מחשב חדש בלבד SilverStone Redline 04 Black USB3.0 + FSP 650W Raider[/TD] [TD=width: 10%, a…

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. יש לי מחשב משפחתי (Phenom II מ 2009) ועובד (הדיסק והזיכרון שודרגו במהלך השנים), איטי לתוכנות של היום, קופא מידי פעם וכמה פיקסילים שרופים. הגיע הזמן להתחדש :) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תלוי מאוד בכמה צריך להשקיע כדי להתאים לשימוש, כ 3500 ואפשר להעלות עד 5000 במקרה הצורך. אם התקציב הזה לא יכול לענות על הדרישות מהמחשב, אשמח לפידבק. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? צפייה בנטפליקס וכו' משחקים: fortnite ,stumble guy, bluestacks, tabletop simulator במשחק tabletop simulator יש הרבה אובייקטים שצריך לטעון על המסך, ואח"כ רובם המוחלט סטטיים, אני לא יודע לאיזה תכונה של כרטיס המסך זה משוייך…

10. שלום אנשים חבר של אח שלי רוצה מחשב למשחקים כבדים! הוא אמר לי"לא שירוצו אלה שיטוסו". חשוב לו גם השקט. אז אני חשבתי על משהו כזה: מעבד: Intel Core 2 Quad Q6600 G0 95W 2.40Ghz 8MB OEM כמות: 1 - מחיר: ¤1425 קירור למעבד: Scythe INFINITY (Japan Design) AM2 Support כמות: 1 - מחיר: ¤250 לוח אם: Gigabyte GA-P35-DS3L כמות: 1 - מחיר: ¤554 מארז: ANTEC P182 SE 3x120MM Mirror Finish P182SE כמות: 1 - מחיר: ¤1123 ספק כוח: Corsair 450W 33A @ 12V CMPSU-450VXEU כמות: 1 - מחיר: ¤455 זיכרון: Transcend 2GB (2x1GB) DDR2-667 CL5 כמות: 2 - מחיר: ¤230 קשיח למחשב שולחני: Western Digital 500Gb 16MB WD5000AAKS כמות: 1 - מחיר: ¤605 כרטיס מסך: BFG 8800GT G92 OC2 512MB DDR3 Retai…

• 19 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. Started by dyn,

שלום, אני צריך מחשב נייד הכי טוב שניתן למצוא עד 4500 ש"ח (ניתן לחרוג מעט אם צריך), הצרכים שלו הם בעיקר לעבודות לסטודנטים, WORD וכדו'... יש לי עדיפות ל או HP או DELL. תודה ענקית על העזרה

• 0 תגובות
    • 663 צפיות
  12. התקציב עד 1,300-1,400 (אם אפשר בפחות זה היה עדיף), לא ניתן לחרוג מעבר לכך (קושי כלכלי), ישמש ללימודים. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משרדי. * גודל המסך? בגבולות ה-10' * משקל רצוי? שלא היה כבד. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לפחות 3 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) שתהיה לפחות יציאת וידאו אחת VGA/DVI/HDMI. * בלוטות? לא חייב, אבל לא אכפת לי שהיה. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 150GB. * כונן CD/DVD? צורב? כן. * כונן Bluray? לא (סתם מיותר). * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכ…

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by Cyron,

שלום צריך המלצה למחשב לחבר סטודנט שיהיה לעבודה משרדית, אופיס, אינטרנט, הרבה מוזיקה וסרטים, ושיכול להריץ מדי פעם תוכנות כמו סוליד וכאלה.... תקציב עד 2000 שקל, ללא מסך, יש לו 22" כבר. תודה מראש

• 3 תגובות
    • 669 צפיות
  14. הדרישות העיקריות הן 4 ג'יגה של זיכרון פנימי, כרטיס מסך יעודי מסדרות firegl או quadro fx ודיסק קשיח גדול כמה שניתן (אם ניתן לעשות מערך רייד במסגרת התקציב אז מה טוב). בתודה מראש..

15. Started by yan666,

המלצות למחשב נייד. בארה"ב- 1000$ מטרות המחשב? המחשב לא מיועד לגיימינג קלאסי- אני מריץ בעיקר סימולטורים flight simulator ודומיו. ואולי גם להריץ תוכנות מוסיקה דוגמת קיו בייס- חשוב לציין שהמחשב לא אמור להיות תחנת עבודה. * גודל המסך? 15, - עדיפות למאט- אבל אני לא מעודכן בנוגע לסוגי המסכים שיש בשוק.. או שזה עדיין מבריק ומאט? או שיש דברים חדשים שמשלבים את שתי העולמות? משקל לא פקטור. * האם נדרש זמן סוללה- סוללת תשע תאים. ) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות- שיהיה בעל יציאות סטנדרתיות- USB3 VGA HDMI קורא כרטיסים * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח- עדיפות לטרה- שיהיה משולב עם SSD לא בקיא בכל העניין הזה חייב לציין. * כונן אופטי?- דרוש * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?- לא *…

• 0 תגובות
    • 979 צפיות
  16. Started by guyl55,

חיפשתי ולא מצאתי המלצות עדכניות למחשב המיועד לעריכת וידאו. הצורך הוא לשימוש צלם סטילס מקצועי שמשלב קטעי וידאו HD בדיסק שהוא נותן ללקוחות שלו. מנסיונכם, עיקר ההשקעה היא בזכרונות מהירים, מעבד, כרטיס מסך, דיסק?

• 1 תגובה
    • 583 צפיות
  17. Started by Ro-K,

שלום הלוח אם שיש לי כרגע לא עובד אז אני מחפש לוח אם+מעבד+זכרון עד 900 שח הכל שאר הרכיבים בחתימה תודה

• 3 תגובות
    • 673 צפיות
  18. אהלן... יש לי נייד ישן של IBM T42 שהיה מלא בשטויות אז פירמטתי אותו,ההארדיסק מחולק לשני מחיצות אחד למערכת ואחד לאיחסון. שמתי לב שבכונן האחסון יש תיקייה שנקראת BACKUP ובתוכה קבצים של נורטון גוסט,אני מאמין שהטכנאי שמכר את המחשב לחברה שלי יצא את הגיבוי הזה כי משום מה אני לא מוצא דרייברים באתר של איי בי אם,רציתי לדעת מה אני צריך לעשות בשביל לעשות שיחזור למערכת הפעלה בעזרת גוסט. צריך להכין דיסק הפעלה ? ואם כן אז איך ? אני צריך להתקין את התוכנה במחשב שבו אני רוצה לעשות את האתחול ? או שאת הדיסק אפשר לעשות במחשב הנייח ופשוט לעשות בוט מהדיסק בנייד ?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by קלוקיי,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כלום 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקי מחשב א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא למשהו ספציפי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. call of duty Far Cry 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך מסך 24 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוני ,גבוה ? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לר…

• 1 תגובה
    • 746 צפיות
  20. Started by toktok,

הי, איך המחשב הזה (משחקים,לימודים,שימוש כללי ובעצם כל מה שמשתמש בייתי שגם אוהב משחקים צריך) ב4000 שקל? (אני אוסיף מסך מחשב בהמשך כך שיצא בסביבות ה5000. מעבדי אינטל‏ כמות מחיר סה"כ Core 2 Duo E6750, 1333Mhz, s775, 4MB 1 995 995 לוחות אם למעבדי אינטל‏ GIGABYTE כמות מחיר סה"כ P31-DS3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P31, DDRII 800, PCI-E 1 455 455 זכרונות‏ DDR II 800Mhz כמות מחיר סה"כ 2x1GB OCZ Platinum Revision 2 XTC 1 320 320 כרטיסי מסך‏ GIGABYTE כמות מחיר סה"כ 8800GT 256MB GDDR3 DX10 HDTV 2xDVI PCI-E 1 1180 1180 דיסקים קשיחים‏ Western Digital כמות מחיר סה"כ 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II 1 340 340 צורבים‏ LG כמות מחיר סה"כ DVD±RW GSA-H55NB x2…

• 7 תגובות
    • 639 צפיות
  21. * מטרות המחשב? לימודים, משחקים (לפחות עבור השנתיים הקרובות) ועבודה שוטפת. רצוי שישרוד במבחן הזמן את הארבע שנים הקרובות. * גודל המסך? 13~ אינץ' (זה הגודל האידיאלי, אתפשר גם על כל גודל אחר שיבוא עם מפרט שמספק את צרכי). * משקל רצוי? לא משמעותי. כמובן שעדיף קל עד כמה שאפשר. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 3+ (המטרה המקורית הייתה 7~ שעות ולכן כמה שיותר, יותר טוב) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? צריך אפשרות לחבר לתחנת עגינה. * בלוטות? אין צורך * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500G * כונן CD/DVD? צורב? אין צורך * כונן Bluray? אין צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אין צורך. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם ה…

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. אשמח בבקשה להמלצה למפרט עבור שני מחשבים לשימושים בסיסיים ביותר. חלונות, גלישה מרובת לשוניות, חבילת אופיס, שימוש בקליינט דוא"ל, צפיה בסרטים וסרטונים ברשת (אין צורך בתמיכה ב-720dp ומעלה). לא ידוע לי על דרישה מיוחדת באשר לנפח כונן-קשיח. אין צורך בציוד הקפי. תקציב 1200-1400 ש"ח עם עדיפות לערך הנמוך. מתיחה ל-1.5K אם קיים הבדל משמעותי מאוד. התקציב אינו כולל מערכת-הפעלה וחבילת אופיס. האם יש בית-עסק שאתם יכולים להמליץ עליו הממוקם בירושלים? לצערי איני מכיר חנויות בי-ם. את הרב המוחלט של הרכישות אני עושה ב-KSP אבל רוכש חלקים בלבד. טיפול והרכבה אני עושה בעצמי. מדובר במחשבים עבור אדם שרוצה אחריות על מערכת מחשוב מלאה כאשר היא מגיעה אליו מורכבת. הביקורות השונות ברשת על רשתות KSP ואייבור…

• 6 תגובות
    • 943 צפיות
  23. מדובר במחשב לשימושים יחסית בסיסיים, לכן התקציב הנמוך. הציפייה לקבל מחשב שיספק את הדרישות בצורה טובה, יהיה קל וקומפקטי ויחזיק לאורך זמן. צמצמתי את פירוט הדרישות רק למה שרלוונטי, כל השאר מבחינתי לא נחוץ. הקנייה תתבצע באילת אז התקציב מתייחס כמובן למחירים באילת. * מטרות המחשב? עבודה בסיסית- אינטרנט, אופיס, מייל, סרטים. * גודל המסך? עד 13.3 , עדיף לא מעבר. * רזולוציית המסך? 1366x768 . לא חושב שאפשר יותר טוב במסגרת התקציב. * משקל רצוי? פחות מ 2 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) לא קריטי. * Bluetooth? דרוש * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לפחות 500GB HDD. * כונן אופטי? ללא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון…

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. אני אשתמש במחשב בתוכנת עציוב פנים לבתים + סרטים ואופיס. אני מניח כי ידרש השקעה רבה יותר על נקודת הגרפיקה. אין צורך בציוד הקפי (מסך, רמקולים, מקלדת וכו') כניסה חכרטיסי זיכרון תהייה תוספת נחמדה. בנוסף יש לי כבר מערכת הפעלה, אך אצטרך שיחברו לי את כל החומרה יחד. תודה על העזרה

• 3 תגובות
    • 751 צפיות
  25. E6750 VISTA 32BIT 2G RAM GEFORCE 8800GTS 640 MB מסך 20 אינץ' מה עדיף, כרטיס מסך חדש, ואם כן איזה? (יש כוונה אולי שאני יעשה OC), או לשדרג ל24 אינץ' במקום, וכרטיס מסך רק בעתיד? (פשוט אם אקנה מסך חדש של 24 אינץ' אולי חלק מהמשחקים לא יחזיקו מעמד בהגדרות הגבוההות על רזלוציה של FHD. לכן אני חושב אם לשדרג קודם את הכרטיס מסך כבר ורק מאוחר יותר לקנות מסך חדש, או קודם מסך חדש ורק בעתיד לקנות כבר כרטיס מסך חזק).

• 3 תגובות
    • 666 צפיות

דיונים חדשים בפורומים