ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,460 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני סטודנט וקונה מחשב חדש שישמש אותי בלימודים. תקציב מקסימלי: הייתי רוצה שהמחיר יתכנס לכדי 2200 שח עם אפשרות חריגה מקסימלית עד 2500. שימושים עיקריים: אינטרנט, קריאת מסמכים, סרטים ואולי משחקים בסיסיים. כמו כן, התוכנות הייעודיות שאני עובד איתם בלימודים הן תוכנות בסגנון MATLAB. (עיבוד נתונים בלי צורך בגרפיקה חזקה). המחשב לא מיועד למשחקים כבדים. ציוד היקפי: אין צורך. שקט: די חשוב לי. מבחינת דירוג לדעתי זה 8 מתוך 10 למרות שאני לא באמת יודע עד כמה שקט אני אמור לצפות שהמחשב יהיה. אוברקלוק: אין צורך. מערכת הפעלה: אין צורך. העדפות רכישה: אזור חיפה והקריות. למשל: skypc, נועה מחשבים, פנדה או אייבורי מחשבים. (מכיוון שכולם לדעתי דומים באיכות העבודה החנות הזולה ביותר מנצחת). שדר…
-
- 2 תגובות
- 820 צפיות
-
-
קודם כל תודה למגיבים המפרט הוא : Asus P5WD2 Premium Intel P4 LGA S775 3Ghz 64Bit 2MB A-DATA 512MB DDR2 533Mhz X2 W.D. 120 GB SATA2 8MB 7200 האם הזכרונות יתאימו כי לא רשום שהם Dual DDR והלוח אם כן ? משחה טרמית של Arctic Silver 5 איך היא ? :s05: אני לא יודע על איזה מארז ללכת תמליצו לי ...(מבין השניים מתחת) ואם יש אולי המלצה על מארז אחר עם ספק ב450 ש"ח וחלון שקוף בצד A-top X-Blade Gaming Case 450W Black או SuperTalent X-Blade Gaming Case 400W Silver ועל איזה כרטיס מסך אתם ממליצים ? בסכום הכי נמוך ושיהיה הכי יעיל כי צריך PCIe....
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
המחשב יעבור OC וישמש למשחקים, סרטים, גלישה ומוזיקה. המחשב יהיה מחובר למסך LCD ברזולוציית HD READY (1368x768) או מסך בעל רזולוצייה דומה. אפשר לחרוג מהתקציב ב-10% בערך. זה המפרט שחשבתי עליו (ללא ציוד היקפי): Intel® Pentium® Dual-Core E5200 2.5GHZ BOX LGA775, יחידות 1 ¤359 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=1380 GIGABYTE GA-G31M-ES2L , יחידות 1 ¤290 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=1734 G.skill DDR2 4096MB 800MHZ PI CL5-5-5-15, יחידות 1 ¤295 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=1152 Arctic - Cooling Freezer XTREME, יחידות 1 ¤180 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=1211 Cooler Master Elite 334 RC-334-KKN1-GP, יחידות 1 ¤170 http:/…
-
- 1 תגובה
- 670 צפיות
-
-
אהלן הרכבתי מפרט עם חבר הדרישות הם משחקים ומכונות וירטואליות Core i5 760, 2.8GHz, s1156, 8MB Tray P7P55D EVO s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 1600, 3xPCI-E 4 סטיקים 2GB Kingston 1333 GTX465 1GB GDDR5 DX11 2xDVI Mini HDMI PCI-E של inno3d Caviar Black 1TB 7200RPM, 64MB, SATA III WD1002FAEX Mugen II Rev.b 5 Heat Pipes CPU Cooler s1156/s1366 Twelve Hundred Gamer Black (No PSU) 620W Modular 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan M12II-620 (Retail המחיר הסופי הוא 5760 תודה מראש
-
- 19 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אשמח לראות שתי אופציות, אחת של חסכון ואחת של בלי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100-200 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)נמוכות בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקו…
-
- 1 תגובה
- 732 צפיות
-
-
אהלן, ביום שישי שעבר קמתי בבוקר עם ריח של שרוף בחדר, קמתי למחשב, פתחתי ת'מסך וגיליתי מסך כחול. כיביתי ת'מחשב, הוצאתי מהחשמל לכמה דקות, ניסיתי להדליק חזרה ו... לא עובד. בהתחלה הוא עוד עבד, פשוט לא העלה כלום (המסך לא קיבל 'אות'), אח"כ הוא בכלל הפסיק לעבוד לגמרי. לקחתי את זה לטכנאי מחשבים, הוא אמר שהלוח אם קרס ומת. הוא המליץ לי להחליף את הלוח אם ואת המעבד ואז אמרתי לו שאת הכרטיס מסך אני רוצה להחליף כבר הרבה זמן אז זו דווקא הזדמנות טובה. כאילו... מה שיוצא זה שאני משאיר את הזכרונות, דיוידי, צורב דיוידי, מארז וכל השאר ומחליף רק את שלושת הרכיבים הנ"ל. לא הייתי בכלל בעניינים מבחינת רכיבי מחשב, את המחשב האחרון שלי (זה שהלך לו הלוח אם לפני שבוע) קניתי לפני שלוש שנים ועד לפני חצי שנ…
-
לחבר שלי יש מחשב שמסתבר שאין לו כרטיס מסך ולכן הCS עובד על 11 FPS ... בקיצור המפרט שלו הוא intel e6300 Asus P5VD2-MX 2 gb memory 500 watt נראה לי ג'נרי ניסינו לדחוף fx5700 ישן למקרה שאולי זה AGP אבל זה PCIE אז איזה כרטיס מסך נראה לכם מתאים? הכי זול שיש? או שתוספת 100 שקל אפשר לקבל משהו נורמלי?
-
- 5 תגובות
- 603 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב עם מסך 12-14 אינץ' שיהיה כמה שיותר קל משקל התקציב פחות חשוב. עד 700 גרם יש חיה כזאת ?
-
- 1 תגובה
- 886 צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי?5.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ,עבודה יומיומית וסרטי HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אם אפשר להוסיף מסך שיתמוך (חשבתי על הDELL U23) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הגדרות גבוהות 3. האם יש צורך בציוד …
-
- 2 תגובות
- 816 צפיות
-
-
שלום לכולם, לפני כמה חודשים רשמתי פה שאני רוצה מחשב, אבל בסוף זה לא קרה, גם כי רציתי לחכות לכרטיסי מסך החדשים וגם מבחינת תקציב (שגדל גם) אני אשמח אם תגידו לו אם המפרט שבניתי טוב זה מה שאני לוקח איתי מהמחשב הישן 4-5 כוננים מגנטים מסך:Dell UltraSharp U2410 ועכשיו לשאלון 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 6600 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עד 6600 פלוס מינוס ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בלי חריגות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית/תכנות , תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן…
-
- 11 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד שבו רשום ממורי סטיק ברגע שאני פותח במחשב שלי אני רואה כמו כונן שרשום ממורי סטיק רצוי לציין שיש לי מחשב נייד סוני דגם PCG-TR3A מה זה הכונן הזה ? ולמה משתמשים בו?
-
- 1 תגובה
- 720 צפיות
-
-
שלום חברי פורום מפרטי מחשב היקרים ביליתי היום 4 שעות באיזור הביקורות שלכם ובאינטרנט בקריאה על הדברים האחרונים בשוק: מעבדים, לוחות אם, כרטיסי מסך ועוד ועוד.. אני מעוניין לקנות מחשב חדש בתקציב 3000-4000 ש"ח, לעבודה ביתית ומשחקים (ספיידרמן3 ?). כמה נקודות: שמתי לב שיש פה הרבה המלצות על מעבדי AMD. מאז ומתמיד היו לי מחשבים INTEL. מה מיוחד ב-AMD? לפחות במעבדים החדשים שלהם? הם יותר טובים מאינטל? אם כן איזה דגמים ולמה ? אני רוצה לשמור אופציה לשדרוג עתידי כמובן אבל לא מעניינים אותי כל הדברים כמו SLI, OC וכדומה. אני מקווה ליצור חלוקה שווה של תקציב בין המעבד, לוח האם והכרטיס מסך כדי שהכל יעבוד הכי טוב שאפשר. והאם כדאי 2 או 4 GB RAM (כמובן DUAL CHANNEL) ? לא צריך: מסך…
-
- 25 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום. אני צריך מפרט עד 1500 ש"ח עם אפשרות לחרוג עד 200 ש"ח ללא OC וללא ציוד היקפי לשימוש ביתי, אינטרנט, שירים וסרטים וכו', ללא משחקים. העדפה ל-SKYPC. שיהיה מהיר באינטרנט, תיקיות וכו', שיחזיק מעמד כמה שנים (לפחות 5) בלי צרות או משהו. שלא יעשה יותר מדי רעש, שיהיה נורמלי. לא צריך יותר מ-320GB דיסק קשיח ויותר מ-2G זיכרון, אפשר להשקיע בדברים אחרים. זה המסך שיש לי אם זה יעזור: http://www.wisebuy.co.il/r_productDetails.aspx?PcatID=463&PID=8768 תודה רבה לעוזרים.
-
- 20 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
המפרט הסופי: Intel Core 2 Duo E6300 Box Dfi Infinity 975X /G TWINMOS 512MB DDR2 667MHz Cl5 5300 X 2 Westren Digital WD2500KS 16MB Buffer 250 GB Leadtek WinFast PX7600GT Extreme TDH 256 - האקסטרים! LG GSA-H10A DVD±R/RW X16 - שחור מארז COMPUCASE CI-6A19 + ספק כח 400TRT 20/24P + מאוורר נוסף לזה שבא עם המארז. סה"כ: 4736 ש"ח איך? מגיע יום חמישי זה כולל התקנת מערכת הפעלה והרכבת המחשב. והמארז הרבה יותר יפה מאיך שהוא נראה באינטרנט, אלגנטי כזה, עם פילטר אוויר מקדימה.... הזמנתי היום...
-
- 1 תגובה
- 556 צפיות
-
-
בבקשה תמליצו לי למקרר נייד (רצוי קל) ללפטופ במחיר סביר. רצוי עם כרית. תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 734 צפיות
-
-
1. מה התקציב? 4500 שקלים .. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: אינטרנט ומשחקים כבדים מאוד , כגון GTA IV NBA2K9 FIFA09 FARCRY CRYSIS ןכן' 3.לא 4. צורב DVD ומסך 22 אינץ' של PROVIEW 1680 על 1050 פיקסלים .. 5. KSP בינתיים יכול להיות שאחליף למשו אחר כרגע תביאו לי מKSP בבקשה .. 6. X 7. הרכבה .. 8. כן שהמחשב יהיה חזק גם לעוד שנתיים .. ועוד שנתיים במקרה הכי גרוע אני יעשה OC ויקנה קירור כרגע לא צריך .. 9. שקט .. 10. האם מתוכנן OC? אם כן -רק בעתיד .. 11. רשמתי למעלה .. דרך אגב .. רק אינטל .. זה תקציב מספיק טוב לאינטל .. ואם אתם מביאים לי C2D תסבירו לי למה עדיף על QUAD וכנ'ל הפוך .. תודה רבה חברים !!!!
-
- 37 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום מקצוענים ! אני מעוניין במפרט בסביבות 9000 ש"ח ללא מסך וללא OC לפוטושופ. אני לא מתכוון לשחק במחשב, יתכן והוא ישמש בעתיד גם לעריכת וידאו אבל זה רק בעתיד ואם כן אז אני יוסיף את הכרטיס המתאים. בקשות מיוחדות למפרט : * 3 דיסקים קשיחים פנימיים + אחד חיצוני כגיבוי : דיסק ראשון - בערך 160 למערכת ההפעלה ולהתקנות השונות. דיסק שני - בערך 320 לתמונות מהמצלמה הדיגיטלית (אני צלם חובב ורק את הכונן הזה אני יגבה באופן סדיר). דיסק שלישי - 36 10000 rpm , דיסק קטנטן ומהיר בשביל העבודה הסדירה של פוטושופ. (קבצים זמניים וכו' , אומרים שפוטושופ עובד הרבה יותר טוב ומהר עם דיסק פיזי משלו). דיסק רביעי - חיצוני, בגודל של הדיסק השני (320 ?) לגיבוי בלבד כל שבועיים בערך. * כרטיס מסך זול. אני…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, כרטיס המסך חייב להיות בהכרח NVIDIA והלוח אם חייב להיות תואם SLI. אעדיף לרכוש את הכרטיס הכי חזק שיכנס לי במסגרת התקציב ובהמשך הדרך להוסיף שני. אם אפשר להכניס בתקציב הזה הארד דיסק SSD שיהיה גדול יחסית גם למערכת הפעלה וגם למשחקים אני אשמח. תודה, X
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני זקוק למחשב בתקציב 6K, כולל OC בינוני עד משמעותי וללא ציוד היקפי. מחשב למשחקים לא כולל מסך,ולא כולל צורב.
-
- 12 תגובות
- 972 צפיות
-
-
שבוע טוב. אני רוצה מפרט למחשב כולל מסך מקלדת ועכבר ב 3500 שקל בלי חריגה. אני רוצה שהוא יתחבר לי לטלוויזיה,ושיהיה מסוגל להריץ משחקים. בלי מערכת הפעלה.. תודה רבה.
-
- 3 תגובות
- 908 צפיות
-
-
סוף סוף הגעתי לתוצאה הסופית של המפרט ועוד הרבה בזכותכם : (התמונה המצורפת ) המחשב מיועד בעיקר לעריכת סרטים , קצת תיכנות , משחקים לא כבדים במיוחד , אופיס אינטרנט וכדומה . וכל זה יוצא במחיר של 5500 ש"ח מה אתם אומרים ?? [attachment deleted by admin]
-
- 7 תגובות
- 776 צפיות
-
-
שלום לכולם. חבר שלי עומד לקנות את המחשב הבא: מעבד Intel Core 2 Duo E6600 2.4Ghz Conroe BOX E6600B מחיר ¤1351 לוח אם Gigabyte GA-965P-DS3 Rev 3.3 Conroe Support G965PDS3 מחיר ¤662 כרטיס מסך Sapphire Radeon X2900XT 512MB Vivo DualDVI PCI-E Retail SX29XT51 מחיר ¤2252 מארז NZXT Apollo No PSU Black מחיר ¤399 ספק כוח Enermax Liberty 500W מחיר ¤633 זיכרון OCZ 2GB DDR2-800 DualKit (2x1GB) Special Ops CL4-4-3-15 OCZ2SOE8 מחיר ¤780 כונן קשיח WD 250GB SATA II 16MB WD2500KS מחיר ¤390 מחיר סופי לפני הנחה ¤6467 ספקית TMS.co.il אוקיי זהו המפרט,אני מעוניין לשמוע את דעתכם ואם יש דבר מה לשפר אשמח לשמוע .
-
- 6 תגובות
- 717 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? עד 10K אבל לא לנצל את כל התקציב. לדעתי גם מחשב ב 5K או פחות מזה יכול לעשות את העבודה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו ( adobe premeire וכאלה) באיכות 4K, עריכה גרפית (adobe photoshop וכדומה) - אלה באופן חובבני, לא מקצועי. צפייה בתכני וידאו 4K. לא מיועד לגיימניג , לא יהיו בכלל משחקים במחשב הזה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 4K ultra hd יכול להיות שאני אעבוד מידי פעם ב: 1080 full hd אבל בעקרון, 4K זאת השאיפה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא,…
-
- 22 תגובות
- 5.6k צפיות
- 1 follower
-
-
קראתי מפרטים של כל מיני umpc (סידרה 900 של asus ) והגעתי למסקנה שהמחשב הנייד ה-umpc שנותן מקסימום תמורה לכסף הוא מתוצרת חברת msi ,ניקרא WIND והוא אמור להימכר בקרוב ב-ivory. אני לא ממש מתלהב מחברת msi וגם לא מ-ivory , אולם אני מאוד קצר במזומנים והדגם הישן של asus eee pc מסדרה 700 הוא לא אופציה מבחינתי עקב המסך הזעיר בגודל 7 " שאינו מאפשר הצגת דפי אינטרנט במלואם . רציתי לשאול מספר שאלות ,כלהלן : האם לדעתכם באמת ה-umpc שנותן מקסימום תמורה לכסף הוא WIND ? האם יש יבואנים נוספים (נורמאליים עם שרות מתקבל על הדעת ) של msi ? מתי להערכתכם הוא יגיע לארץ ומה צפוי להיות מחירו ? האם כדאי להזמין מוצר שכזה מחו"ל ? האם ebay הוא האתר שהכי מומלץ (מבחינת מחיר ואמינות ) להזמין מוצר כזה א…
-
- 63 תגובות
- 9.9k צפיות
-
-
שלום לכולם. ברצוני לקנות מחשב בתקציב של עד 2.7K בלי מסך מחשב אני קונה בנפרד מסך 22 אינץ. השימושים הם: 1.התקציב עד 2.7K 2.מטרות המחשב: אינטרנט, משחקים ברמה טובה + , צפיה בסרטים , חשוב שכול החלקים מחברה טובה ואמינה. 3.ציוד הקפי: מקלדת ועכבר לא אלחוטיים + רמקולים 4.חשוב שכל הרכבים של המחשב מחברה טובה . 5.המארז של שמחשב חייב להיות טוב ואם יש צורך בספק כוח וקירור אז גם להכניס למפרט. תודה מראש לכולם....
-
- 4 תגובות
- 576 צפיות
-