עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. כפי שמשתמע מהכותרת אני מתכוון לקנות את המחשב בארה"ב, אני טס לשם לטיול עוד כחודש ואני רוצה להיעזר בו במשך הטיול. לכן אני מעונין שיהיה לו רכיב GPS (יש דבר כזה בכלל או רק מתאמים חיצוניים) מסך בגודל של 13" וכרטיס מסך סביר פלוס. כמו כן המחשב ישמש אותי בתור סטודנט להנדסת מכונות לשימושים שונים ולתוכנות גרפיות כמו סוליד וורקס ומאטלאב. יש לי משיכה למחשבים של סוני, כדאי לקנות גם אם אין תמיכה בארץ? כיום יש לי אייסר travelmate 290 בן ארבע ואני מרוצה ממנו.

• 3 תגובות
    • 744 צפיות
  2. Started by signed.incognito,

שלום, חברתי נמצאת בחול, לתקופה דיי ארוכה והיא הגיע למסקנה שהיא צריכה מחשב נייד, לאחר שהיא עשתה סיבוב בחנות מחשבים מקומית, היא התאהבה ב ASUS EEE היא טוענת שהוא מאוד קטן וזה בדיוק מה שהיא צריכה. השאלה העיקרית שלי היא האם זה מחשב שמסוגל להריץ XP ואם כן איך מתבצע כול התהליך של ההתקנה בהנחה שהמחשב מגיע עם לינוקס ואין לו כונן DVD. היא בעיקרון צריכה את המחשב לגלישה, תוכנות מסינגיר למינהן וישומי OFFICE האם המחשב הזה מספק את הסחורה. והאם ניתן להרחיב את הזיכרון שלו? *אני מודע לעובדה שהמסך ממש קטן, ולעבודה ממושכת היא פשוט תחבר אותו למסך חיצוני. נ.ב אם יש למישהו חנות מומלצת בצפון שאפשר לקנות בה אני השמח ללינק\שם חנות. תודה מראש לעונים.

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. מחפש מחשב נייד לאחותי הסטודנטית לשימושים של עבודה משרדית בלבד: אופיס , אינטרנט ואולי גם סרטים.. שיהיה מהיר ויריץ ויסטה בצורה חלקה.. ויעבוד כמו שצריך.. לא חשוב הגודל או המשקל.. רק שיהיה טוב.. ראיתי את הנייד של ג'יגה בייט : ‎Gigabyte W566U-DC3TM‎ , אני יודע שג'יגה בייט חברה אמינה וטובה בתחום החומרה , אבל איך היא גם בניידים?? מומלץ?? יש לכם הצעות אחרות?? מה אתם אומרים על המפרט הזה שלו: ‎ CPU‎ ‎Intel® CoreTM 2 Duo Processor T7250, 2.0GHz ,800MHz FSB, 2MB L2 Cache‎ ‎ Memory‎ ‎2GB DDR2 800MHz (Up to 4GB) (2 x 1024MB)‎ ‎ HD‎ ‎250GB SATA 5400 RPM‎ ‎ Display‎ ‎15.4 inches TFT-LCD WXGA, 1280x800, Glare type ‎ ‎ GPU‎ ‎Intel ® Crestline GM 965 / GMA X3100‎ ‎ Optical Device‎ ‎DV…

• 6 תגובות
    • 724 צפיות
  4. Started by mynush2004,

שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד חדש ומתבלבל בין 2 סוגי מעבדים: 1. Intel® Pentium® Dual-Core Processor 2. The Intel® Core Duo processor מה ההבדל בין המעבדים השונים מבחינת ביצועים, צריכת חשמל, חדשנות? אני מעוניין במחשב שישמש אותי בעיקר ל-office,גלישה,צפיה בסרטים ותמונות (לא משחקים כבדים), איזה מעבד אני צריך? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 956 צפיות
  5. *המחיר שבכותרת הוא רק לרכיבים שמוזכרים למטה* אני מעוניין להשתדרג מהפנטיום 4 שיש לי למשהו קצת יותר חדשני שיספק את צרכי לבערך 3 השנים הבאות. המחשב מיועד בעיקר לעבודה משרדית,סרטים,(גם HD),ואולי גם למשחקים לא כבדים....(אני לא גיימר בכלל אבל אולי מדי פעם ארצה לשחק במשהו). כמו-כן,אני מתכוון לרכוש מסך 24" כך שהמפרט יצטרך לתמוך ברזולוציה הגבוהה שלו. מכיון שמאד חשוב לי השקט,(והמחיר),אז חשבתי על המפרט הבא שמומלץ בד"כ למחשבי HTPC: מעבד: AMD ATHLON 64 5200+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.7GHz 1MB CACHE - ADO5200DOBOX - BOX - 442 ש"ח ב TMS. (או שכדאי להשקיע עוד טיפה ולקחת מעבד דומה עם 2MB CACHE?)... לוח אם: GIGABYTE GA-MA78GM-S2H (עם כרטיס מסך מובנה)-436 ש"ח ב TMS. HDD -זה שיש לי כ…

• 5 תגובות
    • 643 צפיות
  6. Started by Iv0ry,

שלום, האם יש הבדל בין הצ'יפסט P31 ל-P35 מבחינת הביצועים במפרט הבא? תודה! פורמט מומלץ לתוכן ההודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות: 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ?3200-3300 שח מזומן 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)משחקים כבדים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה.לא תודה 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ?DVD 6. האם נושא הקירור והעיצ…

• 6 תגובות
    • 697 צפיות
  7. . מה התקציב? עד 5.9אלף מקסימום לנסות ממש לא לחרוג.עדיין לא יודע מה דרך התשלום... 2. מטרות המחשב? משחקים כבדים.גם סימולטוריפ אז צריך מעבד טוב. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? יש לי הכול(גם בלי צורב). 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו?לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? מעבד של אינטל ואם אפשר quad 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד?לא צריך שקט במיוחד... 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה?רק הרכבה 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם?חשוב מאוד מארז NZXT tempest 9. האם חשוב שקט? עד כמה?לא כל כך... אבל שלא יהיה רועש 10. האם מתוכנן OC? אם כן…

• 4 תגובות
    • 577 צפיות
  8. Started by ronmiz,

היי, אני מעוניין במחשב נייד עם מסך 14.1 כרגע יש לי את האפשרות לקנות dell vostro 1400, שהחלטתי עליו לאחר התייעצויות כאן (על פני ה- gigabyte וה- HP). מחירו 4150 (הכי זול בזאפ). השאלה שלי היא, אם כדאי להעלות את התקציב משמעותית בשביל ה- ThinkPad T61 (UZ26CIV) למשל, שמצאתי אותו גם בתור הזול ביותר בסדרת thinkpad בזאפ ועם מאפיינים דומים למדי (מסך, משקל, שנות אחריות ...) מה מצדיק את הפרש המחיר המשמעותי, מלבד השם - thinkpad ואולי ה- trackpoint ??

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. אם אפשר לקבל מפרטים מומלצים אודה לכם חג שמח

• 8 תגובות
    • 942 צפיות
  10. אהלן, להורים שלי הלך המחשב, אז ניסיתי להרכיב להם מפרט לאחד חדש, בתקציב +- 2000 ש"ח. השימושים העיקריים הם גלישה באינטרנט וקצת עבודה בפוטושופ (עיבוד תמונות). להלן שני מפרטים די דומים שהרכבתי, הראשון מנעה מחשבים, והשני מפנדה: מעבד: Intel DUAL CORE E2180 2GHz 800MHz 1MB BOX - ¤ 355.00 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro CPU COOLER - ¤ 130.00 לוח אם: ASUS P5E-VM SE - ¤ 700.00 זכרונות: OCZ DDR2 Platinum.REV2 2048MB (1GBx2) DUAL CHANNEL 800MHZ CL4 - ¤ 275.00 צורב דיוידי: Pioneer DVDRW DVR-215DBK BLACK 20X DUAL LAYER SATA - ¤ 140.00 מארז: COMPUCASE 6A19 Black 400W TRT PSU - ¤ 370.00 + הרכבת מחשב חדש - ¤ 180.00 סה"כ מחיר: ¤ 2,150.00 מעבד: ¤ Intel Dual Core E2180 1Mb 2.0…

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. היי, הרכבתי לעצמי את המחשב הבא. אני הולך לשחק איתו, ובנוסף גם לעבוד עליו. Core 2 Quad Q6600, 1066MHz, s775, 8MB, Life Time Warranty 1010 EP35-DS3L 775 C2Q 1333Mhz, Intel P35, DDRII 1066, PCI-E 430 DDR II 800Mhz 2x1GB Corsair XMS2 TwinX CL4 300 GIGABYTE 8800GT 512MB Zalman Fansink GDDR3 DX10 HDTV 2xDVI PCI-E 975 Seagate 500GB 7200RPM, 32MB, SATA II 320 Asus DRW-2014L1T DVD±R x20 LightScribe Black Sata - 2 Years Warranty 150 Edimax EW-7108PCG 54Mbps PCMCIA 85 CNPS7500-Cu LED 195 12cm Case Fan 19 Hec Compucase 6C11 Midi Tower No PSU 190 Chieftec 650W Active PFC, 12cm Fan (24pin) 370 אשמח לשמוע את תגובתכם בכלליות. וספציפי…

• 8 תגובות
    • 618 צפיות
  12. Started by ilya123,

1. התקציב הוא עד 3000 2.המטרה היא למשחקים בעיקר 3.לא זקוק לציוד הקפי ובקשר למשחקים אני מתכוון לשחק בCOD 4 וב CRYSIS על איכות גבוהה. אז תודה מראש על המפרט אה ונ.ב:אני יכול לחכות עוד חודש חודשיים עד לקניה

• 4 תגובות
    • 563 צפיות
  13. המחשב מיועד נטו למשחקים ורינדורים גרפיים. ממש לא רוצה OC אבל דרוש קירור רציני (איכשהו תמיד המאווררים שלי נתקעים מאבק והולכים קפוט. המפרט שלי כיום עובד בלי איוורור בכלל! לא לעניין) אני מעדיף לקנות ב K.S.P כי זה הכי קרוב אליי - אבל אני פתוח להצעות. כמה שאלות: 1. אולי עדיף לי לחכות חודש חודשיים לכרטיסי מסך יותר חזקים? 2.האם כרטיס מסך שמיועד לעיצוב גרפי יעבוד לי היטב גם במשחקים כו AOC,AOW,COD,COH ? ( NVIDIA Quadro )

• 6 תגובות
    • 692 צפיות
  14. שלום לכולם. לאחר שעות של חיפוש מאסיבי באינטרנט עדיין לא הגעתי למסקנה איזה רכיבים כדאי לקנות... אני ממש אבל ממש מתוסכל אז אשמח אם תוכלו לעזור לי בזה...אין לי זמן אפילו להרים טלפון לחנויות מחשבים להתייעץ (לעזעאל עם חדוא 1ת'...) מעוניין במחשב למשחקים בעיקר (משחקים כבדים). 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 4000 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים + עבודה משרדית. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? אל פסק טוב, ספק טוב שמתאים למחשב חזק. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צ…

• 2 תגובות
    • 700 צפיות
  15. אז ככה חרשתי נראה לי את כל הפורומים האפשריים לא רק בארץ אלה גם בחול^^ והגעתי למפרט הבא שלפי דעתי הכי מתאים לי אבל יש עדיין מס, דברים שאני לא סגור עליהם 100% וישמח להצעות\שיפורים מקלדות GENIUS KEYBOARD KB12E ENG/HEB/RUS 65.00 מארזי מחשב AEROCOOL ExtremEngine 3T BLACK 600W PSU 515.00 רמקולים .00 EACANEACAN E-510 2.1 195. זיכרון G.SKILL F2-6400CL5D-4GBPQ DDR2 4GB (2GBx2) 800MHZ CL5 460.0 עכברי GENIUS MOUSE NETSCROLL OPTICAL PS2 47.00 לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3L (S775) INTEL P35 SOUND LAN SATA 427.00 מעבד CORE 2 DUO E8400 3.0GHZ 1333MHZ 6MB 64BIT LGA775 BOX 880.00 כרטיסי מסך PALIT GEFORCE 8800GT 512MB SONIC OC DU…

• 4 תגובות
    • 666 צפיות
  16. Started by EITAN4,

אצלי במשפחה כל הזמן טסים לארה"ב אני רוצה לקנות נייד של לנובו: מסידרה T60 מסך 14 או 15 לא משנה לי עדיפות למעבד חזק 2 ג'יגה זיכרון (אם קיימת אפשרות כזו מצידי שלא תיהייה עליו מערכת הפעלה ) 700$-800$ יש לי כתובת לשלוח אותו ללאס וואגס יש כרטיס אשראי של ארה"ב יביאו לי איתו כשיחזרו במטוס חשוב לי מאוד שזה יהייה דגם שנתמך באחריות בארץ ! מאיזה אתרים אפשר לקנות אם מישהו מתעסק בזה ומוכן לסייע בכך שישלח לי הודעה לפרטי בבקשה

• 3 תגובות
    • 603 צפיות
  17. האחד : Toshiba Satellite U405 http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=4372 השני: Dell XPS M1330 http://www.dell.com/content/products/productdetails.aspx/xpsnb_m1330?c=us&l=en&s=dhs&cs=19 דרך אגב התקציב שלי זה עד 6600 (אפשר קצת לחרוג).. על מה ללכת?! ??? אם על הDELL אז איזה דגם בדיוק, פרטו בבקשה. בתודה מראש, מתן.

• 1 תגובה
    • 591 צפיות
  18. Started by eli_xXx,

שלום לכולם! יש לי לפטופ של LG דגם LE50 5LSE. קניתי אותו לפני שנתיים וחצי, הכל היה טוב ויפה אבל בחצי שנה האחרונה המחשב שלי התחיל להיות רותח ממש רותח שאפשר להכין עליו ביצה!. אני לא צוחק.. במחשב יש 3 אפשרויות של המאוורר normal,silents וcool כמובן שאצלי זה בcool. בקיצור החלטתי לבדוק טמפ' של המחשב דרך התוכנה Everest והיה רשום 40 מעלות. אבל הקטע הוא שהחלטתי לעבור סתם לאפשרות אחרת במאוור ותוך שנייה היה רשום 60 מעלות כך היה רשום באפשרות norma ו-silents ואיך שהחזרתי לcool היה רשום 40 ככה שזה לא נותן את הטמפרטורה תאכלס. חשבתי אולי זה רק בתוכנה הזו אבל השתמשתי בspeed fan וגם שם היה רשום אותו דבר. אז איך אני יכול לדעת מה הטמפ' של המחשב? (ד"א בביוס לא רשום באף מקום את הטמפ') ואיך אפשר…

• 3 תגובות
    • 874 צפיות
  19. המחשב מיועד לעבודה משרדית (גלישה באינטרנט, אופיס וכו'), חשבתי על Dual Core 2 עם 2 ג'יגה זכרון, דיסק קשיח 160 ג'יגה, צורב DV, כרטיס מסך/קול/רשת מובנה בלוח האם ומארז עם ספק סביר. אני צריך חיבור DVI למסך שיש לי או להשתמש במה שכתוב בסעיף 4 למטה). חשוב לי גם שהמחשב לא יהיה רועש. 1. ראיתי שיש מערכות כאלה ב 1,000 ש"ח, ויש גם ב 1,500 - 2,000 ש"ח, אני מעדיף כמובן לשלם כמה שפחות (הרי מחשב שציינתי הוא אפילו חזק מידי בשביל שימוש משרדי...), אבל אם חייבים, אז אפשר להגיע עד 2,000 ש"ח. 2. חיפשתי בפורום וקראתי שעדיף AMD על אינטל לצרכים הללו, מדוע ? לאיזה שימושים עדיף AMD ולאיזה אינטל ? 3. אשמח לקבל המלצה למפרט, תודה 4. יש לי כרטיס מסך ישן GeForce FX 5500 256MB, אני יכול להשתמש …

• 10 תגובות
    • 824 צפיות
  20. מחפש מחשב נייד לעבודה ומשחקים (לא כבדים במיוחד אך ארצה ש supreme commander forged alliance ) ירוץ עבודות תיכנות ובניית אתרים PHOTOSHOP מידי פעם צפייה בסרטים וכו' תקציב 5000 ש"ח גודל מסך 15.4" יש מצב לWIDESCREEN אשמח גם אם תוכלו להמליץ על חנות טובה אולי באיזור חיפה או שחנות באינטרנט לרכישת המחשב תודה לעוזרים דן. דרך אגב אשכול קודם קצת לא הייתי בעניין שלי זה לא הבנתי ממש סליחה על הטימטום

• 1 תגובה
    • 554 צפיות
  21. שלום חבר'ה, הרכבתי מפרט מחשב לגיימינג, אשמח לקבל הערות/הארות בעניין. לוח אם ASUS P5Q PRO Intel® P45 Chipset LGA 775 מעבד INTEL QUAD Q9300 2.5GHZ 1333MHZ 6MB 64BIT BOX זיכרון OCZ 4Gb Kit DDR2 1066MHZ PC2-8500 PLATINUM 5-5-5-18 OCZ2P10664GK ד.קשיח Seagate Barracuda 500GB 3.5 7200Rpm SATA II 32MB מארז HTPC <עוד לא בחרתי יצרן - התקציב עד 350 שקל> ספק כח THERMALTAKE TOUGHPOWER 600W W0103 לגבי כרטיס מסך - יש לי GF 8400 GS כעיקרון אני מחכה לסוף החודש להשקת הכרטיסים החדשים של ATI כדי להחליף, עד אז אפשר להסתדר עם ה8400GS. צורב DVD - כבר יש לי, לכן זה לא מופיע ברשימה. לגבי המעבד - האם הייתם משקיעים עוד 300 שקל ל-Q9450 ??? לא מתוכנן OC. מה דעתכם ?, אשמח לק…

• 9 תגובות
    • 870 צפיות
  22. Started by yonatanph,

מדובר על מחשב לאחיין שלי שהוא בן 10, כלומר שלא יהיה שום OC בשום צורה ואופן - אין שם אף אחד שמבין במחשבים ויוכל לטפל בו. התקציב הוא בשביל המחשב בלבד - ללא מסך ו/או ציוד הקפי אבל כולל הרכבה. השימוש היחיד של המחשב הוא למשחקים. הוא לא ממש מבין בגרפיקה - כלומר שמבחינתו לא משנה אם המשחק רץ על ההגדרות הכי גבוהות או על הגדרות בינוניות, מבחינתו זה אותו הדבר, אבל היינו רוצים שהמחשב יחזיק מעמד כמה שיותר זמן ללא שדרוג - כלומר שגם עוד שנתיים הוא עדיין יריץ את המשחקים החדשים, פשוט על הגדרות נמוכות.

• 12 תגובות
    • 785 צפיות
  23. Started by d1a1n0,

אהלן, דרוש מיפרט עד 4K ללא ציוד היקפי ומסך. המחשב מיועד בעיקר למשחקים וכמובן לעבודה שונה וכדומה.. תודה רבה

• 5 תגובות
    • 585 צפיות
  24. מישהו יכול להסביר כבר מזה האוברקלוק הזה????

• 2 תגובות
    • 923 צפיות
  25. בנוסף למה שרשום בכותרת, אני רוצה את המחשב למשחקים חדשים, ניגון מדיה, קידוד וגלישה באינטרנט. אני רוצה שמעבד המחשב יהיה מבוסס על Intel, והארד דיסק של 500 GB. חבר שלי הכין לי את המפרט הזה: http://tms.co.il/preview/spec/6e745slx אבל ראיתי שהוא שם קירור למעבד למרות שהוא BOX, והרי BOX זה מעבד עם קירור מובנה אז אפשר להוריד את הקירור למעבד ? תודה רבה

• 7 תגובות
    • 534 צפיות

דיונים חדשים בפורומים