עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אהלן, אני מחפש המלצה למפרט בכ-3400 ש"ח שישמש למשחקים (חדשים בין היתר) ושימוש שוטף. מתכוון לשלם במזומן. אין צורך בציוד היקפי, לא מתוכנן OC, חשוב שלוח האם יתמוך במערכת 5.1, עדיף מערכת שקטה אבל לא משהו שיצריך הוצאה כספית גדולה ויש צורך בהרכבת המחשב. כרגע יש לי מסך 19" על רזלוציה 1280X1024, אני מעריך שהוא יישאר איתי לשנה הקרובה. מקריאה כאן בפורום הגעתי למושג כללי למפרט. אני מתלבט בין AMD 940 ל AMD 945 ל Intel C2Q Q9400 - כולם בסביבות אותו מחיר ולא הצלחתי להבין איזה מעבד עדיף. בנוגע לכרטיס מסך, עקב הרזלוציה שאני עובד בו הבנתי שאין צורך ביותר מ HD4850. אם וכאשר אקנה מסך גדול יותר הבנתי שיהיה עדיף לקנות כרטיס חדש מאשר לעשות הצלבה, דבר שידרוש ספק ולוח אם יקרים יותר. מבחינת המארז…

• 6 תגובות
    • 732 צפיות
  2. Started by psyco,

שלום לכולם חבר רוצה מחשב חדש. כ.מסך ייקנה אחרי ההשקות בנובמבר, בינתיים 7600GS. מסך מקלדת ועכבר לא כרגע (לא נכלל בתקציב הזה) מארז רק של אנטק... 1,461 1,461 1 מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 -=Stepping G0=- Box Q660-G0 848 848 1 לוח אם ASUS P5KR 31103 427 427 1 זיכרון Corsair DDR2 2048MB (1024MBx2) 667MHz CL5 VS2GBKIT667D2 340 340 1 כונן קשיח Westren Digital WD2500KS 250GB 2500KS 185 185 1 צורב LiteOn LH-20A1S X20 DVD LH-20A1S 798 798 1 מארז כולל ספק Antec SONATA-III EC 500W 0761345-08142-9 125 125 1 קרור למעבד Arctic-Cooling FREEZER-7-PRO FOR INTEL 775 AC-FREEZER-7-PRO 7 פריטים 4,185 ₪ איך הלוח M? מומלץ או שעדיף לרדת ללוח של ג'יגהב…

• 2 תגובות
    • 732 צפיות
  3. טוב אז ככה... חיפשתי הרבה מאוד ולא הצלחתי להחליט כל פעם צץ משהו חדש... אני סטודנט, סבא קונה לי מחשב נייד עד 6500 ש"ח.. יש ברשותי מחשב נייח בן זונה... איזה מחשב אתם ממליצים... המליצו לי על DELL 6400 או LG M1 או לנובו n100 3000 אני משתמש באינטרנט הרבה, אופיס הורדת מוסיקה, מסתובב עם המחשב, יש לי תיק גב טוב אבל... לראות סרטים וכד'... הקיצר מה לקנות...??? התקציב 6500 ש"ח...

• 3 תגובות
    • 732 צפיות
  4. Started by b_r0cK,

שלום רב! אשמח אם תרכיבו לי מפרט מחשב. הדרישות הם לעבודה משרדית וצפייה בסרטים. לגבי הארד דיסק - 60gb יספיקו מעל ומעבר יש לי מסך dell 2007 wfp, מבקש כרטיס מסך שיתמוך בו טוב (לא מעוניין ob) כמו כן מעבד כפול ליבה יתקבל בברכה צורב די וי די גם לא צריך תודה לעונים

• 6 תגובות
    • 732 צפיות
  5. Started by Reiben,

אני צריך מפרט גיימינג שיריץ קול אוף דיוטי 7 עם 125 ואין הגבלת מחיר אבל אני רוצה לראות כמה זה עולה... תודה!

• 2 תגובות
    • 732 צפיות
  6. אז ההצעה היא כזאת: מעבד- intel core2duo E6600 2.40GHZ‏ - 269 $ + מע"מ - לוח אם- Gigabyte GA-965P-DS3 Intel P965 LGA 775‏ - 129 $ + מע"מ - דיסק קשיח- western digital 250GB SATA2 16mb‏ - 79 $ + מע"מ - כרטיס מסך- Leadtek Winfast Geforce 8800GTS 320bit 320mb‏ - 337 $ + מע"מ - ספק כח- TR2 500W ATX2.0 PFC 12CM ‏- 75 $ + מע"מ - צורב דיוידי- LG GSA-H30N Multi DVD-Recorder Bulk white‏ - 41 $ + מע"מ - מארז- Gigabyte Aluminium Poseidon Silver Blue Led‏ - 82 $ + מע"מ - זיכרון- KINGSTON 1GB DDR2 667 PC2-5300 CL5 ‏שני סטיקים כאלה=2 ג'יגה. - 98 $ + מע"מ - משחה טרמית - ZALMAN ZM-STG1 Super Thermal Grease‏ - 79 $ + מע"מ יש טעות עם המשחה הטרמית היא עולה 39 שקל. בסופו של דבר אחרי מע"מ והכל …

• 0 תגובות
    • 732 צפיות
  7. Started by idanshir,

שלום רציתי לדעת האם יש הבדל משמעותי מבחינת ביצועים בין מעבד Intel Core 2 Duo T6400 2.0GHz לבין מעבד Intel Core 2 Duo T4200 2.0GHz והאם זה שווה תוספת של 300 ש"ח למעבד 6400 המחשב עם ה-T4200 מגיע עם זיכרון 4G המחשב עם T640 מגיע עם זיכרון 3G תודה

• 1 תגובה
    • 732 צפיות
  8. בניתי מפרט, מבקש חוות דעת. כמה פרטים: אני מתכנת ב Visual Studio 2008 אני אוהב משחקים, אני ארצה לשחק במשחקים חדשים, חשוב לי הרזולוציה 1680*1050 שירוץ חלק, לא אכפת לי להוריד מהאיכות של הגרפיקה במשחק (ל LOW) יש לי מסך 22 אינצ' אולי אעשה OC בעתיד אם אראה שזה לא מספיק... חשוב שיהיה שקט אממ, אני רוצה לעשות מערך RAID (הבנתי שזה משפר ביצועים) איזה RAID אני אמור לעשות? (0\1\3\5...) למדתי על זה קצת ולא הכי הבנתי, וגם, מי מקנפג את זה, החנות? האם צריך הארדיסק מיוחד לזה? קיצור זה המפרט שבניתי (שילוב של המפרטים המומלצים באתר 6000 - 7500 - עם ירידה בכ.מסך) במארז סתם בחרתי משו, אני רוצה מארז טוב, קר ושקט ובלי אורות (מצדי שיהיה אורות שאפשר לכבות) המפרט: קטגוריות מ…

• 5 תגובות
    • 732 צפיות
  9. Started by Itzik 007,

רציתי לשאול אם יש הבדל גדול בין זיכרון DDR לDDR2? פשוט אני רונה עכשיו מחשב ויש לי בו 2 סלוטים של זיכרון 256 DDR2 ככה שיהיה דאבל (יותר מהיר)... אז השאלה היא אם זה מספיק או שכדאי לשנות את זה ל- 2 סלוטים של 512 DDR? המהירות בשניהם היא 533 MHZ... תודה

• 1 תגובה
    • 732 צפיות
  10. Started by idan23,

אני צריך את המחשב לתיכנות , עיצוב , משחקים , מוזיקה ברמה גבוהה . אני צריך שיהיה במחשב 400 גיג'ה לפחות ולוח אם עם כרטיס קול טוב . שיהיה לוח אם של אסוס אני מעדיף ומעבד אינטל .. וכמובן שזה יהיה כולל מערכת קירור טובה ואני רוצה מערכת קירור מים . תודה

• 3 תגובות
    • 732 צפיות
  11. 4,490.00 ש'ח + אני מוסיף עוד 512 שיש לי כבר (ככה שיהיה לי 1G) המחשב נועד למשחקים כבדים וחדשים עם FPS שיהיה טוב, עבודה באינטרנט, עבודות גראפיות (פוטושופ) זה באמת יתאים לי? ^^ אני לא חושב חח, פשוט חבר של אבא שלי (טכנאי מחשבים) הוא הציע לי

• 6 תגובות
    • 732 צפיות
  12. היי אנשים אני מעוניין לקנות מחשב נייד לשימוש אישי שלי. מרוב מחשבים ניידים בשוק כבר התבלבלתי לגמרי, יותר מידי דגמים.. אני חייב עזרה בבחירה. המחשב יהיה בעיקר לצורכי עבודה כמו אופיס, אינטרנט (גלישה, סקייפ ומסנג'ר), ושיעמוד בעבודה עם תוכנות אדובי - פוטושופ, דרימוויבר וכו'. חשוב לי גם יכולות מולטימדיה, שיהיו סבירים+, לניגון שירים וסרטים. משחקים לא ממש משנה לי (בשביל זה קניתי מחשב נייח חזק ). בנוסף, חשוב לי הניידות שלו - משקל סביר עד 2.5 ק"ג ושלא יהיה עבה. גודל מסך מועדף 15 אינץ', אך גם 13.3 אינץ' זה בסדר. שהמקלדת תהיה מורכבת מנורות לעבודה בחושך (אפרופו, איך אפשר לדעת את הפרט הזה לפני קניית המחשב? מציינים את זה איפשהו?) סוללה חזקה יחסית, 3 שעות עבודה לפחות. התקציב שלי …

• 3 תגובות
    • 732 צפיות
  13. שלום אני צריך מפרט של עד 5500 שקל המחשב הוא רק הקופסה (בלי רמקולים מסך וכו) וגם לא כולל סידירום צורב או דיוידי. הרד דיסק של 40 או 60 גיגה לא צריך יור (יש לי כבר 80) בנוסף הכרטיס צריך להיות של נווידיה הדור החדש (אני משנה הרבה פעמיים פורמטיים ורק בנווידיה יש את האפשרות לעשות את זה על הכרטיס מסך). אני צריך את המחשב למשחקים ולא לoc עכשיו אם אתם נותנים מפרט של amd תיקחו בחשבון שהמחשב בתוך שולחן שמסביבו רק עץ ורק חור בינוני לאוויר אז צריך ציוד קירור לא רגיל (אבל לא מים) כי עכשיו אינטל אם קירור רגיל והמחשב לא מתאמץ זה 45 מעלות אם מזגן אז גם אני מעדיף אינטל אבל זה לא כל כך משנה לי אבל אם אתם יכול לעשות מפרט של אינטל נגד amd זה יעזור הרבה תודה מראש

• 4 תגובות
    • 732 צפיות
  14. מהאתר הרשמי של קינגסטון: ValueRAM Memory - Industry-standard memory ideal for system builders SystemSpecific Memory- Customized to meet the specifications of brand name computer systems זאת אומרת, יש זכרון גנרי, בסיסי ויש זכרון שמתואם למותג מחשבים מסויים ועולה הרבה יותר. נשאלת השאלה - האם יש הבדל ממשי שמצדיק את הבדל המחירים או שזה סתם גימיק שיווקי? :s05: למשל, עבור מחשב שלי (TOSHIBA) אפשר לרכוש KVR533D2S4/1G ValueRAM Memory שעולה כ-60$ או שאפשר לרכוש SystemSpecific Memory KTT533D2/1G שעולה 120$. האם יש הצדקה לשלם מחיר כפול עבור "התאמה" למערכת או שאין הבדל ביניהם וזה כמו אותו תיק סיני שעולה 100ש"ח אבל אם הדביקו במפעל לאותו תיק מדבקה עם שם מותג מפורסם הוא כבר יימכר ב500ש"ח…

• 3 תגובות
    • 732 צפיות
  15. קודם כל תודה על העזרה! להוציא 4000 שקל זה לא בא ברגל ובזכותכם אני יודע שאוכל לעשות קנייה חכמה אני מחפש מחשב למשחקים ועבודה משרדית (כלומר, הרבה תוכניות רצות בו-זמנית, כולל VS 2008) כמה דרישות לגבי זה: 1. אני לא צריך שום ציוד היקפי מלבד דברים ספציפים שתיכף אגיד 2. יש לי מסך 19" LG מדגם Flatron L1960TR - רצוי כ. מסך שיתממשק איתו טוב 3. אני רוצה רמקולים טובים+סאונד טוב. אני לא אומר משהו מקצועי, אבל שיהיה טוב.. נמאס לי מרמקולים של 400W שיש לי כל החיים 4. ללא OC - אני לא יודע איך לעשות את זה, ואני לא ממש רוצה להסתכן (למרות שאני תוכניתן חחח) בכלליות - מחשב 4000 ש"ח למשחקים, ללא מסך ועם רמקולים טובים. שוב המון המון תודה

• 5 תגובות
    • 732 צפיות
  16. בוקר טוב, אחרי כמה שנים טובות החלטתי לקנות מחשב לצורך גיימינג (בעיקר). 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500. ( לא כולל הציוד ההיקפי). א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך את כולו. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף לא לחרוג, אך אפשר עד 200-300 שקל מעל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב עבור גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.: לדוגמא League of Legends. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך): חלק מהבקשה היא גם עזרה בבחירת מסך, …

• 5 תגובות
    • 732 צפיות
  17. Started by Shiker,

השימוש העיקרי של המחשב הוא לגלישה באינטרנט ויישומי אופיס. התקציב למחשב הוא מקסימום 2000 ש"ח ללא מסך או 3000 ש"ח כולל מסך 19" דק. מצ"ב שני מפרטים. לגביי הפריטים שירכיבו את המפרט, חשוב לי לדעת גם את הדגם של היצרן הספציפי. ז"א, לא מספיק שארשום מעבד פנטיום 4 של אינטל אלא חשוב שאקבל המלצה לגביי שני דגמי מעבדים של אינטל. יש אפשרות גם למעבדי AMD, מומלץ גם לוחות של ASUS. והאם יהיה אפשרות שזה יתאים לויסטה ?

• 5 תגובות
    • 732 צפיות
  18. CoolerMaster NotePal R9-NBC-ADAS זהו קירור למחשב מישהו יכול להגיד לי עד כמה זה עוזר ושימושי ??

• 1 תגובה
    • 732 צפיות
  19. שלום לכולם, לפי הכותרת הבנתם, מה שחשוב לי שיהיה מחשב נוח לשימוש עם מסך טוב ומקלדת נוחה מבחינת מעבד וכרטיס מסך אני לא חושב שצריך להגזים כי אני לא עושה בו שום שימוש של משחקים או דברים כבדים חשוב לי יציאת HDMI או כל יציאה למסך LCD בשביל לראות סרטים איזה חברה מומלץ? יודעים איפה כדאי לקנות? על אילו נתונים להסתכל? קראתי את המדריך אבל הוא דיי כללי, ואני לא יודע למתי הוא מעודכן תודה רבה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 732 צפיות
  20. אני רוצה לקנות מחשב חדש, שהיעוד העיקרי שלו זה אינטרנט ועבודה משרדית, אבל גם פה ושם למשחקים ולצפיה בסרטים וסדרות. אשמח לקבל מפרטים מומלצים, וכמו כן לדעת איזה מהרכיבים הבאים כדאי לשמור מהמחשב הישן במקום לקנות חדשים.. הרכיבים הקיימים במחשב הישן הם: מעבד: DualCore Intel Pentium D 920, 2800 MHz (14 x 200 לוח אם: ASUStek, מוצר P5KPL-CM כרטיס מסך: NVIDIA GeForce 7300 GT (256 MB דיסק קשיח: Hitachi HDS721616PLA380 (153 GB, IDE ( בכל מקרה אני רוצה להרחיב לכונן קשיח גדול יותר, השאלה אם יש טעם לשמור את הנוכחי). זכרון: Dimm 1MB (רוצה להרחיב, השאלה אם יש מה לעשות אם הזיכרון הקיים) לא דרושה מערכת הפעלה, לא דרושים מסך, עכבר, רמקולים. בחיפה. תודה!

• 1 תגובה
    • 732 צפיות
  21. 1. מה התקציב?- עד 7K כולל מסך 22' לפחות דק איכותי. 2. מטרות המחשב? משחקים בעיקר וגם סרטים ושאר ירקות. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? רק מה שמצויין במפרט למטה. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כונן דיסקטים. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? כן אני מעדיף מותגים של חברות מוכרות כפר שרשמתי במפרט למטה. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד?-הקירור חשוב לי במקרה וארצה לעשות OC. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? צריך שהמחשב יגיע מורכב. 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? לא. 9. האם חשוב שקט? עד כמה? די חשוב. 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כ…

• 4 תגובות
    • 732 צפיות
  22. מחפש מחשב נייד חזק

• 0 תגובות
    • 732 צפיות
  23. Started by damiana,

שלום! ברשותי לנובו 3000 N100 ולאחר פחות משנה הסוללה שלי קורסת אחרי פחות מ25 דקות(לא במאמץ). החלטתי להיכנס לעובי הקורה ולברר יותר פרטים בנוגע לסוגי סוללות שכדאי לקנות(שמעתי שיש דבר כזה מס' תאים בסוללה וכו...)? אשמח אם מישהו יתרום לי מהניסיון שלו והידע בנושא... תודה!

• 3 תגובות
    • 732 צפיות
  24. Started by Shurikpus,

שלום לכולם !! ברצוני לקנות מחשב חדש בימים הקרובים. יש לי ג'יגה זיכרון של A-DATA 512*2 400 וצורב די וי די של NEC יש כמה דברים שאני עוד לא סגור עליהם עד הסוף והשמח אם תעזרו לי. אז המפרטים שלי כאלה: מעבדAthlon64 3000+ (S-939) VENICE CORE 815 שח לוח אם ? ASUS A8N-E S-939, PCI-E, GBE, nForce4 Ultra 695 שח כרטיס מסך ? GIGABYTE 6600 256MB DVI, TV, PCI-E (RETAIL) 695 שח דיסק קשיחים? WESTERN DIGITAL 160GB SATA II 7200RPM 8MB 525 שח מארז 8005 Transparent, 3 Color Fan, 480W 300 שח סה"כ 3030 מפרט שני: מעבדAthlon64 3000+ (S-939) VENICE CORE 815 שח לוח אם GIGABYTE K8NF-9 (NF4, s939, PCI-E) 590 שח דיסק קשיחים? WESTERN D…

• 7 תגובות
    • 732 צפיות
  25. תסתכלו בקובץ המצורף ! אם למישהו יש משהו להוסיף/לגרוע לפני שאני מזמין בבקשה לתת את הדעת ! תודה דין [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 732 צפיות

דיונים חדשים בפורומים