ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,460 דיונים בפורום זה
-
מצ"ב צילום מסך של תצורת המחשב שלי הנוכחי הדרישות שלי מהמחשב מאוד בסיסיות ומדברות על גלישה במספר אתרים יכולת לצפייה ראויה בסרטונים מהרשת כיום המחשב שלי מג'עגע בדרישות הבסיסיות האלה והשאלה האם להוסיף זכרון למחשב שלי או כל שדרוג אחר או לקנות מחשב חדש וזול מצ"ב צילום מסך עם תצורת המחשב [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 632 צפיות
-
-
הרכבתי מחשב ואני צריך לדעת במה אפשר להוזיל, כמובן שאין לי יותר מדי מושג אשמח לעזרה [table][tr] [td][/td][td][/td][td] [table][tr] [td][/td] [td]Intel Quad Core i7 2600K 3.4G 8Mb 1155 95W + Scythe Japan Mugen 2 - בקניית מחשב חדש[/td] [td] ₪ 1650 [/td] [td]1[/td][/tr] [tr] [td]MotherBoard :[/td] [td]Gigabyte GA-Z68XP-UD5 Intel Z68 Chipset[/td] [td] ₪ 1392 [/td] [td]1[/td][/tr] [tr] [td]Memory :[/td] [td]G.Skill 8GB 1600MHz (2 X 4GB) F3-12800CL9D-8GBXL[/td] [td] ₪ 587 [/td] [td]1[/td][/tr] [tr] [td]CPU Cooling :[/td] [td]CoolerMaster CPU Cooler V8[/td] [td] ₪ 325 [/td] [td]1[/td][/tr] [tr][td] [table][tr][td] [table][tr] [td]SSD :[/td] [td]OCZ AGILITY 3 60G 2.5\"…
-
- 2 תגובות
- 660 צפיות
-
-
היי חברים צהריים טובים, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד שישמש בעיקר לתכנות אך גם למשחקים קלים מבחינתי דרישות סף הם Core - i7, 1TB SSD, 16GB RAM עשיתי קצת מחר על הGPU המובנה Intel Iris Xᵉ, וראיתי שהוא עושה אחלה עבודה ביחס לGPU הLOW LEVEL כמו MX 330, אז אין לי סיבה לחפש משהו אחר. תקציב כאמור עד עד 3.5K. בחיפושים ברשת מצאתי 2 מחשבים שחומרתית הם 1 ל1 אותו דבר, אותה סדרה אולם תת סדרה שונה (BQ2786W מול BQ2577W) אולם קיים פער של 400 ש"ח במחיר ואני לא מצליח להבין למה, למעט הבדל בצבע https://www.bug.co.il/brand/asus/color/black/vivobook/15/x1500ea/bq2577w https://ksp.co.il/web/item/236797 יש הסברים/תובנות או המלצה לדגם אחר…
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אחותי המתוקה מתחילה את שנתה הראשונה באוניברסיטה באוקטובר הקרוב, ולכבוד המאורע (פלוס יום הולדתה המתקרב) היא מעוניינת להצטייד במחשב נייד לצורך זה. בעזרתם האדיבה של האנשים הפעילים בפורום זה (אתם כנראה יודעים מי אתם לאור הדגמים שבינהם אני מתלבט), ולאור צרכיה של אחותי, זיקקתי את הדילמה לשני דגמים. להלן השאלון הקבוע ולאחריו הדילמה: * מטרות המחשב? סטודניאטליות בעיקר, אך גם לשעות הפנאי (אין לה נייח). "מעבד תמלילים", גלישה באינטרנט, צפייה ביו-טיוב, האזנה למוסיקה, אולי איזה סרט טוב פה ושם. * גודל המסך? לפחות 13", עדיף פחות מ-15" לאור הצורך במחשב קטן לנשיאה ע"י בחורה קטנה. * רזולוציית המסך? לא חשוב.. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אמצעי הקלט הקונבנציונאליים * משקל ר…
-
- 14 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב נייד חדש לצורך אינטרנט,משחקים קלים(FIFA09,NFS UNDERCOVER) ושימושי אופיס. מצאתי את המחשב הזה Toshiba Satellite L300-1A6 במחיר 3490 ש"ח א. האם זה מחשב טוב(אם אפשר חוות דעת על המעבד,כ.מסך ואחריות של חברת TOSHIBA) ב. האם הוא שווה את המחיר. http://www.omc.co.il/Products.php?id=TO-SATL300-1A6&category=TO-SATL300-1A6&path=/prdTreeCode_ROOT/prdTreeCode_1/prdTreeCode_12/prdTreeCode_121 תודה
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אחותי נוסעת עוד שבוע ויכולה להביא לי מחשב. ההעדפה שלי היא לdell אבל פתוח להצעות גודל מסך 15.6 זמן סוללה ומשקל לא גורלי יציאת hdmi כונן קשיח לפחות 500gb צורב dvd כמובן עדיף עם אחריות בינלאומית ואם מישהו מבין בזה קצת והמלצות לגבי מערכת הפעלה אשמח לשמוע פרטים האם ניתן להתקין xp pro sp2 אם זה רלבנטי אז אחותי תהיה בשיקגו אם זה משנה משהו תודה
-
- 1 תגובה
- 663 צפיות
-
-
שלום, לאחר שהמחשב הנייח שלי התפגר (בן 8) החלטתי לקנות מחשב חדש. בגלל שאני מתחיל ללמוד השנה החלטתי שאקנה מחשב נייד. אני מודע לכך שבתואר עצמו לא אשתמש יותר מדי במחשב מחוץ לבית(הנדסת חשמל), אבל תמיד טוב שתהיה האפשרות. פתחתי את הנושא כי אין לי מושג מה לבחור ואולי אוכל לקבל עצות מסטודנטים אחרים לגבי גודל מסך, משקל וכו'. חשבתי שאם אני קונה מחשב נייד, אז שיהיה כמה שיותר קל, 13-14 אינץ' ועם סוללה שמחזיקה כמה שיותר. אני גם מעוניין לחבר אותו לתחנת עגינה בבית. לגבי כונן SSD, אני חושב שלא צריך להגזים עם הנפח ומספיק נפח קטן+כונן חיצוני. חשוב לי שהמחשב יהיה חזק וישמש אותי לתקופה ארוכה ולכן התקציב לא מוגבל. אם אפשר, לתת גם המלצות לתחנת עגינה. תודה רבה
-
- 7 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 3500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה עם תוכנות אופיס, גלישה, משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שלא יהיה רועש מידי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? גודל ומשקל אין הגבלות, רצוי ללא תאורה פנימית. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מוע…
-
- 1 תגובה
- 3.1k צפיות
- 1 follower
-
-
מחשב עד 3K ללא מסך וללא ציוד נלווה לשימוש של אינטרנט, סרטים ומשחקים פה ושם - לא גיימר רציני.
-
- 1 תגובה
- 672 צפיות
-
-
אני מחפש מפרט למחשב שישמש בעיקר להצגת סרטי HD. אם אפשר להתאים את המחשב גם למשחקים, במסגרת התקציב. 1. יש לי שני דיסקים קשיחים וקירור למעבד שאני אשמח לשלב במחשב. התקציב (2500) הוא לשאר הרכיבים WD 10EADS WD 5000AAKS Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2 2. המחשב יהיה בארון ולכן אין חשיבות למארז שוכב/יפה. 3. המחשב יחובר למסך פלזמה 50 HDReady ולמערכת רמקולים 5.1 (כנראה Logitech z5500). 4. המחשב יהיה דולק הרבה שעות ועדיף שיהיה חסכוני בחשמל ככל האפשר.
-
- 2 תגובות
- 622 צפיות
-
-
אהלן ... עומדי בפני שני המחשבים הבאים פקרבל http://www.ksp.co.il/computers/part_uin.php?uin=13989 דל http://www.ksp.co.il/computers/part_uin.php?uin=14136 השימוש יהיה בעיקר משחקים ועריכת סרטים ... התקציב נכנס בשניהם ... אשמח לחוות דעת זריזה
-
- 1 תגובה
- 770 צפיות
-
-
שלום, חבר מתכנן לחבר שלושה מסכי 24" Dell U2412M למחשב שלו בעלי חיבור DVI ו-DisplayPort. התקציב הוא מקסימום 2000 ש"ח. חוץ מזה יהיה למחשב שימושים משרדיים בסיסים ולא צורך בעוצמה. העדפה לחנות שבמרכז (גוש דן פחות או יותר) חוץ מזה אין דרישות מיוחדות - אין תוכנות ספציפיות, לא לגיימינג, ללא מערכת הפעלה, ללא ציוד היקפי, ללא חיבורים מיוחדים (חוץ מחיבורים למסך). כל עוד זה לא מחייב אין אפשרות לחריגה מ2000 ש"ח ואם אפשר לחסוך אז לחסוך מהתקציב. תודה רבה, עומר
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני לא מתכוון לעשות לו OC ... השאלה היא אם בבוא היום כשארצה לשדרג חלקים , האם אני אוכל... וכמובן אם הייתם משנים משהו , במפרט... (אני חייב יציאה קואקסיאלית , ויציאת S VIDEO) תודה מראש! מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 1.8GHz(E4300) 800MHz/FSB 2MB - BOX מחיר: ¤970 אחריות: ללא הגבלת זמן. אסטרוניקס מקורי. לוח אם: ABIT IL9 PRO מחיר: ¤482 אחריות: שלוש שנים. כרטיס מסך: LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX7950GT TDH 256MB DDR3 256 BIT TV/O DVI - RETAIL מחיר: ¤1339 אחריות: שלוש שנים. דיסק קשיח: WD 160GB 8MB SATA2 7200 RPM - WD1600JS מחיר: ¤349 אחריות: שלוש שנים. צורב DVD: LG DVDRW GSA-H30N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA מחיר: ¤218 אחריות: שנתיים. זיכרון: TWINMOS 2048MB …
-
- 3 תגובות
- 626 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? בעיקר תכנות (eclipse, linux וכו') ושימוש ב-VMים. (עד 2 מכונות במקביל). * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14-15.6 אינץ'. מסך מאט. * רזולוציית המסך? 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? לא רלוונטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? הייתי רוצה שהמחשב ישרוד יותר מ-3-4 שעות עבודה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) אין. * Bluetooth? לא רלוונטי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לפחות 1TB HDD * כונן אופטי? אם אפשר, לא חובה. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך…
-
- 2 תגובות
- 987 צפיות
-
-
שלום, אני צריך עזרה בבקשה בבניית מפרט לחבר טוב שלי, הדרישות למפרט הן: 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! התקציב הוא בסביבות ה-2500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? ניתן לנצל את כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 2800 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? משחקים בעיקר וכן צפייה בסרטים ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). לא לפרנסה, בעיקר למשחקים וסרטים, וכמובן עבודה שוטפת כגון תוכנות office למינהן ושימוש באינטרנט ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? 1280x1024 * בא…
-
- 5 תגובות
- 737 צפיות
-
-
שלום לכולם, אודה להמלצה למחשב נייד לעריכת סרטונים (ליוטיוב ממצלמת גו פרו), בתקציב של עד 5,000 ש"ח. תודה!!
-
- 1 תגובה
- 590 צפיות
- 1 follower
-
-
מIQPC מעבד: e4300 core2 לוח אם : gigabyte 965p-s3 כ.מסך: bfg OC Edition 8800GTS 320MB זכרון: 2048MB SuperTalent\Twinmoss+HeatSpreaders DDRII 667mhz CL5 מארז 6A19 שחור ספק כוח : enermax liberty 400W קרור למעבד: AC FREEZER PRO 7 סה"כ 5,000 ש"ח. דרישות: משחקים, +OC ל3GHZ מהתייעצויות קודמות הבנתי שהמעבד בשילוב הלוח יגיע די בוודאות ל3GHZ (מעבר לזה לא ממש מעניין אותי,אני לא מחפש לשבור שיאים) HD+DVDRW - ישנם כבר- בנתיים אסתפק בהם... לגביי הכ.מסך- הרזולוציה המקסימלית שלי היא 1440X900 (מסך רחב) , אני במאמין שבמגבלת הרזולוציה הכ.מסך מסך יספק אותי היטב. טוב דעות? תיקונים אחרונים? מה דעתכם?
-
- 7 תגובות
- 837 צפיות
-
-
חברה אני צריך תדעה שלכם אם כדי לקנות את תנייד Gigabyte W566N-DC22M מפרט: ModelW566N-DC22M CPUIntel® Core 2Duo Processor T7500,4MB L2 Cache,2.2GHz,800MHz FSB Memory2GB DDR2 800MHz (Up to 4GB) (2 x 1024MB) HD160GB SATA 5400 RPM Display15.4 inches TFT-LCD WXGA, 1280x800, Glare type GPUNVIDIA GeForce 8400M GS 256MB Optical DeviceDVD RW Dual/ Super Multi 12.7mm slim LanPCI-E Ethernet 10/100/1000M Base T on board Audio 2 channel HD Audio Dual array Microphone and two stereo speaker WirelessIntel® PRO/Wireless 4965AGN BluetoothYES V2.0 WebcamYes(1.3 Mega Pixel) Card Reader4-in-1 card reader x1( SD/MMC/MS/MS …
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אז ככה, התקציב שלי הוא 4K אפשר לחרוג ל4.2K מקסימום! המחשב יישמש בעיקר למשחקי מחשב בינוניים, הורדות וצפיה בסרטים. לגבי ציוד הקפי, אני צריך רק מסך בגודל 19". הצבע של המסך והמארז צריכים להיות בצבע אפור כהה או שחור. אני מעדיף שהמחשב יהיה שקט אבל לא דממה לחלוטין, פשוט שיהיה שקט. אני לא צריך במחשב כונן DVD וגם לא כונן דיסקטים. OC לא מתוכנן. זהו, בעיקרון זה מה שאני מבקש מהמחשב. חשוב לציין שהכרטיס מסך צריך להיות של NVIDIA ומעבד INTEL כפול ליבה. ויש לי שאלה:האם נכנס לי בתקציב כרטיס מסך שאני יוכל לחבר אליו טלויזית LCD של שארפ SA1? תודה לעוזרים
-
- 9 תגובות
- 597 צפיות
-
-
המחשב במיפרט הזה בידיוק הוצע לי ב7K כולל שידרוג הדיסק ל 250G 5400 ו 2 גיגה DDR667 http://www.nirtech.co.il/catalog/product_details.aspx?prodid=2533 האים מישתלם ?
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד לשימוש כללי אינטרנט ואולי קצת אופיס מחפש משהו אמין שיחזיק תודה.
-
- 5 תגובות
- 2.1k צפיות
- 2 followers
-
-
להלן המפרט הסופי, אם יש הערות אחרונות, אשמח לשמוע :-) תודה רבה לכל המסייעים בבניינו, בפורומים השונים מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB OEM http://tms.co.il/product/4491 1,425 ש"ח לוח אם Gigabyte P35C-DS3R P35-Based http://tms.co.il/product/3769 657 ש"ח PQI DDR2 800MHZ 4096MB Dual Channel CL5 http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=9493 435 ש"ח כרטיס מסך PALIT 8800GT 256Bit 512MB-DDR3 PCIe http://www.jkpc.co.il/ProductDetail.aspx?p=vga&i=28604 1,317 ש"ח ספק כוח Enermax Liberty 400W 30A @ 12V http://tms.co.il/product/2191 393 ש"ח Arctic Cooling - (Freezer 7 Pro (LGA775 http://ksp.co.il/hmain.php?uin=3883 100 ש"ח כונן-תקליטורים…
-
- 6 תגובות
- 578 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב, עד איזור ה-3,500 (אפשר לחרוג קצת אם זה כדאי). המחשב יחובר למסך 2209WA. השימוש במחשב יתחלק בערך ככה: 75% אינטרנט (כולל יו-טיוב), 15% סרטים, 5% אופיס ו-5% משחקים קלים (אבל ממש ממש קלים. סטייל הירוס 3, דיאבלו 2 ומשחקי פלאש). השאלון: מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 שקל, ורק אם זה באמת מצדיק 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? כתבתי בפתיחה א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. אינטרנט, סרטים, אופיס ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם…
-
- 4 תגובות
- 767 צפיות
-
-
המטרה- משחקים לא יותר מדי כבדים,תוכנות די כבדות, הורדות,גלישה.. אולי שכחתי משהו,או לחילופין, הוספתי משהו מיותר,ובכלל, מבקש תגובות לגבי המערכת כולה ביחס למטרה שהצבתי. ניתן לשנות מפרט,אך בתחום מחירים עד 5000 ₪. תודה. רצ"ב המפרט. [table][tr][td] מעבד: [/td][td] INTEL 2300 : CORE I5, S1155, 2.8Ghz - BOX אחריות: ללא הגבלת זמן. אחריות : אסטרוניקס/חיון. מחיר: ₪908 [/td][/tr][tr][td] לוח אם: [/td][td] GIGABYTE GA-X58-USB3 אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪967 [/td][/tr][tr][td] זיכרון: [/td][td] KINGSTON 4096MB DDR3 1333 CL9 - מבצע לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי כמות: 2 אחריות: שלוש שנים. LIFETIME יצרן. מחיר: ₪119 [/td][/tr][tr][td] כרטיס מסך: [/td][td] GIGABYTE GTX550TI 1024…
-
- 4 תגובות
- 662 צפיות
-
-
הקדמה - אני זקוק למספר מחשבים לאנשים שונים, אני פותח דיון נפרד עבור כל אחד מהמחשבים מחשב 2 - נייד לצרכי לימודים בתיכון, מגמת צילום. תקציב - כ-5000 ש"ח גמיש אין צורך בציוד היקפי ו/או WINDOWS או אופיס השימוש העיקרי - לימודים בתיכון, כולל נשיאה של הנייד לביה"ס (כל הלימודים יהיו תוך שימוש במערכת דיגיטלית, כולל הספרים, כך שעדיף שהנייד לא יהיה כבד) מגמת צילום - כך שאני מניח שיעשה שימוש בתוכנות עריכה כלשהן (לא נאמר לנו איזה), אבל כן קיבלנו המלצה לנייד, שאמור לעמוד בדרישות המגמה לשלוש השנים הקרובות: ASUS 16.0-inch i7 1355U Touch screen NVIDIA® GeForce® RTX 2050 DDR5 32GB 1TB WIN11 +3YO ExpertBook B3 (B3604) | AI PC for Work | ASUS Global לטעמי, הנייד הזה קצת OVER…
-
-
- 18 תגובות
- 3k צפיות
- 2 followers
-