ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,379 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם. אני שוקל לקנות את ה-HTPC שחלמתי עליו כדי לנגן סרטי HD בלבד. הסיבה שאני רוצה שיבוסס Q6600 היא אופציה לסרטים מאוד מאוד כבדים ומחירו הזול יחסית. אין צורך בהרדיסק וכונן אופטי, אותם אני לוקח מהמחשב הקודם. מארז קטן (כדוגמת Thermaltake Lanbox) ולא מארזי HTPC יעודיים. כרטיס מסך רגיל ולא מובנה. נראה לי שזהו... תודה רבה לכל המשיבים.
-
- 2 תגובות
- 557 צפיות
-
-
שלום לכולם, המקלדת במחשב הנייד מדגם Acer Aspire 5738G התחרפנה לגמרי... חלק מהמקשים עובדים וחלק לא מקלידים כלום וחלק מקלידים דברים אחרים ממה שרשום על הכפתור... זה מחשב של חבר שלי... כך שאני לא יודע מה גרם לשינוי... התופעות: לחיצה על מספר 7 במקלדת נותן 87 לחיצה על y נותנת 8 לחיצה על d לא עושה כלום.. מאוד מוזר המצב של המחשב... אם מחברים מקלדת חיצונית לנייד, אז הכול עובד מצויין... מישהוא ששאלתי אותו אמר שאולי יש אבק במקלדת של המחשב שגורמת ללחיצה של כמה כפתורים ביחד? ניסיתי Fn + Num lock --> לא עזר בדקתי האם ה- Sticky Keys דלוק --> לא דלוק.. מה עושים?
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ואינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: רוב המשחקים החדשים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מבקש במפרט המלצה גם למסך, כנראה FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוג…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לעזרתכם. המחשב הבא בעדיפות לנייד, זמן סוללה פחות קריטי היות וזה בעקרון Workstation. 1. מה התקציב המקסימאלי? עד כ10,000 ש"ח. ניתן לחרוג מעט במידת הצורך. במידה והתקציב לא ריאליסטי לדרישות אשמח לשמוע על מה לדעתכם תקציב הולם, ולשמוע על מפרטים לדוגמא אבל כרגע זו המסגרת. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 1000 שקלים. (אם יש שדרוג משמעותי שיחרוג עוד טיפה אשמח לשמוע) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח Unity לVR, התמקדות בסצינות יחסית קטנות אבל עדיין עושה 360 Rendering. בעת…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
תכננתי בחודש הבא לקנות ultrabook, ליתר דיוק את ה Dell XPS 13 Ultra Book XP-RD33-5966: i5, 128 GB SSD דק, איכותי ובמחיר ממש טוב בעיני.. רק מה, בדיוק עכשיו יצא דור חדש של מעבדי אינטל (Haswell ) עם הרבה מאוד הייפ והתלהבות. זה מאריך בצורה משמעותית את זמן הסוללה ומהללים את היכולות הגרפיות שלו.. אפילו ראיתי את ה DELL XPS 11 החדש שיצא עם המעבד ואני חייב להודות שזה נשמע מרשים מאוד.. עד כמה באמת כדי לחכות למעבד הזה? מתי הוא יגיע לארץ? ומה עלול להיות תג המחיר שלו? תודה רבה..
-
- 2 תגובות
- 660 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000-4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל למינימום קרי 3000 ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כרגע לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים רק Battlefield bad company 2 אולי GTA 5 וגראפיקה UNITY3D א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). UNITY3D כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: GTA 5 רמת גרפיקה לא ULTRA שיהיה אפילו כמו ב PS4 -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA 5 BATTLEFIED BAD COMPANY 2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גוד…
-
- 2 תגובות
- 931 צפיות
-
-
אני מנסה למצוא פתרון זול לבניית מחשב קומפקטי עד כמה שניתן למסעדה ( אשמח להצעות למחשבים מוכנים ) , במידה וארכיב את המחשב שיהיה תואם מערכות הפעלה אחרות מלבד WIN (צריך שכל התוכנות יהיו חוקיות !). שוב , המטרה העיקרית היא ניגון מוזיקה . תקציב 800+-ש"ח. כרגע ברשותי כונן חיצוני בגודל 1TB שדרכו אני מתכוון לנגן את קבצי המוזיקה . חשבתי על משהו כמו ה NUC סלרון ( http://ksp.co.il/?uin=19046) אך הוא מגיע בלי דיסק קשיח וזכרון שכבר ייקרו את המחשב מעבר לתקציב אשמח להצעות ורעיונות. נ.ב. לא מצאתי פורום כרטיסי קול או מוזיקה אז מקווה שפרסמתי במקום המתאים
-
- 2 תגובות
- 716 צפיות
-
-
http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=29&CatCode= מה דעתכם על המפרט הזה? ומה דעתכם על אייבורי? הבאתם לי פה לא מזמן מפרט ב-5000 ש"ח, אמרתי לכם שנאי מתכנן לקנות אחרי סוכות אבל מה לעשות שהתקציב לא מאפשר כרגע, וזה די דחוף מחשב חדש, התקציב סופי הוא גג 4000 ש"ח, ואני צריך מחשב שקט + מסך CRT + מקלדת ועכבר (לא צריך רמקולים) שיהיה שקט זה חשוב מאוד לעבודה שוטפת על המחשב, וגם למשחקים , אני לא גיימר כבד, אבל משחק או שניים זה הכל.
-
- 2 תגובות
- 734 צפיות
-
-
טוב חבר'ה תשמעו יש לי מחשב נייד עכשיו המקש של הווינדוס בחוץ כאילו אין מקש אז כדי ללחוץ על הווינדוס יש מין דבר כזה שאני לוחץ עליו עכשיו השאלה שלי היא אם יש מקומות שיכולים להחזיר לי את המקש הזה יש לי את החלקים שלו ונגיד חסר חלק הוא יוכל להחזיר ?? לי אותו ? אם חלקים משלו ? כמובן שבתשלום עוד שאלה יש מקום שיכול לנקות לי את כל החרא שבתוך המקלדת ? ?? לנקות את כל הלכלוכים והכל וכמובן בלי לפגוע במקלדת וגם בתשלום ... ושאלה כמה הכל יעלה ?
-
- 2 תגובות
- 597 צפיות
-
-
מחפש מפרט מחשב 3000-3300 ש"ח ( ללא דיסק קשיח , כונן דיסקטים צורב ). ומקום מומלץ לקנות .
-
- 2 תגובות
- 550 צפיות
-
-
שלום אני צריך מפרט למחשב מבוסס AMD 512 MB זכרון ולוח אם משולב עם כרטיס מסך תודה
-
- 2 תגובות
- 687 צפיות
-
-
היי, אז ככה חח דרוש מפרט למחשב לצורך משחקים כבדים... אני יודע שהתקציב לא בשמיים אבל זה מה יש חח ברצוני להציג את המחשבי הטוב ביותר שאפשר להשיג בסכום הזה כולל מסך! 19-20 אינץ תודה רבה לכל העוזרים
-
- 2 תגובות
- 560 צפיות
-
-
-
המחשב ישמש בעיקר לתוכנות צילום ועריכה החלקים שאני צריך הם *מעבד (מבוסס AMD) *לוח אם *כרטיס מסך (מבוסס ATI) *הרדיסק (80GB) *זכרון פנימי (512 לפחות)
-
- 2 תגובות
- 657 צפיות
-
-
המחשב אמור לשמש למשחקים ואינטרנט בעיקר. עם מסך 22. יש משהו במפרט שכדאי לשנות? מערכת מחשב למשרד ולבית במחיר אטרקטיבי. מעבד: מבוסס Intel Core 2 Duo E8400 3.00 GHz 6MB 1333FSB 45nm - BOX זיכרון: Cellshock / MUSHKIN DDR2 2048MB (1GBx2) DUAL CHANNEL 800MHZ CL4 לוח אם: GIGABYTE GA-EP45-DS3 (P45) - ATX כ. קול: משולב בלוח האם כ. רשת: 10/100/1000 משולב בלוח האם כ. מסך: GAINWORD 4850 512MB GDDR3 - RETAIL דיסק קשיח: Seagate 500GB 32MB 7200RPM S-ATA II דיוידי : PIONEER / LG / SAMSUNG DVD-RW DL(black) SATA- bulk מאוורר נוסף למארז, שקט במיוחד: Arctic-Cooling AF Fan 120 - PWM - Exhaust/Intake מארז: THERMALTAKE STRIKE MX - 23cm Touchcolor fan ספק: Thermaltake TR2 420W - PFC - ATX 2.…
-
- 2 תגובות
- 499 צפיות
-
-
שלום לכל המומחים. אני צריך עזרה עם מפרט למשחקים כבדים: מעבד (רצוי dual core) לוח אם זכרון דיסק קשיח (לא צריך יותר מ - 80 ג"ב!!!) ספק כוח פתרונות קירור מארז (שיהיה הכי מכוער רק שיעבוד ושיתאים) את שאר הרכיבים כבר יש לי. חשוב לי שהלוח אם יהיה תומך pci-e. תקציב: 4000- 4500 ש"ח. בבקשה תחסכו בכל מקום שהוא לא הכרחי - למשל דיסק קשיח גדול, ספק כוח חזק במיוחד, מארז מגניב, קירור שאני לא חייב (לא מתכנן OC). אם זה לא מסתדר אז אני מעדיף 512 זכרון מאשר להתפשר על חלקים שאני לא יכול לשדרג אח"כ. תודה רבה.
-
- 2 תגובות
- 608 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? אין לי אני פשוט רוצה מחשב בנוני, אבל בסביבות ה-3000+ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל... ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין תשובה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, תלת מימד, עריכת וידיאו. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Crysis Warhead S4 LeagueVINDICUS Assassins Creed 2 Champions Online -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). הכי גדול מסוג המחשבים המרובעים. -לאילו הג…
-
- 2 תגובות
- 602 צפיות
-
-
ראיתי שיש הודעה דומה למחשב לצרכי עריכת וידאו, במקרה שלי השימוש הוא למשחקים ושימוש כללי לזמן הלימודים (צריך להחזיק 4 שנים) אם יש למישהו הצעות על דגמים/חנויות שאפשר לקנות מהם משהו עד המחיר המדובר אני שמח לשמוע.
-
- 2 תגובות
- 702 צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל עזרה בבחירת מחשב נייד. הוא ישמש בעיקר לעבודה משרדית. חשוב שלא יהיה כבד אך שהמסך יהיה כמה שיותר גדול, ושישמש לכ-3 שנים ומעלה. הנה עוד כמה פרטים: * מטרות המחשב - בעיקר עבודה משרדית, גלישה, צפיה בסרטים וכו׳ * גודל המסך - חשוב שלא יהיה גלוסי ושלא יהיה קטן - עדיף סביב ה-15. * משקל - חשוב שלא יהיה כבד - המטרה היא לקחת אותו ללימודים והעבודה באופן יומיומי. * זמן סוללה - שיהיה סביר אבל לא על חשבון המשקל. * כונ ן קשיח - אין דרישות מיוחדות. אם אפשר SSDלכונן הראשי - מצוין. * כונן אופטי - עדיף, אבל אולי כדאי להתרפשר כאן בשביל משקל נמוך. * חברה - אין העדפה לחברה מסויימת, אבל השירות חשוב מאוד. תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
זה מפרט שיצרתי, לא יודע כמה הוא טוב, מבקש רעיונות לשיפור וייעול. תודה מראש.. מעבד: Intel Core 2 Quad Q8200 2.33Ghz 4MB Penryn BOX כמות: 1 - מחיר: ¤997 קירור למעבד: Evercool PT12-9525EA - רכישה עם מעבד בלבד. כמות: 2 - מחיר: ¤40 לוח אם: Gigabyte GA-G31M-ES2L Retail כמות: 1 - מחיר: ¤286 מארז: Coolermaster Centurion 590 Black - במלאי כמות: 1 - מחיר: ¤339 קירור למארז: Coolermaster Blue Led Silent Fan 120mm X2 - במלאי כמות: 2 - מחיר: ¤73 ספק כוח: OCZ StealthXStream 500W 27A @ 12V כמות: 1 - מחיר: ¤352 זיכרון: OCZ 2GB (2X1GB) DDR2-800 XTC EPP Kit Nvidia SLI Heatspreaders CL4-4-4-15 כמות: 1 - מחיר: ¤323 קשיח למחשב שולחני: Samsung 640GB SATA II 16MB כמות: 1…
-
- 2 תגובות
- 529 צפיות
-
-
צריך מפרט למחשב חזק לגיימינג והורדות עד 3800 ש"ח בבקשה לא לעבור.. משחקים כמוcrysis,gta iv, pes 2009,virtua tennis 3 וכו'.. לא צריך oc,לא צריך ציוד היקפי, קונה מתקציב אחר מסך 22".. השקט חשוב כי זה קרוב למיטה אבל לא קריטי.. רק בבקשה שהמעבד יהיה intel e8400 .. ובבקשה מהר כי אני רוצה כבר היום להזמין את המחשב.. תודה מראש..!
-
- 2 תגובות
- 507 צפיות
-
-
שלום לכולם הנה מה שבניתי : AMD Athlon 64 3000 Socket 939 Tray + TT TR2 for AMD64 1 869 ¤ Gigaybyte GA-K8NF-9 nForce4 Socket 939 Motherboard 1 659 ¤ A-Data 512 MB DDR 3200 Memory 1 389 ¤ Gainward Geforce 6600 Ultra/1780 PCX 256MB DVI Video Card 1 709 ¤ Seagate 80GB 7200 rpm 8MB Buffer NCQ Serial ATA HDD 1 399 ¤ LG 52/32/52 Bulk CD-RW 1 149 ¤ סה''כ: 6 3174 ¤ יש לי מארז טוב, עם ספק 420W של ENERMX, יש לי כונן DVD, FLOPY. יש איפה לשפר?
-
- 2 תגובות
- 639 צפיות
-
-
המפרט: DELL LATITUDE D830 מעבד: T7300 זיכרון: 3G סוללה: 9 תאים דיסק: 7200 rpm שימושים: פיתוח תוכנה, הרצת VM , לא לסרטים\משחקים. בנוסף - אילו בדיקות אני יכול להריץ על הנייד על מנת לבדוק אותו לפני הקנייה? תודה..
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. יש לי מחשב נייד מסוג לנובו N100, עם הכרטיס מסך הבא: Nvidia Geforce Go 7300 [אני חושב שהוא בעל 128 מגה בייט] אני סטודנט, ויושב המון מול המחשב. לכן אני מעוניין לרכוש מסך חיצוני. השאלה שלי היא - האם אני בכלל יכול? אני מתלבט בין שני מסכים, כאשר הגדול הוא יותר הוא 24 אינצ', והינו FULL HD (1080p. האם יש בעיה? האם הלפטופ שלי יכול להתמודד עם המסך הזה בקלות? תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 842 צפיות
-
-
אני לא יודע אם זה הגיוני לבנות מפרט למחשב נייד אז אם זה לא אפשרי לעשות בכלל שינויים במחשב נייד (כמו לשנות כרטיס מסך ו- HDD קטן יותר) אני אשמח להמלצה על מחשב נייד מתאים. אני מחפש מחשב נייד לשימוש עצמי אבל אני מעמיס עליו ולא לגיימינג. בכללי מה שחשוב לי זה: א. שאני אוכל לפתוח בו כמה דברים במקביל (תוכנות ועשרות דפים באיטרנט) ב. שיעבוד ויגיב מהר ג. חלקים טובים (אני לא מתכנן לקנות חדש ב-5-6 שנים הקרובות). אני אשתדל לפרט כמה שאפשר לגבי מה אני מחפש: 1. תקציב: בין 4K ל- 5K לנצל: את כל התקציב חריגה: עד 500 ש"ח במקרה שממש מצדיק את זה 2. שימוש: עצמי אבל אני פותח כמה תוכנות ביחד ומשאיר דפים באינרנט פתוחים. אולי גם תוכנה של 3d פשוטה ברמה חובבנית. סרטים hd ושימושים בית…
-
- 2 תגובות
- 849 צפיות
-