ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,393 דיונים בפורום זה
-
אני מנסה להרכיב מפרט ל- HTPC בתקציב של עד 2300 ש"ח. נכון לעכשיו מדובר רק על צפייה בסרטים ללא חיבור לכבלים/אנטנה. לא נראה לי שיש למה לעשות לו OC. הטלויזיה הקיימת היא 1366x768, אבל ייתכן שתוחלף בעתיד. אני רוצה להשאיר אופציה להוספה של כרטיס טלויזיה ואולי לשדרוג כרטיס מסך (האם סביר שיהיה צורך???). חוץ מזה, הוא הולך לשבת בסלון ולכן חיפשתי מארז שקט. חוץ מזה, אם כבר מחשב נוסף בבית, אז שיאפשר לשחק CIV5 ב- LAN, ולכן הלכתי על i3 (המשחק תוכנן לרוץ גם על הליבות הגרפיות החדשות של אינטל, בהגדרות נמוכות) הנה המפרט שהגעתי אליו בינתיים (ותודה לכל מי שעזר עם שאלות בסיסיות בת'רד הקודם!): מעבד - i3 530 tray קירור למעבד - Scythe Big Shuriken לוח אם - H55M-D2H או H55M-S2H…
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הרכבתי לחבר שלי מחשב, אשמח לשמוע הצעות לשיפור: בנוגע למאווררים וצורב, אנחנו מפרקים את זה מהמחשב הישן שלו. תשובות לשאלות נפוצות: 1. מה התקציב המקסימאלי? - 4000. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנסות ולחסוך אם זה לא פוגם ביכולת המחשב להריץ משחקים טובים. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - אין צורך לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - WoW / World of Warcraft. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך ש…
-
- 35 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
אוקי, אני צריך את המפרט הכי זול ומקומצן בעולם שיכול להכיל קיובייס ותוכנות כדומה ליצירת מוזיקה! תודה
-
- 3 תגובות
- 672 צפיות
-
-
בשביל משחקים. לוח אם וכרטיס מסך אני חייב לקנות, כי ללוח אם שלי יש חריץ agp והכרטיס מסך שלי הוא 7600gt. בקשר למעבד, אני חושב שאני יכול להשאיר אותו, כרגע יש לי E6300. מה אתם אומרים? אם אני צריך מעבד חדש אז אני יכול להעלות את התקציב. בקשר לכרטיס מסך, חשבתי על Gigabyte 8800GT 512MB ולוח אם Gigabyte GA-P35-DS3L. תודה מראש על העזרה.
-
- 3 תגובות
- 641 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח . מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V, COD -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ני…
-
- 4 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
אני צריך שתביאו לי מפרט עם לוח אם מעבד כרטיס מסך וזיכרון שיהיו טובים ויתנו ביצועים טובים בעיקר למשחקים כי אח שלי משחק.. ואני עוד מעט מתגייס אז אין לי הרבה כסף לבזבז אז מי שיכול לתת לי רכיבים טובים שיחזיקו מעמד ככה לאיזה שנה שנה וחצי סבבה תקציב בסביבות ה- 2500 שקל
-
- 5 תגובות
- 775 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש הצעה לשדרוג מחשב ב-3500 ש"ח למטרת משחקים ושיחזיק 3 שנים כמו שהמחשב הנוכחי מחזיק לי המפרט שיש לי כיום: לוח אם: Gigabyte GA-k8nf-9 939 (nforce4x)-ATX כרטיס מסך:SAPPHIRE Radeon X850XT 256MB מעבד: AMD Athlon 64 (3000+) -512 cache (939 PIN) RAM: A-DATA 512 MB x2 DDR PC3200/400 מארז: COMPUCASE CI-6a19 ATX SUPER MIDI TOWER CASE ספק: 400W HEC (בא יחד עם המארז) לא צריך דיסק קשיח,מסך, כונן דיסקים וכל שאר האביזרים.
-
- 2 תגובות
- 592 צפיות
-
-
שלום לכולם, בקרוב אני הולך לקבל מחשב חדש שאני לא ממש רוצה אותו. המחשב הוא שלDell Optiplex 780 עם מעבד Q9400 2GB DD3 1066mhz אפשר להרחיב עד 8. כרטיס מסך REDEON 4650 500GB הארד דיסק 16X DVD RW יציאת רשת, מקלדת ועכבר USB + מסך 20אינצ' MAG TP2053W אודה לתגובתכם, מוש.
-
- 0 תגובות
- 621 צפיות
-
-
נטבוק של lg מדגם X110 זקוק לפירמוט והתקנה מחדש של המערכת. הוא אינו מגיע עם דיסק שחזור ולכן אני מניח שהשחזור נעשה ע"י מחיצה נסתרת? לא מצאתי מידע ברשת בנוגע לזה (אולי לא השתמשתי בסטרינג הנכון) אשמח להכוונה. תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 784 צפיות
-
-
שלום לכולם. רוצה לשדרג מחשב קיים החלקים היחידים שנמצאים במחשב זה מעבד E5400 C2D כונן דיסק ומארז. הסכום לשדרוג זה 1500-1700 שקל. אני יודע שיהיה צוואר בקבוק וכל זה.. כעיקרון המחשב יהיה רק למשחקים ואינטרנט. לא אכפת לי מגרפיקה כי זה ילד בן6 העיקר שיהיה אפשר לשחק.. בקיצור החלקים שצריך זה לוח אם , כרטיס מסך , דיסק קשיח , זכרונות , ספק כוח. ועם צריך קירור אז גם.. תודה מראש.
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לא מצליח לעזור לחבר כי לא מבין בניידים הצרכים זה 13 אינצ לאופיס אינטרנט HDMI לסרטים (יציאה לפלזמה) ואוטוקאד 2005 זה לא הכי כבד גרסאות 2005 אבל עדיין חייב להריץ ..... היינו אתמול בבאג אבל לא הגענו להחלטה (לא נראה שהם ממש מבינים שם לגבי אוטוקאד והאם המפרט מספיק או חוסר נסיון ) המחשבים שראינו הם : http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=9400&perur=2&t=29&c=436 המעבד פה הוא 6100 http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=9231&perur=2&t=29&c=436 פה המעבד הוא I3 השאלה אם שווה להשקיע עוד 700 שקל רק למעבד חדש יותר ? ועוד ג'יגה לזכרון ... אולי אוטוקאד פונה יותר לכרטיס מסך ואז אפשר להסתפק ב מפרט הראשון ? תודה !!! נ.ב זה מה שהיה לבאג להציע - חברת HP , כל ה…
-
- 5 תגובות
- 830 צפיות
-
-
היי בניתי מפרט קונרו, ורציתי לקבל תגובות לשיפור. זה המפרט. עכשיו, אתם יכולים לומר לי אם המעבד הזה מתאים למפרט ואם יש במחיר דומה אחד טוב יותר ומתאים יותר? וגם הכרטיס מסך... האם הוא טוב? יש טובים יותר ממנו בKSP? ותוסיפו מאוורים בבקשה למפרט ושימו תמונה כמו שלי של המפרט רק עם כל מה שדרוש, ספק, מאוורים אם לא הוספתי וכולי... והצעת לשיפור כמובן תודה ובבקשה לא לחרוג יותר מדי התכנון המקורי שלי היה 6000 ש"ח אבל זה כבר גלש ל6500 ש"ח, אז בבקשה לא להגיע ל-7000 מקסימום 6500. דרך אגב, המחשב מיועד בעיקר למשחקים אבל גם דברים כלליים כמו אינטרנט ועבודות וכולי... ועוד שאלה, מישהו יכול לתת לי אתר עם מידע על ויסטה? מתי הוא יוצא, דרישות , מה חדש בו וכולי? והמחשב הזה יעבוד …
-
- 1 תגובה
- 532 צפיות
-
-
אחרי הרבה דילים, שאלות והתווכחויות זה מה שהצלחתי להוציא: מעבד Intel Core2 Duo 3.0GHz E8400 6MB לוח אם Gigabyte GA-EP43-DS3L זכרון OCZ OCZ2V8004GK PC2-6400 Value 2X2 GB Kit 800Mhz 5-6-6-15 דיסק קשיח Seagate 500GB 7200rpm 16mb SATA II צורב NEC DVD -/+RW 7200 x20 IDE כרטיס מסך Gainward 260GTX SP216 846MB GS- golden sample מארז Antec 300 ספק OCZ Stealth Xstream OCZ500SXS 500W Retail מחיר כולל: 3280 איך המפרט? יחזיק משחקים על VH לשנה שנתיים? אפשר להתגמש במארז/ספק/זכרון כל עוד זה לא פוגע בתקציב(לפחות זאת דעתי) מה דעתכם? *** עריכה:*** אני קונה מפה: http://www.tmsfox.co.il/Product.aspx?productid=1600 Tongue ומהם אין לי קשרים.. אבל שווה לי להשקיע 300 שקל ל HD4870 512MB ? או שלא מ…
-
- 22 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
השימוש למחשב יהיה גם למשחקים למרות שאני לא רואה את עצמי כגיימר רציני. חשבתי על CORE 2 2.18 או 1.83, אם אפשר לעזור גם בהחלטה הזאת אז זה יהיה נהדר. לוח אם בסביבות ה-1000 ש"ח +\-. זיכרון 1 ג'יגה של קינגסטון או חברה רצינית אחרת. כרטיס מסך זו הבעיה המרכזית שלי....חשבתי על ה7300 GT או 7600 GT. וביתר הפרטים אני לא מבין כל כך אז אשמח לקבל כמה עצות. דבר נוסף זה יחידת קירור...האם שווה לקנות ואם כן אז מה? בתודה לירן!
-
- 10 תגובות
- 712 צפיות
-
-
Intel Core 2 Duo E6600 2.4GHz 4Mb Box ASUS P5W DH Deluxe KINGSTON HYPERX 2048MB DDR2 800MHZ DUAL CHANNEL CL 4-4-4-12 WD 250GB 7200RPM 16MB SATAII SAPPHIRE RADEON X1900XT 512MB VIVO PCI-E ENERMAX LIBERTY 500W THERMALTAKE BIGTYPHOON LG L1970HR 2ms DVI מארז או הAURORA החדש או ה P180 יש מה לשפר? להוסיף ? תודה.
-
- 22 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
צריך המלצה לטבלט עם מסך מסתובב כמובן + מקלדת עם מעבד CORE2DUO ולפחות ג'יגה זכרון תודה
-
- 3 תגובות
- 852 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - 4-4.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנצל הכל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף להישאר בטווח הזה. עבור שדרוג משמעותי אפשר לחרוג קצת. 2. מה שימושי המחשב? - גיימינג בינוני, תכנות. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - League of legends , Final fantasy X remastered, God eater. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - 1680X1050. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. - לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? - לא. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? - לא. …
-
- 6 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
אוקי ,לאחר שקבלתי כמה הצעות פה בנו לי מפרט והינה הוא 1 LEADTEK WinFast PX7900GTX 512MB MyViVo 1 Intel Core 2 Duo E6600 2.40GHz 4Mb 1 Gigabyte GA-965P-DQ6 Intel P965 LGA 775 1 Mushkin 2GB 1GBx2 eXtreme Performance XP2-6400 DDR2-800 Model 996523 2 Western Digital 250GB SATA II 16MB 7200RPM WD2500KS 1 LG GSA-H10 Multi DVD-Recorder Bulk White 1 Samsung 19 LCD SyncMaster 931BF 1 Enermax Liberty 500W Active PFC 1 Thermaltake Eureka Silver Aluminium 1 Logitech® MX518 Gaming-Grade Optical Mouse המפרט הוזמן .. חסר בו רק מקלדת .. אשמח לשמוע את דעתכם
-
- 5 תגובות
- 737 צפיות
-
-
בס"ד ראשית, מס' שאלות: 1. מס' חברים ציינו בפניי שככלל, מעבדי i7 Ivy brigde מתחממים מאוד וזוללים סוללה אך מעניקים תוספת זניחה יחסית בביצועים. האם זה נכון? 2. עד כמה החלפת HDD בSSD תהיה משמעותית לביצועי נייד? 3. עד כמה משמעותי ההבדל בין 14" ל14.1"? אני יודע שזה נשמע מצחיק אבל אמרו לי שה14.1 גבוה יותר, בעוד ה14 הוא באותו גובה של ה13.3. שנית, אשמח לעזרה בבחירת נייד. כיוון שהמחשב הזה עתיד לשרת אותי בע"ה ב3 השנים הקרובות לפחות, בהן אשתמש בו כמחשב עיקרי בלימודים (נמאס לי ממחשבים צולעים בחוות), הרכבתי רשימת דרישות: 1. די כוח עיבוד וזיכרון לmathlab,vm ושאר ירקות שאי פעם אצטרך בתואר. 2. מסך מט איכותי דיו לעבודה גם בחוץ ולצפיה סבירה בסרטים. 14"-15.6", עדיפות לרז' של 1600X900. 3. מקל…
-
- 4 תגובות
- 866 צפיות
-
-
סייגים ,עצות ,ביקורות הכל שאני לא אוכל אותה אח"כ ;D שימוש מעל הממוצע vmware , תכנות, אבל מה לעשות זה התקציב http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=5807
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
נושא ראשון בקהילת hwzone ;D טוב אז לענייננו אני צריך מפרט לאחותי שימנה את הדברים הבאים ב-2500 גג: מעבד, לוח אם, ספק, זכרונות, hd , מארז, רמקולים פשוטים ביותר , כרטיס קול עם עדיפות ל-ob, מסך וכ.מסך. כן אני חושב שזה הכל. בקיצור אני צריך מחשב חדש לשימושיים כלליים (אופיס, אינטרנט, ודברים הכי בסיסיים שקשורים למחשב) שכולל בערך הכל ויעלה 2500 ש"ח. אני יודע שזה קצת בלתי אפשרי אבל אני ממש צריך את זה. אמממ....זהו. בתודה איתי.
-
- 8 תגובות
- 729 צפיות
-
-
היי לכולם, אני צריך מחשב ביתי שיכול גם להריץ קצת משחקים. המחשב משמש גם לפיתוח וצריך להריץ לפעמים אפליקציות כבדות ככה שחייב 2GB זכרון ומעבד חזק (אני חושב שכל סוג של Core 2 DUO יהיה מספיק טוב) התקציב הוא 7000 ש"ח כולל מסך LCD 17 מקלדת ועכבר. מה שחשוב לי זה שהמחשב יחזיק להרבה זמן ושיהיה אפשר לעשות upgrade לחלקים בצורה נורמלית. כנראה בעתיד אני אולי אעשה OC (כרגע לא). אני מעדיף גם שהמפרט יהיה מחנות אחת. חשבתי על משהו כזה בערך (זה מפנדה): G.Skill 2GB Kit DDR2 PC6400 800MHZ 4-4-4-12 F2-6400CL4D-2GBPK 1,385 ש"ח Intel Core 2 Duo E6400 2.13GHz 2Mb 1,450 Gigabyte GA-965P-DS3 Intel P965 LGA 775 999 ש"ח LEADTEK WinFast PX7600GS TDH 256MB 690 ש"ח LG GSA-H10 Mul…
-
- 2 תגובות
- 745 צפיות
-
-
שלום, אשמח בעזרה ליצור מפרט לעבודה בגרפיקה תלת מימד סקאצ' אפ ורינדורים אין צורך במסך או בכל ציוד הקפי, כולל צורב DVD וכו'.. אין צורך לתת דגש לכרטיס קול חזק לספק מטורף או למארז חתיך... אין צורך לכלול מערכת הפעלה, אך אופק שידרוג בהחלט אפשרי... הכי חשוב שהמחשב יתן בראש בשרטוטים בתלת מימד וברינדורים.. ואם התקציב לא יאפשר זאת אשמח לשמוע... תודה רבה
-
- 6 תגובות
- 861 צפיות
-
-
שלום רב, עקב מבצעי הבלק פרייד והרצון להשתרג ממחשב עתיק - בן 8. חשוב מאוד אפוציה התמיכה בתיכנות - תוכנת כמו ,Quartus,MATLAB,VS,VB,Orcad,Viso 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רצוי לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתציב? רצוי שלא, אבל במקרה הגרוע עד 400 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב? משחקים ותיכנות (ותכני HD - עדיפות נמוכה). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזמן/תדיר/כבד/פרנסה) התוכנות הרשמות מעלה, אופן שימוש - חלקן פעם בשבוע חלקן פעם בחודש. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.COD 6, GTA 5,CRYSIS,FAcry 3 ועוד. -מהי הרזולוציה…
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, אני מתכנן לקנות מחשב נייד בחודש הקרוב, ולא בטוח מה האופציות. אז הנה השאלון 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח (ז"א, גג 3000 ש"ח) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי/משרדי. צפייה בסרטים, סרטוני רשת וכדומה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא. 4. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא קריטי שתהיה מערכת הפעלה מותקנת 5. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. KSP/BUG. פתוח להצעות לחנויות ב…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-