ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,443 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6,000 שקל, חריגה של כמה מאות אפשרית 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת מוזיקה (Ableton, cubase) ומשחקים (טקן ומשחקי לחימה אחרים) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? די חשוב מאחר שאני עורך מוזיקה וצריך לשמוע את הכלים 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/או…
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
דרישות - מעבד מבוסס אינטל - i3 - מאשר חריגה בתקציב א ך ורק לשם כך כרטיס רשת אלחוטי. מינימום 2 גיגה זכרון DDR3 עם אפשרות שדרוג בעתיד. 1. מה התקציב המקסימלי? 2500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל 2 . מה הם השימושים הצפויים של המחשב - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים. א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו- אינטרנט , מולטימדיה , תכנות . ב) ללימודים , הנאה ג) במידה והמחשב מיועד גם למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? לא זוכר , נראה לי באזור 1368 * באיזה סוג משחקים תשחקו? ספורט, יריות * באילו הגדרות תשחקו - בינוניות 3 . האם יש צורך בציוד היקפי -לא. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 8 7.…
-
- 4 תגובות
- 727 צפיות
-
-
צריך עבור חבר מפרט לשימושים כלליים (בעיקר אינטרנט ואופיס, קצת משחקים לא כבדים במיוחד), כולל עכבר ומקלדת, ומסך 22". החבר ראה את ה-dell 2209wa ולא השתכנע ששווה את הכסף, ולכן אבקש שהמסך לא יעלה מעבר ל-900-1000 שקל. עכבר ומקלדת חוטיים בלבד. בפנים שיהיה כרטיס מסך בסיסי ודיסק קשיח של 500GB (אין צורך ביותר). אין לי עדיפות ל-Intel או AMD, אני לא מתמצא בכלל בקטגוריות המחיר האלו... אשמח אם המפרט יורכב מ-rsm, שם המחשב יקנה בכל מקרה. תודה, ערן
-
- 2 תגובות
- 649 צפיות
-
-
1. המחשב הוא לשימוש משרדי, לא למחשקים כלל אבל שלא יהיה כרטיס מסך מובנה בלוח. 2. המחשב צריך להיות שקט, ושלא יתחמם יותר מדי. 3. ללא OC כמובן וללא ציוד היקפי. אני מבקש שתעזרו לי קצת כי ממש אין לי זמן לחקור את הנושא.
-
- 1 תגובה
- 588 צפיות
-
-
מה דעתכם על מפרט המחשב הנייד הבא? ועל המחיר (בהנחה שמשדרגים את הזיכרון)? תודה רבה!! LG Series K2-999E Processor Intel® Core2 Duo Processor ~ T5500(1.66GHz), 667MHz FSB, 2MB L2 Cache Operating System Windows® Vista Home Chipset Mobile Intel® 945GM Express Memory 512MB DDR2(667MHz, Up to 2GB) Display 15" XGA(1024x768) Graphics Intel® GMA950 (up to 256MB) HDD 120GB(SATA) ODD DVD Super Multi Dual Layer (DVD-R/RW, +R/RW, RAM) Communications Wireless Intel® Pro/Wireless 3945BG / MSI(802.11b/g) WLAN Antenna Dual Antenna Modem 56kbps Modem LAN 10/100MB Ethernet Input Device Keyboard Full Size 87Keys or 88Keys Pointing Device Tou…
-
- 1 תגובה
- 495 צפיות
-
-
מה דעתכם על המפרט הבא: https://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3018&CatCode=1 בעיקרון הוא מכיל: מארז Antec דגם 200 Gaming ספק כח Enermax PRO82+ 525W Intel® Core™ i5 750 2.66GHz לוח Gigabyte דגם GA-P55-UD3R צ'יפסט P55 Western Digital 640GB SATA II 7200RPM 16MB Buffer Kingston 2048MB DDR III 1333MHz צורב LG SATA DVD X22 Gigabyte NVIDIA GeForce 250GTS 1024MB חשבתי לבצע את השינויים הבאים: 1. מארז מחשב Antec Three Hundred http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2718 2. שדרוג לזכרון Kingston 4096MB DDR III 1333MHz 3. החלפת דיסק קשיח Western Digital WD Caviar Black WD5001AALS http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3469 לא הצלחתי להבין מהפרסום עם איזה אוורו…
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם יהיה הבדל משמעותי אז אפשר עד 6000 שח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, ערכיה גרפית ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Photoshop cc 2014 , Photoshop Lightroom , Premiere Pro CC ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Dota 2 תחרותי , BF4 , GTA V וכל מה שעתיד לצאת. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 2 מסכים של 24" …
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
AMD Athlon 64 3000+ CPU Box Gigabyte GA-K8VT800M K8T800 MICRON 512 PC 3200 WD SATA 80GB 8MB 7200 RPM SAPPHIRE 9600XT 256 mb DDR TV OUT DVI floppy 1.44 כונן ATX Bull Blue 400Watt Extra Fan Color Light Fan זה תמונה של המארז http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=5482&from=show_products.asp&main_cat=1&sub_cat1=6&sub_cat2=381&sub_cat3=225&last_cat=sub_cat3&cat_id=225 עכשיו בקשר ללוח אם EPoX EP-8KDA3J nVIDIA nForce3 250Gb 754-pin EPoX EP-8HDA5J VIA K8T800 754-pin Gigabyte GA-K8VT800M K8T800 Gigabyte GA-K8NS nForce3 250 יש פה 4 לוחות אחד מהם כבר בתוך המפרט.. תגידו לי מה הכי שווה לפי סדר אם אפשר כאילו מה הכי לא כדאי לקחת ומה הכי …
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני צריך מפרט למחשב שאני ייקנה בעז''ה .. עכשיו בניתי אותו ואני רוצה חוות דעת .. אם המפרט לא טוב אשמח אם תבנו לי מפרט גיימינג עד 4K הנה המפרט : מעבד Intel Core i5-750 Tray לוח אם Gigabyte GA-P55-US3L כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD502HJ 3.5" 500GB SATA2 16MB זיכרון G.Skill DDR3 2048MB 1333Mhz CL 9-9-9-24 NT כמות:2 כרטיס גרפי HIS ATI Radeon HD5770 1024MB DDR5 PCIe צורב Sony Optiarc AD-5240S X24 SATA Black DVD מארז ללא ספק Antec Three Hundred ספק כח Seasonic SS-500ET 500W כמות:1 קרור למעבד CoolerMaster Hyper TX3 כמות:1
-
- 4 תגובות
- 687 צפיות
-
-
שלום - הנושא הוא השוואה בין כמה הצעות של מחשבי מותג של החברות: Packard Bell, HP, ו-Dell. צרפתי מסמך המשווה בין 6 מפרטים בסביבות 3K+/-500 מבוסס על תמחור של באג ואופיס דיפו. 1. קודם כל אשמח לשמוע חוות דעת רצינית על שלושת החברות הללו. 2. אני רוצה לשמוע את דעתכם בכלל על קניית מותג - האם זה באמת מוצדק והאם זה באמת אמין מבחינת האיכות והתאימות בין הרכיבים השונים. 3. מה מתאים לצרכים שלי - ומה מיותר. [הגדרת הצרכים שלי בהמשך] - ומה ההצעה הטובה ביתר מהמפרטים במסמך המצורף הכי מתאימה לצרכי. 4. יש לי כמה שאלות ספציפיות: 4.א. מה ההבדל האמיתי בין i3-i5 - והאם ההבדל במחיר שווה - בכלל ולצרכי בפרט. 4.ב. כמה משנה באמת האם לכרטיס גרפי יש 1GB או 2GB זכרון - והאם ההבדל במחיר כנ"ל... 4.ג. כמה מ…
-
- 3 תגובות
- 770 צפיות
-
-
מעבד INTEL PRESCOTT 800MHz PRESCOTT 1M תוספת למעבד פנטיום 4 3.2GHZ PRESCOTT 1M -רק 230 ש אספקה מיידית, המחשב כולל: *מעבד אינטל פנטיום 4 3.0 GHZ (PRESCOTT 1M 800MHz)-אחריות לכל החיים *לוח אם לא משולב ASUS או MSI תומך DUAL DDR !!!! 800MHZ,AGP8,S-ATA זכרון 512MB 400MHz * כרטיס מסך לא משולב GeForce 5 FX5200/FX5500 128M DDR+TV OUT *מסך מג MAG 17. ניתן לבחור מסך אחר SAMSUNG,AOC,LG בתפריט מסכים אשר מופיע בתחתית הדף *צורב 52X32X52 LG *דיסק 7200RPM 120G או 80G בטכנולוגיות S-ATA סיגייט, WD,Samsung או מקסטור *כונן דיסקטים 1.44 יפני *כרטיס קול 128 ל-6 רמקולים *2 רמקולים+ מגבר עגולים 3D,*כרטיס רשת 10/100 *מארז פנטיום 4 כולל יציאות USB קדמיות ואחוריות *עכבר מקצועי+גלילה+משטח *מקלדת מול…
-
- 33 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי מחשב נייד של HP. ואחרונה התחילה בעיה מוזרה במחשב, כשאני מדבר ב SKYPE או דומיו אנשים שומעים אותי כאילו אני נשמע בתוך צינור\ שירותים. ניסיתי לעדכן דרייברים, לשחק בהגדרות, ושום דבר לא עזר. מישהו יודע מה יכול לפתור את הבעיה?
-
- 4 תגובות
- 781 צפיות
-
-
רציתי לדעתם מה דעתכם על המפרט הזה? המפרט מיועד למשחקים חזקים ורצוי שהוא יחזיק לטווח הארוך מעבדי אינטל Core i5 750, s1156, 8MB Tray מאווררים וגופי קירור Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2 CPU Fan לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE P55-UD3L s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200, 2xPCI-E זכרונות DDR III 1333Mhz 2x2GB Corsair XMS3 DHX Dual Channel זכרונות none זכרונות none דיסקים קשיחים Seagate 1TB 7200 RPM, 32MB Sata II ST31000528AS כרטיסי מסך ASUS HD 5750 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E כרטיסי קול none צורבים LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA ציוד רשתות none מארזים HJA-241 MIDI Black (No PSU) ספקי כוח Chieftec 550W Active PFC,80+, 14cm Fan, (24pin) מקלדות none ע…
-
- 2 תגובות
- 551 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב לעבודה משרדית (תוכנות) ומשחקים באותה מידה, חשוב שהמארז יהיה יפה ושקט עריכה: החלטתי לקנות מחשב שיהיה חזק לדברים רגילים בנתיים ואני ישדרג לו את הכרטיס מסך בעוד חודש חודשיים ב800 שקל...אז זה התקציב... ויש לקחת בחשבון את השידרוג ולא לשים למחשב כרטיס מסך.... תודה רבה...
-
- 5 תגובות
- 650 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?כן א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל הכול ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גלישה דרך WIFI ,משחקי FPS,עבודה משרדית,עריכת וידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.COD BF -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920*1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?HIGH 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן,…
-
- 1 תגובה
- 626 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מעדיף באזור ה2.5-3k ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעט מאוד 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי, בעיקר גלישה באינטרנט, מוזיקה וסרטים(לחבר בHDMI לטלוויזיה) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד…
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
פשוט יש לי כבר מסך כונן קשיח וצורב DVD ואין לי צורך בהם חשוב להדגיש שאני מעוניין שהמחשב יתמוך במשחקי אסטרטגיה כדוגמת WOW וכד'- אז גם שיהיה כרטיס מסך וזיכרון בהתאם. תודה. המחשב לילד שלי...
-
- 3 תגובות
- 603 צפיות
-
-
היי מה אתם חושבים על מפרט הזה? מחשב בישבל מסחקים. תקציב שלי 2700ש''ח. עולי עדיף לקחת מהבד של intel? זה מפרט מ IQPC.co.ilאם אתם נותנים מפרט אחר בבקשה מאתר זה. AMD ATHLON II X3 435 AM3 (2.9GHz) - BOX אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪514 לוח אם: GIGABYTE GA-MA770-US3 אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪396 זיכרון: G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5S-2GBNT אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ₪244 כרטיס מסך: SAPPHIRE HD5750 1GB GDDR5 - RETAIL אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪794 מארז: RAIDMAX APEX w/o PSU מחיר: ₪164 ספק כוח: HEC 400VN - BULK אחריות: שנה. מחיר: ₪202 דיסק קשיח: WD 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD5000AAKS אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪278 הרכבת מחשב: הרכבת מ…
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חברים! המחשב שלי מתחיל להראות סימני התיישנות וגסיסה, ולצד נסיונות להשאירו בחיים אני בודק אפשרויות של מחשב חדש או הוצאת רכיבים והעברתם למחשב חדש. המפרט הנוכחי מצורף בתמונה, כאשר המארז הוא coolermaster HAF 932. בנוסף לשני הסטיקים של 4 RAM, הוספתי סטיק של 8 RAM. התקציב שלי הוא עד 5000 ש"ח. השימוש העיקרי למחשב יהיה משחקי מחשב די כבדים (באטלפילד 4 ושאר משחקי FPS במולטיפלייר), וגם לעריכה גרפית (לייטרום, פוטושופ). השאיפה היא שהכל יפעל על HIGH או אפילו ULTRA, ב-full HD. אני מעדיף לא להתקרב ל-AMD, אלא להישאר במחוזות אינטל ו-nVidia. בגלל הקרבה לים והקורוזיה למארז, אני מוכן לשקול גם מארז חדש. ציוד היקפי כבר יש לי. בחנות הציעו לי בשלב ראשון להוסיף למחשב הקיים GTX-780…
-
- 20 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב לצבא..כלומר שאני יוכל לראות בו סרטיםואני רוצה גם שהוא יוכל להריץ משחקים...כמה יעלה לי התענוג? וכמה זה יעלה אם אני ארצה להגיע לרמה שהוא יוכל להפעיל משחקים בסדר גודל של warcreft 3?
-
- 5 תגובות
- 759 צפיות
-
-
מחפש מחשב לצרכים יחסית בסיסיים של סטודנט, חשוב מאוד שתיהיה אחריות ל3 שנים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 800$ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל, אך עדיף לא לחרוג מהתקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50-100$ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, עבודה משרדית, תכני HD, א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). solid works, Office, matlab ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: בלי משחקים! 3. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 4. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? רצוי כמה שיותר שקט אך לא קריטי…
-
- 0 תגובות
- 513 צפיות
-
-
דגם MQ6M3RK/A מול דגם MM6V3RK/A שניהם אותו גודל כמעט אותו מחיר רק ראיתי שיש הבדל בין המעבדים מה ההבדל בין המעבדים? מי יותר חזק? יש עוד הבדלים שחשוב שאדע?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
טוב שלום אני צריך שידרוג למחשב שלי . אין צורך ב דיסק קשיח\כונן dvd \מארז \מסך \כרטיס קול \כרטיס רשת\ו בציוד הקפי. צריך בעיקר לוח אם (מומלץ שיהיה טוב לשידרוג עתידי ויתמוך בדברים חדשים כמו pcie2 וכו) מעבד(לא מענין אותי עם amd או אינטל העיקר שיהיה חזק ו מרובה ליבות ) זיכרון (לא מעניין אותי עם ddr2 או ddr3 אובל שיהיה טוב ו מעדיף 2 gb ) ספק כוח (כל דבר שיכול ליתמוך בהרבה חלקים ) ועם אפשר לידחוס למחיר גם כרטיס מסך טוב אז סבבה השימושים העיקרים זה מישחקים ו עריכה ו תיזכרו זה שידרוג למחשב לא קנייה של מחשב חדש אני לא חייב כרטיס מסך חדש למשל (ה x800 הישן והטוב שלי מריץ crysis בסדר). תודה
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
כרטיס גראפי NVIDIA 6600 (חייב להיות צ'יפסט של nvidia- אילוצי תוכנה ) הייתי מעדיף את ה - FX540 אם היתי יכול להרשות לעצמי.... שני ג'יגה זיכרון לא יודע של מי .. מעבד פנטיום D 930/920 (גם כן מאילוצי תוכנה חייב להיות פנטיום ) כפול ליבה 64 ביט לוח Gigabyte 945P GA-8I945P Pro הרד דיסק 80 ג'יגה SAT 2 מארז מגניב עם ספק כח 550 מה אומרים? קיבלתי הצעת מחיר של משהו באזור ב5500 שקל מיועד בעיקר לגרפיקה ולווידאו צריך שיהיה מחשב חזקקקק
-
- 23 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום אני צריך דיעה לגבי המחשב הנ"ל, הוא בעיקר מיועד לעבודה "משרדית" להרצת תוכנת VISUAL BASIC , המחשב מיועד לתכנת האם ACER טובים? המפרט שלו הוא: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1JHAEFC657 ACER נותנים שנה שירות...זה קצת מעצבן אבל אם הניידים שלהם טובים אז אין מה לדאוג וכאן אני צריך את הדיעה והניסיון שלכם אם יש כדי לדעת אם לבטל הזמנה... ד"א...היום רכשתי אותו באתר ב-2900 שקל...שווה את המחיר?
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-