עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by lilo007,

שלום לכולם, אשמח להמלצה על מחשב נייד. שימוש יומיומי בעיקר אינטרנט וצפייה בסרטים (FHD), ישומי אופיס ומשחקים (רזולוציה סבירה+) חשוב שהסוללה תהיה חזקה ומחשב שקט אשמח לדעת אם יש מבצע בבלאק פריידי מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? צפיה בסרטים FHD, גלישה באינטרנט ומשחקים ברזולוציה רגילה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא חובה SSD 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב …

• 0 תגובות
    • 728 צפיות
  2. Started by yuvalhuck,

שלום, יש לי שני מפרטים דומים לגמרי של מחשבים ניידים כשההבדל היחיד הוא שבאחד המעבד הוא: 2.3GHz Intel Core i3-2350M Dual-Core ובשני 2.4GHz Intel Core i5-2430M שאלתי- האם שווה לשלם עוד 113 ש"ח כדי לשדרג את המעבד ל-i5? (כרטיס מסך מובנה של אינטל, 4G RAM, 7200RPM.....לעבודה עם פוטושופ ו-VM....) שאלה נוספת- האם כ"כ חשוב שיהיה 7200RPM? (בכתבה לבחירת מחשב היה רשום שהHDD הוא "צוואר הבקבוק", אז אולי כדאי שיהיה הכי מהיר שאפשר (יחסית...לא SSD...) להקל כמה שיותר?) תודה

• 4 תגובות
    • 728 צפיות
  3. Started by nedy,

שלום רציתי לשאול משהו קטן אני לא כ"כ מבין בניידים (אף פעם לא יצא לי להתנסות בפירוק וכו' מעשי) עכשיו שיש לי זמן פה ושם התחלתי להתענין וצצה לי שאלה האם אפשרי להחליף את המעבד הבנוי של המחשב הנייד במעבד מדגם שונה (חדש יותר בעל פעימות שעון טובה יותר וכו'?) וזה לא יגרם לבעיות כלשהן? עכשיו אני משאר שזהו דבר אפשרי במידה והספק והכל תואמים שאלתי הנוספת איך אפשר לבדוק אם אכן הכל תואם ?

• 4 תגובות
    • 728 צפיות
  4. Started by satlachimpo,

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: AMD Phenom 2 955 3.2Ghz 64Bit Quad Core AM2+/AM3 Black Edition Box כמות: 1 - מחיר: ₪582 קירור למעבד: Scythe JAPAN MUGEN 3 1155 + 1366 SUPPORT כמות: 1 - מחיר: ₪228 לוח אם: Gigabyte MA78LMT-S2 כמות: 1 - מחיר: ₪271 מארז: SilverStone Precision Black X1 120MM + Silverstone Strider 500W- ברכישת מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪480 קירור למארז: Scythe 120mm Slip Stream 1200RPM 68.54CFM / 24.0dBA כמות: 1 - מחיר: ₪37 זיכרון: Corsair 4GB Single Stick Values Select Retail DDR3-1333 כמות: 1 - מחיר: ₪121 קשיח למחשב שולחני: Samsung 500GB Sata II 16MB SpinPoint F3 כמות: 1 - מחיר: ₪374 כרטיס מסך: Gigabyte GT…

• 5 תגובות
    • 728 צפיות
  5. Started by danielz,

. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 3000-3500 לא במזומן 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים כבדים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? שום דבר 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? לא 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? הרכבת המחשב במעבדה 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם?לא 9. האם חשוב שקט? עד כמה? לא כך כך 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)? לא מבין בזה אז כנראה שלא.. 11. במפרט…

• 8 תגובות
    • 728 צפיות
  6. Started by hadar-dc,

מה דעתכם על ההצעה להלן? הצרכים שלי פשוטים - לא משחקים!, בעיקר לשימוש ביתי ושיטוט באינטרנט. שם הפריט מארז מארז מפואר לפנטיום 4 בצבע כסף INTEL מעבד 775 INTEL מקורי 2.53 סלרון לוח אם ASUS (3 שנים אחריות) דיסק RPM 7200 GB 80 WD MB 8 זיכרון DDR MB 2 256 X = 512 MHZ כרטיס מסך 64 MB OB כונן תקליטורים צורב LG כונן 1.44 FDD PANASONIC מקלדת מקלדת מולטימדיה של - MICROSOFT עכבר עכבר אופטי הכולל גלגלת ושתי לחצנים של -MICROSOFT כרטיס רשת ASUS LAN 10/100 ADSL OB מוכן לאינטרנט מהיר כרטיס קול OB רמקולים כולל סה"כ 2000 שח מסך LCD LG 1750 SQ במחיר מבצע 1400 שח

• 9 תגובות
    • 727 צפיות
  7. מבקש 3 המלצות ל- 3 מחשבים ניידים הטובים ביותר שעונים על הדרישות הבאות: * שימושים: אינטרנט, אופיס * גודל המסך? 13.3 * משקל רצוי? 2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 6 שע' * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 160 * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אפשרי * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה רבה

• 0 תגובות
    • 727 צפיות
  8. שלום אני צריך המלצה למפרט לסטודנטית לעיצוב גרפי. היא משתמשת בתוכנות Photoshop, Illustrator, flash ,free hand התקציב כולל מסך עכבר ומקלדת חייב להיות מKSP רמת גן (לצערי) תודה מראש לכולם

• 3 תגובות
    • 727 צפיות
  9. אשמח לקבל חוות דעת למפרט עבור מחשב לעריכת וידיאו (Adobe Premiere) וקצת עריכה גרפית (Photoshop). המחשב מחובר לשני מסכים, אין צורך ב-OC וחשוב שיהיה שקט. מעבד: Intel Core i7 3770 3.4Ghz s1155 8MB, GPU Core, Tray מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Freezer Xtreme Rev.2 לוח אם: Gigabyte H77-DS3H s1155 Core i3/i5/i7, Intel H77, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI זכרון: Kingston HyperX Beast 2x8GB DDR3 1600MHz כרטיx מסך: Gigabyte GTX 650 Ti OC 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI PCI-E דיסק קשיח: Western Digital Caviar Blue 1TB 64MB 7200RPM Sata III WD10EZEX דיסק SSD: Samsung 840 Series 2.5'' 120GB SSD SATA III צורב: Samsung SH-224BB DVD±RW x24 Black Sata כרטיס קול: On Board 5.1 Channel …

• 1 תגובה
    • 727 צפיות
  10. שלום המחשב אותו אני מעוניין לרכוש מיועד לעבודה עם matlab,maple ו- ++C . המחשב יריץ אפליקציות רבות במקביל זמן ממושך עם עומס גדול על המעבד והזכרונות. אני מעוניין במערך Raid 1 ולכן צריך 2 דיסקים קשיחים .לא מעוניין ב Overclocking למערכת ולא צריך כרטיס מסך חזק (לא צריך להשתמש ב Directx9). יציבות המערכת היא בעדיפות עליונה. התקציב עד 10000 ש"ח ללא מסך (יש לי). הציעו לי את המפרט הבא, אמרו לי בבקשה מה צריך לשנות בו אם צריך. תודה מראש. INTEL Pentium D - 3.0 (830) DUAL CORE- 2X1MB Cache, 800Mhz-775PI 2180 ש"ח ASUS P5LD2 DELUXE 1148 שח GIGABYTE X300LE 128MB DDR (128 BIT) TV-OUT / DVI - PCX - BULK 480 שח GEIL 2GB (2X1GB) PC2-5300 667MHz DDR2 Dual Channel 2451 שח מארז: COOL…

• 7 תגובות
    • 727 צפיות
  11. מדובר על 3000 ש"ח או את זה TOSHIBA L500-1FW אין לי דרישות מיוחדות

• 0 תגובות
    • 727 צפיות
  12. Started by gbguy,

שלום לכל הקיהלה, רק רציתי לוודא שלפני שאני קונה, האם יש בתוך המחשב כרטיס טלוויזיה? כלומר שאני אוכל לשכור ממיר ולשים על המחשב.. (זה הרעיון) אם לו, יש מחשב שדומה לפמרט שלו עם כרטיס טלוויזיה (אם קיים)? בברכה, gbguy

• 6 תגובות
    • 727 צפיות
  13. שלום, אני מתכנן שדרוג של המחשב שיש לי כרגע. דיסקים קשיחים, צורב וכרטיס קול כבר יש לי מהמחשב הקודם. אני חושב לשמור גם על המארז (זה מה שיש לי היום). השבוע קניתי (כי היה במבצע מטורף) כרטיס מסך VisionTek Radeon 1950 Pro 256MB ואת הזכרון הזה. אני לא בטוח אם אני רוצה AMD או אינטל - אין לי העדפה מיוחדת לאף אחד מהם. אני יודע שלאינטל יש היום מעבדים עם 4 מגה cache ול-AMD לא, אני לא בטוח כמה זה אמור לשנות לי... אשמח אם תעזרו לי להחליט. אני חושב שליבה מרובעת זה קצת מיותר (אלא אם תסבירו לי למה אני טועה). בפעם האחרונה שקניתי מחשב, אינטל היו יקרים ב-50% עם ביצועים זהים או גבוהים בצורה זניחה יחסית. אם זה עדיין המצב, אני אעדיף AMD. בלוח אם אין לי צרכים מיוחדים. כרטיס קול כבר יש לי (x-fi x…

• 4 תגובות
    • 727 צפיות
  14. כאמור המחשב כנראה ירכש ביום ראשון אני זקוק למחשב נייח שמיועד בעיקר למשימות שוטפות+ עבודה עם תוכנות מרובות וגרפיות (פוטושופ ודומיו) בנוסף אני זקוק להמלצה למסך דק 22" התקציב הוא בין 5000-5300 כולל הכל! תודה רבה

• 4 תגובות
    • 727 צפיות
  15. Started by tk4,

צריך מפרט ב3700 כולל מסך דק... ומומלץ גיגה זיכרון פנימי... תודה

• 4 תגובות
    • 727 צפיות
  16. Started by ilannh,

שלום לכולם אז ככה דבר ראשון אני גר בקליפורניה נתחיל בתקציב אני חושב שגג אני מוכן להוציא 1300$ קראתי קצת מאמרים ונראה לי שאני אלך על dell או HP מה שאני לא מצליח להבין זה דברים כמו איזה מהירות כדי לקנות וכו אני בעיקר אשתמש בו ללימודים - לכתוב עבודות וכו גלישה נוחה ומהירה באינטרנט. אפשרות צפייה באיכות טובה בסרטים אני די סגור על מסך 15.4, 14 נראה לי קטן מדי בקשר למשחקים לא נראה לי שאני אשחק בו יותר מדי אבל יהיה נחמד אם תהיה אפשרות לשחק משחקים ולא חייב להיות באיכות גרפיקה מעולה בטריה אין לי מושג מה זה אומר 6 cell וכו אני יודע שאני אשמח לבטריה הכי ארוכה חיים שיש אבל שלא תבלות מהמחשב. אה וכמובן אפשרות שמיעה מוזיקה באיכות טובה נכנסתי לאתר של דל וHP והיו שם שני מחשבים שנראו לי מספ…

• 4 תגובות
    • 727 צפיות
  17. Started by Asaf.Y,

ערב טוב, כמה כסף הייתם נותנים על החלקים הבאים: מעבד INTEL 1.9 בסוקט 478 זכרון 768 RDRAM לוח של אינטל(אין לי מושג איזה דגם)

• 9 תגובות
    • 727 צפיות
  18. Started by Eliran T,

האם שווה לי לקנות מחשב חדש בשביל נטו משחק אחד?אני ממש מתלבט נגיד ואעשה זאת אלו הבקשות: 1. מה התקציב המקסימאלי?2500. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?הכול. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 מקסימום. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?מיועד רק למשחקים.. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:המחשב מיועד רק למשחק אחד-CS:GO,אין לי מושג לגבי פרטי המסך אשמח להסבר איך לדעת מהי הרזולוציה הטבעית,ההגדרות הגרפיות שזה מיועד לו-עדיפות לכך שהמשחק ירוץ על גבוה אך גם בינוני זה בסדר. -אילו מש…

19. Started by UHU,

שלום מה דעתכם אל המפרט עד עכשיו (למשחקים כמו assassin creed) אני צריך שתוסיפו לי לזה מארז (שלא נראה כמו חייזר) וספק כוח(550 וואט +) ב 800-900 שקל (עדיפות לשקט) תודה לכל העוזרים מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Box לוח אם Gigabyte GA-EP45-DS3L כונן קשיח Seagate ST3500320AS 500GB SATA2 32MB זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 1000Mhz CL 5-5-5-15 PI כרטיס גרפי Asus nVIDIA GeForce GTX 260 TOP 896MB DDR3 PCIe צורב ASUS DRW-2014L1T X20 DVD מאורר למארז Arctic Cooling AF12025L 120mm מסך Samsung 22" T220 2ms LCD מקלדת Logitech G15 Gaming Keyboard עכבר אופטי Logitech MX518 Optical Gaming Mouse [br]פורסם בתאריך: 7.01.2009 בשעה 15:41:33 משהו יכול להגיב?אני רוצה ליקנו…

• 10 תגובות
    • 727 צפיות
  20. Started by ran1809,

שימו לב זה חלק מהמסך שלי ותראו את הפס שהחץ מסמן..! נראה כאילו אלו כמה פיקסלים שרופים אך אלה לא כי אם אני מעמיד עליהם סתם לדוגמה את סמן העכבר אז הכל בסדר והפס בכללל לא נראה ואם הם היו שרופים אז היינו רואים גם פס על הסמן..! גם את האפשרות שהתמונה פגומה יש לשלול כיוון שהיא לא בוודאות וזה קורה לי בעוד תמונות טובות ולא רק בזו..! כמו כן תמיד זה באותו מקום..! האם זה סמפתום של הפגם של NVIDIA אם לא מה זהיכול להיות?? תודה רן

• 3 תגובות
    • 727 צפיות
  21. אני רוצה ליצור פיתרון לאיחסון מידה פרטי בבית ובנוסף אני צריך מחשב HTPC. אופציה ראשונה - ליצור שרת NAS ומחשב HTPC במפרט די סטנדרתי שחברי הפורום ממליצים (ANTEC-2480, AMD 250, 785G, 1TB) אופציה שניה - לבנות מחשב HTPC עם נפח דיסקים גדול. המחשב HTPC יהיה בסלון והמקום לשרת - בחדר עבודה הצמוד לחדר שינה. כך שחשוב לי מאוד שהשרת יהיה שקט ככל שאפשר, לפחות במצב המתנה. באופציה שניה אני צריך פיתרון לגיבוי מידה כאשר אני מבין שבשרת נפרד אפשר לעשות RAID. אני רוצה נפח איחסון לפחות 2TB, ועדיף יותר - מן הסתם עם יכולת הרחבה בעתיד. אפשר להרכיב מפרט לכל אופציה? האם כדאי לקנות שרת NAS מוכן או להרכיב לבד? תודה

• 0 תגובות
    • 727 צפיות
  22. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1,500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך... אשמח לגמור את זה ב-1,200 ש"ח או אפילו פחות, אם אפשרי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא נראה לי שיש צורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט (כולל צפייה בסרטוני HD), יישומי OFFICE ו... זהו. בקיצור, שימושים בסיסיים מאוד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא, נדרש מפרט מלא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 4 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן 7. האם האם …

• 1 תגובה
    • 727 צפיות
  23. מחפש חוות דעת להצעות ושיפורים אחרונים להזמנה של המחשב: [מחיר: 7 אלף שקל בדיוק] ------------------------------------------------------------ Intel Core 2 Duo E6600 2.40GHz 4Mb BOX 1350 שקל - Arctic Cooling Freezer 7 Pro 155 שקל - ASUS P5K Intel® P35 Chipset LGA 775 905 שקל אמרו לי שזה לוח עם צ'יפ-סט חדש וכדאי לקנות אותו, או שעדיף משהו אחר? - XFX GeForce 8800 GTS PV-T80G-GHE9 320Mb 320-bit Extreme Edition 2049 שקל - OCZ 2GB Kit DDR2 1000Mhz PC2-8000 Titanium Alpha VX2 4-4-4-15 OCZ2TA1000VX22GK 860 שקל [1000 מגה הרץ בגלל זה המחיר] רציתי כאן לדעת אם כדאי ללכת על זה או שעדיף 4 ג'יגה של 667 מגה הרץ, וזה יוצא אותו מחיר בדיוק. ? - NEC AD-7170 Dual Layer DVD±R/W/DL 18X Black …

• 6 תגובות
    • 727 צפיות
  24. מעוניין לרכוש מחשב חדש התקציב מצומצם אני יודע, אבל זה מה יש. עקרונית המחשב מיועד למשחקי מחשב. התקציב אמור לכולל בתוכו מסך. תודה רבה לעזורים.

• 6 תגובות
    • 727 צפיות
  25. Started by talisman,

האם ההבדל ביניהם שווה את התוספת מחיר? השימושים יהיו בעיקר אינטרנט\ VPN+NXCLIENT\אופיס.

• 5 תגובות
    • 727 צפיות

דיונים חדשים בפורומים