ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,459 דיונים בפורום זה
-
. מה התקציב המקסימאלי? 1500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונות בפוטושופ ולייטרום א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Photoshop, Lightroom ומדי פעם משחקי FPS ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1,680x1,050 (מסך קיים) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3…
-
- 14 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
היי מה קורה? לשעבר Dark Orc מGamer מי שזוכר, לאחר מכן Ocraft והיום OcraftSocial מצרף לכם מפרט של מחשב שהרכבתי לצורך עיצוב גרפי וקצת גיימינג: 2 שאלות: האם חסרים רכיבים? אם כן איזה? מה דעתכם על המפרט? זה לצורך עריכה גרפית בתוכנה CC של Adobe כולל פתיחת מס' תוכנות במקביל
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000-8000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים,עריכת סרטונים בפריימר/דווינצ'י 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך בSSD 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חצי קלאצ' 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? חשוב שהמארז יראה טוב כי הוא נמצא במקום נראה לעין ומאוד חשוב כמובן שהכל יקורר כמו שצריך(קירור מים) 7. האם האם יש צור…
-
- 0 תגובות
- 760 צפיות
-
-
שלום. אני צריך מחשב לרופא. הוא עובד עם 3 או 4 קופות חולים. הדרישה של כל קופה היא שתהיה מערכת הפעלה נפרדת (בגלל אבטחת מידע) וקו אינטרנט נפרד. מבחינת מעבד, אני לוקח Pentium, לא צריך יותר מזה. זיכרון - 4GB. מערכת הפעלה Win7. נקודת התורפה שלי היא מערכות ההפעלה הנפרדות. חשבתי לשים 4 כוננים קשיחים, שעל כל אחד יושבת מערכת הפעלה, ובהעלאת המחשב, הרופא בוחר עם איזה קופה הוא רוצה לעבוד ואיזו מערכת הפעלה להעלות. יש למישהו הצעה יותר טובה לפתרון הבעיה? בעיה שניה - קווי האינטרנט. לא בא לי לשים עוד 3 כרטיסי רשת, ושכל מערכת הפעלה תעבוד עם כרטיס אחר. יש אולי איזה בורר שהרופא יוכל להחליף ידנית בין קו לקו? (בלי לחבר ולנתק כבלים. זה לא בא בחשבון) לוידאו יש פתרונות כאלה. השאלה היא האם לרשת יש …
-
- 6 תגובות
- 890 צפיות
-
-
שלום רב, אני מעוניין לרכוש מחשב עם ביצועים מהירים וחזקים לשימוש למשחקים כבדים, תוכנות כבדות, עבודה עם גרפיקה, והתקנה של 2 מערכות הפעלה לפחות. אני מעוניין שהמחשב יוכל לעמוד בכל זאת בצורה טובה מאד ושהביצועים שלו יהיו מקסימום. הקצבתי למחשב זה בין 5-10 אלף ש"ח ומאד אשמח להצעות, כמובן שאם השינוי הוא גדול ומדובר על עוד קצת כסף זאת לא הבעיה. העיקר לקבל מקסימום ביצועים. תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 594 צפיות
-
-
שלום אחיי רציתי שתתנו לי פה הצעה למפרט טוב למשחקים שחשוב מבחינתי שיהיה לו מעבד AMD וכרטיס מסך תומך DX10 נ.ב - אתם חושבים אולי שכדאי לי כבר להשקיע באיזה קונסולת דור שלישי ולא במחשב בגלל שהמטרה העיקרית היא משחקים? תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 678 צפיות
-
-
שלום יש לי כרטיס מסך GIGABYTE RTX 4080 SUPER והבנתי שצריכים לשדרג את כל המחשב בשביל להתקין אותו. רציתי לבקש המלצות על מפרט. תודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם,אחי רוצה לקנות מחשב מזיגזג דגש על מעבד של AMD(הבנתי שאפשר לקבל את אותם ביצועים כמו של אינטל רק בפחות כסף),כרטיס מסך טוב(שייאפשר להריץ NFSU2 בצורה חלקה[דוגמא...]) וללא מארז. עריכה: המחשב מיועד בעיקר לעבודות אבל גם למשחקים .. תודה רבה לכל מי שייעזור לי .. אסף.
-
- 9 תגובות
- 826 צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב שמתחיל לזחול בתקופה האחרונה, אני רוצה לקנות מחשב חדש כשאני צריך מארז, רצוי עם כמה שיותר יציאות USB, רצוי גם USB3, אם יש אופציה לאחד ללא נורות אז עדיף לוח אם, רצוי עם כרטיס גרפי מובנה בעל יציאת HDMI ו DVI מעבד כמה שיותר חזק, חובה 64BIT כי אני מחפש הרבה ראם ספק כוח סטנדרטי, אני לא ממש מתמצא אבל אני הולך לחבר אילו עוד 2 הארדיסקים לפחות, 5 מכשירים בUSB ואולי כרטיס גרפי בעתיד הרחוק לפחות 8GB ראם, ואני אוסיף אילו 4GB שיש לי כרגע במחשב גם הארדיסק יש לי כרגע ואני לא מתכוון לשדרג עדיף שקט, אבל לא קריטי נגיד 6/10 חשבתי להשקיע סביב ה 2000 אך רצוי 1000 ואני יכול בקלות להשקיע גם 4000 העיקר שהיחס בין עלות לביצועים ישתלם ויהיה באיכות בניה טובה, אני כרגע עם אותו מחשב קרוב…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין לקנות מחשב בסכום הנ"ל מטרת המחשב היא להריץ תוכנות עתירות חישובים וקבצים גדולים כדוגמת matlab. אין לי צורך בכרטיס גרפי מתוחכם. הסכום חשוב. אין צורך בציוד היקפי בכלל. חשוב שהמחשב יהיה שקט הרכבתי את המפרט הבא אולם הוא יצא לי יקר יחסית (עוד 400 ש"ח זה למעט בשבילי). אשמח להתייחסותכם המהירה אני מעוניין לקנות היום בערב. מעבד AMD Phenom X4 9550 Box ¤657 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=AMD1235 לוח אם Gigabyte GA-MA78GM-US2H ¤476 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=38511 כונן קשיח Samsung HD502IJ 3.5" 500GB SATA2 16MB ¤290 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD502IJ זיכרון Mushkin DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-1…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
חבר שלי ביקש ממני להרכיב לו מפרט , התקציב הוא בסביבות 4000+-. המחשב ישמש בעיקר לעבודה עם תוכנות גרפיקה כמו פוטושופ ותוכנות יותר כבדות, לכן אני מאמין שצריך כרטיס מסך חזק. כמו כן צריך להיות מסך טוב - משהו כמו Samsung SyncMaster 226BW אלא אם תגידו לי שזה מסך לא איכותי. בכל מקרה המסך חייב להיות גדול (עד 22 אינצ' בעקבות התקציב) ואיכותי לעבודה גראפית. ייתכן ובעתיד יצטרך עריכת מוזיקה גם, אבל אני מאמין שאפשר יהיה לפתור את זה עם כרטיס הרחבה PCI. כל שאר הרכיבים - במסגרת התקציב, כמובן שהכל בדגש על עבודה גרפית אך גם על סרטים ואינטרנט. חנות אמינה,אם יש חנות ברמת-גן זה אפילו יותר טוב. תודה רבה לעוזרים!
-
- 8 תגובות
- 742 צפיות
-
-
שלום, הסתכלתי במפרטים באתר ובכל זאת החלטתי לפתוח נושא חדש, וזאת בגלל הצריכה המיוחדת במחשב. הצרכים המיוחדים הם כאלה, כרגע אני מגיע פעם בשבוע הבייתה וכשאני מגיע אני מעמיס על המחשב, על המחשב החדש אני רוצה שתהיה מערכת הפעלה של ויסטה ואם אפשר שתהיה כלולה במחיר. המחשב צריך להריץ את הויסטה חלק ובנוסף יחד עם פוטושופ, אינטרנט ומסנג'ר שכיום במחשב שלי היום לא מסוגלים לתפקד יחד, אלא אחד אחד בנפרד. תודה רבה, אופיר כספי
-
- 5 תגובות
- 612 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 15,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים חדשים על רזולוצית 4K , הגדרות ULTRA -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 4K -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. …
-
- 0 תגובות
- 786 צפיות
-
-
שלום חברים, מחפש מפרט למחשב עריכה ברמה מקצועית. התוכנות שאני משתמש בהם : PREMIERE, AFTER EFFECTS , CINEMA 4D. 1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? במידה וההבדל משמעותי ושווה לנצל את כל התקציב או לחרוג ממנו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו\גראפית, גיימינג קל א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). PREMIERE, AFTER EFFECTS, CINEMA 4D, אופן שימוש תדיר-כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. סקיירים, אסאסין קריד... בקיצור סוגי המ…
-
- 5 תגובות
- 830 צפיות
-
-
שלום לכולם המחשב שלי מתחיל להראות סימני זקנה ודי נמאס לי ממנו, אני מעוניין לקנות אחד חדש, וחשבתי ללכת על מחשב מותג. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? השימושים העיקריים שלי הם פוטושופ ולייטרום (עריכת תמונות, בלי גרפיקה, מדי פעם פעולות מורכבות בפוטושופ כמו הערמת 30-40 תמונות והרבה ייצוא/ייבוא בין לייטרום לCS) ** מלבד עריכה ישמש המחשב, דרך המדפסת מן הסתם, לסריקת מסמכים (די הרבה) וגם לצפייה בתכנים מקוונים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש …
-
- 6 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
-
אני רוצה לקנות מחדש שיעוד שלו יהיה לעריכת קטי ווידאו. אני אשתמש בפרימייר ואפטר אפקטס. אני לא כ''כ מבין במפרטים וחלקים בתוך המחשב והייתי מאוד שמח לקבל עזרה.
-
- 3 תגובות
- 913 צפיות
-
-
אז.. בגדול כבר יש לי משהו בראש, המטרה של המחשב כאמור עבודה על פוטושופ (+שוטף - אינטרנט,מוזיקה וכו', ללא משחקים בכלל) התכנון המקורי היה ל3K ,יצא שהוא נמתח ל3.5K אפשר לחיות עם זה, אלא אם כן אין סיבה, אם אפשר להוזיל דברים לא הכרחים - לא יזיק. שתי נקודות עקריות שהיו חשובות לי: 1. בגלל שזה מחשב לעריכה אז זכרון משמעותי, ובגלל זה 8GB 2. מחשב שקט!.. נמאס לי מטרקטורים. מבחינת מעבד, לקחתי משהו שנראה לי מתאים לי מחינת מחיר וביצועים לצרכים שלי, לוח היה חשוב לי הesata ואולי גם האפשרות ל RAID בעתיד לכן העדפתי את ה asus בP43 על פני מקבילו בgigabyte . זכרון אני קצת בספק אם אני צריך את ה1000mhz ? אם אני יסתפק ב800 זה יוריד לי 100 שקל, ההפרש בביצועים מורגש בכלל? או להשאיר את זה ככה? מארז נ…
-
- 4 תגובות
- 559 צפיות
-
-
שלום אני מרכיב מחשב עריכה חזק , שצריך לעבוד על HD עם AVID מחשב חזק ואמין ברשות מסך nvidia quadro fx 2000 שנרכש לפני מספר שנים האם הוא עדיין רלוונטי? או שצריך לרכוש חדש? זה מה שהרכבתי בינתיים לפי המלצות של וידאו גאי מעבד: [..] INTEL 2600K : CORE I7, S1155, 3.4Ghz - BOX ₪1571 לוח אם: [..] ASUS P8Z68-V PRO ₪1176 זיכרון: [..] G.SKILL 16GB (4096MBX4) DDR3 1600 CL9 (FOR INTEL X79) - RIPJAWS-Z : F3-12800CL9Q-16GBZL ₪764 מארז: [..] LANCOOL PC-K57B w/o PSU ₪403 מערכות הפעלה: [..] WINDOWS 7 PRO - 64 BIT - HEB - OEM - זמין במלאי ₪716 ספק כוח: [..] HEC WIN+ POWER 700 - RETAIL ₪431 קרור למעבד: [..] SCYTHE MUGEN III - זמין במלאי ₪205 דיסק קשיח: [..] HITACHI 500GB SATA3 - זמין במלאי ₪…
-
- 1 תגובה
- 672 צפיות
-
-
שלום אני מחפש לקנות 4 מחשבים לעריכת avid יש לי 4500 ש"ח למחשב 1 6000 ש"ח ל2 ו15000 ל1 אשמח לכל מידע חדש אחת ההצעות שקיבלתי ( אני נוטה ללכת על אינטל) p\d 2400 או p.4 3000 לוח giga 81945pg או asus p5gd2\ או p5ld2 ( כל כך הרבה דגים בים ?????????) כונן wd 160gb שוקל לקחת שניים של 80 אחד חיצוני ( מה זה כונן hd ) זיכרון ddr2 533mhz 2*512 הציאו לי הכל מסמסונג ועד קינגסטון ocz ( מה יש למומחים להגיד ?) כרטיס מסך ati x700\x800 או geforce6600 pcx מסך מקלדת עכבר צורב מארז????????????? שלא יהיה מכוער וכמובן ספק איכותי ואל פסק לקחת לא לקחת עם כן אני חושב על on line תמיד אפשר לקנות ביקר אני רוצה לחסוך איפה שיש פוזה ולקבל מחשב טוב אני כבר ממש בדרך לחנות (מרדנית )? תודה
-
- 0 תגובות
- 670 צפיות
-
-
המחשב מיועד לעריכה בAfter effects, Edius 4 וphotoshop. אני רוצה להזמין מחר. אשמח לקבל תגובות. אני מתכנן לבצע OC מתון. 1 Intel Core 2 Duo 6600 - 2.39 GHz - 4MB cache - 65W - LGA775 1,299.00 ש"ח 1 ASUS P5B (965P) - ATX 697.96 ש"ח 1 OCZ 2x1024MB DDR2 800MHZ DUAL CHANNEL Gold GX XTC 5-5-5-15 592.31 ש"ח 1 COMPUCASE CI-6a19 SUPER MIDI (black) TOWER CASE - no PSU 226.93 ש"ח 1 Thermaltake TR2 420W - PFC - ATX 2.01 303.38 ש"ח 1 WD 160GB-8MB AAJS - 7200RPM S-ATA II 296.64 ש"ח 1 WD 320GB-16MB AAKS - 7200RPM S-ATA II 467.01 ש"ח 1 Thermaltake BigTyp 120 VX - heatpipe CPU cooler 267.68 ש"ח 1 ASUS GeForce EN8600GT 256MB 2DHT - PCX - retail 880.46 ש"ח סך הכל …
-
- 10 תגובות
- 723 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב חזק לעריכת וידאו על תוכנת AVID. התקציב 6500 - 7000 ש"ח. קיבלתי את המפרט הבא מחנות. רציתי לדעת מה דעתכם. האם אפשר להמיר חלקים בתמורה למשהו טוב יותר. האם יש לכם המלצות מיוחדות לרכיבים שהם בגדר הכרח לעריכת וידאו על AVID. אשמח מאוד אם מישהו יוכל לענות לי, תודה רבה. להלן המפרט: מעבד Intel Core 2 Duo E-6600 2.4-GHz x2 Dual Core לוח אם Based On Intel P965 Express Chipset קירור גשר צפוני פסיבי Silent North-Bridge Heatsink זיכרון 2-GB (1024x2) DDR2 667 MHz Dual Channl Compatible (Tested) כרטיס מסך Matrox Parhelia APVe PCI-E Triple Display + Composite/S-Video Input כרטיס קול 6-Channel (5.1) Audio Codec דיסק קשיח (מערכת) 160-GB 7200-RPM SATA-II …
-
- 2 תגובות
- 501 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מחפש מפרט למחשב עריכה גרפית עבור החברה שלי שהחלה ללמוד את התחום. בשנתיים הקרובות מדובר על דו מימד בלבד (פוטושופ, אילוסטרייטור וכו'), ובשנה השלישית בלבד על תלת מימד ורינדורים מאסיביים- מאיה (אולי OC וכרטיס מסך אימתני בעתיד אבל לא כרגע). מדובר על תקציב של כ- 7000 ש"ח לבניית מחשב מאפס- ולכן אני זקוק לציוד היקפי כולל מסך, בעדיפות למסך איכותי שניתן יהיה לבלות מולו ארוכות בלי לחטוף כאב עיניים. על בסיס הצעה של חבר (שגם הפנה אותי לפורום) בניתי שני מפרטים מאתרים שונים. כיוון שאני ירוק (יותר מהדשא של השכן) בתחום אני פונה אליכם לעזרה בבחינת המפרטים שלהלן: מ- Skypc: 808 מארז כולל ספק Antec SONATA-III EC 500W 1,461 מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 -=Stepping G0=- Box 562…
-
- 32 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן חברים. יש לי בקשה למפרט די מורכב שמיועד לדברים ספציפיים, אבל הכי חשוב - המפרט חייב להיות מחנות אחת! המחשב מיועד לעריכה כבדה (מאוד!) בפוטושופ, כלומר אני עובד עם תמונות בגודל 2 מטר על 2 מטר, ששוקלות מאות מגה, ולפעמים גם יותר מג'יגה. לכן אני צריך לפחות 8 ג'יגה זכרון, אם לא יותר לכיוון ה-10, ואם יכנס בתקציב - גם 16. מי שחושב שאני מגזים: כיום כאשר אני עובד במחשב עם 2 ג'יגה זכרון, הוא לוקח עוד 20 פחות או יותר מההארד-דיסק. בנוסף המחשב מיועד לעריכת סרטים כבדה של סרטים ארוכים (שעה בערך) כולל רינדור תלת-מימדי, ככה שאני צריך גם כרטיס מסך טוב ומעבד טוב. בקיצור עמדת עריכה כבדה וטובה. בנוסף אני רוצה הארד-דיסק אחד ממש מהיר (15,000RPM), בלי יותר מדי נפח (משו כמו 80 ג'יגה) שישמש TEMP…
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום. אני צריך מפרט למחשב עריכה וגרפיקה, אני עובד על cs6 adobe מחשב עריכה חזק ומהיר שיתן לי אפשרות לעבוד חלק ושה preview יעבוד חלק. אני עורך מקצועי וגם עובד הרבה עם פוטוושופ ותוכנות ארכיטקטורה כגון vector works, autocad,sketchup אני רוצה להשתמש במחשב לצורכי עבודה בלבד. אני לא משחק וסרטים רואה על הלפטופ. התקציב הוא באזור 4000 ש"ח למחשב ויהיה נחמד אם יכנס שם גם מסך סבבה אבל אני אוכל לגרד עוד קצת אם לא תהיה ברירה. אני גר בעמק חפר אז אשמח להמלצות לחנות באזור חדרה/נתניה אבל גם ת"א זה בסדר. תודה
-
- 0 תגובות
- 553 צפיות
-