עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by K1ko7,

אהלן! התלבטות קטנה על מעבד. שימוש וצורך - בעיקר שיעבוד חזק עם הראם והרבה תעסוקה של ריבוי משימות.(עוסק בפיתוח אתרים, תכנות, שרתים וכו', המון תוכנות שרצות במקביל ודפדפן שחוגג על הראם). גיימיג פחות חשוב אבל גם נכלל (וורזון). לוח אם וזכרונות קיימים: x570 elite wifi corsair 2x16 3200mhz cl16 vengeance lpx ההתלבטות היא בין 3700x ל5600x בגדול: ה3700 הוא 8/16 אבל חלש יותר בסינגל. וה5600 הוא 6/12 אבל חזק יותר בסינגל + מסדרה חדשה יותר. המחיר אותו מחיר ככה שזה נטו על הצרכים והתכונות של המעבד. תודה! https://www.cpubenchmark.n…

• 2 תגובות
    • 664 צפיות
  2. אהלן אני חייל ולכן לא מעוניין להשקיע, עם זאת מעוניין שמשחקים עדיין יעבדו על המחשב. כמה נקודות. * מחיר\תועלת מירבי. * כרטיס מסך חיצוני + tv out * ברשותי רמקולים עם חיבור דיגיטלי (יש לי 5.1 SB LIVE PCI) **במידה ולא מתאים ללוח צריך חדש. * ללא מסך, מקלדת עכבר, רמקולים, כונן אופטי , מערכת הפעלה, **כרטיס קול. * אם ממליצים על קירור משודרג שלא יהיה רועש, רעש של מארז סטנדרטי...

• 4 תגובות
    • 813 צפיות
  3. Started by levomerin,

מטרות המחשב - אינטרנט, צפייה בסרטים. גודל המסך - עדיפות ל-12''. משקל רצוי - לא משנה. זמן סוללה - מינימום 5 שעות. אין צורך ביציאות מיוחדות מלבד USB. אין צורך בבלוטות. גודל מינימלי של כונן קשיח - 80 GB. צורב DVD - רצוי, לא בעדיפות עליונה. לא נדרשת אחריות בינלאומית ואין עדיפות לחברה מסוימת. תודה, עומר.

• 0 תגובות
    • 564 צפיות
  4. שלום. רציתי לדעת אם יש דברים שאני יכול לעשות כדי לשפר את ביצועי המחשב הנייד שלי במשחקים. רק כדי להבהיר - באמת שאין לי מושג איך לתחזק מחשב. הידע שלי מתסכם בערך בזה שאני יודע שמדי פעם צריך לעדכין דרייברים. אלא שאני אפילו לא יודע מה זה אומר, ובטח שלא יודע איך לבדוק אם אני צריך לעשות את זה, ואם כן, מאיפה. זו גם הסיבה שהבקשה שלי פה היא מאוד כללית - כיוון שאני פשוט לא מכיר דרכי תחזוק, אז אני לא יודע למקד את השאלה. לגבי החומרה עצמי, אני מניח שההגדרת תחת "המחשב שלי" מסכמות את זה, נכון? מקווה שאני לא מחמיץ משהו: HP Pavilion m6 Notebook Processor: Intel® Core i5-3210m CPU @ 2.50GHz 2.50 GHz RAM: 8 GB System type: 64-bit

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?7500ש'ח..חריגה אפשרית 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה?משחקים, בעיקר-COD, BF4, DIVISION 2 וכו'. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'?ללא אורות, ואין הגבלה פיזית. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?ווינדוס לא מאוקטב 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? רצוי TMS (רכשתי מהם בעבר עם חוויה דיי טובה) 9. מתי מתוכננת קניית המחשב (רצוי מאוד לבקש מפ…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by QASHOA,

אחרי שננעלתי על מחשב עם מעבד מסדרה P8400 2.26 החלטתי למתוח את התקציב וללכת על מעבד מסדרה T9400 2.56 עם זכרון מטמון 6MB במקום 3MB .בגלל שהנייד כל הזמן יהיה בבית עניין החסכון בחשמל לא מפריע לי.הבעיה שלי זה התחממות .האם המעבד מסדרה T עלול להתחמם ויפריע לי בעבודה?האם ההתחממות תגרום לירידה בביצועי המעבד ?למישהו יש ניסיון עם שני המעבדים ויכול להמליץ על אחד מהם

• 4 תגובות
    • 635 צפיות
  7. Started by stomer,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, סרטי HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). CS5.5, Avid, Maya ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות…

• 4 תגובות
    • 678 צפיות
  8. אני שלחתי כמה הצעות מחיר למפרט הזה ואני צריך את ה OK שלכם או אם יש מה לשפר : ( המפרט הובא בעבר אבל אני רוצה להיות בטוח 100% ) :xyxthumbs: מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 1.86GHz(E6300) 1066MHz/FSB 2MB - BOX מחיר: ¤1062 לוח אם: 39250 Gigabyte GA-965P-S3 Intel 965P Motherboard מחיר לפריט - 730.00 ¤ מסך: מסך LCD LG L1770HQ 4MS 1:1600 מחיר: ¤1400 כרטיס מסך: GIGABYTE PCI-EX GeForce 8800GTS 640MB DDR3 320BIT DUAL DVI HDTV TV/O- GV-NX88S640H-RH - RETAIL מחיר: ¤2700 דיסק קשיח: Westren Digital WD2500KS 7200RPM 250GB מחיר: ¤400 צורב DVD: LG GSA-H10AB X16 מחיר: ¤200 זיכרון: TWINMOS 2048MB (1024X2) DDR2 667MHz CL5 מחיר: ¤1160 מארז: Thermaltake…

• 9 תגובות
    • 785 צפיות
  9. המחיר והזמינות בארץ ממש לא רלוונטיים. בעל משקל יחסית קל. זמן סוללה גבוה כמה שאפשר. חובה שיהיה מצלמה ומיקרופון מובנים. מסך עד 15.5 אינץ - לא משנה 16:9 או 4:3 לשימוש סולידוורק (כמו אוטוקאד).

• 29 תגובות
    • 2k צפיות
  10. אני קונה מחשב + מסך ב4500 ,למטרת עריכה ועבודה בתוכנות גרפיקה כבדות :s05: הדרישות שאני צריך מהמחשב זה שאני יוכל לעבוד במקסימום נוחות בתוכנות גרפיקה וידאו שונות מבית אדוב, כגון : Adobe Photoshop Adobe After Effects - דורש הכי הרבה מהמחשב,ובנוסף לכך הוא החשוב ביותר. Adobe Premiere pro Cinema 4D קצת מידע בשבילכם שאולי יעזור לכם להרכיב לי את המפרט : http://www.pcpower.co.il/DVBSCS.html (דרישות למחשב עריכה) http://www.adobe.com/products/aftereffects/systemreqs/ (דרישות לתוכנה כבדה שבה אני עובד - המחשב צריך להיות הרבה יותר חזק מהדרישות) http://www.pcpower.co.il/product_info.php?manufacturers_id=95&products_id=1292 (זה מחשב שנחשב טוב,רק שאני לא עומד בתקציב) http…

• 16 תגובות
    • 1k צפיות
  11. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10,000 ש"ח, גמיש במידת הצורך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עיצוב גרפי מקצועי - מחשב עבודה. שימוש בתוכנות אדובי -בעיקר: פוטושופ, אילוסטרייטור, אינדיזיין . לעתים: אפטר ופרמייר. עובד גם על קבצים וקטוריים גדולים (רול אפים ושלטי חוצות). לא מתעסק בתלת מימד באופן מקצועי כרגע, אבל מתחיל ללמוד את התחום (blender) אז רצוי שהמחשב ידע גם לעמוד בזה. לא עושה גיימינג. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג'…

12. היי, אני מתחיל ללמוד עכשיו עיצוב בתלת מימד בתוכנות CINEMA4D ובלנדר - מעוניין לרכוש מחשב שיתן לי מענה בשנים הקרובות - יש כבר כרטיס מסך ככה שלא צריך להכניס לשקלול (NVIDIA RTX 3080TI או 3090) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 ש"ח, עדיף לא לחרוג - אלא אם זה ממש מאסט ועדיף בלא יותר מ 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עיצוב גרפי ותלת מימד - סינמה4די, בלנדר אפטר אפקטס ותוכנות ADOBE למיניהן 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן…

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. הציעו לי את ה-DFI ad 75 333 Mhz עם מעבד AMD 2000 XP שילוב מוצלח? הבנתי שזה בא עם מאוורר. יש צורך במערכת צינון נוספת? סך הכל קיבלתי מיפרט שאני מרוצה ממנו, והבעיה היחידה שלי היא לוח האם. זה יתר המפרט: GeForce MX 440 64 MB (לא צריך משהו טוב יותר) זיכרון 256 ddr דיסק קשיח: Maxtor 40Gb 7200 ppm מסך של LG (הוא משתווה בכלל לCTX?) DVD, עכבר, מקלדת פשוטים. המחיר: 4,589. שווה? תודה מראש

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. אז ככה , אני לא גיימר רציני .. משתמש הרבה באינטרנט במקביל למשחקים שאני משחק על הדרך משחקים שאני משחק כרגע : Diablo 2 Resurrected Path Of Exile Apex Legends אני עובד מהמחשב בחנות אינטרנטית ומשתמש גם הרבה ב Teamviewer עם לפחות 4-5 חלונות שם ( לא משתמש בתוכנות נוספות אז קחו בחשבון שאני לא צורך הרבה תוכנות חוץ מכמה בסיסיות בלבד ) המפרט שלי : AMD Ryzen 5 3600 AM4 Box Gigabyte GTX 1660 SUPER GV-N166SOC-6GD Gigabyte B450M S2H Corsair DDR 4 32G (16Gx2) 3200 CMG32GX4M2E3200C16 ANTEC CASE GX202 Blue Led + Gigabyte 650W HP SSD 250GB EX900 NVMe 2280 M.2 Seagate HDD 1.0TB 64MB SATA3 Barracud…

15. Started by kikoman11,

שלום, אשמח לקבל חוות דעת על המפרט הבא, במיוחד על הלוח אם והכרטיס מסך. השינויים יכולים להיות בחריגה ממש קטנה. תודה.. מעבד : INTEL CORE 2 DUO S775 2.3GHz(E6550) 1333MHz/FSB 4MB - BOX ¤ 911 לוח אם : GIGABYTE GA-P35-DS3L ¤ 576 זיכרון : CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 667MHz VALUE DUAL CHANNEL KIT ¤ 309 דיסק קשיח : WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS ¤ 379 ספק כוח : FSP 450W ATX450-PNR , 120mm FAN, SATA X 3 , PCI-E P.PFC ¤ 230 כרטיס מסך : LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX8600GT TDH EXTREME 256MB GDDR3 - DX10 - RETAIL ¤ 722 מארז : COMPUCASE 6C28 ATX MIDI TOWER CASE w/o PSU ¤ 183 צורב DVD : PIONEER DVDRW DVR-112DBK DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - BULK ¤ 183 קרור למארז : ZALMA…

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by avivlyaviv,

שלום. אבא שלי רוצה מחשפ נייד. שימושים: אינטרנט, OFFICE. חשוב שיהיה בו חיבור למקרנים (כדי להעביר מצגות ) חשבתי על המחשב הזה : http://www.ctm.co.il/product.asp?id=879 איך הוא? יש משהו יותר זול? לא צריךl WINDOW/OFFICE תודה מראש

• 0 תגובות
    • 688 צפיות
  17. תקציב: 2550 ש"ח. (אפשר להוסיף עוד 100/50, לא יותר) מטרות/שימושי המחשב: משחקי רשת, משחקים בינוניים וטיפה כבדים (לדוגמא GTA IV, Assassin's Creed 1/2 - לא מחייב גראפיקה גבוהה). חלקים שכבר יש [לא צריך אותם]: צורב DVD. רמת שקט: לא הכי קריטי, עדיף כמה שיותר שקט אבל אם זה לא משפיע על המחיר. אובר קלוק: לא, אין מצב. חנות: משהו באיזור באר שבע... רק שיהיה משהו אמין וטוב (עדיפות לאייבורי). הערות: מינימום זיכרון 2GB, אם יש מצב לתמרן וזה לא ישפיע יותר מדי על המחיר אז 3GB או 4GB... (תכתבו לי כמה יעלה לי לשדרג לזה) המליצו לי לעבוד ב Dual channel בזיכרונות, אם זה נחוץ ויעזור אז בסדר. הולך להתחבר מסך 19 אינץ' CRT (עווה), בעתיד 19/20/21/22 אינץ' LCD. צריך דיסק קשיח של 500GB. שהכר…

• 2 תגובות
    • 789 צפיות
  18. שלום, למרות נסיונותי לפענח את ההמלצות בפורום לא הצלחתי להגיע למסקנה מה המפרט הנכון ביותר עבור שימושי מטלב בעיקר. 1. מה התקציב? 2500 ש"ח 2. מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) ומטלב (אין דרישת גרפיקה) 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא צריך מסך ולא ציוד הקפי נוסף 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? אין חשיבות לעיצוב 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? הרכבת מחשב במעבדה 8. האם חשוב שקט? עד כמה? לא חשוב שקט העיקר שיהיה אמין 9. האם מתוכנן OC? לא מתכונן OC תודה רבה לכל המגיבים

• 1 תגובה
    • 539 צפיות
  19. Started by babu,

היתי אצל דודים ויש להם מחשב שהם רוצים למכור חדש מחו"ל נייד אני ראיתי כתוב עליו HP G60 מדבקות על הפאנל של AMD X2 TURION משהו ושל VISTA גם כן ושל ALTEC LANSING או משהו כזה הוא כסוף כולו בפנים מבחוץ פאנל עליו שחור יש מצלמה באמצע בדיוק מעל המסך וזהו בערך מישהו יודע באיזה דגם מדובר וכמה הוא עולה בארץ? (הם דתיים אז הם לא מבינים אז אולי עבדו עליהם אמרו לי שעלה 6K )

• 6 תגובות
    • 824 צפיות
  20. Started by zxc1,

שלום לכולם ! עד היום יש לי את המפרט הבא: מעבד Intel Core2Duo E6550 כרטיס מסך nVidia GeForce 8800GT 512MB 4GB RAM Intel DP35DP עד היום אני איכשהו שורד עם מפרט זה. אבל לדעתי הגיע הזמן לשדרג, הכרטיס מסך כבל לא אותו דבר הוא לא מסוגל לעלות משחקים די חדשים ועוד... עריכה: המחשב מיועד למשחקים. מישהו יכול בבקשה להמליץ לי על חלקים להחלפה? או בכלל מפרט חדש? תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 531 צפיות
  21. * מטרות המחשב? גלישת "פנאי" באינטרנט, עבודה בסיסית עם פוטושופ ובעיקר צפייה בסרטים 720p / 1080p בחיבור לטלויזיה באמצעות כבל HDMI. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיפות ל- 15" , לא הכי רלוונטי. * רזולוציית המסך? לא רלוונטי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא רלוונטי. * משקל רצוי? רצוי שלא יהיה מאד כבד. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) זמן סוללה בסיסי לגלישה באינטרנט למטרות פנאי, חוץ מזה לצפיית סרטים אני מניח שלרוב המחשב יחובר לחשמל. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) HDMI, USB כמובן.. * גודל מינימלי וסוג ש…

• 11 תגובות
    • 2.2k צפיות
  22. עדיפות למעבד של אינטל. בנוסף, מה דעתכם על ההצעה הזאת? http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=794&CatCode תודה מראש על העזרה (:

• 7 תגובות
    • 529 צפיות
  23. שלום לכולם יש לי לפטופ של סוני עם ויסטה ויש לו דיסק קשיח של 300Gb שמחולק לשני מחיצות. מחיצה אחת מוגדרת כ EISA Configuration בנפח של 11GB ומחיצה שניה משמשת כ :C במחיצה המוגדרת כ EISA Configuration יש את כל תוכניות ההתקנה והדרייברים ואני רוצה להכנס לתוכה. הכיצד?????? נ.ב. איך אני נכנס למחשב (ויסטה) כ administrator תודה

• 3 תגובות
    • 977 צפיות
  24. שלום לכל חברי האתר והפורום. אני עומד לפני רכישת מחשב חדש ומעיון במדור המפרטים המומלצים ומקריאה כאן בפורום, לא הצלחתי להתכוונן למפרט הנדרש ועל כן הייתי מבקש להסתייע בנסיונכם והמלצותיכם. אז הנה האפיון והמעטפת הנדרשים: 1.התקציב המיועד הוא 3500 ש'ח עם אפשרות לחריגה של עד 10%. אל תחושו מבוכה אם החריגה תהיה כלפי מטה... 2. המחשב מיועד לשימוש כללי, עם דגש על משחקים בינוניים עד כבדים וכן צפייה בתכני HD מהאינטרנט וכן ממדיות שונות. על כן, נדרש גם כונן בלוריי לצורך העניין. מידי פעם צפויות גם עבודות פוטושופ, אך לא כשימוש עיקרי. שימוש עיקרי נוסף הוא מחקר באינטרנט ולכן בהרבה מקרים ישנם מספר עשרות של דפים שפתוחים במקביל, העתקה מהם ומעבר בינהם. אין לי מושג על איזה רכיב זה אמור להשפיע, א…

• 3 תגובות
    • 781 צפיות
  25. שלום, הרכבתי מפרט - אני צריך עצות לגבי הלוח אם והכרטיס מסך, אני לא גיימר כבר, אבל אשמח לכרטיס חדיש עם DVI: CPU - Intel 920 M/B - Asus P5ND2-SLI - כ690 ש"ח - האם קיים דגם יותר מומלץ ל OC אם ארצה בעתיד? RAM - 1GB Twinmos 667mhz HD - WD 250gb SATAII 7200, 16mb VGA - ASUS Radeon x1300 PRO 256mb PCI-e באיזור ה700 - 800 שקל - יש יותר מומלץ? Case - Thermaltake Suprano - כ400 שקל - יש יותר מומלץ? תודה מראש, ליאור.

• 11 תגובות
    • 694 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.