עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אני צריך את המחשב בעיקר למשחקים, סרטים, מוסיקה ואינטרנט. שסרטים ירוצו על המחשב חלק ולא עם תקיעות כמו שיש לי במחשב הנוכחי. שמשחקים חדשים שיצאו בעתיד כמו DOOM3, GTASA ודומים להם יפעלו היטב. התקציב שלי כעת הוא 3000 ש"ח, ללא מסך וציוד הקפי נוסף.

• 2 תגובות
    • 918 צפיות
  2. היי, אני משדרג את המחשב של ההורים (בן 10 הגיע הזמן..) ורציתי להשתמש ברכיבים החדשים שיש לו. אני רוצה לקחת את הכרטיס מסך (Radeon HD 7950 ) למחשב החדש, קניתי את הכרטיס הזה לפני 3 שנים בנוסף אני רוצה לקחת את הספק כוח (לא זוכר את הדגם, אבל הוא איכותי ונותן הספק גבוהה יותר מהמומלץ למפרט שלי), קניתי אותו לפני 3 שנים. ואני גם אקח את ה - SSD שקניתי בקנייה הקבוצתית כאן בפורום - samsung ssd 850 evo 250gb. 1. מה אני צריך לברר לפני שאני קונה את שאר חלקי המחשב? (גודל המארז שיתאים לכרטיס מסך, מתאמים ל - SSD) 2. אני קונה את שאר הרכיבים בהרכבה עצמית. האם ירכיבו לי את זה או שאצטרך להרכיב לבד? (בדקתי את פלונטר, KSP ,TMS, אייבורי) 3. האם כדאי …

3. Started by alex15,

דוד שלי קנה בארצ מחשב נייד . אחריי שנה הוא בא איתו ונתן לי אותו . התברר שלנייד שלו הבטריה גמורה . אם אני מוציא את הכבל מהתקע של המטען שלו שמחובר אליו מהשקע הוא נכבה . כאילו אין סוללה . אבל יש סוללה . ועכשיו אני מחפש סוללה לו . המחשב הנייד שמו הוא LENOVO 3000 V100 . מאיפה אפשר לקנות ? באיזור כפר סבא .

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by the_lighting,

בעיקרון הרכיבים שאני צריך הם: מעבד(intel)+קירור, לוח אם(רק gigabyte), זיכרון, כרטיס מסך(nvidia) כל השאר יש לי. המחשב הוא מחשב למשחקים כבדים ללא צורך בOC מטורף ישמש גם כHTPC! תודה מראש!

• 2 תגובות
    • 570 צפיות
  5. Started by R750,

1. מה התקציב המקסימאלי?4000 ש'ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200ש'ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.קרייסיס 3 .GTA V החדש ושו'ת -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22" 1680 על 1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד…

• 2 תגובות
    • 978 צפיות
  6. Started by גיימרית,

אני שוקלת לקנות את הדגם הזה (המחיר שראיתי כרגע עומד על כ-6,700 שקלים), אבל אז חשבתי על הנושא של שדרוג. האם הניידים האלה בכלל ניתנים לשדרוג עתידי? או שאני "תקועה" עם החומרה שאיתה מגיע הנייד לנצח, מה שהופך את הרכישה לפחות משתלמת. למישהו פה יש ניסיון עם הניידים הללו? האם הם באמת עומדים בהבטחה שלהם מבחינת ביצועים? הם לא הופכים לגוש פלסטיק רותח אחרי שימוש אינטנסיבי?

• 2 תגובות
    • 731 צפיות
  7. שלום, בעלה של אחותי ביקש ממני להרכיב לו מחשב אז אני מנסה לעזור. הדרישות שלו די צנועות, בעיקר אינטרנט, אופיס, משחקים קלים מאוד ואולי קצת עריכת תמונות וסרטים אבל ממש בקטנה. אין צורך ב o.c. המפרט צריך לכלול גם מסך. ניסיתי להרכיב מפרט בעצמי אחרי שקראתי כאן קצת בפורום. איך הבחירה בAMD X2 240? האם הוא יספיק לצרכים שלו? ואיך המארז ולוח האם? אני בטוח שאפשר לשפר את המפרט הזה, כל תגובה תתקבל בברכה, תודה מעבדים AMD Dual Core X2 240 2.8Ghz AM2+/AM3 ¤361 לוחות אם Gigabyte GA-MA78GM-US2H ¤458 מארזים Antec NSK4480B (V2) 380W Mini ATX Tower Case Black ¤456 זיכרונות DDR2 4096MB 1000MHZ Dual Channel 2GBX2 CL5Adata/Gskill/Geil HS ¤320 כוננים קשיחים Western Digital WD5000AAKS …

• 2 תגובות
    • 582 צפיות
  8. שניהם באותו מחיר 1000$ הקניה מחול מטרת המחשב היא בעיקר למשחקים וסרטים בעקרון שני המחשבים ממש דומים במפרט רק היתי רוצה לדעת מה לפי דעתכם עדיף ולמה מבחינת מסך איכות בניה והתחממות וכדו' Pavilion dv6-1280us Box Contents: HP Pavilion dv6-1280us, 12-Cell Lithium-Ion Battery, 90W AC Adapter, HP Mobile Remote Control; Software Bundle: Windows Vista Home Premium 64-Bit Edition with Service Pack 1, Microsoft Works, Microsoft Office 2007 Home and Student Edition: 60-Day Trial, Symantec Norton Internet Security 2009 60-Day Subscription, 1-Year Limited Warranty AMD Turion X2 Ultra ZM-87 Dual-Core 2.4 GHz Processor 2 MB L2 Cache, Up to 4400 MT/s 6144 MB DDR2 RAM Max: 8GB …

• 2 תגובות
    • 597 צפיות
  9. Started by Doron Haramati,

היי לכולם. חברה שלי טסה לארצות הברית קצת לפני הקריסמס, וחשבתי להזמין בעוד כמה ימים משלוח שיגיע לבית שהיא תגיע אליו. אף פעם לא הזמנתי מארה"ב מחשב וחוץ מהמקלדת, אני לא יודע מה עלול להיות חיסרון (הבדל במטען, אותות וויפי וכו'). מהצצה קצרה, ראיתי מספר דגמים מתאימים ב500-550$, וגם באיזור ה-850$. לפי כך, התקציב שלי הוא 500-850$. +- 100 דולר לפה או לשם. דרישות חובה: גודל מסך: 13.3'' - 14.5'' (לא מעל ל-15''!) מעבד: i5 ומעלה. RAM: 6 ג'יגה ומעלה. שיהיה חדש (לא מחודש). זיכרון פנימי: 500 GB ומעלה! דרישות רשות: שהדגם יהיה מוכר בארץ (במידה והוא צריך טיפול, שחלקי החילוף לא יהיו יקרים). מאחת מהחברות המוכרות כגון: Asus, …

• 2 תגובות
    • 857 צפיות
  10. Started by David Fruchtman,

שלום לכולם, אודה להמלצתכם בדבר מפרט שהוצע לי (שימושים בסיסיים - אינטרנט, מסמכים וכד'; לא מחשב גיימרים ולא עבור תכנות עריכה כבדות וכד'). מחיר מבוקש - 4,194.00 ש"ח (כולל מע"מ). אני חייב להגיד שהמחיר נדמה לי מעט גבוה עבור המפרט הזה (והאם מעבד i5 לא נחשב כבר למיושן היום?), אבל אשמח לעצת המומחים. תודה רבה! יצרן DELL מערכת הפעלה Windows10Pro64 גודל תצוגה 14" FHD RJ-45 1 מעבד Intel® Core™i5-8250U Intel כרטיס גרפי Intel®HDGraphics620 …

• 2 תגובות
    • 966 צפיות
  11. תקציב: 3,000-3,800 ש"ח הקניה מאילת האם יש אפשרות לחריגה? אם כן, בכמה: לא האם לנצל את כל התקציב או לחסוך?: אם אין הבדלים משמעותיים אז לחסוך מהם השימושים במחשב? עבודה משרדית ,אקסל,תמונות ,סרטונים,וורד, תוכנות עריכה מתי מתוכננת הרכישה: יולי האם יש חברה מועדפת למחשב הנייד:3 שנים אחריות כן dell, 'HP האם יש אפשרות למחשב ללא מערכת הפעלה: לא גודל קשיח מינימלי: 256-500 האם לתת דגש למשקל המחשב: כן האם לתת דגש לזמן סוללה: כן חשוב מאוד גודל צג רצוי: '14, 15.6 קנייה אייבורי או קספ אילת

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by Green,

שלום אני מבקש מפרט בשביל חבר עד 5500שח רק מארז (וכל תחולתו) (מעבד אינטל, NVIDIA) מחשב מיועד למשחקים ולצפיה בסרטים בHD בנוסף הוא רוצה לשדרג בעוד שנתיים את הזכרון ואת כרטיס המסך ככה שהלוח יתאים לזכרונות מהדור הבא (DDR3) ושהספק יהיה חזק מספיק לכרטיס מסך חזק מאוד מאחת החנויות הבאות: gibornet.co.il או ksp או גמאמחשבים זהו אני חושב אם יש שאלות אז בבקשה ותודה רבה

• 2 תגובות
    • 583 צפיות
  13. שלום לכולם אני צריך המלצה על מפרט שיריץ משחקים חדשים על גרפיקה גבוהה יחסית. התקציב הוא 4K אפשר לחרוג מעט, הוא כולל גם ציוד הקפי וגם מסך 20 אינץ'. חשוב נורא שהמחשב יהיה כמה שיותר שקט. תןדה לעוזרים!

• 2 תגובות
    • 584 צפיות
  14. Started by Gil Abramovich,

אני לפני קניית מחשב נייד ואני מתלבט בין שני סוגים 1. "14 Lenovo IdeaPad S145 https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=31380 2. Dell Inspiron 14 3493 https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=31116&iszap=1 אשמח לקבל דעתכם על המחשבים ומה כדאי לי לרכוש. תודה.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. שלום לכולם ותודה מראש, מחפש מפרט למחשב עד 2000 ש"ח, אפשר פחות.. שימושים: שימוש יומיומי פשוט, בטוח לא משחקים. אבל שיחזיק הרבה שנים ושיהיה יחסית חזק, לא צריך גרפיקה, כמו כן, רוצה שיהיה HDMI. תודה על העזרה, אלון.

• 2 תגובות
    • 517 צפיות
  16. Started by lior_avr,

.EPOX EP-8KDA3J (nForce3) - ATX .SAPPHIRE RADEON 9800 PRO 128MB (256bit) + TV - RETAIL AMD Athlon 64 (2800+) - 512K Cache - RETAIL BOND II (H7650) - Silver/Gray - 500W + WINDOW + NEON inS_512MB Samsung DDR PC3200/400 - Samsung Original חוות דעת וכו'

17. שלום אני קונה מחשב חדש, לפי המפרט הבא וזקוק להמלצות מבעלי נסיון: 1) עריכה של חובב, ללא כרטיס עריכה 2) הולך על ליבה כפולה - האם יועיל? 3) רוצה חיבור לשני מסכים (אחד אנלוגי) איזה כרטיס מסך מומלץ (אין צורך בתמיכה במשחקים) וכמה זכרון, איזה ערכת שבבים הכי טובה ואיזה יצרן? 4) הולך על זכרון 1G, האם צריך להדגיש משהוא לזכרון זה? 5) איזה לוח מומלץ, מעוניין בסלוטים לכרטיסים עתידיים אם ON_BOARD ידפק (נסיון עכשוי) 6) דיסק 80 מחולק ל-40 תוכנה ו-40 מידע אישי 7) דיסק ענק לסרטים לעריכה 320G 8) יתכן דיסק ישן 80 להחזקת מקור בסרט 9) איזה מסך LCD19 מומלץ?, כמה אופציות 10) מארז וקירור - מה הכיוון שדרוש למערכת כזו? כל נקודת מבט נוספת תתקבל בברכה, בתודה, יהודה

• 2 תגובות
    • 584 צפיות
  18. Started by 0.5nezek,

איזה מחשב הייתם ממליצים לסטודנט (תואר ראשון במתמטיקה)? דרישות הסף שלי הם 8 ג'יגה זיכרון פנימי, עד 2 ק"ג, עד 4000 ש"ח.

19. חבר'ה אני צריך מפרט למשחקים ב-2500 שקל ללא מסך וציוד הקפי - רק "הקופסא" אם אפשר שיתבסס על המפרט שבאתר אבל עם שינויים של היום בגלל שהמפרטים באתר לא מעודכנים. אין צורך בצורב וכונן דיסקטים - במקומם להשקיע ת'כסף בשאר החלקים תודה!

• 2 תגובות
    • 646 צפיות
  20. Started by harel123,

1. מה התקציב המקסימאלי?5,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אך לא על חשבון הביצועים. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680x1050,אני אחליף אותו לFHD בקרוב. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת…

• 2 תגובות
    • 525 צפיות
  21. שלום לכולם וחג עצמאות שמח! מזה מספר חודשים אני סובל מ"ג'וק" שאומר - "הפעם נלך על AMD", מה גם, לפי התקן של AMD Advantage Desktop. ברור לי שיש פה עניין של שיווק, ומפרט מעין זה רחוק מלספק Bang for the buck, אבל חשבתי להשתולל, להתפנק עד הסוף. בכל מקרה, מעוניין במפרט שיכלול מעבד Ryzen 7950X3D, כ. מסך Radeon RX 7900 XTX, קירור נוזלי 120x3 (או 3x140) למעבד, M.2 NVMe מהיר בעל נפח 2TB, לוח אם עם ערכת שבבים X670E (חשבתי על ASUS ROG STRIX X670E-F GAMING WIFI, סלוט אחד לכ. מסך מספיק) ומארז שיכלול רשתות אבק ואוורור אופטימלי. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? יחסית יד חופשית, אבל אין צורך בקירור מים Custom או קירור מים לכ. המסך. 2. מה שימושי המ…

22. אני מעוניין לרכוש מחשב חזק להרצת מספר תחנות עבודה כאשר אחת מהן אמורה לשמש להרצה של סימולטור הטיסה של מיקרוסופט. האם שרת עם שני מעבדי xion ו-128GB זיכרון וכרטיס מסך טוב יתאים למשימות האלו ואם לא, אז מה כן?

23. תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 520 צפיות
  24. Started by malren,

אהלן חברה, אני רוצה להזמין מהאתר של DELL את הנייד Stodio XPS 16 i7 ולשלוח אותו לכתובת של חבר בארה"ב עכשיו יש לי כמה שאלות: 1. האם בפרטי המשלוח אני יכול לרשום את השם שלי או שאני צריך לרשום את השם של מי שגר בכתובת ( כי הבנתי שצריך אחר כך לבצע העברת בעלות או משהו כזה ומי שאני שולח אליו אך המחשב זה לא מישהו שאני כל כך מכיר אלא חבר שלי נוסע לכתובת הזאת ולכן אני לא רוצה לשגע את בעל הכתובת אחר כך בהעברת בעלות). 2. לגבי שנות אחריות האם מישהו פה יודע איך זה הולך מבחינת האחריות בארץ? האם השנות אחריות שרשום באתר של ארה"ב זה אותם שנות אחריות שיש לי בישראל? או שצריך להוסיף כסף? פרטים בבקשה אם מישהו יודע. 3. לגבי החיבור לחשמל בארץ, מה נהוג לעשות כדי להתאים את החיבור לארץ? כבל אחר? שנאי…

• 2 תגובות
    • 775 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.