ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,431 דיונים בפורום זה
-
היי אני רוצה לקנות HTPC לסלון. הוא יריץ סרטי HD וירדו אליו סרטים ישירות מטורנט. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? HTPC א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בצ…
-
- 5 תגובות
- 706 צפיות
-
-
המחשב אמור להריץ בין היתר MSSQL, WEB SERVER, JBOSS, ECLIPSE
-
- 0 תגובות
- 706 צפיות
-
-
שלום לכולם, ברבים מהדיונים בפורום זה ואחרים משווים בין Dell latitude E6400 ו- Lenovo T400. אחרי סריקה של לא מעט אתרים בארץ ובירור עם אנשי מכירות מסתבר שה-T400 לא מיובא לישראל עם מסך LED. האם מישהו יודע להשוות בין מסך "רגיל" של T400 ברזולוציה 1440X900 לבין מסך LED של E6400 באותה רזולוציה? האם זה משמעותי לצפייה בסרטים ו/או עבודה באור יום? לגבי הסוללה: כאשר משווים את שני המחשבים עם סוללת 6 תאים, ידו של ה-T400 יוצאת על העליונה. אך מתמונות ברשת ופורומים הבנתי שהסוללה שלו בולטת מאחור, ושלמעשה הגירסה הבסיסית שלו מגיעה עם סוללת 4 תאים. האם מישהו נתקל בסוללת ה-4 תאים, ו/או יודע להשוות בין T400 איתה לבין ה-E6400 עם סוללת 6 תאים? תודה!
-
- 7 תגובות
- 706 צפיות
-
-
אהלן, אני חדש בפורום ואשמח אם תוכלו לעזור לי למצוא את מפרט המחשב שהכי מתאים עבורי, במחיר של עד 4500 ש"ח (אני אשקיע כ-1300 ש"ח נוספים לטובת מסך 22"). בעיקרון המחשב הוא בשביל אבא שלי, שהוא מתכנת במקצועו. אני מחפש מחשב שיריץ בעיקר אינטרנט ותוכנות אופיס למיניהן, אך שיהיה מסוגל גם להריץ ויז'ואל סטודיו במידת הצורך, וכן משחקים (אני לא גיימר כבד, אך אני בהחלט מעוניין בכרטיס מסך שיהיה חזק באופן יחסי לאותם פעמים שאני אשתמש במחשב - אם זה לטובת משחקים, ואם זה לענייני גרפיקה, לעתים נדירות יותר). קיבלתי המלצה על המפרט הבא, שהוא פחות או יותר עומד בתקציב שלי (יוצא כמעט 4000 שקל מבלי לכלול מסך, מארז וציוד היקפי). תציצו במפרט, ותראו אם אכן שווה/משתלם להשקיע עבור הרכיבים האלה, או שיש רכיב…
-
- 3 תגובות
- 706 צפיות
-
-
ב12.6 יש לי יומולדת ואני מעוניין לשדרג את המחשב שלי זה המחשב: cpu 3.0 GHZ 64 bit 2 mb 775 intel לוח אם: 915P צ'רי קריק של אינטל. זיכרון: 256X2-512 533 MHZ ADTA כרטיס מסך: x300 se 256 mb קירור סטוק של אינטל והמעבד מגיע ל60 מעלות :'( מאוורר אחד של 120 וספק של 300 לא משו ולא יציב דיסק קשיח: 80 WD GB SATA רמקולים לא משו ומיקלדת לא משו בעע אין עד כדי כך תקציב גדול אז לא להביא לי חלקים ב3000 אני רוצה להחליף מיקלדת-רמקולים נורמלים למוסיקה,כרטיס מסך נורמלי גוף קירור,עוד מאוורר. זיכרון אולי.. אני רוצה הצעה טובה שהמחשב יפעיל את כול המשחקים החדשים שהולכים לצאת D: על גבוה או מדיום שיראה יפה.. תודה רבה לעוזרים.
-
- 13 תגובות
- 706 צפיות
-
-
אהלן, החלטנו לקנות לאחותי הקטנה מחשב. הדרישות שלה, לפחות כרגע, אינן גבוהות וכוללות בעיקר גלישה באינטרנט ומשחקי FLASH או משחקים קטנים (GAMEHOUSE, SNOOD ודברים בסגנון). לכן התוכנית שאותה אני מעוניין לעשות הוא להעביר לה את המחשב של אבא שלי שהמפרט שלו מצורף כאן ולשדרג לו את המחשב. P4 2GHZ ABIT IS7 (848P) 512MB DDR1 בסופו של דבר המפרט שאני צריך הוא בשבילו. הוא גם משתמש במחשב לשם גלישה באינטרנט אך לפעמים משתמש בו לעריכת ווידאו חובבנית. למרות זאת, אני לא מעוניין לקנות לו ציוד יעודי מקצועי לעריכה, וזה יתבסס על המפרט שנרכיב (אם הוא התמודד עד עכשיו עם המפרט הנ"ל לעריכה, כל שיפור הוא שיפור) *עקב נושא ההחלפה בין המחשבים, חלק מהרכיבים שאני צריך וצריכים להיות כלולים בתקציב זה עבור המפר…
-
- 6 תגובות
- 706 צפיות
-
-
אהלן אנשים. רכשתי את החומרה הבאה ואני מתלבט בקשר ל OC אשמח לשמוע את תגובתכם על המפרט: מעבד: intel p4 3.0 2m קירור למעבד: big typhoon לוח אם: Asus p5wd2 premium 955x זיכרון: ocz platinum pc4200 1G(512x2) DDR2 3-2-2-8 כרטיס מסך: ASUS EAX800XL/2DTV/256 X800 XL VIVO PCI-E כוננים קשיחים: WD 120G 7200 8M שני כוננים אחד SATA2 ואחד IDE כונן DVD צורב DVD מארז: Sunbeam Transformer ספק: tagan 420w-u1 תודה.
-
- 6 תגובות
- 706 צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב נייד לצורכי עבודה משרדית, משקל לא חשוב גם לא זמן סוללה, מחיר עדיף כמה שנמוך כמובן. מצאתי את זה: http://www.ctm.co.il/product.asp?id=588 בו שאהבתי בו דבר אחד זה דול קור 2 של אינטל גיגה זכרון וכרטיס לא של אינטל (יש לי נסיון לא טוב איתם). חשבתי איפה אני יכול להוזיל את העלות (מבחינת דרישות) ויש לי כמה שאלות: 1) האם גיגה זכרון זה תנאי הכרחי או שאפשר להסתפק ב512? 2) איך הכרטיס הגרפי של אינטל? והאם זה המפתח להורדת העלות המחשב? 3) איך המעבדים של AMD TURION כפולי הליבה כי הניידים המבוססים עליהם די זולים יחסית לכפולי הליבה של אינטל? בחיפוש שעשיתי הרבה מציינים שהם איטיhם. האם הם האיטיות שלהם פוגעת בעבודה שוטפת (אופיס ,גלישה)?
-
- 1 תגובה
- 706 צפיות
-
-
שלום לכם... אם אפשר בבקשה שתציעו לי על מפרט\מחשב על פי השימושים הרצויים אני אשמח... השימושים: -מוסיקה (עוד יותר מקום בכונן קשיח) -צורב DVD אמין -אינטרנט, סרטים, בעל תמיכה בHD (על המחשב להיות חזק בביצועים כאשר מחברים אותו למסך טלויזה LCD HD על מנת לראות סרטים מהמחשב הנייד) -אינטרנט אלחוטי ובלודו'ט תקין -אם אפשר: את האפשרות שיקרא כרטיסי זיכרון M2,SD וכו'... -2 GB -במשחב הזה לא יהיה משחקים.. אך שיגיע מצב שייעלו משחקים על המחשב... -אחריות,סוללה שלא יתחמם יותר מידי... יותר מיזה לא אכפת לי... תודה מראש! אלמוג
-
- 1 תגובה
- 706 צפיות
-
-
קודם כל יש חברה כלשהי עם אחריות בין-לאומית ל-3 שנים? ואם לא מה מומלץ, מחפש אמינות. השימוש העיקרי הוא לאינטרנט ויישומי אופיס. המערכת הפעלה לא הכי קריטית כי אני יכול לקנות דרך ארגון המורים בזול WIN7 ולשדרג. ההתלבטות העיקרית היא בין סוני לדל. חבר חוזר מארה"ב ומביא איתו לא הזמנה דרך האינטרנט.... בתודה, עומר.
-
- 1 תגובה
- 706 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? עד 4000 עם אפשרות לחרוג בכמה מאות שקלים, אבל לא לעבור את ה4300 כולל מסך 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? משחקים, פיתוח, וכ' א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. - GTA IV, Sims 3 , VC++, VC#, Eclipse, VMwareWorkstation, Fallout 3 ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה ? שימוש יום יומי למעלה מ8 שעות ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. ? אני מתכנן לקנות מסך - לכן אני בונה עליכם למלא את הפרטים הנ"ל 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), עכבר, מקלדת מסך (22? 20 ? אינצ' אני לא בטוח) וצורב 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? 5. במידה ואתם צריכ…
-
- 6 תגובות
- 706 צפיות
-
-
מה המצב ? אני צריך בבקשה המלצה למפרט של מחשב נייד בשביל החברה שלי התקציב הוא 5000 שקל. השימוש יהיה למטרות לימודים גלישה ואולי מדי פעם סרטים. בבקשה אם מישהו יוכל להמליץ לנו מחשב מסויים. תודה מראש!.
-
- 3 תגובות
- 706 צפיות
-
-
שלום, כיום יש לי מחשב פנטיום 4, 2GHZ, עם לוח אם שאין לי מושג מהו. בגלל שיש לי אותו מעל 5 שנים ואף אולי 7, הבלאי שלו גורם לו להיות איטי מאוד ואפילו הוא מתקשה להריץ תוכנות בסיסיות ללא עיכובים... לכן אני מעוניין לשדרג, השאלה היא אילו רכיבים אני צריך לשדרג, 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? - > אינטרנט, אופיס, סרטים (לא חובה HD). 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט? - > אין צורך בצורב, הארדדיסק. 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד - > אני חושב שצריך לשדרג רק את המעבד/לוח אם/זכרונות. 6. אין חשיבות לשקט. 7. ללא OC. 8. ללא OS - מתכוון להתקין עליו XP. 9. אין העדפה לחנות 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? לא. 11. האם מתוכנן שדרוג משמעותי של המפרט בהמשך? לא. 12. האם חשוב לשמור ע…
-
- 7 תגובות
- 706 צפיות
-
-
בוקר טוב, בעקבות בעיות שצצו , החלטתי לרכוש מחשב חדש. אבל בנתיים אני אסתפק בפריטים שקיימים אצלי : דיסק קשיח חדש שיש לי - 80 ג'יגה , צורב DVD , וכרטיס מסך READON 9200 . משמע אני צריך את כל השאר תוך מחשבה על העתיד (שאוכל לשדרג ) כל השאר = מארז עם יציאות USB מקדימה, לוח , מעבד, זכרונות וכונן DVD . (כמובן כ.רשת , קול ). ד"א - המשחק מיועד גם למשחקים - לא OC אני יודע שהכ.מסך שיש לי הוא לא מציאה- בעתיד אני אשדרג. מצ"ב 2 הצעות , האם הן טובות למחיר , מה הייתם משנים. תודה מראש [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 3 תגובות
- 706 צפיות
-
-
שלום אני חדש בפרום. אני צריך עזרה בבנית מחשב חדש התקציב שלי הוא 5500 ללא ציוד הקפי. אני לא מבין הרבה במחשבים אז אני לא כול כך מבין את השאלון . אני אשמח עם תגידו לי מה כדי לקנות ומה טוב תודה על העזרה מראש.
-
- 0 תגובות
- 706 צפיות
-
-
שלום היתה לי את הבעיה המתוארת פה http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=454250.0 ולאחר כמה פעמים שהכנסתי DOK עם WIN 7 איתחול ..והתחהל של התקנה (שהיא נעצרה בכך שבעצם לא ראיתי את הכוננים במחשב לאן להתקין את הWIN7)פתאום בבחירה בבוט הופיעה האפשרות לבחור הפעלת BOOT מהHDD ואז כל המחשב חזר לעצמו.. כרגע המחשב עובד לאחר הפעלה מהבוט ע"י בחירה של HDD השאלה האם הבעיה הזאת אמורה לחזור על עצמה כי זה מראה על כשל בין החיבור של הHDD למחשב או שלא...? תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 706 צפיות
-
-
אשמח לשמוע את דעתכם על המפרט, אם יש לכם עצות לשינויים אשמח לקבל, אך אני קונה רק מחנויות הנמצאות בראשון לציון או IQPC, המפרט הוא מTMSFOX, נוח לי מאוד להגיע לשם אשמח רק לדעת אם הוא משתלם. רק שאלה קטנטנה - מישהו יוכל לתת לי פרטים קטנים על הלוח? הבנתי שהחסרונות שלו הוא שהוא MINI ATX, לא יודע אם זה אמור להפריע לי.. הוא לא טוב לOC, אבל סה"כ מחירו זול מאוד ואשמח לדעת אם הוא מומלץ? מעבדים Intel Core i5 Processor i5-750 2.66GHz 8MB LGA1156 BOX ¤1101 לוחות אם Intel BLKDP55WB Socket 1156 For Intel CPU ¤476 מארזים NZXT APOLLO BLACK NO PSU ¤190 ספקי כח SeaSonic 500W SS-500ET-APFC-F3 ¤348 זיכרונות Corsair DDR3 4096MB 1333MHZ XMS Dual Channel CL9 i5 ¤499 כוננים קשיחים Western Digital W…
-
- 7 תגובות
- 706 צפיות
-
-
הי לכולם קניתי השבוע (כבר קבלתי ) את המערכת הנ"ל (בחלקים) ועדיין לא הרכבתי אותה אבל בהחלט רציתי לשתף אתכם בכדי שאולי יהיה חומר זה לעזר המקום נותן מחירים מעולים יחס הוגן (בדוק ) וחבל לשלם יותר אם אפשר פחות. אני עדיין לא מפרסם את שם האתר (אין לי מושג אם מותר ) למרות שאני רואה שכולם נותנים פה את " נעה מחשבים" וכו' בכל מקרה המערכת שלי היא כדלקמן: מעבד P4C 512K לוח Asus P4C E Deluxe זכרונות של OCZ 3500 512*2 433 EL מארז של Antec Sonata Piano (עדיין לא הרכבתי אבל הוא נראה מדהים) צורב DVD של LG מאוורר נוסף 120MM של ... (לא זוכר את שם החברה) דיסק קשיח של WD S.ATA 80GB אין לי צורך במקום נוסך מכיוון שיש לי דיסק חיצוני של WD 250GB Fire Wire מצורף לינק לדיסק (חבל על הזמן, משהו מדהים…
-
- 2 תגובות
- 706 צפיות
-
-
קיבלתי מאיזה מחסן עתיקות מחשב ישן של טושיבה, סטלייט 1405 S151, מפרט לא משהו אבל מעניין אותי להפעיל אותו. המחשב נדלק בעבר, שכב איזה חצי שנה באחסון, ועכשיו כשהוא נדלק הוא אומר שיש לו שגיאת CMOS וללחוץ F1. לחיצה על F1 לא עושה כלום, אבל כשעושים CTRL ALT DEL המחשב כן מגיב וחוזר על השגיאה הזאת. הצלחתי לפרק את המחשב ולהגיע לסוללה, הוצאתי והכנסתי אותה כמה פעמים וניסיתי להדליק את המחשב עם ובלי הסוללה, ללא הועיל. השגיאה עדיין נשארת. הצעות נוספות?
-
- 2 תגובות
- 706 צפיות
-
-
מטרה - עבודה משרדית בעיקר, אינטרנט... גודל המסך - 14.1' צורב DVD חובה סוללה - כמה שיותר חזקה.. רצוי ללא מערכת הפעלה, ובשאיפה לDELL, אבל לא חייב תודה מראש (:
-
- 0 תגובות
- 706 צפיות
-
-
-
אנחנו קונים מחשב חדש וקיבלנו הצעת מחיר.. אני לא יגיד לכם כמה המחשב עולה כי אני רוצה שאתם תשערו כמה הוא אמור לעלות וגם על כל חלק תגידו לי מה דעתכם עליו. תזכרו.. להגיב על כל חלק אם אפשר וכמה נראה לכם המחשב אמור לעלות. הצעת מחיר: amd64 1. לוח אם - gigabyte 5mm pluse m2 amd 2. כרטיס קול היקפי ac-97 3. מעבד 940 amd 64 m2 3500 מקורי 4. כרטיס מסך תלת ממדי ati x800gto 256mb ddr2 pcix 5. כרטיס רשת on board 10/100 6. זכרון 677mhz ddr2 512x2= 1 gb 7. מארז atx מידי מפואר כולל usb בחזית 8. כונן 1.44 9. צורב dvdx16 lg 10. דיסק קשיח 160gb sata2 w.d 11. מערכת הפעלה win xp pro אז זהו.. כמה נראה לכם מחשב כזה אמור לעלות ומה דעתכם על כל חלק? תודה רבה!!!
-
- 9 תגובות
- 706 צפיות
-
-
שלום , רציתי לדעת איך הספקים של TAGAN האם הם טובים ? כי אני רוצה לקנות ספק חדש ובפנדס אמרו לי שהספקים של OCZ הם מבפנים TAGAN תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 706 צפיות
-
-
מפרט המחשב:בקישור למטה קישור למפרט באתר אחר:1: http://www.shopping.hp.com/en_US/hom...us-Notebook-PC ויש את השני שאותו אפשר לבנות בעצמיhttp://www.shopping.hp.com/en_US/hom...00-Notebook-PC הינה איך אני רוצה את שני: Windows 8 64 AMD Quad-Core A8-4500M (3.0GHz/2.1GHz, 4MB L2 Cache) 2GB AMD Radeon HD 7670M Discrete-Class Graphics 8GB 1600MHz DDR3 System Memory (2 Dimm) 640GB 5400RPM Hard Drive Microsoft Office Trial No additional security software 6 Cell Lithium Ion Battery 15.6-inch diagonal HD BrightView LED-backlit Display (1366x768) SuperMulti 8X DVD+/-R/RW with Double Layer Support HP TrueVision HD Webcam with integrated dual array digital microphone 802.1…
-
- 1 תגובה
- 706 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - עד 5000 א) עד 5 זה מצויין, אפשר להביא יקר יותר - יש אופצית רכישה מארה"ב. 2. מה שימושי המחשב (- עבודה משרדית, סרטים, מולטיטסקינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 7 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? - לא…
-
- 0 תגובות
- 706 צפיות
-