ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,379 דיונים בפורום זה
-
אני מתכנת ווב, המחשב יעבוד 24/7 (באמת לעולם אני לא מכבה אותו, צריך להיות סוס עבודה). מצד שני, אני לא צריך מפרט טכני חזק מידי כי המאמץ העיקרי של המחשב יהיה לפתוח המון חלונות ווב במקביל (רוב הזמן מעל 10 במקביל). הרצה של מספר תוכנות במקביל (תוכנה לעריכת טקסט - IDE, תוכנות סטנדרטיות וכדומה..). תקציב - מבחינתי הייתי שמח לרדת לכיוון ה2500, אבל אני מעדיף להשקיע עוד קצת בכדי לקבל תמורה טובה ולכן חרגתי פה ב800 שקל, אם יש דברים שהגזמתי איתם לדעתכם, עשיתי החלטות לא נכונות.. מחכה לביקורת הנה המפרט שבניתי לעצמי: מעבדי אינטל: Core i5 2320 3.0Ghz s1155 6MB, GPU Core, Tray http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=14619 מאווררים וגופי קירור: מאוררים למעבדים Zalman SZ CC92HS CPU Cooler http://…
-
- 2 תגובות
- 649 צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 2600+- במזומן 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) גיימינג 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא צריך. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי לא. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? נווידיה. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? הקירור דיי חשוב 7. האם אתם צריכים מערכ…
-
- 2 תגובות
- 570 צפיות
-
-
יש לי PENTIUM 3 550MHZ עם זיכרון 128MB AGP 2X עם READON 9200SE (שמיועד ל8X) כונן קשיח SATA 200GB WD (שכמובן לא מתאים) USB 1.1 איך אני יכול לשדרג את המחשב בלי צורך להחליף מעבד ולוח אם (כמו למשל מתאם SATA) בעלות הכספית הנמוכה ביותר והביצועים הגבוהים ביותר. אולי יש איזשהי אפשרות לשדרג את ה-AGP ל 8X או שזה רק בלוח אם חדש? אולי קצת OVERCLOCKING כל עצה ולו הקטנה ביותר תעזור. בתודה מראש, EMENY
-
- 2 תגובות
- 614 צפיות
-
-
קיבלתי ממישהו מתנה מחשב נייד חדש ואני רוצה לעשות מחיצות מחדש כלומר יש במחשב נייד דיסק קשיח 500GB ואני רוצה כש-50 גיגה יהיה בכונן C ושני בכונן D כל שאר נפח. מאיפה אני עושה מהתקנה של ווינדוס 7 או צריך תוכנה מיוחדת לעשות מחיצות מחדש? שמישהו יביא לי מדריך הכי קל לעשות מחיצות ולא לסבך אותו.
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, האם למישהו יש היכרות עם אחד מהדגמים: dell latitude 3550 hp probook450 בהצעה שקיבלתי לשניהם יש מפרט טכני די דומה ( Intel Core i5-5200U Processor (2.2 GHz, 3M Cache, זכרון סביב 4GB 1600MHz DDR3L) אבל אני תוהה אם למישהו יש היכרות איתם מעבר לכך. תודה! נטע
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך כמה שניתן ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימיניג לילד בן 12 א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: BF3, Call Of Duty3, GTAV וכו' -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23-24 אינץ' HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהה ככול שניתן במסגרת התקציב 3. האם יש צורך בציוד הקפי (ל…
-
- 2 תגובות
- 609 צפיות
-
-
שלום לכולם, אז ככה אף פעם לא קניתי נייד ולכן אני גם לא ממש מבין בזה. בשבוע האחרון נכנסתי קצת לנושא והחלטתי מה הכיוון שלי ולפי זה מצאתי כמה דברים. דבר ראשון אני אתן קצת מידע: תקציב: באיזור ה 5000 שקל. קונה: בארץ. מטרה: לימודים(סטודנט), סרטים, גלישה ומשחקים(גם חדשים). בגלל הנתונים האלו החלטתי ללכת על מסך של 13.3 ומשקל לא גדול מ2ק"ג. אז חיפשתי קצת וחקרתי מעט והגעתי למסקנה שאני הולך על חברת ASUS ומצאתי שלושה דגמים. הראשון: http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=37173 מה שמבאס אותי שהמעבד הוא לא I7 אבל הוא I5אם 7200RPM וקצת פחות נורא זה שאין לו כונן אופטי חוץ מזה הוא קל מאוד ועם 740GB כונן קשיח וUSB3.בסה"כ נראה ממש טוב. מחיר :4881 השני:http://www.fre.co.il/pl_produ…
-
- 2 תגובות
- 548 צפיות
-
-
1. מה התקציב? לא במזומן תקציב עד 7K גג גג... 2. מטרות המחשב? משחקים כבדים, צפיה בסרטים, הורדות 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? מקלדת ועכבר, רמקולים. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כרטיס קול איכותי (או שאולי כן? אף פעם לא הבחנתי בהבדל) 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? העדפה לכרטיס מסך איכותי שיחזיק משחקים חזקים גם כאלו שיצאו רק שנה הבאה 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? לא כל כך אבל שתהיה התאמה בצבעים ושהמחשב יהיה שקט. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? רק הרכבה במעבדה 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? לא 9. האם חשוב שקט? …
-
- 2 תגובות
- 495 צפיות
-
-
-
שימושים : משחקים, עריכת סרטים ותלת מימד. אין צורך במארז/הארדיסק/DVD, חושב להסתפק בקירור שיגיע עם המעבד המסך שאני קונה יהיה ברזולוציה של 1920x1080 מפרט 1: [508 שקל] לוח אם: Gigabyte - GA-MA4790X-DS4. [800 שקל] מעבד: AMD Phenom II X4 920 (AM2+) (תתעלמו מה"2" בסוף.. זה בשביל ליישר את הסוגריים וה"+"). [226 שקל] זיכרון: DDRII Kingston 2GBx2 800MHz. [1080/ 1600 שקל] כרטיס מסך: HD4890 1GB --> 1080 NIS \ HD4770 CrossFire 1600 NIS [520 שקל]ספק: Enermax 525W. מחיר כולל: 3134 / 3654 (הנמוך יותר הוא במידה ואקח את הכרטיס מסך HD4890 במקום שני HD4770) מפרט 2: [549 שקל] לוח אם: Gigabyte - GA-MA770T-UD3P. [1,124 שקל] מעבד: AMD Phenom II x4 945 Deneb 3.2 GHz AM3 Quad Processor [383 שקל…
-
- 2 תגובות
- 532 צפיות
-
-
מכיוון שאני זקוק למחשב שיריץ משחקים על איכות מקסימלית (ASSASSINS CREED , CRYSIS וכו) אז בחרתי ב 8800GT עם קירור שעולה כ-200 ש"ח פחות מאשר GTS ללא קירור, 4גיגה ראמ וכו... אני הולך כנראה לשלם במזומן אז המחיר ירד בכ-2% הייתי רוצה שתרשמו הצעות טענות וכו במיוחד לגבי [glow=red,2,300]ספק הכח[/glow] תודה! והתקציב בעקרון 3K אבל כנראה שאני יכול לחרוג ל3500 +- לא צריך מערכת הפעלה יש לי כבר XP PRO מקורי לא יזיק עכבר ומקלדת פשוטים [glow=red,2,300]אתם מוזמנים גם להציע מפרט משל עצמכם אני צריך משהו שיחזיק בימים החמים של אוגוסט [/glow] מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Penryn OEM כמות: 1 - מחיר: ¤845 קירור למעבד: Glacialtech 5060L Light 775 24dba כמות: 1 - מחיר: ¤46 ל…
-
- 2 תגובות
- 522 צפיות
-
-
דגם Toshiba NB305-N310 מעבד: ATOM N450 זיכרון: 2GB מסך: 10.1 כונן קשיח: 160GB סוללה: 6 תאים בין 6-7 שעות עבודה בפועל. (11 שעות נתוני יצרן) מצלמת רשת, WIFI נרכש בארצות הברית. נחשב לאחד הנטבוקים הטובים בשוק. במצב מעולה. מספר שריטות על המכסה. נמכר עם תיק מעטפת איכותי. בונוס: צורב חיצוני של ASUS חדש באריזה מקורית עם אחריות ל-2.5 שנים. כמה שווה?
-
- 2 תגובות
- 934 צפיות
-
-
דיפדפתי בכתבות שבאתר וליקטטי את החלקים שאיתם אני רוצה לבנות מחשב אלו החלקים: לוחות אם -Z270 Taichi Extreme4 מעבד AMD Ryzen 7 1700 Pentium G4560 SOCKET Core i9 7900X כרטיסי מסך AMD, בעיקר RX 470 ו-RX 480 GeForce GTX 1060 מארז MasterCase Pro 3 תודה מחכה לתשובות כרטיסי מסך כרטיסי מסך
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מגיע ללא זיכרונות - תומך עד 32GB. מגיע ללא דיסק אחסון אני חושב להעביר אליו מהמחשב המזדקן שלי את HDD+SDD לקנות לו עוד 16 DDR4 מתכוון לחבר אותו למסך עם רזולוציה מקס' של FHD ולהריץ עליו משחקים+צפייה בסרטים נראה לכם שאפשר להשיג במחיר הזה משהו יותר משתלם? https://www.geekbuying.com/item/VORKE-V6-Intel-Core-i7-6700HQ-MINI-PC-386270.html
-
- 2 תגובות
- 950 צפיות
-
-
-
היי, אשמח לקבל עזרה במציאת מחשב נייד שתתאים לסטודנט למדעי המחשב ולגיימינג. בגיימינג הכוונה ברמה גבוהה אבל אין צורך להגזים. ברור לי שב3000 ש"ח אני לא יכול להריץ את כל המשחקים ברמה הכי גבוהה, אבל מספיק שזה יתאם את רמת הגרפיקה בXBOX ONE לדוגמה, אני מסודר. אם אני כבר קונה מחשב נייד חדש, אעדיף שיהיה עם כונן SSD ומעבד I7. חריגה: 500 ש"ח. מעדיף שלא יותר מזה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם יש בזול יותר לדרישות שלי, עדיף ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סטודנט למדעי המחשב, משחקים. …
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
הייתי מאוד רוצה לשחק משחקים על המחשב * גודל המסך? לא משנה * משקל רצוי? לא משנה, שלא יהיה כבד מדי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) רצוי * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח? כמה שיותר מינימום 250 * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא
-
- 2 תגובות
- 536 צפיות
-
-
אני שוקל לקנות את אחד הדגמים (עוד לא בטוח על איזה ללכת) ויש לי 2 שאלות: 1. האם אזכה לקבל אחריות בארץ (שימו לב ש envy 17 לא נמכר בארץ כלל)? 2. אם אקנה מחשב שהוא מחודש (refurbished) באיביי, אוכל לקנות לו הרחבת אחריות בארץ?
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מעבד: intel e8400 לוח אם:asus p5g41c-m lx ....תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 688 צפיות
-
-
שלום אני מעוניינת לרכוש למשרד מחשב לשימוש אדריכלי שיתמוך בתוכנת אוטוקד ורוויט ויהיה מאוד חזק לרינדורים אין לי הרבה מושג במפרטים ואשמח לקבל המלצות
-
- 2 תגובות
- 662 צפיות
-
-
רציתי לשאול מה ההמלצה, מחפש מחשב שיהיה 13 או 12 אינץ', מה שהכי חשוב לי זה שהוא לא ישקול יותר מדי, שיהיה אפשר להתנייד איתו, מבחינת התקציב אפשר לחרוג עד ל-4 השאלה אם צריך... השימושים יהיו בעיקר אופיס ואינטרנט אך תמיד יהיה נחמד אם הוא יצליח להריץ סרט באיכות HD ... תודה רבה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 713 צפיות
-
-
הדרישה היא למחשב 15.6" לסטודנט ממוצע, עדיפות לשמע איכותי קשה קצת למצוא על המחשבים האלה ביקורות אני יודעת שהם ממש חדשים אשמח לשמוע מה אתםיודעים עליהם
-
- 2 תגובות
- 825 צפיות
-
-
אני צריך המלצה למחשב שבוא אני יכול לערוך סרטים להמיר לפאוור-פוינט לסרט (כמובן וונדאז XP - חבל לי על הזיכרון) תוכנות יש לי הכול הא... וגם צורב מן הסתם אולי 2. יציאות ל2 מסכים, הרדיסק של 250 GB מספיק בהחלט הייתי רוצה שהמחיר לא יעבור את ה2500-3000 תודה מראש משה (לא כולל מסכים ודברים נלבים)
-
- 2 תגובות
- 588 צפיות
-
-
ללא ציוד היקפי ומסך, המשחקים ירוצו על מסך LCD 42 ברזולוציית FHD. מה דעתכם על המפרט הנ"ל? כדאי להשקיע 400 שקל נוספים על הכרטיס מסך hd4870X2 או שבשביל רזולוציה 1920-1080 אפשר להסתפק ב 9800GX2? המחשב יריץ וינדוס XP , האם קנייה של 4 GB נוספים זיכרון תשפר את הביצועים או שחבל על הכסף? מארזים וספקי כח אני לא מכיר בכלל אז אם יש למישהו המלצה למארז או ספק כח טובים יותר באותו התקציב או בפחות אני אשמח לשמוע. תודה רבה אינטל Price Units Total Core 2 Duo E8400, 1333Mhz, s775, 6MB 785 1 785 לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE Price Units Total X48-DS5 s775 C2Q 1600Mhz, Intel X48, DDR2 1200, 2xPCI-E 2.0 1164 1 1164 זכרונות DDR II 1066Mhz - Life Time Warranty Price Units Total 2x2GB OCZ…
-
- 2 תגובות
- 590 צפיות
-
-
שאלה שנובעת מקצת בורות שלי. במחשב שולחני ניתן בקלות להחליף כרטיס רשת. האם במחשב נייד ניתן לשדרג את כרטיס הרשת האלחוטי או שכרטיס הרשת הוא חלק מלוח האם ואינו ניתן כלל להחלפה? בהנחה שיש לי ראוטר שעובד ב-draft N האם ארגיש בהבדל כלשהו בהחלפה הנ"ל? האם צריכת החשמל של ה-4965 טובה יותר או טובה פחות?
-
- 2 תגובות
- 976 צפיות
-