ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,357 דיונים בפורום זה
-
היי חיפשתי פה דיונים דומים אבל כל הקישורים לא עובדים אז אשמח לעזרה 1. מה התקציב המקסימאלי? 3200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות במסגרת תואר ראשון במדמח א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). visual studio מאמין שגם מכונות וירטואליות וכל מה שרלוונטי לתואר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הג…
-
- 5 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (גיימינג כבד),עריכה גרפית (פוטושופ ואפטר אפקטס), צפייה בסרטים blu ray א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: GTA V , DOTA 2 , COD , BF4 -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם…
-
- 15 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000, עדיף באמת פחות.. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?- 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כמו COD AW, דוטה, ובעתיד THE WITCHER 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). HD. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד) לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? - 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? חשוב שיהיה שקט למדי. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא. 7. …
-
- 16 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם . מה התקציב המקסימלי? 4000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?חריגה לא מתאפשרת 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? עבודה משרדית, תכני HD, משחקים ברמה בינונית, תכנות א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש אופיס, מתלב, משחקים - תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? מדובר במסך 22' * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? תפקידים ו-FPS * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? אין צורך בציוד הקפי 4. האם יש רכיב…
-
- 22 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום כולם, אני שוקלת לקנות לפטופ Lenovo IdeaPad U330p 5943-6117. המחשב הזה מגיע עם RAM של 8 ג'יגה וקראתי שזה המקסימום. עם זאת, הבנתי שלא תמיד המקסימום הוא באמת המקסימום... האם לדעתכם תהיה לי אפשרות בעתיד לקנות RAM של 16 ג'יגה ולהחליף אותו כך שהמחשב ירוץ בצורה תקינה? האם אתם סבורים שזה ידרוש שינויים נוספים כלשהם, או שזה אמור לרוץ בלי בעיות? שאלה נוספת היא לגבי הדיסק הקשיח. המחשב המסוים הזה מגיע עם דיסק היברידי - 500 ג'יגה + 8. לי יש בבית SSD בן חצי שנה של 128 ג'יגה ואני מתלבטת מה עדיף: להשאיר את הכונן במקומו ולמכור את ה-SSD, או להתקין את ה-SSD (ולהשתמש לצדו בכונן נייד של 500 לאחסון) ולמכור את הכונן ההיברידי. מה דעתכם? והתלבטות אחרונה: יש מחשב מאד דומה, שמגיע עם 4 ג'יגה RAM…
-
- 1 תגובה
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - 10,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא צריך לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף לא, אם ההבדל מאוד משמעותי, עד 1,000 ₪. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בעיקר תוכנת AVID Media Composer 7 ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך…
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי, בקרוב אקנה מחשב ואני צריך את עזרתכם בבחירת המפרט. המחשב מיועד לשימושים רגילים אך גם עריכת וידאו של סרטי HD. מאוד חשוב לי שבסופו של דבר, יהיה אפשר לערוך סרטים בצורה חלקה, בלי שהמחשב יתקע מאיזשהי סיבה. בנוסף למפרט ולתקציב הנ"ל, אני קונה את המסך DELL 2311 אם אני זוכר נכון את הדגם. זה מסך בסביבות ה1000 ש"ח והמפרט לא אמור לכלול אותו. מה שחשבתי הוא איזשהו מעבד I5, שמונה ג'יגה זכרון פנימי, הארד דיסק של טרה ודגש על הכרטיס מסך שבטח יעלה עד 1000 ש"ח. כמובן גם לוח שתואם את הדברים הללו. אם מישהו יכול להמליץ על החלקים בצורה ספציפית, זה יהיה מצוין. אם צריך קירור, סוג מסוים של מארז או דברים אחרים, אשמח לשמוע. אני בסופו של דבר רוצה את המחשב עם הביצועים הכי טובים וממש לא מעניין אותי…
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום אני בתחילת דרכי ללמוד על התוכנות של גרפיקה לכן הומלץ לא לקנות את המחשב הכי יקר יש לי 3 מחשבים שמתלבטת בינהם dell precision 3561 i7 512ssd בסביבות 6500שח 2- dell g15 5511i7 1 t 3060 בסביבות 7500 שח 3- dell g15 3050 i7 512ssd בסביבות 6000 שח לגבי השנים האחרונים האם יש הבדל כל כך משמעותי לגבי הביצועים שמוצדק תוספת 1500 אם יש מחשב אחר שמומלץ אשמח לתשובה
-
- 28 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
מנסה מאוד לסיים את התואר השני באקולוגיה והמחשב לא מפסיק להיתקע אז הגיע הזמן להשתדרג אני עובד בעיקר עם תוכנות GIS וניתוחים בR ויש לי הזדמנות להביא מחשב מארה"ב אבל הלכתי לאיבוד עם כל ההיצע. תודה רבה מראש! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 עם חריגה של עד 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש בGIS, הרצות בR 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף שיהיה שקט 6. האם מתוכנן אוברקלוק…
-
- 6 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אהלן חברים אשמח למפרט בסביבות ה5-5.5K שימוש המחשב הוא בעיקר למשחקים חזקים ( מחשב גיימינג ) יש צורך בציוד היקפי לא כולל מסך אני מאיזור חדרה .. תודה מראש לעוזרים !
-
- 6 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה מראש. אני משתמש בעיקר ב-3DS MAX ו-UNITY3D כמפתח הדמיות גראפיות כבדות עם חישובי פיזיקה בזמן אמת...וגם משחקים. הגעתי למצב של תכנון סצנות במקס של שני מיליון פולי ויותר ואני זקוק לשדרוג רציני. תכל'ס נסגרתי כבר על מפרט ואני מעוניין לשתף אתכם כדי לשמוע חוות דעתכם לפני הקניה הדי יקרה אך מתבקשת. ובעיקר לגבי כרטיס המסך למי שמבין היות וזה הרכיב הכי חשוב במערכת ואני זקוק לכמה שיותר מעבדי קודה גם לפיזיקה בהדמיה אבל מצד שני ליתרונות שיתן לי כרטיס המסך המיקצועי החזק ביותר כיום בעבודה עם מקס. ההתלבטות היא או ה-k5100m או ה- GTX 880M כפול 2 ב-SLI מה שיכפיל לי את כמות מעבדי הקודה בחישובים כבדים בהדמיה אך יבטל היתרונות בעבודה בקאד...אשמח לדעתכם גם בנושא זה. זה המפרט: …
-
- 7 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני מחפש לקנות לפטופ ומתלבט בין 2 מחשבים בטווח המחירים שאני יכול להרשות לעצמי: Asus ZenBook Touch UX31LA-C4020H - http://ksp.co.il/?uin=20478 Lenovo Yoga 2 Pro 5938-6557 - http://ksp.co.il/?uin=21248 ממה שאני יודע לנובו יותר טוב אבל מחיפוש באינטרנט הבנתי שכל מה שהוא לא thinkpad תחת מותג לנובו הוא די מעפן. אשמח שמישהו יעשה לי סדר איזה דגם עדיף - האסוס זנבוק או הלנובו יוגה. בנוסף אם יש לכם המלצות למחשב נוספים באותו טווח מחירים שטובים יותר ( אני סטודנט למדעי המחשב ) אשמח. בברכה, רומן
-
- 1 תגובה
- 2.3k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) צפיה בסרטים, עבודות משרדיות למשל סקייפ, בלי משחקים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מסך מאט 15.4 אינץ' * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) יספיק full hd. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? 3 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) כן זמן סוללה ארוך 7 שעות * האם י…
-
- 0 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, אני מדריך אינטרנט לגיל השלישי אשר נהנה לספק למבוגרים שמעולם לא השתמשו ברשת נגישות והבנה - בשורה התחתונה זה משפר את איכות חייהם (פשוטו כמשמעו) כחלק מהפעילות אני עומד בקרוב לתת הרצאות במועדוני גמלאים ובתי אבות אשר מטרתם לשכנע מבוגרים ללמוד לגלוש וליהנות מכל השפע שהאינטרנט מציע. אשמח לקבל המלצה למפרט מחשב אשר לא עולה על 2000 שקלים. (אם יש אפשרות לפחות אז זה יהיה נהדר) השימוש העיקרי (אפילו הבלעדי אפשר להגיד) של המחשב הוא - אינטרנט!! המחיר צריך לכלול מסך (עדיפות ל19 אינץ'), מקלדת ועכבר לא אלחוטיים (לחסוך החלפת סוללות), מערכת הפעלה ואחריות. בנוסף אשמח לקבל הצעה למחשב אשר אוכל להגיד בבטחה למבוגרים כי יוכל לשרת אותם לפחות חמש שנים ללא דאגה.. תודה
-
- 3 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אוקי קניתי את הלפטופ הזה(13 אינצ' דקיק וחביב) אבל הפד של העכבר מגיב מוזר וצולע כזה.מישהו מכיר בעיה כזאת ו/או דרכים לטפל בה,והאם אפשר להחזיר לחנות (כולה פתחתי אותו)או שזה במסגרת האחריות?
-
- 5 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אהלן, אני בעצם מחפש שתי הצעות למפרטים שיריצו גיימינג קל מאוד וסרטים ב4K. יש כרטיס מסך ישן שאולי ארכיב , אז אחת מהם צריכה להיות בלי כרטיס מסך. חשוב מאוד - 16GB זכרון.. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1500 ש'ח. אפשר לחרוג בקלות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג קל, סרטים ב4K 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כל כך חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? ממ…
-
- 13 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן:) אני עושה תואר ראשון במד"מח עכשיו חייבת דחוף מחשב עדיף עד 3000 אבל אפשר עד 4000, מחפשת מחשב שיכיל תוכנות כבדות ויעמוד בפתיחת כמה דבריםם ביחד תודה לעוזרים!
-
- 17 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000-6000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים כבדים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) SSD כן HDD לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בינוני 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? MID TOWER ATX 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ווינדוס לא הרכבה כן 8. האם…
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום רב, מעוניין להחליף למחשב (לוח/מעבד/זיכרון). עם זאת, חשבתי להזמין את החלקים מהאינטרנט ובכך להזמין רכיבים איכותיים בזול. האם למישהו יש ניסיון אם הזמנת חלקים מהאינטרנט ? ברצוני לדעת מהיכן הכי כדאי להזמין... (Aliexpress/eBay/Amazon atc). תודה רבה מראש !!
-
- 2 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אפשר לחרוג במידת הצורך. (עד 500ש"ח) מחשב למסחר נטו, ללא משחקים, המרות או וידאו. מחשב אמור לעבוד 24 שעות ביממה. מארז מקורר (?). אמור להריץ 2-3 תוכנות במקביל שקשורות לבורסה שהעיקרית (והכבדה) ביניהם היא BIZPORTAL TERMINAL. לפיכך המחשב צריך גם להיות מחובר ל- 2-3 מסכים (אין צורך במסכים) חשיבות הרעש לא קריטית (6/10). צריך לכלול גם מערכת הפעלה + עכבר ומקלדת +צורב. איחסון לא צריך להיות גדול 500GB יספיק. לא מתוכנן אוברקלוקינג. תודה.
-
- 9 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב לצורך MULTI-TSKING בתקציב של 5K. יש ברשותי מארז למחשב, צורב DVD כך שהם אינם נכללים בתקציב ומערכת הפעלה. כמו כן, אני מעוניין לרכוש כרטיס מסך בנפרד מהתקציב. בניתי את המפרט הזה (שכולל כרטיס מסך) ואשמח לקבל חוות דעת עליו: המארז שברשותי הוא ORIGEN S21T. מעבד: Intel Core i5 3570K 3.4Ghz s1155 6MB, GPU Core, Tray קירור למעבד: Scythe Mugen 3 CPU Cooler Rev.B לוח אם: Gigabyte GA-Z77X-UP4 TH LGA1155 Core i3/i5/i7, Z77, DDR3 XMP, 3xPCI-E, VGA, DVI, HDMI, 2xThunderbolt זיכרון: Corsair Vengeance 2x8GB DDR3 1600MHz CL9 Kit כרטיס מסך: GTX660 OC 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E כונן קשיח: Seagate 2TB Barracuda 7200RPM 64MB Sata III ST2000DM001 כונן …
-
- 20 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום קודם המפרט: מעבד Intel Core 2 Duo E4300 Box ¤664 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IE4300 לוח אם ASUS Striker Extreme או GIGABYTE GA-N680SLI-DQ6 ¤1722 ¤1775 http://skypc.co.il/product.asp?pid=31093 זיכרון G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL4 ¤811 http://skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400PHU2-2GBHZ כרטיס גרפי Leadtek WinFast PX8800GTS 640MB PCIe ¤2115 http://skypc.co.il/product.asp?pid=LV381 מארז ללא ספק Enermax Chakra ECA5001 ¤617 http://skypc.co.il/product.asp?pid=ECA5001-BS ספק כח ThermalTake ToughPower 850W ¤1057 http://skypc.co.il/product.asp?pid=W0131R קרור למעבד Scythe Infinity ¤268 http://skypc.co.il/product.…
-
- 22 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
הופיע לי הודעת קריסה שפתחתי את המחשב מהסוג שהיו לאחרונה עם 4 העידכונים שגרמו לקריסת ופירמוט מחשבים עכשיו היה לי אותו נוסח רק שבסוף היה כתוב שבסיום התיקון יבוצע ריסט ואז היו אחוזים שרצו המחשב עשה ריסט ועלה מחשב כאילו כלום עכשיו השאלה אם המחשב בסיכון לקריסה בגלל משהו? כי כלום לא הותקן עליו והוא חדש יחסית בן חודש וקצת ושאלה לידע כללי אם מבצעים למחשב נייד פירמוט הוא יחזור עם התוכנות הפנימיות של אסוס או בלעדיהם?
-
- 6 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני ועוד מספר חברים החלטנו לקנות נייד לחבר, סטודנט שנה שלישית בטכניון. מאחר ואנחנו סטודנטים מגבלת התקציב שלנו די נמוכה ולכן נשמח לעזרה בבחירה של נייד קטן למטרות סרטים, תכנות קל וקריאה. אני רוצה לציין שעד עכשיו הוא הסתדר עם נייד מעפן של asus מהסדרה eee , כלומר כל מחשב בעצם יהווה שדרוג וניתן להבין שדרישותיו לא בעננים. * מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס,צפיה בסרטים(הוא לא משחק במשחקים בכלל!) * גודל המסך? 13.3-14 עדיפות ל14 ומסך מט. * רזולוציית המסך? מה שאפשר במסגרת התקציב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת מוארת במידה וזה אפשרי. * משקל רצוי? עד 1.9 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? ארוך כמה שאפשר במסגרת התקציב (עדיפות לחמש ומעלה) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? אין * B…
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אהלן חברים רוצה לקנות רק את הדברים הבאים לוח מעבד מארז זכרונות ספק כח למטרת גיימינג וסרטים ברוזולוציית 1920x1080 תקציב סביב ה3 וחצי העלתי שני תמונות של מה שאני חושב ללכת עליו לבינתיים
-
- 8 תגובות
- 2.3k צפיות
- 2 followers
-