ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,442 דיונים בפורום זה
-
הדרישות העיקריות הן 4 ג'יגה של זיכרון פנימי, כרטיס מסך יעודי מסדרות firegl או quadro fx ודיסק קשיח גדול כמה שניתן (אם ניתן לעשות מערך רייד במסגרת התקציב אז מה טוב). בתודה מראש..
-
- 2 תגובות
- 598 צפיות
-
-
המלצות למחשב נייד. בארה"ב- 1000$ מטרות המחשב? המחשב לא מיועד לגיימינג קלאסי- אני מריץ בעיקר סימולטורים flight simulator ודומיו. ואולי גם להריץ תוכנות מוסיקה דוגמת קיו בייס- חשוב לציין שהמחשב לא אמור להיות תחנת עבודה. * גודל המסך? 15, - עדיפות למאט- אבל אני לא מעודכן בנוגע לסוגי המסכים שיש בשוק.. או שזה עדיין מבריק ומאט? או שיש דברים חדשים שמשלבים את שתי העולמות? משקל לא פקטור. * האם נדרש זמן סוללה- סוללת תשע תאים. ) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות- שיהיה בעל יציאות סטנדרתיות- USB3 VGA HDMI קורא כרטיסים * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח- עדיפות לטרה- שיהיה משולב עם SSD לא בקיא בכל העניין הזה חייב לציין. * כונן אופטי?- דרוש * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?- לא *…
-
- 0 תגובות
- 973 צפיות
-
-
חיפשתי ולא מצאתי המלצות עדכניות למחשב המיועד לעריכת וידאו. הצורך הוא לשימוש צלם סטילס מקצועי שמשלב קטעי וידאו HD בדיסק שהוא נותן ללקוחות שלו. מנסיונכם, עיקר ההשקעה היא בזכרונות מהירים, מעבד, כרטיס מסך, דיסק?
-
- 1 תגובה
- 578 צפיות
-
-
שלום הלוח אם שיש לי כרגע לא עובד אז אני מחפש לוח אם+מעבד+זכרון עד 900 שח הכל שאר הרכיבים בחתימה תודה
-
- 3 תגובות
- 669 צפיות
-
-
אהלן... יש לי נייד ישן של IBM T42 שהיה מלא בשטויות אז פירמטתי אותו,ההארדיסק מחולק לשני מחיצות אחד למערכת ואחד לאיחסון. שמתי לב שבכונן האחסון יש תיקייה שנקראת BACKUP ובתוכה קבצים של נורטון גוסט,אני מאמין שהטכנאי שמכר את המחשב לחברה שלי יצא את הגיבוי הזה כי משום מה אני לא מוצא דרייברים באתר של איי בי אם,רציתי לדעת מה אני צריך לעשות בשביל לעשות שיחזור למערכת הפעלה בעזרת גוסט. צריך להכין דיסק הפעלה ? ואם כן אז איך ? אני צריך להתקין את התוכנה במחשב שבו אני רוצה לעשות את האתחול ? או שאת הדיסק אפשר לעשות במחשב הנייח ופשוט לעשות בוט מהדיסק בנייד ?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כלום 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקי מחשב א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא למשהו ספציפי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. call of duty Far Cry 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך מסך 24 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוני ,גבוה ? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לר…
-
- 1 תגובה
- 740 צפיות
-
-
הי, איך המחשב הזה (משחקים,לימודים,שימוש כללי ובעצם כל מה שמשתמש בייתי שגם אוהב משחקים צריך) ב4000 שקל? (אני אוסיף מסך מחשב בהמשך כך שיצא בסביבות ה5000. מעבדי אינטל כמות מחיר סה"כ Core 2 Duo E6750, 1333Mhz, s775, 4MB 1 995 995 לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE כמות מחיר סה"כ P31-DS3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P31, DDRII 800, PCI-E 1 455 455 זכרונות DDR II 800Mhz כמות מחיר סה"כ 2x1GB OCZ Platinum Revision 2 XTC 1 320 320 כרטיסי מסך GIGABYTE כמות מחיר סה"כ 8800GT 256MB GDDR3 DX10 HDTV 2xDVI PCI-E 1 1180 1180 דיסקים קשיחים Western Digital כמות מחיר סה"כ 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II 1 340 340 צורבים LG כמות מחיר סה"כ DVD±RW GSA-H55NB x2…
-
- 7 תגובות
- 635 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לימודים, משחקים (לפחות עבור השנתיים הקרובות) ועבודה שוטפת. רצוי שישרוד במבחן הזמן את הארבע שנים הקרובות. * גודל המסך? 13~ אינץ' (זה הגודל האידיאלי, אתפשר גם על כל גודל אחר שיבוא עם מפרט שמספק את צרכי). * משקל רצוי? לא משמעותי. כמובן שעדיף קל עד כמה שאפשר. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 3+ (המטרה המקורית הייתה 7~ שעות ולכן כמה שיותר, יותר טוב) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? צריך אפשרות לחבר לתחנת עגינה. * בלוטות? אין צורך * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500G * כונן CD/DVD? צורב? אין צורך * כונן Bluray? אין צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אין צורך. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם ה…
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אשמח בבקשה להמלצה למפרט עבור שני מחשבים לשימושים בסיסיים ביותר. חלונות, גלישה מרובת לשוניות, חבילת אופיס, שימוש בקליינט דוא"ל, צפיה בסרטים וסרטונים ברשת (אין צורך בתמיכה ב-720dp ומעלה). לא ידוע לי על דרישה מיוחדת באשר לנפח כונן-קשיח. אין צורך בציוד הקפי. תקציב 1200-1400 ש"ח עם עדיפות לערך הנמוך. מתיחה ל-1.5K אם קיים הבדל משמעותי מאוד. התקציב אינו כולל מערכת-הפעלה וחבילת אופיס. האם יש בית-עסק שאתם יכולים להמליץ עליו הממוקם בירושלים? לצערי איני מכיר חנויות בי-ם. את הרב המוחלט של הרכישות אני עושה ב-KSP אבל רוכש חלקים בלבד. טיפול והרכבה אני עושה בעצמי. מדובר במחשבים עבור אדם שרוצה אחריות על מערכת מחשוב מלאה כאשר היא מגיעה אליו מורכבת. הביקורות השונות ברשת על רשתות KSP ואייבור…
-
- 6 תגובות
- 936 צפיות
-
-
מדובר במחשב לשימושים יחסית בסיסיים, לכן התקציב הנמוך. הציפייה לקבל מחשב שיספק את הדרישות בצורה טובה, יהיה קל וקומפקטי ויחזיק לאורך זמן. צמצמתי את פירוט הדרישות רק למה שרלוונטי, כל השאר מבחינתי לא נחוץ. הקנייה תתבצע באילת אז התקציב מתייחס כמובן למחירים באילת. * מטרות המחשב? עבודה בסיסית- אינטרנט, אופיס, מייל, סרטים. * גודל המסך? עד 13.3 , עדיף לא מעבר. * רזולוציית המסך? 1366x768 . לא חושב שאפשר יותר טוב במסגרת התקציב. * משקל רצוי? פחות מ 2 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) לא קריטי. * Bluetooth? דרוש * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לפחות 500GB HDD. * כונן אופטי? ללא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון…
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני אשתמש במחשב בתוכנת עציוב פנים לבתים + סרטים ואופיס. אני מניח כי ידרש השקעה רבה יותר על נקודת הגרפיקה. אין צורך בציוד הקפי (מסך, רמקולים, מקלדת וכו') כניסה חכרטיסי זיכרון תהייה תוספת נחמדה. בנוסף יש לי כבר מערכת הפעלה, אך אצטרך שיחברו לי את כל החומרה יחד. תודה על העזרה
-
- 3 תגובות
- 747 צפיות
-
-
E6750 VISTA 32BIT 2G RAM GEFORCE 8800GTS 640 MB מסך 20 אינץ' מה עדיף, כרטיס מסך חדש, ואם כן איזה? (יש כוונה אולי שאני יעשה OC), או לשדרג ל24 אינץ' במקום, וכרטיס מסך רק בעתיד? (פשוט אם אקנה מסך חדש של 24 אינץ' אולי חלק מהמשחקים לא יחזיקו מעמד בהגדרות הגבוההות על רזלוציה של FHD. לכן אני חושב אם לשדרג קודם את הכרטיס מסך כבר ורק מאוחר יותר לקנות מסך חדש, או קודם מסך חדש ורק בעתיד לקנות כבר כרטיס מסך חזק).
-
- 3 תגובות
- 663 צפיות
-
-
מה אתם חושבים על המפרט הזה? האם יהיה טוב למשחקים החדשים בהגדרות בינוניות? לוח אם דגם:Intel TAPPEN D945 סוג ציפסט:intel 945 מהירות FSB:1066 MHz כרטיס קול משולב:Intel high definition audio כרטיס רשת:משולב 10/100/1000 יציאת S.ATA:ארבע יציאות יציאת PCI Express X16:כלול יציאת PCI:4 סה"כ יציאת PCI Express:2 סה"כ יציאת USB 2.0:8 סה"כ תמיכה ב- Hyper-Threading:כלול תמיכה ב- Dual channel DDR:כלול תמיכה ב-2 Dual channel DDR:כלול תמיכה בדיסקים S.ATA:כלול תמיכה בדיסקים S.ATA 2:כלול תמיכה בטכנולוגיית DUAL CORE:כלול מעבד סוג מעבד: Intel LGA 775 64Bit דגם מעבד: Intel Dual-core 920 מהירות מעבד: 2.8GHz מהירות 800MHz :FSB זכרון מטמון 4MB :cache אחריות:איסטרוני…
-
- 9 תגובות
- 692 צפיות
-
-
שלום לכם עכשיו יש לי כמה שאלות-אני דוחה את הקניה מנובמבר ורק קורא את הפורום ומסתכל-אולי תבנו לי גם משהו טוב שווה לחכות בכלל למעבדים החדשים או לכרטיסי מסך אז ככה מה אני רוצה קודם כל כמה שיותר זול QUAD 2GB אני אשמח ללוח אם עם DDR3 לעתיד-מה שאתם אומרים-עם טוב גם אפשר DDR2 רק-איך שאתם חושבים לנכון ספק מודולרי בבקשה אני לא רוצה חוטים מיותרים.חשבתי אולי CORSAIR 520W עכשיו השאלה הגדולה מארז מאוד מאוד מואר עם LEDS אבל שקט הSONATA ממש מכעור אבל עם אין ברירה מה אני אעשה השקט חשוב לי בבקשה מכם משהו טוב אני בניתי לעצמי מה אתם אומרים: מעבד: Intel Core 2 Quad Q6600 G0 95W 2.40Ghz 8MB + Zalman 9500 Led כמות: 1 - מחיר: ¤1508 לוח אם: Gigabyte GA-P35-DS3L כמות: 1 - מחיר:…
-
- 7 תגובות
- 587 צפיות
-
-
היי חברים, אני ממש צריך מחשב חדש אחרי שהקודם נשאר בארץ. בגדול הצרכים שלי פשוטים: אני צריך מחשב נייד חזק ועמיד שיעבוד מהר מאוד בעיקר על הדברים הפשוטים: office, גלישה בחלונות מרובים באינטרנט. סרטים באיכות גבוהה וקריאה מרובה. מדי פעם גם תוכנות קלות ובסיסיות אבל לא מעבר. חשוב! בעתיד קרי עוד שנה המחשב עתיד לשמש ללימודים כך שרצוי שהסוללה תחזיק ככל שניתן. מאוד חשוב לי הנושא של המהירות והעמידות שכל היישומים יעלו מהר ושהמחשב יחזיק לאורך זמן. עוד משהו חשוב כמו שכתוב בכותרת אני עתיד לרכוש את המחשב באמריקה כך שאשמח להמלצות לקנייה כאן בבוסטון אם זה משנה. התקציב הוא סביבות ה- 700-800 דולר כשאני ראיתי מחשבים שלדעתי התאימו באמזון בסביבות ה560 ככה שזה גם נראה לי דיי הרבה. במידת הצורך ניתן…
-
- 6 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 1.86GHz(E6300) 1066MHz/FSB 2MB - BOX מחיר: ¤1036 אחריות: ללא הגבלת זמן. אסטרוניקס מקורי. לוח אם: ASUS P5B DELUXE מחיר: ¤1082 אחריות: שלוש שנים. מסך: VIEWSONIC 19" VX922 2ms DVI מחיר: ¤1788 אחריות: שלוש שנים. כרטיס מסך: EVGA PCI-EX GeForce 8800GTS 320MB GDDR3 320 BIT TV/O DVI - 320-P2-E811-AR - DX10 - RETAIL מחיר: ¤2017 אחריות: שלוש שנים. דיסק קשיח: SEAGATE BARRACUDA 320GB 16MB 7200 RPM SATA2 - NCQ - ST3320620AS מחיר: ¤547 אחריות: חמש שנים יבואן רשמי. צורב DVD: NEC DVDRW AD-7173A DOUBLE LAYERED X16 - WHITE - LABE FLASH מחיר: ¤239 אחריות: שנתיים. זיכרון: TWINMOS 2048MB (1024X2) DDR2 667MHz CL5 מחיר: ¤760 אחריות: ללא הגבלת זמן.…
-
- 12 תגובות
- 794 צפיות
-
-
מעונין במפרט: 1. עבודה עם סביבות פיתוח כגון Eclipse ומדי פעם - משחקים. 2. הרצת יישומים במקביל 3. לא מתכוון להוציא יותר מ1300 על כרטיס מסך. 4. אין צורך במסך. יש צורך בעכבר ומקלדת. 5. ניתן לשדרוג בקלות תודה לעוזרים
-
- 15 תגובות
- 882 צפיות
-
-
שלום לכולם . אשמח אם תחוו דעתכם אודות המפרט הבא: {דיסק קשיח כבר יש וכמו כן גם צורב DVD וציוד היקפי} Core i5 750, 2.66GHz, s1156, 8MB Thermaltake Silent 1156 CLP0552 GIGABYTE P55A-UD3 s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200, 2xPCI-E DDR II 1066Mhz 2x2GB G.Skill PI Black Edition Dual Channel GIGABYTE HD 5770 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E HEC Compucase 6C60 Midi Tower CoolerMaster eXtreme Power Plus 460W 12cm Fan זה בגדול המפרט, האם יש כאן טעויות כלשהן בבחירת הרכיבים? האם יש רכיב כולשהו במחיר מקביל שמספק ביצועים טובים יותר? תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 653 צפיות
-
-
שלום לכם. אני תכף מסיים כמעט שמונה שנים עם מחשב שהוא פשוט התעללות באנושות, שנאלצתי לרכוש כאשר הייתי קצר (מאוד) במזומנים. עכשיו זה הזמן ליהנות קצת ממשהו נורמלי ובעל יכולות. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4,250 ש''ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אני בנאדם שמאמין בתמורה לכסף. אז אם אפשר לקצץ וזה לא מזיק יותר מידי אין בעיה. אם צריך את התוספת בשביל להשתפר פלאים - תנצלו. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250-350 ש''ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מתכנן להשתמש במחשב לגיימינג כבד. שימוש בתוכנות עריכה גרפית יחסית קלות נוספות ותוכנות צריבה למכשירים סלולריים שאני לא מרגיש יותר מידי צורך לפרט לגביהם מניסוני האישי. נ…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב. ברשותי מחשב נייד IBM T42 אך ברצוני לפרמט אותו אך אנינ מצליח . יש כפתור על המקלדת IBM ACSESS אני לוחץ אליו ואיני רואה שם את ההתקנה . משהוא יכול לעזור לי בבקקשה? אולי יש איזשהוא טריק בשביל לפרמט אותו? תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 766 צפיות
-
-
שלום לכולם, בכדי להאריך את חיי הסוללה , הבנתי שניתן להוציא אותה ולהשתמש בחשמל. לא הצלחתי לראות/לבדוק איך אני מוציא אותה, אם בכלל ניתן. תודה.
-
- 7 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
[glow=red,2,300] CPU: Intel P-4 Nrthwood 2.0A Ghz 512KB Cache 0.13 Motherboard: Elitegroup P4VXAD Purple Memory: Kingston 256MB DDR PC-2100 Video Card: Sapphire Radeon 8500LE 128MB DDR + TV + DVI-I Hard Disk: Seagate 80GB 7200RPM ATA-100 CDRW: Liteon 40x12x48 DVD: Microtek 16x48 Monitor: Proview 986 19" Speakers: A4Tech ASW-15 Sub + 2 Mouse: Pine Optical Keyboard: ? ? ? Webcam: Logitech Case: Tsunami Virgo Teac 1.44 [/glow]
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
שלוםלכולם, אני מחפש נייד במחיר עד 3,000 ש"ח. המחשב נועד לאינטרנט, אופיס וצפייה בסרטי HD (חיבור ל-LCD) ולא נועד למשחקים. חשוב לי שיהיה מסך "15. זמן סוללה ומשקל לא קריטיים עבורי. אני מתלבט בין שני הדגמים הנ"ל. ההבדלים העיקריים שמצאתי: שנה אחריות לאייסר מול שנתיים לטושיבה. כרטיס מסך ATI Radeon HD4570 לאייסר מול INTEL GMA 4500M לטושיבה. אין לי מושג לגבי רמת הגימור של שתי החברות. אשמח לקבל המלצות. תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אפשר לנצל עד 7K ולא לחרוג מיועד למשחקי מחשב - הגדרות גרפיות גבוהות יש צורך במערכת הפעלה וכונן SSD 128-256 אין חשיבות לרעש לא מתוכנן אוברקלוק בזמן הקרוב לא כולל מסך. האם כדאי להמתין ? או לרכוש עכשיו תודה רבה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-