ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,460 דיונים בפורום זה
-
היי, יש לי IBM T60.. דגם 1952.. אני רוצה לקנות תיק, ולא חשבתי שיהיה מקום יותר מתאים לשאול בפורום פה, מה גודל המסך שלו? 14.1 או 15.4?? תודה.
-
- 12 תגובות
- 891 צפיות
-
-
אהלן, אני עוזר לסבתא לקנות מחשב חדש.. אני אודה לכל מי שינסה לעזור (את המחשב הנוכחי שלי רכשתי בעזרתכם האדיבה). אז ככה, מן הסתם שסבתא שלי לא מריצה משחקי תלת מימד, רואה סרטים FULL HD, או מפתחת את הדבר הבא בגרפיקה הממוחשבת מה שהיא כן עושה- זה גולשת באינטרנט, ועובדת עם OFFICE. חשוב מאוד- שיהיה מהיר! היא רוצה להרגיש שבאמת מדובר במחשב חדש.. אם אפשר אז שקט אין צורך במערכת הפעלה או כל ציוד היקפי. אני גר באשקלון אז אם מצאתם באיזור עדיף (את המחשב הנוכחי למשל רכשתי מiqpc שנמצאת באשדוד) כתבתי 1300 ש"ח, אבל אני מאמין שאפשר למצוא מחשב ראוי שעונה לדרישות הבאמת מינימאליות הללו בפחות .. אני אשמח לשמוע הצעות, המון תודה!
-
- 32 תגובות
- 5k צפיות
-
-
שלום! אשמח לעזרה כי אני כבר שבועיים מנסה לבחור ומסתובב בין אלפי חנויות בלי התקדמות... *מטרות המחשב: לימודי הנדסה-מטלאב,סולידוורקס,תקלוט-TRAKTOR * גודל המסך: רצוי 14. אם המצב קשה אפשר להתפשר על 13.3. רצוי מסך מט * רזולוציית המסך? לא רלוונטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא רלוונטי * משקל רצוי? לא רלוונטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא רלוונטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא רלוונטי * Bluetooth? לא רלוונטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500G * כונן אופטי? לא רלוונטי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא רלוונטי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא רלוונטי * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? * כל דרישה …
-
- 3 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום רב, אני גרפיקאית שמעוניינת לרכוש מחשב נייד. המחשב צריך להריץ Photoshop Indesign Dreamweaver Illustrator אני צריכה את המחשב לעבודה בבתי קפה ומול לקוחות יש לי מחשב שולחני מקצועי מאוד מעבר לכך אודה מאוד לחוות דעתכם למפרט למחשב הנייד דגם נייד :L675D-S7104 של טושיבה. מפרט: Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit AMD M880G chipset AMD Turion II P560 2.5 GHz dual-core CPU (מקביל ל I3) 4 GB 500GB Serial ATA hard drive DVD±RW DL drive ATI Mobility Radeon HD 4250 graphics with 256 MB - 1917 MB dynamically allocated shared graphics memory DOLBY Advanced Audio with built-in stereo speakers 10/100 Fast Ethernet 802.11b/g/n Wireless LAN Multi-in-one digital media card reader Webc…
-
- 1 תגובה
- 920 צפיות
-
-
שלום רב, מעוניין לקנות מחשב למשחקים. לפני זמן מה הומלץ לי כאן, להמתין לצאת מעבדים וכרטיסי מסך חדשים. לפי מה שראיתי כאן, המעבדים יוצאים היום? אם כן, האם שייך כבר לקבל עצה למפרט? 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח ומתאפשרת חריגה בהתאם לכדאיות. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, לדוגמא Cyberpunk 2077. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המ…
-
- 18 תגובות
- 4k צפיות
-
-
שלום לכולם! כאמור, אני צריך את עזרתכם בבניית מע.מחשב למשחקים. אני מעוניין במע.מחשב שתחזיק כמה שנים ללא החלפת רכיבי חומרה כלשהם, אבל שתיהיה בעלת אופציה לשדרוגים חיוניים בעתיד (זכרונות DDR3?) אין לי כסף מיותר לזרוק על רכיבי קירור ועל המארז - רכיבים די שוליים גם כך בגלל שאיני מעוניין לעשות OC, כך שהמארז לא צריך ליהיות מפואר ושקט במיוחד, אותו דבר גם בנוגע לרכיבי הקירור. רק שיעשו את עבודתם נאמנה. בנוגע למעבד, אני יכול להשיג את ה-E6850 ואת ה-EQ6600 (הדגם החדש, SLACR) באותו מחיר בדיוק מחבר, שעובד בחנות מחשבים. האם שווה להשקיע במעבדים כאלה? מחירם די גבוהה, מעל 1000 ש"ח והאם בכלל שווה להשקיע במעבד מרובע ליבות כיום? ומה בדבר מעבדים תוצרת AMD? עוד שאלה, בנוגע ללוחות אם. האם הל…
-
- 9 תגובות
- 632 צפיות
-
-
אהלן, ברצוני לקנות מחשב נייד - בעיקר לצרכי עבודה משרדית וסרטים. ראיתי בוואלה שופס מספר דגמים שאני מתלבט ביניהם במחירים הזולים ב-200-400 ש"ח מהמחירים בIVORY. האם כדאי לקנות מהם? ואם כן, מה לדעתכם הינו הדגם הכי טוב מבין אלו? המתאים לצרכיי? Dell Inspiron N5110 i3-2310M http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKN5110 Lenovo G570 4334-3PG M513PIV http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1NJ6EBF23EHP Pavilion g6-1120ej QA462EA http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKg61120 יש כמה דברים שחשובים לי שיהיו במחשב, ואם יש עדיפות לאחד מהם בדברים האלה אשמח לדעת: 1. זמן סוללה - כמה שיותר. 2. נוחות. 3. שיוכל להחזיק לי לפחות לעוד 3-4 שנים (בעיקר לשימוש משרדי ולימודים)…
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לא חדש שיש בעיה של רכיבים חדשים אבל כזה דבר לא ראיתי חברות יוצאות במוצרים חדשים ואין להשיג ההפרשים בין ישראל לאמזון או NEWEGG גבוהים פניתי ל- TMS לא חזרו אלי דוגמא 5900 AMD במחיר 1600 ש"ח +מעמ בישראל 2800ש"ח ( בארה"ב אפילו אין תאריך לחזרה של 5900 ) תעשו חשבון מחשב שלם ותקבלו הפרשים כרטיס מסך 6800XT בכלל לא מצאתי ואם יגיע מחיר גבוהה... גם בחישוב מיסים והובלה
-
- 0 תגובות
- 984 צפיות
-
-
בניתי מפרט למשחקים סרטים ושימוש כללי (אינטרנט,מסמכים וכד') נראה לי טוב מה דעתכם? מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Penryn BOX כמות: 1 - מחיר: ¤886 לוח אם: Gigabyte GA-EP43-DS3L כמות: 1 - מחיר: ¤512 מארז: THERMALTAKE WING RS 101 Front Mesh Grill Black 120mm כמות: 1 - מחיר: ¤222 קירור למארז: Arctic Cooling 12L 120mm כמות: 1 - מחיר: ¤35 ספק כוח: FSP Basic SI 450W ATX450-PNR 120mm + Satax3 PCI-E P.PFC כמות: 1 - מחיר: ¤231 זיכרון: G.Skill 2GB DDR2-800 DualKit (2x1GB) CL5-5-5-15 2GBNQ כמות: 1 - מחיר: ¤259 קשיח למחשב שולחני: Western Digital 320Gb 16MB AAKS כמות: 1 - מחיר: ¤254 כרטיס מסך: Palit Radeon 4850 512MB GDDR3 HDMI Retail כמות: 1 - מחיר: ¤863 כונן אופטי: LG GH22LP DVD-…
-
- 3 תגובות
- 715 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד שיתחבר לטלויזיה ב HDMI על מנת לראות סרטים וסדרות, ומעט גלישה באינרנט. לא יהיה עליו גיימינג או כל עבודה כבדה אחרת. תקציב 1500-2000. מה הייתם ממליצים ? תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 712 צפיות
-
-
אהלן. בפעם האחרונה שקניתי (בעצמי) מחשב, זה היה בערך לפני 6 שנים. המחשב עלה לי 8000 ש"ח, ואני לא רוצה לעשות את הטעות הזאת שוב (למרות שהוא החזיק לא רע יחסית לזמן שהוא קיים...). אני רוצה לקנות מחשב חדש. שיהיה טוב מאוד, לא חייב להיות מושלם. עיקר השימוש בו הוא הורדות (כלומר, נפח דיסק קשיח הוא קריטי), וכמו כן הפעלת משחקים חדשים, גם מהיותר כבדים (אך לא הממש ממש מפוצצים), לדוגמה באטלפילד2. אני רוצה נתונים טובים, כרטיס מסך שיאפשר לי לשחק בהנאה את רוב המשחקים החדשים, אבל אני לא מצפה להרגיש כאילו אני משתמש במעבד על שמראה לי במדוייק כל פרט קטן (כמו זבוב שמסתובב ליד המצלמה : ). אני רוצה לשלם בסביבות 3500 ש"ח, לא כולל מסך, אבל כולל את כל השאר (כמו כרטיס מסך סביר וטוב, אבל לא טוב מד…
-
- 7 תגובות
- 548 צפיות
-
-
שלום. אני קונה מחשב נייח חדש ומתלבט בין שני מפרטים. השימוש שלי הוא לאינטרנט ולאופיס בלבד והמטרה היא שהמחשב יחזיק כ-4-5 שנים ברמת עבודה טובה ומהירה. שני המפרטים כוללים מעבד i3 והשאלה היא האם מעבד זה עם 4GB RAM מספיק לכ-4-5 שנים של עבודה טובה או ששווה להשקיע עוד כמה מאות שקלים ולקנות מחשב עם מעבד i5? המפרט הראשון הוא של KSP במחיר 1420: https://ksp.co.il/?uin=18175 המפרט השני הוא מחנות פרטית שאינה רשת במחיר 1700 והשאלה היא אם יש לו יתרון על פני המפרט של KSP ששווה תוספת של 350 ש"ח: מארז MIDI-P4 ATX לוח אם ASUS H81 מעבד INTEL i3 4130 דיסק קשיח SATA 500G 1333MHZ כרטיס מסך מובנה כרטיס קול מובנה צורב LG DVD ספק 500W תודה רבה!
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
התשובות לשאלות בקובץ המצורף. SSD הוא טוען שכבר יש לו. אפשר לקבל הצעות?
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אהלן! התלבטות קטנה על מעבד. שימוש וצורך - בעיקר שיעבוד חזק עם הראם והרבה תעסוקה של ריבוי משימות.(עוסק בפיתוח אתרים, תכנות, שרתים וכו', המון תוכנות שרצות במקביל ודפדפן שחוגג על הראם). גיימיג פחות חשוב אבל גם נכלל (וורזון). לוח אם וזכרונות קיימים: x570 elite wifi corsair 2x16 3200mhz cl16 vengeance lpx ההתלבטות היא בין 3700x ל5600x בגדול: ה3700 הוא 8/16 אבל חלש יותר בסינגל. וה5600 הוא 6/12 אבל חזק יותר בסינגל + מסדרה חדשה יותר. המחיר אותו מחיר ככה שזה נטו על הצרכים והתכונות של המעבד. תודה! https://www.cpubenchmark.n…
-
- 2 תגובות
- 674 צפיות
-
-
אהלן אני חייל ולכן לא מעוניין להשקיע, עם זאת מעוניין שמשחקים עדיין יעבדו על המחשב. כמה נקודות. * מחיר\תועלת מירבי. * כרטיס מסך חיצוני + tv out * ברשותי רמקולים עם חיבור דיגיטלי (יש לי 5.1 SB LIVE PCI) **במידה ולא מתאים ללוח צריך חדש. * ללא מסך, מקלדת עכבר, רמקולים, כונן אופטי , מערכת הפעלה, **כרטיס קול. * אם ממליצים על קירור משודרג שלא יהיה רועש, רעש של מארז סטנדרטי...
-
- 4 תגובות
- 816 צפיות
-
-
מטרות המחשב - אינטרנט, צפייה בסרטים. גודל המסך - עדיפות ל-12''. משקל רצוי - לא משנה. זמן סוללה - מינימום 5 שעות. אין צורך ביציאות מיוחדות מלבד USB. אין צורך בבלוטות. גודל מינימלי של כונן קשיח - 80 GB. צורב DVD - רצוי, לא בעדיפות עליונה. לא נדרשת אחריות בינלאומית ואין עדיפות לחברה מסוימת. תודה, עומר.
-
- 0 תגובות
- 568 צפיות
-
-
שלום. רציתי לדעת אם יש דברים שאני יכול לעשות כדי לשפר את ביצועי המחשב הנייד שלי במשחקים. רק כדי להבהיר - באמת שאין לי מושג איך לתחזק מחשב. הידע שלי מתסכם בערך בזה שאני יודע שמדי פעם צריך לעדכין דרייברים. אלא שאני אפילו לא יודע מה זה אומר, ובטח שלא יודע איך לבדוק אם אני צריך לעשות את זה, ואם כן, מאיפה. זו גם הסיבה שהבקשה שלי פה היא מאוד כללית - כיוון שאני פשוט לא מכיר דרכי תחזוק, אז אני לא יודע למקד את השאלה. לגבי החומרה עצמי, אני מניח שההגדרת תחת "המחשב שלי" מסכמות את זה, נכון? מקווה שאני לא מחמיץ משהו: HP Pavilion m6 Notebook Processor: Intel® Core i5-3210m CPU @ 2.50GHz 2.50 GHz RAM: 8 GB System type: 64-bit
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?7500ש'ח..חריגה אפשרית 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה?משחקים, בעיקר-COD, BF4, DIVISION 2 וכו'. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'?ללא אורות, ואין הגבלה פיזית. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?ווינדוס לא מאוקטב 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? רצוי TMS (רכשתי מהם בעבר עם חוויה דיי טובה) 9. מתי מתוכננת קניית המחשב (רצוי מאוד לבקש מפ…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אחרי שננעלתי על מחשב עם מעבד מסדרה P8400 2.26 החלטתי למתוח את התקציב וללכת על מעבד מסדרה T9400 2.56 עם זכרון מטמון 6MB במקום 3MB .בגלל שהנייד כל הזמן יהיה בבית עניין החסכון בחשמל לא מפריע לי.הבעיה שלי זה התחממות .האם המעבד מסדרה T עלול להתחמם ויפריע לי בעבודה?האם ההתחממות תגרום לירידה בביצועי המעבד ?למישהו יש ניסיון עם שני המעבדים ויכול להמליץ על אחד מהם
-
- 4 תגובות
- 640 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, סרטי HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). CS5.5, Avid, Maya ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות…
-
- 4 תגובות
- 683 צפיות
-
-
אני שלחתי כמה הצעות מחיר למפרט הזה ואני צריך את ה OK שלכם או אם יש מה לשפר : ( המפרט הובא בעבר אבל אני רוצה להיות בטוח 100% ) :xyxthumbs: מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 1.86GHz(E6300) 1066MHz/FSB 2MB - BOX מחיר: ¤1062 לוח אם: 39250 Gigabyte GA-965P-S3 Intel 965P Motherboard מחיר לפריט - 730.00 ¤ מסך: מסך LCD LG L1770HQ 4MS 1:1600 מחיר: ¤1400 כרטיס מסך: GIGABYTE PCI-EX GeForce 8800GTS 640MB DDR3 320BIT DUAL DVI HDTV TV/O- GV-NX88S640H-RH - RETAIL מחיר: ¤2700 דיסק קשיח: Westren Digital WD2500KS 7200RPM 250GB מחיר: ¤400 צורב DVD: LG GSA-H10AB X16 מחיר: ¤200 זיכרון: TWINMOS 2048MB (1024X2) DDR2 667MHz CL5 מחיר: ¤1160 מארז: Thermaltake…
-
- 9 תגובות
- 789 צפיות
-
-
המחיר והזמינות בארץ ממש לא רלוונטיים. בעל משקל יחסית קל. זמן סוללה גבוה כמה שאפשר. חובה שיהיה מצלמה ומיקרופון מובנים. מסך עד 15.5 אינץ - לא משנה 16:9 או 4:3 לשימוש סולידוורק (כמו אוטוקאד).
-
- 29 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני קונה מחשב + מסך ב4500 ,למטרת עריכה ועבודה בתוכנות גרפיקה כבדות :s05: הדרישות שאני צריך מהמחשב זה שאני יוכל לעבוד במקסימום נוחות בתוכנות גרפיקה וידאו שונות מבית אדוב, כגון : Adobe Photoshop Adobe After Effects - דורש הכי הרבה מהמחשב,ובנוסף לכך הוא החשוב ביותר. Adobe Premiere pro Cinema 4D קצת מידע בשבילכם שאולי יעזור לכם להרכיב לי את המפרט : http://www.pcpower.co.il/DVBSCS.html (דרישות למחשב עריכה) http://www.adobe.com/products/aftereffects/systemreqs/ (דרישות לתוכנה כבדה שבה אני עובד - המחשב צריך להיות הרבה יותר חזק מהדרישות) http://www.pcpower.co.il/product_info.php?manufacturers_id=95&products_id=1292 (זה מחשב שנחשב טוב,רק שאני לא עומד בתקציב) http…
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10,000 ש"ח, גמיש במידת הצורך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עיצוב גרפי מקצועי - מחשב עבודה. שימוש בתוכנות אדובי -בעיקר: פוטושופ, אילוסטרייטור, אינדיזיין . לעתים: אפטר ופרמייר. עובד גם על קבצים וקטוריים גדולים (רול אפים ושלטי חוצות). לא מתעסק בתלת מימד באופן מקצועי כרגע, אבל מתחיל ללמוד את התחום (blender) אז רצוי שהמחשב ידע גם לעמוד בזה. לא עושה גיימינג. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג'…
-
- 2 תגובות
- 746 צפיות
- 1 follower
-
-
היי, אני מתחיל ללמוד עכשיו עיצוב בתלת מימד בתוכנות CINEMA4D ובלנדר - מעוניין לרכוש מחשב שיתן לי מענה בשנים הקרובות - יש כבר כרטיס מסך ככה שלא צריך להכניס לשקלול (NVIDIA RTX 3080TI או 3090) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 ש"ח, עדיף לא לחרוג - אלא אם זה ממש מאסט ועדיף בלא יותר מ 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עיצוב גרפי ותלת מימד - סינמה4די, בלנדר אפטר אפקטס ותוכנות ADOBE למיניהן 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-